Kuinka korkeat korot 15 vuotiaalle?

anonyymi5

Meiän 15 vuotias tyttö etsii uusia korkokenkiä(nämä olisi toiset, eli on ennenkin ollut korkkarit jalassa)! Olen lukenut entisiä keskusteluja kyseisestö aiheesta ja monet sanovat, että 15 vuotiaalla pitäisi olla max 8-9cm korot! Mielestäni tytöllä saisi olla max 15cm korot(jos osaisi kävellä niillä kauniisti) Mitä mieltä olette??

18

2235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghghhhkjhkjh

      a) lyhyemmästä korosta korkeampaa totutellen. se että on omistanut yhdet korkkarit, ei tee sinusta experttiä kaikilla koroilla kävelemisessä. 15 cm koroilla opitaan kävelemään harjoittelun tuloksena, kukaan ei osaa kävellä niillä raa'altaan. ammattimallitkin harjoittelevat monta tuntia päivässä ennen h-hetkeä.

      b) sopusuhtaisen kokoiset korkkarit lapsen kokoon nähden.

      en tiedä noiden toisten korkkareiden korkeutta mutta tekstisi sisällöstä päätellen ne ovat alle 8cm. 8-9 cm nuorelle tytölle on käypä yläraja. kyllä tyttö ehtii sitä jalkaansa kuluttaa vielä lukemattomat määrät aikuisenakin eivätkä 15 cm korot ole tyyliltäänkään lapsen kengät. 15 cm vaatii kokeneen aikuisen jalan eivätkä ne silloinkaan ole koko päivän kengät.

      • anonyymi 5

        tytöllä oli 12 cm korot rippijuhlissaan, ja ihan mukavasti meni.. hän on noin 167cm pitkä.


      • ghghhhkjhkjh
        anonyymi 5 kirjoitti:

        tytöllä oli 12 cm korot rippijuhlissaan, ja ihan mukavasti meni.. hän on noin 167cm pitkä.

        Ai lapsellasi oli ekat korkkarit jalassa rippijuhlissa, 12cm ja osasi kävellä niillä kuin vanhatekijä heti kylmiltään? Okei, kaipa se on mahdollista vaikkakin epätodennäköistä...

        No minkäs takia niiden pitää olla sitten vielä 12cm korkeammat? Jos oikein mietit. Meinaatko että joka kerta kun hän ostaa korkkarit niissä on pari senttiä lisää korkoa, parikymppisenä joku 20cm korko? Kaikenlisäks aika surkeaa jos 15 v. tytöllä on jo nilkkanivel paskana ja vaivaisenluut ja liikavarpaat törröttämässä. Haluatko lapsellesi heti nuorella iällä jo ikäviä jalkavaivoja?


    • rjtmörjömör

      Edesvastuutonta antaa 15 -vuotiaan nuoren olla juhlissaan tuollaisilla koroilla. Siinähän tulee ties mitä jalkavaivoja vanhemmalla iällä ja muutenkin nuori oppii turhamaiseksi. Aivan tavalliset ballerinat sopivat teinejen juhliin parhaiten. Miksi sitä tarvitsee olla 10cm korot? Vieläpä, jos tyttö on muutenkin pitkä.

    • pete v o

      Kyllä sitä nuoren naisen on jo opittava käyttämään korkeita korkoja. Suomi on takahikiä jossa ei tätä tajuta. Ah noita ranskattaria korkeine korkoineen ja näyttävine säärineen....

      • anonyymi5

        olen kanssasi aivan samaa mieltä!! En ymmärrä välillä suomalaisia, jotka sanovat että teinien pitäisi käyttää korottomia kenkiä juhlissa... No kaikilla on omat mielipiteensä(: mutta kun oltii kesällä amerikassa nii kyllä siellä 15 vuotiaat kävelivät korkkareilla ihan arkenakin!


    • Tyylilady

      Olen samaa mieltä,että nuoren naisen on opittava käyttämään korkokenkiä.

      • Jennica92

        Hi! Olin Jenkeissä vaihtarina ja osallistuin tyylikursseille, joilla opetettiin mm- korkokengilä kävelyä, Harjoittelimme myös itsepuolustusta ja krav magaa. Korkkarit ovat aikamoiset aseet. ;)

        Nykyisinkin tulee käytettyä useimmiten arkenakin n.8 cm korkoja, saappaita tai nilkkureita. Juhlissa sitten n.12 cm stilettokorkoisia, korokepohjasia avokkaita tai saappaita.


    • niimpänii

      mä en ymmärrä teitä jotka sanoo, että 'pakko' tai 'pitää'..

      • Tyylikkäämpää

        Ei se olekaan mikään pakko tai pitää,tietenkin haluamiskysymys.Tyylikkäämpää
        valita korkokengät asuun,riippuen minkälainen asu on mekko vaiko housut yms.


    • ghghhhkjhkjh

      Täällä on nyt mennyt ihmisiltä pikkutytöt ja aikuiset naiset sekaisin. Aloittajalta etenkin.

      On täysin ok että nuori tyttö opettelee koroilla kävelyä. Opettelua on aloittaa matalammasta ja aina kun on siihen tottunut, lisätä korkoa. Ei sen matalimman tarvitse olla balleriina. Matalin vois olla esim. 6cm sit pikkuhiljaa totutella korkeempaan, opetella kävelemään nätisti. Ja kun se jalka on tottunut ja osaa kävellä samalla tavalla kun kävelisi matalapohjaisilla, SITTEN voi tölvästä ne mageet 15cm korot jalkaan jonneki juhliin ja häikäistä kaikki.

      Lyön 100% vetoa että alottajan muksu ei osaa kävellä nätisti niillä 12cm koroilla saati 15cm, kun ei kerran ole ikinä ennen ollut muita korkoja jalassa. Alan myös epäillä onko aloittajalla itsellään ollut ikinä korkokenkiä jalassa. Jos olisi ollut niin hän kyllä tietäisi kaikki nämä asiat eikä naiivisti olettaisi että lapsi osaa kävellä 15cm koroilla kuin VS malli konsanaan vaikka on ollut vasta yhden korkkarit.

      • Korkokenkäfani

        Riippuu keillä on menneet pikkutytöt ja aikuiset naiset sekaisin.Minä taas lyön
        100% vetoa että aloittajan muksu osaa kävellä kauniisti niillä 12cm koroilla,kuten
        myös 15cm koroilla.Eli luotu kävelemään koroilla,kuten myös äitinsäkin.Minä en
        epäile etteikö aloittajalla ole ollut ikinä korkokenkiä jalassa,veikkaan että tykkää
        pitää joka päivä.


      • ghghhhkjhkjh
        Korkokenkäfani kirjoitti:

        Riippuu keillä on menneet pikkutytöt ja aikuiset naiset sekaisin.Minä taas lyön
        100% vetoa että aloittajan muksu osaa kävellä kauniisti niillä 12cm koroilla,kuten
        myös 15cm koroilla.Eli luotu kävelemään koroilla,kuten myös äitinsäkin.Minä en
        epäile etteikö aloittajalla ole ollut ikinä korkokenkiä jalassa,veikkaan että tykkää
        pitää joka päivä.

        Nyt kyllä nauratti. Sellaista ei olekaan kuin luotu kävelemään korkokengillä. Ihan siitä syystä ettei ihmisen jalkaa ole LUOTU siihen muotoon mitä korkokenkä vaatii. Ihminen on luotu kävelemään tasapohjalla, ei varpaillaan. Sen takia varpaillaan kävely, nilkka ojennettuna vaatii harjoittelua jotta voi kävellä tasapainossa.
        Ja monet jotka kuvittelevat osaavansa kävellä korkeilla koroilla, etenkin ne jotka kuvittelevat että osaavat kävellä 15cm koroilla kylmiltään vaikkei ikinä ennen ole ollut korkoa jalassa, vain koska ovat "luotuja kävelemään koroilla", ovat niitä jotka honottavat vaappuillen laidasta toiselle kuin mikäkin pingviini. Ei tosiaan näytä kauniilta. Ehkä sinäkin sen joku päivä huomaat.


    • terveet jalat

      Jalan terveyden kannalta parasta on vaihdella erilaisia kenkiä ja paras korko on noin 3 cm. Juhlissa toki voi olla 5 cm, mutta eihkän niillä joka päivä kuljeta. Tärkeää on tietysti, että pystyy yhden illan tanssimaankin.
      Kengän koron tasapainopiste ja kengän lesti ovat ratkaisevia. Monet vanhemmat naiset ovat pilanneet jalkansa ja sitten on vaivaisenluita, polvi- ja lonkkaongelmia.

    • 98 tyttö

      Osta sille sellaset kun se haluaa. Ite pistän rippijuhliin 9cm korot ja monilla muillakin on. T:98 tyttö

    • Herätys

      En itse ehkä sekottaisi 15 vuotiasta lapseen, on totta ettei 15v ole vielä aikuinen, mutta jo huomattavasti vanhempi kuin 11 vuotias. Itelläni oli niitä semmosia 3 sentin korkoja joskus ala-asteella ja yläasteella sitten siirryin 8-10 senttiin. Rippijuhlissa mulla oli 13 sentin korot ja kaikki meni hienosti. Itse olen niinkin lyhyt kuin 160 senttiä joten on mun mielestä ihan fine, että haluaa korottaa itsensä näillä koroilla toisten mittaiseksi. Ja onhan 15 vuotias naisen alku kauniimpi vaikka niissä 10 sentin koroissa kuin balleriinoissa :)

    • korklegg

      Tottakai juhlissa voi korkkareita käyttää mutta ei ne kokopäivälle sovi nuorena,harjoittelu toki tekee mestarin siinäkin,mutta järkeäkin saa aina käyttää

    • kyllä on nuorena jo hyvä opetella pitämään kauniita korkosaappaita, korkokumisaappaita ja korkokenkiä ja korkosandaaleja sekä totutella ja sanotaan minkä nuorena oppii niin vanhana taitaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1563
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1214
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe