Kotonani on kaksi kunnon kokoista karviaispuskaa joista haluaisin tehdä jotain. En vain tiedä mitä. Joten olisiko kenelläkään teistä jotain hyvää karviaisohjetta? Kiitoksia jo etukäteen.
Karviaisista?
5
1697
Vastaukset
- Mixu
viiniä
- tex mex
Tämän tein juuri googlesta löytämälläni ohjeella. Ihan hyvää tuli. Karviaisille ei yleensä taida löytyä paljon reseptejä, ja meillä ainakin yleensä syödään ihan sellaisenaan ilman että koskaan piirakkaan yms. ehtisivät :) Itse laitoin tähän mantelijauhetta, kun sattui sellaista löytymään ja vain vähän alle 2 dl karviaisia kun ei ollut enää enempää jäljellä :) Tuollakin karviaismäärällä tuli kyllä aika kirpeää eli jos tykkää makeammasta niin kannattaa laittaa sokeria väliin (itse en laittanut) vähän varsinkin jos laittaa enemmän karviaisia. En jaksanut koristella kermalla yms. vaan syötiin ihan sellaisenaan. Mutta siis tässä tämä ohje, näkyi löytyvän googlesta myös joitain muitakin.
Karviaispaistos
Pohja:
100 g mantelia
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl sulatettua voita tai
margariinia
Täyte:
2–3 dl karviaismarjoja
sokeria
Koristelu:
1 dl kuohukermaa
sokeria
vanilliinisokeria
karviaismarjoja
Jauha mantelit mantelimyllyllä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sulatettu rasva ja sekoita.
Levitä puolet taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan. Levitä marjat taikinapohjalle ja kaada päälle sokeria maun mukaan. Levitä loput taikinasta marjojen päälle. Paista torttu 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35–40 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Koristele pinta kermavaahdolla ja karviaisilla. Tarjoa kinuskikastikkeen kanssa - Kaisa
Minulla oli sama ongelma, ei mitään käsitystä mitä karviaisista voisi tehdä. Onneksi anoppi löysi jostain karviais-banaanihillon ohjeen, ja siitä tulikin todella hyvää:
800 g karviaisia
2 (n.300g) banaania
1/2 dl vettä
500g (6 dl) hillosokeria
1. Kaada peratut karviaiset ja vesi kattilaan, kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Kaada joukkoon hillosokeri vähitellen, varovasti sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää viipaloitu banaani ja keitä vielä kymmenen minuuttia välillä varovasti sekoittaen.
2. Jäähdytä noin puoli tuntia pari kertaa sekoittaen. Hillo on valmista tölkitettäväksi, kun rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta ja jaa hillo tölkkeihin.
Tein tällä ohjeella hilloa ensimmäistä kertaa eläissäni ja onnistui oikein hyvin. Hilloahan voi lapata vaikka valmiille kaupan torttupohjalle ja voilá! herkullinen piirakka on valmis... - sisko
Yleiskoneessani on pieni lihamylly lisälaitteena. Sillä ei varmaan lihaa pystyisi jauhamaan, mutta aina kerran vuodessa otan sen käyttöön ja pilkon karviaiset sillä. Tulee aivan ihanaa sosetta, jonka pakstan. kuoret jauhautuvat olemattomiin. Käytän marjarahkaan, piirakkaan, pirteköön, vispipuuroon jne.
Lapsena suurta herkkua oli karviaismarja tuoreena.
Toisaalta mehumaija ja sillä mehuksi on kova sana.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskalla lähestyä minua
Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S607564- 1314277
Oulaskankaan päätöksistä
https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.313625- 212948
- 272523
- 232522
- 472100
- 252080
Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!
Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun3732041- 321988