Katosiko rullaluistelu?

rolling on the road

Rullaluistelijatkin on kadonneet, ainakin kilpailuista ja rullistapahtumista. Jotkut näyttävät vaihtaneen polkupyörään tai lenkkareihin. Ei ihme, sillä rullistapahtumiakin on tosi nihkeesti. Rullistelijat taitavat käydä pyörätapahtumissa, koska rullistapahtumia ei ole.

Forssan suvi-ilta taisi myös kadota kuvioista. Ei mikään ihme, koska rullaluistelijoille tarkoitettu reitti ei enää ollut luisteltavassa kunnossa. Uutta reittiä ei kai kukaan hakenut tilalle, ihan kuin Suomessa olisi loppunut kunnnon asfaltit.

Kesäisin rulliskuntoilijoita näkyy vieläkin jonkin verran ja väliin jopa yllättävänkin paljon, mutta ei niin paljon kuin reilu kymmenen - vajaa kymmenen vuotta sitten.

Mutta on siinä rullistelussa yhä jotain hienoa ja taianomaista. Ei muuta kuin odotellaan lumien sulamista! Jos ei ole tapahtumia, kerätään porukoita ja lähdetään baanalle porukalla tai ihan omin neuvoinkin.

11

422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SemiDP

      Varmaan osa johtuu luonnollisesta ilmiön kyllästymisestä, mutta ainakin Espossa yksi olennainen syy on juurikin sama kuin Forssassa. Useat reitit ovat menneet suuorastaan vaaralliseen kuntoon.

      Metrotyömaa on pilannut Länsiväylän itäpään, lämpövoimaputkia vedetään sinne tänne ja aina tie on kuukauksikaupalla auki. Rakennustyömaita on siellä täällä eikä viranomainen valvo lainkaan sitä, mitä ne tekevät väylille.

      Rullalluistelu on sellainen laji, että jos sitä ei harrasta säännöllisesti, niin se voi tuntua aika rankalta. uusia lihaksi löytyy kipeytymiseen asti. Kokeilija siis luistelee vain vähän.

      Yksi syy on varmasti Luisteluliitossa, joka ei oikein näytä ymmärtävän, että rullaluistelu on maailman laajuisena lajina 10–100 niin iso kuin jääluistelu. Suoraan sanoen Luisteluliitto on ehkä jo menettänyt kaikkien aikojen mahdollisuutensa.

    • passiiviska

      Ne, jotka ovat harrastaneet aikaisemmin ovat vaihtaneet muihin lajeihin. Jäällä rataa kiertäessä kun juttelee rullaluistelusta niin kaikilla on kaapissa rullaluistimet, mutta vuosiin niitä ei ole käytetty. Sama juttu jutellessa ihmisten kanssa naapurustossa. Harva 20v 'vaihtaa' rullaluisteluun ja 40-50v katsovat jo olevansa liian kömpelöitä rullaamaan. Suurin potentiaali on 6-9v lapsissa, mutta heille riittää vartin pörrääminen pihalla. Ei rullaluistelutapahtumaan osallistuminen.

      Pirkka ja Yhteishyvä-lehdet ovat täynnä juoksujuttuja. Niiden kautta saadan motivoitua satunnaisia liikkujia tänä vuonna ihan toisiin lajeihin, kuin rullaluisteluun. Toiminnan pitäisi jalkautua ihan tavallisen liikkujan tasolle. Vain sillä tavalla saadaan uusia harrastajia. Rullaluistelu on kuitenkin niin taitolaji, että se vaatisi paljon (ohjattua) harjoittelua.

    • victor911

      Mistäköhän mahtais suomesta löytyy hyvät kohtuu hintaiset, ei mitään stadiumin 80euron kertakäyttö luistimia? saksasta ja tanskasta kyllä löytyis luistimia vaikka minkälaisia muttei viittisi ilman kokeilua ostaa luistimia.

      • EK:

        Osta Victor vain Saksasta koska tarjonta on aivan toista luokkaa kuin Suomessa,kokotaulukko millimetereinä löytyy Pwerslideltä ja K2:lta ainakin.
        Itse en ole Suomesta ostanut enää oikeen mitään urheilukamoja,nytkin on paketti tulossa http://bobshop.com


      • EK:
        EK: kirjoitti:

        Osta Victor vain Saksasta koska tarjonta on aivan toista luokkaa kuin Suomessa,kokotaulukko millimetereinä löytyy Pwerslideltä ja K2:lta ainakin.
        Itse en ole Suomesta ostanut enää oikeen mitään urheilukamoja,nytkin on paketti tulossa http://bobshop.com

        Linkki menikin ihan toiseen osoitteeseen.
        Tässä oikea:
        http://bobshop.de


      • ssooppii
        EK: kirjoitti:

        Linkki menikin ihan toiseen osoitteeseen.
        Tässä oikea:
        http://bobshop.de

        Siis jotain vaatteita. En minä huonolla saksallani ainakaan löytänyt mitään luistimia, luistintarvikkeita tms.


    • nxcsnjsjs

      Sieltä saa kieleksi myös englannin, mutta en minäkään löytänyt mitään rullikseen liittyvää

    • da tsuri

      Aika paljon se on myös kesästä kiinni onko sateinen vai hellekesä. Käytännössä kun rullistelupäiviä on selkeät kuivat kelit. Myös se että kaupunki putsaa kevyenliikenteen väyliä säännöllisesti motivoi luistelemaan.
      En ole täälläpäin huomannut harrastajien vähenevän ehkä jopa toisinpäin.

      Mut joo kohta taas pääsee baanalle. Onneksi tähän jää raskaan hiihtokauden jälkeen hieman taukoa että saa kroppa levätä.

      • Lprrrr-

        Ainakin täällä meillä on rullabaanat erittäin hyvässä kunnossa ja rullailijoita kyllä piisaa.
        Lappeenranta-Imatra välillä on uutta asfalttia kilometritolkulla.


    • Rullistelija_

      No joo, tälläkin palstalla tämä aihe nostaa aina välillä päätään. Yleensä keväisin. Totta on varmasti se, että rullistelu on ollut suositumpaa joskus ja HRM:n parhaimpien päivien aikaan oli medianäkyvyytäkin enemmän.

      Fakta on kumminkin se, että kuntoluistelijoita näkyy vuodesta toiseen, oman kokemukseni mukaan vakireitillä väki on lisääntynyt parina viime vuonna. Useamman sellaisen kanssa olen jutellut jolla luistimet kotonaan ja aikoo taas aktivoitua. Suomen kisoista jotkut jääneet tai jäämässä pois mutta toisaalta uusiakin on kuten vaikkapa Hämeenlinna.

      Pääkaupunkiseudulla ei kyllä liiaksi ole kisoja jos poisluetaan noi rataskabat joita kyllä riittää jos sellainen kiinnostaa ja miksei kiinnostaisi.

    • Vielä se vilkastuu

      On niitä jonkin verran näkynyt. Nyt syssyä kohden näkee sauvarullaluistelijoita. Eniten näkee luistelijoita aurinkoisimpina päivinä. Varsinkin heinäkuussa tuli niitä vastaan.

      Onhan se buumi mennyt ohi ajat sitten. Kaikilla piti silloin olla rullikset. Mutta monilla ne jäi nurkkiin. Moni pelkää kaatumisia, kun ei ole ollut kunnon opastusta. Jos yksin opettelee, kannattaa alussa luistella pelkästään tuttuja reittejä hyvillä asfalteilla, joissa ei ole mäkiä.

      Toivottavasti säät suuosivat luistelijoita nyt loppukesällä ja syksyllä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2742
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      241
      2668
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2366
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      201
      1857
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe