Kataisen-Urpilaisen-Arhinmäen-Niinistön-Haglundin-Räsäsen hallitus mitä ilmeisimmin asennoituu ideologisen vihamielisesti pörssiin. Niin on pääteltävä hallituksen päätösten perusteella. Kaikkein pahinta tuhoa syntyy siitä, kun pörssiin listattujen yhtiöitten osinkojen verotus nostetaan 21 prosentista 30 prosenttiin. Jo peruskoulumatematiikalla osaamme laskea, että se tarkoittaa lähes 50 prosentin veron kiristystä! Ja edelleen olennaista on, että tuota osinkoveron ankaroittamista joutuvat maksamaan tavalliset osakesäästäjät, joista suurin osa on kotitalouksia ja yksityishenkilöitä. Pörssin johtaja Lauri Rosendahl on todennut, että 820.000 suomalaista omistaa pörssiosakkeita.
Osinkoveron korotus kohdistuu erityisen ankarasti tavalliseen säästäväiseen ja vaurastumaan pyrkivään kansaan. Osakkeita omistavat yhtiöt kyllä pystyvät "järjestelemään" myös osinkoverotuksensa alhaiselle tasolle, johonka operointiin tämä hallituksemme järjesti oivalliset mahdollisuudet. Tavallinen kansa ei semmosia järjestelyjä pysty tekemään, vaan joutuu maksamaan osinkotuloista täyden veron. Globaalissa tarkastelussa Suomen 30 prosenttin osinkovero on ankarinta tasoa.
Eikö Kataisen ja kamraattien hallitus ymmärrä tai halua asiallisesti tarkastella pörssiä kansantalouden olennaisena osana? Hallituksen päätösten perusteella joutuu epäilemään, että hallitus suhtautuu ideologisen vihamielisesti pörssitoimintaan. Miksi Suomen hallitus, pääministeri Jyrki Kataisen johtama hallitus, miksi se on kiristämässä Suomen osinkoverotusta ankarammaksi kuin kilpailijamaissamme?
Pörssin kautta yritykset, yhtiöt pystyvät hankkimaan suoraa rahoitusta, pääomaa, vaihtoehtona velan ottamiselle ja sitä velkarahoitustahan hoitavat yleensä pankit. Kataisen hallitus siis on tehnyt periaatteellisen valinnan, joka suosii velkaantumista suoran pörssirahoituksen sijaan. Siis hallitus suosii pankkeja ja suhtautuu kielteisesti pörssin toimintaan. Ovatko pankit kenties lobbailleet uutterasti hallituksen puolivälin riihen edellä? Ja hallitus on noudattanut yksipuolisesti pankkien tahtoa. Semmoseen päätelmään päätyy hallituksen ratkaisujen perusteella.
Kataisen hallitus toimii pörssivihamielisesti
15
117
Vastaukset
- prollierallie
Kyllä, merkillistä touhua. Markkinatalouden lakien vastaista. Itse olen kokenut itseni kokoomushenkiseksi juuri reilun, mutta välillä kovankin markkinatalouden suosimisen vuoksi. Tästä uusimmasta ryöstöstä on reiluus kaukana, tarkoitukseksi on vaikea nähdä mitään muuta kuin rikastuttaa rikkaita entisestään. Tällä ikään kuin syrjäytetään tavallinen kansa kapitalismista, että vain isorikkailla on mahdollisuus päästä hyötymään pääomistaan, Työläiset pysyköön lestissään painamassa kovaa duunia samojen vanhojen isorikkaiden hyväksi. Jos säästöjä kertyy, niin ei niitä ainakaan saa laittaa poikimaan.
Olen ehkä ollut naiivi, kun olen uskonut Kokoomuksen vaalipuheisiin. Nyt touhu alkaa näyttää juuri siltä, mistä vasurit ovat aina syytelleet Kokoomusta eli keskittymisestä vain rikkaimpien asian ajamiseen.
Eikä pelkkä rikkaiden suosiminen, vaan myös vääristymät yritysten kilpailutilanteeseen. Etenkin siis kilpailiuun pääomista. Kertakaikkiaan käsittämätöntä touhua. Kaikki Nallen puolesta?Hämmentyneen olotilan aiheuttavat hallituksen valinnat. Kysymys on valinnoista, sillä ainahan on olemassa myös toisia vaihtoehtoja, mahdollisuuksia. Televisiossakin on kuultu talousasiantuntijoitten taholta kummeksuntaa, että miksi hallitus ei puutu valtion talouden menopuolella oleviin karsintamahdollisuuksiin kuten esim. valtion tukiin elinkeinoelämälle. Itse ihmettelen valtion ulkomaille kylvämän verorahan määrää, jota sinne syydetään aika lailla suruttomasti. Mm. kehitysapurahoista huomattava osa katoaa avustettavien kaukomaitten vallanpitäjien taskuihin.
Mitä enemmän menopuolella tuhlausta saataisiin kuriin, sitä vähemmän jäisi tulopuolelle tasapainotettavaa, jos laisinkaan. Valtion menojen perkaamista riittäisi, vaikka lainkaan ei puututtaisi koulutukseen, terveyspalveluihin, maanpuolustukseen. Semmoista tervejärkistä karsintaa hallitus ei ilmeisesti halua tehdä.
Tuo kilpailutilanteen tarkastelu onkin kiinnostava näkökulma. Juuri pörssiin listautuneitten yhtiöitten osinkojen verotus sopii siihenkin tarkasteluun. Nyt hallitus suosii pankkeja eli velkarahoitusta ja rankaisee yritysten suoraan pörssistä hakemaa velatonta rahoitusta. Samalla rankaisemisen kohteeksi joutuu kaikki se säästäväinen väki, joka harjoittaa pitkäaikaista sijoittamista pörssiosakkeisiin. On aivan olennaista, että pörssiin tulee myös tavallisen kansan säästörahaa. Muistamme hyvin, mitenkä Nokian johtaja Steve Elop kiitteli suomalaisia osakesijoittajia yhtiön tilanteen auttamisesta. Suomen hallitus puolestaan läiskäisee tässä tilanteessa märkää rättiä suoralle osakesijoittamiselle. Kokenut pörssisijoittaja Erkki Sinkko on todennut, että hän pelkää koko Helsingin pörssin kuihtuvan lähitulevaisuudessa Kataisen hallituksen päätösten takia.
- Six-packin väliarvio
SIX-PACKin VÄLIARVIO:
KOKOOMUS
Kataisella on ollut vaikea tehtävä vetää näin laajapohjaista hallitusta. Hän on onnistunut kokonaisuutena melko hyvin, vaikka päätöksenteossa on soudettu ja huovattu paljon. Pahiten hän epäonnistui ”lehmänkaupoissa” ajaessaan suurten yritysten etua, kun hän myi piensijoittajat Urpilaiselle. Katainen toki korjasi, mitä korjattavissa oli osinkoverotuksen toisessa versiossa, jolloin piensijoittajien osinkoverotus putosi aiemmin suunnitellusta 30 prosentista 25,5 prosenttiin. Tämä ei kuitenkaan poistanut epätasa-arvoa, mutta oli edes jotakin tilanteessa, jossa koko pakettia, tätä ”suuryritysten lottovoittoa”, Kokoomus ei olisi voinut millään avata. Kokoomusta nakertaa ehkä eniten EKn, Häkämiehen ja Vapaavuoren toiminta ja uskomaton ahneus sekä yhteistyön heikkous.
DEMARIT
Sdp:ssä tuntuu nykyisin olevan ”katto liian korkealla ja seinät liian leveällä”, mutta tämä ongelma ei häiritse enää kauan, sillä demareissa on käymässä äänestäjäkato sekä oikealle että vasemmalle Urpilaisen takia ja keskiluokan vaurastumisen takia. Paha virherypäs: Urpilainen sitoi omat ja hallituskumppanien kädet etukäteisjulistuksillaan: 1. sijoittajat vastuuseen. (ei ymmärtänyt talletussuojan merkitystä eurolle, ja euroalueiden pankeille; ei osannut nähdä piensijoittajia säästäjinä ja pörssiyhtiöiden rahoittajina sekä oman elämänsä talouden turvaajina.) 2. kaikki osingot on saatava verolle: (Kävi niin, että mitkään osingot eivät ole täysin verollisia ja piensijoittajat joutuivat maksamaan eniten ja suurimmat sijoittajat vähiten.) 3. eläkkeitä ei nosteta. Demarit ei edusta sen enempää työläisiä kuin toimihenkilöitäkään tai ketään, joka omistaa jotain ja pärjää omillaan. Vasemmistoliitto ja oikeistopuolueet tuntuvat ajavan kaikkien asioita paremmin kuin Demarit. Urpilaisen johdossa Demarit on Kokoomuksen ja Vasemmistoliiton perässä kulkija kaikessa paitsi etukäteisjulistuksissa. Ministereiden parhaimmistoa on Ihalainen. Demareilta puuttuu kokonainen sukupolvi. Kun vanhat demarit väistyvät, kuka ajaa suuren äänestäjäjoukon asioita, jotka eivät tyydy nuorten ylikävelyyn. Muilla puolueilla on kaikenikäisiä toimijoita.
VASEMMISTOLIITTO
Arhinmäki on pärjännyt kaikesta huolimatta hyvin. Hän on ajanut vain heikoimmassa asemassa olevien asioita: syrjäytyneiden, työläisten sekä pienipalkkaisten pätkätyöläisten. Hän otti, toisin kuin muut, heti Sipilän vinkistä vaarin, että nyt tuli tehtyä osinkoverouudistuksessa hätäisesti päätöksiä puutteellisin tiedoin. Se oli rohkea teko, ja jopa ennen kuulumatonta, että hän uskalsi tunnustaa oman tietämättömyytensä ja tehdä tämän istuessa itse hallituksessa. Yleisesti uskotaan, etteivät kaikki tienneet, mitä päättivät, ja on ymmärrettävää, etteivät holding-yhtiökiemurat voi kaikille tuttuja ollakaan. Arhinmäki on kuitenkin toiminnassaan puolueen arvoille uskollinen. Hän ei maininnut sanallakaan piensijoittajia, mutta heidän asiansahan ei kuulu Vasemmistoliitolle mitenkään. Guggenheim-asiassa hän saattoi saada joitakin ”vihollisia”. Myös kulttuuriväki haluaisi tasapuolisempaa otetta kulttuuriasioihin.
RUOTSALAISET
Haglund on hyvä puheenjohtaja. Haglundin hiljainen tyyli on purrut oman puolueensa arvojen mukaisten asioiden ajamiseen linjakkaasti. Rkp voisi olla ohjelmansa, toimintansa ja vuosikymmenten hallituskokemuksensa ansiosta suurempikin puolue. Heidän yhteiskuntapolitiikkansa sopisi enemmistölle suomalaista. Heidän ongelmana vain on pakkoruotsikysymys sekä ehkä ruotsalaiset teollisuussuvut. Kumpikaan ei ole ongelma, jos niistä ei tee kynnyskysymyksiä. Teollisuussukujen edustajia on kaikissa oikeistopuolueissa. Ruotsin kielen opiskelun vapaaehtoiseksi tekeminen osuisi vain kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin nuoriin. Muut ymmärtäisivät joko itse tai vanhempiensa avustamana ruotsin kielen opiskelun merkityksen sekä Suomen ja Ruotsin yhteisen historian ja kulttuurin sekä Pohjoismaisen yhteistyön arvon.
VIHREÄT
Niinistö on pärjännyt asioiden vetäjänä hyvin. Vihreät eivät pääse koskaan Suomessa suureksi puolueeksi ikärasisminsa sekä ärhäkän luonnonsuojelun takia. Vihreillä on perusimagona, että he osaavat käyttää ja rajoittaa toisten rahoja ja omaisuutta. Myös Hautala tulee rasittamaan vihreitä pitkään. Hautalan teko oli pieni oviremontissa, mutta toisia syyttävä asenne vastaavassa tilanteessa (Leena Luhtanen sekä Finnairin Vehviläinen, joka noudatti kuitenkin lakia) ja tosiasioiden kertominen vain sen verran kuin on pakko, tulevat pysymään äänestäjien ja median pitkäaikaismuistissa. Hautala on pärjännyt hyvin kehitysyhteistyöasioissa. Hautala ja Niinistö edustavat isoa rahaa. Nuoret vihreät edustavat opiskelijoita yliopistokaupungeissa.
KRISTILLISDEMOKRAATIT
Räsänen on ajanut puolueen arvojen mukaista, kristillistä politiikkaa. Puolueen mielipiteet ajankohtaisissa yhteiskunnallisissa kysymyksissä eivät kuitenkaan edusta suomalaisten enemmistön mielipiteitä, eivät ainakaan opiskelijoiden, koulutetun väestön, eikä työväestön osalta. - pimeyden aika
Olet erehtynyt, Kataisen hallitus toimii vihamielisesti vain tavallisia Suomen kansalaisia vastaan, erityisesti tavallisen kansalaisen vaurastumista vastaan. Esittämäsi vero on vain yksi keino kansalaisten kurjuuden lisäämiseksi, muitakin keinoja on niin paljon otettu käyttöön etten jaksa niitä tässä luetellakaan.
Tavallisen kansalaisen vaurastuminen olisi pikemminkin kaikkien etu kun kansalainen pystyisi maksamaan itse asumisensa, lääkkeensä ja ylipäätään toimeentulonsa niin ei tarvittaisi sosiaalitukia ainakaan näin paljon, säästyisi verovaroja ja ehkä voitaisiin laskea tätä kuolettavan ankaraa verotaakkaa josta taas seuraisi taloudellisen toimeliaisuuden lisääntyminen kun yrittäminenkin kannattaisi, työpaikat lisääntyisivät jne.
Viimeksi 1980-luvulla on tässä maassa ollut normaaliolot, 90-luvun lama halvaannutti ja vioitti tämän maan normaalia toimintaa vakavasti josta ei vieläkään ole toivuttu. Kyseinen lama vioitti myös luottamusta valtion oikeudenmukaisuuteen, johdonmukaisuuteen, luotettavuuteen kun silloin tapettiin jopa terveitä yrityksiä konkurssiin pankkien ja valtion toimesta.
Tässä maassa on hyvä kansa mutta pahuuden vallassa olevat päättäjät.- Lama jäi päälle
"Tässä maassa on hyvä kansa mutta pahuuden vallassa olevat päättäjät."
Olen täysin samaa mieltä. - tosi on
Puhut asiaa, Suomeen jäi 1990-luvun lama päälle.
Yritän tähän mainita lisää muutamia seikkoja koskien noita kiinnostavia näkemyksiä, joita olen saanut lueskella. Ensinnäkin voin vain kiitellä tavallisen kansan vaurastumisen näkökulman painottamista, sen tärkeyttä. Valitettavasti maan hallitus ei näytä sitä ymmärtävän. Ajatellaanpa tilannetta, jossa yhä enenevässä määrin suomalaiset yksityishenkilöt ja kotitaloudet pärjäisivät taloudellisesti hyvin ja eläisivät tanakasti omilla jaloillaan. "Sosiaalitukien vähenemisen ansiosta verovaroja säästyisi ja taloudellinen toimeliaisuus lisääntyisi" eli olen täysin samaa mieltä kuin sinä otsakkeella "Pimeyden aika"-kirjoittaja. Kun siihen vielä kuuluisi yhä yleistyvä valveutuvainen ajattelu ja omien valintojen tekemisen osaaminen, niin taitaisivat nykyministerimme olla helisemässä. Onhan todettavissa, mitenkä meidän vallanpitäjämme suorastaan pelkäävät omaa kansaansa, äänestäjiä. Siitä pelosta on osuvana esimerkkinä kauhu, jolla asennoidutaan kansanäänestyksien järjestämisen mahdollisuuteen. Presidentti Sauli Niinistökin on ilmoittanut, että EU-jäsenyydestä äänestettiin jo kertaalleen eikä uutta kansanäänestystä tarvita. Mitenkähän Hän mahtaa puolustella sitä, kun "väärin" äänestäneissä maissa on järjestetty uusia äänestyksiä, jotta saataisiin tulokseksi EU-myönteinen äänestystulos?
Osinkoverotuksen kohdalla on kysytty (minua viisaammat ovat kysyneet), että miksi vanha osinkoveroprosentti 21 tai aikaisempi 19 ei olisi voinut pysyä voimassa, niin verotuksessa olisi ollut pitkäjänteisyyttä ja jatkuvuutta? Monissa muissa maissahan osinkoverotus on juuri tuossa 20 prosentin kieppeillä.
Six-pack-puolueitten osalta muutama toteamus myös niistä. Kun osinkoverotus on tuossa mainittu, niin muistan hyvin, kuinka Paavo Arhinmäki taannoin "totesi" julkisesti: "Ei tavallinen kansa pörssiosakkeita omista!". Minun mielestäni se oli virheellinen väittämä. Ajatellaanpa, mitenkä paljon meillä Suomessa on esim. opistonsa käyneitä merkonomeja ja liike-elämän palkanansaitsijoita ja opettajia ja pienyrittäjiä ynnä ammatinharjoittajia, niin minun mielestäni mm. he ovat sitä tavallista kansaa tänä maailman aikana. Ja he kaikki sekä monet muut tavallisen oloiset ihmiset voivat omistaa ja useat omistavatkin pörssiosakkeita. En ole samaa mieltä Arhis-Paavon kanssa. Toistan pörssijohtaja Lauri Rosendahlin maininnan 820.000 suomalaisesta pörssiosakkeitten omistajasta.
RKP näkyy pitävän pakkoruotsia suorastaan eskatologisena uskonkappaleena, josta joustamista ei ole mahdollista ajatella missään olosuhteissa. Vai olenko väärässä? Näen itse kuitenkin asian niin päin, että pakkoruotsin poistaminen tarjoaisi myös RKP:lle uusia näkymiä toimia yleispuolueena ja saavuttaa jopa laajenevaa kannatusta siihen tapaan kuin sinä arvoisa "Six-packin väliarvio"-otsakkeella kirjoittaja hahmottelet. Näen kuitenkin ehdottomana kynnysseikkana pakkoruotsin kumoamisen. Pakkoruotsin myötä RKP itse sulkeutuu ja lukkiintuu ahtaaseen poteroonsa. Ainoa ulospääsy on pakkoruotsin poisto.- Pörsseilyä..
Löysin tälläisen vanhemman viestin tuolta pitkästä vanhasta kommenttiketjusta:
"Se onkin parodian huippu tässä systeemissä:)
"Suuryhtiöiden omistajiahan ei nykyään ole muutama kapitalisti-patruuna kuten joskus ennen. Niiden suurimpia omistajia ovat tavalliset kansalaiset suoraan sekä sijoitus-ja eläkerahastojen kautta. Siis se keski- ja työväenluokka!"
Rahastoyhtiöt ostavat firmoja ja siirtävät niitä halvempiin maihin, vaativat omistajiltaan palkkoja ja eläkkeitä alas...Mikä tätä pelleilyä oikein pyörittää."
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8162191/#comment-50661379 - älä sumuta
Pörsseilyä.. kirjoitti:
Löysin tälläisen vanhemman viestin tuolta pitkästä vanhasta kommenttiketjusta:
"Se onkin parodian huippu tässä systeemissä:)
"Suuryhtiöiden omistajiahan ei nykyään ole muutama kapitalisti-patruuna kuten joskus ennen. Niiden suurimpia omistajia ovat tavalliset kansalaiset suoraan sekä sijoitus-ja eläkerahastojen kautta. Siis se keski- ja työväenluokka!"
Rahastoyhtiöt ostavat firmoja ja siirtävät niitä halvempiin maihin, vaativat omistajiltaan palkkoja ja eläkkeitä alas...Mikä tätä pelleilyä oikein pyörittää."
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8162191/#comment-50661379on pirullista sumutusta yrittää väittää että tavalliset kansalaiset ampuisivat itseään jalkaan eläkerahastojen kautta, ei ole multakaan kysytty koskaan että pitäisikö tuo firma siirtää ulkomaille kun rahasi ovat tässä eläkerahastossa!
Multa ei kysytty mitään tuollaista edes silloin kun kokeilin rahastosäästämistä, kyllä se on ihan eri porukka joka aiheuttaa firmojen siirtämisen halvempiin maihin!! - Eihän tuo
älä sumuta kirjoitti:
on pirullista sumutusta yrittää väittää että tavalliset kansalaiset ampuisivat itseään jalkaan eläkerahastojen kautta, ei ole multakaan kysytty koskaan että pitäisikö tuo firma siirtää ulkomaille kun rahasi ovat tässä eläkerahastossa!
Multa ei kysytty mitään tuollaista edes silloin kun kokeilin rahastosäästämistä, kyllä se on ihan eri porukka joka aiheuttaa firmojen siirtämisen halvempiin maihin!!Mitän sumuttamista ole, otan linkistä vielä toisen sitaatin:
"Liikuttavaa suorastaan, tämän tajutakseen pitäisi kyllä lukea koko kirjaesittely yliopistolta:
" Muut kuin alkupääoman sijoittajat ovat turha loinen järjestelmässä."
http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=92
Jo aikaa sitten netissä ja jopa joissain lehdissäkin oli juttua tästä "kansankapitalismista" joissa todettiin että sillä ammutaan juuri siihen omaan jalkaan, todettiin, että eläkerahastot olivat yksi iso syy markkinatalouden ongelmiin ja moneen muuhun asiaan, toteajat eivät olleet kaikki edes Suomesta, vaan vastaavia lausuntoja löytyi Ameriikasta asti.
Suomikin muuten keplotteli itsensä euroon ja siinä käytettiin hyväksi myös eläkerahastoja, kuten Taloussanomat kertoi jo aikaa sitten.
"Eläkelaitosten sijoitukset
osaksi valtiontaloutta"
Suurimman osan Suomen todellisen valtionvelan ja Emu-velan erosta selitti Suomen Emu-neuvottelijoiden todellinen työvoitto, jolla he saivat EU:n komission hyväksymään Suomen koko eläkejärjestelmän suurine rahastoineen osaksi julkista taloutta.
Valtion ja kuntien eläkerahastojen lisäksi myös yksityisten alojen työeläkerahastot laskettiin osaksi julkista taloutta. Tällä oli Suomen eurokelpoisuudelle äärimmäisen suuri merkitys."
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/02/19/suomikin-keplotteli-itsensa-euroon/20102541/12 Eihän tuo kirjoitti:
Mitän sumuttamista ole, otan linkistä vielä toisen sitaatin:
"Liikuttavaa suorastaan, tämän tajutakseen pitäisi kyllä lukea koko kirjaesittely yliopistolta:
" Muut kuin alkupääoman sijoittajat ovat turha loinen järjestelmässä."
http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=92
Jo aikaa sitten netissä ja jopa joissain lehdissäkin oli juttua tästä "kansankapitalismista" joissa todettiin että sillä ammutaan juuri siihen omaan jalkaan, todettiin, että eläkerahastot olivat yksi iso syy markkinatalouden ongelmiin ja moneen muuhun asiaan, toteajat eivät olleet kaikki edes Suomesta, vaan vastaavia lausuntoja löytyi Ameriikasta asti.
Suomikin muuten keplotteli itsensä euroon ja siinä käytettiin hyväksi myös eläkerahastoja, kuten Taloussanomat kertoi jo aikaa sitten.
"Eläkelaitosten sijoitukset
osaksi valtiontaloutta"
Suurimman osan Suomen todellisen valtionvelan ja Emu-velan erosta selitti Suomen Emu-neuvottelijoiden todellinen työvoitto, jolla he saivat EU:n komission hyväksymään Suomen koko eläkejärjestelmän suurine rahastoineen osaksi julkista taloutta.
Valtion ja kuntien eläkerahastojen lisäksi myös yksityisten alojen työeläkerahastot laskettiin osaksi julkista taloutta. Tällä oli Suomen eurokelpoisuudelle äärimmäisen suuri merkitys."
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/02/19/suomikin-keplotteli-itsensa-euroon/20102541/12Kataisen hallituksen kaavailema (lopullinen päätös vasta syksyllä) osinkoverotuksen muutos vääntää tilannetta rahastojen eduksi verrattuna kansalaisten ja kotitalouksien harrastamaan suoraan pörssisäästämiseen. Sikäli mikäli meillä olisi hyvä hallitus, niin sellaista rahastojen suosimista ei tehtäisi. Kaiken kaikkiaan Kataisen hallitus näkyy asettuneen pankkien ja niitten ylläpitämien rahastojen kannalle suoran kansankapitalismin haitaksi.
Suoraa kansankapitalismia on mm. minun itsenikin puuhastelevana amatöörinä harrastelema suora pörssiosakkeisiin kohdistuva säästäminen, omalla kohdallani vähäiseksi luokiteltava sijoitustoiminta. Rahastoihin en koske pitkällä tikullakaan, vaikka niittenkin katsottaisiin kuuluvan kansankapitalismin käsitteen piiriin. Sinänsä onkin aivan oikein suunnata kritiikkiä rahastoja kohti.
Suoran osakkeitten omistamisen etuna on se, että määrään itse, mitä osakkeita minulla on omistuksessani ja mitenkä paljon tai vähän. Voin milloin tahansa oman arvioni mukaan ostaa lisää tai myydä pois yksittäisen yhtiön osakkkeita. Päätösvalta on minulla itselläni. Osakekurssien muutokset kuuluvat luontaisetuna asetelmaan. Ostot kannattaa tehdä halvalla ja jonkin yhtiön osakkeitten myyminen kurssin ollessa korkeammallla ostohintaan nähden. Perusajatuksena minulla on pitkäaikainen osakkeitten omistus eikä mikään hetkellisten pikavoittojen hamstraaminen.
- 8aatanan tunarit
Näin unta Urho Kekkosesta, hän jyrisi hyvin vihaisena unessani mutta en valitettavasti muista enää mitä hän sanoi mutta muistan että olin samaa mieltä ja arvostin presidentti Kekkosen vierailua unessani :D
- syteen ja saveen
Kysehän on siitä, kumpi ne lisävarat saa käyttöönsä ja kumpi käyttää hyödyllisemmin.
Nykyvaluuttamme on pyramidihuijaus jossa on vaikeaa tehdä hyviä päätöksiä. Jokaisella tavalla toimiminen on yhteistä etuamme vastaan.
Liike-elämä tai työnteko ei rikastuta yhteiskuntaa vaan keskuspankkeja.
Talouden romahdus tai superkasvu molemmat toimivat pääoman hallitsijoiden eduksi ja ihmiskuntaa vastaan pitkässä juoksussa. Sen vastapuolena on yksittäisten onnistujien huikeat näennäismenestykset. - hallitus näköalaton
Joukkopako alkoi ainakin tämän ryhmän osalta:
KESKUSTA SUURIMMAKSI PUOLUEEKSI?
Keskustalla on hyvä puheenjohtaja ja selkeät avoimesti esille tuodut arvot. Voisiko Keskustasta tulla suurin puolue? Suurin uusi ryhmä olisi tällöin ikääntyneet kaupungeista. Perusteluja:
-
Keskusta ei ole: äärioikeistolainen, suurpääoman edustaja, vasemmistolainen tai = ay-liike.
- Ikääntyneillä ei ole omaa puoluetta. Keskusta sopii sellaisten ikääntyvien puolueeksi, joita eivät ay-liikkeen ajamat asiat kiinnosta ja jotka eivät perusta protestipuolueista. Tavoitteena tulisi olla: peruskeskustalaisia 1/3, ikääntyneitä 1/3 ja muita 1/3.
- Monilla kaupunkilaisilla on mökki/kakkosasunto maalla/ maaseutukaupungissa. Monet kaupunkilaiset omistavat metsää. Ikääntyvät saattavat suunnitella muuttoa maaseudulle, juurilleen tai vapaa-ajanasuntopaikkakunnalleen eläkevuosikseen.
- Keskustaan mahtuisivat varmaan piensijoittajatkin.
- Puolueen tulee irtisanoutua selkeästi hyvinvointivaltion alasajosta ja rakentaa yhteiskunnan tarjoamia palveluja KAIKILLE tasapuolisesti.- Ja..
"- Puolueen tulee irtisanoutua selkeästi hyvinvointivaltion alasajosta ja rakentaa yhteiskunnan tarjoamia palveluja KAIKILLE tasapuolisesti."
Keskusta on täysillä sitoutunut EU:n ideologiaan, kuten useimmat muutkin vanhat puolueet ja EU ajaa hyvinvointivaltion, tai eihän se enään ole edes hyvinvintivaltio, vaan sitä nimitetään jo sen kevytversioksi, hyvinvointiyhteiskunnaksi. Hyvinvointivaltio sanana katosi politiikkojen puheista jo vajaa kymmenkunta vuotta sitten.
"Hyvinvointivaltion purkaminen on tarkoituksellista
Poliittinen eliitti ei enää
tunne koko sanaa
Matti Vanhasen hallituksen ohjelmassa sanat kilpailukyky ja kasvu esiintyvät kumpikin noin 30 kertaa. Hyvinvointivaltio esiintyy samassa ohjelmassa yhden kerran.
Valtioneuvoston kanslian Suomi maailmantaloudessa -selvitys vuonna 2004 pisti vielä paremmaksi. Hyvinvointivaltiota ei mainita kertaakaan, mutta kilpailukyky on läsnä 80 kertaa. Samalta vuodelta oleva hallituksen strategia-asiakirja ei myöskään tunnista lainkaan hyvinvointivaltiota. Sana on kerta kaikkiaan kadonnut poliittisen eliitin kielestä."
http://hirvasnoro.blogspot.fi/2006/08/hyvinvointivaltion-purkaminen-on.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1113617
- 663257
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4342724- 832543
- 852458
Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j422154- 972113
Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil501792Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan221730- 121716