Rajavartijan työ ?

rt93

Onko kukaan ollu/on ko. ammatissa töissä ? Onko enemmän armeijaan vai poliisin hommaan liittyvä ammatti ? Ja vastaako palkka työtä, et homma kannattais ?
Siis tiedän et palkka ei ole kummoinen, mut eipä työssä tarvii pahemmin käsiä liata. :)

48

17266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Urpojen hommaa

      Ei kumpaakaan. Turhaa reukku vyöllä patsastelua silloin kun "tilanne" muka päällä. Peräpukamien hankintaan hyvää työtä jossa ei tarvitse paljoa pollan säteillä.

    • Elikkäs luultavasti aika lupsakkaa hommaa, kerta ei liity sen enempää armeijaan eikä poliisin hommiin. Mut hyvä kunto siinä silti pitää olla. Ja meikäläisellä on peruskunto jota vähän parantelis niin hyvä ois.
      Vähän yli 2600m meni vielä kesällä cooperissa, nyt ei menny ku joku 2590m.. Pitäs parantaa.

      • Ihan perseestä

        Normaali kunto riittää.


    • Okei, mut pääsykokeeseen pitää vähän tsempata jos mielii sinne. Uintia en muista, paljonko saan 6:teen minuuttiin. 200m on kuitenkin se raja.
      Ja mikäs siinä työssä on perseestä ? No palkka tietysti joo, mut mitäpä siinä työssä sen eteen erityisemmin tehtäskään ? Näin ainakin kuullut.
      Tosin nuoremmat r-vartijat istuu sen 10 vuotta ensin passintarkastuksessa kuulemma ja sitten vasta "kentälle".
      Entäs mitenkä nykyään se vanhemmaksi rajavartijaksi ylentäminen ? Onko se raja nykyään 4 vuotta niinkuin ennen, vai enemmän ? Ja pitikö tähän käydä vielä se jatkokoulutus kurssi, vai onko automaattinen ylennys ?

      • oman käden oikeus

        Loppuu rajahommat kokonaan...Tekniikka korvaa sielläkin ihmisen..MIeti muuta alaa..Kohta ei ole kuin muutama yksityispuolen vartija jka ottaa rosvot kiinni ja toimittaa muutaman poliisin huomaan. Joainen alkaa itse valvoa ettei rosvot vie tavaroita.


      • Anonyymi
        oman käden oikeus kirjoitti:

        Loppuu rajahommat kokonaan...Tekniikka korvaa sielläkin ihmisen..MIeti muuta alaa..Kohta ei ole kuin muutama yksityispuolen vartija jka ottaa rosvot kiinni ja toimittaa muutaman poliisin huomaan. Joainen alkaa itse valvoa ettei rosvot vie tavaroita.

        7 vuotta mennyt eikä mitään paskapuheestasi ole toteutunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        7 vuotta mennyt eikä mitään paskapuheestasi ole toteutunut.

        8* jäin jumiin vuoteen 2020.


    • Mut meinaan, että ei välttämättä ihan täysin kokonaan tuu korvaamaan sielläkään ihmistä. Miten se vois olla mahdollista kustannollisilla menetelmillä ?
      Ja muuteski sähkö on aina sähkö. Jos katkos tulee niin voi voi.
      Ja tietysti jos tekniikka niin kehittyy, niin eipä kohta tarvita monta muutakaan alaa, esim. insinöörit yms.. Koneethan vois ihan hyvin niittenkin puolesta tehä hommat.

    • Rajalle
      • Terve menoa

        Joo jonnekkin vitu raja-asemalle susirajan taa passia leimaamaan.


    • No kerroppa sitten mikä ammatti sopis paremmin mulle ? Kuorma-auto kortit sun muut saan intistä, mut en tiiä sopiiko mulle. LVI-asentajan työ, johon oon käyny paprut ei sekään välttämättä käy mulle. Insinööriksi taas ei innosta lukea, ja en välttämättä ees pääse AMK:hon.
      Tonne raja-asemalle saattasin jopa päästäkkin...

    • Jäi muuten kysymättä, et kuinkas moni on rajakoulunsa käynyt ? Ku onko se siis samanlaista ku intissä, et oot viikot "kassulla" ja et pääse mihkää ja viikonloput himassa, ja osat viikonlopuista "kiinni" ?
      Ja päälle vielä iltavahvarit ?

      Ku mienaan et ku palveluspukua pitää käyttää päivät ja näinpoispäin. Ja onko jotai kenttäkoulutusta siellä niinku lakikoulutuksien lisäks päivät ?

      Jos tosissaa on sillee, et illaks ei pääse mihkää paitsi "iltavapaille" ja takas koululle nii tuntuu kyllä siltä et ei oo meikäläisen juttu....
      Saanu intistä jo ihan tarpeeks ku vuoden kohta ollu jo täällä "linnassa".

    • Rajalle

      Rajavartijoiden koulutus ei ole inttimäistä. Tunneilla on toki oltava paikalla, ja niitä on noin klo 8-16 arkipäivisin. Usein myös maanantaiaamupäivä ja/tai perjantai-iltapäivä on vapaa pitkämatkalaisten iloksi. Vapaa-ajan saa käyttää miten ja missä haluaa. Koululla on myös hyvät liikuntamahdollisuudet, joita voi käyttää vapaa-aikana. Koulutus on monipuolista, ei pelkkää luennoilla istumista.

    • Hyvä, kiitos vastauksista ! Mut silti kannattavemmaks tulee asua koululla, koska ilmainen asuminen.

    • niilo2

      Kuinka paljon rajavartiokoulussa opiskeleville maksetaan kuukaudessa? Kelan tuskin myöntää opintotukea? Entä paljon on vastavalmistuneen rajavartijan kk-palkka? Nettiä selaillessa olen törmännyt kaikkeen välillä 1400-2500 e/kk. Olisikohan esim. Rajalle-nimimerkillä tarkempaa tietoa?

    • Rajalle

      Rajavartiolaitoksen sivuilta löytyy hakuopas, jossa kerrotaan, että tammikuussa alkava kurssi saa päivärahaa noin 500 e/kk ja lisäksi majoituksen, vaatetuksen, ruoat ym.

      http://www.raja.fi/download/43270_Hakuopas2013_nettiversio.pdf

      Vastavalmistunut saa kuukaudessa noin 2000-2500 euroa, tuossa on mukana erilaiset lisät, jotka aiheuttavat vaihtelun.

      • Rajalle

        Kelan opiskelijaetuuksienkin (siis esim. opiskelija-alennus) pitäisi seuraavalle kurssille kuulua, mutta opintorahaa ei saa, kun päiväraha on noin suuri.


      • Rajalle
        Rajalle kirjoitti:

        Kelan opiskelijaetuuksienkin (siis esim. opiskelija-alennus) pitäisi seuraavalle kurssille kuulua, mutta opintorahaa ei saa, kun päiväraha on noin suuri.

        Pätevämpiä vastauksia saa varmaan vaikka koulun Facebook-sivulta, www.facebook.com/MahdollisuuksienRaja


    • Siis minimi kuukauspalkka on verot mukaanlukien 2000€ ? Ei sinänsä huono.

      • jep jep

        niin ja ehkäpä päivärahat päälle, jos olet muualla töissä kun omassa kotikunnassa", aivan hyvä ammatti pysyy kuntokin hyvänä


      • Äläpä höpötä
        jep jep kirjoitti:

        niin ja ehkäpä päivärahat päälle, jos olet muualla töissä kun omassa kotikunnassa", aivan hyvä ammatti pysyy kuntokin hyvänä

        Vai pysyy kunto hyvänä? Miten? Sehän on sitä akvaariossa istumista ja passintarkastusta koko työ. Muutama ukko vielä itärajalla korvessa ajelee mönkkäreillä ja talvisin kelkoilla, mutta nekin vain siksi, kun ne on näiden eläkeläisen suojatöitä. Tekninen valvonta on aikaa sitten korvanneet nämä ukot, mutta ne on pakko pitää eläkkeelle asti. Mutta ei niitä virkoja täytetä enää. Passintarkastusta on tulevaisuuden rajavartijatyö 100%. Erävalvonta olisi suotavaa metsästysaikana!

        No mutta se palkka passintarkastajana jää peruspalkkaan. Eikä se kyllä 2000€ ole! Mutta onhan se toistaiseksi vielä suhteellisen varma palkanmaksaja, että jos perse kestää istua passia "leimaamassa" ja kameroilla valvomassa ihmisiä ja sontaa kahvihuoneessa jauhamassa, niin ilman muuta rajalle töihin.


    • No onhan se sisäsiistii hommaa verrattuna siihen, et saat saman palkan p*skaputken rälläköimisestä.
      Mut tietysti jos koiraohjaajaks hakee, nii siellä pääsis ainaski ulkona liikkumaan.

      Mut sitäkään en ymmärrä, et miks kovin moni haukkuu tätä alaa, mutta myös kovin moni hakee tälle alalle. Esim. intistäki aika moni haki sinne. Ja osa haki MPK:hon, jossa ei mun mielestä varsin järkee oo.
      Käyt 4 vuotta kouluu ja saat jotku luutnantin nappulat. No hyvä palkkahan sillä on, mut paljonpa ne varuskuntia on lakkauttaneetkin...
      Raja-asemiakin tietty lakkautetaan, mut vilkkaimmat säilyy melko varmana. Pakkohan sen liikenteen on kulkee sinne ja takas, ku venakot tuopi kuitenki tännekki päi melkosia summia rahaa.
      Ois valtion taloudelle aika iso lommo, jos kaikki rajat pistettäs kii.

      • onko niin

        joo ei siellä pärjää vaan kokiksella, eikä sipsiä syömällä. Jätä vaan muille ne työt . Enkä yhtään homoa ole tavannut, komeita miehiä !( siis miehiä )
        Tule sä vaan kaapista jos se noin vaikeeta on, ja etsi vaikka joku työ itelles alkuun vai onko mahdoton tehtävä ?


    • Noh, jos tiedät oikeen alan niin ilman muuta kerro vaan. Voihan se työ tottakai yksinkertasta ollakkin tuolla, mut mitäs se loppuunsa haittaa ?

      Kuorma-auto hommiin en pääse, ennen ku oon 21, kiitos EU:n ja ammattipätevyys sääntöjen..
      LVI-alalla ei ole töitä.. Insinööriksi pitää olla hyvä lukupää, ja 4 vuotta koulutusta, ja silloinkaan ei välttämättä saa töitä..
      Eristyspuolella on töitä, ja sieltä nyttenkin sain. Ainakin joksikin aikaa..

      Kiinteistönhoitajalla ei oo kummonen palkka, eikä yks tuttu saanu sieltäkää töitä.. Tosin ite ei tarviis käyä ku joku 1- 1,5 vuotta ammattikoulua, koska oma ala on aika paljon sinnepäin. (1. vuoden viimeisellä jaksolla oli kiinteistön hoitajan koulutusta, eli hyväksi lukuja siitä)

      • Yyyy

        Paremmin sinä esim. talkkarina tienaat kuin rajalla, ja työ on monipuolisempaa


    • No voi olla, mut pääsykokeisiin oon jo ilmoittautunut. Saa nähä pääseekö. Jos ei nii sit panna viel johki muuhun kouluun paprut vetämään.
      Koulun käynti näemmä kannattaa näinä aikoina, kun ei kovin monesta paikkaa tunnu töitä saavan.
      Tosin nyt oon yhellä firmalla töissä, minkä löysin pitkän etsimisen jälkeen.
      Sinne asti oon, miten niillä vaan töitä riittää. Ja sitähän ei osaa sanoa varmaksi kukaan.

      • Tykkään munasta

        Ilmoittele miten käy.


    • Ilmotukset tilanteesta tulee vasta joskus loka- marraskuussa. Siis siinä seutuvilla pääsykokeitten tulokset julkistetaan. Mikäli teikäläistä ees kiinnostaa siinä vaiheessa.
      Tossa nykyisessä työpaikassa mis oon, niin siellä joka tapauksessa kannattaa olla. Ku saahan siitä paremmat rahat mitä työkkäristä, ja ennenkaikkea työkokemusta. :P

      Keljuttaa vaan se, et CE-kortin koulutus työkkärin puolestä pyörisi näillä seuduilla syyskuusta alkaen. Mut se ois tietty puol vuotta, eli menee yli Tammikuun jolloin rajakoulu alkais..
      Mut tietysti joo kyllä noilla tulevilla työrahoilla voi sen kortin hommata, jos jaksaa vaan ootella yli vuoden (140h ampät astui voimaan Helmikuussa). Sit sen sais vajaan 2000€ hintaan jos kiinnostaa. Työkkäristä tietty sais ilmatteeks, mut siihen haettaessa pitää olla valmiiks työtön.
      Ja eihän ne kummosia päivärahoja maksa peruspalkkaankaan verrattuna...

    • Pohjolanpuhuri

      Huhut kertovat että tällä kyseisellä viikolla tulisi tieto valitsemispäätöksistä, onko teille kellekkään tullut vielä tietoa? Jos ilmoitettiin niin miten tieto teille tuli?

    • Näin kävi, et sähkäriin oli tullut ilmoitus, et mua ei ole valittu kurssille. Sitten kirjallinen versio tulee vielä erikseen kirjeellä. Siinä pitäs näkyy, et mistä jäi kiinni. Noh, en tiedä mitä sitä tämän välivuoden tekis, kun ei töitäkää hirveesti oo tarjolla.

      Oppisopimus ainaskin kiinnostaisi talkkariksi, kun itsellä ei menis siihen kun vuosi tai 1,5 vuotta, eli hyvin sopisi välivuodelle. Syy on se, kun mulla on LVI-asentajan paperit valmiina pohjalla, ja siinä koulutuksessa oli myös kiinteistönhoidon koulutusta. :)

      • pn21

        Ensi vuonna vaan uudestaa jos ala kiinnostaa!

        itsellä kävi niin että varasijalle jäätiin. Vissiin kirjettä tulossa missä sitten jotain lisätietoa.


    • Pittää kahtoo tuo. Ainaskin nytte kiinnostaa tuo oppisopimus talkkariksi, minkä mainitsin. Mut ei vaan löydy paikkaa, eikä vastaavaa ole täälläpäin aikuiskoulutuksenakaan :S

    • Tulevaisuus123

      Lähde hyvä mies kuljetusalalle. Töitä riittää nyt ja tulevaisuudessa, eli ei pelkoa.

    • Juu, mut mulla ei oo ku C-kortti, ja sekin astuu ammatillisesti voimaan vasta 26.3.2014...
      Se iso E- taas maksaa täälläpäin halvimmillaankin vähän reilu 2000€... Siis ajokokemuksen kanssa.
      Mut joo sillä alalla kieltämättä riittäs töitä ja ois kohtuu mielenkiintoistakin.

      Mut haittapuolena tossa työssä on aivan helvetin suuri vastuu... Ja virkavalta on aina hiillostamassa, ja kaikkihan ne tietysti menee kuskin piikkiin.

      Meinasin jos töitä en saa, nii maaliskuussa lähen kyselemään kuljetus firmoilta. Oon nyt työkkärin kurssilla, mis sais kiinteistönhoidon osa-alueen hyväksi luettuu ja harjoittelu alkas tammikuussa ja kestäis vajaat 3kk.
      Sieltä olivat luvanneet, jos heillä riittää määrärahat, niin ottaavat mahdollisesti oppisopimukseen kiinteistönhoitajaks ;P

      Mut tosissaan tuosta rajahommasta en tiedä sanoa yhtään mitään. Ei tunnu enää omalta jutulta tuon ruotsin takia, ja tiedä onko se loppujen lopuksi sittenkään minun ala. Kiinteistönhoitajillekkin riittäisi töitä, se on varma.

    • vanhus töihin

      Moi. Oliko SE ruotsin koe millainen? Olen menossa pääsykokeisiin toukokuussa.

    • Sori, vähä myöhässä tulee vastaus, mut kerronpa kumminki; Semmone aika simppeli koe loppuusa. Melkee johki amiksen kokeisii verrattava.

    • vanhus töihin

      Moro.
      Tulipa käytyä pääsykokeissa toukokuussa. meni ihan hyvin. milloin mahtaa tulla tietoa pääsystä?

    • Mulle ainaki ilmottivat syksyllä tuloksista. Onnee vaa, jos pääsit ! :)

    • Hakija99

      Pääsykökeessa ei lihaskuntoa testata, mutta tuleeko kurssin aikana yllätyksiä?

      • Anonyymi

        Voi tulla kaljaplösövartijalla nenukki kipeäksi jos alkavat rajalla matujen kanssa kisaamaan.
        vähän eri tason miehiä


    • Ratavartijan_homma

      Ajelee resinalla edestakaisin rataa ja etsii tähtiluokan vikoja. Tärkeää on hyvä kuulo ettei jää junan alle.

    • Anonyymi

      Pääseekö rajavartijaksi jos ei ole käynyt armeijaa ja haluaa kovasti päästä rajavartijaksi

      • Anonyymi

        Tämä maanpuolustus itseäkin kiinnostaa. Toinen ehdokas sanoi, että lähti kisaan koska Venäjä hyökkäsi ja maailman tilanne on kriittinen ja jos isänmaa kutsuu niin silloin mennään. Hän myös kertoi palaavansa Firenzeen, jos ei voita vaaleja. Mietin, eikö isänmaa enää silloin kutsu?

        Jos tulee sota, allekirjoittanut ei lähde rintamalla, ellei saa kenraalin natsoja. Muuten tulee lähtö toiselle puolelle maailmaa. Arvojohtamista. Täten myös kunnioitan jokaista veteraania ja lottaa, koska kaikilla meillähän on aina varaa valita, milloin isänmaan kutsu käy.

        Pohdin myös, miksiköhän ylimielisyys yhdistetään sekä tiettyyn puolueeseen että sen ehdokkaaseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä maanpuolustus itseäkin kiinnostaa. Toinen ehdokas sanoi, että lähti kisaan koska Venäjä hyökkäsi ja maailman tilanne on kriittinen ja jos isänmaa kutsuu niin silloin mennään. Hän myös kertoi palaavansa Firenzeen, jos ei voita vaaleja. Mietin, eikö isänmaa enää silloin kutsu?

        Jos tulee sota, allekirjoittanut ei lähde rintamalla, ellei saa kenraalin natsoja. Muuten tulee lähtö toiselle puolelle maailmaa. Arvojohtamista. Täten myös kunnioitan jokaista veteraania ja lottaa, koska kaikilla meillähän on aina varaa valita, milloin isänmaan kutsu käy.

        Pohdin myös, miksiköhän ylimielisyys yhdistetään sekä tiettyyn puolueeseen että sen ehdokkaaseen?

        Pidän em. sloganista, mutta kyllähän se mielestäni aika hv on myös jokaiselle sodassa menehtyneelle ja heidän omaisilleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidän em. sloganista, mutta kyllähän se mielestäni aika hv on myös jokaiselle sodassa menehtyneelle ja heidän omaisilleen.

        Toinen asia sitten on se, tarvitseeko presidentin edes olla arvojohtaja. Ehkä ei?


    • Anonyymi

      Nyt meni vähän sivusuun. Kysyn töissä olevalla/olleella rajavartijalla millaisiin tehtäviin rajavartijana voi erikoistua? Sukeltajaksi ja mekaanikoksi, mutta kuulemma tehtäviä on paljo?

    • Anonyymi

      Sama kysymys mullakin

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3053
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      419
      2906
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      99
      2209
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1874
    7. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1868
    8. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1846
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1692
    Aihe