Isotretinoiini, ei tehoa minulle kunnolla?

aknenaama

Eli olen syönyt 2,5kk isotretinoiini kuuria (yhden 20mg kapselin aamulla ja kaksi illalla) Painoa n. 90kg. Ekat kaksi 100kpl pakkausta Actavis-merkkiä ja nyt alkanut jo kolmatta(kokonaisuudessaan) Orifarmin pakkausta syömään, mutta vieläkin on monia isoja finnejä naamassa vaikka iho paikoittain onkin tasoittunut pienemmistä epätasaisuuksista, onko tämä todella normaalia vielä tässä vaiheessa kuuria??

Jonkin verran on tilanne parantunut mutta ei mitenkään huimasti. Ihoa ja huulia saa kyllä tiheään olla kosteuttamassa ettei tunne muuttuvansa rusinaksi. Söin vuosi sitten tetsasykliini antibioottia 3-4kk ja se tehosi melko hyvin mutta akne palasi muutaman kk päästä. Luulin että kerta jo antibioottikuuri sai aknen minulta kokonaan hetkeksi pois, että tämä kunnon aknelääke tehoaisi tässä ajassa paljon paremmin.

Eli te jotka olette kuurin syönyt tai muuta tietoa asiasta, miten pitkään teillä meni että akne oli kokonaan tai lähes kokonaan poissa?

13

1919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .........

      No, isotretinoiinihan vaikuttaa ihan eri tavalla, vähentäen talirauhasten toimintaa. Kannattaa jatkaa kuuria. Jotain paikallishoitoa ehkä voisi käyttää..

      Itse jouduin syömään toisen kuurin, ja näiden jälkeenkin joskus ilmaantuu pienempiä finnejä sinne tänne. Mulla on hyvin rasvoittuva, "öljyvuotoinen", kuten lekuri sanoi, iho, eivätkä kuurit oikeastaan muuttaneet tätä ominaisuutta pysyvästi, ehkä vähensivät kuitenkin. Jatkuvasta "pizzanaaman" kanssa tappelusta pääsin onneksi eroon.

    • appppp

      Kiitos vastauksesta. Olen aiemmin käyttänyt Brevoxyl voidetta 2-3 putkiloa ja siitä huomaa vieläkin vaikutuksia, iho on naamassa herkempi kuivumaan kun taas aiemmin naama rasvottui melko paljokin. Joten nuo ei oikeen houkuta. Naamaa kuitenkin tulee pestyä 1-2 krt päivässä.

      Miten muuten jos ei vielä tämän 5,5kk kuurin jälkeen olekaan kokonaan parantunut, saako uuden kuurin suoraan ed. perään vai pitikö olla joku tauko lääkkeestä? Ja pitääkö käydä uudestaan ihan lääkärinvastaanotolla että saa reseptin uusittua?

      • ........

        Lääke on vasta alkanut tehota, yleensä pari kuukautta menee ennen kuin alkaa iho kohentua.

        Mulla oli muistaakseni jonkin verran taukoa kuurin loppumisen ja viimeisen lekurikontrollin välillä, ja sain sitten toisen kuurin perään pienemmällä annostuksella. Kuulemma toisen kuurin syöminen on mahdollista vuosienkin päästä, ja joskus hoitoa jatketaan pienellä annoksella vuosia.

        Sitä reseptiä ei varmaan uusita ilman ihotautilääkärillä käyntiä. Kuitenkin sen verran vahva aine, rasittaa maksaa ym.

        Muistaakseni en joutunut käymään labrassa enää jatkokuurin aikana, koska maksa-arvoissa eikä veren rasvoissa ollut ilmennyt mitään isommallakaan annoksella.


      • kaisa9215
        ........ kirjoitti:

        Lääke on vasta alkanut tehota, yleensä pari kuukautta menee ennen kuin alkaa iho kohentua.

        Mulla oli muistaakseni jonkin verran taukoa kuurin loppumisen ja viimeisen lekurikontrollin välillä, ja sain sitten toisen kuurin perään pienemmällä annostuksella. Kuulemma toisen kuurin syöminen on mahdollista vuosienkin päästä, ja joskus hoitoa jatketaan pienellä annoksella vuosia.

        Sitä reseptiä ei varmaan uusita ilman ihotautilääkärillä käyntiä. Kuitenkin sen verran vahva aine, rasittaa maksaa ym.

        Muistaakseni en joutunut käymään labrassa enää jatkokuurin aikana, koska maksa-arvoissa eikä veren rasvoissa ollut ilmennyt mitään isommallakaan annoksella.

        Akne pillereiden - http://track.fi.derminax.com/product/Derminax/?uid=2484&sid=1386&pid=123&bid=advandec Sain tilaukseni ajallaan ja tabletit toimivat hienosti.


    • aknenaama

      Aattelinpa tänne käydä vielä kirjoittaa päivitystä omaan tilanteeseeni heitä muita varten joilla myös mietityttää kuinka pian pitäisi vaikutusten kunnolla näkyä.
      Nyt siis itselläni 4kk takana ja kaikki finnit ovat kadonneet naamasta ja aikalailla hartioistakin. Naama vielä punoittaa ja välillä kuumottaa, mutta iho on jo sileän tuntoinen. Eli turhaan epäilin lääkkeen tehoa ja EI tarvitse huolestua mikäli 10vk jälkeenkin on monia finnejä naamassa, kuten aiemmatkin totesivat niin lääke on juuri alkamassa kunnolla vaikuttaa :)

    • salla89st

      Hei!

      Itse en ole koskaan kärsinyt niin pahasta aknesta, että olisi ollut tarvetta lääkekuureihin, mutta onhan noiden pattien kanssa tullut taisteltua...Löysin netistä tosi kivan verrkokaupan: chemical peel shop, josta olen tilannut salisyylihappoa epäpuhtaan ihon hoitoon. Näppylät ja arvet on huomattavasti tasoittuneet ainakin itselläni. Suosittelen kokeilemaan lääkekuurin rinnalle.

    • huomautus1

      Muuten kiva vinkki, mutta kannattaa ottaa selvää saako tretioonihoidon aikana ihoa kuoria hapoilla.
      Ohje taisi olla, että ei saa. A-vitamiinin johdainen itsessään ohentaa ihoa kuurin aikana.

    • Aurinkoinen2013

      Enhän minä tiedä kuin aikuisiän aknesta ja piimä naamiona on ollut tähän mennessä paras lääke (eikä kokeilu maksa mitään).

      Ei kannata tuollaisten puolivalmiiden lääkkeiden kanssa leikkiä, tiedä millaiset iho-immuniteettiongelmat tulee päällensä. ;/

      Penskana käytin yksittäisiin hammastahtaa, eli sitä supistavaa ja desinfioivaa minttua, mutta eipä sitä nykyään, vaikka hyvä olikin. - Piimä on paras, kun hyvät bakteerit syö ne pahat. :)

      • Aurinkoinen2013

        PS.: Jos haluaa hyvillä bakteereilla pelata, niin ei kannata leikkiä alkoholin tai muun bakteereja tuhoavan aineen kanssa samaan aikaan. ;)


    • amerikassa käynyt

      empä käyttäs enää jos pitäs keskeytä säkin niin on kuluset vielä pappana tallella. tuhoaa muutenkin kropan ja muut.

    • Ex-aknenaama

      Kannattaa vetää se kuuri ihan loppuun saakka. Paraneminen voi alkaa vasta kun lähemmäs puoli vuotta on kulunut..

    • iho

      Pari vuotta sitten söin 7kk kuurin. Lääkäri ei varoitellut haitoista ja ihmetteli, kun jälkeenpäin kerroin hänelle kärsineeni mielialanheilahteluista kuurin aikana sekä tinnityksestä, joka kuurista jäi molempiin korviin. En ikinä suosittelisi lääkettä kenellekään, enkä ymmärrä miten ns. ihotautilääkäri voi olla noin vastuuton ja tietämätön. Jos asia otettaisiin esille mediassa laajemmin, tulisivat varmasti monet sivuvaikutuksistaan hiljaa olevat potilaat huutelemaan. Jos otatte kyseisen kuurin niin ottakaa pienellä annostuksella ja mahdollisesti antibioottia kylkeen niin ei jää arpia. Mulle jäi *******, kun en ite tajunnu tuota..

    • mies382726

      Minulla isotretioniini-kuuri hävittipahemman luokan aknen lopullisesti noin 7 vuotta sitten. Koko ylä-asteen ja lukioajan kärsin vaivasta. Tämän jälkeen finnejä on tullut enää normaali ihmisten tapaan sinne tänne käytetyn ruokavalion mukaan, toisin kuin ennen kuuria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9669
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      399
      4148
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      88
      2872
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2604
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      197
      2587
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1813
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      69
      1657
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1600
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1413
    Aihe