Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ilmaista ylityötä tekevät 'pomonnuolijat' ärsyttää

Solidaari

Olen tehnyt pitkään pätkätöitä enimmäkseen omasta tahdostani. Syy paikan vaihtoon on useinmiten ollut ilmaiset ylityöt, joiden tekemistä useat yksityisyrittäjät pitävät lähes itsestäänselvänä velvollisuutena!! Kun olen kohteliaasti kyseenalaistanut asian on vastauksena useinmiten aina sama syy: "Kyllä 'Irma' (yleensä nainen!) tai joku muu työntekijä on ainakin suostunut tekemään niin". Ja näitä 'Irmojahan' riittää joka firmaan, jotka painavat parikin tuntia ylityötä päivittäin (yksi aamusta ja toinen illasta). Usein he ovat henkilöitä, joilla ei tunnu olevan olevan omaa elämää. Jos asian ottaa heidän kanssaan puheeksi, niin vastaus on: "No minulla ei ole mikään kiire kotiin" tai "Minä nyt herään niin aikaisin, niin ihan sama vaikka tuu töihin"
Ok, ymmärtäähän sen ellei viihdy kotonaan MUTTA, KUN TE SYÖTTE MUIDENKIN TYÖNTEKIJÖIDEN LEIPÄÄ JA VAIVOIN TAISTELTUJA ETUUKSIA!!!!!!
Kuinkas siitä sitten perheellinen selviää ylitöineen, kun lapset pitäis hakea hoidosta, käydä kaupassa, laittaa ruokaa, siivota huusholli, tavata kavereita, harrastaa liikuntaa ym. normaalia elämää ja ennenkaikkea maksaa usean ihmisen laskut OLEMATTOMALLA PALKALLA ILMAN ylityö/lauantai/sunnutaikorvauksia! Ja kaikkihan tietää mikä on seuraus jos kantelee liittoon tai yleensä millään tavalla yrittää pitää kiinni oikeuksistaan!

9

809

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akavan_erityisalat

      Hei!

      Me ammattiliitossa törmäämme tähän usein, kun jäsen ottaa yhteyttä ja ihmettelee, miksi ylitöistä ei ole maksettu korvauksia. Suurimmat epäselvyydet näissä tapauksissa liittyvät siihen, että työnantajan mukaan ylitöitä on tehty työntekijän omasta aloitteesta. Ylitöitä tulisi tehdä aina vain työnantajan pyynnöstä ja työntekijän suostumuksella. Sovittaessa ylitöistä tulee myös sopia tarkasti korvataanko ylityöt rahallisesti vai vapaana. Määräykset ylityön korvaamisesta perustuvat työehtosopimuksiin tai lakiin.

      Jos työnantaja ei noudata ylitöitä koskevia säännöksiä, työntekijät voivat pyytää tarkastusta työsuojeluviranomaiselta. Työsuojeluviranomainen valvoo työaikalain noudattamista kaikissa työpaikoissa. Tarkastuksen yhteydessä otetaan esille myös työssä jaksamiseen liittyvät seikat. Työsuojeluviranomaisen yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.avi.fi/fi/tyosuojelu/Sivut/default.aspx

      PS. Akavalainen neuvottelujärjestö Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry kampanjoi maalis-huhtikuussa 2013 harmaata ylityötä vastaan. Tutustu kamppikseen osoitteessa http://www.8tuntia.fi/

      ystävällisin terveisin
      Akavan Erityisalat

    • ei mustavalkoista

      Omasta puolestani voisin sanoa että rakastan työtäni ja viihdyn nykyisessä paikassa todella hyvin. Palkatonta ylityötä teen lähinnä siksi että mietin haluanko tehdä 7 tuntia töitä stressi päällä vai 8 tuntia hieman rennommin. Jos saan valita, valitsen jälkimmäisen ihan oman terveyteni takia. Jos/kun työyhteisössä on paljon perheellisiä joilla pieniä lapsia, eivät he edes halua joustaa tippaakaan, eivät edes silloin kun pystyisivät koska "heillä on elämää työn ulkopuolellakin", tai sitten he "voisivat" joustaa aina silloin kun siihen ei ole tarvetta. Tai kuten eräs työkaveri: tulisi kyllä töihin tuuraamaan sairaslomaa, mutta kun ei nyt pääse kun on sovittua menoa. Sitten seuraavalla kerralla kun tuuraamaan pyydetäänkin joku muu, vetää tämä aiemmin pyydetty herneen nenään koska häntä ei kysytty. huoh...
      Monesti myös olen jäänyt omasta halustani ylitöihin AUTTAMAAN työkavereita joilla on ollut ylivoimainen taakka edessä. Saan siitäkin hyvän mielen kun voin helpottaa työkavereiden paineita ja kun työkaverit kiittävät, en koe tehneeni mitään väärää vaan päin vastoin. Joskus pelkkä hyvä mieli riittää palkaksi. :)

      • Joskus isäntä

        Se pelkkä hyvä mieli ei sitten enää riitä palkaksi, kun sinulla on niitä lapsia. Sitten menee omat ja vähän vieraatkin rahat pelkän arjen pyörittämiseen. Sitä aikaa, joka lasten kanssa vietetään, ei saa ikinä takaisin. Töissä kyllä saa käydä vaikka hautaansa saakka. Itse kyllä riivon joka sentin, jonka oravanpyörästä saan irti.


      • Helpottaa elämää
        Joskus isäntä kirjoitti:

        Se pelkkä hyvä mieli ei sitten enää riitä palkaksi, kun sinulla on niitä lapsia. Sitten menee omat ja vähän vieraatkin rahat pelkän arjen pyörittämiseen. Sitä aikaa, joka lasten kanssa vietetään, ei saa ikinä takaisin. Töissä kyllä saa käydä vaikka hautaansa saakka. Itse kyllä riivon joka sentin, jonka oravanpyörästä saan irti.

        Kannattaisko miettiä perhesuunnittelua sen verran, että lapsensa pystyy elättämään sillä normityöajan palkalla, eikä ala odottaa, että ne ylityökorvaukset olisivat jotakin elatusapua perheelliselle.


      • Wanhempi-IT-Patu

        Ei sen ihan noinkaan pitäisi olla (itselläni on sama juttu). Työntekijän normaalityöpäivän pitäisi riittää ihan keskivertotyötahdilla. Omissa töissäni ongelmana on työtehtävien hämäryys, ne on määritelty huonosti.


    • Yrittäjät mölisee

      Kyllä oikein oksettaa lukea noiden "ahkerien" yrittäjien mölinää tässäkin ketjussa, Älkää hyvät ihmiset kaivako omaa hautaanne ilmaisilla ylitöillä.vaatikaa aina ylityökorvaus te olette sen ansainneet. Jos taas ette omista elämää typaikan ulkopuolella niin voitte saman tien vetää itsenne vaikka jojoon. Itse ainakin olen marssinut ulos jo työhaastattelu vaiheessa jos työantaja edes kehtaa puhua ylityökorvauksettomista ylitöistä. En ole silti ollut koskaan työttömänä.

    • 9 tuntia

      Hyvät Solidaarit ym. muut pillittäjät. Nostakaa pois se siitin sieltä tavarasta ajoissa, niin on sitten helpompi joustaa työssä. Perheelliset on kaikkien pahimpia itkijöitä yleensä työpaikalla, niille kun ei käy sitten mikään!!!!!

    • Theo 2013

      Tuttuni metallipajalla häärää pomo ja äiti sekä vanhat duunarit jotka tekee pimeestä pimeeseen ilman lisäkorvausta ja hutilointi työn laadussa on suositeltavaa koska aika ei riitä kireisiin urakka laskelmiin.MOTTO KUULUU ETTÄ ON SINNE PASKA ENNENKIN KELVANNU,tämä tuli ilmi ekana työ päivänä kun kaveri keräsi kamppeitaan lähteäkseen kotiin noin 15min. yliajalla niin sanottinn että minne sulla on kiire kun ollaan yhtä perhettä niin seon kun ittelle tekis kun auttaa yritystä. Hitsata pitäs nopeammin noin 200%mikäli työ aikana kerkeäis ja senhän metalli miehet tietää että se ottaa oman aikansa,kymmenen tunnin työ on laskettu jopa tehtäväksi kahdessa-kolmessa tunnissa,sitten niitä käydään korjaamassa satamassa tai maailmalla jos ennättävät lähteä,monesti ostajan tarkastajat tekevät työnsä jo suomessa. No näin saadaan urakkakilpailu voitot muttei lasketa sitä kun sutta korjataan, olen kuullut että timpurin milli on tuuma mutta nyt näyttää olevan myös rautakourilla sama.Moni työmies sanonu että hävettää mennä korjailemaan helppojakin hommia kun tilaaja vittuilee vieressä,että tälleen Suomi nousuun mutta katse asfalttiin häpeästä.

    • ex-ilmaisduunari

      Kieltäydy ilmaisista ylitöistä asiallisesti vetoamalla työsopimukseen ja olet seuraava tuotannollisista syistä irtisanottu. Pomot kyllä eivät ole silloin läsnä.

      Sanoisin n. 30 vuoden työkokemuksella, että Suomessa on kyllä äärettömän huonoa johtamisen osaamista noin ylipäätään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe