töihin englantiin

rotta2

hei, onko kokemuksia miten helposti työpaikan &asunnon saisi englannista? kannattaako etukäteen lähettää hakemuksia ja mitä kautta löytyisi vapaita työpaikkoja/asuntoja? olisin kaverini kanssa lähdössä syksyllä englantiin töihin ja asumaan puoleksi vuotta.
kertokaa kokemuksianne, kiitos :)

9

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Londoni

      riippuu mitä hommia lähdet tekemään ja millä kokemuksella. Vaikea sanoa kun et laittanut enempää osviittaa... Perustyöpaikat löytyy hakukoneista Totaljobs, Monster, Reed yms. kahvila ja pubi duunit löytyy usein paikkojen ikkunoista. Niin ja tietty "Englanti" on laaja alue joten minne noin tarkalleen?

      Asunto löytyy yleensä paremmin paikanpäällä. Täällä etsitään asuntoja vasta kuukausi ennen muuttoa joskus menee parinkin viikon sisään.

      Kirjoittele sellaiseen Facebook ryhmään kun Finnish People Living in London jos varsinkin Lontoo kohtaisia vinkkejä kaipaat.

    • Ferre Alexander
    • teeeea1

      Kannattaa toki laittaa etukäteen hakemuksia, mutta Suomesta käsin työn hakeminen on hieman hankalaa. Asunnon hakeminenkin on helpompaa paikan päällä.

      Kannattaa vuokrata valmiiksi kalustettu asunto/talo (Englannissa on huomattavasti enemmän taloja markkinoilla kuin kerrostaloasuntoja), jos et aio jäädä pitkäksi aikaa. Kalustettuja asuntoja/ taloja on paljon markkinoilla. Asuntomakkinoilla on se ärsyttävä puoli, että usein vuokrasopimuksen joutuu tekemään vähintään puoleksi vuodeksi kerrallaan, ja jos muuttaa muualta vuokraisäntä/emäntä voi periä puolen vuoden vuokrat kerralla, koska luottotietoja ei voi tarkistaa (muistaakseni tämä oli se syy, miksi itse jouduin maksamaan puolen vuoden vuokrat kerralla). Asuntoja kannattaa etsiä eri välittäjien sivuilta. Usein vuokrataan myös pelkkiä huoneita, koska Englannissa on tavallista jakaa asunto "house share", joten voisitte myös keverisi kanssa ottaa huoneet samasta talosta.

      Huomaathan, että Englannissa on keskiverrosti huonompi elintaso kuin Suomessa. Talot ovat kylmiä ja kosteita, ikkunoissa on yksinkertaiset lasit, lämmin vesi voi loppua kesken yms. Sähkö on todella kallista verrattuna Suomeen ja lämmitys maksaa maltaita! Elinkustannuksiin pitää muistaa lisätä myös council tax (olisiko suomeksi kiinteistövero), jota myös vuokralla asuvat maksavat.

      Mielestäni puoleksi vuodeksi muuttaminen kuulostaa työläältä, koska muuttamiseen kuuluu niin paljon paperisotaa yms, että kun kaiken on saanut kuntoon, vaihdatkin jo maata.

      Työpaikkoja kanattaa etsiä työnvälitysfirmojen kautta. Muhun ainakin otettiin yhteyttä yllättävän paljon työnvälitysfirmoista, mutta työt ei aina ole niitä kaikkein parhaiten palkattuja. Etsi esim. täältä http://www.reed.co.uk/

    • Pallon tallaaja

      Työpaikkaa on käytännössä lähes turha hakea ulkomailta käsin. Toki erinäisiin CV-pankkeihin voi tietonsa laittaa mutta niitä ei juurikaan noteerata jos hakija asuu liian kaukana, saatikka ulkomailla. Esimerkiksi lontoon alueella haastattelussa kysytään lähestulkoon varmasti missä asut ja kuinka kauan commute kestäisi jos sinut palkattaisiin. Kukaan ei halua palkata henkilöä joka myöhästelee jatkuvati vedoten ruuhkiin...
      Ainakin meidän firmassamme ulkomailla asuvien CV:t arkistoidaan suoraan silppuriin. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti sen takia että sopivien kandidaattien sattuessa haaviin mahdollinen haastattelu tapahtuu yleensä muutaman päivän sisään. Jokaista avointa paikkaa kohden löytyy vähintään kymmeniä hakijoita jotka ovat valmiita saapumaan haastatteluun vaikka saman tien. Joskus satoja ja parhaimmassa tapauksessa tuhansia.
      Jos hakija ei pääse haastatteluun silloin kun aikaa tarjotaan, tuskin työpaikkaakaan irtoaa eikä rekryformankaan kannata aikaansa haaskata. Itsekin sain nykyisen työpaikkani saapumalla haastatteluun kahden tunnin varoitusajalla.

      Joidenkin rekryfirmojen taholta pyllyysi kyllä puhalletaan savua oikein urakalla ja luvataan vaikka kuu taivaalta kunhan vain maksat rekisteröintipalkkion. Jos tällaista palkkiota pyydetään on kyseessä 99.9% varma kusetus ja palkkion maksettuasi huomaat ettei se niin helppoa ollutkaan.
      Rekrytoija ei ole työvoimavirkailija vaan olet heille kauppatavaraa.

      En sano etteikö työpaikan saaminen suomesta käsin olisi mahdollista mutta onnistumisen mahdollisuudet ovat realistisesti ajatellen aika pienet ellet satu omaamaan jotain ultraharvinaista ammattitaitoa. Pelkkä suomalaisuus ei merkitse mitään.

      Vapaita asuntoja löytyy pilvin pimein mutta näkemättä asuntoa tai tuntematta yhtään ympäristöä saatikka tapaamatta vuokraisäntää ei missään nimessä kannata tehdä yhtään mitään.

      Englannista, saatikka sitten Britanniasta jotka muuten eivät ole sama asia, löytyy kaikki kuviteltavissa olevat elintason asteet. Asuntoja eri varustelutasolla laidasta laitaan. Työpaikkoja taatusti joka saralta. Ylipäätään kaikkea mahdollista paitsi hienoa säätä.

      Puoli vuotta on niin mitätön aika että itse viettäisin sen ihan vain lomailemalla.

    • ikuinen irkku

      Jos työ IT alalla kiinnostaa, niin suosittelen lämpimästi esimerkiksi Irlantia tai Skotlantia sillä näissä paikoissa haetaan jatkuvasti suomalaisia työläisiä. Paikkoja löytyy osoitteesta mol.fi ja sellaisten yritysten kuten Adecco, Manpower ja CPL nettisivuilta paljon. Enkkulassa mm. Legolla on asiakaspalvelu jossa ajoittain myös kaivataan suomalaisia uusia ääniä.

    • Frank19

      Riippuu paljon alasta ja missäpäin sattuu asumaan. Itse hain duunia, viikon sisällä lennätettiin etelä-englantiin pariksi päiväksi haastatteluun ja vuoden vaihteessa olikin sitten muutto tiedossa (tästä on nyt pari vuotta aikaa ja täällä ollaan vieläkin). Jos halvalla haluaa asua niin varmasti lämmin vesi katkeaa ja eristys on huono, itse asun 2008 rakennetussa talossa, tuplalasit, pihat yms - kolme huonetta ja keittiö -setti, hintaa tuhat puntaa kuussa.

      Mielestäni byrokratia oli aika olematonta - viikon sisällä muutosta oli pankkitilit, puhelimet jne ja ainoastaan paikallisesta työkkaristä haettava PI-numero (vai mikä olikaan, uniikki ID jolla saa palkan maksettua) voi kestää noin 3-4 viikkoa. Byrokratiaporras lähtee parhaiten rullaamaan siitä kun muuttaa ensin mestoille, sitten syöksyy paikalliseen pankkiin (Lloyds lienee paras ja helpoin) jonka myötä voitkin sitten esim. puhelinliittymää ja nettiä hakiessa vilkuttaa niille pankin postia josta näkyy osoitteesi, jonka myötä muut sitten uskovat, että olet oikeasti olemassa jne :)

      Ja joo, en sanoisi että se elintasoero mitenkään iso on - kuten tuossa yllä mainittiin, riippuu ihan omista spekseistä. Ilmakaan ei ole oikeasti niin huono kuin sanotaan, itse ainakin diggailen siitä että ympäri vuoden voi pyöräillä töihin, farmer's marketteja on melkein joka nurkan takana ja lihat saa hakea paikalliselta teurastajalta suoraan. Kyllä täällä on moni juttu paremmalla tolalla kuin suomessa, mutta tärkein juttu ehkä koko ulkomaan operaatiossa lienee se, että saa vähän perspektiiviä elämään.

    • paskamaa

      Jos englantiin menette, niin paljon villasta päälle ja sadevaatteita. Muutoin sairastutte pahasti, kokemusta on . Myös sadevaatteet mukaan. Englantin hyvin puritaninen eli ankara maa kaiken suhteen. Ja vanhoillinen Elisabetillä aina käsilaukku, jossa on salalähetin samoin rintakorussa.

      • englannista_paennut

        Kannattaa aloittaa totuttelu englantilaiskokemukseen olemalla vaatteet päällä suihkussa haistellen home/sammaltukkoa.


    • lihakauppa

      Englannissa sarastutaan helposti reumaan sen kylmyyden ja vetoisuuden takia. Vanhainkodeissa on kokolattia matot ei hissejä, joten kulkeminen hankalaa ja ja epähygenisiä lattioita, kun on kokolattia matot. Lihakaupassa oli eläinten puolikkaita "ruhoina" riippumassa, josta sai näyttää kauppiaalle mistä kohtaa palan haluaa ostaa. Kärpäsiä kesällä pörräsi ympärillä. Otettiin näyteikkunan takaa ko. valokuvia. huh, huh...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1515
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      990
    Aihe