Miten riimu puetaan hevoselle?

Aloittelija!!!

Eli siis miten riimu puetaan? Ja miten suitsitaan silleen että hevonen ois kiinni riimussa, ettei lähtis hyörii ympäri karsinaa, tai sillee ( en osaa selittäää:Dd) Kiitti jos sais apuu, oon niiiin kokematon hevosten kans, enkä viiti pyytää tallilla koko ajan apua, sillä hoitajat naureskelee siin vieres...nolooo :Dd :/

4

1363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riimu puetaan silla lailla, että otetaan kiinni niskahihnasta, pujotetaan hevosen turpa riimun turpalenkistä läpi ja vedetään niskahihna korvien yli. Sitten laitetaan leukahihna kiinni. Joissakin riimuissa on kiinnitys niskahihnassa eikä leukahihnassa, mutta nissäkin pujotetaan turpa läpi sille kuuluvasta lenkistä ja sitten niskahihna pujotetaan niskan yli ja kiinnitetään. Riimu ei saa kiristää mistään.

      Suitsien ja riimun kanssa pelatessa olen käyttänyt kahta tapaa. Toinen on se, että jos riimussa on avattava turpahihna, sen voi avata niin että riimu jää hevosen kaulaan kuin kaulapanta. Silloin suitset voi laittaa tavalliseen tapaan, mutta kaulalla oleva riimu pitää silti hevosen paikallaan. Tosin tiedän yhden hevosen jolle ei voinut niin tehdä, se jostain syystä pelästyi jos sitä koetti pidätellä "kaulapannasta". Useimmilla sitä on kuitenkin voinut käyttää ilman ongelmia.

      Toisella tapaa tehtynä suitset vain vedetään riimun turpahihnan läpi (turvan päälypuolelta) sen verran että kuolaimet saa suuhun normaalisti ja niskahihna vedetään korvien yli. Sitten riimun niskahihna vedetään pois suitsien alta ja turpa- ja leukahihnat pujotellaan riimun alle niin että ne saa kiinni ihan niin kuin normaalistikin. Lopputuloksena suitset ovat paikallaan kuten kuuluukin ja riimu on niiden päällä ja sen voi ottaa pois tavalliseen tapaan.

      Kolmas tapa, mikä on minusta tuntunut jollain tapaa hankalalta, on laittaa suitset riimun päälle kuin riimua ei olisikaan. Kun kuolaimet on suussa ja niskahihna vedetty korvien yli, riimu pujotellaan pois suitsien alta. Sitten suitsien leuka- ja turpahihnat laitetaan kiinni. Tämä edellyttää riimua jossa sekä turpa- että niskahihna ovat avattavissa. Varsojen kanssa olen nähnyt tätä tapaa käytettävän varsin yleisesti.

      Ai niin, ja jos hevosella sattuu olemaan martingalit, voi olla, että nekin joutuu pujottelemaan riimun läpi. Riippuu siitä minkälainen riimu hevosella on.

      • Aloittelija!!!

        Kiitos paljon! :)


    • Kasiro

      Vielä yksi tapa on että laitetaan ohjat kaulalle ja vedetään hevonen lähelle seinää että riimunnaru jää löysälle.Sitten avataan riimu ja otetaan sen verran pois päästä että kuonohihnan voi pujottaa kokonaan leuan alle. Sitten äkkiä niskahihna takaisin paikalleen. Silloin riimu roikkuu hevosen kaulalla. Sitten vain suitset normaalisti paikalleen. Jos hevonen yrittää pakittaa pois niin kaulalla olevista ohjista vetämällä voi sen palauttaa takaisin paikalleen, sen vuoksi ne laitetaan ensimmäisenä.

    • Totta, tuo on vielä yksi keino. Siinä vain on se huono puoli, että nokkelampi hevonen nykäisee päänsä ylös sillä hetkellä kun riimun ottaa pois korvien takaa ja lähtee sitten peruuttamaan (joskus hoitelin sellaista hevosta). Jos ohjat ovat ihan niskassa lähellä korvia, se voi vetää päänsä ohjien läpi ellei niistä pidä koko ajan tiukasti kiinni heti kaulan alta (kokematon usein unohtaa kuten minäkin tein), ja jos ne laittaa pidemmälle kaulalle, se voi pakitella aika vapaasti koska se saa enemmän voimaa vetämiseen.

      Useimmilla hevosilla tuo kyllä toimii, mutta ne muutamat jotka tuntevat temput...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe