Treenaaminen

Isaid

Haluaisin nyt mielipiteiltä sellaisilta ihmisiltä jotka ovat käyneet salilla monta vuotta ja tietävät asioista. Eli ajattelin hankkia salikortin nyt kesäkuunhun kun koulut loppuu ja ei ole töitäkään niin aika olisi treenata. Ajattelin että 3 kertaa viikossa kävisin ja tälläistä ohjlemaa ajattelin: MAANANTAI: Kädet,niska KESKIVIIKKO: selkä, jalat PERJANTAI: rinta, vatsa. Treeni siis kestäisi tunnin ja molempiin lihasryhmiin käyytäisn n.30min. Noh miltä tuo kuullustaa?

Ja sitten vielä että kun on näitä fitness malleja niin miten he treenaavat salilla? Yhtä lihasryhmää kerrallaan vai tekevätkö kaikkia samalla harjoituskerralla?

Kiitos jo etukäteen kaikille vastaajille!

7

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • treenivelho

      Kuulostaa erittäin huonolta suunnitelmalta. Hommaat sen kortin ja teet yksijakoisen ohjelman kolme kertaa viikossa vaikka näin:
      Kyykky
      Penkki
      Leuanveto
      Etusoutu
      Pohkeet
      Vatsat.

      • Isaid

        Kiitos palautteesta kun en itse yhtään tiedä miten siellä kannattaisi treenata. Eli siis joka kerta tekisin monipuolisesti kaikkia esimerkiksi juuri noita mitä listasit?


    • Olen samaa mieltä. Tuossa treenijaossasi ei ole mitään järkeä. Jos välttämättä haluat tehdä 3-jakoisella ohjelmalla, niin ota edes joku valmis hyväksi todettu jako pohjaksi.

      Itse suosittelisin joko perus 1- tai 2-jakoista ohjelmaa, jos käy kolme kertaa viikossa salilla. 1-jakoinen siinä mielessä aloittelijalle parempi, kun on vähemmän liikkeitä opeteltavana. Treenivelho mainitsikin jo hyvät liikkeet siihen. Etusoudun tosin vaihtaisin pystypunnerrukseen, kun leuanvedot on jo ohjelmassa.

      • Isaid

        Kiitos sinullekin palautteesta, mutta kuten jo huomasit olen aloittelija salilla ja kotona tullu lähinnä punnerrettua jne. niin mitä nämä 1- ja 2-ohjlemat ovat? Ja tarkoittaako tuo treenivlhon antama oje sitä että teen noita kaikkia liikeittä samalla kerralla?

        Ja pahoittelen vielä tyhmiä kysymyksiä mutta haluan nyt itetää ettei siellä salilla treenaa väärin..


    • treenijako tarkoittaa sitä, kuinka moneen eri osaan kropan lihakset on jaettu. nämä eri osat siis treenataan eri kerroilla. 1-jakoinen tarkoittaa siis sitä, että koko kroppa treenataan läpi yhdessä treenissä, ja tuo esimerkki on siis 1-jakoinen ohjelma.

      Itse ehdottamasi ohjelma on siis 3-jakoinen, koska olet jakanut lihakset kolmelle eri treenikerralle.

      Kannattaa lueskella vähän perustietoa treenaamisesta, niin ei mene niin paljon treeniaikaa hukkaan, kun edes perusasiat tietää. Pakkotoisto sivustolta löytyy esimerkiksi aloittelijoiden osio, jossa hyviä ohjeita treenaamiseen.

    • Personal_Trainer_M33

      1-jakoisen hyvä puoli aloittelijalle on myös se, että liikkeet tulee monta kertaa viikon aikana läpi. Voi tehdä esim. ma,ke,pe tai ti,to,la. Liikkeet omaksuu nopeammin ja niissä tulee vahvemmaksi nopeammin, eli tuloksia tulee nopeammin. Painot on alussa niin pienet, niin ei mitään hätää. Reipas lämmittely vaan aina ennen liikkeitä ja liikkuvuus harjoituksia jne. Tämmöiset kokokropan treenit myös kuluttavat kaloreita aika mukavasti verrattuna johonkin typerään käsi päivään. Vielä kun tekee osan treenistä vuorosarjoina vastakkaisia lihasryhmiä käyttäen niin hiki lentää, rasva tirisee ja peilikuva muuttuu silmissä. Olettaen, että syö oikein. Nähty on monesti!

    • cari.tttt

      aina puhutaan siitä mitä minäkin päivänä, ja miten mutta entä toistojen määrä. itse teen samalla painolla joko edellistä toistomäärää enemmän tai edellistä vähemmän ja otan sen saman uudestaan, eli siis rakennan uuden kerroksen edellisen päälle. esim vuorotellen 3v=vasenkäsi 3o=oikeakäsi , 2v 2o, 1v 1o ja sama uudelleen tai aloitus enemmästä miten nyt sit lähtee ja sit tauko ja putkeen , ja taas samaa rudimenttia uudelleen ja putkeen tauon jälkeen.......enemmän toistoa = enemmän painoa ja vähemmän = tietty vähemmän. niissäkin voi varmaan miettiä koska säätämisen varaa on.........pitäisi osata aina treenata ylöspäin.......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe