Valmentajat ja kannustus

jaksaako vielä?

Olen seurannut nyt junnujen pesäpalloa 9 vuotta...Meillä täällä pohjanmaalla eivät valmentajat nuoria kannusta, vaan heidät lyödään lopunkin "lyttyyn".
Meillä keskitytään vain huippuihin...ja mielestäni tämä on joukkuepeli ja joukkue on niin heikko kuin sen heikoin pelaaja...
joten mielestäni ne ns. heikoimmat kannattais tsempata yrittämään yhä lujemmin ja lujemmin, eikä nujertaa heitä.
En tarkoita että pitää kehua ilman syytä...mutta KANNUSTAA ja TSEMPATA.

Eräskin isä joka toiminut myös valmentajana totesi minulle,
kun ajattelin ääneen, että hyvä kun nyt on nuoret ja paljon pelanneet valmentajat,
niin löytävät heikoimmilta ne virheet ja antavat uusia niksejä heille.
Toivon että nyt vain keskittyisivät näihin ns. heikompiin vähän paremmin...
kyseinen isä tuumasi vain , että se on epistä niitä ns. hyviä kohtaan.
Se ei ole epistä kun ns. heikommat jätetään oman onnensa nojaan =(.

Minä alan olla todellakin niin täynnä tätä omahyväistä porukkaa...vain valmentajien lapset saavat ruhtinaallisen kohtelun ja opetuksen...muut tehkööt mitä tykkäävät ja mieluiten lakatkoot harrastamasta, etteivät pilaa valmentajien lasten mahdollisuuksia...ja paskat sanon minä.

4

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pesisjuniori

      Pärjääminen vaatii työtä kentän ulkopuolella ja pelien seuraamista katsomosta. Kyllä ne joukkueen parhaatkin tarvitsevat opastusta, kun noustaan suurempiin ikäluokkiin ja kovempiin peleihin ei riitä se, että ollaan lyöty näpy kenttään, vaan se pitää saada ruutuun.

    • lyhytnäköistä

      tyypillistä touhua juuri pohjanmaalla. muualla suomessa en ole kuullut tätä omien suosimista tapahtuvan. muualla ymmärretään pitää mahdollisimman isoa massaa mukana tuonne 15-16 vuoteen, vasta sen jälkeen erottuvat tosi lahjakkuudet. moni lyhytnäköinen faijavalkku usein erehtyy pitämään lahjakkuutena varhaista fyysistä kehitystä.

      samoin kun omalle pojalle annetaan g junnusta alkaen vastuullisimmat paikat ja eniten peliaikaa, niin kehittyyhän siinä eri lailla kuin sellainen kaveri, jonka annetaan pelata ehkä vain yksi vuoropari kokonaan pelistä, ja joka vielä hukutetaan kakkospesälle jonne ehdottomasti on sitten kielto heittää.,,,

      on se muuten ihmeellistä huomata että lähes joka joukkueen nro 4:llä, lukkarilla, kolmos- ja ykkösvahdilla on usein sama sukunimi kuin pelinjohtajalla.

      ja ihmeellistä että vaikka peliaika ei mene tasan, niin kyllä kökkävuorot ajovuorot ym nakitetaan sitten taas tasapuolisesti kaikille.samalla pelaajamaksulla toiset vaan saavat enemmän kuin toiset

    • huhhuijaa

      Kyllä tuota tiettyjen pelaajien suosimista tapahtuu melkein kaikki alla. Jopa kainuussa. Uskomatonta miten tärkeää pesis voi olla joillekkin jopa C- ja D-ikäisten vanhemmille ja valmentajille. Mutta kyllä niitä sekopäitä löytyy muistakin lajeista. Nuorten harrastus otetaan monesti liian tosissaan, tavoitellaan mennestystä ja silloin ne "heikommat" pelaajat saavat vähemmän vastuuta. Pelin pitäisi muuttua totisemmaksi vasta B-ikäisissä, tosin välillä tuntuu että silloin toisilla ei ole muuta elämää kuin pesis. Ei se saisi olla niin vakavaa edes sen ikäisillä, pääasia että nauttii. Toki jos haluaa menestyä niin sitten.. Mutta ei se pesis tuo elantoa vaikka olisikin hyvä pelaaja. Tai ehkä harvoille superin miehille, mutta tuskin hekään kovin rikkaita ovat. Suurimmalla osalla on se oikea työ ja pesis tulee sitten. Asiat tärkeys järjestykseen! Kainuussa asuneena huomasin kuinka siellä joillakin ei yksinkertaisesti ole muuta elämää kuin pallon lätkiminen. Tässä varmaan syykin siihen menestykseen. Muualla asioista ajatellaan eri tavalla ja pesis ei välttämättä ole se ykkösjuttu. Tietysti jos tykkää pelata niin mikäs siinä. Pienet on piirit siellä päin ja ei siellä paljoa muuta tekemistä ole, vain menestys pesiksessä on tärkeää, näin kärjistäen. Aivan hulluna rehellistä työtä tekevää ihmistä saatetaan arvostaa vähemmän kuin pesäpalloilijaa, joka ei menesty siellä oikeassa maailmassa sitten. Kertoo sen paikan maailmankatsomuksesta ja kapeakatseisuudesta. En halua yleistää mutta tuollaiseen olen itse törmännyt, onnea kuitenkin kainuuseen menestyksestä! Itse en enää asu siellä päin ja olen iloinen aivan muista syistä että pääsin pois. Mutta ehkä se kainuulaisten kateellisuus, ahdasmiellisyys ja jurous heijastuu myös sinne pesis kentille..

      • get real

        Samoihin asioihin törmäsin itsekkin kun molemmat poikani pelasivat pesistä. Osaa pojista jopa arvosteltiin sen perusteella olivatko he hyviä pesäpalloilijoita, jos ei ollut nii eihän hänen kaveri voinut olla. Muutenkin huomaa että ei siellä sotkamossa ole muuta tekemistä, lisäksi kauhean sisäänpäin kääntynyttä porukkaa, harmi sillä muuten tykkäsin asua siellä aikoinaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe