Liian paljon menetyksiä.

Täyttä paskaa

Olen 13 vuotias tyttö, täytän 14. Minulla pian kuusi vuotta sitten isäni kuoli, olin silloin 7 vaiko 8. Eli juuri menossa ekalle luokalle. Muistan sen kyllä vieläkin, päivää ennen kun koulut alko niin isä kuoli, silloin en ottanut asiaa niin raskaasti koska en älynnyt tilannetta. Kun olin täyttänyt 12 niin asiat muuttuivat isän kuolema alkoi pyöriä enemmän mielessä ja itkin itseni uneen joka yö, sama on jatkunut mutten kohta kaksi vuotta. Surua vain lisäsi kun koirani jouduttiin lopettamaan sairauden takia viime kuussa, tämä koira syntyi pari kuukautta ennen isän kuolemaa ja se oli aina tukenani... Ainoa syy oli se miksi en voinut lähteä isän luo oli se koira, hän oli tukenut minua paljon ja auttanut jaksamaan. Nyt tässä hetkessä kaikki on täyttä paskaa, nykyään itken päivisinkin. Väsymys on yleistä ollut mutten parin kuukauden aikana monesti päivässä olen nukahtanut mutta kumminkaa se ei ole häirinnyt unirytmiäni. Minulla on ollut itsemurha ajatuksia, viiltelyä ja muutenkin olen satuttanut paljon itseäni lähiaikoina...Tää alkaa tuntuun jo sairaalta, olen pyytänyt äitiltä uutta koiraa mutta en saa, en ymmärrä tätä eikö äiti vain huomaa että olen vieläkin rikki isän kuolemasta? Tarvitsisin vain parhaan ystävän... Ystäväni mitä minulla on niin on vain pari ja hekin asuvat kaukana enkä näe niitä paljoa :c pliis mitä voin tehdä, itse en jaksa erään tätä paskaa mutta en osaa tehdäkkään asialle mitään..

4

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jkop

      vai iiin

      • Koira on paras ystävä

        Pyydä sun äidiltä koiraa koska minunkin elämä muuttu ku sain koiran


    • sos-kriisikeskus vastaa:

      Hei,

      Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.

      Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-06, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-06, sunnuntaisin 15-22.

      Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta:

      http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset.
      Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos haluat mielummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahdenkesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".


      sos-kriisikeskus / pekka

    • enkeleitä vierellesi

      Sinulla on ollut koira kantamassa suruasi ja hän tehnyt arvokkaan koiran elämän ja tehtävän rinnallasi. Harmi, että äiti ei ymmärrä miten tärkeä koira on sinulle. Jospa sinun pitää nyt surra tuo koiran poismeno ja muistella myös isää ja saat sitten uuden lemmikin.
      Koira ja isäsi ovat eläneet elämänsä täällä. Meillä kaikilla on oma aikamme täällä. Kaipaat näitä rakkaita, mutta uskon että isäsikin haluaa ja tahtoo, että elät elämäsi täällä ja sitten pääset heidän luo.
      Jos et viitsi täällä kertoa kaikeista niin muistele isää kirjoittamalla vikka päiväkirjaan tai vihkoon. Voit vierailla myös isän haudalla. Onko sinulla mahdollista kysellä isästä esim, isän vanhemmilta ja sisaruksilta. Kannattaa myös käydä läpi hetkiä ja tilannetta, miltä tuntui kun sait teitää isän poismenosta, miten se tapahtui. On se ollut sinulle järkyttävä hetki. Ei ekaluokkalainen osaa käsitellä ja ymmärtää kuolemaa niin kuin aikuinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      56
      4113
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2841
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      132
      2135
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      1866
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      61
      1324
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1167
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1066
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      187
      1039
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      86
      1025
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      16
      982
    Aihe