KORVAUSVASTUU KOIRAN PURRESSA TOISTA KOIRAA?

leley87

Eli mulle sattui näin että minu ja kaksi chihuahuaani kutsuttiin kaveri vanhempien luokse sadetta pitämään kun odottelin poikaystävääni, ja siellä yhteensä taisi olla 5 koiraa, joista kaikki ystävällisiä, paitsi yksi vanhempi narttu mäyris joka oli tosi reviirisuojelevainen. laitettiin minun chihut yhteen huoneeseen oven taakse johon kävivät rauhassa luultavasti nukkumaan. Kävin tässä kohden nopeasti vessassa, ja kunolen tulossa pois kuulen toisen koirani kammottavat tuskan huusot ja mäyräkoiran haukkumista, ihmettelin että miten ovat päässeet ulos huoneesta.
Selvisi että tuttavani oli avannut oven viedäkseen takkinsa huoneeseen "eikä ollut ajatelllut että mitään tapahtuu kun vaan nopeasti vie takin". No oma poikachihuni tietysti onnellisena ja innoissaan lähti lähestymään narttukoiraa jotta saisi tervehtiä, ja tämäpä tarrasi oikeen kunnolla persiiseen jaa reisilihkasiin hampaansa, jäi vielä kiinni roikkumaan kun tuttavani oli yrittänyt nostaa mun koiraa turvaan. lääkärille lähdettiin koska reidessä olevat haavat piti tikata, ja koska oli iltapäivä, tästä tuli tietysti iltapäivystyslisä. 113e oli maksu ( lääkkeetja antibiootit) ja tuttavani lupasilaskun maksaa koska hänen syynsä se oli.
Nyt myöhemmin kun kyselin laskusta, sain tylyn vastauksen ettei heillä ole hajuakaan mistä puhun eivätkä aio maksaa mitään. sanoin ettävoin tulla vastaan laskussa ja maksaa itsekin jotain, mutta heidän vastauksensa oli etteivät maksa mitään. Ehdotin että voivat kysyä vanhemmilta jotka koirat omistaa, että menisikö lasku heidän kotivakuutuksestaan, mutteivät suostuneet ottamaan heihin mitään yhteyttä eikä antaa minulle heidän tietojaan. Soitin kysyäkseni asiasta poliisille, joka kertoi että rikosta ei ole tapahtunut, mutta koiran omistaja on aina hyökkäystilanteessa vastuussa vaikka laskussa olisi minun nimeni (mun koira joka läääkärissä oli). Jos eivät laskua maksa, pitää mennä, olikos joku siviiliasiainlautakunta tai vastaava, jota kautta korvaukset haetaan.

Onko kellään kokemusta, tai millaisia mielipiteitä herättää? Saan ihan hirveitä haukkuja ja viestejä joka kerta kun yritän asiasta kysellä, ovat meinaan aavistuksen kauniisti sanottuna vähän "laitapuolen kulkijoita"...

Kaikkein suurin onni on että minun koirani voi erinomaisesti, eikä edes jääny mitään traumoja mäyriksistä :)

21

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leley87

      ...ja anteeksi kieliasuni, näppimistö on vähän jumissa, itse en ole "laitapuolen kulkija" vaikka tekstini siltä näyttääkin :D

      • oletkose

        Mutta oletko homo? Jotenkin siltä vaikuttaa.


    • No noilta

      "laitapuolen kulkijoilta" nyt ei paljon kannata vastuunottoa odottaa. Paras ehkä taitaa olla että pidät vastedes paremmin hallussa kaveripiirisi ja valitset vähän tarkemmin keitä siihen kuuluu.

      Toki lain mukaan se hyökänneen omistajalle kuuluisi maksuvelvollisuus, mutta tässä yhteiskunnassa on paljon muitakin asioita jotka eivät käytännössä toimi kuten laki edellyttäisi.

      Toki voit tehdä asiasta rikosilmoituksen, pyytää itsellesi kopion siitä. Pyydät ilmoittamaan sitten viranomaisten jatkotoimenpiteistä sinulle. Ja mikäli viranomaiset katsovat ettei aihetta tutkia, niin valitat asiasta ensin paikkakuntasi vallesmannille tai poliisipäällikölle. Tämän jälkeen oikeusasiamiehelle ellei valitus tuottanut tulosta. Ja kun saat oikeusasiamiehen päätöksen joka ei edellytä tutkintaviranomaisille ja päällikkövastuussa oleville mitään jatkotoimenpiteitä, voit vielä valittaa suomen viranomaisten toimesta EY tuomioistuimeen.

      Mutta tuo prosessi jotta edes alkeellistakaan oikeutta itsellesi saat, on kyllä niin pitkä prosessi että ei ehkä kannata.

      Siviilikanteenakin voisit toki asiaasi ajaa, ja siten saada oikeuden päätöksen maksuvelvollisuudesta jonka voi kiikuttaa ulosottoviranomaiselle. Siviilikanne on niin kallis prosessi (asianajajat n. 400-500€/tunti eikä tunti riitä) ja oikeusistuin voi myös todistelun puutteiden vuoksi päätyä sinulle epäedulliseen ratkaisuun jolloin voit joutua maksumieheksi vastapuolen asianajokuluihin ja todistajapalkkioihin. Kustannus voi nousta jopa 10 000€.

      Joten tuskin kovin järkevä tämä vaihtoehto riskeissä punniten.

    • ...?

      Kysy apua oikeusaputoimistossa, siellä palkkio peritään sun tulojen mukaan.
      Ei tarvitse maksaa juristille 400-500e/h.

      • tosiasioita.

        No tuota, aloittajan koirat olivat toisen koiran kotona, ulkona on eri asia kuin toisten kotona. Eli turha on mitään periä, kun on itse koiransa toisen reviirille vienyt.


    • Maksa lasku

      Onko järkeä riidellä noin pienestä laskusta? Pääasia on, että koirallesi ei käynyt mitään pahempaa. Maksat laskun pois ja valitset ystäväsi tulevaisuudessa hieman tarkemmin. Jos haluat riitauttaa asian, niin pelkät oikeuskulut juristeineen maksaa useita tuhansia.

    • uiuiouiouu

      Anna asian olla on sen verran pieni lasku että kannattaa periä koska itse menit toisen huusholliin koirien kera... ja älä vie enään koiria tuollaiseen tilanteeseen :( Hyvä että kaikki meni hyvin ja ole iloinen siitä.

      Kadulla jos irtokoira olisi hyökännyt on eri asia tai koirapuistotilanteet.

      • Unohda juttu

        Ei tässä tilanteessa koiran omistajalla ole mitään korvausvastuuta. Olette menneet asuntoon tietoisena siellä olevista koirista. Myöskään oven avannut henkilö ei ole korvausvastuullinen, kuin korkeintaan moraalisesti ajatellen. Kuten poliisi on teille todennut tapauksessa ei ole tapahtunut rikosta, joten asia jätetään sillensä, vaikka kuinka asiasta tekisitte kirjallista rikosilmoitusta. Rikosilmoituksen tai siitä seuraavan valituksen tekeminen tälläisessä tapauksessa on poliisien vähäisten resurssien todellista väärinkäyttöä.

        Lasku on pieni ja mikä tärkeintä, koirasi voi hyvin. Ota siis asiasta opiksi ja mieti minne koiriesi kanssa menet jatkossa. Meillä on koirille oma vakuutus, mitä kautta ainakin osan laskusta olisi saanut korvauksen piiriin.


    • Jos teille on tiedotettu,että talossa on epäsosiaalinen koira,niin olette jo ottaneet tietoisen riskin viedessänne koiranne sinne,vaikka teidät olisi sinne kutsuttu...
      Jos asunnon omistaja ehdotti eristämistä,niin oikeaoppisesti toimittu häneltä.

      Jos joku nyt pitäisi vastuuseen laittaa,tosin vähän kaksipiipuinen tämäkin,jos ei kyseessä ole nyt asioista yhtään tietävä,niin vastuussa olisi se,joka hihun pois päästi huoneesta.
      Tosin tällainen voidaan ottaa myös ihan puhtaaksi vahingoksi,jos ei kyseessä ole koiriin perehtynyt ihminen TAI kaikille talossa oleville ilmoitettu,ETTEI ovea saa avata.

      Kurja tapaus ja kurja juttu pikku hihulle,mutta en näe juridista syytä tai edes moraalista syytä syyttää asunnon omistajan koiraa,koska jos oikein ymmärsin,niin koirasta oli ilmottu,sekä koirat haluttu pitää kunnolla erikseen.

      Itse asiassa,hyökkäyssana on jo käsitteellinen monesti,joten suoraan ei voi sanoa,että hyökkäävä on aina velvollinen korvaamaan.Jos oikeuteen mennään,niin asia ei ole suinkaan noin yksiselitteinen,vaan kaikki nyanssit otetaan huomioon.
      Itse en kyllä riskaisi asiaa oikeusteihin viedä.Veikkaisin,että häviö tulisi.
      Mutta kukin tyylillään.Mutta moraalisesti en kyllä pitäisi asunnon omistajia syyllisenä,jos koirasta kerrotaan ja halutaan koirat vielä eristää/turvata.Joten en heitä myöskään silloin syyllistäisi.

    • juupaseipäs

      Taidat olla ite vähän sekasin. "laitapuolenkulkija"? Sä niinku haukut ihmisiä sillä perusteella, miltä ne näyttää? Ja mitä ihmettä sä sit meet "laitapuolenkulkijoiden" kämpille koirasi kans? Ainii, mut sähän oot se sama mimmi, kuka väitti ex-poikaystävän käyneen kimppusi, vaikkei mitää tollasta ikinä edes käyny.. Check yo' head!

    • huhhuh1

      Ollaan oman koiramme kanssa törmätty suhun ja sun chihuun ja eikä se sinun koirasi "iloinen tervehtiminen" niin kovin iloinen ole. Vaan pikemmiten koirasi alkaa egoamaan ja rähisemään syyttä, näyttämään hampaansa, murisemaan yms. Joten voisiko mahdollisesti olla että tämä toinen koira on ottanut lämpöä koirastasi? Kaikki koirat kun ei tykkää noista ärinöistä. Jos ei omakaan koira pysy kurissa niin turha toisten koirista valittaa! Ja niinkun edellisetkin ovat laittaneet, niin veit itse tietoisesti koirasi sinne.

    • jarmo20

      Taidat "leley" sairastaa vakavaa tautia nimeltä skitsofrenia! Kannattaisi oikeasti hakeutua hoitoon. :)

    • voiluoja3

      Se, että kehuskelet kaupungilla, kuinka lisäät näihin eläinlääkäri laskuihin 30-40€, että jää jotain omaankin taskuun ei varmaan lisää ihmisten halukkuutta maksaa "heidän koiransa aiheuttamia vammoja"? Muutkin ovat jo kommentoineet kuinka oma koirasi rähisee ja käyttäytyy aggressiivisesti, niin voi kyllä olettaa, että rauhallisempikin koira reagoi siihen. Taas esimerkki tapaus siitä, kuinka otetaan pieni koira, ja oletetaan että sitä ei tarvitse kouluttaa koska se ei pysty vahingoittamaan ketään tai mitään. Sitten kun oma kullannuppu alkaa rähisemään ja saa nenilleen, niin on toinen koira rikollinen. Voi luoja!

      • veijonen45

        Mitä sinä höpötät voiluoja3 jarmo20? Luetteko ollenkaan aloitusta kun vastaatte ihan puutaheinää?


      • Olisiko näin?
        veijonen45 kirjoitti:

        Mitä sinä höpötät voiluoja3 jarmo20? Luetteko ollenkaan aloitusta kun vastaatte ihan puutaheinää?

        Veikkaan, että joku on tunnistanut kirjoittajan ja kertoo asian toisen laidan tai no oman version asiasta.


    • Höpöilee

      On tunnistettu sekä ihminen että koira :-(

    • Hullumuija tämä

      Tää muija on ihan kilari ja sekopää. Kaikki jotka tapauksen vähääkään tuntevat, niin tietävät asian oikean laidan.

      Tarinoita kyllä riittää, kummasti muuttuvat riippuen mikä lääkepurkki on tällä kertaa auki...

    • realisti ccc

      Periaatteessa hyökkäävän koiran omistaja vastaa, mutta tilannetta mutkistaa se, että olet itse kutsunut hyökkäävän koiran kylään. Se lisää sinun vastuutasi. Muutenkin tuo kaikki kuulostaa todella sekavalta. On "laitapuolen kulkijaa" (jotka ovat kuitenkin kylässä) ja yhteystietojakaan ei ole.

      Vanhempasi voivat kysyä kotivakuutuksen korvausta ihan siitä riippumatta, että saavatko purijakoiran omistajan yhteystiedot vai eivät.


      "Syyttäjä voi tutkinnanjohtajan esityksestä määrätä, että esitutkinta lopetetaan, jos tutkinnan jatkamisesta aiheutuvat kustannukset olisivat selvässä epäsuhteessa tutkittavana olevan asian laatuun"

      --> tarkoittaa sitä, että todennäköisesti poliisi ei kauan asiaa tutki. Jos haluat että asiaa tutkitaan, sinun pitää kuvailla asiasi paljon selkeämmin ja napakammin. Voit ottaa asian 113 euron hintaisena oppituntina siitä, että valitse vieraasi tarkemmin.

      • realisti ccc

        Plus että et voi todistaa, että asia meni näin. Jos itse olet ollut vessassa, et nähnyt miten tilanne eteni. Sinä sanot yhtä ja koiran omistaja toista, poliisilla ei ole keinoa selvittää kumpi puhuu totta. Kun asia maksoi 113 euroa, ymmärrät itsekin ettei poliisitutkintaan voida sijoittaa kovin paljon veronmaksajien rahoja.


      • Tutkinnasta
        realisti ccc kirjoitti:

        Plus että et voi todistaa, että asia meni näin. Jos itse olet ollut vessassa, et nähnyt miten tilanne eteni. Sinä sanot yhtä ja koiran omistaja toista, poliisilla ei ole keinoa selvittää kumpi puhuu totta. Kun asia maksoi 113 euroa, ymmärrät itsekin ettei poliisitutkintaan voida sijoittaa kovin paljon veronmaksajien rahoja.

        Voisinpa väittää ettei kyseinen asia mene edes syyttäjälle syyteharkintaan, vaan tutkinnanjohtaja toteaa tutkinnan yhteydessä ettei rikosta ole tapahtunut ja jättää asian sillensä.


    • Termit kuntoon

      Määritelkääpä sana "hyökännyt", onko se = koviten purrut.... ihan vain selvyyden vuoksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1745
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1365
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1222
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1167
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      193
      961
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      84
      951
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      903
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      839
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      798
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      138
      722
    Aihe