Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

erittäin huono työilmapiiri -kuinka toimia?-

mitätehtä?

Morjens!

Hain tuossa taannoin erääseen koulutukseni mukaiseen ja erittäin kiinnostavaan pestiin, tulin valituksi ja olin äärimmäisen tyytyväinen. Kyseessä esimiestason tehtävä, vakipaikka ja alaisia kymmeniä. Hommaan kuului kuukausien perehdytysjaksoja ympäri suomenmaan ennen siirtymistä varsinaiseen toimipaikkaan. Nämä jaksot menivät kaikin puolin ilman kommelluksia, mitä nyt ehkä jotain pientä vaivautuneisuutta kahvipöytäilmapiirissä oli joskus havaittavissa. Mistään työilmapiiriongelmista ei puhuttu. Ei siis mistään vakavista.
Nyt on kuitenkin kaikki muuttunut. Puoli vuotta ennen töihin tuloani juuri omassa toimipisteessäni oli tehty isoja organisaatiomuutoksia, joissa muutosvastarinta oli kuulopuheiden mukaan ollut "jonkinasteista", mutta tilanne jälkikäteen rauhoittunut. Nyt paikanpäällä totean sen olleen, ja olevan edelleen ihan pirunmoista. En tullut aikanaan kysyneeksi mikä oli tarkemmin edellisen pestissä olleen irtisanoutumisen syy (minulle kerrottiin henkilökohtaiset syyt), mutta työpaikan ilmapiiri on todella kireä, jäätävä suorastaan. Vastarintaa ja kapinointia ei esiinny ainoastaan työntekijäportaassa vaan myös kollegoiden keskuudessa, työnjohto- ja suunnittelutasolla. Viesti on selkeä, firman pomoille kenkää ja vanhat olot takaisin! Toki homma on niin ettei asia minulle yksinkertaisesti millään järjellisellä tavalla kuulu, siis tämä organisaatiomuutos, en ole ollut sitä suunnittelemassa tai toteuttamassa, mutta vaikea siltä on työpaikalla välttyä. Kyllä sitä saa kaikille ja kaikkialla perustella.

Onko vastaavia tilanteita ollut toisilla? Kuinka menetellä? Kuinka yksittäinen "ulkopuolinen" voi menetellä järkevimmin, muuten kuin ottaa loparit? Neuvotteluhalukkuus riidan osapuolten välillä on hyvin vähäinen, toinen puoli siis firman johtoportaassa, ja ne kenelle ratkaisun avaimet oikeasti ovat eivät sitä ratkaise. Käytännön pulmat olisivat kylläkin valtavat, ja ongelmat tällaisenaankin haittaavat päivittäistä työntekoa.

Meinaan, homma rupeaa kaikkine seläntakanapuhumisineen ja juoruiluineen riittämään. Yhteiset palaverit menevät melkein hautajaismeiningeissä. Taisin tulla kusetetuksi heti alkuunsa tähän paikkaan hakiessani...

7

4431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+1

      tilanteesi valitettava mutta turhan yleinen joillakin työpaikoilla. kertoo tosi huonosta johtajuudesta jos työpaikan sisäiset ongelmat koitetaan lakaista maton alle palkkaamalla uutta väkeä taloon. sinuna harkitsisin irtisanoutumista jos kiikarissa on muuta. tämäntyyppiset vaikeudet voivat nimittäin jatkua vuosia ja taas vuosia.

      nimim. kokemusta näistäkin.

      • mitäsnyt :(

        Itse olen hoitaja ja olen työskennellyt huonossa työilmapiirissä. Pahimmillaan mennyt kiusauksen puolelle. Esimiehet eivät välitä asiasta mitään koska heillä ei ole riittäviä esimiestaitoja tai/ ja pelkäävät sanoa pitempään olleille työntekijöille mitään siinä pelossa etteivät he lähtisi työpaikasta. Todellisuudessa he juuri eivät uskalla lähteä mihinkään ja ovat ottaneet "pikkupomon" aseman talossa. Itse pidän hoitolalan työstä mutta ei vaan näytä löytyvän sellaista työpaikkaa jossa viihtyisi ja kaikkia työntekijöitä pidetään samassa arvossa. Alan vaihto ??? !!!. Kyllä sen huomaa helsinki rekry sivuilla miten samat työpaikat vähän väliin hakusessa. Onneksi on hoitoalan ja muun alan välitysfilmoja joiden kautta voi tehdä keikkaluonteisesti töitä eikä tarvitse sen enempää kuunneella turhanpäiväistä juoruilua, selän takana puhumista yms. työpisteessä. Välitysfilman kautta tekevät työntekijät myös välttävät niitä työpaikkoja jossa on huono ilmapiiri. Sana kulkee nopeasti. Yleensäkin ihmettelen että hoito- ja opetusala ovat tiastojen kärjessä huonon työilmapiirin vuoksi.


      • Anonyymi

        Itse olin KC:llä vajaa 15v töissä, ja nyt liiton rahoilla ollu vajaan vuoden. Olo on helpottanut, ei ahdista eikä tressaa, vitutti mennä ja tulla töistä, työterveydessä psykologin juttusille ja mielialalääkkeet kouraan, niin kyllä se siitä.


    • ....................

      Komppaan edellistä viestiä eli sitä, että työpaikan ongelmat eivät vain muutu. Suurin syy huonoon ilmapiiriin ovat muut ihmiset ja en ole tavannut kuin hyvin harvoja ihmisiä, jotka kykenevät niin voimakkaaseen henkiseen kasvuun, että kykenevät muuttamaan entisiä toimintamallejaan.

      Aloittajalle sen verran, että ota "kermat päältä" ja lähde vetämään eli toisin sanoen hanki itsellesi sopiva pätevyys ja tietotaito, jonka jälkeen vain haet uuden työpaikan. Voi kuulostaa todella kamalalta, mutta itse en ole nähnyt uutta vaihtoehtoa. Joskus sitä on vain väärässä paikassa, minkä seurauksena ongelmia vain kasaantuu yhdelle ihmisille.

      Mitä tulee kusetukseen, niin varaudu aina pahimpaan. Älä odota muilta ihmisiltä yhtään mitään. Kun ei odota, niin ei joudu pettymään. Tämän asian olen oppinut kantapään kautta.

      • japerei

        huhhuh! Tyypillistä kokoomuslaista individualismia. kermat päältä ja Oma napa tärkein... älä tee noin jos haluat säilyttää arvokkuutesi edes omissa silmissäs!

        ja ap:lle: olet esimies, se on sinun tehtäväsi saattaa asiat työpaikalla kuntoon. se on sinun vastuusi että duunarit sopeutuu muutoksiin. Nosta asia esille omien esimiesten kanssa, neuvottele, juttele. älä työnnä päätä puskaan!


    • MakeaaMeininkiä

      Komppaan 110% tuota kermät päältä imemistä.

    • Tuleva? hoitsu

      Olen aikuisopiskelija ja tarkoituksenani valmistua lähihoitajaksi keväällä. Työharjoittelupaikkoja kiertäessäni olen huomannut miten uskomattoman huonoja työilmapiirejä on tielleni osunut. ( Eivät kaikki tietenkään). Edellinen harjoittelupaikkani oli aivan uskomaton; opiskelijat olivat kuin ilmaa, heitä ei neuvottu kunnolla, toki täydellistä suoritusta odotettiin yliolkaisten neuvojen perusteella sekä kummallinen, outo, kireä ilmapiiri oli yhteisissä kokouksissa. Tuli mieleeni, että katkeroituneita, kyllästyneitä ihmisiä töissä samassa paikassa. Sääli asukkaita. Ajattelin harjoittelua tehdessäni, että onneksi tämä on minulle väliaikaista ja pääsen kohta pois. On tullut epäilys mieleeni koko ammatinvalinnan suhteen. Naisvaltainen ala? En tiedä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe