Työilmapiiriksyelystä

pikkupomolta

Minulla on pieni työyhteisö,12 henkilöä. Työntekijät ovat toivoneet työilmapiirikyselyä ja olen luvannut selvittää asiaa. Tiedustelin eräältä kollegaltani, ja sain kuulla, että heillä tehtiin sellainen tässä keväällä. Tekijä oli eräs konsulttiyritys ja hinnaksi tuli noin 19 000€ (osallistui 14 henkilöä). Mielestäni hinta oli kohtuuton. Millaisia hintoja työilmapiiristä kannattaisi maksaa ja kenellä niitä voisi teetättää? Voisiko joku antaa ystävän neuvon?

7

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halpaa oli

      Suositus- keskustele työterveyshuollon kanssa!

      • hup-sis

        Todellakin tulee mieleen, että työterveyshuolto voisi tehdä sellaisen edullisesti. Konsulttien hinta ovat mielettömiä! Ja mikäli yrityksen johto ei osaa tai halua hyödyntää tuloksia, menevät rahat kankkulan kaivoon.


    • Hämmästys

      Miksi yleensä järjestää työilmapiirikyselyä? Eikö tuon kokoisessa porukassa asiat tulisi selväksi keskustelemalla? Liittyykö asiat jotekin tulospalkkaukseen, johtajana kehittymiseen, huonoon henkeen vai jotain muuta?

      Konsultit ovat hyvin mielellään tarjoamassa palveluitaan. Pelkän muoti-ilmiän takia ei kannata.

    • Pomotin

      Työilmapiirissä on jotain ongelmaa, koska tuollaista kyselyä on ehdotettu. Konsulttia tuohon ei kannata palkata. Jos et itse ehdi / voi / osaa asiaa hoitaa, niin käännyt TTH:n puoleen. Paikallinen yrittäjäjärjestökin saattaa tällaisia asioita pystyä neuvomaan, samoin Kauppakamari.

      Paras tapa on pitää yhteinen keskustelutilaisuus, jossa jokainen voi kertoa - JOS haluaa - työasioita vapaasti.
      Järjestä myös kyselykaavake nimettömänä ja vaikkapa netinkautta, ettei käsiala "paljasta". Muista mainita, että kiroilua ja haistattelua yms. asiattomuuksia ei lueta eikä kommentoida...

      Kaikkein tärkein on ottaa asia ihan vakavasti ja kuunnella työntekijöitä. Syyttely tai "miksi Sinä nyt noin..." on kiellettyjä asioita. Ehdottomasti.

      Avoin positiivinen ja luottamuksellinen ilmapiiri on kaiken A ja O. Pahinta mitä voi tehdä, on järjestää jälkikäteen henkilökohtainen kuulustelu miksi joku kokee tai sanoo jotain.

      Hyvin usein työilmapiirin ongelma on se, että työntekijä kokee olevansa syrjäytetty tai häntä ei kuunnella työn tekemiseen liittyvissä asioissa. On unohdettu avoin tiedotus firman asioista; miksi ja miten ja kuka ja koska tkee jotain...
      Tiedän tapauksia, joissa esim. työntekijä on ehdottanut toisenlaista ja parempaa työkalua, mutta saanut torjunnan, koska ei voi ymmärtää asian päälle, kun on vain asentaja... Ei sitten kauaa ollut ymmärtämättömänä paikalla...
      Työhyvinvointii liittyy vaikkapa sellainen juttu, että vappuaattona pannaan pillit pussiin klo 14, jos se vain suinkin on mahdollista. Nostaa muuten porukan henkeä ja helposti. Sama juttu vaikkapa ennen juhannusta.
      Pienet asiat monesti ratkaisevat, eivätkä maksa eivätka aiheuta vaivaa, kunhan ne vain "hoksataan". Vaikkapa hyvän huomenen toivottaminen on tällainen.

      Kyllä se siitä!

      • pikkupomolta

        Kiitos neuvoista, Pomotin.

        Kun tarkemmin ajatten, olen samaa mieltä, että joku asia tuntuu häiritsevän - vakavuudesta ja sisällöstä ei kukaan halua ääneen puhua. Tulee kyllä väkisinkin mieleen, että oleko itse syyllinen vai onko joidenkin välillä jotain niin vakavaa, että ei uskalleta tai viitsitä esittää asiaa johdon murheeksi. Olen kyllä mielstäni pyrkinyt olemaan tasapuolinen ja asiallinen. Ehkä ulkopuolinen apu olisi paikallaan. En halua, että työyhteisöni joutuisi minun tai jonkun sisäisen jänniteen vuoksi laskemaan työviihtyvyttään. Toivoisin todellakin, että ihmiset uskaltavat avautua asian tiimoilta. Nimettömyys varmaan auttaisi asiaa, mutta pienessä yhteisössä voit silti paljastua - toisaalta onko sekään paha asia, jos jotain vakavampaa on tiedossa.

        Olisiko työterveys oikeasti sellainen taho? Millaisia kokemuksia konsulteista on asian tiimoilta?


    • vaihtoehtojakin on

      Konsultit tekevät laajoa paketteja vaikka mittatilauksena. Työterveydenhuolto pystyy yhdistämäään mukaan pidemmän historian esimerkiksi potilaskertomuksista, joihin konsultit eivät pääse käsiksi.

    • TTH:n ehdottaja

      Kannatan työterveydenhuollon järjestämää työilmapiirikyselyä. Niiden hinnat ovat kohtuullisia, arvioni mukaan tuon kokoiselle yhteisölle 3-4 tuhatta vähän palvelusopimuksesta tai tarjouksesta riippuen. Saanet tarkan tarjouksen omasta työterveydenhuollon toimipisteestäsi.

      On mahdollista, että työyhteisössänne on kitkaa, jos pyydetään työilmapiirikyselyä. Oletkin jo saanut hyviä vinkkejä miten tilannetta kannattaa lähestyä.

      Lisäarvona asialle esitän, että tutustut "Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 42- Epäasiallinen kohtelu",-tuotokseen. Se löytyy netistä tai mahdollisesti työpaikaltanne. Se voisi auttaa.

      Toivon, että seuraavaa ei tarvita, mutta silti kehotan tutustumaan psykologisen manipuloinnin periaatteisiin, koska saattaa olla, että törmäät ilmiöön. Kun tunnistat sen tekniikat, pystyt paremmin tunnistamaan faktat ja ymmärtämään tilanteet itse keskusteluissa. Silloin sinua ei tiedostamattasi johdeta harhaan. Jotkut voivat nimittäin olla erittäin taitavia manipuloinnissa. Mutta kuten sanoin, tämä optiona.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe