Kysymyksiä paastossaan onnistuneille!

Kukka-Maria 76

Eli,mulle on käynyt aika tyypillisesti... Viimeinen vuosi menny masennellessa,sitä sitten "lääkinnyt" alkoholilla ja pikaruualla...
Painoa kertynyt yli 15kg,ja nyt niistä kiloista täytyis päästä eroon,ja nopeasti! Olen kuukauden syönyt kevyemmin,jättänyt pois alkoholin ja turhat mässäämiset. Paino pudonnut vain kilon... En polta,lopetin jo pari vuotta sitten ja uudestaan en aloita. Mutta en paljon liikukaan,hyötyliikuntaa saan töissä,ja koiraa lenkitän 3 kertaa päivässä,sohvaperunakaan en siis ihan ole.
Pituutta mulla on 171 ja painoa 76!!! Normaalisti painan -60. Itsekuria on kyllä,ja kärsimättömänä haluaisin 15-20 kiloa pois. Kauanko pitäis olla vesipaastolla,että pääsisin lähellekään tavoitettani,sitä n.60kg??? Aion myös lukea kirjoja paastosta,ilman tietoa en aloita. Kysymys oli siis että kauanko paastolla,että kilot lähtevät? Ja vaikuttaako paniikki-/ahdistushäiriööni käyttämäni diapam 5mg 2xvrk jotenkin? Sitä en voi lopettaa,muuten kiipeilen pitkin seiniä ja ulos kämpästä turha yrittääkään. Melkoinen hätä päällä ja jälkiviisauskin,ykskään kalja ja hampurilainen ei ollut tämän arvoista... Veriarvoni mittautin juuri,kaikki niinkuin pitää,vain verenpaine vähän korkealla (n.140/90). Perusterve siis olen,mutta lihonut tyhmyyttäni,kaljaan hukuttanut murheitani,kunnes sen sitten lopetin ja täysin raittiina elänyt juhannuksesta asti.
Neuvoja sekä onnistuneita paastokokemuksia toivoisin,kiitos! :)

9

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • susi hukkanen

      Paasto ei auta sua laihtumaan. Valitan. Laita ruokailut kuntoon ja ala harrastamaan liikuntaa ja jotain muutakin mikä kiinnostaa.

      Olen ollut nestepaastolla pariin otteeseen viikon. Ei siinä ajassa paino oikeasti pudonnut, mutta rauhoitti elämänrytmiä.

      Kilon pudotus on tosi hyvä! Olet kuitenkin ihan normaalipainon ja lievän ylipainon rajalla. Tuossa kohtaa et saa itsestäsi kuin löysän läskin, jos alat lihaksistasi painoa pudottamaan. Unohda tuollaiset vesipaastot ja muut "lopulta lihavampi"-kitupikadieetit.

      Ota mittanauha käyttöön ja unohda vaaka. Älä kuvittele saavasi mitään nopeita tuloksia. Sillä ajatuksella valitettavasti vain lihot. Muuta elämäntapasi, ja sitähän sinä olet jo hyvällä mallilla tekemässä! Älä pilaa hyvää alkua!

      Paljon voimia sulle ja mukavaa elämää!

    • Mariaton raakile

      Voisit aloittaa punttisalilla kevyillä painoilla erilaisia 10 toiston liikesarjoja, soutaa, uida, (älä juokse polvia kuluneiksi äkillisesti).

      syö niitä hedelmiä, salaatteja ja muita kalorittomia

      En paastoaisi, vaan ruokavaliolla ja liikunnalla pyrkisin kohti pysyvää elämäntapaa. Liikuntakavereita tavoitteellisia harrastuksia, elämänsisältöä sieltä. (Nytkin itse poimin pari litraa mustikoita 40 km:n pyöräilyn yhteydessä)

      Ei painon jojottamisessa paastoilla ja lihottamisilla ole järkeä eikä elämänlaadun kohotusta.

    • Luontaishoitsssu

      Heippa.

      Onnittele itseäsi jo tekemistäsi muutoksista, tupakan ja alkon jättäminen on tosi upeita juttuja! Älä vaadi itseltäsi liikaa, älä liikaa muutoksia lyhyen ajan sisällä. Mielestäni voisit paaston sijaan lisätä liikuntaa ja jatkaa kevyempää ruokavaliota.

      Itse olen kokenut mehupaastoaja, olen paastonnut parin kymmenen vuoden ajan viikon kerran, pari vuodessa. Minulle paastot ovat olleet puhdistautumista ja henkistä hiljentymistä. Paastolla paino on tippunnut muutaman kilon, mutta paastolla on vaikeampi mielestäni pudottaa painoa kuin liikunnalla. Puhumattakaan vesipaastosta. Kuulostaa tosi ankaralle että olisit pelkällä vedellä kunnes tiputtaisit noin paljon kiloja. Ei sellaista oikeasti kukaan kestä, eikä kenenkään elimistö. Keho tarvitsee ravintoaineita.

      Myöskään lääkityksesi vuoksi et voi aloittaa paastoa.

      Itsekin kärsin masennuksesta ja ahdistuksesta, mutta en kokenut lääkkeistä olevan apua. Itse saan apua liikunnasta ja terveellinen ruokavalion auttaa myös olooni. Jos alat vesipaastolle jossa et saa mitään aminohappoja tai vitamiineja ym. niin varmasti kohtauksesi pahenevat vaan.

      En ymmärrä tätä ihme vesipaasto vouhotusta tällä palstalla. Itse voin suositella vain mehupaastoa ja vain terveille henkilöille joilla elämä on niin vakaata että ei ole muita stressitekijöitä samaan aikaan.

      • tietoa1

        "Puhumattakaan vesipaastosta. Kuulostaa tosi ankaralle että olisit pelkällä vedellä kunnes tiputtaisit noin paljon kiloja. Ei sellaista oikeasti kukaan kestä, eikä kenenkään elimistö. Keho tarvitsee ravintoaineita.
        "

        Vesipaastossa keho ottaa ravintoaineet kehon omista kudoksista, ensisijassa vaurioituneista.


    • fwew

      jos on lihomiseen geenit et saa syödä oikeasti yhtään mitään

      elinikäinen paasto......

      jos et sitten satu olemaan joku HUIPPU-URHEILIJA joka treenaa yötä päivää

      • N 58 kg

        Sitten vaan liikkumaan. Ihan oma valinta onko lihavuudesta aiheutuvasti sairas vaiko normaalipainoinen ja terve.

        Jos en liikkuisi paljon, olisin varmasti 200 kiloinen. Mutta liikkuminenhan on todella ihanaa, joten en ainakaan menetä mitään! 2-3 tuntiakin reipasta liikuntaa päivittäin ehkäisee ihan hyvin lihomista. Montako tuntia katsot tv:tä tai roikut netissä päivän aikana? Teetkö pitkää työpäivää? Vaihda se aika liikuntaan. Liikunnan ajan on syömättä, ja kaloreita saa kulutettua hyväkuntoisena jo lähemmäs 1000. Lisäksi kun on aktiivinen, voi kuluttaa 1000 kcal enemmän muutenkin päivän aikana kuin hidas ja laiska sohvaperuna.

        Syön yli 3000 kcal päivässä, mutta kulutan kaiken ylimääräisen! 1500 kcal/pvä syömisillä lihon, jos vain löllöttelen.

        Aktiivisuutta, aktiivisuutta :)


    • 3456789

      Ei täällä ole mitään paastossaan onnistuneita vaan lauma idiootteja, joiden paastoilu loppuu viimeistään kahden päivän jälkeen. Ja niin joo, pari anorektikkoakin varmaan löytyy, eivät myönnä ongelmaansa niin puhuvat sitten mieluummin paastoamisesta kuin nääntymisestä. Lue noita ketjuja niin huomaat.

      • 76905

        Kyllä minä olen paastonnut useita kertoja onnistuneesti, mutta en jaa paastovinkkejä laihduttajille tai syömishäiriöisille. Painonhallintaan on olemassa keinoja, eikä paasto kuulu niihin.


    • oppeliini1

      Yksi paastopäivä viikossa on varmaan hyväksi meille jokaiselle! Kuukaudesta toiseen, vuodesta vuoteen. Voit halutessasi kokeilla vuoroin vesi-, vuoroin tuoremehupaastoa.

      Mutta jos painon pudotuksen sijasta jos keskittäytyisit aivan erilaiseen elämäntyyliin ja myos kokisit sen sellaisena, toimisi paremmin pidemmällä ajalla - toivottavasti koko elämän.

      Elämäntyylin muutoksella tarkoitan lähinnä liikunnan lisäystä kun pääset kunnolla kävelemään/juoksemaan koko kropan kiinteyttäviä harjoitusliikkeitä, painon nostoja jne. päivittäin / useamman kerran viikossa. Jummpaohjelmia on tsiljoonia, aivan varmasti siellä on muutamia jotka sopivat juuri sinulle. Googeloi, tutustu kirjastosi valintoihin, kotipaikkasi kuntoutusohjelmiin jne.

      Ruokavalio on hyvin tärkeä tekijä tuossa muutoksessa, ja se ON helppo:

      Vain jätä KAIKKI valkea pois -valkea riisi, valkeat vehnäjauhot, (makaroonituotteet, leivokset, kakut, pullat, viinerit jne) SOKERI.Plus rasvaiset lihat. Suurin tyhjiä kalorioita tuttava: viina - missään muodossa (viini, siideri olut jne)

      Sitten karsi KAIKKi esivalmistetut ja prosessoidut tuotteet -makkarat, leikkeet, valmiit lihapullat, purkkiruoat jne. Noissa on aivan liian paljon suolaa plus säilontä- , väri-, lisä-aineita joita kehosi EI kaipaa, tavitse eikä vaadi.

      Pienennä ateria-annoksiasi ja keskittäydy enemmän kokojyvä tuotteisiin, kasviksiin, vihanneksiin ja hedelmiin, papuihin/herneisiin ja pähknoihin. Voin sijasta käytä rypsi tai oliivioljyjä.
      Punaisen lihan voit halutessasi jättää kokonaan pois, vaihda se kalaan/kanaan.

      Kuten sanottu tuo on elämän tyylin muutos mutta sen kun kerran omaksuu, siitä on vaikea luopua!

      Tuota elämäntyyliä/diettiä on helppo ylläpitää jokapaikassa: kotona, koulussa, tyopaikalla, matkusteltaessa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe