Kyllästyttää

20+20_

Minua kyllästyttää, ja rehellisesti sanottuna olisi vähintään hienoa, jos minun ei tarvitsisi mennä tänään takaisin varuskuntaan. Kunpa voisin jättää leikin vain kesken, eikä minkäänlaisia seuraamuksia tulisi...

Miksi asioiden laita on tällainen? No, se johtuu lähinnä siitä, että armeija ei tarjoa yhtään minkäänlaista älyllistä tyydytystä, ja se fyysinenkin tyydytys tulee vain ja ainoastaan muiden, siis ylempien, pillin mukaan, ei silloin kun itse haluaisi eikä välttämättä lähellekään tarpeeksi suurissa annoksissa. Tupakaveritkin ovat vähän niin ja näin...kyllästyttävät minua ja toisinaan myös ärsyttävät. Sitten on vielä se pirun materiaalivastuu. Minulla on jatkuva kammo siitä, että hävitän/rikon jotakin kallista, ja joudun korvaamaan sen. Se, että minulta menee puolen vuoden tulot sivu suun on yksi asia, mutta se, että joudun mahdollisesti maksamaan joitakin korvauksia valtiolle siitä, etten ole pystynyt pitämään huolta varusteista, joita en ole edes alun perin itselleni halunnut, on toinen, hyvin inhottava sellainen.

Ja kyllä, ymmärrän varsin hyvin puolustusvoimien merkityksen. Jokaisella itsenäisellä valtiolla on oltava armeija turvaamassa juuri tuota itsenäisyyttä, ja itsenäisyys on puolestaan ennakkoedellytyksenä mukaville asioille mm. toimivalle demokratialle, subsidiariteetille etc.

Kuitenkin, jos katsomme asiaa puhtaasti peliteoreettisten lasien läpi, minun armeijassa olollani ei ole tipan vertaa merkitystä Suomen itsenäisyyden kannalta: jos esim. Venäjä hyökkää, ja Suomi on todellakin siinä kunnossa, että itsenäisyys kyetään aseellisen voiman turvin säilyttämään (mitä epäilen vahvasti), itsenäisyys säilyy ilman minua; jos taas Suomi on niin heikossa kunnossa, että tappio tulee joka tapauksessa, ihan turhaan minä omaa henkeäni vaarannan toisten ihmisten läheisten ja omaisuuden puolesta; minä olen vain pieni pisara suuressa valtameressä, ja siten minun panokseni on ihan se ja sama, kävi miten kävi.

Tuntuu, että minulta menee kaikki hyvä ohi ja hukkaan armeijan takia: en harrasta asioita enää samaa tahtia kuin ennen, en voi opiskella tai edes hakea jatko-opiskelemaan, sosiaalinen elämäni takertelee, työnteko ja siten rahan sekä työkokemuksen hankkiminen ei ole mahdollista, ja - mikä kaikista pahinta - tunnen tulleeni tyhmemmäksi, kaikin puolin hitaammaksi, palvelusaikanani.

Mitä minun pitäisi tehdä, käydäkö armeija vai jättää leikki kesken? Arvostaisin ylipäätänsä sitä, jos joku haluaisi ottaa tähän koko juttuun kantaa.

8

1895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgf ghg

      Jätä kesken..,,, Niin jätin minäkin, tosin palasin uudelleen 3 vuoden päästä ja suoritin koko paskan loppuun. kadun sitä. Tuntui, kuin minut olisi raiskattu henkisesti 2 kertaa.

      VITTUUn koko armeija!!! haistakoon pitkät!

    • funtsittavaaa

      Samat fiilikset on monilla. Etenkin ton tyhmentymisen kanssa.. mut älyn saa takas! Usko pois! Elämässä tulee valitettavasti sillon tällön tilanteita, jolloin tuntuu siltä, että "kaikki menee" tai liian paljon pitää rakentaa uusiks tietyn ajanjakson jälkeen, eikä armeija ole ainut sellainen. Tosin inhottavimmasta päästä sikäli, ettet ole siellä vapaaehtoisesti. Jos homma käy liian masentavaks niin siellä voi aina mennä lääkärin puheille, ja sanoa olevansa masentunut. Jos ei muuta niin sillä saa 2 vuoden lykkäyksen, eli E-luokituksen. Itse hommasin sen 2 vuoden aikana todistuksen Aspergerin oireyhtymästä Dextrasta, eikä tarvinnu mennä takas. Oli hyvä päätös, ja oikeesti armeijan nykyisellä säästöliekillä ei uskois että ne hirveesti haluu käyttää massia siellä vastentahtosesti oleville.

      Tsemppiä ja hyviä tuulia kaikkeen!!

    • realismia..

      Juu tuttu fiilis tuo hajotus, joskin mulle se tuli siinä lokakuun kohdalla (olin siis kesän saapumiserässä). Ja lomilta palaaminen on kyllä aina hajottavaa.

      Ekanakin tuo materiaalivastuu on sellainen mörkö jolla puolustusvoimat pelottelee varusmiehiä. Et sinä joudu korvaamaan yhtään mitään jos esim jotain vaatteita häviää harjoituksen aikana metsään ilman merkittävää omaa huolimattomuutta. Toki sen hävikkiraportin raapustaminen on vähän tylsää, mutta sitä on byrokratiaa vaan. Huutoa siitä toki tulee, mutta so what. Anna mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

      Ja jos nyt jonkun rätin joutuu korvaaman se maksaa olemattoman vähän...Itellä hävisi intin aikana tyyliin: muutama pari sukkia, juomapullo, käsineet, pipo, pari lippalakkia, t-paitoja, boksereita... Noista puolet korvasi puolustusvoimat ja osan jouduin korvaamaan itse sitten, kun hävisi muualla kuin harjoituksessa, mutta jotain pikkuhiluja ne olivat.

      Toki kivääristä, maastopuvuista, lippaista, kypärästä, liivistä jne kannattaa kyllä oikeasti pitää huolta ne ovat kalliita ja kysyttyjä artikkeleja pimeillä markkinoilla. Joten pv katso yhtään hyvällä jos sellaisia varusteita lähtee omille teilleen.

      Mitä tulee älylliseen haasteeseen, rivimiehillä sitä ei kyllä juuri ole. Se on vähän tylsää aikaa, mutta kantsii lainata muutama kirja kirjastosta ja lueskella vapaa-ajalla. Sillä tavalla ei ihan degeneroidu.

      Ja ikävää tuuria, että tupakavereiden kanssa ei juttu natsaa. Oman inttiajan pelasti nimenomaan hyvät tupakaverit. Yhden kanssa pidetään edelleen yhteyttä, kun opiskellaan samassa tiedekunnassa.

      Kantsii vaan purra hammasta ja sinnitellä se inttiaika 6kk läpi. Missään nimessä ei kannata keskeyttää, jos ajatuskena on käydä intti kuitenkin myöhemmin. Enemmän vaan se vituttaa alottaa sama ruljanssi uudestaan. Jos taas mietit sivaria, niin se on toinen asia, mutta ite kävin intin ihan vaan sen vuoksi että sivari oli kuitenkin yli puolet pidempi.

      Tsemppiä.

    • Loppuun vaan kuin Suomailen.

    • asdagsgsdg

      Mulla oli aivan samat tuntemukset intin ekan kahden viikon aikana, joten jätin ekojen lomien jälkeen homman kesken.

    • 232

      On erityisen ikävää, jos tupakavereiksi sattuu muutama sellaista typerää, jatkuvasti päätä aukovaa k-päätä. Oikeastaan edes yksi tuollainen ihminen on liikaa. Läppä menee läppänä, mutta jossain vaiheessa tulee raja vastaan. Siinä vaiheessa ei enää huvittaisi jatkaa koko touhua. Toisaalta, voiko huono tupa ja siitä seuraavat sosiaaliset, kenties myös psykologiset, ongelmat toimia pääsylippuna pois?

    • 2346

      Voin sanoa, että intissä on ehkä muutama erityisen houkutteleva hetki jättää homma kesken

      -ekat lomat -> Mietit miksi ihmeessä palaisin kasarmille, kun lomilla on niin mukavaa.

      -Vala/vakuutus -> Olet päättänyt katsoa vähintään valaan saakka ja nyt vituttaa, Tekee mieli jättää kesken, koska eihän se touhu yhtään siitä parane.

      -Myöhäissyksyn loskakelit ja olet jossain hevon kuusessa tetsaamassa märässä maassa jääpuikkona tai mikä vielä parempaa marssimassa täyspakkausselässä. -> Keskeytys käy mielessä ihan vakavasti.

      -Sairastuminen -> Sanotaan mitä tahansa vapautuksista, mutta intissä on oikeasti vittumaista sairastaa. Itellä oli niin lähellä jäädä kesken tuollon, kun sain keuhkokuumeen ja pari jälkitautia. Olin ihan masentunut todella.

      -Talvileiri -> Jos syksyn koleat leirit ottivat päähän, niin mikään ja korostan mikään ei vituta niin paljoa kuin talvileiri. Tetsaaminen lumihangessa on 10x kamalampaa ja yöliset vartiovuorot 10x ikävämpiä. Kunnioitus kyllä talvisodan käyneitä kohtaan nousi aika monta pykälää.

      -Kaikki lomat, joiden jälkeen oli tiedossa lähtö harjoitukseen. Se ikävä sunnuntain myöhäisilta, kun palaat kasarmille ja tiedät vatsanpohjassa saakka, että aamulla on herätys jo 5.50 ja tiedossa on viikko sykkimistä jossain hevon kuusessa. -> mietit keskeyttäymistä hyvin vakavasti joka kerta.

      -Jokaikinen typerä pinkan teko, sekä siivouspalvelu. Noiden aikana tuli kanssa mietitettyä, että miksi helvetissä olen Suomen armeijassa.

      Silti jotenkin sinnitelin tuon kaiken läpi, enkä keskeyttänyt. En tiedä miten, mutta ihmisen henkinen kantti ja sietokyky kyllä kasvaa siellä. Mitään kultaisia muistoja mulla ei kyllä noista hetkistä ole, mutta tulipa se käytyä.

    • mmääääääää

      "Tulipahan käytyä". Fraasi, jota keskitysleirivangitkin mielellään käyttivät. Mennään lampaina paikkaan, jossa ei tahdota olla ja odotellaan lampaina poispääsyä.
      Ei ole miesten paikka tuo armeija.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      287
      3192
    2. 202
      2898
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2484
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      223
      1958
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      14
      1392
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1231
    Aihe