Tais juoksuharrastus tyssätä akillesjänteisiin.

turhautunut

Keväällä olin vielä elämäni juoksukunnossa ja nyt en oo pystynyt treenaamaan enää kuukauteen täysipainoisesti. Akillesjänteet on niin kipeät joka aamu heräämisen jälkeen, etten pysty kunnolla enää kävelemään. Kuntosalilla eivät haittaa mitenkään, kunhan lämpenevät.

Pyöräillä voi tietty niin paljon kuin kehtaa ja jaksaa, mutta eihän se juoksua korvaa. Leikkaukseen en lähde pelkän akillesjänteen tulehduksen vuoksi. Mieluummin jätän juoksut ajokoirille.

14

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajokoirahauhau

      Hau hau

      Hahaaahahhaaaa

    • paranemisia

      Ei se ole harvinaista, että juokseminen loppuu mainitsemaasi vaivaan. Huipputasolla esim. Janne Holmenin ura katkesi ennen aikojaan ja leikkaukseen joutuminen ja siitä palautuminen huippukuntoon voi olla liian raskas taakka.

      Toisilla akillekset kestää paremmin kuin toisilla, jopa juoksukengän vaihtaminen voi aiheuttaa vaivoja.

      Ei kannata kuitenkaan hyvää harrastusta noin vaan lopettaa, kun kovaan kuntoon on isolla työmäärällä päässyt. Pidät korvaavilla harjoitteilla pumpun, keuhkot ja verisuoniston kunnossa. Todellisuudessa voit jopa parantaa kuntoasi korvaavilla treeneillä. Sitten kun kuukauden parin päästä jalat alkaa taas kestää sitä juoksua niin runsas korvaava harjoittelu kantaa hedelmää, etkä koe sitä henkisesti raskasta takapakkia.

      Tee kuitenkin kaikkea, mitä jalka/jalat vaan suinkin kestää. Monipuolista kuntosalitreeniä jaloille pari kertaa viikossa. Pumppaa pohkeita sellaisilla liikkeillä, jotka eivät satu liikaa akillekseen. Sellainen harjoite on hyvä, että nouset vaikka laudan päälle varpailleen. Varpailleen nousu tehdään terveellä jalalla ja alas tullaan "sairaalla" jalalla siten, että jännität pohjetta samalla kun lasket kantapäätä lattiaan. Tee 3x15 toistoa per treeni.

      Kyllä se vyyhti lähtee purkautumaan edellämainituilla konsteilla, kun jaksaa odottaa. Välillä akillesta voi hieroa jääpalalla tai pitää kylmäpussia. Myös kylmägeelistä saattaa olla hyötyä.

    • jänöne

      Suosittelisin vielä jonkinlaisia nilkkatukia (tai mikä nyt tuntuu tukevan akillesjännettä) päivisin käytettäviksi. Niiden kanssa liikkuminen on helpompaa jos on paikat kipeät. Ja paraneminenkin on, ainakin omasta mielestäni, tehokkaampaa, kun ei kokoajan altistu sille kivulle eikä tule niin paljon takapakkia. Itse tilasin netistä sellaset tiukat kompressiosäärystimet mitä käytän ihan lenkkeillessäkin, tukevat pohkeita sopivasti.

      • Lars Koistinen

        Kinesioteippauskin lievittää jänteiden kuormitusta. Teippauksen syytä lähteä jo jalkapohjan (fascitis plantafis) alta niin toimii paremmin ..


    • hölkkäjuoksija

      Alkavat plantaarifaskiitit ja muut jalkavaivat ovat minulla asettuneet ahkeralla venyttelyllä. Akillesjänteet ovat aina kovempien juoksujen jälkeen vähän kipeät ja arat, mutta venyttelyä monta kertaa päivässä, niin siitä ne asettuu. Olisiko tästä apua.

    • eisatuenää

      Moi!

      Itselläni (ikää jo vähän yli 40) auttoi, kun laitoin kantapäiden alle silikonikorotuksen, joita saa kaupasta. Akillesjäänteet olivat jo aivan paksut ja kipeytyivät juostessa, mutta alettuani käyttää noita, kivut hellittivät ja akillesjänteet palautuivat pikkuhiljaa kuntoon! Suosittelen.

    • sama vika

      Mulla meni kanssa yksi kesä juoksuharrastusta melkein hukkaan, kun aloin juosta liian "kevyesti". En tiedä tarkkaan, mutta kantapäät tarvitsee näköjään ainakin pienen tömäyksen joka askeleella. Hain jonkinlaista rullaavaa tyyliä, jossa näkökenttä pysyy lähes paikallaan - voi ihailla maisemia paremmin siten. Pariin kuukauteen ei pystyny kunnolla käymään lenkillä ja seuraavana kesänä sitten vasta alkoi kulkea, kun oli tarpeeksi aikaa parantua. Talvella kunnon ylläpitoa lähinnä hiihdellen.
      Nykyään menee n. 40-50 km viikoittain, mutta kyllä se vähän niin on, että kun matkat pitenee, niin jotain kremppoja saa aina kärsiä/tarkkailla..

    • Anonyymi

      Mollen loukit jatkuu vuojesta toiseen

      • Anonyymi

        Typerästi kun harjoittelee, loukkaantuu. Ja sit kun koittaa korvaavana harjoituksena tehdä jotain umpityperää, niin arvaahan miten sitten käy. Kierre vaan jatkuu, kunnes oppii harjoittelemaan kroppansa mukaisesti.

        Tämä koskee monia, mutta joitakin kovakalloisia erityisesti.


    • Anonyymi

      Aki sinulle vinkki. Holmenin ohjelmat ei toimi. Reeni liian vähäsesti. Loukkia pukkaa kyllä. Juoksit 1:21 kun jaksoit harjoitella. Nyt vaahtokarkkina et pääse 1:25.

    • Anonyymi

      Atlantin ali juoksukilpailu voisi olla jännittävä laji: merenpohjaa myöten juosta britanniasta amerikkaan.

      • Anonyymi

        Vapaasukeltaja Aki hölkkäisi 25 metriä ja voittaisi


    • Anonyymi

      Soiro viety lanssilla sairaalaan. Mies kertoo aikanaan ite tarkemmin.

      • Anonyymi

        oliko selvinpäin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe