Urkuharmooni?

Harmooni mies

7

468

  Vastaukset

  • ...enemmänkin sähköurkuja. paitsi, että siinä täytyy polkea jaloilla ilmaa koko ajan.
   Itse asiassa useissa sähköuruissa on soitinvaihtoehtona "steel organ", joka tarkoittaa nimenomaan harmoonia. Tosin tuo ääni harvoin muistuttaa aitoa harmoonia.
   Mutta osta pois vain, jos kiinnostaa. Muista kuitenkin, että harmooni on varsin kookas huonekalu.
   Ja, hiuksia halkoakseni, se on piano, ei pieno. Pieno on lyhennys sanasta pienokainen.

  • Kiva kappale muutossa ja kerrostalossa, mutta mikäs siinä, jos landella asuu. Minkähän verran vanhat urkuharmonit ja sähköurut vaativat korjausta ja huoltoa, olen kuullut juttua siitäkin. Itselleni (aloittelijana) sähköpiano oli paras valinta. Onneksi en haksahtanut muuhun. Ei tarvitse viritystä ja kantomiehiä muutossa. Ja hinta oli sen verran kohtuullinen, että voin ostaa muutamien vuosien päästä paremman, jos taidot kasvavat ja saan pimputeltua tuon kappaleiksi. Vanhoissa sähköuruissa ja urkuharmoneissa on monenkirjavaa hintapyyntöä. Mielestäni niistä ei kannata ainakaan maksaa, niitä voi saada ilmaiseksikin. Mitään takuuta niillä tuskin on.

   • Urkuharmoni ja sähköpiano ovat eri soittimet. Urkuharmoneissa voi olla eri periaatteilla paineilman tulo. Ainakin omani toimii, mutta siinä ei ole mitään erillisiä äänikertoja, ainoastaan yksi polvipedaali äänen voimakkuuden lisäämiseen. Ääni on sitten sama koko koskettimistolla. Eli kun pianolla yleensä korostetaan melodiaa ja soitetaan säestys hiljempaa, niin ainakaan omalla urkuharmonillani se ei onnistu. Kaikki äänet tulevat yhtä kovaa, ja jopa kovenevat koskettimen ollessa pohjassa, päin vastoin kuin pianossa. Ostin härvelin siltä varalta, että muuttaisin landelle, mutta en toistaiseksi haluakaan muuttaa. Halusin akustisen soittimen, ja akustista pianoa urkuharmoni ei korvaa. Myös käytettyjä pianoita saa ilmaiseksi tai halvalla pitovaikeuksien vuoksi, joten sinänsä hankintani oli turha. Akustisessa pianossa on toki viritykset lisäkuluna ja -vaivana, urkuharmoneissa pärjää vähemmällä.

    Pellepelottomat rakentavat ja tuunaavat vaikka minkälaisia soittimia. Itse mietin, saisiko urkuharmonista tehtyä Celestan. Eli siis tavallaan soivan kellopelin. Siedettävämpi ääni siinäkin, kuin urkuharmonissa. Tosin omat rakennustaitoni ovat olemattomat.


  • Minä kuulin, että joku oli jostain saanu ilmaseks urkuharmoonin. Se oli vieny sen kotiinsa, hakannu totaalisen paskas kirveellä koko roskan ja oli polttanu sen. Viisas mies.

  • Mielestäni se mies ei tehnyt viisaasti nim erkkimerki.Niitä voi joku kansanpelimanniyhtye tarvita, olisi lahjoittanut ennemmin jollekin kansanpelimanniyhtyeellle, jos niissä ei ole rahalllista arvoa. ihmettelen miksi ihmiset ei nykyään ymmärrä kuin tuijottaa omaan napaan ja toiseksi niitä ei kohta enään löydy mistään ja voi olla tulevaisuudessa tosi arvokas soitin. älkää hyvät ihmiset hävittäkö niitä siitä voi jollekin tulevalle kanttorille olla apua, jos mielii ammattikanttoriksi ainakin saa kokemusta siitä, mutta onhan se vähän ikävä jatkuvasti polkea soittaessaan, kun nykyään kaikki hoidetaan sähköllä ja syntetisaattorilla, mutta säästäkää edes kansanpelimanneille niitä. niistä on vielä pulaa joskus. nim miksi ihmiset ei arvosta aikaisempia historiallisia soittimia.

  • Ei niillä vanhoilla romuilla enää mitään arvoa ole, ja suurimmassa osassa on jotain vikaa, jota ei normihemmo korjaa itse.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   316
   4726
  2. Laittoko Stefan instan yksityiseksi

   Stefanin insta yksityinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   2860
  3. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   99
   2453
  4. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   364
   1404