APUVAAA...?

apuaaa.......

Ollaan menty perheen kanssa katsomaan yhtä suokkia, ja Se on kyllä ihana jne jne... Ravi ja käynti oli reipasta. Ei minkäänlaista ravitaustaa. Laukannistot on tooodella laiskoja. Tai pikemminkin tarkkoja. Avut pitää antaa kaikki samalla sekunnilla tai tämä ei nosta laukkaa :c
ja kun laukka (vihdoin sain nostettua) niin laukka on laiskaa ja siihen ei auta edes raippa tai pohje laukka kestää vain pitkän kentän sivun puoliksi... Mikä avuksi? Mikä voi olla syynä ? Kiitos etukäteen vastanneille!:)

5

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mörrinkäinen

      Paha sanoa mitään järkevää näkemättä ja noin vähillä tiedoilla. Mikä on oma tasosi ja hevosen taso? Miten ja paljonko liikutettu? Yksityinen hevonen vai tuntijuna?

      Saattaa olla, että jommankumman taidot eivät riitä; Sinä et osaa/pysty ylläpitämään laukkaa pidempään (tällä nimenomaisella hevosella) tai ellei hevosella ole kunnolla ratsastettu, se ei ehkä osaa laukata kunnolla ja sen takia pudottaa raville, tai sillä on huono tasapaino eikä se sen takia pysy laukalla. Tai jos sillä on vain ns. kierretty kehää viimeiset vuodet, se on ehkä vain niin tylsistynyt ettei välitä tehdä mitään. Tai jos se on joku ratsastuskoulun tuntijuna joka nyt myydään pois, se voi olla niin väsynyt ettei jaksa tehdä mitään, missä tapauksessa muutaman päivän levon pitäisi parantaa asiaa. Jos se on vain luonteeltaan laiska, sitä ei välttämättä saa liikkeelle millään.

      Kannattaa nyt miettiä, ostatteko sen toivoen että saatte sen piristymään, vai unohdatteko sen ja käytte kokeilemassa jotain muuta hevosta joka olisi jo alkuunsa virkeämpi.

    • Apuaaa....

      Se on ollut ratsikoulussa ja sitä edellsiellä omistajalla he menivät maastossa lähinnä koko ajan. Itse olen HeB, hevosta on ratsastettu 3wuotiaasta lähtien. Voisiko olla syynä että hevonen ei osaa laukata kunnolla ?

      • Apuaaa....

        Ja se on 7 vuotta vanhaa


    • Kasiro

      Onko mahdollista irtojuoksuttaa sitä? Esim maneesissa tai pienessä tarhassa.
      Ja jos voi niin kannattais hyppyyttää myös pientä pukkia. Siinä näkee miten hevonen toimii ilman ratsastajaa. Laukka on hevosen perusaskellaji joten eiköhän se osaa. Ja jos se on ollut ratsastuskoulussa niin laukataanhan sielläkin.
      Koska kerran käynti ja ravi on reippaita niin laukkaamattomuuteen on jokin syy, ehkä vaan totaalinen kyllästyminen. Tai sen selkä on kipeä ja rasittuu laukassa.
      Jos sen selkä on kipeä niin se hyppää selkä notkolla myös pienen pukin tai laukkaa hypyn jälkeen hieman vaikeasti kun se yrittää varoa selkäänsä.

    • Saattaa silti olla että hevonen ei osaa laukata. Sillä on ratsastettu vasta neljä vuotta, ja jos sinä aikana on menty enimmäkseen maastossa, koulutuksen voi olettaa olleen varsin vähäistä. Ja onko ratsastuskoulullakaan ollut aikaa sen opettamiseen. Tunsin itse parikin ratsastuskouluhevosta jotka laukkasivat vain jompaa kumpaa laukkaa. Niitä ei ollut "ehditty" opettaa kunnolla ennen kuin ne laitettiin tuntikäyttöön, ja koska tuntilaiset eivät saaneet niitä laukkaamaan kuin toiseen kierrokseen, niiden "annettiin" mennä väärää laukkaa eivätkä ne sitten oppineetkaan sitä toista laukkaa. Ehkä aloittajan hevoselle on opetettu laukannostot molempiin suuntiin, muttei niin hyvin että se pystyisi pitämään laukan.

      Mutta kyllästyminen on aivan yhtä mahdollinen vastaus. Kivut ovat yksi vaihtoehto, kyllä, mutta silti olisin taipuvaisempi uskomaan enemmänkin kahteen ensimmäiseen. Irtojuoksutus ja siinä kavaletit voisivat kertoa paljon, kuten Kasiro sanoi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3827
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1485
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe