Loman jälkeinen palkka: 0,00 euroa!!!

nolla euroa

Mihin mahtaa perustua sellainen logiikka, että työnantaja maksaa ennen vuosiloman alkua sen "ison" liksan ja loman aikana kaksi tiliä, joista ensimmäinen on ns. normiliksa, seuraava kuitenkin pelkkä kahviraha (150 euroa), mutta ensimmäinen tili loman jälkeen on ruhtinaalliset NOLLA euroa!

Olen puhunut tästä muutaman oman alan työntekijän kanssa ja heillä on ollut sama ongelma. Siis se on ongelma, koska harva osaa hallita rahankäyttöään niin hyvin, että pistäisi suuresta lomatilistään heti sukanvarteen tynkä-ja nollatilin paikkaukset.

Vittu*leeko työnantaja vai miksi palkka maksetaan täysin järjettömällä tavalla? Eli omassa tapauksessani saan tillilleni 4 viikon menoja varten noin 150 euroa, kunnes taas tulee normitili. Tietysti voi sanoa, että oma syy, kun en pistänyt ennen loman alkua rahaa talteen, mutta toisaalta en voi kuvitella, että muuta kuin kiusanteko mielessä, itse maksaisin työntekijälle palkan tämän protokollan mukaisesti.

6

744

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eiks tuu

   lomalt paluu rahaa?olis itelläki ollu nollatili ,jollei paluut tulis kun aina jää noin 2vk sisään!eli olet saanu paluu rahan loman aikana?

  • ollieri

   Johtuu vuosilomalaista, että lomapalkka maksetaan ennen loman alkua. Kansan tahto siis eikä mitään työnantajan kiusantekoa.

   Vuoslomalaki 15 § Vuosilomapalkan maksaminen

   Vuosilomapalkka on maksettava ennen loman alkamista. Enintään kuuden päivän pituiselta lomajaksolta lomapalkka saadaan maksaa työsuhteessa tavanmukaisesti noudatettavana palkanmaksupäivänä.

   Varmaan suurin osa oppii viimeistään ensimmäisen lomansa jälkeen, että normipalkanmaksussa ei tule toiseen kertaan mitään palkkaa vuosiloman ajalta. Lomaraha vähän korjaa rahapulaa, jos sen maksuaika sattuu olemaan loman jälkeen.

  • seittemän kertaa

   Minun ta maksaa lomapalkat aina tietyssä kuussa. Eli näin joku saa lomapalkkansa ennakolta. Joku toinen venttaa sitä osan lomaa, ja kolmas ei saa lomakuukauden yhteydessä lomapalkkaa. Kysyihän tuo: no tarvitsetko sitä lomapalkkaa, etukäteen? Sanoin, että anti olla nyt sitten... Tuskin pomo toimii lakia vasdtaan, kun sopparissa vetoaa vuosilomalakiin.Paskaflaksin välttää jokainen vuoroin, kun kiertävät lomat.
   Minun lomareissuni lyheni muutamaan päivään. siihen, että läksin vasta kun sain millä lomaani kustansin...Ensi vuonna ei noin pitäisi käydä.
   Paluuraha ja muutaman päivän liksa tuli hukattua pakolliseen hankintaan, ja nyt venttaan isoa tiliä- työkamun kun tuurasin lomansa ajan.

  • szfdguytrj

   Sen siitä saa kun elää kädestä suuhun ja kuluttaa jokaisen euron mitä tilillä on... Pitäisihän se nyt tyhmemmänkin ymmärtää ettei sitä palkkaa moneen kertaan makseta. Jos olet sen saanut jo ennen lomaa niin sitten se on sinulla ennen lomaa. Ei se toiseen kertaan tule vaikka kuinka itkisit.

  • houhyg

   mitä välii milloin ne rahat tulee... parempi mitä myöhemmin niin on vähän niinkuin pankissa.... kaikilla nyt vaan ei raha pysy...jos/kun on pankissa rahaa niin ei niin nuukaa milloin lisää tulee, tulee se jokatapauksessa.

  • sopikaa

   Paikallisesti voi sopia muutakin. Ota yhteyttä työpaikkasi luottamusmieheen ja kerro tästä, mielestäsi epäkohdasta, hänelle. Omassa työpaikassani oli myös kaikki-etukäteen käytäntö. Nyt paikallisella sopimisella se on muutettu niin että normipalkka tulee lomalla ollessakin. Lomaraha tulee vaan etukäteen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   152
   2492
  2. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   82
   1849
  3. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   12
   1707
  4. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   95
   1545
  5. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   92
   1414
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   9
   1324
  7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   64
   1147
  8. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   12
   1054
  9. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   45
   1004
  10. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   112
   996
  Aihe