selkä kipeytyy

satu

siis minkä vuoksi uidessa selkä kipeytyy? varsinkin alaselkä.

12

6191

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uit?

      Eli selkää tukevat lihakset eivät ole ajan tasalla. Suosittelen ensin kuukauden selkäuintikuuria, vaikka vain potkien aluksi. Tällä saa selkälihakset mahtikuntoon.

      Muutenkin rintauinti rasittaa enemmän selkää, suosittelen kroolia, jolla saat enemmän irti harjoituksesta ja ei ole niin selälle rankkaa.

    • Uiskari

      Riippuu siitä mitä tyyliä uit jos selkä kipeytyy.
      Perhonen on pahin, vältä sitä.
      Kroolissa tuskin jos uit suorana.
      Sammakossa ilman laseja pää nousee turhan ylös vedestä ja vartalo on pystyssä ja linkussa.

      sammakossa osta lasit ja ui suorana kuin uppo tukki, se auttaa...

      • olet

        Uit perhosta väärällä tekniikalla. Hengität väärässä vaiheessa, siksi selkäsi kipeytää. Opettele oikea tekniikka, niin huomaat että vedessä liukuminen kuin delfiini ei ole ainostaan helppoa, vaan myös vaivatonta.
        Kerran vielä:
        hengität väärässä vaiheessa vetoa.
        Siis: perhosen väärin uinti on tylsää ja saataa saada selän kipeäksi.


    • Satu

      pääasiassa sammakkoa, joskus koiraa.
      Siis näitä ihan perinteisiä... :)

      • Make

        Toivottavasti et ole niitä mammoja, jotka eivät käy suihkussa, ettei meikit levii tai fleda mee sekasin. Jos sä tsimmaat sitä sammakkoas pää pinnalla ja selkä notkolla, niin ei oo ihme jos tulee kipeeks. Hommaa uimalasit ja hio vähän tekuu.


      • uimaope

        Varsin yleinen syy tähän on se, että tekniikka ei ole kohdallaan.
        Väärin perhosuinti ei todellakaan ole pahaksi selälle.

        Kaikki on kiinni oikeasta uintitekniikasta mukaanlukien hengitys etc.


    • lioncat

      Uidessahan selkää ei taivuteta eli se on melko
      jäykkänä. Yleensä ottaen. Koska selkä se liiku paljoa on sen verenkierto huono.

      Välillä selkäni on ollut hiukan jumissa uidessa. Uin vähän kaikkia neljää uintilajia ja sukellan välillä joka on rintauintia hengittämättä. Käyn uimassa suunnilleen viisi kertaa viikossa.

      Ensimmäinen hoitoni on venyttely ennen uimaan ryhtymistä. Selän taivuttelua ja venytystä. Ihan eteenpäintaivutus on kai olennaisin ja siinä piiitkä venytys. Myöskin mielellään muihin suuntiin.

      Toinen hoito on salillä käynti ja vatsaliikkeiden ja selkäliikkeiden teko. Siinä tulee samalla sekä taivutusta että lihaksille harjoitusta.

      Viime aikoina olen käynyt salilla ennen uintia parina päivänä viikossa ja teen venytyksiä vain kun on jäykkä olo uimaan mennessä. Useimmiten ei ole jäykkää oloa.

      Ja muuten tämä selän hoito autaa myöskin nörttiä joka istuskelee paljon tietsikan äärellä. Ei ole viime aikoina selkä vihoitellut :)

      • puhe

        On kysymys tekniikastasi. Et osaa uida oikealla tekniikalla.
        Oikein uituna, uinti on parasta lihashoitoa, koska uidessa käytetään vuorotellen vastakkaisia lihaksia. Ojentaja- ja koukistajalihaksia, selkä- ja vatsalihaksia.


    • nyt vahva selkä

      Jos sulla on ongelmia, se johtuu usein selkärankasi tukilihasten huonosta kunnosta. Näitä lihaksia on vaikea treenata, joten ne ovat usein tästä syystä rapakunnossa.
      Nyt on keksitty mullistava suomalainen laite, josta itse olen kahden viikon käytön jälkeen saanut apua välilevyn pullistuman aiheuttamiin ongelmiin.
      Laite on SpineGym ja saat lisätietoja www.spinegym .fi

      Suosittelen lämpimästi!!!

    • Juho Ratava

      Nähdäkseni tässä on kaksi todennäköisintä vastausta: Joko selän ja vatsan lihakset ovat heikossa kunnossa, ja päästävät selän taipumaan väärään suuntaan (taaksepäin notkolle), tai sitten käytettävä uintityyli on sellainen (pää pystyssä) että se korostaa selän notkolle menoa. Tietysti yksi mahdollisuus on vielä, että selkää tulee vaistomaisesti jännitettyä uidessa.

      Selän ja vatsan lihaksiin on muutamia voimisteluliikkeitä, joita voi tehdä vaikkapa helposti kotona. Tavalliset selkäpunnerrukset (mahallaan yhtä aikaa kädet ja jalat ilmaan) ja istumaan nousut auttavat, lisäksi voit kokeilla ristikkäisten selkälihasten treenaamista nostamalla vastakkaisen käden ja vastakkaisen jalan. Niin sanottuihin syviin vatsalihaksiin auttaa vaikkapa oheinen treeni: Käy selällesi maahan. Nosta jalat ylös siten, että reitesi ovat pystysuorassa ja sääret vaakasuorassa. Laita sormet selän alle, ja purista selkää sormia vasten. Tästä asennosta ojenna jalkojasi vuorotellen suoraksi lattian lähelle siten, että tunnet koko ajan tasaisen paineen sormissasi (t.s. selkä ei kohoa sormien päältä).

      Uintiasento kannattaa harjoitella sellaiseksi, että pystyt kellumaan I-asennossa (kädet suorana yhdessä tai melkein yhdessä edessä, jalat yhdessä tai melkein yhdessä) siten, että kädet, takaraivo, hartiat, lantio ja pohkeet ovat pinnalla. Keuhkot pitävät sinut pinnalla, keskivartalo pitää asennon suorana, ja pään ja käsien asennolla voit muuttaa hieman tasapainoasemaasi, siten että saat myös jalat pintaan. (Mieti kiikkulautaa.)

      Jännittämiseen auttaa hengityksen harjoittelu, esimerkiksi kuplien puhaltelu veteen, tai veden pinnasta hengittämisen opettelu. Aloita vaikka siten, että seisot pohjassa ja suu on edelleen kokonaan veden yläpuolella, mutta leuka on jo vedessä, ja etene siitä siten, että pidät alahuulta vedessä. Jos olet suorassa tai etukenossa, tässä asennossa ei vielä vettä joudu nieluun vaan pystyt hengittämään rauhassa. Ennen pitkää hermostosi pääsee jutun juoneen kiinni ja ilman haukkausrefleksin pitäisi hieman helpottaa.

    • Jos selkä kipeytyy uidessa suosittelen vesijuoksua - siinä on parempi asento selälle ja on todella tehokasta vaikka se näyttää Mummomaiselta jumpalta!

    • Anonyymi

      Tietysti kipeytyy kun uit selkää, Siirry koiratyyliin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe