Uutta kokemusta Vhh ruokavaliosta.

uusajattelija

Minulla 4 kk tuloksena oli 8 kg painonpudotus kohtuu Lchf ruokavaliolla. Viljatuotteita ja perunaa minimoitiin, syötiin vihreitä, kalaa, lihaakin kohtuudella ja leivän päälle kunnon voita, kuten kaikkeen ruuanvalmistukseenkin muiden elänrasvojen lisänä.

Meillä nuo margariinit, kevyttuotteet ja makautusaineet on laitettu sivuun, mieli on korkealla ja veriarvot ovat lähes kohdallaan, eli pyyhkii hyvin. Lääkeitä on vähennetty ja kolesterolilääkkeet on todettu turhiksi.

Ihmettelen tuota VHH vastustajien porukkaa, kun tieto ei mene jakeluun vaikka mitä totuuksia laitettaisiin näkyviin, niin kaikki on liikaa. Pitäisi vain ymmätää, että mikä on toisille hyväksi, niin ei ole toisillekkaan pahaksi. Ylläpito on sitten innokas poistamaan kirjoituksia kun laadusta huolimatta joku vain näin haluaa.

Ymmärrän kuitenkin myös tilanteen, että kansa on ruokittava vaikka siinä vähän "rumaakin jälkeä syntyy" eli suuri osa sairastuu tahtomattaan.

Kirjoittakaa nyt näitä positiivisia kokemuksis Vhh ruokavaliosta, mutta "ripulivastaajista" en niinkään välitä. Oliko tämä liikaa sanottu.

44

7747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eiköhän tuo ylläpito poista viestejä ihan oma-aloitteisesikin eikä vain silloin kun joku vain näin haluaa tai pyytää.

      VHH:ta takana lähes yhdeksän vuotta. 20 kiloa lähti ja yhtään ei ole tullut takaisin. Korkea verenpaine normalisoitui samoin korkeat triglyseridiarvot. Nyt saan ollla terve. Siinä kokemukset pähkinänkuoressa.

      • lääkäri otz

        Hesarin kuva ei valehtele ! Et ole terve ! Naama punottaa ja kielii vaarallisen korkeasta verenpaineesta-

        Lopeta perusteeton vhh kehuminen. Sinulle se ei Mattila ainakaan sovi .


      • Anonyymi

        Miksi sinun viestejä ei poisteta . Mattila on pahin trolli mikä on esiintynyt näillä lakeuksilla


    • Minulla otettiin veriarvot muutama viikko sitten ja kaikki tuntuu ainakin paremmalta. Nyt haluan mielipidettä vielä terveydenhoitajalta, koska haluan kommentit muihin "potilaisiin" verrattuna. Haluan tietää myös painonpudotuksen ja veriarvojen korjaantumisen yhteisvaikutuksen ikäihmisen kohdalla mm lääkitykseen.

      Kokeilin vähän liian hätäisesti noita diabeteslääkkeiden poistamista kokonaan ja alkoi "horisontissa vippaamaan", eli piti ottaa hieman takapakkia. Nyt ollaan lähellä normaalilukemia. Ilmeisesti tuo pitempään harrastettu pillerien syönti vaatii pidemmän normalisoitumisajan. Toisaalta tuo pelkkä hiilihydraattien vähentäminen ei minulla ole mitään tehokuuria, mutta vähitellen.

      Haluan selvittää myös lääkärin kanssa noiden sydänlääkkeitten tarpeellisuuden kun paino on laskenut ja veriarvot ovat lähelle kohdallaan. Kolesterolilääkkeet poistin omalla päätöksellä, kun kukaan ei tiedä miksi niitä nautiskellaan.

    • Takana on jo kolme vuotta vhh:n ruokaliota. Minulla on vain hyvää sanottavana ko. ruokavaliosta.
      Aloittaessani vhh:n minulla oli mm. korkea verenpaine ja muita pikku vaivoja kuten selkä säryt. (vaimoni kärsi migreenistä) Kaikki nämä ovat historiaa, joka tapahtui vain vaihtamalla ruokavalion terveellisempään.
      Me Emme vaihtaneet ruokavaliota laihtumisen toivossa, vaan tutkittuamme eri lähteistä terveellisimpiin vaihtoehtoihin, joten päädyimme noudattamaan vhh:n ruokavaliota.
      Paino putosi huomaamatta 4-5 kuukauden aikana noin 10 Kg tekemättä asian hyväksi mitään erikoista.

      Näistä kokemuksista huolimatta täytyy ihmetellä sitä vastustusta ja arvostelua sekä suoranaista haukkumista , jonka olen saanut vain halusta kirjoitaa kokemuksistaan .
      Mutta eihän mikään ruokavalio ole nostanut tunteita yhtäpaljon kuin vhh. Syytä en ymmärrä.

    • Tuota vastustusta minäkin olen ihmetellyt, eli onko tuo Vhh liian helppo keino parantaa terveyttään ilman kaupallista vaikuttajaa. Meillä tuo kaupan laskukin on samaa suuruusluokkaa kuten ennenkin, tosin juomat ovat jääneet vähemmälle.

      Eniten kuitenkin meikäläistä ikäihmisenä ihmetyttää tuo järjestöjen "aivopesu" toiminta, kun kaikissa yhteyksissä markkinoidaan tuota lautasmallia ja margariinien paremmuutta. Ilmeisesti lääke- ym teollisuuden markkinointi on niin tehokasta tähän suuntaan ja menee myös perille näiltä osin. Tuossa juuri joku ihmetteli farmasia alalla toimivan tyttärenä saamien matkojen ja lahjojen määrää lääketeollisuudelta, eli markkinointi toimii. Jossakin tätä nimitetään "korruptioksi".
      Mene sitten kertomaan kokemuksiasi järjestöihmiselle, niin aina löytyy joku "sihteeri" joka on kuolemaisillaan karppauksen vaikutuksesta ja sitten aletaan puhumaan pisteistä.
      Toisaalta on kuitenkin myönnettävä, että terveellisempi ruokavalio lähtee jokaisesta itsestään ja jokaisen omista kokemuksista. Ketään ei voi väkisin "aivopestä" toimimaan niin tai näin, vaan tilanteet muodostuvat usein omien ongelmien kautta. Onneksi näitä hyviä onnistuneita esimerkkejä löytyy mm julkisessa keskustelussa ja lehdistössä.

      On myös sanonta "etsivä löytää".

    • veriarvot....

      Mitä ne veriarvot sitten tarkalleen ottaen olivat? Ei kuulosta kovin vakuuttavalta, että ovat "lähes kohdallaan".

      • Kyllä nuo ovat minulle "lähes kohdallaan" kun aamusokerit liikkuvat 6,5 -7,5 lukemissa diabetikolla ja kaikki muut ovat yleisen keskiarvojen mukaan kohdallaan. Näitä on turha täällä alkaa luettelemaan, mutta kuitenkin ennen ruokavaliota sokeri arvot saattoivat nousta jopa yli 14 lukeman pienilläkin "horjahduksilla".

        Todettakoon myös että "lähes kohdallaan" maininta tarkoittaa myös sitä, että rukavalioni on "melkrin" Lchf, eli rajoitan hiilihydraatteja, mutta sorrun välillä hyvään leipään ja pottuihinkin, eli ei tässä mitään himokarppaajia olla. Elämästä pitää osata nautiskella ja ikäkin vaikuttaa tilanteisiin.

        Onnekseni olen löytänyt muutaman kirjan, joissa ruokavalion merkitys on tullut hyvin esille ja pyrin sitten "parempaan suuntaan" syömisessäni, mutta haluan myös nautiskella hyvässä seurassa ja hyvillä vaihtoehdoilla..
        Hiilihydraattien vähentäminen on ollut yksi hyvä "paremman suunnan" osoittimista, jota uskallan suositella kaikille, mutta jokainen päättää itse suuntansa. Moni ikäkaveri ei voi siihen enää vaikuttaa, valitetavasti.


    • sun shine

      Alkutilanteeni oli tämä: insuliinia kamalasti. D-hoitajan ohjeen mukaan söin, eli pottuja, viljaa siis puuroja ja leipää, kevyt tuotteita ym. Olen reilusti lihava. En saanut mitään laihdutus ohjeita. Hemoglobiini 99 ja pitkä sokeri 8. Aamun paastosokerit n 9-11 ja päivisin n 9. Väsymys, kivut huono uni. Kaiken kaikkiaan kamala olo.
      Nyt vhh:lla reilu kuukausi.
      Insuliinia oon vähentänyt. Pois potut ja mössöt. Lihat, voit ja juurekset/vihannekset täyttää lautaseni. Kuukaudessa hemoglobiini noussut 122:een, pitkä sokeri hieno 5.5. Aamu paastosokerit n 4. Ennen söin kipulääkkeitä jotta pystyin nukahtamaan. Nyt nukun hyvin eikä ole kipuja. Olo on pirtee ja energinen. Painoo lähtenyt n 3kg.
      Eli jos joku väittää ettei vhh oo hyväksi niin ei tiedä mitään. Ainakin diabeetikolle paras mahdollinen.
      Entinen aamupala oli 5-7 makkaravoileipää. Nyt 1dl rahkaa ja 1dl marjoja, sillä lähden lenkille koiran kanssa.
      Kaiken lisäksi vatsa toimii hienosti. Tarkoitus on pikkuhiljaa saada painoo pois kunnolla, mutta se saakin hitaasti tippua. Kyllä oli kova hämmästys kun sain labra kokeen tulokset, en olisi uskonut. Olen 48v nainen ja olen terveempi kuin 10vuoteen.
      Kannattaa kokeilla.
      ps. en liiku yhtään sen enempää kuin ennenkään.

      • Kyllä on mukavaa luettavaa kun joku ottaa tereytensä aivan tosissaan ja kyllä siinä mukavia puoliakin löytyy, erityisesti mielialakin paranee. Vuositasolla parikymmentä kiloa pois on helppo saavuttaa ja koiran kanssa lenkkeily vain tehostaa tilannetta.
        Meillä tuosta ruokien valikoimisesta on tullut eräänlainen yhteinen harrastua ja siinä sitä mielenkiintoa löytyykin. Linja vain kannattaa pitää, sillä lipsuminen toimii varsin nopeasti. Lukusi ovat todella hyviä ja jatka samaan malliin, ainut on että vaatteita menee uusiksi, mutta sen kyllä kestää.


      • Onnittelut minunkin puolestani. Kannattaa todella kaikkien kokeilla ja sitä paitsi se kokeilu ei maksa mitään.


    • Tässä juuri mittailin omia lukujani ja nuo aamusokerit vaihtelevat näin "omena-aikaan &,5 - 7,5 välillä ja paino on pudonnut 5 kk aikana noin 9 kg, eli pikkusen lipsutaan hyvän ruuan kanssa.
      Olen ikäihmisenä ottanut tuo "karppauksen" hieman pelkistetymmin, koska minulla ei enää ole tuota koiraa kaverina. Olisi muuten, mutta kun tuo Espanja kutsuu parina talvikuukautena, mutta linjani aion pitää. Lenkkeilykunto on kuitenkin saavutettuna ja kunto hyvä.

      • sun shine

        Lääkärin kanssa juttelin joka on hämmästynyt hyvistä tuloksista. Hän kysyi että mitä ihmettä sinä olet tahnyt? Koska olen raittiina oleva päihderiippuvainen, ja alkonkin jätin yks kaks omasta halusta pois 2v sit, sanoi lääkäri että sinulla on elämän arvot kohdallaan.
        Sain luvan osan tableteistakin jättää pois. Siis diabetes lääkkeistä. Olen aina ollut aamu uninen, ja koiranikin rötköttää sängyssä niin kauan kuin itsekin. Mä nykyisin herään jo 6-30 ilman kännykkä hälytystä, siis joka aamu. Se vähän stressaa kun en oo töissä ni päivä tuntuu joskus pitkältä. Koirallakin painoo vähän liikaa ja sillä ontumista. Nyt alkoi hauvakin syömään dieetti ruokaa.
        Joku voi sanoo että mitä siellä kehuskelet, mutta niin mielelläni haluisin kertoo kaikille kuinka hyvä on olla. Ja säälittää kun ihmisille työnnetään insuliinia ja käsketään vastaavasti syödä pottuja, leipää ja puuroo. Oisin aikoja sitten jo ollut terveempi jos oisin vhh:sta tiennyt. Mutta onhan tässä elämässä vielä aikaa elää terveenä. Minä ja rotikkani, Santtu.


      • sun shine kirjoitti:

        Lääkärin kanssa juttelin joka on hämmästynyt hyvistä tuloksista. Hän kysyi että mitä ihmettä sinä olet tahnyt? Koska olen raittiina oleva päihderiippuvainen, ja alkonkin jätin yks kaks omasta halusta pois 2v sit, sanoi lääkäri että sinulla on elämän arvot kohdallaan.
        Sain luvan osan tableteistakin jättää pois. Siis diabetes lääkkeistä. Olen aina ollut aamu uninen, ja koiranikin rötköttää sängyssä niin kauan kuin itsekin. Mä nykyisin herään jo 6-30 ilman kännykkä hälytystä, siis joka aamu. Se vähän stressaa kun en oo töissä ni päivä tuntuu joskus pitkältä. Koirallakin painoo vähän liikaa ja sillä ontumista. Nyt alkoi hauvakin syömään dieetti ruokaa.
        Joku voi sanoo että mitä siellä kehuskelet, mutta niin mielelläni haluisin kertoo kaikille kuinka hyvä on olla. Ja säälittää kun ihmisille työnnetään insuliinia ja käsketään vastaavasti syödä pottuja, leipää ja puuroo. Oisin aikoja sitten jo ollut terveempi jos oisin vhh:sta tiennyt. Mutta onhan tässä elämässä vielä aikaa elää terveenä. Minä ja rotikkani, Santtu.

        Asiallista luettavaa.
        Minulla ei tosin ole ollut diabeetesta, mutta muita ikääntymisen ja väärän ruokavalion myötä tulleita ongelmia, kuten selkäkivut verenpaine jne..
        Varmaan diabeeteskin kärkkyi jo ovella?
        Mutta onneksi älysimme vaihtaa ruokavaliomme terveellisemmäksi.
        Täällä tietyt kirjoittajat tiettyjen tahojen toimesta kirjoittavat tuntikaupalla vhh:n vastaisia kirjoituksia. Dieabeetikkojen kärsimykset ovat pahoja taudin pahentuessa. Näitten ihmisten kärsimyksiä lisää juuri tälläiset kiejoitukset koska epävamoina eivät uskalla kokeilla viljatonta ruokavaliota. Toivottavasi nämä kirjoittajat nukkuvat yönsä rauhallisesti ajatellessaan näitä kärsiviä ihmisiä.


      • älyhoi/äläjätä
        sun shine kirjoitti:

        Lääkärin kanssa juttelin joka on hämmästynyt hyvistä tuloksista. Hän kysyi että mitä ihmettä sinä olet tahnyt? Koska olen raittiina oleva päihderiippuvainen, ja alkonkin jätin yks kaks omasta halusta pois 2v sit, sanoi lääkäri että sinulla on elämän arvot kohdallaan.
        Sain luvan osan tableteistakin jättää pois. Siis diabetes lääkkeistä. Olen aina ollut aamu uninen, ja koiranikin rötköttää sängyssä niin kauan kuin itsekin. Mä nykyisin herään jo 6-30 ilman kännykkä hälytystä, siis joka aamu. Se vähän stressaa kun en oo töissä ni päivä tuntuu joskus pitkältä. Koirallakin painoo vähän liikaa ja sillä ontumista. Nyt alkoi hauvakin syömään dieetti ruokaa.
        Joku voi sanoo että mitä siellä kehuskelet, mutta niin mielelläni haluisin kertoo kaikille kuinka hyvä on olla. Ja säälittää kun ihmisille työnnetään insuliinia ja käsketään vastaavasti syödä pottuja, leipää ja puuroo. Oisin aikoja sitten jo ollut terveempi jos oisin vhh:sta tiennyt. Mutta onhan tässä elämässä vielä aikaa elää terveenä. Minä ja rotikkani, Santtu.

        "Entinen aamupala oli 5-7 makkaravoileipää."

        Ei ihme että on ylipainoa, diabetesta ja muita vaivoja. Eikö teillä oikeasti ole mitään käsitystä siitä, miten pitäisi syödä? Sitten vetelette jotain sianrasvaa, ja luulette sen olevan terveellistä.

        Jos sinäkin olisit aina syönyt suositusten mukaan, et todennäköisesti olisi sairastunut. Ainakaan et olisi lihava.

        Ei ole mikään ihme jos huonot ruokatottumukset muuttaa hiukan vähemmän huonoiksi, että olo paranee ja paino putoaa. Ei LCFH ole mikään ihmedieetti, vain yksi muiden joukossa. Huonoa seuraa, jollet liiku.

        Jakossa seuraa ongelmia. Lue vaikka noiden rasvaajien viestejä, niin huomaat millaisia...


      • VP?
        sun shine kirjoitti:

        Lääkärin kanssa juttelin joka on hämmästynyt hyvistä tuloksista. Hän kysyi että mitä ihmettä sinä olet tahnyt? Koska olen raittiina oleva päihderiippuvainen, ja alkonkin jätin yks kaks omasta halusta pois 2v sit, sanoi lääkäri että sinulla on elämän arvot kohdallaan.
        Sain luvan osan tableteistakin jättää pois. Siis diabetes lääkkeistä. Olen aina ollut aamu uninen, ja koiranikin rötköttää sängyssä niin kauan kuin itsekin. Mä nykyisin herään jo 6-30 ilman kännykkä hälytystä, siis joka aamu. Se vähän stressaa kun en oo töissä ni päivä tuntuu joskus pitkältä. Koirallakin painoo vähän liikaa ja sillä ontumista. Nyt alkoi hauvakin syömään dieetti ruokaa.
        Joku voi sanoo että mitä siellä kehuskelet, mutta niin mielelläni haluisin kertoo kaikille kuinka hyvä on olla. Ja säälittää kun ihmisille työnnetään insuliinia ja käsketään vastaavasti syödä pottuja, leipää ja puuroo. Oisin aikoja sitten jo ollut terveempi jos oisin vhh:sta tiennyt. Mutta onhan tässä elämässä vielä aikaa elää terveenä. Minä ja rotikkani, Santtu.

        Kukaan ei käske syömään liikaa nittä pottuja, leipää ja puuroo. Lautasmalli on kokonaisuus, pitää muistaa syödä myös ne kaikki muutkin ainesosat kuten esim. kasvikset. Suomalaiset syövät keskimäärin 350 grammaa kasviksia päivässä vaikka suositus on noin puoli kiloa. Miksi syödään liikaa pottuja, leipää ja puuroa mutta kasviksia syödään liian vähän? Ei se ole lautasmalli.

        http://www.kasvikset.fi/WebRoot/1033640/Page.aspx?id=1048201

        Vhh on hyvä ruokavalio jos sen tekee oikein eli runsaiden kasvisten kera. Mutta jos tavallinen "mattimeikäläinen" vaihtaa huonon ruokavalionsa vähähiilihydraattiseksi niin miten suuri osuus lisääntyneellä kasvismäärällä on laihtumisessa tai ruokavalion terveellisyydessä? Entäpä jos olisikin opetellut sen lautasmallin oikeaoppisesti.

        Lopputulos ratkaisee ja jokainen ollaan yksilöitä. Itsellä toimii myös vhh ja voin suositella sitä muillekkin, mutta vain jos siihen kuuluu paljon kasviksia.

        Tässä muuten video jossa mainitaan että Atkins-dieetillä laihtuu juuri sen takia että kaloreita tulee alle kulutuksen ja ketoosi ei laihduta muuten kuin normaali kalorin kulutuksen verran. Alussa tavanomaista höpinää vhh:sta, asiaa 28 minuutin jälkeen.
        http://www.youtube.com/watch?v=laMuyJhMcE0


      • älyhoi/äläjätä kirjoitti:

        "Entinen aamupala oli 5-7 makkaravoileipää."

        Ei ihme että on ylipainoa, diabetesta ja muita vaivoja. Eikö teillä oikeasti ole mitään käsitystä siitä, miten pitäisi syödä? Sitten vetelette jotain sianrasvaa, ja luulette sen olevan terveellistä.

        Jos sinäkin olisit aina syönyt suositusten mukaan, et todennäköisesti olisi sairastunut. Ainakaan et olisi lihava.

        Ei ole mikään ihme jos huonot ruokatottumukset muuttaa hiukan vähemmän huonoiksi, että olo paranee ja paino putoaa. Ei LCFH ole mikään ihmedieetti, vain yksi muiden joukossa. Huonoa seuraa, jollet liiku.

        Jakossa seuraa ongelmia. Lue vaikka noiden rasvaajien viestejä, niin huomaat millaisia...

        Olet kyllä "älyhoi/älä jätä" osittain oikeassa, mutta kyllä tämä suomalainen ruokakulttuuri on suosinut tuota "lihottavaa syömätapaa" ja siinä kyllä THL ja Pekka Puska ansaitsee siitä oman osansa. Miksi eivät tee terveempää ruokakulttuuria.

        Meillä nyt on vain tuo miljoona ylilihavaa ja diabetikkoja suuri määrä, niin ei tässä voi pelkästään "omaan napaasa" tuijottaa. Diabetes on toisilla eräänlainen "yliherkkyysmittari" joka onneksia toisia varoittaa etukäteen, toiset voivat kaatua "saappaat jalassa" varoittelematta.

        Pitää myös muistaa, että hiilihydraattien liiallainen nauttiminen lisää sydän- ja verisuonitautien riskin kohoamiseen vuosien saatossa ja siinä ei aina liikalihavuus ja diabetekset varoittele kun suonisto pettää.
        Lchf ruokavalio on todettu lukemattomissa määrin terveyttä edistäväksi ruokavalioksi varsin moniin sairauksiin, eikä siinä mitkään "vastaanpullikoinnit auta"


      • VP? kirjoitti:

        Kukaan ei käske syömään liikaa nittä pottuja, leipää ja puuroo. Lautasmalli on kokonaisuus, pitää muistaa syödä myös ne kaikki muutkin ainesosat kuten esim. kasvikset. Suomalaiset syövät keskimäärin 350 grammaa kasviksia päivässä vaikka suositus on noin puoli kiloa. Miksi syödään liikaa pottuja, leipää ja puuroa mutta kasviksia syödään liian vähän? Ei se ole lautasmalli.

        http://www.kasvikset.fi/WebRoot/1033640/Page.aspx?id=1048201

        Vhh on hyvä ruokavalio jos sen tekee oikein eli runsaiden kasvisten kera. Mutta jos tavallinen "mattimeikäläinen" vaihtaa huonon ruokavalionsa vähähiilihydraattiseksi niin miten suuri osuus lisääntyneellä kasvismäärällä on laihtumisessa tai ruokavalion terveellisyydessä? Entäpä jos olisikin opetellut sen lautasmallin oikeaoppisesti.

        Lopputulos ratkaisee ja jokainen ollaan yksilöitä. Itsellä toimii myös vhh ja voin suositella sitä muillekkin, mutta vain jos siihen kuuluu paljon kasviksia.

        Tässä muuten video jossa mainitaan että Atkins-dieetillä laihtuu juuri sen takia että kaloreita tulee alle kulutuksen ja ketoosi ei laihduta muuten kuin normaali kalorin kulutuksen verran. Alussa tavanomaista höpinää vhh:sta, asiaa 28 minuutin jälkeen.
        http://www.youtube.com/watch?v=laMuyJhMcE0

        En pysty syömään enempää kuin nyt syön. Jos minun pitäisi syödä vielä pottua, leipää ja puuroo niin olisi pakko vähentää kasvisten syöntiä ja sitä en halua koska siinä ei ole mitään järkeä.


      • sun shine
        älyhoi/äläjätä kirjoitti:

        "Entinen aamupala oli 5-7 makkaravoileipää."

        Ei ihme että on ylipainoa, diabetesta ja muita vaivoja. Eikö teillä oikeasti ole mitään käsitystä siitä, miten pitäisi syödä? Sitten vetelette jotain sianrasvaa, ja luulette sen olevan terveellistä.

        Jos sinäkin olisit aina syönyt suositusten mukaan, et todennäköisesti olisi sairastunut. Ainakaan et olisi lihava.

        Ei ole mikään ihme jos huonot ruokatottumukset muuttaa hiukan vähemmän huonoiksi, että olo paranee ja paino putoaa. Ei LCFH ole mikään ihmedieetti, vain yksi muiden joukossa. Huonoa seuraa, jollet liiku.

        Jakossa seuraa ongelmia. Lue vaikka noiden rasvaajien viestejä, niin huomaat millaisia...

        Diabetes ollut 7 v ja nyt 1.5v insuliinia. Tiiätkö edes että insuliini lihottaa ja voimistaa ruokahalua? Lisäksi alkoholin jättäminen pois lihotti. Luepa jostain mitä insuliini voi tehdä normaalipainoisellekin.


      • Ruokaympyrä
        sun shine kirjoitti:

        Diabetes ollut 7 v ja nyt 1.5v insuliinia. Tiiätkö edes että insuliini lihottaa ja voimistaa ruokahalua? Lisäksi alkoholin jättäminen pois lihotti. Luepa jostain mitä insuliini voi tehdä normaalipainoisellekin.

        Jännä juttu, että terveillä ihmisillä insuliinia pukkaa veren aina syömisten jälkeen ja silti he pysyvät hoikkina.


      • VP?
        kj.mattila kirjoitti:

        En pysty syömään enempää kuin nyt syön. Jos minun pitäisi syödä vielä pottua, leipää ja puuroo niin olisi pakko vähentää kasvisten syöntiä ja sitä en halua koska siinä ei ole mitään järkeä.

        Sehän se idea onkin että syödään niitä kasviksia riittävästi niin sitten ei vain jaksa syödä niitä leipiä ja perunoita enää liikaa. Kasvisten energiatiheys on pieni mutta ne silti täyttävät vatsaa, vähän kuin vettä kiinteässä muodossa.

        Suomalaisten lihomisen syynä on että jätetään kasvikset vähemmälle ja syödään runsasenergisiä ruokia niiden tilalla. Sellainen on kaukana lautasmallista.


      • Ruokaympyrä kirjoitti:

        Jännä juttu, että terveillä ihmisillä insuliinia pukkaa veren aina syömisten jälkeen ja silti he pysyvät hoikkina.

        Kyllä miljoona ylilihavaakin "ovat pääosin terveitä" kun vain syövät ja keho pumpaa insuliinia, niinkauan kuin pukkaa. Jännä juttu.


      • älyhoi/äläjätä kirjoitti:

        "Entinen aamupala oli 5-7 makkaravoileipää."

        Ei ihme että on ylipainoa, diabetesta ja muita vaivoja. Eikö teillä oikeasti ole mitään käsitystä siitä, miten pitäisi syödä? Sitten vetelette jotain sianrasvaa, ja luulette sen olevan terveellistä.

        Jos sinäkin olisit aina syönyt suositusten mukaan, et todennäköisesti olisi sairastunut. Ainakaan et olisi lihava.

        Ei ole mikään ihme jos huonot ruokatottumukset muuttaa hiukan vähemmän huonoiksi, että olo paranee ja paino putoaa. Ei LCFH ole mikään ihmedieetti, vain yksi muiden joukossa. Huonoa seuraa, jollet liiku.

        Jakossa seuraa ongelmia. Lue vaikka noiden rasvaajien viestejä, niin huomaat millaisia...

        On silläkin merkitystä minkä kokoisesta makkaraleivästä on kysymys?
        Minä syön joka aamu 5-7 pekonisuikaletta ja kaksi paistettua kananmunaa. Tässä on kaloreita aivan varmasti yhtä paljon, kuin edellä mainituista makkaraleivissä, enkä silti liho.
        Mutta minun aamiainen ei sisällä insuliinia nostattavaa sokeria. Tässä on vissi ero.


      • Mietipä vielä
        Ruokaympyrä kirjoitti:

        Jännä juttu, että terveillä ihmisillä insuliinia pukkaa veren aina syömisten jälkeen ja silti he pysyvät hoikkina.

        Ruokaympyrä ei ole nyt ihan tajunnut juttua.


      • Bakteerikanta
        VP? kirjoitti:

        Kukaan ei käske syömään liikaa nittä pottuja, leipää ja puuroo. Lautasmalli on kokonaisuus, pitää muistaa syödä myös ne kaikki muutkin ainesosat kuten esim. kasvikset. Suomalaiset syövät keskimäärin 350 grammaa kasviksia päivässä vaikka suositus on noin puoli kiloa. Miksi syödään liikaa pottuja, leipää ja puuroa mutta kasviksia syödään liian vähän? Ei se ole lautasmalli.

        http://www.kasvikset.fi/WebRoot/1033640/Page.aspx?id=1048201

        Vhh on hyvä ruokavalio jos sen tekee oikein eli runsaiden kasvisten kera. Mutta jos tavallinen "mattimeikäläinen" vaihtaa huonon ruokavalionsa vähähiilihydraattiseksi niin miten suuri osuus lisääntyneellä kasvismäärällä on laihtumisessa tai ruokavalion terveellisyydessä? Entäpä jos olisikin opetellut sen lautasmallin oikeaoppisesti.

        Lopputulos ratkaisee ja jokainen ollaan yksilöitä. Itsellä toimii myös vhh ja voin suositella sitä muillekkin, mutta vain jos siihen kuuluu paljon kasviksia.

        Tässä muuten video jossa mainitaan että Atkins-dieetillä laihtuu juuri sen takia että kaloreita tulee alle kulutuksen ja ketoosi ei laihduta muuten kuin normaali kalorin kulutuksen verran. Alussa tavanomaista höpinää vhh:sta, asiaa 28 minuutin jälkeen.
        http://www.youtube.com/watch?v=laMuyJhMcE0

        Uutta tietoa on, että kalori ei ole aina kalori, vaikka pääpiirteissään tuo pitää paikkansa. Mutta tutkimuksissa vhh:lla koehenkilöt ovat laihtuneet yhtä paljon kuin kalorirajoitetulla vähärasvaisella ruokavaliolla. Tästä on täälläkin kiistelty aikoinaan ja kyllä se vain niin oli, että vhh:lla ei ollut kalorirajoitusta, vaan se tulee ihan itsestään se ruuan määrän rajoittaminen.

        On myös osoitettu jo, että suoliston bakteerikanta vaikuttaa siihen kuinka helposti lihoaa. Laihavilla ja laihoilla on erilaiset bakteerikannat. Hyvän bakteerikannan saa, kun syö kasviksia eikä syö sokereita eli syö hitaita hiilihydraatteja. Siksi se vhh toimii.


      • Bakteerikanta kirjoitti:

        Uutta tietoa on, että kalori ei ole aina kalori, vaikka pääpiirteissään tuo pitää paikkansa. Mutta tutkimuksissa vhh:lla koehenkilöt ovat laihtuneet yhtä paljon kuin kalorirajoitetulla vähärasvaisella ruokavaliolla. Tästä on täälläkin kiistelty aikoinaan ja kyllä se vain niin oli, että vhh:lla ei ollut kalorirajoitusta, vaan se tulee ihan itsestään se ruuan määrän rajoittaminen.

        On myös osoitettu jo, että suoliston bakteerikanta vaikuttaa siihen kuinka helposti lihoaa. Laihavilla ja laihoilla on erilaiset bakteerikannat. Hyvän bakteerikannan saa, kun syö kasviksia eikä syö sokereita eli syö hitaita hiilihydraatteja. Siksi se vhh toimii.

        Minulla alkoi mietityttämään oikein tosissaan kun KJ Mattila mainitsi alentaneensa verenpaineensa rasvojen avulla. Verenpaineen ongelmista on tuolla toisaalla sivut täynnä, eli ongelmaa näköjään riittää..

        Olisiko nyt tosissaan niin, että tuo rasvojen välttäminen olisikin pahimpia syitä kohonneeseen varenpaineeseen, verisuonisairauksineen ja lisänä vielä nuo hiilihdraattien ylensyönnit.
        Itselläni tuli nuorempana tuota ylipainoa, sitten diabetekset, verenpaineetkin ja jalatkin hieman turposivat. Syötiin sitten pillereitä molempiin oireisiin.

        Nyt painoa on nuoruusikään verrattaessa suunnilleen sama, kun on kolmisenkymmentä pudoteltu. Verenpaineet kohdallaan, sokerit lähelle kohdallaan, mutta pillereitä vähän vielä käytössä. Nyt vielä pitäisi löytää kokenut lääkäri kun pitäisi uskaltaa vähentää vieläkin tuota pilleripuolta. Mietinnässä on vielä nuo 10 vuoden takaiset sydänongelmat.

        Kertokaa nyt kokemuksia, tuosta verisuonien voilla rasvaamisesta, verenpaineita ajatellen. Tietysti nuo jauhot tukkii paikkoja.


      • uusajattelia
        uusajattelija kirjoitti:

        Minulla alkoi mietityttämään oikein tosissaan kun KJ Mattila mainitsi alentaneensa verenpaineensa rasvojen avulla. Verenpaineen ongelmista on tuolla toisaalla sivut täynnä, eli ongelmaa näköjään riittää..

        Olisiko nyt tosissaan niin, että tuo rasvojen välttäminen olisikin pahimpia syitä kohonneeseen varenpaineeseen, verisuonisairauksineen ja lisänä vielä nuo hiilihdraattien ylensyönnit.
        Itselläni tuli nuorempana tuota ylipainoa, sitten diabetekset, verenpaineetkin ja jalatkin hieman turposivat. Syötiin sitten pillereitä molempiin oireisiin.

        Nyt painoa on nuoruusikään verrattaessa suunnilleen sama, kun on kolmisenkymmentä pudoteltu. Verenpaineet kohdallaan, sokerit lähelle kohdallaan, mutta pillereitä vähän vielä käytössä. Nyt vielä pitäisi löytää kokenut lääkäri kun pitäisi uskaltaa vähentää vieläkin tuota pilleripuolta. Mietinnässä on vielä nuo 10 vuoden takaiset sydänongelmat.

        Kertokaa nyt kokemuksia, tuosta verisuonien voilla rasvaamisesta, verenpaineita ajatellen. Tietysti nuo jauhot tukkii paikkoja.

        No niin, ei näköjään päivää ilman uusajattelijan paskatuuttia.

        "Minulla alkoi mietityttämään oikein tosissaan kun KJ Mattila mainitsi alentaneensa verenpaineensa rasvojen avulla."

        Kohonnut verenpaine liittyy ylipainoon. Mattila on sanonut olleensa ylipainoinen ja pudottaneensa painoa 20 kiloa. Oletettavasti verenpaineen lasku liittyy hävinneeseen ylipainoon.

        Jos tehdään muutos A ja B ja siitä seuraa X, ei voida sanoa, että A johtaa tilanteeseen X, tai B jostaa tilanteeseen X. Kaikki kolme tapausta täytyy tutkia erikseen. Kyllä sinun pitäisi tämä viisaana miehenä tietää, näinhän sinä olet itseäsi mainostanut.

        Meillä kuitenkin on kattavaa tutkimustietoa siitä, että ylipaino on yksi merkittävimpiä verenpaineen nostajia.

        "Olisiko nyt tosissaan niin, että tuo rasvojen välttäminen olisikin pahimpia syitä kohonneeseen varenpaineeseen, verisuonisairauksineen ja lisänä vielä nuo hiilihdraattien ylensyönnit."

        Olisiko niin, että maahiaisia on olemassa. Olisiko niin, että humanoideja on olemassa. Olisiko niin, että maailmanloppu tulee ensi vuonna. Olisiko niin, että meri tosiaan väisti Moosesta. Olisiko niin, että pimeässä kiiltäviä hirviä on olemassa.

        Sinä se jaksat noita teorioitasi väännellä, jotka on aivan tuulesta temmattuja.

        "Nyt painoa on nuoruusikään verrattaessa suunnilleen sama, kun on kolmisenkymmentä pudoteltu. Verenpaineet kohdallaan, sokerit lähelle kohdallaan, mutta pillereitä vähän vielä käytössä. Nyt vielä pitäisi löytää kokenut lääkäri kun pitäisi uskaltaa vähentää vieläkin tuota pilleripuolta. Mietinnässä on vielä nuo 10 vuoden takaiset sydänongelmat."

        Johan sinä olet kolesterolilääkkeet jättänyt pois, näin ainakin mainostit pari päivää sitten. On näköjään noiden karppaajahihhuleiden propaganda toiminut. Sinähän meinasit jättää jotkut muutkin (diabetes?) lääkkeet pois, mutta alkoikin ns. "päässä vippaamaan" ja tajusit itsekin, että ei ollutkaan hyvä idea.

        On varmasti kuitenkin hyvä idea jättää ne kolesterolilääkkeet pois, etenkin kun on ollut 10 vuoden takaisia sydänongelmia. No hyvä puoli siinä on se, että jos jotain on tapahtuakseen, niin se tapahtuu nopeasti. Ns. saappaat jalassa lähtö. Ei ehdi alkaa päässä vippaamaan enää. Katsos kun kolesterolilääkkeiden korjaamat vauriot ei aiheuta samanlaista päässä vippaamista välttämättä.

        "Kertokaa nyt kokemuksia, tuosta verisuonien voilla rasvaamisesta, verenpaineita ajatellen. Tietysti nuo jauhot tukkii paikkoja."

        Ensin se oli muotoa "olisiko niin..." ja nyt kirjoituksen edetessä se onkin jo muuttunut todistetuksi. Missähän kohtaa se alussa ollut teoria todistettiin oikeaksi?

        Mutta älä hätäile, itsenäiseksi ravintotutkijaksi itsensä julistanut K.J. Mattila antaa sinulle varmasti hyviä neuvoja. Kannattaa tosiaan näissä asioissa kuunnella ennemmin jotain palstahihhulia kuin lääkäriä. Sitä paitsi, kyllähän Mattilalla on näkemyseroja A.Heikkilänkin kanssa. Heikkilä kertoo hoitaneensa Ruotsalaisen LCHF-ruokavalion potilaita, mutta Mattila on tästä eri mieltä. Uskon kyllä, että saat varmasti lääkitykseesi Mattilalta enemmän ja parempaa tietoa kuin lääkäreiltä. /sarkasmi

        Tässä taas nähdään, miten vitun tyhmäksi tuo VHH voi ihmisen tehdä!


      • uusajattelia kirjoitti:

        No niin, ei näköjään päivää ilman uusajattelijan paskatuuttia.

        "Minulla alkoi mietityttämään oikein tosissaan kun KJ Mattila mainitsi alentaneensa verenpaineensa rasvojen avulla."

        Kohonnut verenpaine liittyy ylipainoon. Mattila on sanonut olleensa ylipainoinen ja pudottaneensa painoa 20 kiloa. Oletettavasti verenpaineen lasku liittyy hävinneeseen ylipainoon.

        Jos tehdään muutos A ja B ja siitä seuraa X, ei voida sanoa, että A johtaa tilanteeseen X, tai B jostaa tilanteeseen X. Kaikki kolme tapausta täytyy tutkia erikseen. Kyllä sinun pitäisi tämä viisaana miehenä tietää, näinhän sinä olet itseäsi mainostanut.

        Meillä kuitenkin on kattavaa tutkimustietoa siitä, että ylipaino on yksi merkittävimpiä verenpaineen nostajia.

        "Olisiko nyt tosissaan niin, että tuo rasvojen välttäminen olisikin pahimpia syitä kohonneeseen varenpaineeseen, verisuonisairauksineen ja lisänä vielä nuo hiilihdraattien ylensyönnit."

        Olisiko niin, että maahiaisia on olemassa. Olisiko niin, että humanoideja on olemassa. Olisiko niin, että maailmanloppu tulee ensi vuonna. Olisiko niin, että meri tosiaan väisti Moosesta. Olisiko niin, että pimeässä kiiltäviä hirviä on olemassa.

        Sinä se jaksat noita teorioitasi väännellä, jotka on aivan tuulesta temmattuja.

        "Nyt painoa on nuoruusikään verrattaessa suunnilleen sama, kun on kolmisenkymmentä pudoteltu. Verenpaineet kohdallaan, sokerit lähelle kohdallaan, mutta pillereitä vähän vielä käytössä. Nyt vielä pitäisi löytää kokenut lääkäri kun pitäisi uskaltaa vähentää vieläkin tuota pilleripuolta. Mietinnässä on vielä nuo 10 vuoden takaiset sydänongelmat."

        Johan sinä olet kolesterolilääkkeet jättänyt pois, näin ainakin mainostit pari päivää sitten. On näköjään noiden karppaajahihhuleiden propaganda toiminut. Sinähän meinasit jättää jotkut muutkin (diabetes?) lääkkeet pois, mutta alkoikin ns. "päässä vippaamaan" ja tajusit itsekin, että ei ollutkaan hyvä idea.

        On varmasti kuitenkin hyvä idea jättää ne kolesterolilääkkeet pois, etenkin kun on ollut 10 vuoden takaisia sydänongelmia. No hyvä puoli siinä on se, että jos jotain on tapahtuakseen, niin se tapahtuu nopeasti. Ns. saappaat jalassa lähtö. Ei ehdi alkaa päässä vippaamaan enää. Katsos kun kolesterolilääkkeiden korjaamat vauriot ei aiheuta samanlaista päässä vippaamista välttämättä.

        "Kertokaa nyt kokemuksia, tuosta verisuonien voilla rasvaamisesta, verenpaineita ajatellen. Tietysti nuo jauhot tukkii paikkoja."

        Ensin se oli muotoa "olisiko niin..." ja nyt kirjoituksen edetessä se onkin jo muuttunut todistetuksi. Missähän kohtaa se alussa ollut teoria todistettiin oikeaksi?

        Mutta älä hätäile, itsenäiseksi ravintotutkijaksi itsensä julistanut K.J. Mattila antaa sinulle varmasti hyviä neuvoja. Kannattaa tosiaan näissä asioissa kuunnella ennemmin jotain palstahihhulia kuin lääkäriä. Sitä paitsi, kyllähän Mattilalla on näkemyseroja A.Heikkilänkin kanssa. Heikkilä kertoo hoitaneensa Ruotsalaisen LCHF-ruokavalion potilaita, mutta Mattila on tästä eri mieltä. Uskon kyllä, että saat varmasti lääkitykseesi Mattilalta enemmän ja parempaa tietoa kuin lääkäreiltä. /sarkasmi

        Tässä taas nähdään, miten vitun tyhmäksi tuo VHH voi ihmisen tehdä!

        Ylipaino on yksi verenpaineen nostaja ja ylipaino taas johtuu runsaista hiilihydraateista joita syödään yhdessä keinorasvojen kanssa. Kun siirtyy vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle ja vaihtaa keinorasvat luonnollisiin eläinrasvoihin, pääsee eroon korkeasta verenpaineesta ja samalla myös laihtuu.


      • uusajattelia kirjoitti:

        No niin, ei näköjään päivää ilman uusajattelijan paskatuuttia.

        "Minulla alkoi mietityttämään oikein tosissaan kun KJ Mattila mainitsi alentaneensa verenpaineensa rasvojen avulla."

        Kohonnut verenpaine liittyy ylipainoon. Mattila on sanonut olleensa ylipainoinen ja pudottaneensa painoa 20 kiloa. Oletettavasti verenpaineen lasku liittyy hävinneeseen ylipainoon.

        Jos tehdään muutos A ja B ja siitä seuraa X, ei voida sanoa, että A johtaa tilanteeseen X, tai B jostaa tilanteeseen X. Kaikki kolme tapausta täytyy tutkia erikseen. Kyllä sinun pitäisi tämä viisaana miehenä tietää, näinhän sinä olet itseäsi mainostanut.

        Meillä kuitenkin on kattavaa tutkimustietoa siitä, että ylipaino on yksi merkittävimpiä verenpaineen nostajia.

        "Olisiko nyt tosissaan niin, että tuo rasvojen välttäminen olisikin pahimpia syitä kohonneeseen varenpaineeseen, verisuonisairauksineen ja lisänä vielä nuo hiilihdraattien ylensyönnit."

        Olisiko niin, että maahiaisia on olemassa. Olisiko niin, että humanoideja on olemassa. Olisiko niin, että maailmanloppu tulee ensi vuonna. Olisiko niin, että meri tosiaan väisti Moosesta. Olisiko niin, että pimeässä kiiltäviä hirviä on olemassa.

        Sinä se jaksat noita teorioitasi väännellä, jotka on aivan tuulesta temmattuja.

        "Nyt painoa on nuoruusikään verrattaessa suunnilleen sama, kun on kolmisenkymmentä pudoteltu. Verenpaineet kohdallaan, sokerit lähelle kohdallaan, mutta pillereitä vähän vielä käytössä. Nyt vielä pitäisi löytää kokenut lääkäri kun pitäisi uskaltaa vähentää vieläkin tuota pilleripuolta. Mietinnässä on vielä nuo 10 vuoden takaiset sydänongelmat."

        Johan sinä olet kolesterolilääkkeet jättänyt pois, näin ainakin mainostit pari päivää sitten. On näköjään noiden karppaajahihhuleiden propaganda toiminut. Sinähän meinasit jättää jotkut muutkin (diabetes?) lääkkeet pois, mutta alkoikin ns. "päässä vippaamaan" ja tajusit itsekin, että ei ollutkaan hyvä idea.

        On varmasti kuitenkin hyvä idea jättää ne kolesterolilääkkeet pois, etenkin kun on ollut 10 vuoden takaisia sydänongelmia. No hyvä puoli siinä on se, että jos jotain on tapahtuakseen, niin se tapahtuu nopeasti. Ns. saappaat jalassa lähtö. Ei ehdi alkaa päässä vippaamaan enää. Katsos kun kolesterolilääkkeiden korjaamat vauriot ei aiheuta samanlaista päässä vippaamista välttämättä.

        "Kertokaa nyt kokemuksia, tuosta verisuonien voilla rasvaamisesta, verenpaineita ajatellen. Tietysti nuo jauhot tukkii paikkoja."

        Ensin se oli muotoa "olisiko niin..." ja nyt kirjoituksen edetessä se onkin jo muuttunut todistetuksi. Missähän kohtaa se alussa ollut teoria todistettiin oikeaksi?

        Mutta älä hätäile, itsenäiseksi ravintotutkijaksi itsensä julistanut K.J. Mattila antaa sinulle varmasti hyviä neuvoja. Kannattaa tosiaan näissä asioissa kuunnella ennemmin jotain palstahihhulia kuin lääkäriä. Sitä paitsi, kyllähän Mattilalla on näkemyseroja A.Heikkilänkin kanssa. Heikkilä kertoo hoitaneensa Ruotsalaisen LCHF-ruokavalion potilaita, mutta Mattila on tästä eri mieltä. Uskon kyllä, että saat varmasti lääkitykseesi Mattilalta enemmän ja parempaa tietoa kuin lääkäreiltä. /sarkasmi

        Tässä taas nähdään, miten vitun tyhmäksi tuo VHH voi ihmisen tehdä!

        Kiitos nyt kantaa ottavasta palautteesta, tosin hieman "asennevammaisesta" mutta kuitenkin. Mattilan "rasvamielipide" alkoi kiinnostamaan, kun ensinnäkin tiedetään liikojen hiilihydraattien lisäävän sydän- ja verisuonisairauksien muodostumista 20 vuoden ajanjaksolla jopa lähelle 90 %. Luonnon rasva "voitelee" hiilihydraateilla sakkaantuneet verisuonet.

        Edelleen tiedetään, ettei rasvoilla ole mitään yhteyttä kolesteroliarvoihin, vaan kokonaisruokavalio vaikuttaa tasojen muodostumiseen. Tiedetään myös, että iäkkäämmillä ihmisillä "elinikäodotus" pitenee kun kolesteroliarvot ovat korkeammat, eli ei tässä siinä mielessä mitään hätää ole. Asioilla on kuitenkin looginen yhteys keskenään.
        Voidaan tietysti yhtyä mielipiteeseen, että liiat hiilihydraatit johtavat ylipainoon, diabetekseen, sekä sydän- ja verisuonisairauksiin ja monilla jopa kuolemaan.
        Päinvastainen toiminta voi johtaa jopa elämänsä kuntoon.

        Sinustakin voisi tulla hyvä keskustelija, jos voisit lopettaa noiden "laatusanojen" käyttämisen ja toisten ihmisten mollaamisen, niin kenties kun muistissakin on hieman "kääntäen tilaa". "varas on kuitenkin aina varas"

        Sinulla tuo laskuoppi kun toimii yhtälöllä ÄMÄN/C =Q/A

        Minä puolestani olen Lchf:llä elämäni kunnossa.


      • uusajattelija kirjoitti:

        Kiitos nyt kantaa ottavasta palautteesta, tosin hieman "asennevammaisesta" mutta kuitenkin. Mattilan "rasvamielipide" alkoi kiinnostamaan, kun ensinnäkin tiedetään liikojen hiilihydraattien lisäävän sydän- ja verisuonisairauksien muodostumista 20 vuoden ajanjaksolla jopa lähelle 90 %. Luonnon rasva "voitelee" hiilihydraateilla sakkaantuneet verisuonet.

        Edelleen tiedetään, ettei rasvoilla ole mitään yhteyttä kolesteroliarvoihin, vaan kokonaisruokavalio vaikuttaa tasojen muodostumiseen. Tiedetään myös, että iäkkäämmillä ihmisillä "elinikäodotus" pitenee kun kolesteroliarvot ovat korkeammat, eli ei tässä siinä mielessä mitään hätää ole. Asioilla on kuitenkin looginen yhteys keskenään.
        Voidaan tietysti yhtyä mielipiteeseen, että liiat hiilihydraatit johtavat ylipainoon, diabetekseen, sekä sydän- ja verisuonisairauksiin ja monilla jopa kuolemaan.
        Päinvastainen toiminta voi johtaa jopa elämänsä kuntoon.

        Sinustakin voisi tulla hyvä keskustelija, jos voisit lopettaa noiden "laatusanojen" käyttämisen ja toisten ihmisten mollaamisen, niin kenties kun muistissakin on hieman "kääntäen tilaa". "varas on kuitenkin aina varas"

        Sinulla tuo laskuoppi kun toimii yhtälöllä ÄMÄN/C =Q/A

        Minä puolestani olen Lchf:llä elämäni kunnossa.

        Sehän jo tiedetään että terveet suonet eivät tukkeudu mutta jos aiheuttaa tulehduksia suoniin syömällä runsaasti hiilihydraatteja niin tulehtuneet suonet tukkeutuvat ja margariini on se joka ne tukkii.


      • kj.mattila kirjoitti:

        Sehän jo tiedetään että terveet suonet eivät tukkeudu mutta jos aiheuttaa tulehduksia suoniin syömällä runsaasti hiilihydraatteja niin tulehtuneet suonet tukkeutuvat ja margariini on se joka ne tukkii.

        Eikö meidän tässä kannattaisi kirjoittaa yhdessä "terveysvaikutteinen kokkauskirja" niin saataisiin vähän kilpailua noille "menneen aikakauden" kirjanoppineille. Kyllä tuo on helppoa kun asiat oikein ymmärtää. Tosin kyllä Merikannon laskuoppia kannattaisi vähän käyttää ja ottaa noille kilokaloreille kunnon vaaka. Hiilihydraatit ja margariinit voidaan suosiolla jättää pois sanastosta ja "kevytsanaa" käytettäisiin vain linturuokiin.
        Veijo voitaisiin ottaa "vierailevaksi asiantuntijaksi". Kyllä tällä rahaa tehtäisiin, mutta asettuukohan THL poikkiteloin myyntiknavien suhteen. Palovaroitus on nyt annettu ja "provokirjailijat" kaivavat jo monttujaan jauhokasoihin.

        Olisi tässä myös ideaa ylioppilaiden vappujulkaisuihinkin, "Pahaat VHH pilapuheet Rasvojen kera ja ilman mitään rasvaa, paljaaltaan".


      • Anonyymi
        sun shine kirjoitti:

        Diabetes ollut 7 v ja nyt 1.5v insuliinia. Tiiätkö edes että insuliini lihottaa ja voimistaa ruokahalua? Lisäksi alkoholin jättäminen pois lihotti. Luepa jostain mitä insuliini voi tehdä normaalipainoisellekin.

        Insuliinia laitetaan niin vähän, ettei siitä pysty lihomaan. Rasvaa ihminen pystyy varastoimaan lähes rajattomasti.


      • Anonyymi
        VP? kirjoitti:

        Sehän se idea onkin että syödään niitä kasviksia riittävästi niin sitten ei vain jaksa syödä niitä leipiä ja perunoita enää liikaa. Kasvisten energiatiheys on pieni mutta ne silti täyttävät vatsaa, vähän kuin vettä kiinteässä muodossa.

        Suomalaisten lihomisen syynä on että jätetään kasvikset vähemmälle ja syödään runsasenergisiä ruokia niiden tilalla. Sellainen on kaukana lautasmallista.

        Samaan ideaan perustuu vhh-ruokavaliokin:
        Syödään kasviksia niin paljon ettei jaksa syödä rasvaa ja proteiineja liikaa.
        Jos pelkkää rasvaa ja proteiineja syö vatsansa täyteen,
        niin turha toivoa laihtumista.


    • näin_on

      Kuunteli aamuradosta; vapaa sana.

      Lääkäri kysyi mummon ruokavaliota. Mummo kertoi syömisensä, jon kuului myös voi.
      Tästä lääkäri moittimaan mummos, että etkö tiedä voin vähentävän elinvuosia.
      Mummo tuumasi, että tiedä häntä, sillä ikää on jos yli 90 vuotta.
      Taitaa lääkäri olla hieman pihalla tai sitten lääketehtaiden lobbari.

      • ArtoJ

        Mummo taisi olla täysi Jntti.


      • DrStewenson

        Maailman pitkäikäisimmät ja terveimmät ihmiset ovat perinteisesti tulleet Okinawan saarelta Japanista. Siellä syödään vähärasvaisesti ja lähes 80% energiasta tulee hiilihydraateista. Lisääntynyt rasvan käyttö on huonontanut tilannetta sielläkin.

        Karppaajista 87 % sairastuu diabetekseen ja 92 % saa sydänkohtauksen.


      • Anonyymi
        ArtoJ kirjoitti:

        Mummo taisi olla täysi Jntti.

        Mummo oli Mattila 🤣


      • Anonyymi
        DrStewenson kirjoitti:

        Maailman pitkäikäisimmät ja terveimmät ihmiset ovat perinteisesti tulleet Okinawan saarelta Japanista. Siellä syödään vähärasvaisesti ja lähes 80% energiasta tulee hiilihydraateista. Lisääntynyt rasvan käyttö on huonontanut tilannetta sielläkin.

        Karppaajista 87 % sairastuu diabetekseen ja 92 % saa sydänkohtauksen.

        Minä asun Suomessa. Sillä on tuskin mulle ja muille suomalaisille merkitystä mitä Okinawalla on syöty vuonna miekka ja kilpi.

        Mistä saat tuollaiset lukemat että 87 prosenttia karppaajista sairastuu diabetekseen? Juuri siksi karpataan, että ei sairastuisi.

        On vanha ketju että tuskin 2015 kirjoittanut on täällä mutta onpa aikamoinen trollaus tuo. Kaikkea sitä on täälläkin kirjoitettu! Muistan karppauksesta alettiin puhua niin hirveä pashkamyrsky nousi. Ihmiset joilla mahdoton ajatus luopua oluesta, sokerista jne alkoi silmittömästi hyökätä sitä ajatusta ja ihmisiä sitä vastaan että sokerin, viljan ja oluen nauttimisesta pitäis luopua. Se on vaikeaa. Siksi demonisoitiin hiilaritietoisuus.


    • Hieno ketju kerrankin asiallista kommentointia. Raittiina 10v VHH lla jonkin aikaa.

      • Jnttimainen_Arto

        No miksi olet alkoholisti ja läski katso vaan piliin.


    • ihmeTyyppiOlet

      Kenen piliin omaan vai jonkun muun??

    • Anonyymi

      Asiasta kärrynpyörään.

      Ostin Yesdelistä Adam’s gluteenitottoman ja sokerittoman suklaakakkumixin. Aivan järkyttävän PA-HAA. Hyi yöks. Kyllä menI rahat hukkaan. Onneksi oli alennuksessa, mut näitä en enää osta.

      P.S. Yksi vielä järkyttävämpI tuote on konjac-jauhoista valmistetut nuudelit, "riisit" ja pastat. Haju jo yksinään on aivan karmea. Koostumus on kuin kumia pureskelisi. Ei pysty, ei kykene. Älkää langetko niihin laihdutussatseihin.

      Harmi kun sivulla ei pysty kommentoimaan tuotteisiin. Vaikuttaisi tietysti menekkiin. No, meneehän se näinkin, tilaat kerran, mutta et toista.

      Sitä kakkua ei pelastanut edes se, että upotin aivan järkyttävän hyvän suklaalevyn siihen. Ihan meni hukkaan sekin. Mutta low carb dark chocolatea voin siis sydämestäni suositella.

      Yesdelin ansioksi on vielä luettava hinnoittelun selkeyttäminen, nykyisempi malli toimii paremmin, eikä jää alennusmahdollisuudet huomaamatta.

      Toimitus myös melko ripeää (niinkuin se nyt Postin kanssa vain voi olla).

      • Anonyymi

        Konjak eli shiratakinuudeli pitää huuhdella kylmässä vedessä ennen käyttöä. Se säilytysliemi haisee kalalle. Shiratakia saa Prismoista ja citymarketeista. On paljon halvempaa kuin erikoiskauppojen. Kyllä se ihan nuudelista käy. On kalorit on ja hiilariton. Hyvä mahan täyte.


      • Anonyymi

        Herkullisen suklaakakun voi tehdä itse tummasta suklaasta ja kananmunasta. Ei tarvi välttämättä muita aineksia. Ohjeita leivonnaisiin on karppaus.infossa muun muassa.

        En mäkään mitään lisäaine-mixejä ostaisi ja tuon puljun tuotteet on sikakalliita. Pärjää ilman ihan tavallisella kaupan valikoimalla kun tekee itse.

        Shirataki-nuudelia on monenmoista. Kokeilin myös shirataki-tapioca-nuudelia, kuivaversio. On enempi vehnänuudelin kaltaista.

        T kn


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1935
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1350
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1331
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe