Saksan vaalien tiimoila palautuvat mieleen Suomen eduskuntavaalit vuoden 2011 huhtikuulta. Meillä täällä Sulo-Suomessa suurin vaalivoittajapuolue jätettiin hallitusvastuun ulkopuolelle. Hävinneitten puolueitten joukosta lyöttäytyi yhteen joukkio, mikä on hallinnut maata nyt jo runsaat kaksi vuotta ja jälki on kamalaa jo katsottavana ja vielä hirmuisempaa koettuna kansalaistason kantapään kautta. Mitähän asiantuntevat tarkkailijat tuumisivat, jos nyt Saksassa SPD (sikäläiset demarit), Linke (sikäläinen Vasemmistoliitto) ja Grüne (sikäläiset Vihreät) muodostaisivat enemmistöhallituksen, jonka ne laskennallisen teoreettisesti pystyisivät muodostamaan. Sillä "suomalaisella menetelmällä" suuri vaalivoittaja jätettäisiin oppositioon. Taitaisi mokomasta operoinnista nousta kansainvälisen tason skandaalikohu. Onneksi Saksassa sentään mitä ilmeisimmin toimii demokratia toisin kuin meillä Suomessa.
Saksassa sentään toimii demokratia
111
575
Vastaukset
- Muistat..
Jotain väärin, tai jotenkin oudosti, suurimmat puolueet tekivät hallituksen kuten yleenskin.
" Kansallinen Kokoomus nousi kannatuksen ja kansanedustajapaikkojen menetyksestä huolimatta kannatukseltaan ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti suurimmaksi puolueeksi. Hallitusneuvottelujen käynnistäminen sälytettiin Jyrki Kataiselle hoidettavaksi todennäköisenä pääministeripuolueena. Suomen Sosialidemokraattinen Puolue sai historiansa alhaisimman kannatuksen, mutta nousi toiseksi suurimmaksi puolueeksi."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2011
Se että perussuomalaiset tekivät suuren nousun, se ei riittänyt, olisi pitänyt nousta isoimmaksi puolueeksi. - ihan sama
Jos jo Suomen vaalien 2007 ääntenlaskennassa oli enemmän kuin hämminkiä - oletteko unohtaneet? - niin enpä menisi lyömään vetoa Saksankaan äänihyökyaaltojen suunnasta. Mitä tällaisissa kuvioissa on enää rehellistä - vain naiivi uskoo - se voittaa kenen on tarkoitus voitaa, ja se häviää, jonka systeemi pistää pihalle. Kansan tahdolla näissä kuvioissa ei ole ollut enää aikoihin mitään merkitystä, ja demokratialla vielä vähemmän.
- Sorron työstä nouskaa
Perussuomalaiset kieltäytyi osallistumasta hallitukseen, koska muut puolueet eivät hyväksyneet sen asettamia ehtoja. Perussuomalaiset on yksin, sillä ei ole kavereita. Se tarvitsisi yli 50 % kaikista äänistä voidakseen muodostaa yksipuoluehallituksen. Ennemmin helvetti jäätyy.
- Jeesuksen AASI
Kyllä se juttu nyt faktana meni niin, että Soini meni Stubbin kanssa peliaitioon ja ilmoitti, että perussuomalaiset eivät voi mennä hallitukseen, koska eivät hyväksy hallituksen linjaa. Eli hallituksen linja oli lyöty lukkoon jo ennen hallituksen muodostamista. Älkäähän väännelkö näitä tärkeitä, historiallisia tietoja. Soini osallistui vain kampanjaan, jossa se Opus Dein -avustuksella ja johtamana (Oskari Juurikkala Opus Deista on Soinin poliittinen neuvonantaja ja puheiden kirjoittaja EU:sta) veti protesti äänet pois kentältä, jossa kokoomus sai äänivyöry. Soini ei ole sen kummempi toimija kuin Elopkaan. Pelkkää pissitystä koko operaatio - ja lopputuloshan sen vahvisti. Mutta hyväuskoisen kansan nyt saa uskomaan mitä vain halutaan.
http://www.image.fi/artikkelit/jeesuksen-aasi-oskari-juurikkala - myös luettavaa
Tässä myös luettavaa:
Itsensä piiskaamista ja piikkivyöllä rankaisua - näin Soinin uusi lähimies kertoi Opus Deistä 2006
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288435452949.html
Mutta mikäs siinä - loistava juttu - kun on saatu Italiaan Jesuiitta paaviksikin - Opus Deitahan sanotaan Jesuiittojen käsikassaraksi. - suhteita
Ja Stubb vastaavasti on italialaisen Romano Prodin poliittinen neuvonantaja EU:sta, joten pienet on ympyrät.
- KontioGlobalisti
Politiikka ei ole tylsää, vaan varsin värikästä ja vivahteikasta. Onhan siellä mukana paljon fantastista humpuukkiakin, mikä sekin antaa aihetta hoksottimien hereillä pitämiseen.
Italiasta on kantautunut HTT-uutisia (Hevosmiesten Tietotoimisto HTT), joitten mukaan Silvio Berlusconi olisi kaavaillut Italian irtannuttamista euroraha-alueesta ja sen vuoksi hänet potkaistiin pois valta-asemasta. Uskomisvastuu jäänee viestin vastaanottajalle.
Saksassa AfD (Alternativ für Deutschland) jäi niukasti alle viiden prosentin äänikynnyksen niin kuin kävi myös FDP:lle (Freie Demokratische Partei). Nuo kannatusprosentit olisivat tuoneet meillä Suomessa summittaisen teoreettisesti laskettuna 9-10 kansanedustajapaikkaa. Siis viiden prosentin äänikynnys tipauttaisi meillä sekä RKP:n että kristilliset pois eduskunnasta.
Entä edessä olevien v:n 2015 eduskuntavaalien jälkeinen asetelma meillä? Jos sattuisikin käymään silleensä, että Perussuomalaiset nousisivat suurimmaksi puolueeksi ja Timo Soini kokoaisi hallituksen ja aisaparina Keskusta, niin miten nykyiset hallituspuolueet käyttäytyisivät hallitusneuvotteluissa? Jos esim. Kokoomus ei osoittaisi riittävästi joustavuutta neuvotteluissa, niin se jäisi oppositioon. Arvioitaisiinko sen asetelman perusteella Kokoomusta yhteistyökyvyttömäksi ja kenties syytettäisiin jopa muutosvastarintalaiseksi?- Hmm..
Jos sielä olisi Keskusta ja Perussuomalaiset, niin todellisuudessa mikään ei muuttuisi, noudattaisimme edelleen kiltisti EU:n meille sanelemaa politiikkaa varsinkin talouden osalta, joten tuos spekulaatio on aikeastaan turhaa, no vaalit nämä asiat ratkaisee, kuten aiemminkin. Itse äänestän IPU:a....juuri niin, sitä pientä ja "populistista" marginaalipuoluetta.
- uutinen 2011
Eiköhän paras konsensus perussuomalaisilla löydy jatkossakin kokoomuksen kanssa, ja kun pitävät jutun edelleenkin näennäisesti kansalaisten suuntaan ääripääasetelmana, niin saavat haltuunsa molemmat linjat - ja ainahan asioita voidaan jatkossakin sopia peiliaitiossa.
22.7.2011 Verkkouutiset
"Tämä mies on Timo Soinin europolitiikan ideologi
Timo Soini kääntyy neuvonantajansa puoleen erityisesti talouspolitiikkaa ja EU:ta koskevissa kysymyksissä. Oskari Juurikkala on myös osallistunut Soinin nimissä The Wall Street Journalissa julkaistun mielipidekirjoituksen laadintaan.
Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Juurikkalan toiminta Soinin neuvonantajana on pysynyt tähän saakka poissa julkisuudesta.
- En ole aktiivisesti pyrkinyt pois julkisuudesta, vaan olen ottanut aktiivisesti kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin. Syksystä lähtien olen toiminut eduskuntaryhmän osa-aikaisena neuvonantajana. Akateeminen työ on kuitenkin prioriteettini, Juurikkala kertoo Verkkouutisille.
Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta ja oikeustieteen kandidaatiksi maineikkaasta London School of Economics and Political Studies -yliopistosta. Juurikkala valmistelee parhaillaan Helsingin yliopistolla väitöskirjaa rahoitusmarkkinoiden sääntelystä .Ammatiltaan Juurikkala on johtajuuskouluttaja.
Kokoomuksesta perussuomalaisten palkkalistoille
Kokoomuksen jäsenmaksua Juurikkala lakkasi maksamasta noin vuosi sitten. Hän liittyi perussuomalaisten jäseneksi tämän vuoden keväällä." - KontioGlobalisti
Seuraavat eduskuntavaalit sisältävät vahvaa yhteiskunnallista latausta jo nyt etukäteen. Vaaleilla on poikkeuksellista merkitystä myös Suomen ulkopuolelta tarkasteltuna. Mitenkähän tuota Juurikkalan siirtymistä Perussuomalaisten riveihin pitäisi luonnehtia? Voisiko sopivana verrokkina olla työmies Matti Putkonen?
- kysymys?!
Mikä on yhteiskunta?
- KontioGlobalisti
kysymys?! kirjoitti:
Mikä on yhteiskunta?
Eräässä kirjoitusten kokoelmassa sanotaan, että kolkuttavalle avataan ja kysyvälle vastataan. Rajallisen osaamiseni johdosta yritän hahmotella joitakin lähestymis- ja näkökulmia kysymykseesi: Mikä on yhteiskunta?
Lähdetään avaamaan yhteiskunta-ilmausta muutaman meille tutun kielen kautta. Ruotsissa on "samhälle", Saksassa "Gesellschaft", englannissa "society". Ehkä sopivan oloinen luonnehdinta noista ilmauksista voisi olla "maan kaiken väen ja sen aikaansaannosten summa". Yhteiskuntaa ovat kaikki maan kansalaiset ja yhtä lailla yhteiskuntaa on monenlainen organisoitunut toiminta, mitä kansalaiset harjoittavat, siihen yhteyteen kuuluvat rakenteetkin. Mitä erilaisimmat organisaatiot ja yhdistykset ovat yhteiskuntaa. Taloustoiminta on yhteiskuntaa. Yhteisten asioitten hoitaminen pelisääntöineen eli paikallinen hallinto ja valtio ovat yhteiskuntaa.
Yhteiskunnat voivat olla hyvinkin erilaisia, Aikoinaan monissa maissa ja kulttuureissa orjuus ja orjakauppa olivat osana yhteiskuntaa. Rasismi on ollut mm. Natsi-Saksassa ja Etelä-Afrikassa sikäläisten yhteiskuntien ominaispiirteinä. Tiedämme pakkovallasta ja yhtä hyvin tiedämme, että toisissa maissa ajattelun ja ilmaisun vapaus on osana yhteiskuntaa. Ihmisarvoisuuskin voi kuulua monien yhteiskuntien tunnusmerkistöön. Uskonnollisuus organisaatioineen voi olla hyvinkin kiinteä osa yhteiskuntaa. Onhan niitä seikkoja.
Yhteiskunnissa voi tapahtua muutoksia, äkkinäisiä muutoskäänteitä tai ajan oloon rauhalliseen tahtiin tapahtuvia muutoksia. Äkkinäismuutos voi olla vaikkapa vallankumouskin. Monissa maissa ja valtapiireissä väestön vapaissa vaaleissa ilmaiseman tahdon mukainen asteittainen muutos voi muokata yhteiskuntaa aikaisempaan verrattuna toisenlaiselle mallille. Toisaalta ei kannata ajatella, että muutos olisi aina "myönteistä kehitystä". Riippuu tietysti asioitten tarkastelijoitten ja arvioitsijoitten näkökulmista, mitä pidetään myönteisenä tai kielteisenä.
Meillä Suomessa näkyy varsin keskeiseksi valintaa edellyttäväksi kysymykseksi muodostuvan seuraavissa eduskuntavaaleissa suhtautuminen Euroopan unioniin ja euroraha-alueeseen. Kun nyt Suomi on kuulunut vuoden, puolentoista päästä jo kaksi vuosikymmentä Euroopan unioniin, niin siitä yhteisyydestä on saatu melkoisesti kokemusta ja kansalaiset pystyvät sen kokemuksensa nojalla muodostamaan kantaansa EU-kuvioihin. EU on vaikuttanut suomalaiseen yhteiskuntaan monin muodoin ja kuka näkee siinä enemmän hyvää tai pahaa, niin se synteesi vaihtelee. Nykyinen Kataisen-Urpilaisen hallitus on koostumukseltaan EU-uskovaisten hallitus. En lainkaan hämmästelisi, jos tulevat vuoden 2015 vaalit pelkistyisivät EU-vaaleiksi. Ja jo ensi vuonnahan meillä ovat varsinaiset EU-parlamenttivaalit.
Yhteiskunnassa tapahtuu asioita niin talouselämän kuin julkisen vallankin (valtio, kunnat) kautta. Kaiken kokonaisuuteen kuuluu myös kulttuuri ja niin on myös meillä oma kulttuurimme, mikä sekään ei ole kaikilta piirteiltään betoniin valettu, vaan muutoksen alainen sekin. - kokeilepa
KontioGlobalisti kirjoitti:
Eräässä kirjoitusten kokoelmassa sanotaan, että kolkuttavalle avataan ja kysyvälle vastataan. Rajallisen osaamiseni johdosta yritän hahmotella joitakin lähestymis- ja näkökulmia kysymykseesi: Mikä on yhteiskunta?
Lähdetään avaamaan yhteiskunta-ilmausta muutaman meille tutun kielen kautta. Ruotsissa on "samhälle", Saksassa "Gesellschaft", englannissa "society". Ehkä sopivan oloinen luonnehdinta noista ilmauksista voisi olla "maan kaiken väen ja sen aikaansaannosten summa". Yhteiskuntaa ovat kaikki maan kansalaiset ja yhtä lailla yhteiskuntaa on monenlainen organisoitunut toiminta, mitä kansalaiset harjoittavat, siihen yhteyteen kuuluvat rakenteetkin. Mitä erilaisimmat organisaatiot ja yhdistykset ovat yhteiskuntaa. Taloustoiminta on yhteiskuntaa. Yhteisten asioitten hoitaminen pelisääntöineen eli paikallinen hallinto ja valtio ovat yhteiskuntaa.
Yhteiskunnat voivat olla hyvinkin erilaisia, Aikoinaan monissa maissa ja kulttuureissa orjuus ja orjakauppa olivat osana yhteiskuntaa. Rasismi on ollut mm. Natsi-Saksassa ja Etelä-Afrikassa sikäläisten yhteiskuntien ominaispiirteinä. Tiedämme pakkovallasta ja yhtä hyvin tiedämme, että toisissa maissa ajattelun ja ilmaisun vapaus on osana yhteiskuntaa. Ihmisarvoisuuskin voi kuulua monien yhteiskuntien tunnusmerkistöön. Uskonnollisuus organisaatioineen voi olla hyvinkin kiinteä osa yhteiskuntaa. Onhan niitä seikkoja.
Yhteiskunnissa voi tapahtua muutoksia, äkkinäisiä muutoskäänteitä tai ajan oloon rauhalliseen tahtiin tapahtuvia muutoksia. Äkkinäismuutos voi olla vaikkapa vallankumouskin. Monissa maissa ja valtapiireissä väestön vapaissa vaaleissa ilmaiseman tahdon mukainen asteittainen muutos voi muokata yhteiskuntaa aikaisempaan verrattuna toisenlaiselle mallille. Toisaalta ei kannata ajatella, että muutos olisi aina "myönteistä kehitystä". Riippuu tietysti asioitten tarkastelijoitten ja arvioitsijoitten näkökulmista, mitä pidetään myönteisenä tai kielteisenä.
Meillä Suomessa näkyy varsin keskeiseksi valintaa edellyttäväksi kysymykseksi muodostuvan seuraavissa eduskuntavaaleissa suhtautuminen Euroopan unioniin ja euroraha-alueeseen. Kun nyt Suomi on kuulunut vuoden, puolentoista päästä jo kaksi vuosikymmentä Euroopan unioniin, niin siitä yhteisyydestä on saatu melkoisesti kokemusta ja kansalaiset pystyvät sen kokemuksensa nojalla muodostamaan kantaansa EU-kuvioihin. EU on vaikuttanut suomalaiseen yhteiskuntaan monin muodoin ja kuka näkee siinä enemmän hyvää tai pahaa, niin se synteesi vaihtelee. Nykyinen Kataisen-Urpilaisen hallitus on koostumukseltaan EU-uskovaisten hallitus. En lainkaan hämmästelisi, jos tulevat vuoden 2015 vaalit pelkistyisivät EU-vaaleiksi. Ja jo ensi vuonnahan meillä ovat varsinaiset EU-parlamenttivaalit.
Yhteiskunnassa tapahtuu asioita niin talouselämän kuin julkisen vallankin (valtio, kunnat) kautta. Kaiken kokonaisuuteen kuuluu myös kulttuuri ja niin on myös meillä oma kulttuurimme, mikä sekään ei ole kaikilta piirteiltään betoniin valettu, vaan muutoksen alainen sekin.Ja nyt kun laajennat yhteiskuntakäsitteen koskemaan koko EU:ta, kun kerran olemme EU-kansalaisia, ja otat huomioon siellä EU-eliitin tahdon, josta meitä johdetaan, niin voit päästä lähelle totuutta.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:52010DC0603:fi:NOT - kiltti kansa
kokeilepa kirjoitti:
Ja nyt kun laajennat yhteiskuntakäsitteen koskemaan koko EU:ta, kun kerran olemme EU-kansalaisia, ja otat huomioon siellä EU-eliitin tahdon, josta meitä johdetaan, niin voit päästä lähelle totuutta.
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:52010DC0603:fi:NOTJa tämä saatiin toimimaan direktiiviuskovaisuudella, jossa kansalaiset ovat olleet äärimmäisen aktiivisina mukana. Viimeisin tottelevaisuustesti oli tupakkalaki, joka meni kansalaisten keskudessa läpi kuin kuuma veitsi voihin.Onnittelen!
- KontioGlobalisti
kiltti kansa kirjoitti:
Ja tämä saatiin toimimaan direktiiviuskovaisuudella, jossa kansalaiset ovat olleet äärimmäisen aktiivisina mukana. Viimeisin tottelevaisuustesti oli tupakkalaki, joka meni kansalaisten keskudessa läpi kuin kuuma veitsi voihin.Onnittelen!
Tuo EU-ulottuvuus meillä Suomessa tai sanotaan nyt sitten suomalaisessa yhteiskunnassa on tuottanut, aiheuttanut ristiriitaisuutta. Se asetelma tulee olemaan esillä seuraavissa eduskuntavaaleissa.
Meillä on yhtenä kulttuuripiirteenä jonkin tietyn, yhden vaihtoehdottoman ulkomaisen mallin hyysääminen. Erityisesti vallanpitäjien ja heidän taustajoukkojensa taholla vaikuttaa niin olevan. Nykyistä EU-autuaaksitekevyyttä ovat edeltäneen "Neuvosto-ystävyys" ja sitä ennen "Saksa-myötäily". Taustalla saattaa piillä vielä vanhempaa perua oleva "majesteetti-uskollisuus", mikä juontuu sekä Ruotsin vallan ajoilta että Venäjän valtapiirissä elämisestä suuriruhtinaskuntana.
Omat vallanpitäjämme ovat asennoituneet tuomitsevasti vallitsevan suuntauksen kritisoimiseen. Nykyään puhutaan EU-vastaisuudesta, kun aikaisemmin oli esillä neuvostovastaisuus ja sitä ennen Saksa-vastaisuus. Tämä leimaamismentaliteetti näyttää kuuluvan suomalaiseen vallanpitoon ja ehkäpä siinä on jotain juonnetta yleisemminkin koko suomalaista yhteiskuntaa ajatellen. Herkästi kuullaan vaatimuksia, että pitää astella yhtä jalkaa eikä venettä saa keikuttaa. Onko Suomi ikuisuuksiin saakka yhden vaihtoehdon paikka eli vallanpitäjät eivät juurikaan siedä vaihtoehtojen tarkastelua? - Aikoinaan...
KontioGlobalisti kirjoitti:
Tuo EU-ulottuvuus meillä Suomessa tai sanotaan nyt sitten suomalaisessa yhteiskunnassa on tuottanut, aiheuttanut ristiriitaisuutta. Se asetelma tulee olemaan esillä seuraavissa eduskuntavaaleissa.
Meillä on yhtenä kulttuuripiirteenä jonkin tietyn, yhden vaihtoehdottoman ulkomaisen mallin hyysääminen. Erityisesti vallanpitäjien ja heidän taustajoukkojensa taholla vaikuttaa niin olevan. Nykyistä EU-autuaaksitekevyyttä ovat edeltäneen "Neuvosto-ystävyys" ja sitä ennen "Saksa-myötäily". Taustalla saattaa piillä vielä vanhempaa perua oleva "majesteetti-uskollisuus", mikä juontuu sekä Ruotsin vallan ajoilta että Venäjän valtapiirissä elämisestä suuriruhtinaskuntana.
Omat vallanpitäjämme ovat asennoituneet tuomitsevasti vallitsevan suuntauksen kritisoimiseen. Nykyään puhutaan EU-vastaisuudesta, kun aikaisemmin oli esillä neuvostovastaisuus ja sitä ennen Saksa-vastaisuus. Tämä leimaamismentaliteetti näyttää kuuluvan suomalaiseen vallanpitoon ja ehkäpä siinä on jotain juonnetta yleisemminkin koko suomalaista yhteiskuntaa ajatellen. Herkästi kuullaan vaatimuksia, että pitää astella yhtä jalkaa eikä venettä saa keikuttaa. Onko Suomi ikuisuuksiin saakka yhden vaihtoehdon paikka eli vallanpitäjät eivät juurikaan siedä vaihtoehtojen tarkastelua?Vuonna 1981 YK esitti päätöslauselmaa jossa todettiin, että "jokaiselle valtiolle maailmassa olisi oikeus itse valita taloudellisen ja yhteiskunnallisen järjestelmänsä, ilman ulkopuolisten puuttumista asiaan.".
Yhdysvallat kaatoi tämän veto-oikeudellaan.
William Blum USA:n ulkoministeriöstä kirjoitteli kirjassaan aikoinaan tähän tapaan:
"Amerikan Yhdysvaltojen imperialismin kohteiksi 1900-luvulla joutuneille maille on yhteistä niiden pyrkimys perustaa sellainen yhteiskunta, joka tarjoaisi vaihtoehdon kapitalistiselle yhteiskuntamallille. Tämä oli ja on yhä edelleen pahinta mahdollista (roistovaltiomaisuutta)kerettiläisyyttä Washingtonin silmissä. Sellainen hanke oli murskattava keinolla millä hyvänsä, jottei siitä tulisi esimerkkiä muille.
Ne kohdemaat jotka säilyttivät enemmän tai vähemmän vapaaseen yrittäjyyteen perustavan talousjärjestelmän, olivat vastahakoisia sallimaan, että amerikkalaisten suuryritysten tarpeet sanelisivat heidän yhteiskuntansa asioiden tärkeysjärjestyksen. Se tarkoittaa, että ne eivät halunneet sallia Maailman kauppajärjestön, Kansainvälisen valuuttarahaston, Maailmanpankin ja vapaakaupan pedon tulla tömistelevän maahan ja yksityistävän ja myyvän sen sosiaalisia voimavaroja, purkavan taloutta koskevaa sääntelyä, poistavan valtiollisia rajoja, ajavan paikallista teollisuutta ja maanviljelyä puille paljaille, tuhoavan sosiaalipalveluita ja turvaverkkoja, kehittävän halpaa työvoimaa, halpoja raaka-aineita ja markkinoita suuryritysten tavaroille ja panevan ihmisiä vankilaan niin, että hinnat voisivat olla vapaita.
Tämä on "globalisaationa" tuskallisen tutuksi tullut oireyhtymä, joka on vain imperialismin viimeisin muodonmuutos, kapitalistisen kasvun ja kontrollin luonnollista laajentumista; Muutamia vuosia sitten, kun me kaikki puuhastelimme omien pikku arkielämiemme parissa, paikalle ilmaantui kourallinen suuryrityksiä ja vaihe vaiheelta he ostivat maailman ja ripustivat oveen "avoinna liiketoiminnalle" kyltin ja ovat siitä lähtien ymmärrettävästi vaatineet omistusoikeuksia. Globalisaatio ei ole mitään vähempää kuin alikehittyneen maailman alistamista uudelleen siirtomaan asemaan."
http://jackandolini.puheenvuoro.uusisuomi.fi/29857-leipaa-ja-sirkushuveja#comment-306063
Niukassa on valinnanmahdollisuudet? - fakta
Aikoinaan... kirjoitti:
Vuonna 1981 YK esitti päätöslauselmaa jossa todettiin, että "jokaiselle valtiolle maailmassa olisi oikeus itse valita taloudellisen ja yhteiskunnallisen järjestelmänsä, ilman ulkopuolisten puuttumista asiaan.".
Yhdysvallat kaatoi tämän veto-oikeudellaan.
William Blum USA:n ulkoministeriöstä kirjoitteli kirjassaan aikoinaan tähän tapaan:
"Amerikan Yhdysvaltojen imperialismin kohteiksi 1900-luvulla joutuneille maille on yhteistä niiden pyrkimys perustaa sellainen yhteiskunta, joka tarjoaisi vaihtoehdon kapitalistiselle yhteiskuntamallille. Tämä oli ja on yhä edelleen pahinta mahdollista (roistovaltiomaisuutta)kerettiläisyyttä Washingtonin silmissä. Sellainen hanke oli murskattava keinolla millä hyvänsä, jottei siitä tulisi esimerkkiä muille.
Ne kohdemaat jotka säilyttivät enemmän tai vähemmän vapaaseen yrittäjyyteen perustavan talousjärjestelmän, olivat vastahakoisia sallimaan, että amerikkalaisten suuryritysten tarpeet sanelisivat heidän yhteiskuntansa asioiden tärkeysjärjestyksen. Se tarkoittaa, että ne eivät halunneet sallia Maailman kauppajärjestön, Kansainvälisen valuuttarahaston, Maailmanpankin ja vapaakaupan pedon tulla tömistelevän maahan ja yksityistävän ja myyvän sen sosiaalisia voimavaroja, purkavan taloutta koskevaa sääntelyä, poistavan valtiollisia rajoja, ajavan paikallista teollisuutta ja maanviljelyä puille paljaille, tuhoavan sosiaalipalveluita ja turvaverkkoja, kehittävän halpaa työvoimaa, halpoja raaka-aineita ja markkinoita suuryritysten tavaroille ja panevan ihmisiä vankilaan niin, että hinnat voisivat olla vapaita.
Tämä on "globalisaationa" tuskallisen tutuksi tullut oireyhtymä, joka on vain imperialismin viimeisin muodonmuutos, kapitalistisen kasvun ja kontrollin luonnollista laajentumista; Muutamia vuosia sitten, kun me kaikki puuhastelimme omien pikku arkielämiemme parissa, paikalle ilmaantui kourallinen suuryrityksiä ja vaihe vaiheelta he ostivat maailman ja ripustivat oveen "avoinna liiketoiminnalle" kyltin ja ovat siitä lähtien ymmärrettävästi vaatineet omistusoikeuksia. Globalisaatio ei ole mitään vähempää kuin alikehittyneen maailman alistamista uudelleen siirtomaan asemaan."
http://jackandolini.puheenvuoro.uusisuomi.fi/29857-leipaa-ja-sirkushuveja#comment-306063
Niukassa on valinnanmahdollisuudet?Juuri näin!
Eikä tähän nyt tulevat vaalit vaikuta mitenkään - korkeintaan valehteleminen vain suomalaisille syvenee - kehitys on jo pitkällä, kun suomalaiset vasta aukovat silmiään, valitettavasti.
Koko systeemin perustaa on luotu jo vuosikymmeniä aste asteelta, ja sen luojat, eivät todellakaan aio luopua rakennelmastaan. On aivan uskomatonta, että suominaiivius vain jatkuu ja jatkuu kuvitelmalla, että me tuosta noin vain sanoisimme EI EU, kiitos vaan. Ja se olisi siinä sitten.
Tämä on juuri se kohta, mistä Soinin valehtelu selvimmin näkyy, ja ymmärrän hyvin, että tämä populismi voi olla kanssapoliitikoille todella ärsyttävää, jotka eivät itse sorru sentään enää näin halpaan viestintään - tosin kansalle on nyt todella vaikea selittää, että miksi on tämä mahdoton pakko. Ehkä ovat heränneet itsekin sitä lopulta ihmettelemään.
Ja kansan olisi pitänyt herätä ainakin itse ihmettelemään jo paljon aikaisemmin, että mitä tapahtuu - ehkä silloin olisi voitu tehdä jotakin, mutta se olisi pitänyt tapahtua jo 70-luvulla - tuolta ajalta on olemassa ensimmäiset varoitukset siitä suunnasta, johon ollaan menossa. Mutta kansaa nyt on kiinnostanut aina enemmän, että mitä kuuluu Matti Nykäselle, ja kansanhuveja on vain lisätty vuosikymmenten aikana.
Mikä on, ettei sinne suomalaisen järkeen mene edes 1.3.2012 voimaan astunut perustuslainmuutos, jossa on jo kirjattu toimivallan siirto ulkopuoliselle taholle.
Ja ennen kuin tämä siirto tehtiin, oli jo maan sisällä laitettu kaikki uuteen uskoon joka mutkaa myöten niin, ettei paluuta ole - ei vaikka koko maa äänestäisi perussuomalaisia, joka tosin olisi myös silkka ansa.
Minulla on virallinen, poliittinen teksti, jossa sanotaan, että tämä kaikki on tehtävä kansalta salassa, koska kansa ei ymmärrä kuinka välttämätön tämä rakennemuutos on, ja nyt maiden hallitusten täytyy ottaa vain kansalta salaa vastuu näiden muutosten luomiseksi. Ja näin myös tehtiin. Yritän penkoa tuon tekstin arkistostani - itse en nyt muista edes, että miltä vuodelta oli, joskaan asialla on nyt enää mitään merkitystäkään.
EU:ssa on jo voimassa diktatuuri, ja me olemme osa tuota järjestelmää, emme itsenäinen valtio, ja tuon diktatuurin luojat ovat meidän valtiomme päämiehiä. Ja diktatuurissa on paha heitä vaihtaa, ja entistä pahempi, kun kansa ei edes ymmärrä tilannetta.
Todennäköisesti ollaan jo aika lähellä pelkkää ilmoitusluontoista tilannetta, joten tuskin vaaleja kovin pitkään enää edes tarvitaan näytöluontoisena. - KontioGlobalisti
Aikoinaan... kirjoitti:
Vuonna 1981 YK esitti päätöslauselmaa jossa todettiin, että "jokaiselle valtiolle maailmassa olisi oikeus itse valita taloudellisen ja yhteiskunnallisen järjestelmänsä, ilman ulkopuolisten puuttumista asiaan.".
Yhdysvallat kaatoi tämän veto-oikeudellaan.
William Blum USA:n ulkoministeriöstä kirjoitteli kirjassaan aikoinaan tähän tapaan:
"Amerikan Yhdysvaltojen imperialismin kohteiksi 1900-luvulla joutuneille maille on yhteistä niiden pyrkimys perustaa sellainen yhteiskunta, joka tarjoaisi vaihtoehdon kapitalistiselle yhteiskuntamallille. Tämä oli ja on yhä edelleen pahinta mahdollista (roistovaltiomaisuutta)kerettiläisyyttä Washingtonin silmissä. Sellainen hanke oli murskattava keinolla millä hyvänsä, jottei siitä tulisi esimerkkiä muille.
Ne kohdemaat jotka säilyttivät enemmän tai vähemmän vapaaseen yrittäjyyteen perustavan talousjärjestelmän, olivat vastahakoisia sallimaan, että amerikkalaisten suuryritysten tarpeet sanelisivat heidän yhteiskuntansa asioiden tärkeysjärjestyksen. Se tarkoittaa, että ne eivät halunneet sallia Maailman kauppajärjestön, Kansainvälisen valuuttarahaston, Maailmanpankin ja vapaakaupan pedon tulla tömistelevän maahan ja yksityistävän ja myyvän sen sosiaalisia voimavaroja, purkavan taloutta koskevaa sääntelyä, poistavan valtiollisia rajoja, ajavan paikallista teollisuutta ja maanviljelyä puille paljaille, tuhoavan sosiaalipalveluita ja turvaverkkoja, kehittävän halpaa työvoimaa, halpoja raaka-aineita ja markkinoita suuryritysten tavaroille ja panevan ihmisiä vankilaan niin, että hinnat voisivat olla vapaita.
Tämä on "globalisaationa" tuskallisen tutuksi tullut oireyhtymä, joka on vain imperialismin viimeisin muodonmuutos, kapitalistisen kasvun ja kontrollin luonnollista laajentumista; Muutamia vuosia sitten, kun me kaikki puuhastelimme omien pikku arkielämiemme parissa, paikalle ilmaantui kourallinen suuryrityksiä ja vaihe vaiheelta he ostivat maailman ja ripustivat oveen "avoinna liiketoiminnalle" kyltin ja ovat siitä lähtien ymmärrettävästi vaatineet omistusoikeuksia. Globalisaatio ei ole mitään vähempää kuin alikehittyneen maailman alistamista uudelleen siirtomaan asemaan."
http://jackandolini.puheenvuoro.uusisuomi.fi/29857-leipaa-ja-sirkushuveja#comment-306063
Niukassa on valinnanmahdollisuudet?Siinäpä sitä miettimistä. Minäkin itse henkilökohtaisesti suhtaudun myönteisellä mielellä globaaliin toiminnan mahdollisuuteen. Samalla asennoidun kriittisesti suuryhtiöitten globaaleilla markkinoilla harjoittamaan voimavarojen ahnaaseen rohmuamiseen. Erittäin tyypillistä tilanteelle on kansainvälisten jättimittaisten kaivosyhtiöitten temmeltämään pääsy meille tänne Koti-Suomeen. Omien etujemme mukaista olisi pitää kotoisat luonnonvaramme omassa hallinnassamme. Ja toisaalta omien etujemme mukaista olisi toiminta globaaleilla markkinoila.
Kansainvälisen Ison Rahan teutarointi on sen verran tuhoisaa, että "jotain tarttis tehdä", jotta kunkin maan paikallisen toiminnan olosuhteet säilyisivät. Paikallisuutta sopii tarkastella vielä lähemminkin väestön kotikenttätasolla. Meillä Suomessakin käy liian helposti niin, että isot firmat ja jopa valtio esim. tielinjauksineen kävelee tavallisten ihmisten elämisen ylitse. Ylikävelemisen ilmiö voidaan siis nähdä paikallistasolta globaaliin mittaan yltävänä ulottuvuutena. Ja paikallistahan se ylikävely on suurfirmojen tekemänä niin täällä meillä Suomessa kuin muuallakin maailman kolkilla. Kun StoraEnso jyrää Brasilian paikalliset pienviljelijät matalaksi, niin juuri siinä on se kupletin juoni. - sensuroitu teksti?
fakta kirjoitti:
Juuri näin!
Eikä tähän nyt tulevat vaalit vaikuta mitenkään - korkeintaan valehteleminen vain suomalaisille syvenee - kehitys on jo pitkällä, kun suomalaiset vasta aukovat silmiään, valitettavasti.
Koko systeemin perustaa on luotu jo vuosikymmeniä aste asteelta, ja sen luojat, eivät todellakaan aio luopua rakennelmastaan. On aivan uskomatonta, että suominaiivius vain jatkuu ja jatkuu kuvitelmalla, että me tuosta noin vain sanoisimme EI EU, kiitos vaan. Ja se olisi siinä sitten.
Tämä on juuri se kohta, mistä Soinin valehtelu selvimmin näkyy, ja ymmärrän hyvin, että tämä populismi voi olla kanssapoliitikoille todella ärsyttävää, jotka eivät itse sorru sentään enää näin halpaan viestintään - tosin kansalle on nyt todella vaikea selittää, että miksi on tämä mahdoton pakko. Ehkä ovat heränneet itsekin sitä lopulta ihmettelemään.
Ja kansan olisi pitänyt herätä ainakin itse ihmettelemään jo paljon aikaisemmin, että mitä tapahtuu - ehkä silloin olisi voitu tehdä jotakin, mutta se olisi pitänyt tapahtua jo 70-luvulla - tuolta ajalta on olemassa ensimmäiset varoitukset siitä suunnasta, johon ollaan menossa. Mutta kansaa nyt on kiinnostanut aina enemmän, että mitä kuuluu Matti Nykäselle, ja kansanhuveja on vain lisätty vuosikymmenten aikana.
Mikä on, ettei sinne suomalaisen järkeen mene edes 1.3.2012 voimaan astunut perustuslainmuutos, jossa on jo kirjattu toimivallan siirto ulkopuoliselle taholle.
Ja ennen kuin tämä siirto tehtiin, oli jo maan sisällä laitettu kaikki uuteen uskoon joka mutkaa myöten niin, ettei paluuta ole - ei vaikka koko maa äänestäisi perussuomalaisia, joka tosin olisi myös silkka ansa.
Minulla on virallinen, poliittinen teksti, jossa sanotaan, että tämä kaikki on tehtävä kansalta salassa, koska kansa ei ymmärrä kuinka välttämätön tämä rakennemuutos on, ja nyt maiden hallitusten täytyy ottaa vain kansalta salaa vastuu näiden muutosten luomiseksi. Ja näin myös tehtiin. Yritän penkoa tuon tekstin arkistostani - itse en nyt muista edes, että miltä vuodelta oli, joskaan asialla on nyt enää mitään merkitystäkään.
EU:ssa on jo voimassa diktatuuri, ja me olemme osa tuota järjestelmää, emme itsenäinen valtio, ja tuon diktatuurin luojat ovat meidän valtiomme päämiehiä. Ja diktatuurissa on paha heitä vaihtaa, ja entistä pahempi, kun kansa ei edes ymmärrä tilannetta.
Todennäköisesti ollaan jo aika lähellä pelkkää ilmoitusluontoista tilannetta, joten tuskin vaaleja kovin pitkään enää edes tarvitaan näytöluontoisena.En nyt löytänyt edellä puhumaani tekstiä, mutta sen verran muisti virkistyi sitä etsiessäni, että maininta oli vuoden luultavasti 1999 EU-huippukokouksen suomennetussa tekstissä, joka kokous pidettiin Espanjan Marbellassa.
Ja vielä kerran: EU-huippukokous ei ollut tuolloin osa Euroopan Unionia, vaan vasta Lissabonin sopimuksen voimaan tulon myötä 1.12.2009 sille annettiin EU:ssa korkein poliittinen valta, mikä mitä ilmeisemmin tuli täytenä yllätyksenä myös sopimuksen allekirjoittajille, koska kyse on nimen kirjoitusmuodosta; on olemassa myös Euroopan neuvosto sekä Euroopan Unionin neuvosto.
Nimitys EU-huippukokous oli jo useiden vuosien ajan hämännyt maiden ministereiden kokoontumisillaan päätöksentekoa, kuin päätöksiä olisi tehty EU:ssa. Tämä EU-huippukokous kokoontui aina pari tuntia ennen virallista EU-kokousta ja vuoti päätöksensä julkisuuteen, jonka tietysti lehdet ottivat hanakasti vastaan ja tiedottivat meille, että EU-huippukokous päätti sitä ja tätä. Todellisuudessa päätöksen tekijänä oli siis Euroopan Kansanpuolue.
Kyse ei ole demokraattisesti valitusta johtajajoukosta, vaan nyt kutsutusta EU-eliitistä, jolla on nyt korkein poliittinen päätäntä valta EU:ssa, sekä yksinoikeus vaalien järjestämiseen, sekä kaikki johtopaikat viralisissa Euroopan Unionin toimielimissä.
Kyse ei - ainakaan enää - ole taloudesta tai liike-elämästäliittoutumasta, vaan täysin poliittisesta aatteesta ja siihen perustuvasta unionista. - edelle kirjoittava
KontioGlobalisti kirjoitti:
Siinäpä sitä miettimistä. Minäkin itse henkilökohtaisesti suhtaudun myönteisellä mielellä globaaliin toiminnan mahdollisuuteen. Samalla asennoidun kriittisesti suuryhtiöitten globaaleilla markkinoilla harjoittamaan voimavarojen ahnaaseen rohmuamiseen. Erittäin tyypillistä tilanteelle on kansainvälisten jättimittaisten kaivosyhtiöitten temmeltämään pääsy meille tänne Koti-Suomeen. Omien etujemme mukaista olisi pitää kotoisat luonnonvaramme omassa hallinnassamme. Ja toisaalta omien etujemme mukaista olisi toiminta globaaleilla markkinoila.
Kansainvälisen Ison Rahan teutarointi on sen verran tuhoisaa, että "jotain tarttis tehdä", jotta kunkin maan paikallisen toiminnan olosuhteet säilyisivät. Paikallisuutta sopii tarkastella vielä lähemminkin väestön kotikenttätasolla. Meillä Suomessakin käy liian helposti niin, että isot firmat ja jopa valtio esim. tielinjauksineen kävelee tavallisten ihmisten elämisen ylitse. Ylikävelemisen ilmiö voidaan siis nähdä paikallistasolta globaaliin mittaan yltävänä ulottuvuutena. Ja paikallistahan se ylikävely on suurfirmojen tekemänä niin täällä meillä Suomessa kuin muuallakin maailman kolkilla. Kun StoraEnso jyrää Brasilian paikalliset pienviljelijät matalaksi, niin juuri siinä on se kupletin juoni.Meillä on edessämme selkeä orjan osa tässä systeemissä ja se on fakta. Ei tarvitse enää rahdata halpatyövoimaa muualta, eikä siirtää tuotantoa epävarmoihin maihin. Ei siihen voi suhtautua "myönteisesti", ja jos suhtautuu, niin ei jälleenkään ymmärrä, että missä mennään. Se että sanon edellä, että fakta on tämä, emmekä mitään voi, ei missään nimessä tarkoita, että suhtautuisin siihen "myönteisesti" - suhtaudun siihen kauhulla, ja sitä suuremmalla kauhulla, kun suomalaiset eivät edes tajua missä mennään!
- nimityksestä
sensuroitu teksti? kirjoitti:
En nyt löytänyt edellä puhumaani tekstiä, mutta sen verran muisti virkistyi sitä etsiessäni, että maininta oli vuoden luultavasti 1999 EU-huippukokouksen suomennetussa tekstissä, joka kokous pidettiin Espanjan Marbellassa.
Ja vielä kerran: EU-huippukokous ei ollut tuolloin osa Euroopan Unionia, vaan vasta Lissabonin sopimuksen voimaan tulon myötä 1.12.2009 sille annettiin EU:ssa korkein poliittinen valta, mikä mitä ilmeisemmin tuli täytenä yllätyksenä myös sopimuksen allekirjoittajille, koska kyse on nimen kirjoitusmuodosta; on olemassa myös Euroopan neuvosto sekä Euroopan Unionin neuvosto.
Nimitys EU-huippukokous oli jo useiden vuosien ajan hämännyt maiden ministereiden kokoontumisillaan päätöksentekoa, kuin päätöksiä olisi tehty EU:ssa. Tämä EU-huippukokous kokoontui aina pari tuntia ennen virallista EU-kokousta ja vuoti päätöksensä julkisuuteen, jonka tietysti lehdet ottivat hanakasti vastaan ja tiedottivat meille, että EU-huippukokous päätti sitä ja tätä. Todellisuudessa päätöksen tekijänä oli siis Euroopan Kansanpuolue.
Kyse ei ole demokraattisesti valitusta johtajajoukosta, vaan nyt kutsutusta EU-eliitistä, jolla on nyt korkein poliittinen päätäntä valta EU:ssa, sekä yksinoikeus vaalien järjestämiseen, sekä kaikki johtopaikat viralisissa Euroopan Unionin toimielimissä.
Kyse ei - ainakaan enää - ole taloudesta tai liike-elämästäliittoutumasta, vaan täysin poliittisesta aatteesta ja siihen perustuvasta unionista.Jäikö sanomatta, että EU-huippukokous oli siis nimetty Lissabonin sopimukseen, kun tuo valta luovutettiin nimellä Eurooppa-neuvosto, jos tämä jäi pois, niin tekstistä on vaikea ymmärtää, että mitä hitsin tekemistä EU-huippukokous -nimellä oli Euroopan neuvoston tai Euroopan Unionin neuvoston kanssa. Myös Euroopan Kansanpuolue on pitkin matkaa vaihdellut nimeään aina oikeistosta, keskustan kautta kristillisiin ja sosiaalidemokraatteihin saadakseen riveihinsä mahdollisimman paljon Euroopan poliitikoita, joten heillä on jo pitkät perinteet tästä nimien käytön mahdista.
- KontioGlobalisti
edelle kirjoittava kirjoitti:
Meillä on edessämme selkeä orjan osa tässä systeemissä ja se on fakta. Ei tarvitse enää rahdata halpatyövoimaa muualta, eikä siirtää tuotantoa epävarmoihin maihin. Ei siihen voi suhtautua "myönteisesti", ja jos suhtautuu, niin ei jälleenkään ymmärrä, että missä mennään. Se että sanon edellä, että fakta on tämä, emmekä mitään voi, ei missään nimessä tarkoita, että suhtautuisin siihen "myönteisesti" - suhtaudun siihen kauhulla, ja sitä suuremmalla kauhulla, kun suomalaiset eivät edes tajua missä mennään!
Kyllä laajoissa väestöpiireissä meillä Suomessa tajutaan, missä mennään - sinäkin olet hoksottimet hereillä. Toisaalta en minäkään uskalla mennä ennakoimaan, että "tajuamisen kanta" voittaisi seuravaat eduskuntavaalit eli yltäisi enemmistöksi, vaikka totta kai sitä toivon ja sen eteen voisin itsekin jotain tehdä. Olennaista olisi, että kansakuntana oppisimme ja haluaisimme pitää omaa puoltamme tässä muuttuneessa maailmassa, mikä ei todellakaan ole nykyään enää mikään lintukoto. Armottoman raakaa rohmuamista vastaan pitää puolustautua! Se on olennainen valintatilanne seuraavissa eduskuntavaaliessa.
- kerropa minulle
KontioGlobalisti kirjoitti:
Kyllä laajoissa väestöpiireissä meillä Suomessa tajutaan, missä mennään - sinäkin olet hoksottimet hereillä. Toisaalta en minäkään uskalla mennä ennakoimaan, että "tajuamisen kanta" voittaisi seuravaat eduskuntavaalit eli yltäisi enemmistöksi, vaikka totta kai sitä toivon ja sen eteen voisin itsekin jotain tehdä. Olennaista olisi, että kansakuntana oppisimme ja haluaisimme pitää omaa puoltamme tässä muuttuneessa maailmassa, mikä ei todellakaan ole nykyään enää mikään lintukoto. Armottoman raakaa rohmuamista vastaan pitää puolustautua! Se on olennainen valintatilanne seuraavissa eduskuntavaaliessa.
Olet nyt ajatellut, että äänestämällä pystyisi vaikuttamaan - laitoin tuonne loppuun erään 50.000 suomalaisen äänestyslopputuloksen.
Ja koska ajattelet äänestyksen tuovan muutoksen, niin olisitko ystävällinen ja kertoisit minulle, että äänestivätkö todella nämä 50.000 suomalaista Lasse Lehtisen kertomaan Eurooppa-neuvostoon - kuten alla olevista linkeistä selviää - että kansaa ei saa kuunnella, kansanäänestyksiä ei pidä järjestää, koska kansa ei ymmärrä mitään ja asiat on vain hoidettava kansalaisilta salassa?
- totuuttavain
Suomen ulkopuolelta ne nauravat meille - eikös Soini ole todellisia ravipelimiehiä?
Niin no, toisia naurattaa, toiset vihaavat meitä - olemmehan antaneet hyvän idioottiesimerkin, miten numerot saadaan kansaa huijaamalla muutettua sijoittajien kahisevaksi, koska olemme kehittäneet koko Euroopan laajuisen pelioperaation, ja suomalaiset johtaneet sitä - ja tuon vihan saa jälleen maailmalla tuta nahoissaan tavallinen suomalainen.
Vaikka suomalainen ei tiedä, ne tietävät. - KontioGlobalisti
"Vallitsevien totuuksien" kyseenalaistajilla on kova kohtalo meillä Suomessa eli suomalaisessa kulttuuripiirissä. Jos pakkoruotsin kohdalla halutaan diskuteerata, niin kriittiset näkemykset pyritään leimaamaan epäasiallisiksi, jopa luonnehtimaan toisinsuhtauttumista vihapuheeksi. Jos joku EU-kriittinen työnhakija yrittäisi pestautua Yleisradion toimittajaksi, niin semmoinen henkilö tuskin tulee valituksi. Eikä hänelle taitaisi löytyä työmaata valtamediasta ylipäätäänkään. Ennen muuta juuri Yleisradio näkyy osoittautuvan monenlaisen yksipuolisen ja yksisilmäisen kohkaamisen serveerausalustaksi. Olemme saaneet tuutin täydeltä kyllästymseen asti Yleltä raittiuspropagandaa. Nyt on meneillään ilmastonlämpenemistoitotus, jossa uutena juonteena näkyy olevan Venäjän tikun nokkaan nostaminen. Onko Yle laajemminkin omaksunut Venäjän "esilläpitämisen" linjan, kun muistamme hyvin mm. "Pussy Riot"-jutun, jossa mentiin kirkkoon melskaamaan ja sen "taiteen" arvosteluhan on ihan kamalaa. Samaan sarjaan kuuluu sateenkaari-idean kohdentaminen nimen omaan Venäjään. Mikä ihmeen operointi tuossa kaikessa on meneillään? Jos Yleisradion toimintalinja heijastelee suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan tilaa, niin asiat ovat todella huonolla kannalla.
- historianhavinaa
Täällä ketjussa puhun dokumentista, jonka arvelin olevan Eurooppa-neuvoston kokouksesta vuodelta 1999, mutta se olikin EU-parlamentin suomenkielisestä osiosta vuodelta 2005.
Kirjoitan edellä näin:
"Minulla on virallinen, poliittinen teksti, jossa sanotaan, että tämä kaikki on tehtävä kansalta salassa, koska kansa ei ymmärrä kuinka välttämätön tämä rakennemuutos on, ja nyt maiden hallitusten täytyy ottaa vain kansalta salaa vastuu näiden muutosten luomiseksi. Ja näin myös tehtiin. Yritän penkoa tuon tekstin arkistostani - itse en nyt muista edes, että miltä vuodelta oli, joskaan asialla on nyt enää mitään merkitystäkään."
Ja tässä on kyseinen dokumentti 22.6.2005:
"Lasse LEHTISEN (PSE, FI) mukaan kansanäänestysten aikaansaama eurooppalainen kriisi on osoitus siitä, että poliittinen eliitti ei saa yhteyttä kansalaisiin. "Julistusten ja todellisuuden välinen ero on niin suuri, että valitsijat ovat lakanneet kuuntelemasta".
Lehtisen mukaan nykyinen tunnelma on sellainen, että kansanäänestykseen voi laittaa minkä tahansa kysymyksen ja vastaukseksi tulee "ei". Lehtinen sanoi, että jäsenvaltioiden johtajat voivat syyttää tästä itseään. Hänen mukaansa kansalaisille ei esimerkiksi uskalleta kertoa, että globalisaatiolle ei ole vaihtoehtoa.
Lehtisen mukaan "kansanäänestykset eivät sovi yleiseurooppalaisen päätöksenteon välineeksi". Hän sanoi, että kansallisten hallitusten ja parlamenttien on uskallettava tehdä päätöksiä."
----------------------------
Tällaisia päättäjiä meillä EU:ssa painottamassa, että kansanääntä ei saa kuunnella, kun kansa ei ymmärrä mitään. Ja näin myös tehtiin.
Ja edellä selostan - vaikka teksti on Euroopan parlamentista, että Stubbin (joka oli silloin EU:ssa italialaisen Romano Prodin poliittisena neuvonantajana) puhuma Euroopan-neuvosto (eli EU-huippukokous) ei tuolloin ollut millään tavalla Euroopan Unionin virallinen instanssi, vaikka näin räikeästi se tulee tässäkin esille.
Vuonna 2008 alkoi sitten Ecofinin (jota Katainen tuolloin Euroopan Kansanpuolueen johtajana johti alkaen vuodesta 2006) voimin finanssikriisi, joten kansalta ei enää tarvinnutkaan kysellä mitään, oli vain ihan kauheita ja hirveitä pakkoja ja lopullinen Eurooppa-neuvoston vallankaappaus sitten toteutettiin 1.12.2009, ja kansalaisille, jotka ymmärsivät tilanteen, se vahvistettiin marras-joulukuussa 2010.- lisäys
Pahus, se linkki jäi pois. Kas tässä:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT PRESS DN-20050622-1 0 DOC XML V0//FI - faktaa vielä
lisäys kirjoitti:
Pahus, se linkki jäi pois. Kas tässä:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT PRESS DN-20050622-1 0 DOC XML V0//FIJa vielä tietojeni vakuudeksi:
"Eurooppa-neuvostoa ei pidä sekoittaa Euroopan neuvostoon eikä Euroopan unionin neuvostoon.Eurooppa-neuvostosta tuli EU:n toimielin vasta Lissabonin sopimuksen myötä."
- Eurooppa-neuvoston lippu on mukailu EU-lipusta, ja siinä on vapaamuurareiden kaikki näkevä silmä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eurooppa-neuvosto - kansa on turhuus
faktaa vielä kirjoitti:
Ja vielä tietojeni vakuudeksi:
"Eurooppa-neuvostoa ei pidä sekoittaa Euroopan neuvostoon eikä Euroopan unionin neuvostoon.Eurooppa-neuvostosta tuli EU:n toimielin vasta Lissabonin sopimuksen myötä."
- Eurooppa-neuvoston lippu on mukailu EU-lipusta, ja siinä on vapaamuurareiden kaikki näkevä silmä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eurooppa-neuvostoLasse Lehtinen SDP - on valittu EU-vaaleissa vuonna 2004 noin 50.000 suomalaisen äänin opettamaan Eurooppa-neuvostoon, että kansalaisia ei pidä kuunnella, eikä kansanäänestyksiä kannata järjestää, kun kansa ei ymmärrä mistään yhtikäs mitään.
http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx?contentid=94177&contentlan=1&culture=fi-FI#.UlAnBVCzKuI
Hyvä suomalaiset!
Näinkö se teille lupasi, koska äänestitte sitä?
- mielen-kiintoista
Täältä voitte avartaa maailmaa - tuli googlaamalla esille, kun etsin Lehtisen nimeä, mutta mielenkiintoisten juttujen jälkeen unohtui tarkastaa, että missä se siellä oli. Vapaamuurarilistoillako?
http://keskustelu.suomi24.fi/node/11263207#comment-63856728 - KontioGlobalisti
- "Kansalaisille ei uskalleta kertoa, että globalisaatiolle ei ole vaihtoehtoa", on Lasse Lehtinen sanonut tuon edellä olevan tietolähteen mukaan. Meikäläinen taitaa lähestyä asiaa toisenlaisesta lähtökohdasta ja sen johdosta myös päätelmäni on erilainen kuin Lasse Lehtisen viitekehys.
Minun oma määrittelyni on alustavasti muotoiltuna:
- Suomi voi osallistua erinomaisesti globaaliin vuorovaikutukseen huolehtimalla omasta kansallisesta päätösvallastaan. Me suomalaiset voimme osallistua kansainväliseen vuorovaikutukseen nykyään paremmin kuin milloinkaan aikaisemmin historiassamme. Aktiivisen osallistumisen mahdollisuuksien paraneminen perustuu liikkumisen mahdollisuuksien paranemiseen ja nopeutumiseen ja siihen yhteyteen liittyy myös tietoliikenteen alueella tapahtunut suuri muutos. Kysymys on siitä, että näemmekö me globaalin vuorovaikutuksen maapallon laajuisena vai käperrymmekö me esim. EU-alueen sisälle ja jopa osallistumme EU-ulkomuurien rakenteluun?
Jos EU-alueen ulkomuurien rakentelun ja oman päätösvallan välillä on syntymässä jännitettä, niin Suomen etujen mukaista voisi olla omien intressien painotus suhteessa mahdollisesti bunkkeroituvaan ja sisäänpäin käpertyvään EU-alueeseen.
Minun ymmärtääkseni globalisaation hyödyntämiselle ei edes tarvitse hakea vaihtoehtoa. Totta kai kenen tahansa kanssa ei tarvitse lyöttäytyä kaveeraamaan tässä katalassa maailmassa. Pienenä kansakuntana meillä on valikoinnin varaa jopa paremmin kuin suurvalloilla. Voimme pitäytyä siihen, mikä riittää meille. Ylipäätään näen siis omatahtoisen ja oman päätösvallan pohjalta rakentuvan osallistumisen globaaliin kanssakäymiseen parhaana viitekehyksenä meille suomalaisille. Jos EU muodostuisi siinä kokonaisuudessa jarruksi ja ongelmien aiheuttajaksi, niin kyllä siinä asetelmassa olisi erittäin perusteltua aihetta tarkastella EU-alueen tarkoitusta kriittisesti. Sikäli kuin olen ymmärtänyt oikein, niin mm. Lasse Lehtinen näkee Suomen oman päätösvallan ja EU-päätösvallan välille mahdollisesti syntyvissä päätösvallan ristiriitatilanteissa ratkaisuksi Suomen oman päätösvallan ylikävelemisen eikä esim. kansanäänestyksiäkään pitäisi järjestää. Jos Lasse Lehtinen kumppaneineen on tosiaan tuollaisella kannalla, niin totean olevani jyrkästi eri mieltä. Demokratian pitäisi toimia meillä Suomessakin.- mitä tapahtuu?
Olen luullut, että EU-eliitti on lehdistön keksimä irvailutermi, jolla kerrotaan, että olemme kahden kerroksen väkeä, ja oli yllätys lukea tuosta 2005 tekstistä, että todella he itse puhuvat itsestään eliittinä, ja pitävät yllä sanallisestikin epätasa-arvoa ja kahden kerroksen väkeä, että he ovat "parempia ihmisiä".
Toinen mitä ihmettelen tekstistä, siinä sanotaan, että vain Ranska pystyisi kansalaisilleen perustelemaan uskottavasti sen mitä tullaan tekemään. Mitä ovat sellaiset pääteköset, joita ei pystytä perustelemaan uskottavasti kansalaisille?
Eikö tässä jo elilittiherralla itsellä tule mieleen, että jossakin on jotakin vikaa, jos on pakko tehdä jotakin sellaista, mitä ei itse edes pysty selittämään (edes poliitikko!), että miksi näin on tehtävä ja selityksessäkin on vain se miten uskottavasti se pystyttäisiin tekemään, eikä se mikä on totuus.
Kyllä minusta on hyvin outoa.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT PRESS DN-20050622-1 0 DOC XML V0//FI
Tietääkö kukaan, että mitä tämä eliitti nyt aikoo meille ja maailmalle tehdä, kun ne pitävät meitä niin vähäarvoisina? - ainakin tämä on
mitä tapahtuu? kirjoitti:
Olen luullut, että EU-eliitti on lehdistön keksimä irvailutermi, jolla kerrotaan, että olemme kahden kerroksen väkeä, ja oli yllätys lukea tuosta 2005 tekstistä, että todella he itse puhuvat itsestään eliittinä, ja pitävät yllä sanallisestikin epätasa-arvoa ja kahden kerroksen väkeä, että he ovat "parempia ihmisiä".
Toinen mitä ihmettelen tekstistä, siinä sanotaan, että vain Ranska pystyisi kansalaisilleen perustelemaan uskottavasti sen mitä tullaan tekemään. Mitä ovat sellaiset pääteköset, joita ei pystytä perustelemaan uskottavasti kansalaisille?
Eikö tässä jo elilittiherralla itsellä tule mieleen, että jossakin on jotakin vikaa, jos on pakko tehdä jotakin sellaista, mitä ei itse edes pysty selittämään (edes poliitikko!), että miksi näin on tehtävä ja selityksessäkin on vain se miten uskottavasti se pystyttäisiin tekemään, eikä se mikä on totuus.
Kyllä minusta on hyvin outoa.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT PRESS DN-20050622-1 0 DOC XML V0//FI
Tietääkö kukaan, että mitä tämä eliitti nyt aikoo meille ja maailmalle tehdä, kun ne pitävät meitä niin vähäarvoisina?Tämän mukaan ainakin ne ovat päättäneet muuttaa järviveden juomakelpoiseksi, jota joudumme janoomme juomaan, koska puhtaat pohjavedet myytään - muutenhan tässä ei olisi mitään järkeä mistä Stubb puhuu:
"Vesilaitoksia edustavat Finnish Water Forum sai tehtäväkseen varmistaa, että vuoteen 2030 mennessä suomalaisissa järvissä on juomakelpoista vettä."
http://www.talouselama.fi/uutiset/maabrandi kuin puuhapete/a2071996
Se tietää sitten sitä, että uiminen loppuu, ja jossakin joku pohti, että minkähänlainen sakko tulee Juhannusjuhlien veneestä pissijöille, tai miten jos joku päättää tehdä itsemurhan hyppäämällä tuohon veteen. Miten nyt siellä olevat roinat tai miten mätänemisprosessit? Kuka putsaa kaikki järvet? Mitä se maksaa?
Jatkuu uutisessa:
"Täytyy vain ekana pyytää lupa Maralta", Stubb sanoi.
----------------
Ei meidän ole tarkoitus mistään äänestää. - viropoliitikko
KontioGlobalisti kirjoittaa:
"Minun ymmärtääkseni globalisaation hyödyntämiselle ei edes tarvitse hakea vaihtoehtoa. Totta kai kenen tahansa kanssa ei tarvitse lyöttäytyä kaveeraamaan tässä katalassa maailmassa."
Onko sinulla tietoa, että ketkä nyt kaveeraavat ja kenenkä kanssa tässä katalassa maailmassa, tai kuka valitsee ja päättää, että kuka on kenenkin kaveri, tai kuka on "katala"? Ajatuksesi ovat kovin naiiveja.
Itsellä tästä tulee mieleen EU:sta virolainen Siim Kallas, jonka pankinjohtajauralta Virosta on tiedossa tällainen asia. Ote Wikistä:
"Kallasia alettiin tutkia 1997 sadan miljoonan kruunun kavaltamisesta, kun valtion pankki Põhja-Eesti Pank sijoitti keskuspankista lainaamansa 10 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria Sveitsiin vuonna 1993, mutta kahdeksan miljoonaa katosi tietymättömiin."
Mitä tapahtui Kallasille tämän jälkeen? Wikipedia tietää kertoa:
"Kallas toimi Barroson komissiossa vuosina 2004–2009 Viroa edustavana komissaarina vastuualueinaan hallinto, tilintarkastus ja petosten torjunta."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Siim_Kallas - jäävuorenhuippu
viropoliitikko kirjoitti:
KontioGlobalisti kirjoittaa:
"Minun ymmärtääkseni globalisaation hyödyntämiselle ei edes tarvitse hakea vaihtoehtoa. Totta kai kenen tahansa kanssa ei tarvitse lyöttäytyä kaveeraamaan tässä katalassa maailmassa."
Onko sinulla tietoa, että ketkä nyt kaveeraavat ja kenenkä kanssa tässä katalassa maailmassa, tai kuka valitsee ja päättää, että kuka on kenenkin kaveri, tai kuka on "katala"? Ajatuksesi ovat kovin naiiveja.
Itsellä tästä tulee mieleen EU:sta virolainen Siim Kallas, jonka pankinjohtajauralta Virosta on tiedossa tällainen asia. Ote Wikistä:
"Kallasia alettiin tutkia 1997 sadan miljoonan kruunun kavaltamisesta, kun valtion pankki Põhja-Eesti Pank sijoitti keskuspankista lainaamansa 10 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria Sveitsiin vuonna 1993, mutta kahdeksan miljoonaa katosi tietymättömiin."
Mitä tapahtui Kallasille tämän jälkeen? Wikipedia tietää kertoa:
"Kallas toimi Barroson komissiossa vuosina 2004–2009 Viroa edustavana komissaarina vastuualueinaan hallinto, tilintarkastus ja petosten torjunta."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Siim_KallasSitten me tietysti voimme vielä uutisista tarkistaa, että miten tämä Kallasin tilintarkastus ja petosten torjuntatyö sitten onnistui. Pahimpia asioitahan meille ei edes kerrota, kun tiedämme kenen hallussa ovat tiedotusvälineet, mutta tämä kerrottiin, ja näin se toimi:
"Vuosien 2007, 2008 ja 2009 raportit luovutettiin The Telegraph -lehdelle johtuen ylempien europarlamentaarikkojen toiveesta julkistaa asia. Parlamentin pääsihteeri Klaus Welle yritti estää raporttien julkistamisen.
Raporteissa käsitellään EU-parlamentin 1700 miljoonan euron budjetin väärinkäyttöä."
http://www.talouselama.fi/uutiset/skandaali euparlamentissa holtitonta rahankayttoa paljastunut/a2003997
Hyvä KontioGlobalisti: kuka oli kenenkä kaveri, kuka päätti, että tuon katalan kaverin kanssa ei kaveerata, kun se oli katalasta maailmasta? - ministeriöstä
jäävuorenhuippu kirjoitti:
Sitten me tietysti voimme vielä uutisista tarkistaa, että miten tämä Kallasin tilintarkastus ja petosten torjuntatyö sitten onnistui. Pahimpia asioitahan meille ei edes kerrota, kun tiedämme kenen hallussa ovat tiedotusvälineet, mutta tämä kerrottiin, ja näin se toimi:
"Vuosien 2007, 2008 ja 2009 raportit luovutettiin The Telegraph -lehdelle johtuen ylempien europarlamentaarikkojen toiveesta julkistaa asia. Parlamentin pääsihteeri Klaus Welle yritti estää raporttien julkistamisen.
Raporteissa käsitellään EU-parlamentin 1700 miljoonan euron budjetin väärinkäyttöä."
http://www.talouselama.fi/uutiset/skandaali euparlamentissa holtitonta rahankayttoa paljastunut/a2003997
Hyvä KontioGlobalisti: kuka oli kenenkä kaveri, kuka päätti, että tuon katalan kaverin kanssa ei kaveerata, kun se oli katalasta maailmasta?Mutta eihän summa ole edes kovin suuri, kun verrataan sitä siihen summaan, jolla meidät on laitettu sekä pääomittamaan tämä uusi Luxemburgin yksityinen sijoitusrahasto (pääomittamaan: antamaan rahaa) ja takaamaan, kun se lainaa rahaa mm. IMF:ltä, jos se jolle raha lainataan ei maksakaan sitä takaisin. Olemme siis tätä kautta takaamassa myös maailmanpankin pikkusisaren lainaamaa rahaa. Fakta löytyy valtiovarainministeriön sivuilta.
Pääomitustarve rahastolle on 13 miljardia, joka on kerättävä kasaan määrättyyn päivään mennessä - tästä syystä kiire leikkauksille - ja se sisältää vastuun uudelleen pääomittaa (antaa rahaa) tuota summaa, jos se katoaa jonnekin - siis lainarahaa ei saada takaisin.
Niillä eliittijohtajilla Suomessa on kova kiire saada tuo summanyt kiireellä kasaan.
Heinäkuun 2012 tiedon mukaan valtiovarainministeriöstä meidän takaamat lainat siellä jossakin oli suuruudeltaan 800 miljardia, eli 800 000 miljoonaa euroa.
Nyt on sitten hyvä muistaa tästä rahastosta tällainen uutinen:
"Vakausrahaston remontti? AAA-kerhon maat takaajiksi
Viimeksi päivitetty 17.01.2011 13:49
Ongelmamaiden auttamiseksi perustettu 440 miljardin euron vakausrahasto aiotaan uudistaa, kertoo Financial Times Deutschland.
Lehden mukaan pelkästään AAA-luottoluokituksen omaavat euromaat antaisivat tulevaisuudessa takuut rahaston hankkimille lainoille. Tähän mennessä euromaat ovat yhteisvastuullisesti huolehtineet rahoitusjärjestelmän lainojen takaamisesta.
Financial Times Deutschland tukeutuu tiedoissaan "euromaiden valtiovarainministereitä lähellä oleviin lähteisiin."
AAA-luokituksen euromaita ovat Standard & Poor'sin mukaan Saksa, Ranska, Hollanti, Suomi, Luxemburg ja Itävalta.
Euroryhmän rahaministerit kokoontuvat maanantaina Brysseliin keskustelemaan vakausrahaston kasvattamisesta.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?o ... &Itemid=32"
Ja viimeksi oli tietoa, että vain Suomi on enää AAA luokan maa (uutisen otsake "Nyt saa huolestua, vain Suomi AAA-luokkaa") kaikki muut maat ovat tippuneet pois (tai tiputtaneet itsensä), ja tuolloin Katainen hehkutti suomilehdistössä, että suomalaiset ovat aina hoitaneet vastuunsa, me olemme ylpeä kansa, tosi hyviä, ja olemme maksaneet sotavelkammekin viimeistä piirtoa myöten.
Minulla ei ole nyt linkkiä valtiovarainministeriön sivuille, mutta sieltä kyllä löytyvät kaikki tiedot, kun vain etsii.
Minua kyllä ihan itkettää, meitä on vain 5 miljoonaa ihmistä, kun yksistään Pariisin alueellakin asuu 17 miljoonaa, ja me olemme viimeisen tiedon mukaan yksin takaamassa tuota jättirahastoa.
Jos joku luulee, ettei tämä voi olla näin, niin hän elää kuvitelmissa - kaikki tämä on lukenut lehdissä ja juuri näin kun siitä kirjoitan. - KontioGlobalisti
jäävuorenhuippu kirjoitti:
Sitten me tietysti voimme vielä uutisista tarkistaa, että miten tämä Kallasin tilintarkastus ja petosten torjuntatyö sitten onnistui. Pahimpia asioitahan meille ei edes kerrota, kun tiedämme kenen hallussa ovat tiedotusvälineet, mutta tämä kerrottiin, ja näin se toimi:
"Vuosien 2007, 2008 ja 2009 raportit luovutettiin The Telegraph -lehdelle johtuen ylempien europarlamentaarikkojen toiveesta julkistaa asia. Parlamentin pääsihteeri Klaus Welle yritti estää raporttien julkistamisen.
Raporteissa käsitellään EU-parlamentin 1700 miljoonan euron budjetin väärinkäyttöä."
http://www.talouselama.fi/uutiset/skandaali euparlamentissa holtitonta rahankayttoa paljastunut/a2003997
Hyvä KontioGlobalisti: kuka oli kenenkä kaveri, kuka päätti, että tuon katalan kaverin kanssa ei kaveerata, kun se oli katalasta maailmasta?Kaveeraamisten vaihtoehtojen valikoinnin mahdollisuuksien kohdalla luonnehdin tilannetta näin:
- Mitä runsaammin meillä, suomalaisilla kanskuntana, Suomella valtiona, on omaa päätösvaltaa, jota nyt voidaan luonnehtia itsenäisyydeksikin, niin sitä paremmat mahdollisuudet meillä on valikoida vuorovaikutustamme globaalissa maailmassa.
Ja toisin päin nähtynä:
- Mitä vähemmän meillä on omaa päätösvaltaa eli itsenäisyyttä esim. EU-jäsenyyden vuoksi, niin sitä rajatummat ovat mahdollisuutemme tehdä omaa etuamme palvelevia viisaita valintoja.
Kansainvälistä vuorovaikutusta harjoitetaan luonnollisesti monissa muodoissa. Tiedämme valtioitten väliset suhteet ja nykyään siihen yhteyteen kuuluu myös EU-jäsenyyden mukana tulevat kytkennät, jonka asetelman osalta mm. Norja ja Sveitsi pääsevät valikoimaan tekemisensä Suomea vapaammin. Kansainväliseen kontaktoimiseen kuuluu mitä monipuolisinta toimintaa talouden, kulttuurin, matkailun ja siihen liittyen myös tavallisten ihmisten tasolla. Valintoja tehdään ja valikoimista harjoitetaan. EU ei ole koko maailma. - voi, voi
KontioGlobalisti kirjoitti:
Kaveeraamisten vaihtoehtojen valikoinnin mahdollisuuksien kohdalla luonnehdin tilannetta näin:
- Mitä runsaammin meillä, suomalaisilla kanskuntana, Suomella valtiona, on omaa päätösvaltaa, jota nyt voidaan luonnehtia itsenäisyydeksikin, niin sitä paremmat mahdollisuudet meillä on valikoida vuorovaikutustamme globaalissa maailmassa.
Ja toisin päin nähtynä:
- Mitä vähemmän meillä on omaa päätösvaltaa eli itsenäisyyttä esim. EU-jäsenyyden vuoksi, niin sitä rajatummat ovat mahdollisuutemme tehdä omaa etuamme palvelevia viisaita valintoja.
Kansainvälistä vuorovaikutusta harjoitetaan luonnollisesti monissa muodoissa. Tiedämme valtioitten väliset suhteet ja nykyään siihen yhteyteen kuuluu myös EU-jäsenyyden mukana tulevat kytkennät, jonka asetelman osalta mm. Norja ja Sveitsi pääsevät valikoimaan tekemisensä Suomea vapaammin. Kansainväliseen kontaktoimiseen kuuluu mitä monipuolisinta toimintaa talouden, kulttuurin, matkailun ja siihen liittyen myös tavallisten ihmisten tasolla. Valintoja tehdään ja valikoimista harjoitetaan. EU ei ole koko maailma.Niin mutta, ymmärrätkö - tämä kohta meni jo? Se valinnanmahdollisuus. Olet ainakin 10 vuotta myöhässä ajattelussasi. On täysin ymmärrettävää, että et pysty sisäistämään millään kirjoittamaani, mutta vähän sinun täytyy edes yrittää aukoa aivojasi tajuamaan, että tässä tilanteessa nyt kukaan ei enää anna kenellekään mitään mahdollisuuksia. No, Espanjan pääministeri laittoi hyvin kampoihin, mutta se tuli jättikalliiksi Espanjalle. Siitä kirjoitin jossain toisessa ketjussa vähän aikaa sitten. Eikä nyt ole enää edes kyse "EU-jäsenyydestä". Sekin kohta meni jo. Emme ole enää minkään "jäseniä", vaan me olemme jo "se".
- koitetaas vielä
voi, voi kirjoitti:
Niin mutta, ymmärrätkö - tämä kohta meni jo? Se valinnanmahdollisuus. Olet ainakin 10 vuotta myöhässä ajattelussasi. On täysin ymmärrettävää, että et pysty sisäistämään millään kirjoittamaani, mutta vähän sinun täytyy edes yrittää aukoa aivojasi tajuamaan, että tässä tilanteessa nyt kukaan ei enää anna kenellekään mitään mahdollisuuksia. No, Espanjan pääministeri laittoi hyvin kampoihin, mutta se tuli jättikalliiksi Espanjalle. Siitä kirjoitin jossain toisessa ketjussa vähän aikaa sitten. Eikä nyt ole enää edes kyse "EU-jäsenyydestä". Sekin kohta meni jo. Emme ole enää minkään "jäseniä", vaan me olemme jo "se".
Tässä. Otapa tästä ketjusta nyt vastaan tietoa:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/11766740
Sitten otat tietoja tästä ketjussa sinne aivoihisi
http://keskustelu.suomi24.fi/node/11767066
Ja sitten yrität muodostaa jonkinlaista kokonaiskuvaa tilanteesta, ja ymmärrät, että nämä tiedot ovat faktoja, eivät spekulointeja, eivät mielipiteitä, arvailuja, luuloja tai kuvitelmia, vain tietoa. - huippuhistoriallinen
koitetaas vielä kirjoitti:
Tässä. Otapa tästä ketjusta nyt vastaan tietoa:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/11766740
Sitten otat tietoja tästä ketjussa sinne aivoihisi
http://keskustelu.suomi24.fi/node/11767066
Ja sitten yrität muodostaa jonkinlaista kokonaiskuvaa tilanteesta, ja ymmärrät, että nämä tiedot ovat faktoja, eivät spekulointeja, eivät mielipiteitä, arvailuja, luuloja tai kuvitelmia, vain tietoa.Totta kait tässä pitää nyt sitten ryhtyä jo kyselemään, että miten niillä voikin olla näin mittava valta ja voima?!
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sendain_maanjäristys_2011
Päivä oli 11.3.2011
Nyt sinun ei tarvitse kuin tarkistaa, että mitä täsmälleen samana päivänä ja samalla kellonlyömällä tehtiin EU:ssa. Uskomatonta, mutta totta. Enkä toki ole ainoa, joka on asian havainnut, nimittäin kauhu levisi hyvin nopeasti koko Euroopassa, ja aivan kuin tsunamivaara olisi yltänyt aivan ilmeisesti juuri kaikkien valtioiden sisäosiinkin - alkoi jättimittava kaikkien ydinvoimaloiden pikatarkistus.
Tiedän, kun seurasin koko ajan niin EU:n tapahtumia kuin toisella silmällä myös Japania - ja niin tek monii muutkin.
Tässä Taloussanomien keskusteluketjussa oli tehnyt kaikista mielenkiintoisimmat havainnot - mutta en tiedä, että onko nyt jo sensuroitu. Joka tapauksessa mielenkiintoisen asiantuntevaa keskustelua jo vuodesta 2008 alkaen.
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=85034&start=0&tstart=0
Kun pikavilkaisin, niin vaikutti siellä, että siellä oli kyllä kumman tyhjä aukko keskustelun kohdalla keväällä 2011, mutta voi olla, että asia otettiinkin esille myöhemmin. - menneisyydessä
huippuhistoriallinen kirjoitti:
Totta kait tässä pitää nyt sitten ryhtyä jo kyselemään, että miten niillä voikin olla näin mittava valta ja voima?!
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sendain_maanjäristys_2011
Päivä oli 11.3.2011
Nyt sinun ei tarvitse kuin tarkistaa, että mitä täsmälleen samana päivänä ja samalla kellonlyömällä tehtiin EU:ssa. Uskomatonta, mutta totta. Enkä toki ole ainoa, joka on asian havainnut, nimittäin kauhu levisi hyvin nopeasti koko Euroopassa, ja aivan kuin tsunamivaara olisi yltänyt aivan ilmeisesti juuri kaikkien valtioiden sisäosiinkin - alkoi jättimittava kaikkien ydinvoimaloiden pikatarkistus.
Tiedän, kun seurasin koko ajan niin EU:n tapahtumia kuin toisella silmällä myös Japania - ja niin tek monii muutkin.
Tässä Taloussanomien keskusteluketjussa oli tehnyt kaikista mielenkiintoisimmat havainnot - mutta en tiedä, että onko nyt jo sensuroitu. Joka tapauksessa mielenkiintoisen asiantuntevaa keskustelua jo vuodesta 2008 alkaen.
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=85034&start=0&tstart=0
Kun pikavilkaisin, niin vaikutti siellä, että siellä oli kyllä kumman tyhjä aukko keskustelun kohdalla keväällä 2011, mutta voi olla, että asia otettiinkin esille myöhemmin.No, ainakin tässä on kirjattu ko. ajankohtaa ja EU-tapahtumia Japanin kanssa vuorotellen - ehkä sieltä selviää, että mistä on kyse.
http://hejac.createforumhosting.com/suomen-vai-suomalaisten-turva-uhattuna-t385-585.html
- perustietoja
Suomalaiset ovat innokkaita kertomaan mielipiteitään, eivät hankkimaan tietoa. Useilla ei ole edes aavistustakaan, että ketä ovat nämä ns. eliitiksi kutsutut henkilöt taustoiltaan. Edellä on tämä Siim Kallas, joka oli Barrosson (EU-eliittijohtaja) komissiossa. Tiedättekö kuka Barrosso todellisuudessa on? Hän on Portugalin neilikkavallankumouksen Maolaisen kommunistisiiven sissijohtaja. Hän on osallistunut terroristitoimintaan johon on kuulunut mm. ihmisten sippauksia. Tällä hetkellä hän on Euroopan Unionin komission puheenjohtaja.
Suomeksi se kerrotaan näin:
"Poliittisen uransa Barroso aloitti jo ennen neilikkavallankumousta 1974. Hän oli yksi Portugalin kommunistisen työväenpuolueen johtajia, mutta liittyi vuonna 1980 keskustalais-oikeistolaiseen Portugalin sosiaalidemokraattiseen puolueeseen (PSD)."
http://fi.wikipedia.org/wiki/José_Manuel_Barroso
Mutta englanniksi kuten asia on todellisuudessa:
"Barroso's political activity began in his late teens, during the Estado Novo regime in Portugal, before the Carnation Revolution of 25 April 1974. In his college days, he was one of the leaders of the underground Maoist MRPP (Reorganising Movement of the Proletariat Party, later PCTP/MRPP, Communist Party of the Portuguese Workers/Revolutionary Movement of the Portuguese Proletariat)."
Vastaavasti Angela Merkel on:
"Merkel syntyi Hampurissa, missä hänen isänsä Horst Kasner opiskeli teologiaa. Angelan ollessa muutaman viikon ikäinen perhe muutti Saksan demokraattiseen tasavaltaan. Seuraavan kerran Merkel kävi Saksan liittotasavallassa vasta 32-vuotiaana serkkunsa häissä.
Hänen isänsä vihittiin luterilaiseksi pastoriksi Brandenburgissa 1954. Angela Kasner kävi koulunsa DDR:ssä ja meni Leipzigin Karl-Marx-yliopistoon opiskelemaan fysiikkaa ja kemiaa. Yliopistoaikoinaan hän liittyi sosialistiseen Freie Deutsche Jugend -nuorisojärjestöön ja kohosi siinä varsin korkeaan asemaan, FDJ:n piirintoimiston ja tiedeakatemian agitprop-toiminnan johtoon."
Ymmärtävätkö ihmiset enää edes, että mikä Itä-Saksa oli?!- ...........
Merkel, neocon...
"He emphasises her links with the neo-conservatives and her idea of US leadership in Europe."
http://www.voltairenet.org/article145409.html
- tilanne nyt
Edellä jäi pois Suomen kielisestä wikistä linkki tuohon Merkelin tekstiin, mutta englannin kielisen Merkelin wikin mukaan heidän tarkoitus on nyt "lähentyä" Venäjää.
Heidän oikea puolueensa sivustolla kerrotun mukaan (Euroopan Kansanpuolue), johon puolueeseen kuuluvat nämä eliittijohtajat (Suomesta Stubb, Niinistö, Katainen, Räsänen), he aikovat seuraavaksi yhdistyä BIG Euroopaksi yhdistymällä Venäjän kanssa. Putinin puolue on Suomen kokoomuksen sisarpuolue. Vastaavasti puolue on neuvotellut jo Kiinan kanssa yksipuoluejärjestelmästä ja heillä on strateginen yhteistyösopimus.
Suomen Venäjä-viisumit kirjoitetaan tällä hetkellä veroparatiisisaarille rekisteröidyn firman toimesta, jonka firman omistajaa ei edes ulkoministeriössä tiedetty, kun toimittaja yritti saada selville. Viimeksi toimipiste avattiin Pietarissa, ja Stubb kävi leikkaamassa silkkinauhan poikki. Passit luovutetaantällä hetkellä R-kioskeilta, ja Stubb ahkeroi, että Venäjän raja saataisiin auki.
Tässä perustaksi uutinen:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288416236734.html
Tässä Putinin puolueesta:
"Puolue on tavoitellut Euroopan kansanpuolueen (EPP) jäsenyyttä. Elokuussa 2010 Yhtenäinen Venäjä ja Euroopan kansanpuolue pitivät Helsingissä yhteisen seminaarin, jossa käsiteltiin Euroopan unionin ja Venäjän suhteiden kehittämistä. Isäntänä toimi Kokoomuksen puheenjohtaja ja EPP:n varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.[27]
Yhtenäinen Venäjä on käynyt vuonna 2008 myös neuvotteluja jäsenyydestä kristillisdemokraattisen Centrist Democrat Internationalin kanssa.[28]
Yhtenäisellä Venäjällä on yhteystoimisto Israelissa Kadiman kanssa tehdyn sopimuksen myötä.[27] Puolueella on myös strateginen yhteistyösopimus Kiinan kommunistisen puolueen kanssa.[29] Yhtenäinen Venäjä on keskustellut kiinalaisten kanssa kokemuksista yhden puolueen järjestelmästä ja talouspolitiikan johtamisesta."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhtenäinen_Venäjä#cite_note-30
Tämä on Euroopan poliittinen tilanne tällä hetkellä - kaikki Kreikka- ja rahakriisit luotiin Jyrki Kataisen (EcoFin) johdolla hämäykseksi, kun tätä järjestelmää luotiin valmiiksi, ja näin he saivat(rahakriisin nimissä) valtioiden eliittijohtajien kautta kansalaiset sellaiseen koukkuun, ettei siitä ole enää mitään ulospääsyä.- tästä hetkestä
Tässä on nyt sitten se EU-eliitin sivusto Eurooppa-neuvosto, joka sai poliittisen ylimmän päätäntävallan Lissabonin sopimuksen myötä, josta kerrotaan tuossa Lasse Lehtisen Euroopan parlamentin sivuilta olevassa tekstissä vuodelta 2005, kun valtiot eivät suostuneet allekirjoittamaan EU:n perustuslakia. Tämän jälkeen nimi muutettiin Lissabonin sopimukseksi, ja tässä nyt ollaan, ja tämä tehtiin - kuten Lehtinen edellä kertoo - ilman, että kansa huomasi mitään, kun kansa ei ymmärrä mitään. Huomatkaa sivuston EU-lipun mukaelma, se siis ei ole EU-lippu, vaan vapaamuurareiden valvova silmä.
http://www.european-council.europa.eu/home-page/highlights/eu-russia-joint-commitment-to-develop-strategic-partnership-further?lang=fi
Muistakaa myös sanasta strategia, että se tarkoittaa asiaa, jolla on päämäärä.
Artikkelin kuvassa kävelevät Putin ja Barrosso sekä Belgian ex-pääministeri Herman Van Rompuy - EU-presidentiksi tituleerattu.
Belgiahan oli liki kaksi vuotta ilman hallitusta poliittisesti kaoottisen tilanteensa vuoksi. Van Rompuy on kaiken johtaja, ja hänen alaisuuteen on tarkoitus tulla nyt sekä valtioiden budjettivalta että myös kaikkien valtioiden lähestystöjen valta, jotka on tarkoitus muuttaa EU-lähetystöiksi (ei ole siis enää Suomen lähetystöä.) - historia toistaa
tästä hetkestä kirjoitti:
Tässä on nyt sitten se EU-eliitin sivusto Eurooppa-neuvosto, joka sai poliittisen ylimmän päätäntävallan Lissabonin sopimuksen myötä, josta kerrotaan tuossa Lasse Lehtisen Euroopan parlamentin sivuilta olevassa tekstissä vuodelta 2005, kun valtiot eivät suostuneet allekirjoittamaan EU:n perustuslakia. Tämän jälkeen nimi muutettiin Lissabonin sopimukseksi, ja tässä nyt ollaan, ja tämä tehtiin - kuten Lehtinen edellä kertoo - ilman, että kansa huomasi mitään, kun kansa ei ymmärrä mitään. Huomatkaa sivuston EU-lipun mukaelma, se siis ei ole EU-lippu, vaan vapaamuurareiden valvova silmä.
http://www.european-council.europa.eu/home-page/highlights/eu-russia-joint-commitment-to-develop-strategic-partnership-further?lang=fi
Muistakaa myös sanasta strategia, että se tarkoittaa asiaa, jolla on päämäärä.
Artikkelin kuvassa kävelevät Putin ja Barrosso sekä Belgian ex-pääministeri Herman Van Rompuy - EU-presidentiksi tituleerattu.
Belgiahan oli liki kaksi vuotta ilman hallitusta poliittisesti kaoottisen tilanteensa vuoksi. Van Rompuy on kaiken johtaja, ja hänen alaisuuteen on tarkoitus tulla nyt sekä valtioiden budjettivalta että myös kaikkien valtioiden lähestystöjen valta, jotka on tarkoitus muuttaa EU-lähetystöiksi (ei ole siis enää Suomen lähetystöä.)Ja lopuksi vilkaisu menneisyyteen. Kansanpuolueen juuret löytyvät aina toisen maailmansodan ajoilta asti, jolloin he ovat jo luoneet tämän Eurooppa-strategiansa. Hitlerillä oli kilpaileva kansallissosialistisiipi - kommunistinen - jonka hän petti.
http://www.talouselama.fi/uutiset/natsikortti vilahti saksassa keskustelussa eun pankkiunionista/a2194331
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallissosialismi - ...............
tästä hetkestä kirjoitti:
Tässä on nyt sitten se EU-eliitin sivusto Eurooppa-neuvosto, joka sai poliittisen ylimmän päätäntävallan Lissabonin sopimuksen myötä, josta kerrotaan tuossa Lasse Lehtisen Euroopan parlamentin sivuilta olevassa tekstissä vuodelta 2005, kun valtiot eivät suostuneet allekirjoittamaan EU:n perustuslakia. Tämän jälkeen nimi muutettiin Lissabonin sopimukseksi, ja tässä nyt ollaan, ja tämä tehtiin - kuten Lehtinen edellä kertoo - ilman, että kansa huomasi mitään, kun kansa ei ymmärrä mitään. Huomatkaa sivuston EU-lipun mukaelma, se siis ei ole EU-lippu, vaan vapaamuurareiden valvova silmä.
http://www.european-council.europa.eu/home-page/highlights/eu-russia-joint-commitment-to-develop-strategic-partnership-further?lang=fi
Muistakaa myös sanasta strategia, että se tarkoittaa asiaa, jolla on päämäärä.
Artikkelin kuvassa kävelevät Putin ja Barrosso sekä Belgian ex-pääministeri Herman Van Rompuy - EU-presidentiksi tituleerattu.
Belgiahan oli liki kaksi vuotta ilman hallitusta poliittisesti kaoottisen tilanteensa vuoksi. Van Rompuy on kaiken johtaja, ja hänen alaisuuteen on tarkoitus tulla nyt sekä valtioiden budjettivalta että myös kaikkien valtioiden lähestystöjen valta, jotka on tarkoitus muuttaa EU-lähetystöiksi (ei ole siis enää Suomen lähetystöä.)" ja tässä nyt ollaan, ja tämä tehtiin - kuten Lehtinen edellä kertoo - ilman, että kansa huomasi mitään"
Johan tuo kerrottiin täälläkin jo vuonna 2004. Tässä lyhyesti lainaten:
"Siis Euroopan yhdentymisen päämääränä on ollut alusta alkaen suurvallan perustaminen Eurooppaan. Euroopan liittovaltion rakentaminen perustui vuosikymmenien ajan ranskalaisen Jean Monnetin hahmottelemaan pienten askelten politiikkaan eli ”funktionalismiin”. Itse sanalla ”funktionalismi” tarkoitetaan tarkoituksenmukaisuuteen perustuvaa toimintaa.
Jean Monnetin mielestä Euroopan liittovaltiota piti rakentaa niin hitaasti ja varovasti, etteivät Euroopan eri maiden kansalaiset käsittäisi Euroopan integraatioprosessin lopullista päämäärää – Euroopan Yhdysvaltoja. Tämän strategian mukaan Euroopan maiden pitäisi vähitellen perustaa eri yhteiskunnan ja talouden sektoreille valtaa tehokkaasti yleiseurooppalaiselle tasolle siirtäviä eurooppalaisia instituutioita ja organisaatioita.
Näin päätösvaltaa alkaisi siirtyä hiljalleen pienissä, kansalaisilta huomaamatta jäävissä palasissa kansallisvaltioilta yleiseurooppalaisille toimielimille ja instituutioille. Lopulta kansallisvaltiot olisivat siirtäneet jo niin huomattavan osan päätösvallastaan eurooppalaiselle tasolle, joten kansallisen päätösvallan rippeistä luopuminen kävisi helposti. Monnetin strategian mukaan jokaisen yksittäisen vallansiirron askeleen tulisi olla kuitenkin niin vähäinen ja huomaamaton, ettei se aiheuttaisi vastareaktioita yhdenkään keskeisen jäsenmaan kansalaisten keskuudessa. "
http://keskustelu.suomi24.fi/node/815172
Linkissä paljon enemmän asiasta. - mitä me teimme?
............... kirjoitti:
" ja tässä nyt ollaan, ja tämä tehtiin - kuten Lehtinen edellä kertoo - ilman, että kansa huomasi mitään"
Johan tuo kerrottiin täälläkin jo vuonna 2004. Tässä lyhyesti lainaten:
"Siis Euroopan yhdentymisen päämääränä on ollut alusta alkaen suurvallan perustaminen Eurooppaan. Euroopan liittovaltion rakentaminen perustui vuosikymmenien ajan ranskalaisen Jean Monnetin hahmottelemaan pienten askelten politiikkaan eli ”funktionalismiin”. Itse sanalla ”funktionalismi” tarkoitetaan tarkoituksenmukaisuuteen perustuvaa toimintaa.
Jean Monnetin mielestä Euroopan liittovaltiota piti rakentaa niin hitaasti ja varovasti, etteivät Euroopan eri maiden kansalaiset käsittäisi Euroopan integraatioprosessin lopullista päämäärää – Euroopan Yhdysvaltoja. Tämän strategian mukaan Euroopan maiden pitäisi vähitellen perustaa eri yhteiskunnan ja talouden sektoreille valtaa tehokkaasti yleiseurooppalaiselle tasolle siirtäviä eurooppalaisia instituutioita ja organisaatioita.
Näin päätösvaltaa alkaisi siirtyä hiljalleen pienissä, kansalaisilta huomaamatta jäävissä palasissa kansallisvaltioilta yleiseurooppalaisille toimielimille ja instituutioille. Lopulta kansallisvaltiot olisivat siirtäneet jo niin huomattavan osan päätösvallastaan eurooppalaiselle tasolle, joten kansallisen päätösvallan rippeistä luopuminen kävisi helposti. Monnetin strategian mukaan jokaisen yksittäisen vallansiirron askeleen tulisi olla kuitenkin niin vähäinen ja huomaamaton, ettei se aiheuttaisi vastareaktioita yhdenkään keskeisen jäsenmaan kansalaisten keskuudessa. "
http://keskustelu.suomi24.fi/node/815172
Linkissä paljon enemmän asiasta.Tiedän.
Ei kyseessä ole mikään uusi asia, mutta ei myöskään liittovaltio vaan diktatuuri. Itse olen tutustunut aiheeseen Turun yliopiston professoreiden jo 1973 kirjoittamasta kirjasta Euroopan yhdentymisestä, johon artikkelikokoelman tekemiseen heidät "innosti", kun yliopistolla kävi puhumassa siniverinen Otto von Habsburg Pan-Eurooppaliikkeen isä, ja myös Euroopan Unionnin isiä. Pan-Eurooppaliikkeellä on päämaja Suomen Turussa kauppakorkeassa. Suomalaisilla - kun tästä aiheesta puhutaan - on kova tarve katsoa sinne mahdollisimman kauas valtameren taakse, näkemättä mitä omassa maassa tehdään tai tapahtuu. Ei se Yhdysvallat meitä suuhunsa ahmi, ellei joku syötä. Parasta nyt kaivaa vain sitä malkaa ensin omasta silmästä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pan - missä tietoa?!
............... kirjoitti:
" ja tässä nyt ollaan, ja tämä tehtiin - kuten Lehtinen edellä kertoo - ilman, että kansa huomasi mitään"
Johan tuo kerrottiin täälläkin jo vuonna 2004. Tässä lyhyesti lainaten:
"Siis Euroopan yhdentymisen päämääränä on ollut alusta alkaen suurvallan perustaminen Eurooppaan. Euroopan liittovaltion rakentaminen perustui vuosikymmenien ajan ranskalaisen Jean Monnetin hahmottelemaan pienten askelten politiikkaan eli ”funktionalismiin”. Itse sanalla ”funktionalismi” tarkoitetaan tarkoituksenmukaisuuteen perustuvaa toimintaa.
Jean Monnetin mielestä Euroopan liittovaltiota piti rakentaa niin hitaasti ja varovasti, etteivät Euroopan eri maiden kansalaiset käsittäisi Euroopan integraatioprosessin lopullista päämäärää – Euroopan Yhdysvaltoja. Tämän strategian mukaan Euroopan maiden pitäisi vähitellen perustaa eri yhteiskunnan ja talouden sektoreille valtaa tehokkaasti yleiseurooppalaiselle tasolle siirtäviä eurooppalaisia instituutioita ja organisaatioita.
Näin päätösvaltaa alkaisi siirtyä hiljalleen pienissä, kansalaisilta huomaamatta jäävissä palasissa kansallisvaltioilta yleiseurooppalaisille toimielimille ja instituutioille. Lopulta kansallisvaltiot olisivat siirtäneet jo niin huomattavan osan päätösvallastaan eurooppalaiselle tasolle, joten kansallisen päätösvallan rippeistä luopuminen kävisi helposti. Monnetin strategian mukaan jokaisen yksittäisen vallansiirron askeleen tulisi olla kuitenkin niin vähäinen ja huomaamaton, ettei se aiheuttaisi vastareaktioita yhdenkään keskeisen jäsenmaan kansalaisten keskuudessa. "
http://keskustelu.suomi24.fi/node/815172
Linkissä paljon enemmän asiasta.Katsin linkin.
Juu, mielipiteitä. Ei ole kivaa. Tosi tyhmä EU.
Missä ovat konkreettiset tiedot - vuosi oli 200?. Mitä te teitte, jos kerran TIESITTE?
Syöksitte kivasti jakaen mielipiteitä Suomen kansan helvetin partaalle spekuloiden Yhdysvalloista - niinkö? - vielä ihmettelen
missä tietoa?! kirjoitti:
Katsin linkin.
Juu, mielipiteitä. Ei ole kivaa. Tosi tyhmä EU.
Missä ovat konkreettiset tiedot - vuosi oli 200?. Mitä te teitte, jos kerran TIESITTE?
Syöksitte kivasti jakaen mielipiteitä Suomen kansan helvetin partaalle spekuloiden Yhdysvalloista - niinkö?Vaikka kuinka katsontuota linkkiä - en löydä edes Euroopan Kansanpuolueen johtajan Jyrki Kataisen nimeä, joka jo vuodesta 2006 on junaillut meille finanssikriisiä EcoFin järjestelmän muodossa, jolla ei tuolloin ollut mitään tekemistä Euroopan Unionin kanssa - vaan Kansanpuolueen.
En löydä ihmettelyä myöhemminkään, että miten jonkun toisen puolueen johtaja on Suomen pääministerinä. En löydä myöskään edes ihmettelyä, että koska mitään Stubbia tai Kataista tai ministereitä ei ole valittu edustamaan meitä EU:ssa, niin miten he voivat koko ajan hypätä siellä tekemässä jotakin päätöksiä (meillä on EU-edustajien vaalit erikseen), en löydä myöskään mitään ihmettelyä, että EU-huippukokous -nimellä toimiva systeemi tekee päätöksiä edellä mainittujen henkilöiden voimin, joita kansa ei ole koskaan valinnut EU-edustajikseen, ja joka EU-huippukokous ei edes ole millään tavalla Euroopan Unionin osa - koko nimi on harhaitus.
Pöyristyttävää. - missä äly?!
vielä ihmettelen kirjoitti:
Vaikka kuinka katsontuota linkkiä - en löydä edes Euroopan Kansanpuolueen johtajan Jyrki Kataisen nimeä, joka jo vuodesta 2006 on junaillut meille finanssikriisiä EcoFin järjestelmän muodossa, jolla ei tuolloin ollut mitään tekemistä Euroopan Unionin kanssa - vaan Kansanpuolueen.
En löydä ihmettelyä myöhemminkään, että miten jonkun toisen puolueen johtaja on Suomen pääministerinä. En löydä myöskään edes ihmettelyä, että koska mitään Stubbia tai Kataista tai ministereitä ei ole valittu edustamaan meitä EU:ssa, niin miten he voivat koko ajan hypätä siellä tekemässä jotakin päätöksiä (meillä on EU-edustajien vaalit erikseen), en löydä myöskään mitään ihmettelyä, että EU-huippukokous -nimellä toimiva systeemi tekee päätöksiä edellä mainittujen henkilöiden voimin, joita kansa ei ole koskaan valinnut EU-edustajikseen, ja joka EU-huippukokous ei edes ole millään tavalla Euroopan Unionin osa - koko nimi on harhaitus.
Pöyristyttävää.Sano nyt, tana, että miten tällä tavalla on luotu demokraattinen liittovaltio - tällä tavalla pystytään tyhmän kansan silmien edessä tekemään kyllä vallankaappaus ja luomaan diktatuuri.
Tajuatteko - eihän tätä ole tehty demokraattisesti edes mitään!
Kaikki jotka jauhavat paskkaaaa liittovaltiosta ovat johtamassa harhaan siitä todellisesta tapahtuneesta tilanteesta, samaa jengiä!
Sana "liittovaltio" on saman huijauksen jatkoa: annetaan ymmärtää, että meidän on alistuttava siihen, koska kyseessä on ollut jollakin tavalla demokraattinen päätös liittyä johonkin.
Todellakaan - näin tämä ei tapahtunut!!! - Jaa mitäkö
missä tietoa?! kirjoitti:
Katsin linkin.
Juu, mielipiteitä. Ei ole kivaa. Tosi tyhmä EU.
Missä ovat konkreettiset tiedot - vuosi oli 200?. Mitä te teitte, jos kerran TIESITTE?
Syöksitte kivasti jakaen mielipiteitä Suomen kansan helvetin partaalle spekuloiden Yhdysvalloista - niinkö?"Missä ovat konkreettiset tiedot - vuosi oli 200?. Mitä te teitte, jos kerran TIESITTE? "
Keskusteltiin näistä asioista pitkin nettiä toiset kirjoittelivat kirjoja ja yritettiin jakaa tietoa, näin jo 90-luvulla, esim. Tämä perustettiin jo 90-luvun alussa.
"Vaihtoehto EU:lle (VEU) on 1991 perustettu kansalaisjärjestö.
VEU:n tärkeinpänä toiminta-ajatuksena on vaihtoehtoisen tiedon jakaminen EU:sta ja sen päätöksenteosta sekä herättää ja tukea kansalaiskeskustelua EU:sta."
Kannattaa selailla:
http://www.kaapeli.fi/~veu/
Kansainvälistä toimintaa.
http://corporateeurope.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Corporate_Europe_Observatory
Joku suomensi CEO:n kirjankin.
Balanya - Doherty - Hoedeman - Wesselius
Oy Eurooppa Ab - EU:n ja teollisuuden vaaralliset kytkennät
http://www.like.fi/kirjat/oy-eurooppa-ab-eun-teollisuuden-vaaralliset-kytkennat
Eräät jotka tiesivät asioista perustivat Itsenäisyyspuolueen.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Itsenäisyyspuolue
Kaikenlaista...Mutta missä olitte, kun tietoa jaettiin? Valtamedia oli silloin hiljaa näitä asioista. - olette jäljessä
Jaa mitäkö kirjoitti:
"Missä ovat konkreettiset tiedot - vuosi oli 200?. Mitä te teitte, jos kerran TIESITTE? "
Keskusteltiin näistä asioista pitkin nettiä toiset kirjoittelivat kirjoja ja yritettiin jakaa tietoa, näin jo 90-luvulla, esim. Tämä perustettiin jo 90-luvun alussa.
"Vaihtoehto EU:lle (VEU) on 1991 perustettu kansalaisjärjestö.
VEU:n tärkeinpänä toiminta-ajatuksena on vaihtoehtoisen tiedon jakaminen EU:sta ja sen päätöksenteosta sekä herättää ja tukea kansalaiskeskustelua EU:sta."
Kannattaa selailla:
http://www.kaapeli.fi/~veu/
Kansainvälistä toimintaa.
http://corporateeurope.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Corporate_Europe_Observatory
Joku suomensi CEO:n kirjankin.
Balanya - Doherty - Hoedeman - Wesselius
Oy Eurooppa Ab - EU:n ja teollisuuden vaaralliset kytkennät
http://www.like.fi/kirjat/oy-eurooppa-ab-eun-teollisuuden-vaaralliset-kytkennat
Eräät jotka tiesivät asioista perustivat Itsenäisyyspuolueen.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Itsenäisyyspuolue
Kaikenlaista...Mutta missä olitte, kun tietoa jaettiin? Valtamedia oli silloin hiljaa näitä asioista.Niin, valtamedia ei kertonut myöskään sitä 1.3.2012, kun astui voimaan perustuslainmuutos, jolla Suomen itsenäisyys voidaan luovuttaa ulkopuoliselle taholle, josta Sasi ja Söderman sanoivat kumpikin, että se ei muuta mitään KOSKA SE ON JO VALLITSEVA TILANNE.
Mihin tarvitsette itsenäisyydenpuoluetta? Miten aiotte nyt hankkia tuon JO MENETETYN itsenäisyyden takaisin? Ymmärrätkö, se tapahtui sinä aikana, kun odotitte niitä valtamedian uutisia?
Ymmärrätkö, että ainoa mahdollisuus, kun maa ei ole enää itsenäinen olisi vain vallankaappaus?
Miten aiotte sen tehdä? - Siitä..
olette jäljessä kirjoitti:
Niin, valtamedia ei kertonut myöskään sitä 1.3.2012, kun astui voimaan perustuslainmuutos, jolla Suomen itsenäisyys voidaan luovuttaa ulkopuoliselle taholle, josta Sasi ja Söderman sanoivat kumpikin, että se ei muuta mitään KOSKA SE ON JO VALLITSEVA TILANNE.
Mihin tarvitsette itsenäisyydenpuoluetta? Miten aiotte nyt hankkia tuon JO MENETETYN itsenäisyyden takaisin? Ymmärrätkö, se tapahtui sinä aikana, kun odotitte niitä valtamedian uutisia?
Ymmärrätkö, että ainoa mahdollisuus, kun maa ei ole enää itsenäinen olisi vain vallankaappaus?
Miten aiotte sen tehdä?Kertoo puolueen puheenjohtaja monissakin blogeissaan, esim. tuolla keskustelua jossa myös näkökantasi on esillä jo ensimmäoisessä kommentissa.
"EU:sta eroaminen on helpompaa kuin siihen liittyminen"
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/145418-eusta-eroaminen-on-helpompaa-kuin-siihen-liittyminen
Ja toinen.
"Tiekartta ulos EU:sta
Miten Suomi voi erota EU:sta?
EU:n omissa sopimuksissa on määrätty menettely, jolla jäsenmaa voi erota unionista. Niiden mukaan eroaminen voi tapahtua kahden vuoden kuluttua eroilmoituksesta.
Suomi voi erota unionista riippumatta siitä, mitä EU:n lait siitä sanovat. Riittää, että eduskunta tekee asiasta päätöksen. Suomen perustuslain mukaan maamme on itsenäinen ja ylin valta Suomessa kuuluu Suomen kansalle. EU-jäsenyys on merkinnyt sitä, että Suomi on menettänyt valtiollisen itsenäisyytensä ja kansa ylimmän vallan maassamme. Näin ollen eduskunnalla on jopa velvollisuus tehdä päätös maamme eroamisesta EU:sta.
Äskettäin tehtiin perustuslain muutos, jossa siihen lisättiin lause ”Suomi on Euroopan unionin jäsen”. Tämä muutos toi ristiriidan maamme perustuslain sisälle. Suomen itsenäisyys ja EU-jäsenyys eivät voi käytännössä toteutua yhtä aikaa...."
http://www.anttipesonen.fi/2013/01/tiekartta-ulos-eusta.html
- sinne edelle
Edellä puhutaan Merkelin yhteydestä Yhdysvaltoihin - sinne päinhän nämä kaikki ainakin virallisesti kertovat olevansa enemmän kuin kallellaan.
Ja tämä kertomus tässä on vain näiden faktalinkkien kera ilman mitään spekulointia. Itse olen perehtynyt ennen kaikkea EU:iin tältä poliittiselta kannalta ja näihin faktatietoihin. Muut voivat sitten yrittää selvittää, tai vaikka spekuloidakin, että miten tuo koko kuvio Putinin kautta sitten heilahtaa jälleen sinne Yhdysvaltoihin, tai mikä ylipäätään on tämä kuvio ja yhteys mm. Kiinaan, joka tässä erittäin vahvana vaikuttajana mainitaan suhteessa Putiinin puolueeseen.
Näihin kuvioihinhan liittyy vahvasti myös k-g-b ja miljoona kiloa Neuvostoliiton kadonnutta kultaa, ja näiden kuvioiden kautta on sitten EU:n skandaali nimeltä Romano Prodi, joka oli heidän miehensä sisäpiirissä. Aleksander Stubb vastaavasti oli Prodin poliittisena neuvonantajana EU:ssa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Litvinenko
Totta kait kuviot ovat varsin monimutkaiset ja mielenkiintoiset, ja Putinhan itsekin oli saman kolmikirjaimisen järjestön miehiä jo aikaisemmin.- tiukka paikka
Kyllä. Se oli vallankaappaus, johon EU-presidentiksi mainittu Eurooppa-neuvoston johtaja Van Rompuy vastasi nikottelevalle Englannin pääministeri Cameronille syksyllä 2010, kun tilanne selvisi, että jos kritiikkiä ilmenee, se on sota! Haluatteko englannin kielisen linkin asiasta!
Cameron on nyt pohtinut ja tuon pohdinnan tulosta odotimme tammikuussa - me jotka ymmärsimme asian - Englanniksi Cameron ilmoitti, että Englanti euroaa EU:sta, jos valtaa ei palauteta takaisin demokraattiselle tasolle. Suomeksi tämä sama oli luettavissa lehdistä: Cameron vaatii lisää etuja Englannille.
Ja Kataisen vastaus Cameronille - joka tietysti kaikessa mielenkiintoisuudessaan julistettiin ympäri maailman, ja jäi varmasti valtaosalta suomalaisia ymmärtämättä oli:
Englannin sopii olla hiljaa - olemme yhteistä Fish and Chip -annosta.
Ja tästä sitten voivat vetää johtopäätöksen ne, joiden älli riittää.
Cameronin lähin ystävä ja poliittinen neuvonantaja löydettiin tämän jälkeen kuolleena ravintolan VIP-tilojen vessasta, siis sen jälkeen kun Van Rompuy oli uhannut sodalla, ja vielä tässäkään vaiheessa ei tarvita sanaa Yhdysvallat!
http://uk.reuters.com/article/2013/01/16/uk-eu-finland-katainen-idUKBRE90F0QG20130116
Herman Van Rompuy: 'Euroscepticism leads to war'
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/8124189/Herman-Van-Rompuy-Euroscepticism-leads-to-war.html - sitä miltä näyttää
tiukka paikka kirjoitti:
Kyllä. Se oli vallankaappaus, johon EU-presidentiksi mainittu Eurooppa-neuvoston johtaja Van Rompuy vastasi nikottelevalle Englannin pääministeri Cameronille syksyllä 2010, kun tilanne selvisi, että jos kritiikkiä ilmenee, se on sota! Haluatteko englannin kielisen linkin asiasta!
Cameron on nyt pohtinut ja tuon pohdinnan tulosta odotimme tammikuussa - me jotka ymmärsimme asian - Englanniksi Cameron ilmoitti, että Englanti euroaa EU:sta, jos valtaa ei palauteta takaisin demokraattiselle tasolle. Suomeksi tämä sama oli luettavissa lehdistä: Cameron vaatii lisää etuja Englannille.
Ja Kataisen vastaus Cameronille - joka tietysti kaikessa mielenkiintoisuudessaan julistettiin ympäri maailman, ja jäi varmasti valtaosalta suomalaisia ymmärtämättä oli:
Englannin sopii olla hiljaa - olemme yhteistä Fish and Chip -annosta.
Ja tästä sitten voivat vetää johtopäätöksen ne, joiden älli riittää.
Cameronin lähin ystävä ja poliittinen neuvonantaja löydettiin tämän jälkeen kuolleena ravintolan VIP-tilojen vessasta, siis sen jälkeen kun Van Rompuy oli uhannut sodalla, ja vielä tässäkään vaiheessa ei tarvita sanaa Yhdysvallat!
http://uk.reuters.com/article/2013/01/16/uk-eu-finland-katainen-idUKBRE90F0QG20130116
Herman Van Rompuy: 'Euroscepticism leads to war'
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/8124189/Herman-Van-Rompuy-Euroscepticism-leads-to-war.htmlToisen kerran Cameron sai korvilleen, kun Englanti kieltäytyi osallistumasta näihin ns. velkamaiden avustamisiin, ja sillloin - aivan sananmukaisesti Van Rompuy viestitti Cameronille, että nyt kaveri ammuit omaan jalkaan. Mutta en nyt muista uutisen englanninkielistä otsaketta, jotta saisin sen helposti etsittyä.
- Saksassa
Tietänevät, tuossa kuva sikäläisestä mielenosoituksesta, jossa kuvan hupaisa hahmo kertoo, mistä "Merkell on kotoisin" :-)
http://s2.photobucket.com/user/Aknib/media/karneval_bush_merkel.jpg.html
- KontioGlobalisti
Kaiken kaikkiaan alkaa vaikuttaa aiheelliselta kysyä:
- Eikö Suomen osallistumisasteesta EU- ja/tai euroraha-alueeseen nähden olisi jo lähivuosina paikallaan järjestää kansanäänestys, vaikka mm. Lasse lehtinen ja Alexander Stubb eivät kykenisikään katsomaan tilannetta avara-asenteisesti?
Kyllä euroraha-alueesta on mahdollisuus erota. Ja kyllä myös Euroopan uniosta voidaan erota.
Toisaalta on olemassa myös Suomelle sopivan osallistumisen vaihtoehto eli ilmeisesti ainakin euroraha-alueesta olisi hyödyllistä irtautua. Muussa EU-vuorovaikutuksessa olisi selkeästi tehtävä hajurako liittovaltioprojektiin. Meidän, Suomen, olisi aiheellista kehitellä omaa vaihtoehtoamme, jossa olisi tunnusmerkkejä sekä Iso-Britannian että Ruotsin malleista. Sinänsä en missään tapauksessa halua sulkea vaihtoehtojen joukosta myöskään esim. Sveitsin tarjoamaa esimerkkiä.- Vaihtoehtoja
Toki on, niitä on esitetty talouslalan lehdissäkin.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/11/22/professori-suomi-kimppaan-ruotsin-kanssa/201117312/12
Eri asia on, että miten asiat saataisiin äänestäjille tiedoksi, nykyistenkin gallupien mukaan äänestävät juuri näitä EU:hun hurahtaneita puolueita jotka naivisti kuvittelevat voivansa muuttaa unionia, se jos mikä on absurdia.
EU on käytännössä täysin alisteinen USA:n toimille jo pelkästään NATO:n ja sen hieman vähemmän kerrotun historian takia, on ollut sitä jo WW II:sta lähtien.
Kysyt tuolla ylempänä tähän tapaan:
"Pussy Riot"-jutun, jossa mentiin kirkkoon melskaamaan ja sen "taiteen" arvosteluhan on ihan kamalaa. Samaan sarjaan kuuluu sateenkaari-idean kohdentaminen nimen omaan Venäjään. Mikä ihmeen operointi tuossa kaikessa on meneillään? "
Eihän tuo asia isoja vaadi, riittää kun selvittää, näiden operaatioiden rahoituksen, samoin sen kuka rahoittaa mitäkin ja minkä tähden, lähteethän ovat olleet näkyvissä...
"Who or What is Russia’s “Pussy Riot?”
"GOLOS and other US-backed NGOs and opposition parties are now attempting to trigger an “Arab Spring” in Russia."
http://keskustelu.suomi24.fi/node/10822889/#comment-56606583 - KontioGlobalisti
Vaihtoehtoja kirjoitti:
Toki on, niitä on esitetty talouslalan lehdissäkin.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/11/22/professori-suomi-kimppaan-ruotsin-kanssa/201117312/12
Eri asia on, että miten asiat saataisiin äänestäjille tiedoksi, nykyistenkin gallupien mukaan äänestävät juuri näitä EU:hun hurahtaneita puolueita jotka naivisti kuvittelevat voivansa muuttaa unionia, se jos mikä on absurdia.
EU on käytännössä täysin alisteinen USA:n toimille jo pelkästään NATO:n ja sen hieman vähemmän kerrotun historian takia, on ollut sitä jo WW II:sta lähtien.
Kysyt tuolla ylempänä tähän tapaan:
"Pussy Riot"-jutun, jossa mentiin kirkkoon melskaamaan ja sen "taiteen" arvosteluhan on ihan kamalaa. Samaan sarjaan kuuluu sateenkaari-idean kohdentaminen nimen omaan Venäjään. Mikä ihmeen operointi tuossa kaikessa on meneillään? "
Eihän tuo asia isoja vaadi, riittää kun selvittää, näiden operaatioiden rahoituksen, samoin sen kuka rahoittaa mitäkin ja minkä tähden, lähteethän ovat olleet näkyvissä...
"Who or What is Russia’s “Pussy Riot?”
"GOLOS and other US-backed NGOs and opposition parties are now attempting to trigger an “Arab Spring” in Russia."
http://keskustelu.suomi24.fi/node/10822889/#comment-56606583Niin sitä on väläytelty pohjoismaista valuutta-aluetta ja jopa valtioliittoakin. Kun mm. Paavo Väyrynen arvioi mahdolliseksi Ruotsin kruunun ottamisen Suomen valuutaksi, jos euroraha-alue hajoaisi, niin sen idean kohdalla minulla on jonkinmoinen kunnia ilmoittaa olevani täysin eri kannalla kuin Väyrys-Paavo.
Jos ylipäätään kuvitellaan asetelmaa, jossa Pohjois-Euroopan valuutta- ja valtioliittoalue toteutuisi, niin Suomen osuus siinä kimppakumppanuudessa olisi alusmaan ja tytäryhtiötalouden sekä työvoimareservaatin rooli. Pääkonttorit keskittyisivät Tukholmaan ja ehkä myös Osloon sekä Kööpenhaminaan. Meille Suomeen jäisi "perinteinen" Itämaakunnan asema ja status, mikä on tuttua jo yli kahden vuosisadan takaiselta ja sitä aikaisemmalta ajalta. Todennäköisesti kansainvälisissä "rauhanturvaamistoimissakin" ruotsalaiskomentajat määräilisivät suomalaismiehistöä pahimpiin paikkoihin hakkapeliittahengessä, koska "suomalaiset ovat niin kovia poikia taistelemaan" eli siis pöhköjä vedätettäviä.
Meillä valtamedian ylläpitämä Venäjään kohdentuva kohkaaminen saattaa hyvinkin liittyä tulevien vaalien kampanjointiin. Europarlamentin vaalit ovat vuorossa ensi vuonna ja sitten eduskuntavaalit v.2015. Se tarkoittaa runsaan 18 kuukauden aikajakson pituista ankaraa valtakamppailua. Tässäkin keskustelussa mainittu "eliitti" pyrkii totta kai pitämään valta-asemansa mahdollisimman hyvin. Nykyisenä kiinnekohtana on EU-jäsenyys ja euroraha-alueessa mukanapysyminen. Vaihtoehto B lienee hatara hahmotelma pohjoismaisesta kuviosta.
Eliitti kokee ilmeisestikin kauhuskenaariona Keskustan ja Perussuomalaisten vaalivoiton, joka "pahimmillaan" saattaa johtaa jopa noiden kahden puolueen enemmistöön eduskunnassa. Yhtenä kampanjoinnin juonteena pätee vanhan Venäjän mörön uhkan esillenostaminen ja esilläpitäminen. Muuan Jyri-ministeri ilmoitti jo taannoin Suomella olevan kolme ongelmaa eli Venäjä, Venäjä, Venäjä. - Ehei
KontioGlobalisti kirjoitti:
Niin sitä on väläytelty pohjoismaista valuutta-aluetta ja jopa valtioliittoakin. Kun mm. Paavo Väyrynen arvioi mahdolliseksi Ruotsin kruunun ottamisen Suomen valuutaksi, jos euroraha-alue hajoaisi, niin sen idean kohdalla minulla on jonkinmoinen kunnia ilmoittaa olevani täysin eri kannalla kuin Väyrys-Paavo.
Jos ylipäätään kuvitellaan asetelmaa, jossa Pohjois-Euroopan valuutta- ja valtioliittoalue toteutuisi, niin Suomen osuus siinä kimppakumppanuudessa olisi alusmaan ja tytäryhtiötalouden sekä työvoimareservaatin rooli. Pääkonttorit keskittyisivät Tukholmaan ja ehkä myös Osloon sekä Kööpenhaminaan. Meille Suomeen jäisi "perinteinen" Itämaakunnan asema ja status, mikä on tuttua jo yli kahden vuosisadan takaiselta ja sitä aikaisemmalta ajalta. Todennäköisesti kansainvälisissä "rauhanturvaamistoimissakin" ruotsalaiskomentajat määräilisivät suomalaismiehistöä pahimpiin paikkoihin hakkapeliittahengessä, koska "suomalaiset ovat niin kovia poikia taistelemaan" eli siis pöhköjä vedätettäviä.
Meillä valtamedian ylläpitämä Venäjään kohdentuva kohkaaminen saattaa hyvinkin liittyä tulevien vaalien kampanjointiin. Europarlamentin vaalit ovat vuorossa ensi vuonna ja sitten eduskuntavaalit v.2015. Se tarkoittaa runsaan 18 kuukauden aikajakson pituista ankaraa valtakamppailua. Tässäkin keskustelussa mainittu "eliitti" pyrkii totta kai pitämään valta-asemansa mahdollisimman hyvin. Nykyisenä kiinnekohtana on EU-jäsenyys ja euroraha-alueessa mukanapysyminen. Vaihtoehto B lienee hatara hahmotelma pohjoismaisesta kuviosta.
Eliitti kokee ilmeisestikin kauhuskenaariona Keskustan ja Perussuomalaisten vaalivoiton, joka "pahimmillaan" saattaa johtaa jopa noiden kahden puolueen enemmistöön eduskunnassa. Yhtenä kampanjoinnin juonteena pätee vanhan Venäjän mörön uhkan esillenostaminen ja esilläpitäminen. Muuan Jyri-ministeri ilmoitti jo taannoin Suomella olevan kolme ongelmaa eli Venäjä, Venäjä, Venäjä.Ei eliittiä Keskustapuolue haittaa, se on ollut tiukasti globalisaattoreiden ohjastama jo vuosia, Vanhasen hallituskin haki opastusta hallitusohjeman tekoon McKinseyltä ja kummppaneilta.
http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2010/numero-2/kuka-tata-maata-johtaa - KontioGlobalisti
Ehei kirjoitti:
Ei eliittiä Keskustapuolue haittaa, se on ollut tiukasti globalisaattoreiden ohjastama jo vuosia, Vanhasen hallituskin haki opastusta hallitusohjeman tekoon McKinseyltä ja kummppaneilta.
http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2010/numero-2/kuka-tata-maata-johtaaRuotsalaiset pyörittävät Suomen päätöksentekijöitä kuin rulettikuulaa ja suomalaiset siinä vakaasti uskovaisina hokevat julkisuudessa synergiahyödyistä ja yhteisistä eduista.
- anna kalliit neuvot
"Eri asia on, että miten asiat saataisiin äänestäjille tiedoksi, nykyistenkin gallupien mukaan äänestävät juuri näitä EU:hun hurahtaneita puolueita jotka naivisti kuvittelevat voivansa muuttaa unionia, se jos mikä on absurdia."
Ja nyt kun tuota unionia johtaa EU-eliitti, joka ihan virallisesti puolustusministeri Haglundinkin mukaan on tullut valtaan "hämmästyttävin keinoin", niin millä hämmästyttävillä keinoilla me saisimme heidät nyt luovuttamaan vallan takaisin demokraattiseksi (tämä on se Cameronin huoli ja vaatimus), jotta voisimme sitten vaikuttaa vaikkapa äänestämällä niitä puolueita, jotka eivät naiivisti kuvittele voivansa muuttaa unionia - jos mikä, niin se on absurdia nyt mielestäsi.- sano se kuvin
Suomi on se EU:n verta pumppaava sydän: Suposta Salmi lähti johtamaan kriisinhallintaa/tiedustelutoimintaa, EU:n tiedotusvastaava on suomalainen, Olli Rehn johtaa koko troikkaa, joka käy ruoskimassa eri maita sekä EKP:n että EU:n nimissä, suomalaiset ovat miehittäneet kaikki tärkeimmät paikat; suomalainen johti Lybyan Nato-joukkoja, suomalainen Heinonen Iranin ydinvoimaloiden tarkistusryhmää, Ulvilan veriasiantuntija Tauru Irakin joukkohautojen penkomista ja jopa Japanista löytyi suomalainen Japanin hallituksesta tiedottamaan, kun ydinvoimalassa paukahti, suomalainen Nokia johti kansainvälistä vakoilujuttua, joka kärähti Kanadan tiedustelupalvelun avulla, mutta tärkeimpänä - koko tuon EU-eliitti systeemin pääpomot löytyvät Suomesta: Jyrki Katainen ja Sauli Niinistö. Onko millään muulla Euroopan Unionin jäsenmaalla tällaista EPP-neuvostoeliittijohtoa - pääministeri ja presidentti jäsenmaan sisällä. Ja nämä kuvittelevat, että me eroamme systeemistä vain kun kansa haluaa?! Haluta saa, mutta ei saa.
Ne jopa Sout Parkissa tietävät tilanteen, mutta suomalaiset eivät.
Näin paljon ne meistä pitävät:
"Julkaistu: 4.2.2011 13:08
Suomen tyly kohtalo on tuhoutua South Park -animaatiosarjassa.
Suomi tuhotaan ydinpommeilla Jimin kanavalla 17. helmikuuta.
Ydinasevallat päättävät pyyhkiä Suomen maailmankartalta, koska Suomi aikoo mennä tunnustamaan Maan tekemän petoksen avaruusolennoille.
Liian rehti Suomi tulee tunnontuskiin, kun Maan valtiot ovat yhdessä kavaltaneet avaruusolioilta näiden rahoja.
- Ufot saavat tietää asiasta ennemmin tai myöhemmin. Parasta on tunnustaa vaan heti. Emme voi elää syyllisyyden kanssa, erehdyttävästi Matti Vanhasta muistuttava Suomen päämies pohdiskelee.
Lopulta Suomeen ohjautuu lukuisia ydinkärkiä. Sen jälkeen Suomea ei enää ole. Avaruusolioille uskotellaan, että Suomi teki itsemurhan."
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288367018761.html
Ai niin - unohtui mainita - ja Irakin sota aloitettiin, kun Bush kokousti ystävänsä Paavo Lipposen kanssa.
Löytyy Jäätteenmäki gatesta selitys. - KontioGlobalisti
Sikäli mikäli EU:n muuttaminen osoittautuu todellakin absurdiksi, niin ainahan meillä, Suomella on mahdollisuus irtaantua koko porukasta. Sitä varten tarvitaan eduskuntavaaleissa voimasuhteitten siirtymä nykyisten hallituspuolueitten tappioksi. Sama siirtymä toimii myös siinä asetelmassa, jossa nykyinen unioni olisi muuttumassa liittovaltioksi eli semmoiseen muutokseen meidän, Suomen ei pidä lähteä mukaan osallistumaan muutoin kuin vastustamalla ja jättäytymällä pois liittovaltioporukasta. Kaikkiin pöytiin ei tarvitse olla änkeämässä. Jos sitten eduskuntavaaleissa onnistuisivat saamaan riittävää kannatusta ja eduskuntapaikkoja myös Keskustaa ja Perussuomalaisia vielä selkeämmin EU-jäsenyyden hylkäämisen kannalla olevat puolueet kuten mm. Itsenäisyyspuolue, niin en minä siitä mieltäni pahottaisi senkään mahdollisuuden konkretisoitumisesta. Hyvään kansanvaltaan kuuluu, että väestön kotitanhuvilta versova äänestäjien mielipide pelkistyy eduskunnassa äänestäjien tahdon mukaisiksi ratkaisuiksi.
- äänestäminen ei auta
KontioGlobalisti kirjoitti:
Sikäli mikäli EU:n muuttaminen osoittautuu todellakin absurdiksi, niin ainahan meillä, Suomella on mahdollisuus irtaantua koko porukasta. Sitä varten tarvitaan eduskuntavaaleissa voimasuhteitten siirtymä nykyisten hallituspuolueitten tappioksi. Sama siirtymä toimii myös siinä asetelmassa, jossa nykyinen unioni olisi muuttumassa liittovaltioksi eli semmoiseen muutokseen meidän, Suomen ei pidä lähteä mukaan osallistumaan muutoin kuin vastustamalla ja jättäytymällä pois liittovaltioporukasta. Kaikkiin pöytiin ei tarvitse olla änkeämässä. Jos sitten eduskuntavaaleissa onnistuisivat saamaan riittävää kannatusta ja eduskuntapaikkoja myös Keskustaa ja Perussuomalaisia vielä selkeämmin EU-jäsenyyden hylkäämisen kannalla olevat puolueet kuten mm. Itsenäisyyspuolue, niin en minä siitä mieltäni pahottaisi senkään mahdollisuuden konkretisoitumisesta. Hyvään kansanvaltaan kuuluu, että väestön kotitanhuvilta versova äänestäjien mielipide pelkistyy eduskunnassa äänestäjien tahdon mukaisiksi ratkaisuiksi.
Viimeksi kun nämä EU-sotavoimat iskujoukkoineen oli Suomessa hallituksen pykäämisen aikaan korkeassa hälytysvalmiudessa, niin ongelman nimi oli sellainen, että sellaista hallitusta Suomeen ei voida muodostaa - Soinin sanat, ei voi mennä hallitukseen, kun ei kannata hallituksen linjaa, vaikka siis koko hallitusta ei oltu vielä edes kasattu - jonka linja nyt on sitten jonkun muunlainen kuin mikä on tuo EU-eliittilinja josta kansa haluaa eroon, koska ei ymmärrä sitä. Ymmärrätkö?
Se ei vain nyt käy, niin ei käy. Äänestät mitä tahansa tai ketä tahansa.
Mutta jos tapahtuisi ihme, ja koko eduskunta olisikin täynnä muitakin kuin kynsien viilaajia, joita kansalla on sinne tapana äänestää nimiä mainitsematta, niin tietysti olisi mielenkiintoista nähdä, että mitä ne sitten meille selittää. Tai ei ne enää mitään selitä, ne sanoisi suoraan: nyt on diktatuuri, muistuttaisi uudesta mielenterveyslaista, jolla poliisi voi pistää kenet vain jemmaan ja kenen vain kirjoittamalla paperilla, mutta tuskin vaalia enää tarvitaankaan, kun se valta jo sillä perustuslailla 1.3.2012 annettiin sinne muualle, ja kun Van Rompuykin sanoi, että demokratia on lopetettava liian hitaana järjestelmänä - tosin en ole vielä saanut selville, että mihin niillä on kiire.
Uinut Ruususen unta edelleenkin tuon äänestämiskuvitelmasi kanssa, ja sehän tietysti on tarkoituskin, että mahdollisimman moni suomalainen nukkuu samalaista unta, kunne on jo myöhäistä .Mutta nyt on jo - joten voisitkin vaikka herät. Niillä on jo kaikki, ja ollaan takaamassa sellaisia jättilainoja ettei ole tosikaan. Ja varmasti saivat sen EU-sotapoliisinkin jo voimaan - vuonna 2011 siitä pututui vielä yksi nuijankopautus, ja sen valta on yli maiden valtioiden poliisin, sillä on täydellinen diplomaattinen rikossuoja, se saa pidättää kenet vaan selittämättä ja viedä mihin maahan haluaa sellaiseksi ajaksi kuin haluaa.
On se metkaa, että tässäkin asiassa pystytään poimimaan kuin rusinoita pullasta näkemättä kokonaisuutta tai pystymättä hahmottamaan näitä jo vuosia jatkuneita merkillisiä asioita. - miten se menee
äänestäminen ei auta kirjoitti:
Viimeksi kun nämä EU-sotavoimat iskujoukkoineen oli Suomessa hallituksen pykäämisen aikaan korkeassa hälytysvalmiudessa, niin ongelman nimi oli sellainen, että sellaista hallitusta Suomeen ei voida muodostaa - Soinin sanat, ei voi mennä hallitukseen, kun ei kannata hallituksen linjaa, vaikka siis koko hallitusta ei oltu vielä edes kasattu - jonka linja nyt on sitten jonkun muunlainen kuin mikä on tuo EU-eliittilinja josta kansa haluaa eroon, koska ei ymmärrä sitä. Ymmärrätkö?
Se ei vain nyt käy, niin ei käy. Äänestät mitä tahansa tai ketä tahansa.
Mutta jos tapahtuisi ihme, ja koko eduskunta olisikin täynnä muitakin kuin kynsien viilaajia, joita kansalla on sinne tapana äänestää nimiä mainitsematta, niin tietysti olisi mielenkiintoista nähdä, että mitä ne sitten meille selittää. Tai ei ne enää mitään selitä, ne sanoisi suoraan: nyt on diktatuuri, muistuttaisi uudesta mielenterveyslaista, jolla poliisi voi pistää kenet vain jemmaan ja kenen vain kirjoittamalla paperilla, mutta tuskin vaalia enää tarvitaankaan, kun se valta jo sillä perustuslailla 1.3.2012 annettiin sinne muualle, ja kun Van Rompuykin sanoi, että demokratia on lopetettava liian hitaana järjestelmänä - tosin en ole vielä saanut selville, että mihin niillä on kiire.
Uinut Ruususen unta edelleenkin tuon äänestämiskuvitelmasi kanssa, ja sehän tietysti on tarkoituskin, että mahdollisimman moni suomalainen nukkuu samalaista unta, kunne on jo myöhäistä .Mutta nyt on jo - joten voisitkin vaikka herät. Niillä on jo kaikki, ja ollaan takaamassa sellaisia jättilainoja ettei ole tosikaan. Ja varmasti saivat sen EU-sotapoliisinkin jo voimaan - vuonna 2011 siitä pututui vielä yksi nuijankopautus, ja sen valta on yli maiden valtioiden poliisin, sillä on täydellinen diplomaattinen rikossuoja, se saa pidättää kenet vaan selittämättä ja viedä mihin maahan haluaa sellaiseksi ajaksi kuin haluaa.
On se metkaa, että tässäkin asiassa pystytään poimimaan kuin rusinoita pullasta näkemättä kokonaisuutta tai pystymättä hahmottamaan näitä jo vuosia jatkuneita merkillisiä asioita.Ok, paljastan juonen: on olemassa yksi tarkoin varjeltu salaisuus pystyä vaikuttamaan äänestämisellä, ja se on se, että kansa ei äänestä lainkaan - tai ainakin tarpeeksi paljon jättää äänestämättä.
Ainakin aikaisemmin laissa on ollut prosenttimäärä, joka tarvitaan äänestyksissä, jotta voidaan ylipäätänsä tehdä mitään - saadaan muodostettua eduskunta ja hallitus. Ja jos näitä ei saada muodostettua, eivät ne myöskään pysty tekemään lisää meille vahinkoa entisten lisäksi. Sen jälkeen kansa voi ryhtyä vuoropuheluun, että millä ehdolla kansa suostuu äänestämään. Näin meneteltiin juuri eräässä Euroopan maassa.
Arvatkaapa, että miksi aina hoetaan, että on "kansalaisvelvollisuus käydä äänestämässä", eli todellisuudessa nämä kaikki protestiäänestähetimeitäjavaikuta -henkilöt vain hyödyttävät juuri näitä EU-eliittilobbareita pitämällä yllä äänestyskuvitelmaa, kun todellinen ja ainoa vaikutuskeino on olla äänestämättä. - valtiopäivät 1994
miten se menee kirjoitti:
Ok, paljastan juonen: on olemassa yksi tarkoin varjeltu salaisuus pystyä vaikuttamaan äänestämisellä, ja se on se, että kansa ei äänestä lainkaan - tai ainakin tarpeeksi paljon jättää äänestämättä.
Ainakin aikaisemmin laissa on ollut prosenttimäärä, joka tarvitaan äänestyksissä, jotta voidaan ylipäätänsä tehdä mitään - saadaan muodostettua eduskunta ja hallitus. Ja jos näitä ei saada muodostettua, eivät ne myöskään pysty tekemään lisää meille vahinkoa entisten lisäksi. Sen jälkeen kansa voi ryhtyä vuoropuheluun, että millä ehdolla kansa suostuu äänestämään. Näin meneteltiin juuri eräässä Euroopan maassa.
Arvatkaapa, että miksi aina hoetaan, että on "kansalaisvelvollisuus käydä äänestämässä", eli todellisuudessa nämä kaikki protestiäänestähetimeitäjavaikuta -henkilöt vain hyödyttävät juuri näitä EU-eliittilobbareita pitämällä yllä äänestyskuvitelmaa, kun todellinen ja ainoa vaikutuskeino on olla äänestämättä.Olen puhunut, että olet ainakin 10 vuotta jäljessä - olin väärässä. Olet 20 vuotta jäljessä.
Valtiopäivät 1994
Kirjallinen kysymys 106
Laine ym.: Euroopan liittovaltion perustuslain suhteesta jäsenvaltioiden lainsäädäntöön
Tiedotusvälineissä on viime aikoina esitetty tietoja, joiden mukaan Euroopan unionin (EU) piirissä valmistellaan Euroopan federaation eli liittovaltion perustuslakia (ks. Turun Sanomat 28.2.1994, s. 11). EU:lla on jo tällä hetkellä useita keskeisiä liittovaltioille tyypillisiä ominaisuuksia. EU käyttää ylikansallista päätös- ja lainsäädäntövaltaa, tarvittaessa mahdollisesti määräenemmistöllä. Maastrichtin sopimuksen V osaston artiklasta J.1 ilmenee, että unioni on itsenäinen. Unionin laatimilla säädöksillä on tavallisesti etusija kansallisiin säädöksiin nähden. Unionin jäsenvaltioiden kansalaiset ovat unionin kansalaisia. Maastrichtin sopimuksen V osaston mukaan unionissa otetaan käyttöön yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Unionin tavoitteisiin kuuluu yhteinen rahayksikkö. Liittovaltioiden tapaan unionilla on oma lippu. EU:n ja liittovaltioiden välillä on muitakin yhteisiä piirteitä. ─ Itse asiassa EU:lta tuskin puuttuu yhtään sellaista olennaista ominaisuutta, joka on tyypillinen liittovaltioille.
Tavallaan EU:lla jo on myös perustuslaki. Rooman sopimuksessa ja Maastrichtin sopimuksessa säädetään mm. unionin ylimpien toimielimien keskinäisistä suhteista ja kansalaisten asemasta paljolti samaan tapaan kuin yleensä perustuslaeissa. Nuo sopimukset eivät kuitenkaan ole muodollisesti perustuslakeja. Suunnitteilla olevalla Euroopan liittovaltion perustuslailla kenties pyrittäisiin tuon "puutteen" poistamiseen.
EU:n kehittyminen liittovaltioksi on jäänyt suomalaisessa integraatiokeskustelussa aivan liian vähäisen huomion varaan. On selvää, että liittovaltion jäseneksi liittyessään Suomi menettäisi itsenäisyytensä. Tämän on tavallaan todennut myös pääministeri Harri Holkeri 27.11.1990 Paasikivi-Seuran vuosikokouksessa pitämässään puheessa: "Alistuminen EY:n ulkopoliittiseen päätöksentekoon ja sitoutuminen yhteisiin turvallisuuspoliittisiin tavoitteisiin merkitsisi, että Suomi vapaaehtoisesti itsenäisyydestään luopuen sulautuisi suurvaltaan."
Vaikka kyseessä on itsenäisyyden säilyttäminen ja menettäminen, suomalaisessa EU-keskustelussa keskitytään lähinnä taloudellisiin kysymyksiin. Niitäkin käsitellään tavallisesti sikäli suppeasti, että huomio rajataan mahdollisiin tuleviin Suomen ja EU:n välisiin rahasuorituksiin. Laskelmien menopuolelle ei tahdota sisällyttää integraatiosta muun ohessa pankkituen lisääntyneen tarpeen johdosta jo maksamiamme miljardeja eikä ylipäätään Suomen sisäisen integraatiosopeuttamisen hintaa (esim. vähenevät verotulot).
Edellä olevan perusteella ja valtiopäiväjärjestyksen 37 §:n 1 momenttiin viitaten esitämme kunnioittavasti valtioneuvoston asianomaisen jäsenen vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
Mistä asioista suunnitteilla olevassa Euroopan liittovaltion perustuslaissa on tarkoitus säätää,
voisiko Euroopan liittovaltion perustuslaki koskea myös Suomea, jos maastamme tulisi EU:n jäsen, sekä
olisiko Euroopan liittovaltion perustuslaki hierarkkisesti ylemmänasteinen verrattuna Suomen perustuslakeihin ja muihin lakeihin, ja jos olisi,
katsooko Hallitus, että Euroopan liittovaltion perustuslaeille alistettu Suomi olisi itsenäinen ja täysivaltainen valtio?
Helsingissä 9 päivänä maaliskuuta 1994
Ensio Laine Timo Laaksonen Martti Korhonen
Osmo Polvinen Asko Apukka Heli Astala - edelleen 1994
valtiopäivät 1994 kirjoitti:
Olen puhunut, että olet ainakin 10 vuotta jäljessä - olin väärässä. Olet 20 vuotta jäljessä.
Valtiopäivät 1994
Kirjallinen kysymys 106
Laine ym.: Euroopan liittovaltion perustuslain suhteesta jäsenvaltioiden lainsäädäntöön
Tiedotusvälineissä on viime aikoina esitetty tietoja, joiden mukaan Euroopan unionin (EU) piirissä valmistellaan Euroopan federaation eli liittovaltion perustuslakia (ks. Turun Sanomat 28.2.1994, s. 11). EU:lla on jo tällä hetkellä useita keskeisiä liittovaltioille tyypillisiä ominaisuuksia. EU käyttää ylikansallista päätös- ja lainsäädäntövaltaa, tarvittaessa mahdollisesti määräenemmistöllä. Maastrichtin sopimuksen V osaston artiklasta J.1 ilmenee, että unioni on itsenäinen. Unionin laatimilla säädöksillä on tavallisesti etusija kansallisiin säädöksiin nähden. Unionin jäsenvaltioiden kansalaiset ovat unionin kansalaisia. Maastrichtin sopimuksen V osaston mukaan unionissa otetaan käyttöön yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Unionin tavoitteisiin kuuluu yhteinen rahayksikkö. Liittovaltioiden tapaan unionilla on oma lippu. EU:n ja liittovaltioiden välillä on muitakin yhteisiä piirteitä. ─ Itse asiassa EU:lta tuskin puuttuu yhtään sellaista olennaista ominaisuutta, joka on tyypillinen liittovaltioille.
Tavallaan EU:lla jo on myös perustuslaki. Rooman sopimuksessa ja Maastrichtin sopimuksessa säädetään mm. unionin ylimpien toimielimien keskinäisistä suhteista ja kansalaisten asemasta paljolti samaan tapaan kuin yleensä perustuslaeissa. Nuo sopimukset eivät kuitenkaan ole muodollisesti perustuslakeja. Suunnitteilla olevalla Euroopan liittovaltion perustuslailla kenties pyrittäisiin tuon "puutteen" poistamiseen.
EU:n kehittyminen liittovaltioksi on jäänyt suomalaisessa integraatiokeskustelussa aivan liian vähäisen huomion varaan. On selvää, että liittovaltion jäseneksi liittyessään Suomi menettäisi itsenäisyytensä. Tämän on tavallaan todennut myös pääministeri Harri Holkeri 27.11.1990 Paasikivi-Seuran vuosikokouksessa pitämässään puheessa: "Alistuminen EY:n ulkopoliittiseen päätöksentekoon ja sitoutuminen yhteisiin turvallisuuspoliittisiin tavoitteisiin merkitsisi, että Suomi vapaaehtoisesti itsenäisyydestään luopuen sulautuisi suurvaltaan."
Vaikka kyseessä on itsenäisyyden säilyttäminen ja menettäminen, suomalaisessa EU-keskustelussa keskitytään lähinnä taloudellisiin kysymyksiin. Niitäkin käsitellään tavallisesti sikäli suppeasti, että huomio rajataan mahdollisiin tuleviin Suomen ja EU:n välisiin rahasuorituksiin. Laskelmien menopuolelle ei tahdota sisällyttää integraatiosta muun ohessa pankkituen lisääntyneen tarpeen johdosta jo maksamiamme miljardeja eikä ylipäätään Suomen sisäisen integraatiosopeuttamisen hintaa (esim. vähenevät verotulot).
Edellä olevan perusteella ja valtiopäiväjärjestyksen 37 §:n 1 momenttiin viitaten esitämme kunnioittavasti valtioneuvoston asianomaisen jäsenen vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
Mistä asioista suunnitteilla olevassa Euroopan liittovaltion perustuslaissa on tarkoitus säätää,
voisiko Euroopan liittovaltion perustuslaki koskea myös Suomea, jos maastamme tulisi EU:n jäsen, sekä
olisiko Euroopan liittovaltion perustuslaki hierarkkisesti ylemmänasteinen verrattuna Suomen perustuslakeihin ja muihin lakeihin, ja jos olisi,
katsooko Hallitus, että Euroopan liittovaltion perustuslaeille alistettu Suomi olisi itsenäinen ja täysivaltainen valtio?
Helsingissä 9 päivänä maaliskuuta 1994
Ensio Laine Timo Laaksonen Martti Korhonen
Osmo Polvinen Asko Apukka Heli AstalaEduskunnan Puhemiehelle
Valtiopäiväjärjestyksen 37 §:n 1 momentissa mainitussa tarkoituksessa Te, Rouva Puhemies, olette 9 päivänä maaliskuuta 1994 päivätyn kirjeenne n:o 260 ohella toimittanut valtioneuvoston asianomaiselle jäsenelle kansanedustaja Ensio Laineen ym. näin kuuluvan kirjallisen kysymyksen n:o 106:
Mistä asioista suunnitteilla olevassa Euroopan liittovaltion perustuslaissa on tarkoitus säätää,
voisiko Euroopan liittovaltion perustuslaki koskea myös Suomea, jos maastamme tulisi EU:n jäsen, sekä
olisiko Euroopan liittovaltion perustuslaki hierarkkisesti ylemmänasteinen verrattuna Suomen perustuslakeihin ja muihin lakeihin, ja jos olisi,
katsooko Hallitus, että Euroopan liittovaltion perustuslaeille alistettu Suomi olisi itsenäinen ja täysivaltainen valtio?
Vastauksena kysymykseen esitän kunnioittaen seuraavaa:
Euroopan unionin sisällä on monia näkemyksiä unionin kehittämisestä. Näkemyseroja kuvataan usein käsiteparilla federalistit ─ unionistit. Federalistien tavoitteena on kehittää Euroopan unionia liittovaltion suuntaan, kun taas unionistit haluavat säilyttää unionin itsenäisten, suvereenien valtioiden liittona. Nämä kaksi ryhmittymää eivät ole sisäisesti yhtenäisiä. Unionisteista osa haluaisi vähentää entisestään unionin ylivaltiollisia piirteitä, osa taas on valmis uudistuksiin, kunhan unioni säilyttää perusluonteensa itsenäisten valtioiden yhteenliittymänä.
Federalisteista osa haluaisi kehittää unionia maltillisesti, vahvistamalla osittaisuudistuksin unionin ylikansallisuutta. Federalistien jyrkin siipi olisi valmis muuttamaan Euroopan unionin Euroopan yhdysvalloiksi, jolla olisi oma perustuslaki. Federalistien tällä suuntauksella, jonka kannattajia aikoinaan kutsuttiin konstitutionalisteiksi eli perustuslaillisiksi, on pitkät perinteet. Heidän vaikutusvaltansa oli suurimmillaan 1940- ja 1950-lukujen vaihteessa. Nykyisin jyrkänkään linjan federalistit eivät pyrkine jäsenvaltioiden kansainvälisoikeudellisen toimikelpoisuuden lakkauttamiseen vaan siihen, että eurooppalaista federaatiota kehitettäisiin sen oman perustuslain eikä jäsenvaltioiden välisen sopimuksen varaan. Tavoitteena on organisaatiomuoto, joka rakentuisi federalistisille periaatteille ilman että samalla luotaisiin liittovaltio käsitteen nykyisessä merkityksessä.
Maastrichtin sopimusta valmisteltaessa federalistit jäivät useimmissa asiakysymyksissä tappiolle. Euroopan unioni rakennettiin tiukasti Euroopan yhteisön aikaisemman kehityksen pohjalle. Ehkä merkittävin uudistus oli talous- ja rahaliittoa koskeva järjestely, jonka toteutuminen tosin näyttää tällä hetkellä epävarmalta. Federalistit epäonnistuivat myös sikäli, että Maastrichtin sopimuksessa ei federalismi-termiä esiinny, ei edes pitkän aikavälin tavoitteita hahmottelevassa johdantojaksossa. Eräissä muissa symbolisesti tärkeissä asioissa federalistit onnistuivat paremmin. Niihin kuuluvat säännökset Euroopan unionin kansalaisuudesta, johon kysymyksessäkin viitataan. Unionin kansalaisuus ei kuitenkaan korvaa jäsenvaltion kansalaisuutta, vaan on sen kanssa rinnakkainen.
Vuonna 1996 kutsutaan Maastrichtin sopimuksen N artiklan mukaisesti koolle jäsenvaltioiden hallitusten välinen konferenssi, jossa on tarkoitus muun muassa neuvotella unionin päätöksentekojärjestelmän ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön kehittämisestä. Tässä konferenssissa saatetaan keskustella myös siitä federalistien luonnostelemasta uudistusehdotuksesta, johon on viitattu kysymyksen perusteluissa mainitussa lehtiartikkelissa.
Perustamissopimusten muutokset vaativat Maastrichtin sopimuksen N artiklan mukaan, että kaikki jäsenvaltiot ratifioivat muutossopimuksen valtiosääntönsä asettamien vaatimusten mukaisesti. Euroopan unionin eräät nykyiset jäsenvaltiot tulisivat ilmeisesti vastustamaan lieviäkin muutoksia federalistiseen suuntaan. On myös todettava, että Saksan liittovaltiosääntötuomioistuimen kannan mukaan Saksa ei nykyisen perustuslakinsa pohjalta voisi osallistua sellaiseen Euroopan unioniin, joka olisi oikeudelliselta luonteeltaan valtio. Jos Suomi olisi Euroopan unionin jäsen vuonna 1996, myös Suomi voisi yksinäänkin estää perustamissopimusten muutokset.
Kun on äärimmäisen epätodennäköistä, että Euroopan unioni tultaisiin lähivuosina muuttamaan liittovaltioksi ja kun muutkin syvälle käyvät federalistiset uudistukset ovat lähes yhtä epätodennäköisiä, ei ole tarkoituksenmukaista eritellä yksityiskohtaisesti tällaiseen muutokseen liittyviä valtiosääntöongelmia. On kuitenkin paikallaan todeta vastauksena nimenomaisesti asetettuun kysymykseen, että liittovaltion osavaltion asema merkitsee ─ toisin kuin jäsenyys Euroopan unionissa ─ valtion itsenäisyyden ja suvereeniuden menettämistä.
Helsingissä 28 päivänä maaliskuuta 1994
Ministeri Heikki Haavisto - analyysi
edelleen 1994 kirjoitti:
Eduskunnan Puhemiehelle
Valtiopäiväjärjestyksen 37 §:n 1 momentissa mainitussa tarkoituksessa Te, Rouva Puhemies, olette 9 päivänä maaliskuuta 1994 päivätyn kirjeenne n:o 260 ohella toimittanut valtioneuvoston asianomaiselle jäsenelle kansanedustaja Ensio Laineen ym. näin kuuluvan kirjallisen kysymyksen n:o 106:
Mistä asioista suunnitteilla olevassa Euroopan liittovaltion perustuslaissa on tarkoitus säätää,
voisiko Euroopan liittovaltion perustuslaki koskea myös Suomea, jos maastamme tulisi EU:n jäsen, sekä
olisiko Euroopan liittovaltion perustuslaki hierarkkisesti ylemmänasteinen verrattuna Suomen perustuslakeihin ja muihin lakeihin, ja jos olisi,
katsooko Hallitus, että Euroopan liittovaltion perustuslaeille alistettu Suomi olisi itsenäinen ja täysivaltainen valtio?
Vastauksena kysymykseen esitän kunnioittaen seuraavaa:
Euroopan unionin sisällä on monia näkemyksiä unionin kehittämisestä. Näkemyseroja kuvataan usein käsiteparilla federalistit ─ unionistit. Federalistien tavoitteena on kehittää Euroopan unionia liittovaltion suuntaan, kun taas unionistit haluavat säilyttää unionin itsenäisten, suvereenien valtioiden liittona. Nämä kaksi ryhmittymää eivät ole sisäisesti yhtenäisiä. Unionisteista osa haluaisi vähentää entisestään unionin ylivaltiollisia piirteitä, osa taas on valmis uudistuksiin, kunhan unioni säilyttää perusluonteensa itsenäisten valtioiden yhteenliittymänä.
Federalisteista osa haluaisi kehittää unionia maltillisesti, vahvistamalla osittaisuudistuksin unionin ylikansallisuutta. Federalistien jyrkin siipi olisi valmis muuttamaan Euroopan unionin Euroopan yhdysvalloiksi, jolla olisi oma perustuslaki. Federalistien tällä suuntauksella, jonka kannattajia aikoinaan kutsuttiin konstitutionalisteiksi eli perustuslaillisiksi, on pitkät perinteet. Heidän vaikutusvaltansa oli suurimmillaan 1940- ja 1950-lukujen vaihteessa. Nykyisin jyrkänkään linjan federalistit eivät pyrkine jäsenvaltioiden kansainvälisoikeudellisen toimikelpoisuuden lakkauttamiseen vaan siihen, että eurooppalaista federaatiota kehitettäisiin sen oman perustuslain eikä jäsenvaltioiden välisen sopimuksen varaan. Tavoitteena on organisaatiomuoto, joka rakentuisi federalistisille periaatteille ilman että samalla luotaisiin liittovaltio käsitteen nykyisessä merkityksessä.
Maastrichtin sopimusta valmisteltaessa federalistit jäivät useimmissa asiakysymyksissä tappiolle. Euroopan unioni rakennettiin tiukasti Euroopan yhteisön aikaisemman kehityksen pohjalle. Ehkä merkittävin uudistus oli talous- ja rahaliittoa koskeva järjestely, jonka toteutuminen tosin näyttää tällä hetkellä epävarmalta. Federalistit epäonnistuivat myös sikäli, että Maastrichtin sopimuksessa ei federalismi-termiä esiinny, ei edes pitkän aikavälin tavoitteita hahmottelevassa johdantojaksossa. Eräissä muissa symbolisesti tärkeissä asioissa federalistit onnistuivat paremmin. Niihin kuuluvat säännökset Euroopan unionin kansalaisuudesta, johon kysymyksessäkin viitataan. Unionin kansalaisuus ei kuitenkaan korvaa jäsenvaltion kansalaisuutta, vaan on sen kanssa rinnakkainen.
Vuonna 1996 kutsutaan Maastrichtin sopimuksen N artiklan mukaisesti koolle jäsenvaltioiden hallitusten välinen konferenssi, jossa on tarkoitus muun muassa neuvotella unionin päätöksentekojärjestelmän ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön kehittämisestä. Tässä konferenssissa saatetaan keskustella myös siitä federalistien luonnostelemasta uudistusehdotuksesta, johon on viitattu kysymyksen perusteluissa mainitussa lehtiartikkelissa.
Perustamissopimusten muutokset vaativat Maastrichtin sopimuksen N artiklan mukaan, että kaikki jäsenvaltiot ratifioivat muutossopimuksen valtiosääntönsä asettamien vaatimusten mukaisesti. Euroopan unionin eräät nykyiset jäsenvaltiot tulisivat ilmeisesti vastustamaan lieviäkin muutoksia federalistiseen suuntaan. On myös todettava, että Saksan liittovaltiosääntötuomioistuimen kannan mukaan Saksa ei nykyisen perustuslakinsa pohjalta voisi osallistua sellaiseen Euroopan unioniin, joka olisi oikeudelliselta luonteeltaan valtio. Jos Suomi olisi Euroopan unionin jäsen vuonna 1996, myös Suomi voisi yksinäänkin estää perustamissopimusten muutokset.
Kun on äärimmäisen epätodennäköistä, että Euroopan unioni tultaisiin lähivuosina muuttamaan liittovaltioksi ja kun muutkin syvälle käyvät federalistiset uudistukset ovat lähes yhtä epätodennäköisiä, ei ole tarkoituksenmukaista eritellä yksityiskohtaisesti tällaiseen muutokseen liittyviä valtiosääntöongelmia. On kuitenkin paikallaan todeta vastauksena nimenomaisesti asetettuun kysymykseen, että liittovaltion osavaltion asema merkitsee ─ toisin kuin jäsenyys Euroopan unionissa ─ valtion itsenäisyyden ja suvereeniuden menettämistä.
Helsingissä 28 päivänä maaliskuuta 1994
Ministeri Heikki HaavistoPoimittu Kauppalehden keskusteluketjusta:
"Eihän totuutta joulupukistakaan tarvitse mihinkään piiloitella. Riittää kun lapsille kerrotaa sopiva tarina ja kestää vuosia ennen kuin pieni mieli kykenee päättelemään asioiden todellisen luonteen. Lasten ja aikuisten ainoana erona on se että lapset ovat sentään uteliaita ja epäilevät satujen paikkansapitävyyttä. Aikuisten tapauksessa kaiken voi pitää avoimena sillä muutaman kymmen vuoden aivopesu on istuttanut ihmisille kokonaiskuvan joka on niin pahasti ristiriidassa todellisuuden kanssa ettei todellisuuden hahmottaminen ole sen pohjalta enää mahdollista. Uteliaisuuden katoaminen varmistaa sen ettei seikkailuja oman maailmankuvan reunoille enää tehdä mikä puolestaan tekee sen naurettavuuden paljastuminen hyvin epätodennäköiseksi.
Juuri tämä on psykologisen kontrollin koko hienous eli valittua agendaa voidaan ajaa aivan avoimesti ja massojen hypnoosissa pitämiseksi riittää kun valtamedia jatkaa virallisen sadun kertomista. Ymmärtääksesi pelin henki sinun olisi voitettava oma mielesi ja tämä on 90% ihmisistä mahdoton tehtävä." - Ja..
edelleen 1994 kirjoitti:
Eduskunnan Puhemiehelle
Valtiopäiväjärjestyksen 37 §:n 1 momentissa mainitussa tarkoituksessa Te, Rouva Puhemies, olette 9 päivänä maaliskuuta 1994 päivätyn kirjeenne n:o 260 ohella toimittanut valtioneuvoston asianomaiselle jäsenelle kansanedustaja Ensio Laineen ym. näin kuuluvan kirjallisen kysymyksen n:o 106:
Mistä asioista suunnitteilla olevassa Euroopan liittovaltion perustuslaissa on tarkoitus säätää,
voisiko Euroopan liittovaltion perustuslaki koskea myös Suomea, jos maastamme tulisi EU:n jäsen, sekä
olisiko Euroopan liittovaltion perustuslaki hierarkkisesti ylemmänasteinen verrattuna Suomen perustuslakeihin ja muihin lakeihin, ja jos olisi,
katsooko Hallitus, että Euroopan liittovaltion perustuslaeille alistettu Suomi olisi itsenäinen ja täysivaltainen valtio?
Vastauksena kysymykseen esitän kunnioittaen seuraavaa:
Euroopan unionin sisällä on monia näkemyksiä unionin kehittämisestä. Näkemyseroja kuvataan usein käsiteparilla federalistit ─ unionistit. Federalistien tavoitteena on kehittää Euroopan unionia liittovaltion suuntaan, kun taas unionistit haluavat säilyttää unionin itsenäisten, suvereenien valtioiden liittona. Nämä kaksi ryhmittymää eivät ole sisäisesti yhtenäisiä. Unionisteista osa haluaisi vähentää entisestään unionin ylivaltiollisia piirteitä, osa taas on valmis uudistuksiin, kunhan unioni säilyttää perusluonteensa itsenäisten valtioiden yhteenliittymänä.
Federalisteista osa haluaisi kehittää unionia maltillisesti, vahvistamalla osittaisuudistuksin unionin ylikansallisuutta. Federalistien jyrkin siipi olisi valmis muuttamaan Euroopan unionin Euroopan yhdysvalloiksi, jolla olisi oma perustuslaki. Federalistien tällä suuntauksella, jonka kannattajia aikoinaan kutsuttiin konstitutionalisteiksi eli perustuslaillisiksi, on pitkät perinteet. Heidän vaikutusvaltansa oli suurimmillaan 1940- ja 1950-lukujen vaihteessa. Nykyisin jyrkänkään linjan federalistit eivät pyrkine jäsenvaltioiden kansainvälisoikeudellisen toimikelpoisuuden lakkauttamiseen vaan siihen, että eurooppalaista federaatiota kehitettäisiin sen oman perustuslain eikä jäsenvaltioiden välisen sopimuksen varaan. Tavoitteena on organisaatiomuoto, joka rakentuisi federalistisille periaatteille ilman että samalla luotaisiin liittovaltio käsitteen nykyisessä merkityksessä.
Maastrichtin sopimusta valmisteltaessa federalistit jäivät useimmissa asiakysymyksissä tappiolle. Euroopan unioni rakennettiin tiukasti Euroopan yhteisön aikaisemman kehityksen pohjalle. Ehkä merkittävin uudistus oli talous- ja rahaliittoa koskeva järjestely, jonka toteutuminen tosin näyttää tällä hetkellä epävarmalta. Federalistit epäonnistuivat myös sikäli, että Maastrichtin sopimuksessa ei federalismi-termiä esiinny, ei edes pitkän aikavälin tavoitteita hahmottelevassa johdantojaksossa. Eräissä muissa symbolisesti tärkeissä asioissa federalistit onnistuivat paremmin. Niihin kuuluvat säännökset Euroopan unionin kansalaisuudesta, johon kysymyksessäkin viitataan. Unionin kansalaisuus ei kuitenkaan korvaa jäsenvaltion kansalaisuutta, vaan on sen kanssa rinnakkainen.
Vuonna 1996 kutsutaan Maastrichtin sopimuksen N artiklan mukaisesti koolle jäsenvaltioiden hallitusten välinen konferenssi, jossa on tarkoitus muun muassa neuvotella unionin päätöksentekojärjestelmän ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön kehittämisestä. Tässä konferenssissa saatetaan keskustella myös siitä federalistien luonnostelemasta uudistusehdotuksesta, johon on viitattu kysymyksen perusteluissa mainitussa lehtiartikkelissa.
Perustamissopimusten muutokset vaativat Maastrichtin sopimuksen N artiklan mukaan, että kaikki jäsenvaltiot ratifioivat muutossopimuksen valtiosääntönsä asettamien vaatimusten mukaisesti. Euroopan unionin eräät nykyiset jäsenvaltiot tulisivat ilmeisesti vastustamaan lieviäkin muutoksia federalistiseen suuntaan. On myös todettava, että Saksan liittovaltiosääntötuomioistuimen kannan mukaan Saksa ei nykyisen perustuslakinsa pohjalta voisi osallistua sellaiseen Euroopan unioniin, joka olisi oikeudelliselta luonteeltaan valtio. Jos Suomi olisi Euroopan unionin jäsen vuonna 1996, myös Suomi voisi yksinäänkin estää perustamissopimusten muutokset.
Kun on äärimmäisen epätodennäköistä, että Euroopan unioni tultaisiin lähivuosina muuttamaan liittovaltioksi ja kun muutkin syvälle käyvät federalistiset uudistukset ovat lähes yhtä epätodennäköisiä, ei ole tarkoituksenmukaista eritellä yksityiskohtaisesti tällaiseen muutokseen liittyviä valtiosääntöongelmia. On kuitenkin paikallaan todeta vastauksena nimenomaisesti asetettuun kysymykseen, että liittovaltion osavaltion asema merkitsee ─ toisin kuin jäsenyys Euroopan unionissa ─ valtion itsenäisyyden ja suvereeniuden menettämistä.
Helsingissä 28 päivänä maaliskuuta 1994
Ministeri Heikki Haavisto"Kymmenen syytä vastustaa EU:n perustuslakia"
http://www.kolumbus.fi/r.katajaranta/EU-perustuslaki.html
- mielen kyvystä
Kirjoitus ed. mainitussa ketjussa 31.3.2008:
On pakko suorittaa suuri hatun nosto Robinille!!! Olen lukenut palstaa viimeaikoina harvemmin mutta huomaan asioiden menneen merkittävästi eteenpäin. Yhdenkin yksilön herättäminen kulttuurimme suorittamasta, koko elämämme kestäneen ohjelmoinnin aiheuttamasta hypnoosista on merkittävä haaste. Sitä ei lainkaan helpota se että suurin osa ihmisistä suhtautuu varsin vihamielisesti viestintuojaan jonka viesti uhkaa keikuttaa heidän tuttua ja turvallista maailmankuvaansa.
Ilman Robinin tapaisten ihmisten kärsivällisyyttä moni havahtuisi huomattavasti hitaammin sillä vain harvalla on mahdollisuus käyttää merkittäviä määriä aikaa tiedon hakuun ja asioiden itsenäiseen opiskeluun. Vilkaiskaapa huviksenne millä tavalla Robinin kirjoituksiin suhtauduttiin kaksi vuotta sitten ja huomaatte kuinka vaikeaa massoille on tarjota uutta näkökulmaa. Itsekkin syyllistyin jossain vaiheessa valittamaan 911 ilmiön liiallista korostamista sillä en vielä tuolloin ollut tietoinen siitä kuinka hitaasti mielemme kykenee sulattamaan uutta tietoa.
Nyt parin vuoden jälkeen on helppo havaita että asioiden kärsivällinen perusteleminen ja vaikeusasteen hidas lisääminen ovat auttaneet monta ihmistä uuden harratuksen alkuun. Nyt palstalla on jo riittävä joukko heränneitä ja keskustelu on siirtynyt juupas-eipäs väittelystä rakentavaan pohdintaan. Juuri tällä tavalla alkavat kaikki todelliset muutokset eli ensin on saatava kokoon kriittinen massa ja sen jälkeen homma etenee omalla painollaan.
Mitä tästä kaikesta voimme oppia:
Sen havaitseminen mikä on täysin avoimena ympärillämme on enemmistölle äärimmäisen vaikeaa sillä se vaatii oman vanhan maailmankuvan kyseenalaistamista ja lopulta sen hylkäämistä. Prosessin nopeus määräytyy sen mukaan kuinka nopeasti kykenet uudelleen ohjelmoimaan omaa mieltäsi sillä kykenet ymmärtämään asioita vasta sitä mukaan kun sinulla on niiden ymmärtämiseen tarvittavat esitiedot.
Tästä voimme päätellä myös seuraavaa:
Riippumatta siitä kuinka pitkällä olet, on näkemyksesi aina ainoastaan niin hyvä kuin ne perusteet jonka pohjalta se kasvaa. 3 vuotta sitten moni piti mitä tahansa suurta huijausta mahdottomana sillä ei ymmärretty kuinka sen salassa pysyminen olisi mahdollista. Nyt moni on havahtunut hypnoosista ja saanut omakohtaisia kokemuksia siitä kuinka vaikeaa muita on saada näkemään edes itsestään selvyyksiä. Tämä on saanut monet ymmärtämään ettei pullonkaulana ole informaation puute vaan mielemme rakenne joka määrittelee sen kuinka nopeasti muutos voi tapahtua.
KUINKA TÄSTÄ ETEENPÄIN?
Asioiden tutkiminen on tärkeää mutta se suoritetaan joidenkin oletusten pohjalta. Kehitys etenee portaittain eli tutkiessasi ympäröivää todellisuutta, kokonaiskuvasi laajenee kunnes se tulee riittävän kattavaksi synnyttääkseen uusia kysymyksiä jotka vähitellen paljastavat jonkin alkuoletuksistasi virheelliseksi tai puutteelliseksi. Pienen murrosvaiheen jälkeen osa alkuoletuksistasi/kokonaiskuvasi perusteista muuttuu ja alat kasaamaan uutta kokonaisuutta uusien perusteiden päälle kunnes tämä tulee riittävän laajaksi synnyttääkseen taas uusia kysymyksia ja ongelmia jotka johtavat uusien perusteiden kriittiseen arvioon...
Todellisuus on paljon ihmeellisempi kun mitä meistää kukaan olisi ikinä osannut kuvitella. Keskittykäämme siis tutkimaan asioita uusien perusteidemme pohjalta sillä vain tällä tavoin voimme kasvattaa mieltämme valmiiksi ymmärryksen seuraavia portaita varten. Tällä hetkellä ymmärryksemme kehittyy sellaisten tietojen ja konseptie ansiosta joita meillä ei vielä 2 vuotta sitten ollut. Jos jatkamme eteenpäin, on meillä taas jonkin ajan kuluttua joukko uusia konsepteja jotka auttavat meitä ottamaan seuraavan askelen. Koko homman hienous on siinä että meidän on hyvin vaikeaa ennakoida minkälainen tuo seuraava askel on ja jos kuulemme jotain sen ominaisuuksista liian aikaisin, ei tästä ole suurtakaan hyötyä sillä emme omaa vielä riittäviä määriä palikoita kyseisen informaation käsittelyyn.
Mitä enemmän olen internetissä seikkaillut, sitä vakuuttuneemmaksi olen tullut seuraavasta asiasta:
Maailmassa on jäljellä enää yksi harrastus. Aihetta lähestytään tuhannesta eri kulmasta mutta lopulta kaikki lähestymistavat etenevät kohti pistettä jossa yksilö tajuaa eläneensä koko elämänsä hyvin pienellä henkisellä hiekkalaatikolla josta nyt halutaan poistua. Harrastus on todellakin Globaali ja vain aika näyttää kuinka suuriin muutoksiin se jo lähi tulevaisuudessa johtaa!!!! - tulevaisuustietoa
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/vavl_10_2012_p.shtml
- KontioGlobalisti
Myönnän, että olen myönteisesti hämmästynyt tämän aloittamani keskusteluketjun herättämistä lukuisista kommenteista. Lienee paikallaan täsmentää omaa lähtökohtaani, kun tuon aloitukseni otsakkeeksi värkkäsin: "Saksassa sentään toimii demokratia". Meikäläisen ideana oli ja on visio siitä, että demokratia, kansanvalta, saisi toimia hyvin meillä Suomessakin.
Huolestunut olen nykyisestä menosta, mikä on jatkunut jo pitemmän aikaa. Kansakunnan väestön läheisintä hallintoporrasta kunnallista itsehallintoa on saatettu ahdinkoon ja parasta aikaa paikallishallintoa kassaroidaan ankarin ottein valtion toimesta. Siis valtio eli maan hallitus on "mestaroimassa" paikallista hallintoa, minkä pitäisi kuitenkin olla kunnallista itsehallintoa. Mitä se sellainen itsehallinto on, jonka peukalointi näkyy olevan valtion mielipuuhaa?
Oma ja ajan myötä jatkuvasti vankentunut kantani on paikallisen hallinnon vahva arvostus ja luja asema. Suomen nykyinen meno on viemässä täysin päinvastaiseen suuntaan. Se on tasavallan hallituksen valitsema väärä suunta. Parasta demokratiaa on väestön omalta kotikentältä versova ihmisten oman tahdon mukainen asioitten hoito ja siitä muotoutuu paikkallishallinto, jonka nimityksenä meillä Suomessa on perinteisesti ollut kunnallinen itsehallinto. Nyt näinä aikoina valtio on raskailla anturasaappaillaan tallaamassa paikallisen hallinnon matalaksi eli harjoittamassa meillä Suomessa murheellisen yleistä ja perinteistä valtion suorittamaa ylikävelyä.
Nähtävästi "valtion koko" on liian iso ja mahti liian suurta. Periaatteessahan valtion eli tasavallan keskushallinnon ja keskustason päätöksenteon kuuluisi olla kansakunnan rengin roolin. Kieltämättä meillä on jo niin Ruotsin kuin Venäjänkin vallan ajoilta historian taakkana "Majesteetti-uskovaisuus", johon liittyy myös hyvin tietämämme ilmaus "Ukko Kruunu". Vaikuttaa siltä, että meidän nykyiset vallanpitäjämme ovat omaksumassa entisen keskitetyn kuningasvallan ja tsaristisen komennon mukaisen vallanpidon "ihanteen", jonka olennaisena tunnusmerkkinä on väestön kohtelu pelkkänä objektina, kohteena. Iso osa komennostakin vyöryy meille Brysselistä samaan tapaan kuin aikoinaan Ruotsin kuninkaittenn ja Venäjän tsaarien hoveista. Demokratia, kansanvalta, toimii kuitenkin ymmärtääkseni toisin päin eli väestön kotikentän tahto vaikuttaa koheesiovoiman tapaan ylös päin valtakunnan keskuspäätöksentekoon asti.
Kansalaisten oman tietämyksen riittävyys ja asennoitumisen valveutuvaisuus muodostaa sen perustan, jonka varaan hyvä päätöksenteko, asioitten hoito, rakentuu. Muuan kiistelty hahmo käytti aikoinaan termiä, jonka mukaan vallanpitäjät pyrkivät herkästi heittämään oopiumia ihmisten mieliin. Entisajan roomalaiset keisarit antoivat kansalle leipää ja sirkushuveja, jotta alamaiset eivät alkaisi ajatella omilla aivoillaan. Nyky-Suomessa leivän saaminenkin alkaa olla epätasaista. Sirkushuveja ja tingeltangelia kyllä piisaa. Runsastuuko meillä Suomessa valveutuvaisen väestön määrä vai onko se määrä vähenemään päin?- KontioGlobalisti
Hyvään demokratiaan kuuluu totta kai myös kansanäänestysmenettely, mikä käytäntö täytyy lisätä kansanvallan kokonaisrepertuaariin. Kansanäänestyksillä pitäisi olla sitovuutta. Kun esim. Joutsenossa taannoin järjestettiin paikallinen kansanäänestys, jonka kysymyksenä oli Lappeenrantaan liittyminen tai kunnan itsenäisyys, niin joutsenolaiset asettuivat suuren enemmistön voimalla itsenäisyyden kannalle. Sitten sen jälkeen Joutsenon kunnanvaltuusto päätti, että Joutseno liittyy Lappeenrantaan. Tulipahan järjestettyä sentään kansanäänestys.
- unelmayhteiskuntajoo
Se on fasismin kautta voittoon, ja jos samalla puolella ovat kokoomus, sosiaalidemokraatit ja keskusta, niin mitäs teet?! Saksan Kolmas valtakunta jyllää!
Äänessä pääministeri Katainen:
"Jos vastauksena on kolmas tie, niin suomalainen yhteiskuntamalli on jo kolmas tie. Ei tarvitse pyrkiä olemaan kolmannen tien kolmas tie."
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Katainen Nyt oivalletaan ettei valtio ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin/1135243556819
Nämä sanat ovat Uripilaisesta - hän kannattaa Vanhasen Kolmannen tien -politiikkaa.
"Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) tammikuinen linjapuhe "kolmannesta tiestä" sosialismin ja markkinaliberalismin jälkeen saa siis tukijan."
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Urpilaisen Suomen ykkösasia on palvelujen takaama tasa-arvo/1135243588790
Ja fasismin kautta käydään kansallissosialismiin - kuten Mussoliini ja Franco.
Lainaus naapuripalstalta:
"Jo Mussolini tuon tiesi ....
"Fascism should rightly be called Corporatism, as it is the merger of corporate and
government power."
Benito Mussolini
Kellään ei ole voinut jäädä huomaamatta tuo hallinnon ja yritysten vallankäytön fuusio ... Eihän sitä enään edes yritetä salata - vaan kaikki päätökset tehdään juurikin "yritys ystävällisesti". Joku voi toki hyväuskoisesti kuvitella motiivin olevan työpaikkojen säilyttäminen."
Jos kesksuta-kokoomus ja sosiaalidemokraatit ovat muodostaneet tällaisen Kolmannen tien blokin, josta tavallisella taatelin tallaajalla ei ole hajuakaan, niin siihen et kiilaa äänestämällä lyö, vaikka kuinka haluaisit. Kun nyt joku kertoisi, että mihin muuhun kuin EU:n - tai siis mihin EU:n kautta nyt tämä Kolmannen tien ja Kolmannen valtakunnan politiikka meidät lopulta vie?
Naiivius on tyhmää tässä tilanteessa jo.
Tai jos et ole naiivi, niin kerro meille, että mitä nyt kolmen johtopuolueen ideologia - siis tämä Kolmas tie - todellisuudessa nyt merkitsee?
Pysytään siinä mikä totta, eikä siinä mistä me haaveilisimme, jos meillä olisi mahdollisuus, ja ensin on selvitettävä perusta, että onko meillä edes mahdollista haaveilla mistään, onko siihen varaa.- KontioGlobalisti
Onhan "kolmas tie" tuttu mainosslogani jo 1960-luvulta, joten keksijän oikeudet eivät liene Kataisen sen enempää kuin Urpilaisenkaan hallussa. Kolmatta tietä on käytetty myös monissa merkityksissä. CCCP-blokin ja USA-johtoisen Naton välisen kylmän sodan aikakaudella kolmannen tien mallin kenties pisimmälle toteuttaneena maana nähtiin Ruotsi. Länsinaapurimme oli sekä Tage Erlanderin että Olof Palmen aikoina mallina myös Suomen politiikalle. Meidän sosialidemokraattimme pitivät silloin itseään kolmannen tien kulkijoina. Mauno Koivisto ilmaisi asian kertomalla olevansa bersteinilainen sosialisti.
Tuolloin Kekkosen aikakaudella myös Keskustapuolue puki poliittisen linjansa kolmannen tien linjaksi. Vielä 1980-luvulla Suomen voidaan katsoa noudattaneen tuota senaikaista käsitystä kolmannen tien politiikasta. Silloin hallituspolitiikan runkona olivat SDP ja Keskusta. Paljon muuttui, kun v.1987 maahan muodostettiin Harri Holkerin hallitus, jonka valta-akselina olivat Kokoomus ja SDP. Holkeri julisti heti pääministerikautensa aloittajaisiksi, että oli aloitettava rakennemuutos, mitä se sitten lieneekään hänen tarjoilemanaan tarkoittanut, mutta ei ainakaan kolmatta tietä sen aikaisemmassa merkityksessä.
Minä näen kolmannen tien toisenlaisesta perspektiivistä. Tekojen kertoman perusteella nykyisin sekä SDP että Kokoomus voidaan luokitella keskusjohtoisen ideologian edustajiksi. Ja laajemmin siis koko vasemmmisto vihreillä vahvistettuna on ideologisen vallan keskityksen toinen tukijalka. Toisena tukijalkana on Iso Raha edustajanaan Kokoomus ja RKP. Siis nykyisen hallituksen ideologinen ilme on keskityspolitiikan ilme. Siihen sopii kuin nenä päähän myös Bryssel-keskeinen EU-kytkös direktiiveineen kaikkineen euroraha-alue mukaanluettuna.
Ideoligisen keskittämisen vaihtoehtona näen väestön oman kotikentän tasolta viriävän demokratian. Siitä olen kirjoittanut jo tässä keskusteluketjussa aikaisemmin. Jos tätä väestön kotikenttähakuisuutta halutaan luonnehtia politiikassa kolmanneksi tieksi, niin kyllä se minulle sopii. Ainakin näin määriteltynä kolmas tie eroaa selkeästi sekä vasemmistolaisesta keskittämisestä että Ison Rahan ylhäältä päin sanelemasta politiikasta. - Kolmas tie
KontioGlobalisti kirjoitti:
Onhan "kolmas tie" tuttu mainosslogani jo 1960-luvulta, joten keksijän oikeudet eivät liene Kataisen sen enempää kuin Urpilaisenkaan hallussa. Kolmatta tietä on käytetty myös monissa merkityksissä. CCCP-blokin ja USA-johtoisen Naton välisen kylmän sodan aikakaudella kolmannen tien mallin kenties pisimmälle toteuttaneena maana nähtiin Ruotsi. Länsinaapurimme oli sekä Tage Erlanderin että Olof Palmen aikoina mallina myös Suomen politiikalle. Meidän sosialidemokraattimme pitivät silloin itseään kolmannen tien kulkijoina. Mauno Koivisto ilmaisi asian kertomalla olevansa bersteinilainen sosialisti.
Tuolloin Kekkosen aikakaudella myös Keskustapuolue puki poliittisen linjansa kolmannen tien linjaksi. Vielä 1980-luvulla Suomen voidaan katsoa noudattaneen tuota senaikaista käsitystä kolmannen tien politiikasta. Silloin hallituspolitiikan runkona olivat SDP ja Keskusta. Paljon muuttui, kun v.1987 maahan muodostettiin Harri Holkerin hallitus, jonka valta-akselina olivat Kokoomus ja SDP. Holkeri julisti heti pääministerikautensa aloittajaisiksi, että oli aloitettava rakennemuutos, mitä se sitten lieneekään hänen tarjoilemanaan tarkoittanut, mutta ei ainakaan kolmatta tietä sen aikaisemmassa merkityksessä.
Minä näen kolmannen tien toisenlaisesta perspektiivistä. Tekojen kertoman perusteella nykyisin sekä SDP että Kokoomus voidaan luokitella keskusjohtoisen ideologian edustajiksi. Ja laajemmin siis koko vasemmmisto vihreillä vahvistettuna on ideologisen vallan keskityksen toinen tukijalka. Toisena tukijalkana on Iso Raha edustajanaan Kokoomus ja RKP. Siis nykyisen hallituksen ideologinen ilme on keskityspolitiikan ilme. Siihen sopii kuin nenä päähän myös Bryssel-keskeinen EU-kytkös direktiiveineen kaikkineen euroraha-alue mukaanluettuna.
Ideoligisen keskittämisen vaihtoehtona näen väestön oman kotikentän tasolta viriävän demokratian. Siitä olen kirjoittanut jo tässä keskusteluketjussa aikaisemmin. Jos tätä väestön kotikenttähakuisuutta halutaan luonnehtia politiikassa kolmanneksi tieksi, niin kyllä se minulle sopii. Ainakin näin määriteltynä kolmas tie eroaa selkeästi sekä vasemmistolaisesta keskittämisestä että Ison Rahan ylhäältä päin sanelemasta politiikasta.Se oli Giddensin malli, Britaniassahan sitä alettiin oikeastaan jo Maggien aikakaudella toteuttaa, kun sikäläinen vasemmistoeliitti muuttui suomalaisten demarien ja nykyisen vasemmistoliiton tapaan oikeistolaisiksi ja alkoi kannattaa uuslibertalismia. Maggien jälkeen valtaan noussut vasemmisto jatkoi kyseistä kehitystä ja nyt Englanti on melkoisissa talousvaikeuksissa tuon kehityksen tuloksena, velkaa on tolkuttomasti.
- sitäsaamitätilaa
"Holkeri julisti heti pääministerikautensa aloittajaisiksi, että oli aloitettava rakennemuutos, mitä se sitten lieneekään hänen tarjoilemanaan tarkoittanut, mutta ei ainakaan kolmatta tietä sen aikaisemmassa merkityksessä.
Minä näen kolmannen tien toisenlaisesta perspektiivistä. Tekojen kertoman perusteella nykyisin sekä SDP että Kokoomus voidaan luokitella keskusjohtoisen ideologian edustajiksi"
Ei ole sitä, eikä ole tuota, mutta - on siis - mitä?!
Ja jos se on EU-keskusliike-elämäjohtoinen direktiiveineen ja brysselibudjetti sun muine valtoineen, niin mihin sinä laitat nyt sitten sen "väestön oman kotikentän tasolta viriävän demokratian", kun juuri on selvinnyt, että esim. ELY-keskusten johtajataso on ohitse kuntatason politiikan teon. Tämä selvisi, kun ryhdyttiin selvittämään kuntatasolla olevaa vanhusten "hoivapalvelua", jossa yrittäjällä ei ollut edes asianmukaiset luvat kunnossa hoidontasosta puhumattakaan, ja kunnan johtotasolta kerrottiin, että systeemi on nyt luotu niin, että ELY-johto onkin se, joka on suorassa yhteydessä yksityiseen yrittämään ohi kunnallisen demokratian, joten hyvin on liike-elämällä pullat uunissa.
Jos tämän systeemin luomiseen olisi haluttu "kotikentän tason viriävällä demokratialla" vaikuttaa, niin olisi kait pitänyt miettiä aikaisemmin, ettei tuo "kotikentän demokratia" mene ensin aivan toiselle päätäntätasolle, josta se edelleen mukavasti soljuu Direktiivi-Brysseliin.
Edelleen nämä kotikenttädemokratiajutut ovat silkkaa kuplaa ja haaveilua ja - kaikenlisäksi - nyt jo myöhästäkin.
Siksi toiseksi tällaisilla puheilla vain hämätään ihmisiä kuvittelemaan, että meillä olisi vielä demokratia, joten en oikein tiedä, että kenen pussiin täällä nyt yrität näillä jutuillasi kerätä pisteitä?!- KontioGlobalisti
Väestön omalta kotikentältä versovan päätöksenteon virittely ei ole milloinkaan liian myöhäistä. Seuraavat eduskuntaavlit ovat viimeistän v:n 2015 huhtikuussa. Eikä vaalien järjestäminen tiettävästi eikä toivottavasti pääty vielä siihenkään. Vaaleissa äänestäjillä on tilaisuus järjestää uudelleen poliittisia voimasuhteita. Juuri siihen viittaan tuossa aloitukseni otsakkeessa. Saksassa sentään vaalien voittaja on keskeisesti mukana muodostamassa liittotasavaltaan uutta hallitusta. Meillä Suomessa viime vaalien jälkeen hallituksen muodostivat hävinneet puolueet. Toki niille jäi sentään enemmistö eduskuntaan. Ely-keskusten nykyinen luonne on toimia keskushallinnon jatkeena. Jos eläisimme Sveitsissä, niin siellä kantonien päätöksenteko on toisenlaisella ja minun mielestäni demokraattisemmalla kannalla eli vaaleilla valittujen kantonien elimien tahdittamaa. Meillä vastaava kansanvaltaisen päätöksenteon taso olisi maakuntien, seutukuntien, tasolle rakennettava kansavaltainen asioitten hoitamisen järjestelmä.
Sinänsä meillä Suomessa vallitsee määrittelemisen vapaus ja luonnollisesti kolmannelle tiellekin on laadittavissa runsaasti erilaisia määritelmiä ja sisältöjä. Näkökulmat ovat ja saavat olla erilaisia. Omasta puolestani hahmotan yhteiskunnan kokonaisuuden sillä tavalla, että eri väestöryhmien asioista pitää huolehtia laidasta laitaan. Työelämässä ovat mukana kaikki tsuppareista vuorineuvoksiin ja he kaikki kuuluvat kokonaisuuteen. Ikäryhmissä pitää huolehtia asiat vauvoista vanhuksiin. Alueellisesti kuuluu hyväksyä elämisen ja asumisen mahdollisuudet Vaasasta Ilomantsiin, Utsjoelta Helsinkiin. Ehkä pääkaupunkiseudun osalta haluan todeta, että en mielelläni käytä kielteisesti leimaavaa "Ruuhka-Suomi"-termiä. Helsinki seutuineen on luonteva osa tasavallan kokonaiskuvassa. Väestön kotikenttätason päätösvallan parantaminen koskisi ilman muuta Helsingin seutua siinä kuin pohjoista Lappiakin.
- globaalia suuruutta
Globaalia maailmaa on kehitetty pitkään, ja sen eteen ovat monet henkilöt joutunee uhraamaan henkensä - kuten Hitler aikoinaan:
"Luciferilainen oli myös Blavatskyn seuraaja Bailey, joka muutti yhdistyksensä nimeksi Lucis Trust, koska alkuperäinen nimi paljasti liian selvästi sen agendan. Bailey sanoi kanavoivansa henkiolennon, tiibetiläisen "ylösnousseen mestarin", Djwal Khulin sanomaa, joka oli tällaista:
Ne [Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Portugali] ovat... reagoineet siihen voimaan [Shamballa] suurten ja merkittävien persoonien kautta, jotka olivat erityisen herkkiä vallan- ja muutoksenhalulle ja jotka... ovat muuttaneet kansakuntiensa elämän luonteen ja painottaneet enenevässä määrin avarampia ihmisyyden arvoja. Miehet jotka antoivat innoituksen Ranskan vallankumoukseen; valloittaja Napoleon; kansakunnan luoja Bismarck; kansansa uudelleenluoja Mussolini; Hitler joka nosti ahdistuneen kansan harteilleen; idealisti Lenin; Stalin ja Franco ovat kaikki Shamballa-voiman ja tiettyjen huonosti ymmärrettyjen energioiden ilmentymiä. Nämä ovat aikaansaaneet merkittäviä muutoksia omana aikanaan...
Näitä ihmisiä kutsutaan diktaattoreiksi, demagogeiksi, innoitetuiksi johtajiksi tai oikeudenmukaisiksi ja viisaiksi miehiksi oman ideologian, kulttuuriperinnön, asenteiden, ja poliittisen, taloudellisen ja uskonnollisen koulutuksen pohjalta. Mutta kaikki nämä johtajat ovat... lopullisen analyysin perusteella pitkälle kehittyneitä persoonallisuuksia. Heitä käytetään luomaan suuria ja tarpeellisia muutoksia ja muuttamaan sivilisaation kasvoja...
Älkää syyttäkö mukana olevia persoonia tai miehiä, jotka aiheuttavat tapahtumat, joita nykypäivänä joudutaan ihmettelemään ja kauhistelemaan. He ovat vain menneisyyden tuote ja nykyisyyden uhreja. Samaan aikaan he ovat kohtalon lähettiläitä, uuden järjestyksen luojia ja uuden sivilisaation alullepanijoita; he ovat sen tuhoajia, joka on tuhottava, ennen kuin ihmiskunta voi mennä eteenpäin Valaistulla Tiellä.
-Alice Bailey, The Externalisation of the Hierarchy, 1939
Shamballa-voima Baileyn omin sanoin
Näin siis Bailey, jonka Lucis Trustin alainen World Goodwill on YK:n virallisesti tunnustama kansalaisjärjestö (NGO) ja konsultoi sitä säännöllisesti. Lucis Trust on täten YK:n talous- ja sosiaalineuvoston jäsen. Hänellä on ollut uskolliset kannattajansa YK:ssa, kuten pitkäaikainen alipääsihteeri Robert Muller, joka filosofoi maailmanhallituksesta, maailmanrauhasta ja spirituaalisuudesta tuoden YK:hon vankan edustuksen New Age-liikkeelle. Hänen koulutusohjelmastaan sanotaan näin:
Perimmäinen filosofia, johon Robert Muller School pohjautuu, selviää Alice A. Baileyn kirjoissaan julkituomista tiibetiläisen opettajan, Djwal Khulin opetuksista."
YK:n kolmannen pääsihteerin U Thantin puheenkirjoittaja ja sittemmin lakkautetun Planetary Citizens-aivoriihen johtaja, Baileyn opetuslapsi Donald Keys kertoi näin:
Meillä on meditaatioita YK:ssa pari kertaa viikossa. Meditaatio-ohjaaja on Sri Chin, ja näin hän sanoi tästä tilanteesta: "... YK on Jumalan valittu instrumentti; valittuna instrumenttina oleminen tarkoittaa sitä, että on jumalallinen sanansaattaja, joka kantaa Jumalan sisäisen maailman ja ulkoisen ilmentymän lippua. Jonain päivänä maailma tulee... vaalimaan YK:n sielua ihka omanaan ylpeydellä, sillä tämä sielu on kaikkirakastava, kaikkiravitseva ja kaikkitäyttävä.
-Donald Keys"
Kuva YK:n päämajan meditointihuoneesta löytyy maallikkoapurin blogista- Jaha..
Sitten mentiin taas jo pahasti huuhaan puolelle. Noi hörhöt ei oikein tajua edes lähdekritiikkiä saati sitten ymmärrä, minne palstoille heidän huuhaajuttunsa kuuluvat
- kapasiteettikyky
Jaha.. kirjoitti:
Sitten mentiin taas jo pahasti huuhaan puolelle. Noi hörhöt ei oikein tajua edes lähdekritiikkiä saati sitten ymmärrä, minne palstoille heidän huuhaajuttunsa kuuluvat
Lähdekritiikki on muuten sellaista, että jos tietoja antaa nimetön taho tai "lähellä oleva lähde" tai jokin vastaava, tai kyseessä voidaan arvella olevan huhu, niin juttuihin on suhtauduttava kriittisesti, mutta tässähän on henkilöt aivan omalla nimellään kertomassa.
Ongelma tietysti on se, että kyseessä ei ole suomalaisnimet, jolloin joidenkin aivoissa se muuttuu "huuhaaksi", kun teksti on vaikkapa käännetty englanninkieleltä, mutta sehän ei kerro mitään totuudesta, vaan esim. sinun aivojen kapasiteetista tai maailmankuvasi suuruudesta tai englannin kielen taitamattomuudesta, sekä kyvystäsi ottaa vastaan tietoa ja käsitellä sitä. - salainen oppi
kapasiteettikyky kirjoitti:
Lähdekritiikki on muuten sellaista, että jos tietoja antaa nimetön taho tai "lähellä oleva lähde" tai jokin vastaava, tai kyseessä voidaan arvella olevan huhu, niin juttuihin on suhtauduttava kriittisesti, mutta tässähän on henkilöt aivan omalla nimellään kertomassa.
Ongelma tietysti on se, että kyseessä ei ole suomalaisnimet, jolloin joidenkin aivoissa se muuttuu "huuhaaksi", kun teksti on vaikkapa käännetty englanninkieleltä, mutta sehän ei kerro mitään totuudesta, vaan esim. sinun aivojen kapasiteetista tai maailmankuvasi suuruudesta tai englannin kielen taitamattomuudesta, sekä kyvystäsi ottaa vastaan tietoa ja käsitellä sitä.Pohjatiedon puuttuminen tietysti vaikuttaa myös asiaan. Poimitaan edeltä vaikkapa tämä lause "Luciferilainen oli myös Blavatskyn seuraaja Bailey...".
Kyseessähän on madame Blavatskyn opit, jotka ovat perustana mm. vapaamuuraritoiminnassa, joten madame Blavatskyn istuu erittääin tiukassa myös Suomen maankamaran päätöksen teossa.
Kutsutaan siis teosofiaksi, jolla oli suuri osuutensa myös Hitlerin ajatusmaailmassa. Ja jos mikä, niin madame Blavatsky ei missään nimessä ole huuhaata, vaan todella elänyt ihminen, jonka puheilla oli erittäin suuri vaikutus silloin ja nyt ihmisten ajattelumaailmaan - kuten vapaamuuraritoimintaan.
Olen usein suorastaan surullinen, jos koittaa jakaa tietoa, niin se muuttuu huuhaaksi niiden aivoissa, jotka eivät sitä ymmärrä. Olen sitä mieltä, että vielä pari vuosikymmentä sitten ihminen edes ymmärsi, että maailmassa saattaa olla sellaisia asioita, joita hän ei ymmärrä tai jonka arviointiin hänellä ei ole riittävästi tietoa, taitoa tai resursseja. Nyt kaikki luulevat tietävänsä kaiken, ja sitä kutsutaan mielipiteeksi, ja mikä niin tämä vääristää maailman kuvaa, kun sitten ihmiset lukevat näitä mielipiteitä - ja usein ne kirjoitetaan siihen muotoonkin vielä - totuutena.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Salainen_oppi - Jaha..
salainen oppi kirjoitti:
Pohjatiedon puuttuminen tietysti vaikuttaa myös asiaan. Poimitaan edeltä vaikkapa tämä lause "Luciferilainen oli myös Blavatskyn seuraaja Bailey...".
Kyseessähän on madame Blavatskyn opit, jotka ovat perustana mm. vapaamuuraritoiminnassa, joten madame Blavatskyn istuu erittääin tiukassa myös Suomen maankamaran päätöksen teossa.
Kutsutaan siis teosofiaksi, jolla oli suuri osuutensa myös Hitlerin ajatusmaailmassa. Ja jos mikä, niin madame Blavatsky ei missään nimessä ole huuhaata, vaan todella elänyt ihminen, jonka puheilla oli erittäin suuri vaikutus silloin ja nyt ihmisten ajattelumaailmaan - kuten vapaamuuraritoimintaan.
Olen usein suorastaan surullinen, jos koittaa jakaa tietoa, niin se muuttuu huuhaaksi niiden aivoissa, jotka eivät sitä ymmärrä. Olen sitä mieltä, että vielä pari vuosikymmentä sitten ihminen edes ymmärsi, että maailmassa saattaa olla sellaisia asioita, joita hän ei ymmärrä tai jonka arviointiin hänellä ei ole riittävästi tietoa, taitoa tai resursseja. Nyt kaikki luulevat tietävänsä kaiken, ja sitä kutsutaan mielipiteeksi, ja mikä niin tämä vääristää maailman kuvaa, kun sitten ihmiset lukevat näitä mielipiteitä - ja usein ne kirjoitetaan siihen muotoonkin vielä - totuutena.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Salainen_oppi>madame Blavatskyn opit
Luin nämä huuhaat Blatavskyltä ja monilta muiltakin vastaaavilta huuhailijoilta jo vuosikymmeniä sitten ihan oikeista kirjoita, en netistä. Salaliittoteorioille on tosiaan ihan iki-oma palstansa. Samoin erilaisille parapsykologisille tarinoille, löytyvät tuolta uskontopalstojen seasta.
- sama tunnus
Ja jos katsotte tuosta wikisivulta nyt tuota teosofien tunnusta, niin kyseessähän on ouroboros ikuisuutta kuvaava, häntäänsä syövä kääärme. Se on myös vapaamuurareiden tunnus.
- yhteys meihin
Ja tästä linkistä voi sitten paremmin tutustua tähän maailmaamme pyörittävään huuhaaseen, joten edellä kommentoivan pitäisi alkaa sitten pikku hiljaa jo olla huolissaan asiasta!
http://www.pekkaervast.net/teokset/Ruusu-Risti ja vapaamuurarius.pdf
On vuosi 1933.
Kyseisenä vuonna Suomen kokoomus sai manttelinsa Lapuanliikkeeltä, ja nousi "valtaan", samana vuonna teki Saksassa Hiltleri saman, mutta myös diktaattori Franco aloitti toimensa Espanjassa.
Samana vuonna painettiin myös Yhdysvaltain dollariin tämä vapaamuurareiden Isis-opin (Blavatsky) pyramiidi, jossa on valvova silmä, sekä teksti joka kuvaa NWO tulevaa maailman hallitusta.
Kun Lissabonin sopimus astui voimaan, ja Eurooppa-neuvosto teki vallankaappauksen nousten Euroopan Unionin korkeimmaksi poliittiseksi päättäväksi elimeksi ikään kuin mustana hevosena (ei siis Euroopan unionin neuvosto, eikä Euroopan neuvosto), niin heidän tunnuksensa on nyt tuo kyseinen valvova silmä, joka on tehty EU-lipun väännöksestä, joten näin lähellä tämä edellä mielipiteen esittäjän "huuhaa" meitä on todellisuudessa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eurooppa-neuvosto
Tietämättömyys ja syvä usko omaan mielipiteeseen, luuloihin ja kuvitelmiin on ollut se, joka on syössyt Suomen kansankin nyt alimpaan helvettiin (sananmukaisesti) globaali-intoilijoidensa kera.- aivoton kansa
Ja koska tilanne on nyt edennyt tähän pisteeseen, niin eipä Ulvilan murhankaan osalta ollut enää mitään muuta asiallista tiedotettavaa toukokuussa 2012 kuin että lähes koko Suomen poliisivoimat ovat ulkomaita myöten ovat saatananpalvojien kimpussa, ja joka puolella näkyy vain väärinpäin olevia ristejä. Tähän on nyt tultu, mutta jos ei ole pohjatietoa, ei myöskään tietoa, että miten se tapahtui. Niinpä vapaamuureilla oli hätäkokous juuri Seinäjoella.
- KontioGlobalisti
Monia merkityksiä ja sisältöjä näkyy olevan myös globaalisuudella. Kun tuossa edellä mainittiin "globaali-intoilijat" sekä se, että heidän ahkerointinsa takia Suomi syöstäisiin alimpaan helvettiin, niin meikäläisen velvollisuus tämän keskusteluketjun aloittajana on jälleen kerran tuoda esille oma käsitykseni.
Me suomalaiset pärjäämme parhaiten globaalissa vuorovaikutuksessa, kun osaamme ajatella ja toimia valveutuvaisella tavalla. Se edellyttää tietämystä, taitamista ja aktiivista asennoitumista. Kun me pystymme omassa elämässämme seisomaan omilla jaloillamme niin henkisesti kuin taloudellisestikin, niin silloin meillä on mahdollisuus harjoittaa viisasta valikointia globaalissa kanssakäymisessä. Oman idenditeettimme avulla meillä on mahdollisuus liikkua kansainvälisillä kentillä omin hedoin. Kaikkea ei tarvitse hyväksyä eikä kaikkiin pöytiin tarvitse mennä mukaan. Globaali vuorovaikutus tarjoaa runsaita mahdollisuuksia, mutta toisaalta on mahdollista myös epäonnistua.
Näin totean, että en torju globaalia kanssakäymistä. Globaalisuuden torjuntaakin näkyy olevan liikkeellä. Samalla korostan oman idenditeettimme ja oman suomalaisuutemme tärkeyttä globaalissa kontaktoinnissa. Näen suomalaisuuden etuna enkä suinkaan haittana tai rasitteena globaalissa maailmassa. Aivan olennaista on pitää oma kotikenttä hyvässä kunnossa. Tekemisen sarkaa riittää myös meidän itsekunkin omassa osaamisessa. Mitä paremmalla tasolla on kansakunnan, kaiken väen henkinen ja taloudellinen kapasiteetti, sitä parempi koko Suoen kannalta. - veitsanatsuustani
"Me suomalaiset pärjäämme parhaiten globaalissa vuorovaikutuksessa, kun osaamme ajatella ja toimia valveutuvaisella tavalla. Se edellyttää tietämystä, taitamista ja aktiivista asennoitumista".
Taisit iskeä nyt asian ytimeen: juuri tuo puuttuu joulupukkikansalta.
Pelkkä usko, kun ei enää riitä - eikä naiiviudellakaan pitkälle pötkitä.- joulupukki kuoli
Suomeksi: haista paska.
Se on sitä, mikä nyt juuri on tuo "globaali totuus", vaikka sen mitenkä yrittäisi kääriä kauniiseen pakettiin, kauniin sanakääntein, ja koittaisi kietaista vaikka miten kaunilla silkkinarulla. - KontioGlobalisti
Jymäytetyksi tulemisen välttäminen on pärjäämisessä yhtenä keskeisenä seikkana. Jymäyttäminen on ikivanha inhimillinen ilmiö. Kuitenkin tuntuu siltä, että "edistyksen etenemisen" myötä jymäytetyksi joutuminen saumat ovat yhä yleistyneet. Jymäytysuhkan tilanteita kohtaamme me itsekukin yksityisinä ihmisinä ja sitten toisaalta jymäytyksen uhka on olemassa niin valtiotasolla kuin talouselämässä ihan isojen firmojenkin sfääreissä. Sotimisessakin vihollisen harhauttamisen ja jymäyttämisen osaamista luonnehditaan taitavaksi sodankäymiseksi.
Monenlaista suostuttelua ja markkinointia sekä propagandaa on maailma väärällään. Tuo hahmottelemani "valveutuvaisuuden" osaaminen liittyy osittain myös jymäytetyksi joutumisen ennaltaehkäisyyn. Meidän olisi omaksuttava, opiskeltava riittävä tietämys, taitamus sekä riittävä "ei"n sanomisen asenne, jotta mitä monenlaisimmat markkinoitsijat eivät onnistuisi pyörittämään meitä omaksi vahingoksemme kuin rulettikuulia. Tietysti "valveutuvaisuus" tarkoittaa myös myönteistä osaamista, pystyvyttä ja pätevyyttä.
- globaalivalta
Toivottavasti suomalaiset ymmärtävät antaneensa avoimen valtakirjan poliitikoilleen - ei ainoastaan rakentaa uutta uljasta EU-maata ja uuden perustuslain turvin luovuttaa heille ensin kaikki valta, vaan jopa globaalia maailmanvaltaa ja hallitusta, jonka ei tarvitse tuntea enää kuin massat - yksilöt voidaan tästä eteenpäin unohtaa.
"Eduskunnan ulkoasianvaliokunta lähtee tänään sunnuntaina vierailulle Yhdysvaltoihin.
Ulko- ja turvallisuuspoliittisten aiheiden lisäksi valiokunnan vierailulla on esillä myös talous turvallisuuden näkökulmasta.
Viikon kestävällä vierailulla ulkoasiainkunnan jäsenet tapaavat Yhdysvaltain ulko- ja puolustusministeriön, Maailmanpankin sekä tutkimuslaitosten edustajia.
Tapaamisten asialistalla ovat muun muassa Lähi-Idän tilanne, Afganistanin ja Afrikan konfliktit. Tapaamisissa tullaan keskustelemaan myös transatlanttisista suhteista, kyber-turvallisuudesta ja Naton kumppanuuksista."
http://yle.fi/uutiset/eduskunnan_ulkoasiainvaliokunta_vierailulle_yhdysvaltoihin/6890340 - rauhaajarakkautta-
Unohtui tämä lause:
"Lisäksi valiokunta tapaa myös YK:n edustajia. YK:n edustajien kanssa käsitellään myös Lähi-Idän ja Afrikan kriisejä, konfliktien ennaltaehkäisyä sekä rauhanturvaamista."
Rauhan turvaaminen on jo ajat sitten muuttunut rauhaan pakottamiseksi, Afganistanissa on kuollut enemmän siviilejä kuin konsanaan sotilaita tässä "rauhanturvaoperaatiossa", ja viimeksi humanitääristä apua tarjottiin ilmavalvonnan nimissä Libyan kansalle, kun maa pommitettiin paskaksi.
Myös EU:lla on omat isku- ja taistelujoukkonsa, jotka on koulutettu Suomessa. Toimenpidekäskynä "rauhaanpakottaminen" ja toimintasäde 6000 kilometriä Brysselistä.- se on näin
Juu, jatkakaa Ruurusen untanne ja globaalia hymistelyä - salaliittoteorioiden äiti onkin juuri se, että te riittävän pitkään kuvittelette kaiken tämän olevan "vain" salaliittoteoriaa, ja kun vielä pidätte tiukasti foliohatut päässänne tajuamatta edes Suomen uutta perustuslakia - uusista kriisilaeista puhumattakaan - niin olettekin laulaneet itsenne jo syvälle suohon ennen kuin huomaattekaan, että missä mennään, mutta - muistakaa - sitä saa mitä tilaa; sitten ei valiteta.
- Savon mafia
Kun tässä edellä on tuo Lasse Lehtisen nimi, ettei kansalta pidä mitään kysyä, kun eliitti hoitaa hommia ja tietää paremmin, niin laitetaanpa tietoa Savon mafiasta, jossa yhteydessä tulevat esille niin Stubbin nimi kuin Soininkin - hehän sopivat hallituksen muodostamisesta siellä peliaitiossa; "Soini ei voi mennä hallitukseen, kun ei ole samaa mieltä hallituksen linjasta", vaikka siis hallitusta ei oltu perustettukaan. Tässä vaiheessa ei näy tulevan esille Kataisen nimi Savon mafiassa - mutta hän kuuluu luonnollisesti siihen myös. Näin pienet ovat Suomi-ympyrät.
"- Ei löydetty savolaista katolista pappia, ja Soini on ollut Pohjois-Savossakin eduskuntaehdokkaana, perustelee mafian moottorimies Lasse Lehtinen, joka haistoi Soinin vaalimenestyksen jo kesällä kutsuja viännettäessä.
Savolaisten saavutusten arviointi on annettu kokoomuksen huoleksi. Savon sisäpiirille puhuu ulkoministeri Alexander Stubb."
http://www.savonsanomat.fi/savo/timo-soini-siunaa-savon-mafian-evaat/1104679 - romanistrategia
Ja nyt kun alkaa vaaleita lapsia löytymään romanileireistä - tummien, siepattujen ei ilmeisesti ole niin väliä - niin muistutetaanpa välillä luodusta romanistrategiasta (lue: juutalaisstrategia, kun otetaan yksi ryhmä kohteeksi - kauniilla paratiisilomaesitteillä - ja jopa ilmaisilla lomilla juutalaisille - se natsi-Saksassakin alkoi) kauniin sanakääntein, mutta pääasia, että ryhdytty epäilemään heitä kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta pahasta taivaan ja maan välillä.
http://www.europainformationen.fi/public/default.aspx?contentid=239501&nodeid=37760&contentlan=1&culture=fi-FI#.Umd_X_mzKuI
"Uutiset, 24.1.2012
EU luomassa romanistrategiaa"
Tätä oli muuten luomassa EU:ssa Romanian entinen oikeusministeri kansanpuolueesta. Mikähän oli, ettei hän saanut omassa maassaan asioita kuntoon, vaan oli laitettava romanit kerjäämään jopa Suomeen asti?
No, mitä minä sitä kyselen - tarkoitushakuista toimintaahan se oli, jotta päästään luomaan "strategioita".- Varsovan kokous
Niin, romanithan ovat varmasti se vaikein kohta tuolle uudelle Varsovan manifestille ja kaikille taattavalle elinikäiselle työnteolle tai "opiskeluoikeudelle". Huom. sana "elinikäinen" - sen pidemmälle sitten ei enää eletäkään, jos ei pysty kumpaakaan suorittamaan.
"Katainen vei sinisen unelmansa Varsovaan
Politiikka
29.04.2009"
Juu, ei löydy enää uutista, ellei joku ole ottanut ylös, linkki ei enää toimi. Kyseessä on siis tuolloin luotu Varsovan manifesti, johon Varsovan kokoukseen osallistui noin 3000 eliitin edustajaa Kansanpuolueesta, jossa nämä "elinikäiset oikeudet" määriteltiin. - taustoitusta
Varsovan kokous kirjoitti:
Niin, romanithan ovat varmasti se vaikein kohta tuolle uudelle Varsovan manifestille ja kaikille taattavalle elinikäiselle työnteolle tai "opiskeluoikeudelle". Huom. sana "elinikäinen" - sen pidemmälle sitten ei enää eletäkään, jos ei pysty kumpaakaan suorittamaan.
"Katainen vei sinisen unelmansa Varsovaan
Politiikka
29.04.2009"
Juu, ei löydy enää uutista, ellei joku ole ottanut ylös, linkki ei enää toimi. Kyseessä on siis tuolloin luotu Varsovan manifesti, johon Varsovan kokoukseen osallistui noin 3000 eliitin edustajaa Kansanpuolueesta, jossa nämä "elinikäiset oikeudet" määriteltiin.Ja sitten vähän tehosteita mukaan, jotta jutuille tulee vakuuttavuutta. Eivät perhana suostuneet tilaamaan ainoatakaan sikapiikkirokotetta, eivät myöskään ottamaan lainaa IMF:ltä. Muutenhan Puola olisi ollut Kreikkaa parempi finanssikriisitehoste, no tämän jälkeen vain Espanja ryppyili, mutta se hoitui kurkkuskandaalilla ja 200 miljoonan euron viikkotappioin. Espanja ei valtiona suostunut ottamaan kontolleen pankkien velkoja, ja sotkemaan valtiota tähän finanssikriisisotkuun.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Puolan presidentti kuoli lento-onnettomuudessa Venäjällä/1135255991418
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Saksa Espanjalaiset kurkut syyttömiä ehec-tapauksiin/1135266569547 - politiikan historiaa
taustoitusta kirjoitti:
Ja sitten vähän tehosteita mukaan, jotta jutuille tulee vakuuttavuutta. Eivät perhana suostuneet tilaamaan ainoatakaan sikapiikkirokotetta, eivät myöskään ottamaan lainaa IMF:ltä. Muutenhan Puola olisi ollut Kreikkaa parempi finanssikriisitehoste, no tämän jälkeen vain Espanja ryppyili, mutta se hoitui kurkkuskandaalilla ja 200 miljoonan euron viikkotappioin. Espanja ei valtiona suostunut ottamaan kontolleen pankkien velkoja, ja sotkemaan valtiota tähän finanssikriisisotkuun.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Puolan presidentti kuoli lento-onnettomuudessa Venäjällä/1135255991418
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Saksa Espanjalaiset kurkut syyttömiä ehec-tapauksiin/1135266569547"60-vuotias Kaczynski valittiin presidentiksi joulukuussa 2005. Hän oli jo ilmoittanut aikovansa olla ehdolla myös ensi syksyn presidentinvaaleissa."
Puolan kansanpuolueen edustaja Donal Tusk EU:sta oli hävinnyt hänelle ko. vaaleissa, mutta nämä poliittiset kuviot on sittemmin luonnollisesti jo korjautuneet.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Donald_Tusk
- humanitäärinenaseapu
Ja pistetäänpä vähän faktaa tuosta humanitäärisestä aseavusta. Tällä kertaa Saddam Husseinin kukistamiseksi kansanmurhan jälkeen.
"Islamilaisen Dawa-puolueen Saddam Husseinia vastaan 1982 tekemän murhayrityksen jälkeen al-Dujailin šiiakylä 60 km Bagdadin pohjoispuolella hävitettiin ja 148 kyläläistä teloitettiin."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Saddam_Hussein
Ja kun Bush oli neuvotellut Paavo Lipposen kanssa, niin Irakiin hyökättiin syyllä, että kansa on pelastettava hirmuhallitsijalta.
"Washingtonin yliopistossa tehty ja PLOS Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus yritti ottaa huomioon väkivallan seurauksena henkensä menettäneiden lisäksi myös Irakin yhteiskunnan hajoamisesta aiheutuneet kuolemantapaukset vuoden 2003 maaliskuusta tämän vuoden kesäkuuhun. Tuloksena oli 461 000 George W. Bushin aloittaman sodan uhria.
Irakilaisten kuolleisuus sodan aikana nousi 50 prosenttia kahdesta sotaa edeltäneestä vuodesta. Aikuisten miesten todennäköisyys kohdata väkivaltainen kuolema kolminkertaistui, naisten nousi 70 prosenttia.
Amerikkalaisia sotilaita Irakissa kuoli 4 486 ja heidän liittolaisiaan 318."
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/3067561/uusi-luku-irakin-sodassa-tapetuista-461-000
"Afganistanin sodan siviiliuhrit ovat herättäneet voimakasta keskustelua mediassa. Siviiliuhreja eivät aiheuta Afganistanissa pelkästään suorat sotilasiskut. Epäsuorasti siviilejä kuolee jatkuvasti nälänhätään, sairauksiin, lääkehoidon puutteeseen, rikoksiin ja sotarikoksiin. Suorissa sotilasiskuissa siviiliuhreja ovat aiheuttaneet talibanien pommi-iskut sekä liittouman ilmaiskut. Vuosien saatossa konfliktin osapuolet ovat vaihdelleet, ja siihen on osallistunut myös maan ulkopuolisia joukkoja, kuten Neuvostoliitto ja Yhdysvaltojen johtama liittoutuma.[1]
Punaisen ristin mukaan konflikti on aiheuttanut vuodesta 1978 lähtien yhteensä 1,5 miljoonan siviilin kuoleman.[2] Afganistanin sodan on arvioitu tappavan keskimäärin kolme lasta päivässä.[3] Kuolleiden siviilien todellisesta määrästä ei ole olemassa virallista tietoa.[4]
YK:n operaatioraportin mukaan vuoden 2010 ensimmäisen puoliskon siviiliuhrien määrä nousi yli 3 000 henkilöön, joista kuolemantapauksia lähes puolet."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sodan_siviiliuhrit
Tässä sitä globaalia rauhaa ja rakkautta, mutta asekauppa käy ja voi hyvin - selvitellään sitten jälkeen päin kaiken maailman Patria korruptiokytkennöt. Jos selvitetään. - taustoitusta
Ja takaisin Suomeen. Kenellekään ei varmasti ole enää epätietoa siitä, että syyttäjä on ilmoittanut myös pääministeri Kataisen nimen olleen listoilla, tosin rekisteri on kadoksissa, vai onko?!
"Kotimaa 25.10.2013 klo 13:18 | päivitetty 25.10.2013 klo 13:18
WinCapitan massiiviseen rikosoikeudenkäyntiin varattiin puoli vuotta Pohjois-Savossa
Sijoitusklubi WinCapitan ydinalueisiin kuuluvan Pohjois-Savon haaran rikosjuttuja koskeva oikeudenkäynti alkaa joulukuussa. Pohjois-Savon käräjäoikeus on varannut käsittelyyn kolme päivää viikossa yli 20 viikon ajan kesäkuun alkuun saakka."
http://yle.fi/uutiset/wincapitan_massiiviseen_rikosoikeudenkayntiin_varattiin_puoli_vuotta_pohjois-savossa/6901047
Ja kaikki varmasti ovat jo kuulleet poliisiylitarkastaja Välkin jättämästä viestistä ennen itsemurhaansa syksyllä 2008 koskien salaisista asiakirjoista vuosilta 1999-2007 ja jättimäistä rahanpesusotkua, johon oli sotkeutuneena korkea arvoisia sisäministeriön virkamiehiä, joka joka sotku piti pestä julkisuudelta piilossa, koska kansalaisille ei voida kertoa näin jättimäisestä korruptiosta. Asiakirjat kerrottiin toimitetun sisäministeriöön. Näinä päivinä tarkastelun kohteena oleva Himasen ja kumppaneitten raportti sisältää kiinnostavia linjauksia ja yksityiskohtiakin. Eräänä yksityiskohtana haluan nostaa esille mediankin havaitseman asetelman: Ihmisiä ei pidä kohdella objekteina, vaan ihmiset ovat itse päättäjiä, subjekteja. Siinä on kovasti meikäläisellekin tuttua tuossa linjeerauksessa. Kunnia Himaselle siitä, että hänkin on ilmeisesti lueskellut toisten tekstejä ja niitä pystynyt omaksumaan.
- SeolisittenkinSe
Sanahelinä on tarkoitettu politiikkaan, ja sitä on Suomeen mahtunut - teot ovat sitten toinen juttu, eikä niillä ole ollut mitään tekemistä tähänkään mennessä puheiden kanssa.
Näitä subjekteja on jo muutaman vuoden tapettu hoitamattomuuteen laitoksissa, jos et ole huomannut - mutta onhan se hyvä, jos on resursseja aloittaa elämä subjektina ja päättää se myös sellaisena.
Tuo esille ottamasi ajatus tarkoittaa todellisuudessa sitä, että kun sulla on kultalusikka, niin laske sillä mäkeä - anna mennä ja lujaa - mutta jos sulla ei ole, niin, sorry, ei meitä kiinnostakaan muuta kuin sun veroeurot. Ne me otetaan. Ja mehän taataan kaikille tasa-arvo terveyteen (Kataisen omat sanat HS:ssa kevään 2009 artikkelisarjasta HS:ssa.)
Mutta nyt se on äänetty ääneen - kuka sen sitten ymmärtää, on toinen juttu. Kun on jo liittovaltio, vallan keskittämistä lisää vastustetaan, ja sitten se on jo mahdotonta. Mikä suunnanmuutos ja mihin?
"- Kysymys, onko EU menossa kohti liittovaltiota, on osin virheellinen, koska se on jo liittovaltio. Kyse on vain siitä, miten pitkälle vallan keskittäminen päästetään. Jos unionin suunta halutaan kääntää, sen on tapahduttava näissä vaaleissa. Vuonna 2019 se on todennäköisesti mahdotonta, Halla-aho muistuttaa."
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/jussi-halla-aho-eu-on-jo-liittovaltio/
Tässä on huolena - ihan Englannin pääministeriä myöten - ollut se, että EU:ssa ei enää toimi demokratia, kun eliitiksi kutsutut johtajat ryhtyivät johtamaan Euroopan Unionia kaikkein korkeimmalla poliittisella päätäntävallalla, joka heille suotiin väitetyn Lissabonin sopimuksen myötä. Myös tuon elitiin johtaja Herman Van Rompuy juuri sanoi, että demokratia on purettava liian hitaana järjestelmänä, niin miten Halla-aho ajatteli nyt ensin palauttaa tuon demokratian, jotta ylipäätään äänestämällä voitaisiin vaikuttaa?
Minulla ei tule mieleen mitään muuta kuin, että nyt on astuttu jo sellainen askel, että voidaan sanoa kansalaisille, sorry, me tehtiinkin jo se liittovaltio - vähän huijattiin, kun puhuttiin, että ollaan vasta menossa siihen suuntaan, mutta että koitetaan estää sitä seuraavaavaihetta, jooko... Ja, sorry, sekin meni jo.Vähälle julkiselle huomiolle on jäänyt Jacob Södermanin taannoinen lausahdus Suomen perustuslain ylikävelemisestä EU-asioissa vai oliko se nyt euroraha-asioissa. Hän, sosialidemokraattinen juristi ja EU-organisaatiota myöten kokenut vaikuttaja, kansanedustaja sanoi juuri tuon saman: Suomen perustuslakiin on turha vedota, koska se on sivuutettu jo moneen kertaan. Söderman siis juristina totesi, että Suomen perustuslakia on rikottu, mutta homma on jo karannut käsistä, joten se perustuslain tallaaminen on jo tapahtunut tosiasia, jota ei voi peruuttaa. Tekee näin rivisuomalaisena mieli kysyä: Mitä varten meillä Suomessa on perustuslaki?
- Tulevaisuudentoivo
Tai miksi meillä on eduskunta - sitäkin voisi kysyä.
Luin jo pitkän aikaa sitten hoitajien hätähuudon vanhustenhuollosta, kun resurssit eivät riitä (vaikka veroeuroja on kantaa jopa veroparatiisisaarille asti), ja kuinka suuri huoli on vanhustenhoidosta.
Sitten tuli uutinen, että hoitajat pelotellaan hiljaisiksi, eivät enää uskalla kertoa epäkohdista. Seuraavaksi jo hoitajapuolen pomo tiedotti, että jos poliitikot eivät tee tälle asialle mitään, niin vanhusten näännyttäminen on poliitikkojen tietoinen valinta.
Tänään oli uutinen, että vanhustenhuollosta ja laitoshoidosta on ihan pakko jälleen nipistää 300 milljoonaa euroa, mutta Urpilainen korosti, ettei ketään jätetä heitteille. Ja minä ihmettelen, että miten se on mahdollista, kun nyt jo on ollut hätähuutoa tuosta heitteillejätöstä, vaikka ei oltu vielä edes nipistetty tuota 300 miljoonaa euroa?! Suomi on järkyttävän alhaisessa tilassa.
Minulla on visio: miksi maksamme valtionveroa, joka kannetaan niin veroparatiisisaarille kuin Aurinkokuninkaan hovin ylläpitoon aina EU:ta myöten? Miksi emme kunnallisverolla laita oman alueen juttuja toimimaan?
Kun ne saavat nyt rakennemuutettua nuo isot kunnat, niin seuraavaksi onkin niiden aika itsenäistyä omiksi valtioiksi, tasavalloiksi tai kuningaskunniksi, jolloin kaikki veroeurot jäävät omaan kuntaan - myös työpaikat - me emme tarvitse valtiota, joka ei ole kansalaisiaan varten.
Eläköön suuri rakennemuutos!
Mikä kunta ensimmäisenä itsenäistyy? - KontioGlobalisti
Saksassa on työstetty uutta hallitusta ja nyt siellä ollaan päästy jo lähelle ministerivalintojen tekemistä. Vaalivoittaja Merkelin johtaman hallituksen syntyminen on siis konkretisoitumassa eli toisin kuin meillä Suomessa v.2011.
- tulevaisuus edessä
No, meillä on keskushallinto Brysselissä, joten ei sen niin väliä. Katainen on saamassa nyt palkkiovirkansa:
"Euroopan kansanpuolueen EPP:n johtajat päättivät torstaina Meisessä menettelytavoista, jolla EPP valitsee ehdokkaansa Euroopan komission seuraavaksi puheenjohtajaksi. Pyrkijöiden pitää saada oman puolueensa tuen lisäksi tuki kahden muun maan jäsenpuolueelta.
Tämä tarkoittaa, että ehdokkaiden pitää ilmoittautua helmi-maaliskuussa, he tulevat olemaan tiedossa ja heidän pitää pyrkiä aktiivisesti. Valinta tehdään maaliskuun alussa Dublinissa EPP:n kongressissa.
EU Observer -lehden mukaan EPP:n puheenjohtaja Joseph Daul sanoo, että "noin kuusi ihmistä on kiinnostunut" työstä.
EU Observer sanoo johtavaksi ehdokkaaksi Luxemburgin EU-veteraani Jean-Claude Junckeria. Hän on todennut Le Mondelle olevansa valmis, jos kysytään.
Seuraavina niminä EU Observer mainitsee Irlannin pääministerin Enda Kennyn ja Suomen Jyrki Kataisen, "jonka sanotaan olevan kiinnostunut myös euroryhmän puheenjohtajuudesta". Tehtävästä saattaa olla tulossa päätoiminen.
Lehti mainitsee myös Latvian Valdis Dombrovskisin "mahdollisena", EU:n ranskalaisen sisämarkkinakomissaari Michel Barnierin ja Luxemburgin Viviane Redingin "huhuttuna". Barnier on ilmoittanut kiinnostuksestaan.
Irlannin pääministeri Enda Kenny toteaa Irish Independent -lehdessä sulkevansa itsensä pois komission puheenjohtajaehdokkuudesta. Kenny toteaa olevansa imarreltu ajatuksesta, mutta aikovansa viedä puolueensa kohti seuraavia Irlannin vaaleja.
Enda Kennyn mukaan EPP:n Dauliin on ottanut yhteyttä joukko ihmisiä puheenjohtajuusasiassa. "Minä en ottanut", Kenny täsmentää.
AFP:n jutussa EPP:n ehdokkaiksi mainitaan Jean-Claude Juncker, Jyrki Katainen ja Puolan Donald Tusk. Junckerin sanotaan olevan kiinnostunut myös Eurooppa-neuvoston puheenjohtajuudesta.
AFP:n jutussa anonyymi EU-diplomaatti toteaa, että muun muassa Saksan Angela Merkel ei pitäisi Junckerin nimityksestä komission johtoon tämän itsenäisen luonteen vuoksi. Barnierin ja Redingin todetaan olevan kiinnostuneita, mutta Redingillä sanotaan olevan huonot mahdollisuudet, jos toinen luxemburgilainen eli Juncker pyrkii."
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/epp ehdokkaat kuusi daul-13503
Ja sapelien kalistelu rajalla on tietysti hämäystä, kun luodaan EPP:n tavoitetta BIG-Eurooppaa.
"Puolue on tavoitellut Euroopan kansanpuolueen (EPP) jäsenyyttä. Elokuussa 2010 Yhtenäinen Venäjä ja Euroopan kansanpuolue pitivät Helsingissä yhteisen seminaarin, jossa käsiteltiin Euroopan unionin ja Venäjän suhteiden kehittämistä. Isäntänä toimi Kokoomuksen puheenjohtaja ja EPP:n varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.[27]
Yhtenäinen Venäjä on käynyt vuonna 2008 myös neuvotteluja jäsenyydestä kristillisdemokraattisen Centrist Democrat Internationalin kanssa.[28]
Yhtenäisellä Venäjällä on yhteystoimisto Israelissa Kadiman kanssa tehdyn sopimuksen myötä.[27] Puolueella on myös strateginen yhteistyösopimus Kiinan kommunistisen puolueen kanssa.[29] Yhtenäinen Venäjä on keskustellut kiinalaisten kanssa kokemuksista yhden puolueen järjestelmästä ja talouspolitiikan johtamisesta."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhtenäinen_Venäjä - globaali johtopäätös
Suomessa todistetaan syyttömyyksiä syyttäjien spekuloidessa. Kummallista touhua, eikä varmasti kukaan ole jättänyt ihmettelemättä, että mitä oikein Suomessakin tapahtuu. En myöskään minä.
Viimeinen maailmalla liikkunut letkautus koski jesuiittapaavia, että hänen puheensa kuulostavat marxilaisilta, tuon kommunismin isäksi kutsutun preussilaisen puheilta. Ja miten kumman liki tulee taas kommunismi Suomeen - vaikkakin mutkan kautta?! Kokoomus on Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen sisarpuolue, joka on neuvotellut Kiinan kanssa jo yksipuoluejärjestelmästä ja talouden johtamisesta.
Vastaavasti poliittisen vallan EU:ssa napannut puolue EPP, jonka varajohtaja Katainen on ja Niinistö kunniapuheenjohtaja, on sivuillaan kertonut miten luodaan BIG-Eurooppa yhdistämällä EPP ja Putiinin Yhtenäinen Venäjä -puolue, jotka ovat neuvotelleet Kataisen johdolla mm. Helsingissä. Linkkiä edellä.
Mutta se globaali yhteys löytyykin Kataisen tilaamasta himastutkimuksesta ja Sinisestä Kirjasta, jota kuvataan kestävän kehityksen sinipohjaisella kaaviolla. Löytyy tämän sivun puolivälistä.
http://frankmartela.fi/2013/11/miten-mitata-arvokasta-elamaa-himanen-katainen-ja-hyvan-elaman-peruspilarit/
Ko. sivustolla filosofi, tiedemies pohtii, että miten hitsissä tuossa kaaviossa päädytään tuohon lopputulokseen?! No, se ei ole tässä pointtina, vaan että jokaisen kohdan lopussa on yhä uudelleen ja uudelleen tuo "kestävä kehitys", jonka oikea nimi onkin Agenda21. Enpä todella tiennyt aikaisemmin!
"David Rockefeller aikoinaan ihasteli Maon Kiinaa. Jos Rockefeller ilmoitti ihailevansa jotakin, it was the way to go. Rockefellerin hallinnoiman YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 21:ssä ennaltaehkäisevän periaatteen (Precautionary Principle) mukaan jokainen kansalainen on syyllinen, ellei toisin todisteta.
Agenda 21:n artikloista katsotaan vallitsevan hallitusten kesken konsensus.
Moni Agenda 21:n esittelemistä ajatuksista löytyy muodossa tai toisessa Karl Marxin kirjoituksista sekä Adam Weishauptin nk. kuuden kohdan ohjelmasta.
Konsensus tarkoittaa On sovittu että -päätöstä, josta ei ole käyty kansalaiskeskustelua tai äänestetty demokraattisesti.
Agenda 21:n mukaan taloudellisten resurssien uusjakoa ja ihmisten uudelleensijoittamista tarvitaan laajassa mittakaavassa.
Yhdysvalloissa onkin jo laadittu suunnitelmaa, jolla ihmiset pakkosiirretään nykyisiltä asuinalueiltaan sallituille alueille ja kielletyillä (punaiset alueet) alueilla -joita on suurin osa Yhdysvaltain maapinta-alasta- oleskelu tehdään mahdollisesti rangaistuksen alaiseksi teoksi. Yllättävän suuri osa kielletyiksi määritellyistä reservaattialueista on eri luonnonsuojelujärjestöjen omistuksessa. Usean järjestön toimintaa rahoittavat energiayhtiöt."
http://kemikaalivanat.wordpress.com/
Ja täällähän se epädemokraattinen konsensus löytyykin edeltä EU:n tekstissä, josta on puhetta edellä liittyen Eurooppa-neuvoston kokoukseen (juuri tuota ylintä poliittista valtaa EU:ssa nyt hallitseva järjestelmä), että kansalaisille ei saa enää kertoa asioista, kun päätöksiä ei pystytä perustelemaan järkevästi, niin hallitusten on vain tehtävä ne kansalaisilta salassa.
Siis meille ollaan oltu luomassa jättimäistä kommunistista maailmanhallitusta, jonka piuhat ulottuvat jo jokaiseen jäsenmaahankin, ja järjestelmä on viitta vaille valmis myös suomalaisten pakkosiirtämiseksi suurkunta-alueille.
Kylläpä meni aikaa päästä päämäärään ja totuuteen (joka ei ole siis yhtä kuin valmiiksi pureskeltu ja muodostettu mielipide jostakin asiasta), mutta eipä sitä ole helpoksi tehty selvittääkään, ja tämä on nyt se kohta, jossa sitten tyhmän kansan pää töksähtää omasta mielestään salaliittoteoriaan, ja tulee tarve kaivaa esille ne foliopipot silkasta pelosta ja todellisuuden torjunnasta, kun juttu ei mahdu enään omaan kutistettuun maailmankuvaan. Salaliittoteorioiden äiti iskee jälleen. - KontioGlobalisti
Ennen Saksan syksyisiä vaaleja meidän hyvin tietämät asioitten asiantuntijatarkkailijat (erotuksena meistä harrastelevista puuhastelijoista) ounaksuivat, että Saksan vaalien jälkeen alkaa tapahtua. Nyt Saksan maalla on uusi hallitus. Frau Merkelin kolmannen liittokanslerikauden alkajaisiksi ei ainakaan vielä ole alkanut rytistä. Silloin ennen Saksan vaaleja puhuttiin erityisesti Kreikasta, jotta raippoja olisi tulollaan. Kun kommentaattorit muotoilevat tekstejään, niin siihen loppuun pyörähtää viimeistelynä "Aika näyttää"-toteamus. Jokohan nyt sitten Uuden Vuoden 2014 alkajaisiksi helleenien maan kohdalla olisi jo käsillä tuo ajankohta "Aika näyttää"? Kiinnostavana "vierusta"-ilmiönä Kreikan järkälemäinen naapuri Turkki on sekin hoiperteluvaiheessa korruptiomyllerryksen takia. Tähän asti Turkkia on pidetty jopa mallimaana ainakin läntiseen naapuriinsa verrrattuna.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun634591KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1643522Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?642893- 1492841
Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo492684- 241923
- 241801
- 301656
- 1741630
- 421342