Niemelä valaisee totuutta

oxvortin huijjausta

Kantsii lukea Veikko Niemelän kirjootus tän päivän Lapin Kansasta. On tosi röyhkeää toimintaa Oxvortilta ja sen kätyreiltä ja taustajoukoilta. Enää ei lautakunnan päätöksiä pidetä minään. Haiskahtaa tosi pahalta näin kansalaisen näkökulmasta. Korruptiotako,lahjontaako taustalla ? Jotain suhmurointia taitaa olla ?

31

653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sekajuna

      Niin, ja Sodankylä haaveilee ydinvoimasta, voi että...
      Mitä ihmettä pitäisi tehdä?

    • God pai

      Päätöksenteon puitteissa Oxvortin kaava-asia on loppuun käsitelty ko lautakunta hylkäsi kaavan eikä kaupukihallitus ottanu otto-oikeuvella asiaa käsittelyyn. Näin ollen Oxvortti voi pakata kamppeensa ja lähteä etsiin uusia uhreja (höppänöitä !)

      • vaali raha

        Luvattiinko jollekin esim. vaalirahaa? Vaikuttiko se kannanottoihin Kemijärvellä?


    • Takapirut

      Pari poliitikkoa, pari virkamiestä ja pari hoitokunnan jäsentä kuuluvat Oxfordin takapiruihin.

      Oxford ei rakenna eikä työllistä. Se myy kaavan ja rahastaa ja sen jälkeen potti jaetaan. Paljonkohan ssavat nuo takapirut?

    • Jaakko Ojaniemi

      Aika rankaa tekstiä tuossa ylhäällä..

      Tunnen Teemu Kostamovaaran kilttinä ja asiallisena kaverina armeijan ajoilta.

      Kuitenkin jo pitkän aikaa olen ihmetellyt mikä sai Teemu Kostamovaaran lähtemään uudeleen politiikkaan mukaan ajamaan Oxfordin hanketta eteenpäin? Miten Teemu Kostamovaara voi yht'äkkiä tulla sivusta täysin ummikkona Teknisen lautakunnan puheenjohtajana puolustamaan Oxfordin hanketta niin voimakkaasti ilman kritiikkiä ja väärillä argumenteilla? Teemu ei tiedä Oxfordin hankkeesta eikä sen Yva-selostuksen muistutuksista eikä viranomaisten lausunnoista eikä ministeriöiden ohjeistuksista oikeastaan yhtään mitään. Siitä huolimatta hän sokeasti haluaa ajaa hanketta vastoin kaupungin etua.

      Kun huhtikuussa kysyin Teemulta mitä hän tietää Oxfordin hankkeesta ja tarvitseeko hän ja Tekninen lautakunta lisätietoja hankkeen yksityiskohdista, hän ilmoitti, että hän eikä Tekninen lautakunta eivät missään tapauksessa tarvitse eikä hän hyväksy muuta tietoa kuin mitä tulee virkamiehiltä ja hän luottaa siihen mitä Tapio Pöyliö sanoo.

      Ilmoitin tällöin Teemu Kostamovaaralle, että Tapio Pöyliö ei ole ajan tasalla hankkeen negatiivisista vaikutuksista ja, että hän saa Pöyliötä väärää tietoa ja että hänen pitäisi itse perehtyä asioihin. Ehdotin, että haluasin tulla Tekniseen lautakuntaan kertomaan asioita hieman toisesta näkökulmasta. Teemu ilmoitti kylmästi, että hän ei missään tapauksessa tule hyväksymään, että Pro Kemijärvi tai Jaakko Ojaniemi tulee Tekniseen lautakuntaan kertomaan tuulivoimasta yhtään mitään.

      Kerroin, että tulisin kertomaan vain sen mitä eri selvityksissä hankkeesta kerrotaan ja vakuutin, että en tule kertomaan omia mielipiteitäni vaan kaiken sen mitä eri viranomaiset ovat Oxfordin hankkeesta kirjoittaneet ja miten kaikki ministeriöiden ohjeet ja lakipykälät tulisi huomioida. Perustelin tällaisen tiedon tarvetta sillä, että näitä asioita ei ole kaavoittajan toimesta koskaan esille tuotu. Vastaus oli edelleen ehdoton EI. Tämä jyrkkä suhtautuminen objektiiviseen tiedon jakamiseen on minua on suuresti ihmetyttänyt.

      Tapio Pöyliö on omalta osaltaan ajanut samalla tavalla Oxfordin hanketta kuin käärmettä pysyyn ilman mitään kritiikkiä eikä halua hyväksyä mitään muuta ratkaisua kuin Oxfordin hankkeen, vaikka parempiakin vaihtoehtoja on tarjolla. Tapio Pöyliö on jopa omasta aloitteestaan lisäillyt kaavaehdotukseen sellaisia asioita, joista kaupungin poliittisissa päätöksentekoelimissä ei ole mitään päätöksiä tehty.

      Näille molemmille herroille voi todistaa mitä vain, mutta he eivät halua kuunnella. He ovat täysin kuuroja kaikelle mikä vähänkin kyseenalaistaa Oxfordin hankketta. He ovat ankkuroineet fanaattisesti itsensä Oxfordin hankkeeseen jostakin syystä, joka minulle ei ole tiedossa.

      Kun kaavan käsitteyä Oxfordin toimesta taas haluttiin lykätä, niin jotain kähmintää asiaan varmasti liittyy. Kannattaa kaikkien seurata tarkasti miten eri tahot tähän nyt reagoivat. Veikko Niemelän kirjoitus oli erittäin hyvä ja asiallinen ja antoi hyvät neuvot miten tuollainen pelleily kemijärveläisten kustannuksella täytyy lopettaa tyystin.

      Jaakko Ojaniemi

    • Ketä me äänestämme

      Huh huh kun hirvittää. Ketä me olemme oikein äänestäneet? Ja kuka valtsee virkamiehet?

    • Kähmintää

      Väittääkö joku, että Kemijärvellä ei ole ollut ennen kähmintää?

      • valtuusto-alote

        Kuka vastusti Niemelän aloitetta ja kuka kannatt i valtuustossa ?


      • kysyvä ei tieltä....
        valtuusto-alote kirjoitti:

        Kuka vastusti Niemelän aloitetta ja kuka kannatt i valtuustossa ?

        Mene Kemijarvi.fi-sivuille ja asukkaalle ja sit esityslista ja pöytäkirjat ja sieltä kaupunkinvaltuuston kokouspöytäkirja . Sieltä se löytyy äänestyspöytäkirja.


      • muutos puolueemme
        kysyvä ei tieltä.... kirjoitti:

        Mene Kemijarvi.fi-sivuille ja asukkaalle ja sit esityslista ja pöytäkirjat ja sieltä kaupunkinvaltuuston kokouspöytäkirja . Sieltä se löytyy äänestyspöytäkirja.

        Eikö asian voisi ratkaista kansanäänestyksellä ???

        O Harjula on ehdokas Muutos 2011 puolueessa.

        Puolue on tunnettu nyt James Hirvisaaren puolueena myös, hän on entinen Persu-edustaja.

        Äänestäthän siis Muutos 2011 / Harjulaa EU parlamenttiin? On Muutos 2011 puolue, joka kannattaa suoraademokratiaa. Siis tuulivoimankin voi rakentaa kansanäänestyksen jälkeen tais itten ei voi rakentaa. Niin se on, vai onko?


      • työn ääni
        muutos puolueemme kirjoitti:

        Eikö asian voisi ratkaista kansanäänestyksellä ???

        O Harjula on ehdokas Muutos 2011 puolueessa.

        Puolue on tunnettu nyt James Hirvisaaren puolueena myös, hän on entinen Persu-edustaja.

        Äänestäthän siis Muutos 2011 / Harjulaa EU parlamenttiin? On Muutos 2011 puolue, joka kannattaa suoraademokratiaa. Siis tuulivoimankin voi rakentaa kansanäänestyksen jälkeen tais itten ei voi rakentaa. Niin se on, vai onko?

        Haluttais ihan "rotestina" äänestää Nurmikumpua, on hänestä tällä palstalla niin paljon puhuttu. Vaikka en ole kommunisti, mutta ihan "rotestina".

        Ei vaan voi äänestää, koska hänen puolue on boikotointi-asennossa tähän koko Eurooppa vaaliin nähden ja sen suhteen.

        Nurmikummun kanta EU-asiaan on ihan selvä kuitenkin. Mikä on Harjulan kanta EU-asiaan, en tiedä sitä. Onko hän kannattanut jäsenyyttä, Nurmikumpu on vastustanut.

        Ei Natolle, irti EU:sta.


    • Arvokeskustelu

      Miksihän jotkut vastustavat arvokeskustelua? Sehän on tärkein työväline saada ikaan hyviä päätöksiä.

      Lapin Kansan mukaan Heikki Nivala on toista mieltä. Tulee kuulemma huonoja päätöksiä, jos niistä keskustellaan!!!!!!!

    • son hyvä näin

      Onneksi Junttilan junttaporukkaan ei päättäjien enemmistö uskonut. Niin sitä pitää puolustaa kemijärveläisiä.

    • Uusia juonia

      Eräältä yhteismetsän sisäpiiriläiseltä kuulin, että uusia juonia punotaan. Meinaavat pilkkoa hankkeen siten että pienemmät hankkeet voitasiin toteuttaa suoraan rakennusluvan avulla. Eli, jos tie on tukossa tekniseen lautakuntaan, niin yritetään rakennuslautakunnan kautta. Että semmoista peliä.

    • johan ny on kumma...

      Luuluvatko yhteismettän juonittelijat ohittaa demokraattisen päätöksenteon. Teknisen lautakunnan päätös oliko se 7-2 on selvä. Se on päättäjien kanta Oxvorttien myllyihin. Sillä siisti. Rakennuslautakunnan puheenhoitaja Esa Kangas on viisas ja oikeudenmukainen mies.Hän ei lähe vastoin kemijärveläisten enemmistöä antamaan mitään rakennuslupia Oxvorttien rumille myllyille. Lautakunnassa on myös muita viisaita jokka ei hyväksy tällaista luikuripeliä ja demokratian halveksuntaa.

      • kaava-asia

        Rakennuslautakunta ei tätä päätä vaan tekninen lautakunta kaava-asian.


      • asia-kokonaisuus
        kaava-asia kirjoitti:

        Rakennuslautakunta ei tätä päätä vaan tekninen lautakunta kaava-asian.

        Onko tällä asialla yhteys Suomun terveyshoitokeskukseen? Sopiiko tuulimyllyt sinne?


      • KTp ja Muuto11
        asia-kokonaisuus kirjoitti:

        Onko tällä asialla yhteys Suomun terveyshoitokeskukseen? Sopiiko tuulimyllyt sinne?

        Olis pitäny O Harjula ja K Nurmikumpu valita valtuustoon ja muitakin pienpuolueiden edustajia. Heillä on vapaus suurten puolueiden yhteydestä.

        Onko ennakkoluuloton, myös tuulivoimakysymyksen kanta asiassa?


      • tuledemoratia

        SUORA DEMOKRATIA! = Kansa äänestää tuulivoimaloista.

        Sinä olet valtuusto, sinä olet puolue; ymmärrätkö?
        JOKAINEN tärkeä asia äänestetään suorassa demokratiassa.
        Haluatko muutosta vai et, sinä päätät sen. Nyt on maakunta vaalit kohta ja valitse kansan ihmisiä sinne. Äänestä sinne KANSA, joka kannattaa suoraa demokratiaa. Valita on sinun, kannattaako?


    • pettynyt 21

      Teknisen lautakunnan pj. Kostamovaara tottelee mitä Nivala ja Kerkelän isäntä
      ovat päättäneet tuulimyllyistä. Eräs emäntä pettäessään porukan antoi vahvat
      eväät em. koplalle.

      • tieroon halunen

        Ka niinkö se onki ? Pari herraako se kempan asioista päättää ? Kukas toi emäntä sit on ?


      • ihmetyksen sormi...

        Kauan kaivattu "missä Janne luuraa" astui esiin. Ja heti asiallisesti . Kertoi valtuuston 30.9. kokouksen tuulmyllyasian käsittelystä. Niemelän ponsi oli asiallinen jota myös J.Kaisanlahti kannatti. Mutta,mutta...kun katsoi äänestyslistaa niin voi herranen aika... Ihmetystä herättää suunnattomasti etenkin sellaisten valtuttettujen kuten Pirkka Aallon, Mauno Kerkelä, Juha Pikkatraisen ja jopa Jorma Särkelän vastustustus pontta kohtaan. Onko niin ja näyttää olevan et em. valtuutetut EIVÄT HALUA AVOINTA ARVOKESKUSTELUA tärkeissä asioissa kuten tämäkin. Lintumies Aaltokin aina puhuu kauniisti arvoista jne..että lehtimies(evp) Särkeläki vapaan vaikuttamisen ja keskustelu jopa arvostelun airut pyrkii nyt tyrmäämään arvokeskustelun. No M. Kerkelä ny heiluu missä sattuu. Pikkarainen on eri mieltä ko esim. J.Kotilaine ja J. Tikkanen samasta leiristä ...Viisaimmat kuitenkin voittivat. Hyvä näin .


    • Kiitokset

      Kiitos Janne Kaisanlahdelle älykkäästä ja tyhjentävästä blogikirjoituksesta.

    • tersu

      Kaverilla loppunut aiheet, kaivelee vanhoja alotteitaan

      • EItuulivoima

        Veikko Niemelä on hyvä "perus-jätkä". Asiallinen kansanmies! Ei hyväksy tuulivoimala bisnestä veronmaksajien rahoilla! Hyvä että keskustelut nostetaan edelleen esiin. Miksi haluatte vaientaa asiat?

        Tuulivoimaloita vastustaa pitää! Ne tuhoavat ilman ja tappavat eläimiä. Luonnonvihaajat puolustavat tuulivoimaloita. Myös lintubongaus harrastus kärsii tuulivoiman vuoksi.


      • 2017Ö
        EItuulivoima kirjoitti:

        Veikko Niemelä on hyvä "perus-jätkä". Asiallinen kansanmies! Ei hyväksy tuulivoimala bisnestä veronmaksajien rahoilla! Hyvä että keskustelut nostetaan edelleen esiin. Miksi haluatte vaientaa asiat?

        Tuulivoimaloita vastustaa pitää! Ne tuhoavat ilman ja tappavat eläimiä. Luonnonvihaajat puolustavat tuulivoimaloita. Myös lintubongaus harrastus kärsii tuulivoiman vuoksi.

        Tee uusi aloite on uskottavampi . (Niemelä puhuu milloin mitäkin, vastustaa pakolaisia, puoltaa pakolaisia=maahantunkeutuneet.)


      • aloitteetturhia

        voi ei Kemijärvellä (Kemppa?) kannata aloitteita värkkäillä olleskaan

        yrittäjä Suomun äiti Harjula teki aloitteen valtuustolle ja se käsiteltiin yksimielisesti, mutta asia jäi sikseen

        siis johtopäätös on demokratia ei toimi Kemijärvellä!

        aloitteen menevät roskiin, vaikka ovat monen mielestä hyviä, koko valtuusto siirsi asian yksimielisesti yrittäjäjärjestölle, ja Nurmikumpu vainajakin puolusti aloitetta nettipalstan kirjoituksissaan

        miten kävi aloitteelle?


      • ei.kaikkea.sentään

        Oisko Kemijärven Yrittäjät RY. nakannut roskiin koko aloitteen ? J.Tapion= puheenjohtajan seula karsinut ?


      • aloitteetturhia

        jos näin on asia, niin silloin siitä pitää tehdä päätös ja sanoa, että aloitetta ei kannattanut viedä eteenpäin, mutta hiljaisuus on väärä toimintaratkaisu valtuuston yksimielisessä asiassa, varsinkin jos on ollut hyvä aloite?


    • Suomu-runo

      Sopua kaikille ihmisille toivon
      Iloista mieltä, onnea ja rauhaa
      Ei riidellä
      Rauhoitutaan
      Luonnossa paha olo pois

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2739
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      352
      2594
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2180
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1856
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1763
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1754
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      70
      1744
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      132
      1648
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1593
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1402
    Aihe