alajärven ratsastuskoulu

ratsastaja

Musta tuntuu, että monet on saanu tästä kyseisestä paikasta vähä vääränlaisen kuvan. Tallissa on kaikki perusjutut kunnossa. Karsinat ovat sopivan kokoiset. Tarhatkin ovat kunnossa. Tallilla on nykyään vakituinen opettaja, jolla on koulutukset kohillaan.
Jos jollain on kysyttävää tallin omistajasta tai hevosista niin vastailen tietämykseni mukaan :)

37

2404

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kiinnostunut

   Olisin kiinnostunut kesäleireistä.
   hevosista sen verran haluaisin tietää (jos osaat vastata) että mitä ikäluokkaa ne ovat ja jaksaako ne leireillä tehdä niin montaa tuntia päivässä yhtä innokkaina kuin ekoilla tunneilla?

   • belieberjes

    nuorin hevosista taitaa olla vuonna 2003 syntynyt Mimo ja vanhimman hevosen ikää en edes muista. Mutta periaatteessa tän tallin hevoset ovat aika harmillisen vanhoja. Ja tottakai jaksavat! mutta ihan loppukesän leireillä kunto alkaa painaa vastaan, mutta hyvin meni ainakin viime vuonna :) Ja kyllä tallin henkilökunta sanoo jos hevonen on kulutettu loppuun.


  • 2013 leirillä ollut

   Tommi is best!

  • Tommionparas

   Oon kuullu tuosta talvella laihtumisesta.

   • belieber2

    Joo. Viime talvena asiat olivat hevosilla huonosti, mutta nyt jos menette tallille niin näette kuinka hyvässä kunnossa talli ja hevoset on. kannattaa käydä kurkkaamassa ;)


  • Leirille menijä

   Olen menossa kaverini kanssa leirille ja haluaisin kuulla mielipiteitä! Rehellisiä sellaisia,joten älä laita mielipidettä jos et oikeasti ole ollut ratsastamassa!!! Olisi mukava saada mielipiteitä myös henkilöiltä jotka ovat olleet sielä leirillä!! Kiitos.

   • belieber2

    Olen käynyt Pekkolassa ratsastamassa 4 vuotta. Opettajat ovat vaihtuneet monet kerrat, hyvistä huonoihin. Nyt tallilla on kaikki hyvin ja uskon, että ens kesän leireistä tulee uskomattomia, koska hevoet on oikeasti hyvässä kunnossa. millaisia mielipiteitä haluisit?


  • Annak

   Moi! Oon tulos kesällä 2014 siskoni kans leirille sinnne ja ajattelin, et voisin kysyy jotain noista hevosista. :) Onko tuolla hevosilla helppo nostaa laukka vai onko sellasii hepoja jotka on tosi vaikee saada laukalle? Entä onko sellasia jotka on vaikee saada laukasta raviin yms sillee että on tosi reipas ja laukkais/ravais tosi nopeesti? :D Entä tarviiko monille raipan? Kiitti jos vastaat! :))

  • PukkiMimo <3

   Joo siellä oli sillon 2012 loppusyksystä 2013 keväälle asti hevoset aika huonossa hapessa... Johtui vissiin huonosta heinäkesästä eikä omistaja suostunu ostamaan muualta lisäheinää, joten päätti sitten että hevosille ei saa tiettyä määrää enempää antaa... Onneksi on kumminkin nyt ilmeisesti tajunnu, että pakko se vaan on rahaa siihen ruokaan niille pistää jos mielii ne saada pitää :) Olin joskus tunnilla illalla silloin 2013 alkuvuodesta ja tykkäsin kovasti hepoista ja opettajasta, oli sopivan rentoa, mutta kumminkin ohjattua :) Vähän hepat ehkä liian laiskoja ja vanhoja, mutta nyt vissiin vanhimpia laitettu pois ja ostetaan uusia tilalle :) Oli myös kivaa kun saatiin illalla tunnin jälkeen auttaa iltatallissa, päästää heppoja sisälle ja ruokkia :) omistaja oli kyllä vähän pelottava :DD ja sillonki se siirsi karsinasta toiseen heiniä kun oli laitettu liikaa vaikka hevoset oli tosi laihoja!! :s mutta muuten tosi kiva paikka, pitäis uudestaan käydä kun tuun sukulaisten luo siinä lähellä käymään! :)

   • Anonyymi

    Ei arto ole pelottava se on hauska jätkä😅😂


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei arto ole pelottava se on hauska jätkä😅😂

    Mikäs / kukas tää omistaja onkaan?
    Onko saannu tuomioita?


  • ratsastaja78789

   kaikki hevoset nostaa laukan jos vaan ratsastaja vaatii! mutta joillakin laukka nousee helpommin ja toisille huonommin. Ite ottasin kaikille raipan, koska mielestäni raippa kuuluu ratsastajan perusvarusteisiin, muttabjosb hevosista katsoo, raipan tarvii Tommille, Kaulle, Villelle, Nooralle ja Millelle. Ja nyt heinää on tallille todella paljon, eikä tallinomistaja enää puutu ruoan antamiseen :) Ja joo, vanhimpia laitettu pois ja joulun jälkeen tallille ostetaan uusia nuoremia hevosia :)

   • Millefani

    Juu tallille oli tullut kaks uutta asukkii talven aikana, Poju ja Lilli. Jos Millellä menee ihan vaan pienen ravitunnin niin raippa ei ole pakollinen, mutta laukan nostossa se on yleensä tarpeellinen. :)


   • alajärveläinen
    Millefani kirjoitti:

    Juu tallille oli tullut kaks uutta asukkii talven aikana, Poju ja Lilli. Jos Millellä menee ihan vaan pienen ravitunnin niin raippa ei ole pakollinen, mutta laukan nostossa se on yleensä tarpeellinen. :)

    Poju ja Lilli eivät ole Alajärven ratsastuskoulun hevosia, vaan olivat ratsastuksenopettajan ja tallilla vain kesän :)


  • Alajärvionparas<3

   Ratsastaja78789:

   Vai tarvii Millelle ja Villelle raipan ;D ?? Mä oon ollu kaks kertaa siel leirillä. Menin Villellä yhen kerran 2 tai 3kertaa yömaasto ja kaikilla kerroilla herra meni ihanan herkästi ja pohkeelle kuuliaisena koko ajan.
   Millellä menin estetunnin leikkitunnin ja tää kans oli ihanan herkkä ja liikkui kyllä joka askellajiin tosi kuuliaisesti.
   Nooralla joo, mut menin 2013 sillä koko tunnin irti ilman raippaa ja sitä heinähommelia ja poni oli oikein ihana :3
   Silloin en siis osannut mitään. Tosin tän kesän kokemuksen perusteella, onse ihan hyvä olla kyseisellä ponilla raippa

   • Millefani

    Aivan oman kokemuksen pohjalta (ja suurelta semmoiselta) Mille ei ole erityisenkään herkkä, joskus on oikein kunnolla pitänyt antaa pohjetta että menee kunnolla liikkeelle. Ihan kiltti se on (mun lempi poni maailmassa! :33) ja tälleen, mut ei se mitenkään herkkä ole. :)


  • ilmoitus

   Alajärven Ratsastuskoulu on perhe yritys jossa työskentelee vakituinen ulkopuolinen opettaja ja hevosten hoitaja. Toimintaa haittaavasta kirjoittajasta on tehty tutkinta pyyntö.

  • sanon

   Olen hyvinkin samaa mieltä kanssani siellä on hyvät hepat/ponit leiri opetuskin on hyvää talli on kiva ja koitoisat leiri mökitkin ruoka on hyvää ja silleen:)

  • Entykkää

   Yritän kirjottaa nyt asiallisesti tämän.
   Puitteet ovat tallilla ihan hyvät, en voi sanoa vastaan. En ole käynyt sitten Hennan, mutta aina kun menen sinne suurimmalla osasta hevosilla näkyy kylkiluut. Kaverini olivat 11&14 vuotiaita ja heidät pistettiin vastuuseen tallista yhden illan ajaksi, ja heidän piti pitää tuntia tytölle, joka ei saanut mennä ninnillä tai hypätä isoja kun oli joskus niin tehnyt... Eli tuossa näkyy valvontakin tallilla. Niin ja eivät saaneet edes kiitosta. Hevosia revittiin suusta ja annettiin raippaa (yhtäaikaa molempia kapulle annettiin kun kapu ei liikkunut)kun maastoon mentiin. Mulle ei jäänyt kovin hyvä muisto leirikesästäkään. En tykkää, enkä suosittele. Tässä minun mielipide

   • alajärveläinen

    Tällähän hetkellä tallilla ei ole vakituista ratsastuksenopettajaakaan, vaan jotkut tytöt (ei edes täysi-ikäisiä, vaan about 13-15v.) saavat tehdä viikonlopputalleja ja iltatalleja, palkkana vain iltatallista 30min ratsastusta ja viikonlopusta 1h per pvä. Heinäkin on monesti homeessa tallilla, ja joillain hevosilla saattaa olla välillä viikkojakin niin, ettei niitä liikuteta muuta kuin tallin ja tarhan välillä. Itse olen tallilla pyörinyt nyt jo reilu 5 vuotta ja joskus noita viikonloppujakin pitänyt ja en kyllä suosittele. Onhan se joo ihan jees pitää tallia pystyssä viikonlopun ja saada tuntua siihen, miltä tuntuu omistaa talli, mutta kun rupeaa miettimään että talli ei kuitenkaan maksa omasta mielestäni ainakaan kunnon palkkaa ja saa tavallaan ilmaista työvoimaa niin jaah. Suosittelen ennemmin aloittelijoille ym. Järviseudun ratsutoimea ( http://www.jarviseudunratsutoimi.fi/ ) joka toimii myös Alajärvellä. En ole kyseisellä tallilla muuta kuin muutaman kerran käväissyt, mutta uskallan väittää että on silti parempilaatuisempi kuin tämä ARK. Minun mielipiteeni oli tässä.


  • Hevosparat

   Onneksi asiat ovat paremmin, jos siellä on vielä sama tyyppi pitämässä, hän saisi suksia suohon, eikä ole tainnut kuulla siitä, että eläintä kuuluu kohdella sen arvon mukaisesti!!

  • moiiiiiiiiiiiiiiii

   olen kerran itse käynyt Alajärvellä ratsastamassa, ja menin Millellä. Ei ole mikään erikoisen herkkä tuo poni c:

  • Menossaleirillekesällä

   Moi.
   Tiedän että on vanha keskustelu mut onko siellä muita hevosia kun ne keistä on tiedot sivuilla?

  • Makdkaö

   Ei ole muita hevosia. Vain ne mitkä lukee sivulla

  • hohhoijakkaa

   Olin alajärvellä leirillä pari vuotta sitten. Iso pettymys. Jos olet 9 v. ponityttö joka haluaa vaan matkustella, nii sinne vaan, mutta jos haluu kehittyä ja saada rahoilleen vastinetta niin jättäkää väliin. Hepat vanhoja ja laihoja, opet ja avustajat tosi epämääräsiä ja muutenki iha pimee paikka. Tunneilla ei tehty mitää ja kaikki hepat noin He C tasoisia. Ei hyvä. Haluun kertoo tän siks, ettei kovin moni muu mee samaan lankaan ku mä. Valitkaa suosiolla parempi mesta.

  • murrika

   Suomi 24 perustuu mainoksiin! Vinkki muillekin talleille: Haukkuu ko. tallin viestiketjussa tallia ja kehuu omaansa tai missä itse käy. Suomi 24 antaa kyllä mainosten olla.
   ps. Alajärven Ratsastuskoulun uusilla kotisivuilla on instagram linkki.

  • mennäkövaieikömennä

   Tää on semi vanha keskustelu, mut oon menossa Alajärven ratsastuskoululle 9.-leirille. Tän keskustelun myötä oon alkanut harkita, että meenkö sittenkään. Mun vanhemmat on maksanu vasta varausmaksun, joka on 80e. Sen pystyis vielä peruuttamaan.

  • jeejee1

   oon käynyt kyseisellä tallilla 4 vuotta ratsastamassa ja oon joka kesä ollut leirillä ja pari kertaa avustamassakin. asiat on nykyään paljon paremmin kun sillon muutama vuosi sitten. tallinomistaja on mun mielestä tosi mukava ihminen, ja ei se sielä tallin puolella edes niin usein kesäleireillä ainakaan käy, vaan antaa ohjaajien hoitaa hommat. :) tallilla on kiva opettaja ja leireillä avustamassa on yleensä joitain tyttöjä. eihän sieltä maailman parasta opetusta saa jos sun unelmas on käydä kisoissa ja voittaa palkintoja, mutta niille jotka vaan haluaa puuhailla hevosten parissa voin suositella paikkaa. siellä on aika rento meininki, mutta ei kuitenkaan liian vastuutonta menoa. kaikki hepat on kivoja, jokainen on oma persoona joten paljon kokemuksia saa. voin ymmärtää että kaikki ei tallista tykkää, mutta ite ratsastan ihan vaan harrastusmielessä ja tykkään puuhailla hevosten parissa joten talli on mulle just täydellinen. kesäleirit on aina yhtä kivoja, siellä on tosi monipuolista toimintaa ja kivoja ihmisiä. hepat on joo kyllä harmillisen vanhoja mutta sinne on tullut nyt pari uutta. kannattaa käydä kokeilemassa! :)

   • Leirille.menossa

    Jos näät tän vielä nii onko sulla ig:tä? Haluisin kysyy parii juttuu ku oon tulos sinne leirille 😊


  • KatriK

   Käyn ratsastamassa Alajärven tallilla säännöllisen epäsäännöllisesti, noin joka 2. kk 3-5t/vko. Taustatietona, olen käynyt tallilla jo 15 vuotta sitten säännöllisesti.

   Hevoset voivat erittäin hyvin (saavat heinää ehkä jopa liikaakkn). Omistaja on asiallinen, ollut minun aikanani aina. En tiedä tuosta ylläolevasta asiasta (kommentti ennen minua) enempää, joten en voi ottaa siihen kantaa, mutta mitään tällaista ei ole havaittavissa!! Herää kysymys, miten 40 vuotta salattavia asiakirjoja on julkaistu, mukamas..on syytä epäillä asiakirjojen oikeellisuutta!

   Kiva, siisti talli. Mukavia heppoja, rento meininki. Ei muuta kuin leirille ja ratsastamaan!

   • Anonyymi

    10.6 2020 hevoset järkyttävässä kunnossa. Miten te voitte tukea tätä paikkaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    10.6 2020 hevoset järkyttävässä kunnossa. Miten te voitte tukea tätä paikkaa

    Mä meen leirille ja oon ollukki jo ja mun mielestä tosi kiva paikka,rentoa joo,mut hepat hoidetaan kunnolla jne. Ja talvella näyttivät laihoilta,mut kesällä olivat ihan hyvässä kunnossa. Ja aika vanhoja pvat suurin osa. Mikä on pikku ponien paino rajat? Mä menin ainaki niillä ihan tunteja mut en sit tiä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mä meen leirille ja oon ollukki jo ja mun mielestä tosi kiva paikka,rentoa joo,mut hepat hoidetaan kunnolla jne. Ja talvella näyttivät laihoilta,mut kesällä olivat ihan hyvässä kunnossa. Ja aika vanhoja pvat suurin osa. Mikä on pikku ponien paino rajat? Mä menin ainaki niillä ihan tunteja mut en sit tiä

    Millaisia kokemuksia leireistä jantoiminnasta 2020?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mä meen leirille ja oon ollukki jo ja mun mielestä tosi kiva paikka,rentoa joo,mut hepat hoidetaan kunnolla jne. Ja talvella näyttivät laihoilta,mut kesällä olivat ihan hyvässä kunnossa. Ja aika vanhoja pvat suurin osa. Mikä on pikku ponien paino rajat? Mä menin ainaki niillä ihan tunteja mut en sit tiä

    Nyt ratsastuskoululla on kunnon opettaja ja unelmien talli tulossa. Höntäremmit käytössä vain 1 ponilla jos ihan ihan pakko on , opetus on tosi hyvää ja hepoilla on uusia varusteita mm. Enemmän loimia kaikille ja ne saavat hyvin ruokaa. Nuorin poni on 2011 joten ei sielä kaikki hirveen vanhoja ole ja jaksavat tehdä töitä. Hyvä talli! Valentinan paino raja on 50kg jatsin 60kg


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    10.6 2020 hevoset järkyttävässä kunnossa. Miten te voitte tukea tätä paikkaa

    Tällä hetkellä hevoset on todella hyvässä kunnossa. Viime vuonna hevoset pääsi laihtumaan. Kaikki hevoset liikkuu sen mukaan mitä ne jaksavat. Hevoset saa tallilla riittävästi heinää ja ruokaa. Ne saavat monipuolista liikuntaa ja näyttävät voivan hyvin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millaisia kokemuksia leireistä jantoiminnasta 2020?

    Olin ensimmäisellä leirillä vuonna 2020, oli aivan super ihana kokemus. Leiri sisältää yö maaston ja uittamisen. Opettaja on toki vaihtunut viime kesästä, mutta itse tykkään paljon enemmän tämän hetkisestä opettajasta. Ja jos yhtään ihmetyttää se tallin omistaja, hän on asiallinen eikä edes käy leirien aikana tallissa. Leireillä on tosi hyvä meininki. Suosittelen!


  • Anonyymi

   Minkä ikäiset täällä voi käydä? Onko vaan lapsille/teineille suunnattua vai voiko aikuinenkin mennä opettelemaan ratsastusta?

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oulun mellakoitsijat matuja? Kaasuakin tarvittiin

   Kantaväestö harvoin parveilee seurueittain. https://yle.fi/uutiset/3-12042173 "Poliisi: Väkijoukko vastusti aggressiivisesti miehen kiinniottoa Oulu
   Maailman menoa
   185
   4373
  2. Sofia ja Stefu onnellisesti festareilla.

   En halua juoruta enemmän kun on pakko mutta ihana oli nähdä kaunis Sofia ja komea Stefu festareilla Karjaalla.Ihan eri meno kun Martinan kanssa.Stefu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   3147
  3. Ässillä on taas vauhti päällä

   Somehiljaisuus ostosten kuvaamisen jälkeen ja viime yönä on taas Stefun instassa kerrottu totuuksia https://aijaa.com/DvaDp0
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1905
  4. 85
   1459
  5. Mikä on jäänyt parhaiten mieleen kaivatustasi?

   Laita vielä loppuun onko mies vai nainen. Älkää laittako negatiivisia juttuja.
   Ikävä
   64
   1353
  6. En vain pidä Martinasta.

   En tiedä mikä siinä on..en tiedä mitä on totta, mitä valetta enkä tunne Martinaa ollenkaan ihmisenä. Silti hän vain vaikuttaa kaikin tavoin niin kylm
   Kotimaiset julkkisjuorut
   272
   1224
  7. Miksi et enää halunnut kohdata mua?

   Miksi välttelet mua?
   Ikävä
   116
   1213
  8. YLEkin ihmettelee Päivin paniikkia

   Ylen haastattelemat oikeusoppineet ihmettelevät Päivin aktiivista rikossyytteistään kirjoittelua ennen oikeudenkäyntejä. Pyrkiikö heikentämään oikeud
   Luterilaisuus
   475
   1196
  Aihe