Yhdessä asuminen ahdistaa

borders

Tutustuin ja rakastuin avomieheeni noin vuosi sitten. Hän oli tuolloin asunnoton ja ihastuksissamme teimme päätöksen, että hän voisikin majailla luonani. Emme siis koskaan ns. seurustelleet vaan muutimme heti yhteen.

Nyt olen ahdistunut tilanteesta. Kaipaisin omaa rauhaa ja sellaista väljempää yhdessäolemista, koska olen vaikeasti masentunut ja huomaan miehenkin kärsivän pahasta olostani vaikka hän minua kovasti tukeekin.

Ongelmana on se, ettei miehellä ole rahaa hankkia omaa asuntoa. Hänellä on asuntovelkaa edellisestä avioliitostaan jääneestä talosta ja lisäksi kulutusluottoja. Hän on silloin tällöin pystynyt osallistumaan minun maksamaani vuokraan, mutta omaan asuntoon hänen rahansa eivät riittäisi.

Tunnen olevani nurkkaan ahdettu. En voisi ajaa rakastamaani miestä talveksi asunnottomaksi, mutta näinkään ei ole hyvä mielenterveydelleni. Mitä tässä voisi tehdä?

11

1855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täti

      NO huh. Voiko miehesi majailla missään muualla? Ota nyt edes tuo paha olosi puheeksi hänen kanssaan, ja se että kaipaisit omaa rauhaa.

      Kaupungiltakin saa asunnon jos on asunnoton ja tilanne tuo, mutta jos olette Hkissä niin pahoin pelkään että silti saa jonottaa.

      Todella paha tilanne. Pääsetkö itse jonnekin hetkeksi kelaamaans asioita?

      • Aksel yksi: keskustele asiasta. Kerro tunteesi ja kysy miehen mielipidettä. Koittakaa keksiä yhdessä ratkaisu.

        Ei ole sinun asiasi lähteä pakoon/etsimään omaa rauhaa pois OMASTA kodistasi.
        Jos suhde on muuten hyvä ja mies rakastaasinua, hän kyllä keksii kanssasi yhdessä keinon, jolla edesauttaa suhteenne toimivuutta ja sinun olotilaasi.


      • borders
        melaina_kholee kirjoitti:

        Aksel yksi: keskustele asiasta. Kerro tunteesi ja kysy miehen mielipidettä. Koittakaa keksiä yhdessä ratkaisu.

        Ei ole sinun asiasi lähteä pakoon/etsimään omaa rauhaa pois OMASTA kodistasi.
        Jos suhde on muuten hyvä ja mies rakastaasinua, hän kyllä keksii kanssasi yhdessä keinon, jolla edesauttaa suhteenne toimivuutta ja sinun olotilaasi.

        Olemme miehen kanssa keskustelleetkin asiasta. Hän vain ei suostu jättämään minua yksin kun pelkää, että tekisin itselleni jotain masennukseni syövereissä, jos hän jättäisi minut yksin... Ja sitä hän ei antaisi itselleen koskaan anteeksi.

        Olen kyllä sitä mieltä, ettei ole kenenkään toisen vastuulla, jos minä aikuinen ihminen päätyisinkin peruuttamattomaan ratkaisuun. Toisekseen, olen hakenut itselleni apua ja toivottavasti saankin taas elämänhalusta kiinni.

        Olen samaa mieltä, ettei minun tule lähteä hakemaan omaa rauhaa mistään muualta, koska asunto on kuitenkin minun.

        Miehellä ei oikein ole vaihtoehtoja järjestää minulle rauhaa, koska hänellä ei paikkakunnalla ole muita ystäviä ja työpaikka kuitenkin on täällä toistaiseksi.


    • Älä elätä miestä

      Kyllä mies asunnon saa sossun kautta ihan varmasti, kun kertoo tilanteensa, siinä otetaan huomioon hänen velkansa.
      Saa näin vaan asua luonasi ilmaiseksi, laita menemään, eihän sinun kenestäkää tarvitse huolehtia.
      Olet hakenut apua masennukseesi, jotan uskon sinun selviävän, mies on omankin kertomuksesi mukaan jonkinöainen riesa jo.

    • -------------

      "Ongelmana on se, ettei miehellä ole rahaa hankkia omaa asuntoa. Hänellä on asuntovelkaa edellisestä avioliitostaan jääneestä talosta ja lisäksi kulutusluottoja."

      Miehellä on siis omistuksessaan osittain velkainen talo? Jos hän myisi talon, olisi rahaa varmasti melko paljonkin, ehkä paljonkin enemmän kuin sinulla.

      Kuka talossa asuu ja mihin ne vuokrarahat menevät jos ei hän osallistu teidän yhteisiin asumiskuluihin?

      Jos miehellä on talosta maksettuna vaikkapa 100.000 euroa, ei sossu anna senttiäkään. Ei sossu anna myöskään rahaa teidän yhteistä asumistanne varten, koska miehen omistama talo tulkitaan teidän yhdessä asuessanne sijoitusomaisuudeksi, jollaista sossun asiakkailla ei todellakaan ole.

      Kaiken järjen mukaan miehen nettovarallisuus (varat miinus velat) on reilusti plussan puolella. Joko aloittaja ei ymmärrä mistään mitään tai puhuu pehmoisia.

      • borders

        Talo on myynnissä, mutta sijaitsee paikkakunnalla, jossa kysyntää ei ole. Talossa asuvat hänen entinen vaimonsa ja kaksi lastaan. Vaimo hoitaa oman osansa talon pankkilainasta.

        Miehen nettovarallisuus ei todellakaan ole reilusti plussan puolella kun tästä vähennetään vielä elatusmaksut kahdesta alaikäisestä lapsesta, jotka asuvat ex-vaimon luona ja joihin ex-vaimolla on yksinhuoltajuus.

        Omastakin mielestä tässä on jotain mieheni kannalta epäoikeudenmukaisuutta. Olen kysynyt, eikö pankki voisi myydä taloa ja näin molemmat pääsisivät velkakierteestä, mutta ilmeisesti ei voi (??)

        Ositus on siis tekemättä, ja ex-vaimo ei pystyisi huolehtimaan talon veloista yksinään. Kaupaksi talo ei tunnu menevän. Ehkä en tosiaan ymmärrä mistään mitään, mutta pehmoisia en puhu.


    • borders

      Lisäys edelliseen: tuli vastaan sellainen kuin "korvaus asumisedusta". Eli olisiko ex-vaimon pitänyt maksaa ex-miehelleen yhteisessä talossa asumisestaan korvausta näiden yhteisten pankkilainojen lisäksi?

      • zotkua

        Vaimon tulee maksaa vuokraa kuukausittain miehelle. Jolla rahalla mies voi muuttaa vuokralle yksiöön tms. Tai vaimo lapsineen voi muuttaa pois talosta, jolloin talon voi myydä tai vuokrata. Mies ei vain ole tehnyt muuta kuin loisii hyväntahtoisuutesi varassa. Ei uskalla vastustaa eksäänsä. Velat on selvitettävä, kulutusluotoista päästävä eroon. Oikeusavustaja tai velkaneuvonta auttavat.
        Panepa miehennahjukseen vauhtia. Häätöilmoitus virallista kautta on viimeinen keino, jos puhe ei auta.


    • Olet elättäjä

      Näen miehen täytenä lurjuksena, näin antaa entiselle perheelleen varmasti lastensa vuoksi kodin ja samalla ja hyväksikäyttää sinun elastustasi.

      Sano että muuttaa vain taksin sinne entiseen kotiinsa, kyllä ne rahat riittävät. Ja talo menee kyllä kaupaksi ihan varmasti, kun hinta on kohdallaan.

    • oppeliini1

      Tottakai miehen oli helppo ihastua sinuun ja lässyttää korviisi mitä juuri sinä halusit kuulla! Olihan se halpa hinta maksaa ilmaisesta asunnosta ja ja ilmaisesta ....... Varsinkin kun hän tiesi että sinulla jo oli asunto.
      Jos olisit asunut sillan alla, luuletko että hän olisi vaivautunut lässyttämään noita henkeviä viestejään juuri sinun korvaasi!?????? HALOOOO

      Marssita mies nyt heti eilen omaan kotiinsa, oman perheensä luo. Sinne hän kuuluu. Ei sinua hyväksikaytettäväksi. Tai minne tahaansa muualle POIS SINUN kodistasi!

      Tuo mies yrittää yhä pakoilla velvollisuuksiaan muuttamalla virttään "että sinulle , ah rakkaani, tapahtuisi jotain jos minä lähden".

      Aivan varmasti tapahtuisikin: sinä saisit kotisi takaisin, mielenrauhasi takaisin ja saisit tilaisuuden etsiä REHELLISEN ja luotettavan aviomiesehdokkaan.

      Tiedätkos, sellaisiakin kun SUomessa on!

      • Anonyymi

        Näitä lurjuksia riittää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe