Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

mikä vikana?

läskilöllykkä

Painan 104kg ja pituutta 166cm, eli ylipainoa todella reilusti. Aloitin elämäntapamuutoksen n. 2kk sitten. Ennen en liikkunut juuri yhtään, nyt pyrin liikkumaan väh 4 kertaa viikossa (juoksua, kuntosalia, kahvakuulaa yms) ruokavalioni on myös täysin uusi. Sokeri, karkit, pullat vaaleat leivät yms on pois ruokavaliostani ja syön todella paljon vihanneksia, proteiinia, täysviljatuotteita.

Oloni on paljon kevyempi, olen hulluna kuntoiluun, olen pirteä koko päivän! Työkaverit tuli kehuskelemaan että laihdun silmissä ja näytän hyvälle. Senttejäkin vyötäröltä lähtenyt. MUTTA paino ei ole pudonnut kuin 2kg!!! Mistä tämä voi johtua? läski on voinut alkaa muuttua myös lihakseksi mutta ylipainoa on näin reilusti niin luulisi että alkuun paino olisi pudonnut nopeaa vauhtia.

Täytyy varmaan heittää vaaka roskiin ja luottaa toisten ihmisten mielipiteisiin ja mittanauhaan!

6

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnittelut:)

      Onnittelut.Yksi kilo kuukaudessa on ihan sopiva vauhti painonpudotukseen, maltillisella vauhdilla säilytät todennäköisemmin paremmin lihasta kuin kitukuureilla ja maltillisesti painoa pudottaen ei tapahdu ikäviä jojo-ilmiöitä: jatka vaan samaan tahtiin, niin saat pysyvän elämäntapamuutoksen, eikä paino tule takaisin:)

      Hyvää syksyn jatkoa:)

    • O:-):’(:-X:-Do_O:-/

      Mittanauha, vaatteet ja peili ovat paljon parempi todiste rasvan palamisesta kuin vaaka. Sitähän sinä haluat etkä painon pudottamista lihasten kustannuksella? Aloittamasi elämäntapamuutos on ainoa oikea tapa terveelliseen ja pysyvään hoikentumiseen. Vähäkalorisilla näännytysdieeteillä lihakset surkastuvat ja aineenvaihdunta hidastuu pysyvästi. Sellaista ei kukaan jaksa ikuisesti vaan repsahdus on vääjäämätön. Seurauksena lihominen yli entisten mittojen, koska elämäntavat eivät ole muuttuneet ja rasvaa polttava lihaskudos on vähentynyt.

      Pitäydy elämäntapamuutoksessasi, vaikka laihtuminen on hidasta. Vaarana ei ole painon jojottelu. Kiinnitä huomiota myös juomiin, sillä juomalla mehuja (myös täysnehuja), virvoitusjuomia, erikoiskahveja ja alkoholeja imet paljon kaloreita huomaamatta. Ruokajuomaksi vain vesi, jota on hyvä juoda muutenkin ainakin toista litraa päivässä.

      Paino vaihtelee normaalistikin jopa /-2kg pitkin päivää, viikkoa ja kuukautta syömisten, juomisten ja kuukautiskierron mukaan, vaikka ei olisi yhtään lihonut tai laihtunut. Siksi ei kannata käydä vaa'an päällä kuin kerran viikossa aamulla. Eikä kannata odottaa epärealistisia painonpudotuksia lyhyessä ajassa. 1-2 kg kuussa on hyvä tahti. On hyvä tietää, että usein painon lasku voi pysähtyä pitkäksi aikaa jollekin tasolle, mikä on turhauttavaa, mutta jatkamalla sitkeästi aloittamalladi linjalla, saavutat tavoitteesi.

    • Jatka samaan malliin

      Kaloreita ei tarvitse joka päivä laskea, mutta on hyvä tiedostaa, tuottaako oma ruokavalio keskimäärin sellaisen kalorimäärän, joka ei ylitä kulutusta. Kulutus riipuu iästä, sukupuolesta, koosta, työn raskaudesta ja liikunnan määrästä. Tässä linkki yhteen hyvään energiantarvelaskuriin:
      http://www.sydanliitto.fi/energiantarve1

      Lauhdut varmasti, jos lasket kalorien saantia max 500-1000kcal alle kulutuksen. (Syö kuitenkin vähintään 1200-1500kcal/vrk, jotta saat riittävästi vitamiineja ja muita välttämättömiä ravintoaineita.) Sitä mukaa kun paino putoaa, vähenee myös kalorien tarve. Kun olet laihtunut, et enää voi syödä sitä määrää, jolla paino ennen laihtumista pysyi tasapainossa. Kun jätit pois pullat ja muut makeat herkut arjesta, kalorien saanti on luonnollisesti pienempi kuin ennen. Herkkujakin saa syödä välillä, jopa laihduttaessa, mutta ei joka päivä. Sallimalla itselleen vaikkapa pullan tai jätskin pyhänä, on pienempi vaara suureen retkahtamiseen ahmimaan herkkuja olan takaa.

      Hyvä tuki kaihdutukselle on pitää ruokapäiväkirjaa.

    • Tuo Sydänliiton merkki sai minut vähän niinkuin "kiukustumaan", sillä siellä sitä virhetietoa suositellaan, en sano enempää kun olen jäsen.

      Minä suositan hankkimaan vaikka kirjastosta Tohtori Annika Dahlgvistin kirjan "Karppaus" joka nimestään huolimatta on täyttä asiaa diabetikolle ja ylipainoiselle. Ruokavalio on tärkein painon pudotuksen keino ja liikunta tulee sitten toissijaisena. Antti Heikkilältä löytyy myös hyvää tietoa.

      Hiilihydraatit on pahin ylipainon aiheuttaja ja sitten nuo kaikki kevyttuotteet kuuluvat suoraan jätekuormaan. Margariinien tilalle kuuluu kunnon voi ja muina rasvoina oliiviöljy ja jotenkin myös rypsiöly sopii valikkoon.

      Kirjasta löytyy myös lääketieteellinen malli miten n 60 ylipainosta (keskipaino n 105 kg) ja jotka ruokavaliolla pudottivat vuoden aikana painoaan keskimäärin noin 25 kg ja veriarvot senkun paranivat Näitä esimerkkejä löytyy Suomessakin runsaasti.

      Meillä Suomessa löytyy vain kaikenlaisia THL "myötäjärjestöjä" kuten Sydän- ja Diabetesliitot, jotka suosittavat kaikenlaista epätervettä tietoa painon pudotukseen ja sitten syötetään pillereitä perään muka "pelastavan enkelinä" kun sensijaan pitäisi kiinnottää huomio ruokavalioon. Itse pudotin muutamassa kuukaudessa 10 kg vieläpä ikäihmisenä.

    • osa-aikalaihduttaja

      Hei läskilöllykkä! Olen itse aloittanut laihduttamisen 3 viikkoa sitten liikuntaa lisäämällä. Ennen olin melkein sohvaperuna (en kaihtanut liikuntaa, mutten liikkunut säännöllisesti). Nyt liikun joka päivä 1-1½ tuntia päivässä, kuntosalia ja sauvakävelyä ja painoni on pudonnut 3 kg. Painoindeksini on < 30.

      Mitään näkyvää muutosta en itse vielä huomaa, paitsi että kuntoni on jo parempi. Minulla oli viime talvena ja keväällä samanlainen kuntokuuri (kesti 4kk) ja varmaan sen ansiosta kunto nousi nopeasti. Kesällä lihoin 5-7 kg eli melkein sen saman, mitä viime talvena liikkumalla laihduin.

      Joulun lähestyminen ahdistaa jo nyt, jos kesälläkin helteen vuoksi lopetin kuntoilun 4:ksi kuukaudeksi, keksin varmaan tekosyyn olla joulunakin liikkumatta. Pelkään myös, että joululomani kuntoilusta venähtää taas ylipitkäksi. Itse en voi jättää liikunnasta välipäivää, koska uskon, etten enää saa itseäni uudelleen liikkeelle.

      Jos pystyisin pitää välipäivä liikunnasta, en lienee olisi niin stressaantunut, vaikkakin lenkillä stressi helpottaa ja olo on lenkin jälkeen taivaallinen.

    • Tee ystävä

      Mulla vihreä/musta tee on auttanut painonpudotuksen tukemisessa. :)
      Kuituja ja teetä kylkeen niin jo alkaa masu tyhjenemään. Juokseminen on minustakin ihana laji

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe