Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tälläistä.

Kysympähänvaan

Sain tiedon että eräs henkilö tekee töitä ulkomaille (asuu itse suomessa),erääseen firmaan jonka omistaa suomalainen mies mutta asuu ulkomailla.
Mies ei maksa työstään mitään veroja ja saa käteen 1500€/kk.
Ilmoitus verottojalle? mitä hän hänelle tulee tuosta koitumaan?

20

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysympähänvaan

      Kaipaan pikaisia vastauksia. :)

    • joo-o

      Taas suomalaista kateutta. Anna kaverin duunata ja ole iloinen hänen puolestaan.

      Toisaalta voihan kaverisi jäädä kokonaan työttömäksi taikka sossun armoille jolloin sinä veroillasi maksat hänen toimeentulonsa.

      Kysy saisitko itse hommia moisesta firmasta?

    • hthjyjtsyj

      Jos se firma on rekisteröity ulkomaille niin suomen verottaja ei voi tuolle asialle mitään. Älä ole kateellinen vaan niinkuin ylempänä sanottiin, kaveri tekee töitä ja elättää itsensä eikä nosta mitään tukia ja elä veronmaksajien rahoilla :D

      • www.vero.fi auttaa

        Ei mitään merkitystä missä se firma on. Jos vaikka sinä esimerkiksi asuisit vakituisesti Suomessa, mutta tekisit työtä etänä vaikka amerikkalaiselle firmalle ja palkkasi tulisi US dollareina amerikkalaiselle tilille, niin Suomeen siitä pitää verot maksaa, ellet saa verottajalta verotuksesta vapauttavaa päätöstä.

        Ei nuo asiat niin vaikeita ole ja verottajan sivuilta löytyy kyllä kaikki tieto. Ei kannata mennä mutujen varassa. Jos jätät verot maksamatta ja jos se tulee aikanaan ilmi, niin sitten maksat verot jälkikäteen.

        http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Suomesta_ulkomaille


      • 876
        www.vero.fi auttaa kirjoitti:

        Ei mitään merkitystä missä se firma on. Jos vaikka sinä esimerkiksi asuisit vakituisesti Suomessa, mutta tekisit työtä etänä vaikka amerikkalaiselle firmalle ja palkkasi tulisi US dollareina amerikkalaiselle tilille, niin Suomeen siitä pitää verot maksaa, ellet saa verottajalta verotuksesta vapauttavaa päätöstä.

        Ei nuo asiat niin vaikeita ole ja verottajan sivuilta löytyy kyllä kaikki tieto. Ei kannata mennä mutujen varassa. Jos jätät verot maksamatta ja jos se tulee aikanaan ilmi, niin sitten maksat verot jälkikäteen.

        http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Suomesta_ulkomaille

        Jos siita Amerikan palkasta maksaa verot USA:aan niin ei enaa tarvitse Suomeen maksaa koska maiden valilla on on sopimus etta ei veroteta kahteen kertaan. Kokemusta on.


    • joo-o

      Niin ainakin mun mielestä siihen maahan maksetaan veroja jossa firma on. Kamulla on firma Suomessa, mutta itse on asunut ulkomailla kohta 20 vuotta tekien töitä etänä. Silti maksaa Suomeen veroja... Joten kyllä verokarhu saa aina balanssinsa...

    • Kysympähänvaan

      NO tuo kyseinen mies on sanonut ettei aio maksaa elatusapuja lapsestaan koska "hänellä ei ole tuloja" vaikkakin työskentelee Islantilaisella yrityksellä.

    • joo-o

      Onko tää juttu niinkuin suhun liittyvä eli pitäiskö sen elatusapua sinulle maksaa?

      Jos ei ole suhun liittyvä niin anna toisten selvittää asiansa. Voithan tietysti lasten äidille vihjaista asiasta, mutta en lähtisi sen syvemmin puuttumaan.

      Toisaalta JOS tyyppi on "laillisesti" islantilaisessa firmassa kirjoilla ja islantilaisessa osoitteessa niin eikös työnantaja ja palkansaaja maksa jo yhteen maahan veroja eli sinne islantiin - nykyään etätöitä voi tehdä mistä maasta vaan ja minne vaan täytyy vaan jokaisen selvittää omat asiansa verotuksen suhteen.

      Hankalia asioita nämä elatusapu jupakat... mielestäni se tulisi olla jokaisen oma moraalinen asia, mutta yksinhuoltaja perheestä lähtöisin ei ole helppo juttu... se onkin varmaan syy minkä takia äitini aikoinaan pisti kaikki välit poikki isäni suhteen ja en ole vielä tähänkään päivään mennessä kyseistä juippia nähnyt ja eikä minua kiinnostakaan. Onnellinen olen ollut äitini ratkaisusta - vähemmän perhedraama ja riitoja :) Jos itsestäsi on kyse niin tsemppiä!

      • ulkosuomalainen

        Eikös työntekijän verotus mene asuinmaan mukaan, ei sen mukaan mihin maahan tekee töitä ja minkä maan tilille palkka kilahtaa? Tuollainen etätyöhän on ulkomailta hankittua tuloa, josta tulee tehdä ilmoitus verottajalle verotusta varten. Tietysti jos tämä henkilö asuu suurimman osan vuodesta pois Suomesta (ns. 183 päivän sääntö), niin silloin Suomen verottajalla ei yleensä enää ole verotusoikeutta, vaan verotuksen hoitaa sitten se toinen asuinmaa. Nuo on aina vähän tapauskohtaisiakin, että milloin ulkomailla asuminen katsotaan vakituiseksi jne. Mutta jos tyyppi suurimman osan vuodesta asuu Suomessa, niin kyllä siitä takuulla Suomen verottaja on silloin kiinnostunut.


    • Kysympähänvaan

      Henkilö jolle tulisi maksaa,olen minä. Kiitos tsempeistä.
      Kyseinen mies ei ole hetkeäkään ulkomailla,ei ole edes koskaan käynyt.
      Piilotyö josta on maksettu aina nyt ennakkoja tileilleen,mutta jatkossa on kuulema joku ulkomaalainen kortti käytössä minne maksettas ne rahat ettei kukaan koskaan saisi tietää tästä piilotyöstä.

      • Kysympähänvaan

        sanoi minulle että "eipä ne voi todistaa että teen töitä,ei mulla oo tuloja silloin"


      • Ihme lusmu
        Kysympähänvaan kirjoitti:

        sanoi minulle että "eipä ne voi todistaa että teen töitä,ei mulla oo tuloja silloin"

        Noin yleisesti ottaen, viranomaiset pystyy saamaan selville yhtä sun toista valtioiden välisten tiedonvaihtosopimusten ansiosta. Kyllä sieltä saatetaan pystyä esim. verotustietoja saamaan (mistä käy ilmi esim. työsuhteet). Etenkin pohjoismaiden välillä tietojen vaihto toimii käsittääkseni suhteellisen hyvin.


      • 5+9
        Kysympähänvaan kirjoitti:

        sanoi minulle että "eipä ne voi todistaa että teen töitä,ei mulla oo tuloja silloin"

        Kerro nuo kaikki tietosi ulosottoon.


    • joo-oo

      En tiedä Suomesta niinkään, mutta ainakin Briteissä työkkäri on kiinnostunut kaikista töistä varsinkin jos käy nostamassa myös työttömyyskorvausta. Niin ja ainoastaan silloin ne näkyy olevan kiinnostuneet - verottaja on vähän diipa daapa.

      Maiden välisistä sopimuksista vielä sen verran että ei ainakaan toimi tähän suuntaan... Briteissä on eri sos.tunnukset ja ihan noin vaan Suomesta Brittiviranomaisille soittaminen ja tiedustelu ei onnistu. Täytyy siis olla painava syy ja todisteet sun muut että ihmisistä tää hallitus antaa mitään tietoa muille. Sen takia Briteissä moni suomalaisopiskelija tekee duunia, muttei ilmoita siitä virallisesti Suomeen (Fair enough, eihän sillä opintotuella edes saa oikein mitään). Tietty pohjoismaiden välinen yhteistyö voi olla eri, mutta kannattaa selvitttää.

    • Hävetkää

      Kateelliset pellet! Itse ette ole edes päässeet pois kotikylältä äitimuorin helmoista.
      Hankkikaa oma elämä niin ei tarvitse muitten elämistä kadehtia.

      Hyi v***u mitä raukkoja olette.

      Hävetkää olemassaoloanne!

      • Häpeä itse

        Jos joku on niin urpo, että jättää pentunsa elatusmaksut maksamatta ja tekee töitä pimeästi, niin ei muuta kuin halolla perseeseen sellaisia kavereita. Kyllä pitää sen verran selkärankaa löytyä, että hoitaa velvollisuutensa. Melko munaton pitää olla, jos tuollaisen luuserin tekoja puolustelee.


    • Käyttäkää ukot kumia

      Olis huolehtinut ehkäisystä aikanaan niin ei olisi elämä menny noin hankalaksi.

      3 sec ihanuus on loppuelämän järjestely !!!!
      Kannattiko?

      • 4+14

        Pohjaton kateus & jatkuva kyylääminen ja toisten ihmisten asioiden besserwisseröinti näyttävät olevan ikuisia suomalaisia luonnonvaroja.

        Minua ei ainakaan jaksa kiinnostaa paskan vertaa muitten verot tai elatusmaksut saatikka sitten maksoiko ne niitä vai ei.

        Ihmiset joilla on itsellään pieni ja ahdas elämä ovat niitä pahimpia kyyliä...


    • NO HU HUH

      Sairasta sanoa että ois käyttänyt kumia...olisipa oma isäsi käyttäny kumia.

    • Kaveri puurtaa

      Delaware yhtiö ei maksa veroja minnekään, jos et tee liiketoimintaa jenkeissä. Eli näin voi toimia täysin verovapaasti. Ystäväni on välittänyt osia Suomeen jo kohta kaksivuosikymmentä.

      Suomalainen on aina peruskade, yleensä. Valitettavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe