Huijari edelleen liikkeellä!

Huijattu

Taipalsaaressa vaikuttava henkilö tekee edelleen epärehellistä hevoskauppaa.

Tunnetuimpia tekosiaan lienee mm. kaverin hevosen myyminen omanaan (juttu hevosurheilussa "älä osta huijarilta") Myi hevosen hintaa xx €, muttei toimittanut hevosta ostajalle (unohti vissiin..), varsan eläinrääkkäystapaus (piilotettiin viranomaisilta kun oli todella huonossa kunnossa), ottaa kaikilta oli kyseessä leasing tai myynti, varausmaksun ja kun kauppa yms. peruuntuu, ei maksa varausmaksua takaisin (sopimuksen vastaisesti), myi hevosen terveenä ja kilpailukäyttöön soveltuvana, jolta paljastui aiempi ell lausunto, missä todettiin juuri päinvastaista. ym. ym. ym. Vain näin jäävuoren huippuna!

Varausmaksujen palauttamatta jättäminen on melkoinen bisnes, kun laskee monelleko henkilölle esittelee kutakin hevostaan. Jos varausmaksun suuruus on 1000 € ja näitä on useampia, niin kummasti ostelee kaikkea kivaa muiden rahoilla. Varaussopimuksissa siis lukee, että varausmaksu palautetaan jos hevosesta löytyy ostotarkastuksessa käyttöä estävää vikaa. No, ei todellakaan palauteta. Ei ainakaan suosiolla, juristien kautta joitakin satasia ja mitä ihmeellisempiä kuluvirityksiä keksii syyksi ettei muka tarvitse palauttaa!

Hevosen vikojen paljastuttua, joko käyttäytyy erittäin uhkaavasti, tai katoaa kokonaan, eikä vastaile enää viesteihin.

Ulosottomiehet jäävät nuolemaan näppejään, koska pimittää kauppasummat, ei rekisteröi hevosia nimiinsä ym.

Lista on niin loputon, etten ymmärrä miten tällainen toiminta voi olla mahdollista suomen kaltaisessa oikeusvaltiossa?

Varoituksen sanana kaikille, kiertäkää kaukaa, esiintyy erittäin asiantuntevasti, rehellisen oloisesti, mutta tosiasiassa suoltaa suustaan ihan mitä sattuu.
Normaalilla järjenjuoksulla varustettu ihminen ei voi edes uskoa, että joku voi valehdella niin paljon ja kaikesta.

31

10253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • manteli1000

      Helkkari, tolle pitäs tehä jotai. Vedelle ja leivälle lähtis toi kaveri!

    • manit

      Vilkas keskustelu aiheesta ht netissä.

    • Edelleen

      Toinen juttu henkilöstä (ilmeisesti tarvinnee Google-tilin jotta linkki aukeaa?): bonopoika.blogspot.fi/2014/10/painajainen-alkaa.html

    • edelleen

      Pitää yritystä Jolly Jumpers.

    • tiedön

      Kannattaa googlata otsikolla "älä osta huijarilta" --> lisää tietoa tästä ihmisestä.

    • Faktaaa

      Kyseessä Krista Välimaa.

    • tiedänkyllä

      Tyttönimi on Välimaa. Ei siis ole vaihtanut nimeään ainakaan VIELÄ.

    • niih

      Sukunimi vaihtunut kaksiosaiseksi..

    • Faktaa
    • Jepat

      Kannattaa myös vilkaista luottotiedot jos lisää faktaa kaipaa... Lista puhuu puolestaan.

      • Anonyymi

        En tajua miten kukaan voi olla noin huono raha-asioissaan, sössinyt kyllä aivan täydellisesti!


    • Anonyymi

      Elikkä nykyiseltä nimeltään Krista Välimaa-Syrjänen. Laajentanut toimintaansa mm. Kouvolaan! Toimii myös Lappeenrannassa yksityisenä valmentajana esimerkiksi Hubertus tallilla. Hänen oma tallinsa sijaitsee Taipalsaarella. Pitää facebookissa yrittäjä/tallisivua Jolly Jumpers. Kyseinen henkilö on patologinen valehtelija, joka on velkaantunut hurjasti vuosien varrella, on mm. ulosotossa ja ollut useasti käräjillä, todettu näin ollen myös varattomaksi.

      Huijannut useita hevoskauppoja, joissa ei ole joko varausmaksu palautettu kauppojen purun jälkeen, myynyt sairaita/huonokuntoisia hevosia terveinä eteenpäin eikä suostu kauppoja purkamaan, vaikka eläinlääkäri suositellut hevosen lopettamista. Vuokraa muilta mm. trailereita, jotka palauttaa erittäin likaisina ja maksun suhteen on ollut suuria ongelmia, jonka syinä aina ollut milloin mikäkin esimerkiksi ''kirjanpitäjä hoitaa maksut'', ''maksu suoritettu, vie muutaman pankkipäivän'' - tosiasiahan on, että ajatusta maksamisesta ei ole edes koskaan ollut. Myös usein kengittäjä vaihtunut, kun aina ajansaatossa maksut eivät olekkaan onnistuneet.

      Hevoskorttiasioissa huijannut aina 10-vuotiaan lapsen vanhempia ja lasta itseään, sekä asiakkaita iästään riippumatta, että uusi kortti tulee ostaa, kun muutkin ostavat ja kertoja mennyt muka enemmän kuin itse asiakas pitänyt kirjaa. Jos pitkään on käynyt Taipalsaarella ratsastamassa, jotenkin aina joutuu maksamaan opetustunnista, mutta sitten osa tunneista mennäänkin yksin ratsastaen JA JOUTUU myös tekemään tallihommat siihen päälle.

      Tallityöntekijöitä vuosien varrella huijattu palkoissa ja palkan maksuissa useaan otteeseen. Esimerkiksi itse ollut reissussa tai raskaana ollessaan palkannut suullisena tai kirjallisena sopimuksena, että työntekijä tekee x ja x hommat ja saa mm. puolet palkasta ennen töiden aloitusta ja toisen puolikkaan kun hommat hoidettu sovitusti. Valehtelee unohtaneensa tai hoitaneensa maksun, mutta kun maksua ei ala näkymään, niin valheita valheen perään tulee. ''Maksu maksettu'', ''Kirjanpitäjä sanonut maksaneensa kertomallesi tilillesi'', ''vie muutaman pankkipäivän'' ja lopuksi ei maksa ollenkaan tai maksaa hyvin pienen summan. Jos asiasta kyselee yhtää sen enempää, niin hän aluksi vain jättää vastaamatta ja sen jälkeen estää joka paikassa, jottei asiaa voida enää jatkaa. Myös käyttää tekosyytä, että onnistuuko maksaa käteisenä, ettei kirjanpitäjän kanssa tarvitse sitten säätää.

      Ostaa hevosia ulkomailta eikä ikinä laita niitä nimiinsävan myy samantien eteenpäin. Usein hevoset joita hän myy, ovat sairaita tai huono käytöksisiä. Todella harvat hevoset ovat kunnollisia! Kiertää näinkin veroja.

      ÄLKÄÄ IKINÄ MENKÖ TÖIHIN TAI OSTAKO TÄLTÄ IHNISELTÄ MITÄÄN, ETTE RAHOJANNE SAA IKINÄ VARATTOMALTA HENKILÖLTÄ TAKAISIN. Jos käytte rastastamassa, niin pitäkää kirjaa ja älkää alistuko ilmaiseen työvoimaan, ette te siitä maksa! Hän käyttää teitä vaan hyväkseen.

      On myös huomattu tuovan autoja ulkomailta suomeen, ajaa juuri sen verran ettei tarvitse itse rekiseröidä autoja nimiinsä, vaan myy eteen päin - verojen kiertämistä.
      Hevoset ja ponit olleet muutamaan otteeseen myös eläinsuojelun tarkkailussa ja vuosien mittaan useita ilmoituksia tehty eri tahoilta. Jos hevonen tekee jotain väärää, niin hän ottaa raipan käteen ja alkaa huutamaan ja lyömään useita kertoja hevosta, sekä vetää mahdollisesti suusta, jos on suitset päässä. Hevostahan voisi rangaista pienemminkin.
      Silveri-poni taas ollut vuosia liikkumattomana, seisoo yksin aina pihatossa tai tallissa, kaviot aina järkyttävän näköiset. Ostanut ponin muistaakseeni kummitytölleen synttärillahjaksi, joka kuitenkin on allerginen ponille. Kesällä poni saa olla hieman vapaammin riimussa pihan keskellä.

      Tehkää hyvät ihmiset niitä rikosilmoituksia yms, jotta saadaan kyseinen ihminen vihdoin ja viimein pois rääkkäämästä eläimiä ja huijaamasta ihmisiä!

    • Anonyymi

      Nykyiset asiakkaat tuskin tietoisia Välimaan toiminnasta. Harva uskoo, että kukaan voisi valehdella ja huijata ihmisiä niin paljon kuin hän tekee, ei sitä aluksi huomaa, mutta kyllä se pikkuhiljaa tulee esille. Näiköhän hänellä yhtään vanhempaa asiakasta käy esimerkiksi viiden vuoden takaa?

      Hyvin useasti kyllä käyttää selvästi asiakkaitaan hyväkseen, eivätkä he välttämättä sitä aluksi tajua.

      Ei taida myöskään olla kovin laillista kaataa kaikkia hevosenjätteitä luontoon pohjavesialueella? Tätä tehnyt jo vuosia.
      Mites naulat, jotka sojottavat karsinoitten seinistä? Kesällä hevosilla ulkona hyvin vähän vettä ellei ole satanut.

      Myös 2010-2014 välisenä aikana suututtanut hyvin pahasti tallin (kentän puoleiset) naapurit, jossa silloin ollut noin 10v lapsia, valehdellut naapureiden käytöksestä, vaikka naapureiden kanssa juteltua tulee selväksi Kristan toiminta. Naapurit erittäin mukavia ja asiallisia! Kyllästyneet vain Välimaan toimintaan.

      Varaa naisella on ostaa kaikenmaailman kalliita asioita: puhelimia, satuloita, kalliita lomia ja vilttejä, sunmuita vastaavia, mutta itsehän on käräjillä todettu varattomaksi ja luottotiedot menneet kokonaan. Tiedä sitten mistä hän rahansa repii: asiakkailta, hevoskauppahuijauksista, verojen kierrosta? Ei mieskään kovin varakas ole, vähän ihmettelen miten tämä nainen vieläkin pyörittää bisnestä, ilman suurempaa mainetta noin pienessä kylässä.

      • Anonyymi

        Yllätys yllätys: Välimaa on poistanut Jolly Jumpers - Facebook -sivullaan olevat arvostelut (tähdet) pois näkyvistä. Alkoi olla liian paljon yhtä tähteä, haukkuja ja varoituksia siellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllätys yllätys: Välimaa on poistanut Jolly Jumpers - Facebook -sivullaan olevat arvostelut (tähdet) pois näkyvistä. Alkoi olla liian paljon yhtä tähteä, haukkuja ja varoituksia siellä.

        Hmm, olikin näköjään tullut takaisin. Hyvä niin!


    • Anonyymi

      Hevoset olleet muutama vuosi sitten Kristan tallilla nälkiintyneitä, ilmoitettu eläinsuojeluun useita kertoja ja vasta sitten alettu hevosia hoitamaan paremmin ruokkimmalla.

      Useat työntekijät jääneet ilman palkkaa, tallityöntekijät niin kuin kengittäjät, eläinlääkäreistä ei tietoa.

      Ostaa ja myy niin sairaita kuin terveitä hevosia, osa on toki hintansa arvoisia, mutta suurin osa pahasti ylihinnoiteltuja. Ostaa myös ongelmatapauksia, joita yrittänyt kouluttaa paremmiksi. Ei paluta varausmaksuja hevosista, jos hevonen on esim sairas ostotarkastuksessa.

      Satulat, suitset, muut ratsastustarvikkeet ostettu väärin ansaituilla rahoilla - äsken mainittuja varausmaksurahoja.

      Huijaa asiakkailtaan tunteja ja rahastaa ylimääräräistä, kaikki asiakkaat eivät saa maksettuja ratsastustunteja, vaan yksin menevät maastossa tai kentällä.

      Osaa tämä nainen valmentaa, jos jaksaa hänen huonot päivänsä (saattaa huutaa asiakkaille naama punaisena, jos ei mene hänen mielensä mukaan samantie), mutta penniäkään en tälle naiselle antaisi tai maksaisi.

      • Anonyymi

        On tällä ainakin nykyään hevosia nimissään. Olisiko luottotiedot kunnossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tällä ainakin nykyään hevosia nimissään. Olisiko luottotiedot kunnossa?

        Tuskin on luottotiedot kunnossa, kun on niin pitkä velkojalista - kymmeniätuhansia velkaa eri ihmisille ja firmoille. Listan näkee kun tilaa luottotiedot hänestä. Kyllä hevosia voi omistaa vaikka ei olisi luottotietoja, sen kuin lähettää omistajanvaihdospaperit Hippokseen.


      • Anonyymi

        Onko ihan ratsastuksenopettaja vai?


      • Anonyymi

        On myös asuntohuijari, vuokraa asunnon ja jättää vuokrat maksamatta.


    • Anonyymi

      Lappeenrannan seudulla taas jotain hämäriä hevoskauppoja. Onko sama tekijä?

      • Anonyymi

        Ei ole..


      • Anonyymi

        Tämä huijari tunnetaan etunimellä Tarja.
        vieläkin touhuaa hevostenkaa joten olkaa varovaisia.


    • Anonyymi

      Tää akka on isommanluokan kusettaja ja joutaisi linnaan noista rötöksistä, nimimerkillä tiedän tapauksen

    • Anonyymi

      Menin tältä hevosta ostamaan. Vaadin uuden eläinlääkärin lausunnon ennen ostoa. Ei jostain kummansyystä onnistunut kuin vasta oston jälkeen?!? Onneksi alkoi herätyskellot soimaan, kun tekosyitä tekosyyn perään. Varausmaksua alkoi heti kiristämään. Valehteli selvästi, että ko. hevosella kova kysyntä ja hinta nousee. Jos haluaisin hevosen, niin täytyisi maksaa heti varausmaksu. Onneksi nykypäivänä on näin hyvää tietoa pelkästään intternetissä. Jäi kaupat tekemättä ja haukkui minut pystyyn. Neljän kuukauden jälkeen selvisi hevostuttujen kautta, että hevonen ei ollut enää edes hyppykuntoinen. Joko eläkkeelle koko hevonen tai lopetus, ratsastus käyttöön ei soveltuva. Ja tätä mainostettiin terveenä nuorena hyvänä estehevosena.

    • Anonyymi

      JOLLY RIDERS on hänen uudehko kilparatsastusseura. Kuinkakohan paljon tuollakin vedättää asiakkailtaan välistä rahaa? Uusia hevosia vain ostelee ja yrittää somessa mahdollisimman hyvää somekuvaa pitää yllä. Naurettavaa ja oksettavaa toimintaa, kun raha-asioissa kova huijaamaan. Enpä tiedä ketään, joka olisi käräjillä näin montaa kertaa ollut. Veroasioissakin näyttää kusettamista ollut. Ilmeisesti tekee osittain pimeitä kauppojakin veron kierrossa. Saispa poliisi tän vihdoin nalkkiin ja joutais linnaan istumaan. Harmittaa huijatuksi tulleena ja niitä, jotka ovat tulossa huijatuksi tai ovat jo olleet. Ei tämmöisellä pitäisi yrityksen pyöritys oikeutta olla. Miehen nimiinkin hevosia ostelleet, jottei jäisi Kristan rekisteriin merkintää.

    • Anonyymi

      Eksyin tänne, kun aloin Kristalta 100€ maksua kaipaamaan. Useaan otteeseen on luvannut maksaa, mutta maksua ei näy. Pitänee ilmeisesti rikosilmoitus tehdä. Luulis mainettaan suojelevan, mutta ei. Luinkin tuossa hänen fb jolly jumpersin arvosteluja ja yksi kertoi voittaneensa oikeustaistelun, mutta rikostutkinta edelleen käynnissä. Ilmeisesti hevosen ostoon liittyen.
      Varmaankin tosi hyvä ratsastuksen opettaja/valmentaja, mutta rahapuolen ja ihmissuhteet kusee kuusi nolla

    • Anonyymi

      Vuokrasi minulta hevostrailerin. Kyselin trailerin perään, kun palautus oli sovittu tiettyyn kellonaikaan eikä näkynyt. Ei vastannut. Oli kyllä viestit lukenut. Aloin uhkailemaan poliisilla, niin vasta sitten vastasi yhteydenottoihin. Traileri palautettu likaisena, oli myös johonkin ilmeisesti tällä kolhalissut. Kielsi kaiken ja kauhea kiire oli pois paikalta. No rahat sentään vuokra-ajalta sain (maksu oli etukäteen), mutta en ”yli menneestä” ajasta minkäänlaista korvausta. Laitoin maksupyynnön perään trailerin siivouksesta ja kolhusta/naarmuista. Ei ole maksanut. Teen rikosilmoituksen.

    • Anonyymi

      Hei. Välttäkää kaukaa tämä ihminen. Voi kun olisin tienyt ja lukenut nämä ennen hevoskauppoja. Niin sairas ihminen. Onneksi ei sattunut henkilö eikä eläinvahinkoja kenellekkään. Niin kiero ja huijaa sinulla kaikki rahat jos et pääse heti eroon. Onneksi me päästiin. Säälittävää että valmentaa uudenmaan alueella nuoria junnuja. Pitäisi saada jotenkin tuo touhu poliisien tietoon, mutta kiristää ja huijaa. Sairas!! Apua tarvisi.

    • Anonyymi

      Kyseisen Henkilön naapurina tiedämme nämä kusetustouhut…

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe