Pystynkö -45kg

-jarmo-

Iltaa kaikille, olen uusi täällä. Olen 49v ikäinen ex. voimailija ja aikoinaan ihannepainoni ns. "kisakunto" oli 135-137kg. Olen siis aika pitkä 190cm.

Lopetin noin 15 vuotta sitten aktiivisen voimailun ja siirryin satunnaiseksi kuntoilijaksi. Elämä vei ja perhe sekä perustamani yritys, joka söi kaiken aikani urheilulta. Eihän se olis niin saanut mennä mutta pk. yrittäjänä Suomessa, asian tuntevat voi arvata mitä se loppupeleissä on.

Kävin nuorimmaisen kanssa Barcelonassa viime kuussa ja matka osoittautui niin ahdistavaksi, lentokone, taksit ym. ja lopulta petti nilkat. Silloin päätin että, NYT saa riittää...

En ollut käynyt puntarilla sitten varmaan seitsemään vuoteen ja oletin painoni olevan jossain 155-160 mutta mitä vielä, yli 180 enkä edess tiennyt paljonko, koska olen tullut alas kohta jo kuukauden.

Aluksi ostin huutonetistä sellasen polkuhiihtovemputtimen ja aloin kävellä portaita, jätin kaiken kovan rasvan, juustot ym. vältellä hiilareita. Sitten kävin kaupassa ja ostin vaakan, kuten jo sanoin, en ollut mitannut vuosiin. Ostin vaakan joka näytti 180 asti ja se paukahti heti 176kg viime torstaina, kun ostin sen. Olin siis tullut jo hyvän matkaa alas nesteillä ym.

Nyt olen tehnyt itselleni seurantataulukon Exeliin, jonne laitan kaiken oleellisen. Tiedän vanhastaan lähes kaiken tarpeellisen treenaamisesta ja voimailusta ym. energioista, hyvistä ja huonoista rasvoista, mutten koskaan ole ollut mikään hifisti siinä, koska kehonrakennus ei sinänsä minua kiinnostanut.

Nyt tänä aamuna painoni oli jo alle 170 (169,7kg) ja paljon parempi olo kuin aikoihin. Joka päivä helpompaa... Olen tietsyti vanhana treenarina sellainen piinkova perfektionisti, etten kyllä luista yhtään tippaa päätöksieni edessä ja teed dieetit 110%:sti just tip top.

Olis kiva kuulla jos täällä olisi hyviä neuvoja, kannustusta ja muuta mielenkiintoista annettavaa. Voisin seurailla jonkin aikaa ainakin tätä ketjua ja kertoa kuulumisia, mikäli joku saa tästä projektista omaa henkistä voimaa.

Lähtöpainoni oli varmasti yli 180kg ja NYT 169,7 > tavoite 135 kg

14

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pystyt kyllä!

      Hyvän päätöksen olen tehnyt. Jään mielenkiinnolla seuraamaan projektiasi. Itse olen liikunnallisen painonpudotuksen kannalla, vaikka täällä tulee ties kuinka usein vastaan idea, ettei liikunnalla tehdä muutosta. Jos saa lihasta 2 kg, se on poissa pudotettavasta kokonaispainosta. Noh, tällä "metodilla" mittani ovat samat kuin kolkyt kiloa kevyemmän palstalaisen. BMI:n mukaan itselläni ylipainoa. En kuitenkaan aio alkaa kitukuurille ja tavoittelemaan vain painonpudotusta kehon koostumuksen kustannuksella. En haluaisi siis olla normaalipainoinen "löllykkä".

      Tsempit muutokseen!

      • korj*

        Hyvän päätöksen oleT tehnyt piti kirjoittaa...


      • -jarmo-
        korj* kirjoitti:

        Hyvän päätöksen oleT tehnyt piti kirjoittaa...

        Kiitos kannustuksesta, kyllä tämä paino tässä hitaasti laskee ja pääasia on että on hyvä fyysinen pohjakunto kun on ikänsä urheillut.


    • suomimies:)
      • -jarmo-

        Kiitos paljon linkistä. Videot oli tosi hyviä, paljon asiaa ja muutenkin sisältö omimmillaan :) ...tutustun niinhin paremmin vielä.


      • suomimies:)
        -jarmo- kirjoitti:

        Kiitos paljon linkistä. Videot oli tosi hyviä, paljon asiaa ja muutenkin sisältö omimmillaan :) ...tutustun niinhin paremmin vielä.

        Kiitos kiitoksista :) Hyvää alkavaa joulunodotusta!


    • -jarmo-

      Hei vaan taas, yön sain nukuttua aika hyvin. Tänään lehdessä luki just yöunien tärkeydestä painonhallinnassa.
      Voimailuajoilta jäänteenä on kauheen leveet hartijat ja muutenkin pitkä ja isokokoinen, niin niiden olkapäiden kanssa on tämän ikäisenä huono olla. Molemmat olkanivelet vihloo kun kääntää kylkeä, eikä kylkiasennossa voi pitkään olla... no sitä pyörii sitten sängyssä koko yö niin että lakanakin on aamulla ihan rullalla kropan alla rytyssä. Pitäs varmaan mennä leikkaukseen, et ne kaapis ne olkanivelet puhtaiks mut oon yrittäny välttää sitäkin, mikäli ei ole pakko.

      Aamupaino 168,8 kg

    • -jarmo-

      Viikonloppureissu Joensuuhun ja heti paino 3kg, voihan hittolainen! Mut kai se niin on että sen täytyykin noousta välillä, eikä vaan melkeen kilo päivässä lähteä?

      Ei alkoholia (ainoa positiivinen asia), huonosti nukuttu viikonvaihde, ei tullu katsottua mitä suuhnsa pistää jne. syöty hyviä karjalanpiirakoita.

      Paino 172kg ja ankara morkkis...

    • -jarmo-

      Muutaman päivän paino on "jojoillut" 172 ja 170 välillä mutta nyt se on kolmena päivänä peräkkäin tasaisesti taas alkanut laskea. Mitään erityitsä vaikuttavaa tekijää siinä ei ole ollut, kroppa on ilmeisesti vaan alkanut hetkeksi suojelemaan rasvakudosta ja polttaa sitä nyt sitten jälleen.

      Paino nyt 168,5 kg

    • -jarmo-

      Tervehdys taas!
      Muutama päivä tässä oltu silleen et olen laskenu hiilarit aika nollille ja paino alko putoomaan ihan hyvää tahtia. Nilkat on tosi kipeet, en tiedä miks. Tuntuu et nivelet siellä olis jotenki tulehtunu. Syön sitte Burana 800mg ja Panadon 1g sekasin.

      Paino aamulla 165,5 kg

    • veronika

      Hyvä vauhti! Jatka samaan tahtiin. Etkö syö ollenkaan hiilareita? Itsellä ei lähde paino putoamaan millään. Ajattelin jättää kaikki hiilarit, jos se auttaisi. Kalorimäärän perusteella pitäisi painon pudota, mutta kun ei.

      Minulla on myös ollut samaa vaivaa olkapäissä ja vuoden siitä kärsin. Jostain vain luin silloin, että tulehduskipulääkkeet auttaa ja popsinkin niitä sitten vatsahaavan uhalla päivittäin ja pääsin niistä kipeistä olkapäistä eroon. Vuoteen en yhtään kokonaista yötä nukkunut kipujen takia.

      • -jarmo-

        Moi Veronika

        Kiitos kannustuksesta :) jatkan toki, varmasti ja nyt jo 160,7 kg ja olen jo vuoden 2010 painoluokassa, josta se lähti lipsuun tonne: "Jarmo notkea kuin rautakanki ja kevyt kuin panssarivaunu" :) osastolle.

        Vanhana voimailijana kun punasta lihaa on paljon ja luonteessa kova "taistelutahto", niin tämä on varmasti mulle huomattavasti paljon helpompaa, ainakin miltä ehkä kuulostaa. Nyt on takana noin 50 päivää ja varmaan yli 20kg pudotusta.

        MUISTA, HILJAA HYVÄ TULEE, ja kärsivällisesti.

        Olen himmannut hiilarit pikkuhiljaa. Ensin odotin että liiat nesteet katoaa ja painon pudotus tasaantuu ja loppuu yli viikoks jopa pariks.
        Sitten aloin vähentää hiilareita hiljalleen, että kroppa tottuu olotilaan, muuten tulee päänsärkyjä ym. kroppa menee lukkoon ja alkaa protektoida rasvoja.

        Sitten kun hiilarit on "nollilla" siis lähes pois, niin sitten on oltava hereillä miten kroppa voi. Paljon vettä aina kun hiukankaan nälättää :) kyl se ohi menee. Olis tärkeää syödä aamulla ja lounaalla paljon proteiinia ja vain vähän hiilareita, sitten taas ei mitään muuta ku vihreetä ja illalla ei mitään. Öljyä PITÄÄ syödä, mutta Oliivi tai kalaöljyä.

        Noi kivut tulee just kuona-aineiden liikkeelle lähtemisestä, ne tulehduttaa olkapäät, nilkat ja polvet, varsinkin kun on iso paino päällä. Magnesiumia ja Omega 3 öljyä kannattaa ottaa vähän extraa.
        Mulla on olkapääkivut ollu jo monta vuotta, enkä aina saa niitten takia nukuttua. Ne pitäs leikata, eli kaapia ne kuona-aineet pois sieltä nivelpinnoilta, mut voi ne siitä pikkuhiljaa lähteäkin just paasto ja muilla aineenvaihduntamenetelmillä.

        Itse meinaan kohta lisätä aamuproteiinimääriä normi saliprotskulla, jotta punainen liha ei ala sulaa ketoosissa. Olen huomattavasti tavoitteitten alapuolella jo, mutta en tuijota nyt niihin, vaan keskityn olennaiseen, eli laihtumiseen.

        Verenpainekin oli tosi hyvä: syke 64 - 76/129


    • Veronika

      Parikymmentä kiloa olet siis saanut jo tippumaan. Hyvä vauhti! Minulle riittäisi melkein se. No 25 kiloa ajattelin tiputtaa kesään mennessä. Jos vaan jumitus lähtisi. Liikuntaa olen lisännyt ja syön aamulla puuron ja muuten ruoka on aika hiilaritonta. Pitää varmaan koittaa sitä, että puuron tilalle rahkaa marjoilla tai munakas.

    • Markku66

      Jarmo pyysi minua ilmoittamaan puolestaan seuraavan asian:

      -jarmo- on bannattu muualla Suomi24 palstalla mielipiteittensä takia ja haluaa kiittää kannatuksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2693
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2480
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2101
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe