Epähygieeninen Itäkeskuksen uimahalli

Itäkeskuksen uimahallin suihkut ovat alle kaiken arvostelun. On kuin seisoisi sateessa. Kysymykseeni suihkujen veden virtaaman vähyyteen vastattiin veden säästämistarpeen ympäristösyistä. Suuri osa kylpijöistä ei riisu uima-asujaan saunaan menneessään, jotenka käytännössä uimaaltaassa uima-asut ja hikiset pinnat huuhdotaan. Luulisi tähän kaupungin hygieenikonkin kiinnittävän huomiota, mutta ei.
Ilmoita


15 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Yhtä selkokielinen ja perusteltu vastaus kuin itäkeskuksen uimahallin hygieniasta vastaavien viranomaisten.
Ilmoita
Kävin siellä pari vuotta sitten, enkä usko meneväni uudestaan.

Pojat menevät SHORTSEISSA uima-altailta suoraan saunaan ja sitten saunasta suoraan altaille. Peseytymättä.

Suihkut ovat väärässä paikassa perällä. Pitäisi olla saunojen ja altaiden välillä, jotta niitä ei ohitettaisi "vahingossa".

Suihkuihin joutui jonottamaan. Suihkussa joutui olemaan pitkään kun ei tullut kunnolla vettä. Osa ei käy siksi suihkussa, kun niitä ei ole vapaana. Korkeintaan pois lähtiessä peseytyvät.
Ilmoita
Mikään ei ole muuttunut paremmaksi parissa vuodessa. Valvonta ei pelaa eikä siihen haluta edes uimahallissa panostaa. Kuulutuksilla ei ole minkäänlaista vaikutusta eikä niitä ehkä ymmärretäkään. Olen itsekin vaihtanut hallia. On mukava käydä siistissä uimahallissa, joissa suihkuistakin riittää vettä.
Ilmoita
Vesi tihkui hitaasti suihkuista eikä niihin tahtonut päästä kun porukka koetti sillä vähällä vedelle peseytyä, joten pois lähtiessäni otin shampoon mukaan pukuhuoneiden isompaan inva-wc:hen, jossa pesin hiukset ym. rauhassa käsisuihkua käyttäen.

Kerron tuon vinkin nyt kaikille, sillä en aio itse käydä siellä enää, enkä siten tarvitse pesupaikkaa. :)
Ilmoita
Jep. Lauantaina käytiin pitkästä aikaa mukuloitten kanssa. Säästösyistä suihkuista tulee vielä vähemmän vettä kuin ennen. Meno on kuin eläintarhassa. Valvojat saavat vähän väliä kuuluttaa; " älkää hyppikö aidatusta paikasta, älkää roikkuko ratamerkeissä, poistukaa liukumäen jälkeen alta pois jne". Sen huomasin että valvojalla oli nykyään keppi kädessä millä saa varmaankin tehostettua sanomaa kun ei kuulutukset auta. Sillä kun napautti altaan reunaan ja karjaisi ohjeet niin meni sanoma perille. Mukulat katsoi silmät pyöreinä menoa ja kysyi miksi nämä on näin villejä vaikka eivät itsekkään ole rauhallisimmasta päästä. Sanoin että se kestää aikansa kun muuttavat ulkomailta tänne ja oppivat elämään ja käyttäytymään niinkuin ihmiset käyttäytyy. 8-vuotias sanoi tähän: "Ihan kuin apinalauma".
Ilmoita
Milläköhän perusteella itiksen suihkut ovat läpäisseet valvontaviranomaisten haukan katseen? Liekö myönteinen lupapäätös tehty hygienisyyden sijasta tosiaan vedensäästön perusteella? Paljonkohan altaissa joudutaan käyttämään ylimääräisiä myrkkyjä mm. uima-asujen hien neutraloimiseen? Tunnetustihan hallissa ei valvota uima-asujen käyttöä saunatiloissa.
1 VASTAUS:
Kukaan ei kotonaankaan sellaisessa tihkussa peseytyisi, sillä siinä menisi liikaa aikaa. Uimahallissa on paljon kävijöitä ja kaikkien olisi ehdittävä käymään suihkussa uima-altaan ja saunan välillä sekä pois lähtiessä. On ihan normaalia, että isossa uimahallissa kuluu vettä peseytymiseen. Liiallisesta veden säästämisestä ei ainakaan pitäisi palkita, koska se huonontaa hygieniaa.
+Lisää kommentti
Suomessa veden säästö yleisten uimaloiden suihkuissa on järjen köyhyyttä. Vaikuttaa siltä kuin vain kunnallisissa (ainakin itäkeskuksessa) halleissa tällaisiin älyttömiin säästökohteisiin langetaan. Yksityisissä uimahalleissa kyllä kiitettävästi vettä riittää. Tästäkö johtuu, että kantasuomalaiset, jotka arvostavat siisteyttä, ovat hylkäämässä itäkeskuksen hallin. Tähänkö kaupunki pyrkii?
Ilmoita
Ongelma on runsas ulkomaalaistaustaisten kävijöiden määrä, joilla ei ole samoja hygienia tapoja kuin meillä. Lisäksi Itiksen alueella asuu paljon sosiaalisesti köyhiä henkilöitä, joiden käytöstavat eivät riitä uimahallissa asiointiin. Muuten halli olisi ihan hieno paikka.
Ilmoita
Onko siellä Itäkeskuksen uimahallissa meno edelleen samanlaista? Ja tuleeko vettä suihkuista nykyään yhtään paremmin?
Jos säästetään vedestä ja siten estetään kunnollinen peseytyminen ja suihkussa käynti saunan ja uima-altaiden välillä, niin säästetäänkö siinä oikeasti yhtään mitään? Altaita kai joutuu puhdistamaan entistä tehokkaammin.
Ilmoita
Käyn Itiksessä uimassa viikoittain, useimpina viikkoina pari-kolmekin kertaa. En ole koskaan nähnyt, että suihkuihin täytyisi jonottaa. Vettä tulee mielestäni riittävästi. Siihen en osaa sanoa, meneekö joku uimaan suihkussa käymättä, ei ole tapani muiden tekemistä kytätä.
1 VASTAUS:
Olisikohan veden tuloa lisätty ja kuunneltu siis palautetta! En tule uimaan silti ainakaan illalla. Jos arkisin päiväaikaan voisin käydä, niin ehkä sitten, koska silloin siellä olisi rauhallisempaa kuin ruuhka-aikaan.
Ei ole ollut tarve kytätä... asian saattoi todeta erikseen tarkkailematta. Kun lähden altailta ja joku porukka edessäni menee suoraan saunaan uikkareissaan tai shortseissaan, kun itse jatkan suihkuun, niin asia on sillä todettu.
Uimastadionillakin oli aiemmin paljon saunomista shortseissa, mutta viime kesänä kaksi kertaa käydessäni ei yllättäen kukaan saunonut uikkairessaan tai shortseissaan. Ehkä valvonta ja valistus on auttanut!!
+Lisää kommentti
PÄIVITYS ELOKUU 2018.  Aloitin uimisen Itäkeskuksen uimahallissa elokuussa, kun halli aukesi. En voi ymmärtää, miksi vettä tulee suihkuista niin vähän. Peseytyminen on lähes mahdotonta, ja hiusten pesua samppoolla en lähde edes yrittämään. Aivan älytöntä! Jonoja suihkuihin ei ole.
Ilmoita
Joo, vettä tulee suihkusta niin vähän, että 5 sekunnin välein saa olla painamassa sitä nappia. Hermo menee. Hyvä että vettä yritetään säästää, mutta rajansa kaikella. Kävin tänään parin vuoden tauon jälkeen hallissa, ja täytyy sanoa, että oli kuin ulkomailla olisi ollut. 100 % näistä ihmisistä eivät riisuneet uikkareita saunassa eikä suihkussa. Muissa halleissa harvemmin törmää tähän. Maassa maan tavalla. Näin se vaan on.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Epähygieeninen Itäkeskuksen uimahalli

Itäkeskuksen uimahallin suihkut ovat alle kaiken arvostelun. On kuin seisoisi sateessa. Kysymykseeni suihkujen veden virtaaman vähyyteen vastattiin veden säästämistarpeen ympäristösyistä. Suuri osa kylpijöistä ei riisu uima-asujaan saunaan menneessään, jotenka käytännössä uimaaltaassa uima-asut ja hikiset pinnat huuhdotaan. Luulisi tähän kaupungin hygieenikonkin kiinnittävän huomiota, mutta ei.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta