Mitkä olis säännöt?

diblomaatti

Meillä on mennyt vaimon kanssa sukset ristiin makuuhuoneessa. Tai siis onhan ne muuallakin mennyt, mutta nyt se on vaikuttanut molempiin makuuhuoneessa ja muutenkin suhteessa. Meiltä puuttuu täysin ne asiat, mitä molemmat haluaa. Tänne kun kirjoitan, niin tarvitse mitään parisuhdeneuvoja, vaan hyviä vinkkejä siitä, mitä pitää ottaa huomioon, jos päädymme siihen, että molemmat hankkii tarpeensa muualta, ilman että perhettä pitäisi hajoittaa. Vaimokin on asialla uhkaillut, mutta nyt kun itse mietin tilannetta, niin se voisi ollakin ihan hyvä ajatus. Onko kellä toimiva avoin suhde ja miten se on sovittu? Myös naisnäkökulmaa kiitos.

21

1034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hekumatilan Helmi

      Avoin suhde toimiin niin kauan kun kumpikin kuvittelee että on olemassa toimivat säännöt. Ne säännöt menettää merkityksen siinä vaiheessa kun on käynyt sutimasa itselleen elämänlaatua heikentävän tuliaisen.
      Miehet tykkää tuoda tuliaisia kotiin. Miehet ovat monesti oireettomia ja levittävät näitä lahjojaan kukasta kukkaan.
      Ei kannata ainakaan ummistaa silmiään siltä tosiasialta että se avoimen suhteen kolmas ja neljäskin osapuoli hyppää missä sattuu, etkä sinä tiedä missä. Eikä se sinua toki liikutakaan, olethan avoin.
      Miehenä olisin huolissani eturauhassyövän riskistä. Tai vaimosi kohdunkaulan- tai munasarjan syöpään altistamisesta. Nämä tulevat eteen kymmenien vuosien viiveellä, kun olette jo ehkä seestyneet ja sovittaneet elämänne yhteiseksi, teidän kahden väliseksi yhdessäoloksi.
      Nämä pitää ottaa huomioon jos haluatte jännitystä ja hetkellistä tyydytystä, hakusessa olevaan elämäänne. Naisnäkökulmasta.

    • hämmentynyt

      Meillä sama tilanne. On jo sovittu, että molemmat saa hoitaa seksin muualla ja kaiken pitää tapahtua huomaamatta ja hienotunteisesti. Aloite tuli miehen puolelta, mutta koska seksielämämme on ollut laihaa jo monta vuotta (minun syyni - asia johtaa toiseen) suostuin hieman uhmakkaasti tähän. Perhe halutaan pitää kasassa ainakin vielä muutaman vuoden. Asia on aika tuore, mutta tämän sopimuksen jälkeen minä olen vahtinut miehen menoja ja fb kirjoituksia. Mies on myös sanonut, että häneen on oltu yhteydessä (joku nainen ilmaisssut kiinnostustaan) ja sopimuksen jälkeen hän on ottanut tähän naiseen/naisiin yhteyttä. Tämä loukkaa minua aika paljon - vaikka kaikki ns. sovittua. En enää tiedä missä mennään ja mitä haluan. Joten ei kait tule olemaan helppoa tuo sopiminen...

      • Ns. sopimus ei ole sopimus eikä mikään, varsinkaan pitävä.Johtaa juuri kertomaasi, "kyttäilyyn", mustasukkaisuuteen. Omistussuhde on pahasta. Ole rehellinen itsellesi ja myös puolisollesi. Jos et hyväksy, kerro se, totuus puhdistaa.
        Lasten takia yhdessäolo on huono veruke pysyä yhdessä. Lapset kyllä selviää, jos itse selviätte. Lapsille vain pitää kertoa suht. avoimen rehellisesti, ettei suhde toimi ja harkitaan eroa, erotaan. Erosta olisi hyvä keskustella perheen kanssa yhdessä, Sopuhyväero on mahdollista.


    • Hekumatilan Helmi

      Tiedäthän sää mitä haluat.
      Et halua että miehelläsi on muita. Kyttäät ja vakoilet.
      Et halua huomaamatta ja hienotunteisesti itsellesi tauteja, eikö niin.
      Paska fiilis kun mies tulee jostain, joltain reissulta.
      Miksi huono seksielämä on sinun syy?
      Etkö pidä siitä että miehesi on huono rakastaja.
      Onko hän nylpyttäjä. itselleen tuunaa orkkua?
      Miten sinun tunteet ja tyydytys?
      Vaatiiko mies seksiä vaika on huono rakastaja eikä kunnioita toisen ihmisen kehoa, itsemääräämisoikeutta?
      Syyllistää kun sinua ei kiinnosta hänen vaatima typerä ja laaduton seksituokio?
      Samat kysymykset koskee myös sinua.

      • Mikäs ihmeen röllipeikko sinä olet?

        Onko vain hyvälaatuinen paneminen toisen itsemääräämisoikeuden kunnioittamista? Vain huono pano menee siis saastaisen nylpyttämisen puolelle?

        Kuulostaa aika tervepäiseltä meiningiltä. Uskon että sinulla on paljon annettavaa tähän keskusteluun.


      • Hekumatilan Helmi
        Reima_Ratkaisu kirjoitti:

        Mikäs ihmeen röllipeikko sinä olet?

        Onko vain hyvälaatuinen paneminen toisen itsemääräämisoikeuden kunnioittamista? Vain huono pano menee siis saastaisen nylpyttämisen puolelle?

        Kuulostaa aika tervepäiseltä meiningiltä. Uskon että sinulla on paljon annettavaa tähän keskusteluun.

        Kyllä, huono pano on aina huono. Olen lukenut sun kommentin monesti enkä ole viitsinyt vastata.
        Moni parisuhde kaatuu siihen kun nainen kylmenee. Siihen on ihan yksinkertaiset syyt; laaduton ja kunniattomien paskiaisten harjoittama niin sanottu seksi.
        Naiset ja itseään kunnioittavat ihmiset haaveilevat rakastelusta, eivät pornosta.


    • avoin poly

      Jos sukset on valmiiksi ristissä, en suosittele uusien ihmisten lisäämistä soppaan. Vanha totuus on, että uusi vauva ei pelasta huonoa parisuhdetta - tämä sama pätee myös uusiin (seksi)kumppaneihin.

      Avoin suhde voi toimia, mutta sen pohjalla on oltava kaikinpuolinen luottamus, avoimuus ja rehellisyys. Aloittajan tilanteessa näkisin "avoimuuden" sijaan katastrofin ainekset. Ja ajattelepa asiaa sen uuden kumppanin kannalta: hänenkään ei ole mukava joutua keskelle taistelutannerta.

    • T. Torvi

      Veikkaa vahvasti sen puolesta, että ongelmia tulee hyvinkin nopeasti eteen. Jos kyse olisi "vain" seksistä, niin nippa nappa tilanne voisi joillakin edellytyksillä toimia. Yksi ehdoton edellytys olisi että miesten "pelivälineet", kyvyt ja osaaminen olisi samalla tasolla. Muutoin heikoin lenkki jäisi nopeasti tarpeettomaksi.

      Mutta ajan- ja rahankäyttö tuo viimeistään sen ylitsepääsemättömän ongelman. Millä ehdoin valitaan ketkä pääsevät Thaimaanlomalle, kylpylään, hienoon ravintolaan illalliselle tai kenen kanssa yli päätään vietätään aikaa?

      Perus parisuhde se on vuosimiljoonien aikana todettu parhaiten toimivaksi vaihtoehdoksi. Siihen vielä uskollisuus mukaan, niin ihmissuhteilla on kohtalaisen hyvä toivo onnistua.

    • Varakonsuli

      Kun kerran naisnäkökulmaa kysyit, niin minun mielestäni naiselliselle naiselle ei oikeasti tuollainen järjestely sovi. En näkisi mitään syytä jatkaa yhdessä ulkoisesti. Ei lapset kärsi rehellisestä erosta ainakaan enempää kuin tuollaisesta kuviosta jossa paneskellaan kuka missäkin - vaikka panot ei lapsille kuulukaan millään tavalla, se näkyy kuitenkin epäsuorasti suhteessanne. Rehti ero olisi lapsillekin esimerkki, että ihmisen pitää uskalla tavoitella onneaan avoimesti ja rohkeasti.

      • tsot tsot!

        "Ei lapset kärsi rehellisestä erosta ainakaan enempää kuin tuollaisesta kuviosta jossa paneskellaan kuka missäkin - "

        Kyllä karsivät. Lapset kärsivät suunnattomasti erosta.

        "vaikka panot ei lapsille kuulukaan millään tavalla, se näkyy kuitenkin epäsuorasti suhteessanne."

        Ei tarvitsae näkyä.

        "Rehti ero olisi lapsillekin esimerkki, että ihmisen pitää uskalla tavoitella onneaan avoimesti ja rohkeasti. "

        Höpö höpö. "Rehti ero", jossa itsekkästi ja hedonistisesti tavoitellaan omaa onnea, on lapsille nimen omaan esimerkki olla itsekäs, olla sitoutumatta, olla lyhytjännitteinen, jne.


      • Varakonsuli
        tsot tsot! kirjoitti:

        "Ei lapset kärsi rehellisestä erosta ainakaan enempää kuin tuollaisesta kuviosta jossa paneskellaan kuka missäkin - "

        Kyllä karsivät. Lapset kärsivät suunnattomasti erosta.

        "vaikka panot ei lapsille kuulukaan millään tavalla, se näkyy kuitenkin epäsuorasti suhteessanne."

        Ei tarvitsae näkyä.

        "Rehti ero olisi lapsillekin esimerkki, että ihmisen pitää uskalla tavoitella onneaan avoimesti ja rohkeasti. "

        Höpö höpö. "Rehti ero", jossa itsekkästi ja hedonistisesti tavoitellaan omaa onnea, on lapsille nimen omaan esimerkki olla itsekäs, olla sitoutumatta, olla lyhytjännitteinen, jne.

        Lapset eivät todellakaan kärsi aina eroista, moni ero on lapsille helpotus. Monet lapset jopa toivovat, että vanhemmat eroaisivat. On se niin raskasta katsella kun kaksi ihmistä jotka ei toisiaan rakasta, väkisin yrittää elää yhdessä.

        Toi, että lapset kärsivät erosta aivan järjettömän paljon ja että lasten takia EI SAA erota, on vaan niiden läheisriippuvaisten keksintöä, jotka ei halua päästää kumppanistaan irti. Eli nämä läheisriippuvaiset käyttävät lapsiaankin härskisti hyväkseen syyllistääkseen kumppania. Todella likaista peliä. Mieluummin rehti ero kuin niin sairasta meininkiä.


    • diblomaatti

      No tuossa lukaisin kaikki kommentit ja tuo hämmentynyt toi mieleen oman vaimon, mutta sillä edellytyksellä, että hän on esittänyt minulle tätä "muualta tarpeitten tyydytystä"- ideaa. Minusta se vaan kuuluu sitten molemmille ja siitä pitää laatia suunnitelma. Raha voi olla yksi kipupiste, mutta kaippa sitä kaikesta voi laatia suunnitelman. Tunteita en meinannut viedä varsinaisesti muualle, mutta näin sanottu kolmas osapuoli saisi minulta rehellisen tulkinnnan tilastani. Ja jos sitä sitten jompi kumpi tykästyykin kolmanteen niin tervemenoa. Minä tuskin kyllä heti tässä uutta suhdetta pistäisin pystyyn tämän riesan jälkeen. Nauttisin omasta elämästä lapsien kanssa, niin paljon kun se on mahdollista. En haluaisi lapsille toista äitiä ja sisaruksia...edes omia toisen kanssa. Tuskin löytyy keski-ikäistä naista jolla ei ole lapsia tai ei halua niitä...

    • et tarvitse juu

      "diblomaatti kirjoittaa: No tuossa lukaisin kaikki kommentit ja tuo hämmentynyt toi mieleen oman vaimon, mutta sillä edellytyksellä, että hän on esittänyt minulle tätä "muualta tarpeitten tyydytystä"- ideaa."

      Onko mieleesi tullut, jos puolisosi vaan tahtookin ajaa sinut vieraisiin, jotta saisi ottaa "kunniakkaan" eron vieraissa käyvästä pettäjämiehestään? Siis tällainen ajatuskulku ei ole tulehtuneessa suhteessa ollenkaan niin harvinaista ja mahdotonta. Kyllä jokanainen tunnistaa tuon ajatuskulun pimeinä hetkinään. Se on mitä julminta ja kylmintä peliä, jota niiiiin monessa parisuhdepelissä pelataan, ja siinä pelissä miehet ovat usein alakynnessä.

      Siis pelisääntöjähän sinä kyselit? Joten suhteenne on varmaan edennyt jo tuonne suhdepelitasolle, jossa kumpikin vahtii haukan lailla puolisonsa siirtoja, jotta voisi tehdä vastasiirtonsa. Voitte jatkaa peliänne katkeraan loppuun saakka, tai sitten ottaa lusikan kauniiseen käteen ja hakea ammattiapua.

    • diblomaatti

      No olen kyllä hänelle ilmaissut varsin selvästi, että en tarvitse ulkopuolista suhdetta missään mielessä. En ole nykyiseen tyytyväinen, mutta odotan asioiden muuttumista. Hän tuntuu, nyt olevan vaan se joka painostaa minun tekemään jotain, tai jos se ei onnistu niin hänen on lähdettävä muualle hakemaan tarvitsemansa. Olen sanonut, että ota ero ja vasta sitten mene mihin haluat. Kuulemma ei kuulu hänelle. Minusta olisi reilua sitten laatia suunnitelma, että jos hän käy jossain, on minulla myös mahdollisuus. Kyllähän tämä perusideana ei tänne osastolle kuulu, mutta ajattelin tiedustellakin onko jollain samanlainen tilanne ollut ja onko sääntöjä laadittu?

      • Ennen kuin hyvä seksi loppuu, on jo aikaa sitten loppunut hyvä henkinen ja fyysinen hellyys suhteesta. Hellyys on se joka ihmisuhdetta kantaa eteenpäin, jos sekään.
        Laittakaa avioero/avoero vireille, harkinta-aika on n. 6 kk. Riitävä aika nähdä enemmän. Tärkeintä, kumpikin huolehtii ja vastaa lapsista, että he saavat riittävästi hellyyttä ja aikaanne ja vain he.
        Se, joka haluaa muuta suhdetta, muuttaa ja hoitaa ylimääräiset kulunsa, unohtamatta hoitaa yhteisiä menojanne, kuten esim. yhteiset lainakulut.
        Kun jää yksin, moneen asiaan, tulee valoa, valkenee, selkenee. JOs tuon puolen vuoden jälkeen, tuntuu, että hellyyttää, arvostusta ihmisenä vielä löytyy ja jos ei, on hyvä lähteä uusin haasteisiin.


    • elkki 5v

      Tyhmät aikuiset jotka luulevat että lapset ei muka tajua..

    • yhdet säännöt

      Meillä on seuraavat säännöt:
      - käytetään kortsua
      - kotiin ei tuoda tauteja eikä kumppaneita
      - hommat hoidetaan hienotunteisesti, esim työmatkoilla tai missä mennäänkin
      - toiselle ei kerrota
      - jos toinen kysyy, kysyjä ymmärtää että on valmis kuulemaan vastauksen, on se mikä tahansa
      - rahaa esim hotelliin ei käytetä
      - aika ei saa olla pois perheeltä
      - ja kotona on saatava, kun siltä tuntuu
      - yhteisillä menoilla ollaan yhdessä, silloin ei mennä muiden mukaan, em hienotunteisuus

    • Kummassa Auvervaara oli

      Uskollisuudella ja rehtiydellä pärjää avoliitossa aivan hyvin ilman sääntöjä ja kahleita.Jälkimmäiset ovat vain tekopyhiä valheen kulisseja mitkä eivät mitään kata.

    • Oikeesti123

      Menkää hiihtämään ja jättäkää ne sukset porstuaan.

    • Keksikää lisää hölöjä

      Ennen riitti kaveri,ystävä ja tuttava?Mitä sillä suhteella periaatteessa tarkoitetaan?Suhde vaikuttaa melko kaukaiselta rakkaudessa taikka kaukaiselta ihmisestä.Tarkoittaako se suhdetta toisen raha-asioihin taikka puolen kaupunkin samannaikaisiin tuttuihin suhdetta jolla varmistetaan että aina on jostakin kaveri laajasta suhdelaumasta?

    • Sielutar1

      Miksi ihmiset menee naimisiin, jos eivät halua elää uskollisina toisilleen??? Avioliitolta putoaa pohja kokonaan pois, jos ollaan uskottomia tai hypitään vieraisiin sänkyihin. Kukaan ei ole niin kylmä ihminen, ettei se vaikuttaisi tunnetasolla ihmiseen. Jokaisessa parisuhteessa on "kylmiä" kausia, mutta aina on mahdollista lämmitellä suhdetta uudelleen, jos vaan molemmat siihen sitoutuu. Ja voi olla että tuli roihuaa entistä voimakkaammin ja hiilten hehkussa on hyvä olla. Onnea kaikille parisuhteissa oleville, huomioikaa toinen toisenne päivittäin, pienillä eleillä, kosketuksilla, nipistyksillä, katseilla. Aina voi rakastua omaan kumppaniin uudelleen. Tehkää treffit vaikka hotelliin...;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe