Suomen keskusjohdosta

hmmmt

ehkä näin keskusjohtoa Suomessa voisi muuttaa:

Olisi presidentti, jolla olisi veto-oikeus perustuslain muuttamisasioissa

presidentti olisi ylin ulkopoliittinen virkamies

presidentin alaisena ulkopolitiikassa olisi asiantuntijat

presidentti valvoisi konsuleita

kansa valitsisi konsulit

konsulit valitsisivat presidentin

konsulit valitsisivat asiantuntijat

asiantuntijat olisivat entisten ministerien rooleissa

konsulit päättäisivät muista kuin talousasioista, eikä isoista lakiasioista

asiantuntijat päättäisivät isoista lakiasioista

presidentillä olisi konsulien yhteisön hajottamisoikeus

konsuleita olisi alle 10

asiantuntijoita olisi niin paljon kuin tehtäviä olisi

siksi asiantuntijoiden pitäisi päättää, isoista asioista, koska konsuli ei tule ehkä valituksi uudelleen.

9

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maagog Venäjällä

      ehkä presidentti ennen istuntoa tai istunnon aikana voisi sanoa, onko asia pieni, eli menisikö se asiantuntijoille vai konsuleille.

      Ehkä sen voisi toisella tapaa, eli asiantuntijat päättäisivät kaikista lakien säätämisistä. Siinä on haittana se, että heille tulee niin paljon hommia, että väsyy ja myös on silloin painetta suurentaa asiantuntijarymien kokoa per asia, koska he väsyvät ja myöskin siksi, että valta ei menisi päähän niin helposti.

      ehkä sen voisi tehdä niin, että ei asiantuntijat kokoontuisivat valiokuntiin, eikä isoa salia lain säätämiseen enää käytettäisi. Olisivat konsulit mukana kuitenkin muissa kuin lakien säätämisissä niin kuin äskeinen kirjoittaja kirjoitti.

      • Goog Venäjällä

        lisätään vielä, että presidentti voisi hajoittaa asiantuntijoiden yhteisön


    • tavistuplau

      kuntien tai maakuntien tai läänien johdossa ei pidä olla vaaleilla valittuja henkilöstöä, koska asiantuntijuus on mielestäni parempi kuin sekalaisen joukon kannatus.

      Jos näin on, niin olisi parasta ehkä, että valtion keskusjohto valitsisi kaupunkien johtajat ja kuntien valtuustot ja kuntien hallitukset.

      En tiedä noista maakunnista tai lääneistä, muuta kuin edellä uskomani

      mitä vähemmän vaaleja ja vaalien merkitystä sen parempi, koska vaalikampanjassa joutuu kiusaukseen, että mielistelläkö kansaa.
      Kansan mielistely on viettellyä, sekö on kannatettavaa - ei vaan sitä mahdollisimman vähän. Mielistelyssä vedotaan järjettömyyteen.

    • Siilas Kalotti

      Niinpä, 1930-luvullahan näitä tämmöisiä yritelmiä oli kun demokratia alkoi kyllästyttää, minunkin isäni kaatui sitten lopputaisteluissa Kannaksella.

    • tyrväis

      pitäisi ehkä lisätä vielä, että asiantuntijat tai konsulit eivät olisi presidentin alaisia kuin ehkä ulkopolitiikkassa, koska muuten valta voi ehkä noussa presidentillä päähän ja myös koska muutoin nämä tai yksi yhteisöä olisivat liian läheisissä väleissä presidenttiin ja presidentti niihin. Ulkopolitiikka on ehkä erikoistapaus, koska siinä mennään valtion rajojen ulkopuolelle hallintojärjestelmässä.

      konsulien sijaan kansan pitäisi ehkä ennemmin valita presidentti ei muuta johtoa, koska sen kansan pitäisi valita, jolla on veto-oikeus perustuslain muuttamiseen ja hajottamisoikeudet tai hajottamisoikeus näihin kahteen yhteisöön. Eli oikeusvation turva on juuri presidetti ja hänet kansan pitää saada valita.

      • tuoreusvelli

        tarkemmin ajatellen, ulkopolitiikka on samanlainen asia kuin kaikki asiantuntijoiden tehtävät. Mutta presidentti ei ole työsuhteessa muiden asiantuntijoiden (nykyisten ministereiden kanssa) kuin niiden, jotka ovat mukana ulkopolitiikassa, niin kuin olen ajatellut


      • karehtii
        tuoreusvelli kirjoitti:

        tarkemmin ajatellen, ulkopolitiikka on samanlainen asia kuin kaikki asiantuntijoiden tehtävät. Mutta presidentti ei ole työsuhteessa muiden asiantuntijoiden (nykyisten ministereiden kanssa) kuin niiden, jotka ovat mukana ulkopolitiikassa, niin kuin olen ajatellut

        minusta ulkopolitiikan valtaepäselvyydet pitäis poistaa, koska siten saataisiin kurjistavaa valtapeliä pois ja politiikasta tulisi selkeämpää. Nykyäänhän niin taitaa laissa lukea, että presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä hallituksen kanssa.

        Presidentillä pitäisi olla ehkä ulkopolitiikka vattaa, koska esim. tämä syy: se ehkäisee oikeusvaltion kurjistumista, kun kaikki valta ei olisi keskittynyt konsuleille tai asiantuntijoille. Presidentillä pitäisi olla juuri oikea määrä valtaa, ei liikaa, että ei ylpistyisi eikä liian vähän, että valtatasapaino säilyisi, eli hänellä juuri oikeat elementit.


    • jokus kuks

      tohon vois ehkä lisätä, että vain isossa salissa tehtäisiin lopullinen lainsäädäntä ja samalla se tekisi nykyhallituksen tehtävät tämä päättäjäelin.

      koska vaikea on ensinnäkin sanoa heti tai jossain vaiheessa onko asia pieni vai suuri ja sitä paitsi pieni ja suuri poliittinen ongelma ovat liian samankaltaisia, että ne voitaisiin lajitella osa-alueisiin suuruuden perusteella

      asiantuntijat eivät vastaisi kenenkään protestiin vaan kommenttiin.

      ja asiantuntijat saisivat kirjallisena parannusehdotukset toimiinsa, koska suullisesti he eivät saa ehkä riittävästi aikaa vastaukseen ja koska silloin ehkä pystyy objektiivisemmin vastaamaan ja koska mukana ei ole silloin huonoa ryhmädynamiikkaa mukana.

      Nykyisin ryhmädynamiikka haittaa päätäntää.

      ja parannusehdotuksia antaisivat asiantuntijoille toiset pienet asiantuntijaryhmätä, jotka ryhmissä keskustelisivat, mitä ovat mieltä itse päättävän elimen ehdotuksista. Ne muodostaisivat yhdessä kommentaattoriasiantuntijayhteisön

      päättäjäasiantuntijaelin koostuisi ryhmistä, jotka kehittäisivät uskoakseen parhaat ideat, eli parhaat ideat valittaisiin ja niitä kommentaattoriryhmät kommentoisivat.

      yksi asiantuntijaryhmä säätäisi laeista, toinen kommentoisi niitä, mutta ei protestimaisesti, koska se luo turhaa painetta päättäjille.

      Molemmat asiantuntijaryhmät koostuisivat asiantuntijaryhmistä.

    • jysäri

      jonkin verran suullista päätäntää saisi olla mukana, mutta vähintään puolet olisi kirjallista kommentointia.

      asiantuntijaryhmät molemmilla puolilla koostuisivat riittävän erilaisista työntekijöistä, että saataisiin riittävän heterogeeninen toiminta.

      tuo äskeinen artikkeli oli vähän sekava, niin jos ei tulllut selväksi, niin päättäjäpienryhmät tekisivät monta ehdotusta päättämisestä, joista he valitsisivat parhaan

      ja päättäjäryhmien valitsemaa ehdotusta kommentaattoriryhmät kommentoisivat. ja äskeisessä vaiheessa ei olisi valittu parasta kommenttia.

      voisi ehkä tehdä niin, että viimeisessä vaiheessa olisi keskustelua suullisesti viimeistelyn tavalla.

      suullista keskustelua voisi olla vielä päättämisprosessin alussa herättämässä näkökulmia ja pientä alustusta päättämisprosessiin.

      on monella tavalla perusteltua se, että kirjoitettu viesti on parempi kuin suullinen, esim se, että siinä pystyy editoimaan ja jalostamaan viestiä paremmin kuin suullisessa viestissä ei pysty ehkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1955
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      139
      1430
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe