Helsingin Ilmarinen ja työntekijän kohtelu

Ilmari Stadista

Kerronpa tässä tarinan miten Helsingin Ilmarinen menettelee, kun työntekijä joutuu kriisitilanteeseen. Lyhytnäköisyys ja nopea raha näyttää olevan firman esimiestason tavoite, mutta pitkälle ulottuva visio ja huolenpito työntekijöistä näyttää puuttuvan täysin. Mielivaltainen ja moraaliton toiminta Helsingin Ilmarisessa, jota sain seurata vierestä, kun veli siellä oli töissä, meni siis näin:

Veljeni pääsi työhaastattelun ja jatkohaastattelujen kautta määräaikaiseen pestiin Ilmariselle (työnantajana vuokranvälitysfirma jonka nimeä ei tarvitse mainita, sillä ko. puljulla ei itse menettelyn kanssa ole tekemistä asiassa). Tietty, voidaan sanoa että vuokranvälitys ja määräaikaisuus ovat epävarmempi juttu, mutta kun ei niitä töitä aina muuten löydy, ja kukapa työttömänä tahtoisi olla? Tuo yhtälö ei oikeuta muutenkaan työtä vuokraavaa yritystä menettelemään miten tahtoo.

Hän kehui että duunissa on pirun mukava työporukka, eli yhteishenkeä oli löytynyt ja työkaverit olivat mukavia. (Valitettavasti esimiestaso oli sitten välinpitämätöntä k*sipäätä).

Alkoi koulutus, ja sitten myös itse työnteko lähtien perusteista, ja normaaleja keskusteluja siitä mitä voisi parantaa toki käytiin (kuten kaikkien uusien kanssa), mutta homma meni kuitenkin ihan kivasti ja veli viihtyi työpaikassa hyvin. Sitten isälle, joka vuonna 2008 oli saanut erittäin laajan aivoverenvuodon (jonka jälkeen elämä oli välillä rankkaa tukiessa häntä), Alzheimerin taudin, toispuolihalvauksen ja muuta mukavaa, tapahtui jotain jota oltiin pelätty. Vuoto uusi, tuli keuhkokuume, meni puhe, ruoan nielemiskyky, ja isä nukkui pois hyvin nopeasti.

Veli kävi töissä isän kuolemaan saakka, mutta sen tapahduttua, sai sairaslomaa työterveyslääkäriltä. Hulppeat viisi päivää sitä joutui kuolintilanteessa viettämään, ja aiemmin ei ollut myöhästynyt tai ollut poissa töistä yhtään päivää. Isän kuolema sairastamisen päälle oli meille kova paikka. Esimies sanoi että ymmärtävät kyllä tilanteen ja kaikki on ihan ok, jos velipoika saikulle joutuu hetkeksi (mutta kuinka olikaan). Sitkeänä kuitenkin palasi töihin heti tuon sairasloman jälkeen, oltuaan 5 arkipäivää poissa, ettei työ kärsisi sen enempää.

Työkaverit olivat toivottaneet töihin takaisin hyvässä yhteishengessä, mutta kaksi päivää palaamisen jälkeen esimies kutsui juttusille. Veli luuli puhuttelun olevan jostain muusta, mutta ilman minkäänlaista aiemmin annettua varoitusta tai moitteita työntekoon liittyen, pomo totesi tylysti että olet ne muutamat päivät poissa ollessasi jäänyt jälkeen vähän eikä me voida enää jatkaa sun koulutusta, sä saat potkut, palauta avaimet heti sinne ja sinne ja muut asiat (hoputtamalla, kuten haluttais lakaista jotain maton alle ja nopeasti).

Koko palaverin aikana tämä Ilmarisen pikkup*ska pomo ei ollut katsonut työntekijäänsä edes kunnolla silmiin. Työkaverit olivat ihmetelleet toimintaa ja ottaneet osaa, kuulemma, ja jokunen myös harmistunut menettelystä. Epäilen kenenkään kuitenkaan käyneen asiasta kuittaamassa pomolle, kaiketi se olis potkut samantien. Tarkemmin en työporukan ajatuksista tiedä, mikäli lafkan pomo sattuu tähän ketjuun lottovoiton tavoin eksymään ja lueskelemaan. Miten helvetin lyhytnäköisesti ja moraalittomasti voi vakuutusfirman esimiesjohto toimia? Eikö työntekijöistä enää välitetä suomalaisessa yhteiskunnassa pätkän vertaa?

Ei näköjään, ei ainakaan Helsingin Ilmarisessa. Suosittelen kyseiseen lafkaan töihin hakevien miettivän kahdesti minkälainen esimiehen raato kys. firmassa on vastassa, jos näin järkyttävällä tavalla voidaan toimia, lyhyen sairasloman vuoksi.

Näköjään ko. lafkassa esimiestason motto on "potki jo maassa olevaa, vaikka se olisi yksi omistasi". Sietää sitten miettiä, että jos omia voidaan kyykyttää moisella tavalla ilman painavampia syitä, niin miten asiakkaita?

Tämä on vain minun mielipiteeni asiaan. En ole täällä Suoli24:sessa ruokkimassa trolleja, vaikka niitä löytyykin aina iso liuta. Mutta pistetään nyt jakoon, sillä mielestäni näin mulkusta menettelystä on hyvä olla muillakin paikan kanssa asioivilla käsitys. Tietysti, ei tämä varmaan ainoa tapaus ole, missä koeajalla on menetelty mielivaltaisesti, en minä sitä sano. Varmaan näitä keissejä löytyy tusinoittain.

10

2370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmari nen

      Lisättäköön vielä että tämä irtisanominen oli siis runsaan 2kk jälkeen työn alkamisesta, kun koeaika olisi ollut 3kk. Sairasloma, ja ainoat poissaolopäivät osuivat juuri ensimmäisen 2kk työkuukauden loppuun.

    • moi

      mielestäni tää on just semmosta menoo miks meillä suomessa on pitkäaikaistyöttömyyttä, varhaiseläkettä sairauksien takia ja itsemurhia ja muuta skeidaa. firmat ei ota mitään vastuuta tekemisistään.

    • cs~~

      No olisihan tuon tarinan voinut kertoa vaan, että "eräässä vakuutusyhtiössä". Olisi tuntunut uskottavammalta. Nyt pitää jättää juttu omaan arvoonsa, kun tarkoitus on mustamaalata koko yhtiötä jonkun pikkudirikan päätöksen takia.

    • Esimies mies

      Jos olisit lukenut jutun, olisit varmaan huomannut että siinä moitittiin nimenomaan yrityksen esimiesporrasta, ei muita.

    • rtyrtyrt

      Ilmarinen tunnetusti... No jätän sanomatta.

    • kyllävaanjoo

      Ilmarinen oli aikoinaan Suomen parhaita työpaikkoja, mutta nykyään nepotismin, avoimen sukupuolirasismin ja korruption kehto.

      Ei siihen tarvittu kuin kaksi epäonnistunutta toimitusjohtajavalintaa ja tulos on...karmea.

      • Exexex

        No jaa, enpä tiedä koska on ollut Suomen parhaita ja kenen mielestä.... On omakohtaista kokemusta. Siellä pärjää ainakin hemmetin hyvin pers*itä nuoleskelemalla ja mielistelemällä. Osaamista ja ahkeruutta ei palkita vaan itsensäkehujat ja lirkuttelijat.


    • AivanPerseestäTuo

      Oli kyllä törkeästi tehty. Kyllä lähiomaisen kuolema pitäisi huomioida, kun ei muuten ollut saikutellut ja oli kaikin puolin hyvin hoitanut hommansa.

    • Toi8

      Pahoittelut poismenon johdosta mutta suru ei ole sairaus ja niinkauan kuin poismenot tapahtuvat normaalissa järjestyksessä, se on vain elämää.

    • Anonyymi

      Viimeisintä yt-touhua ko. firma perusteli henkilökokemuksen parantamisella.
      Omakohtainen kokemus oli savustaminen ja hyvin vaatimaton tyky-osaaminen, Sikäli johdonmukaista, koska firma on saanut moitteet työeläkerahojen väärinkäytöstä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe