Ensimmäinen pitkä suhde

JumiMies.

No moro,

Olen 25v mies ja erosin juuri kuuden vuoden suhteesta. Exäni on minua kolme vuotta nuorempi. Suhteen alkupuolella selvisimme noin vuoden kaukosuhteesta ja molemmista tuntui pitkään siltä että olisimme toisillemme se loppuelämän kumppani.

Hän oli köyhästä perheestä ja jätettyään lukion kesken hänellä oli epäilyksiä siitä, miten tulisi pärjäämään elämässä. Minä tuin ja kannustin häntä ja hän saikin hyvän työn alalta, jolle kouluttautui. Itse kävin töissä hänen opiskellessaan, mutta päätin hänen valmistuttuaan kuitenkin keskittyä taas opiskeluun. Suhde arkistui jossain määrin, mutta välitin hänestä silti.

Viimeiseen kolmeen kuukauteen en saanut exääni kunnolla yhteyttä, vaikka yritin puhua hänen kanssaan. Hän oli paljolti tietokoneellaan, eikä oikein vastannut kun yritin ottaa kontaktia. Seksiä meillä oli melko tasaisesti useamman kerran viikossa, kunnes tahti hyytyi loppua kohden hänen puhuessaan työstressistä. Noin viikko sitten yrittäessäni taas puhua hänen kanssaan saimme viimein puhuttua asioista; hän halusi koeta pystyvänsä pärjäämään omillaan ja koki että hänestä olisi tullut minulle itsestäänselvyys. Sen lisäksi hän oli ihastunut johonkuhun ulkomailla asuvaan mieheen johon oli tutustunut netissä ja halusi mennä tapaamaan tätä (oli myös varannut lennot).

Koska asunto oli pääosin minun nimissäni ja hän oli se joka oli lähdössä, tein selväksi että hänen tulisi muuttaa muualle. Itse olen ollut jossain määrin helpottunut siitä että viimein sain häneen yhteyden, mutta toisaalta aika saatanan pettynyt ettei hän osannut puhua asiasta ennen kuin oli liian myöhäistä ja ilman mitään kolmatta osapuolta. Hän sanoi ettei vielä tiedä tai ole päättänyt mitä tekee ja että on tunteiltaan sekaisin, mutta jo tehtyjen toimenpiteiden perusteella se taitaa olla paskapuhetta.

Olen pyrkinyt auttamaan muutossa ja hoitamaan tilanteen muutenkin sivistyneesti, mutta myös sanonut että haluaisin yrittää vielä nyt kun asioista on saatu puhuttua. On toki selvää, etten todellakaan ole koirana odottamassa jos hän matkalleen lähtee ja se homma kusee.

Tekstistäkin ehkä huomaa, että mieliala vaihtelee aika lailla, välillä tekisi mieli polttaa kaikki sillat ja haistattaa vitut, mutta toisaalta meillä on ollut niin paljon kaikkea yhdessä ja koen myös yhä rakastavani häntä. Vaikka rationaalisesti ajatellen on olemassa riski, että hän vedättää minua jotta en tekisi asioista hänelle vaikeita.. haluaisin silti yrittää näyttää hänelle että meillä voisi olla mahdollisuus. Eli lähinnä tässä häiritsee ettei hän saanut puhutuksi ja sitten kun sai ei asian korjaamiseksi olisi muka mitään tehtävissä.

Vaikka nyt puhunkin pääasiassa hänestä, olen toki tehnyt virheitä myös. Teiltä haluaisin lähinnä mielipiteitä siihen että onko koko sepustuksessa esiintyvissä ajatuksissa mitään järkeä?

17

708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Setä Toivo

      Turha sinun tosiaan on itseään pitää varalla jos tyttöä nyt sattuu huvittamaan palata takaisin. Jatkat elämää normaalisti ja katsot mitä tapahtuu.

      Ensimmäinen suhde ei yleensä kestä juuri sen takia, kun toinen haluaa nähdä ja kokea maailmaa, muita ihmisiä. Se on ihan ymmärrettävää.

      Ja tyttöä voi itseä hävettää, kun jättää sinut ja sen takia on vähäpuheinen. Eli kokee, että mitä vähemmän draamaa sen parempi.

    • lonely girl

      Jumimies tuo kuullostaa niin tutulta! Mies ystäväni jäti minut juuri ihastuttuaan pikkujouluissa toiseen. Olimme yhdessä melkein 10 vuotta, aloimme seurustella kun olin 16.. ostimme omakotitlon noin 3 vuotta sitten ja oli kaikkia tulevaisuuden suunnitelmia. Sitten hän vain muuttui, ei puhunut mitään ja puhelinta kantoi mukana joka paikkaan.ennen mentiin yhtä aikaa nukkumaan,niin hän jäikin aina viellä "katsomaan telkkaria". Minäkin olisin halunnut viellä yrittää ja korajata suhteen ,mutta oli jo kuulemma liian myöhäistä. hänkään ei saanut mieltä painavista asioista puhutta ajoissa. (Oli siis kuulemma pidempään jo miettinyt että onko tämä sitä mitä hän haluaa ja pikkujoulu ihastus oli se sysäys mikä sai tekemään päätöksen) Hänkään ei kuulemma viellä tiedä mitä tulee tapahtumaan ja jne... Sama tunteiden vuoristorata on täälläkin! Välillä ajattelee että menkööt sitten ja välillä toivoo että tää olis vaan pahaa unta ja kaikki olis pian niin kuin ennenkin.

    • oppeliini1

      Todella ikävää miten huonosti tyttoystäväsi on käyttäytynyt. Hän on heittänyt sioille tosi kalliin lahjan: sinun luottamuksesi.

      Parasta että annat tyton mennä, Vierailtuaan toisten miesten luona - se mitä teillä oli- on täysin rikottu.

      Vain nuole haavasi ja hyväksy tosiasia. Loydät aivan varmasti juuri sinulle sopivan puolison. MUTTA älä kiirehdi sen kanssa. Anna ajan kulua aivan rauhassa.

      • miesvm_1967

        oppeliinin kanssa samaa mieltä, nuolee haavat, hyväksyy ja rakentaa kokonaan uuden elämän.

        Täällä on muillakin samanlaisia kokemuksia ja myös itselläni, noin 10 vuoden suhde katkolle 30-vuotiaana, yksi lapsi siitä liitosta. Suhteen tarkkaa kestoa on vaikea määritellä sillä viimeiset 3 vuotta oli merkillistä on-off-säätöä.

        Nainen ihastui loppuaikoina satunnaisesti ja kuljeskeli epämääräisten tyyppien kanssa joilta aina sai nokkaansa lopulta. Itse olin vauvan kanssa kotona odottamassa että milloin emäntä suvaitsee saapua reissuiltaan. Hän oli kuulemma itsestäänselvyys :D Lopulta nainen päätti muuttaa pois.. ilmeisesti elämäni paras asia vaikka alkuun itselläkin oli noita sekavia tunteita pitkään, rakasti ja vihasi yhtaikaa.

        Mutta niin, oman kokemukseni pohjalta, lähde uuteen nousuun, uuteen elämääsi, unohda menneisyys.


    • JumiMies.

      Kiitos vastauksista. Eipä tässä tosiaan mitään kiirettä ole uuteen suhteeseen, enkä epäile ettenkö löytäisi seuraa. Vaikeinta tulee olemaan ennemminkin löytää joku jonka kanssa voi olla yhtä luonnollisesti.

      @ Setä Toivo, juu on tässä sen verta itsekunnioitusta kuitenkin etten varalle aio jäädä. Ja pitäähän tuo paikkansa maailman näkemisestäkin, itsellänikin oli suhteen aikana vastaavia ajatuksia, joten on tämä mahdollisuus molemmille.

      @ lonely girl, kuulostaa tosiaan aika samalta! Itsellä tuntuu auttavan nämä perusjutut että näkee kavereita ja keskittyy kuntoiluun ja muihin omiin juttuihin (itsellä opiskelut). Toisaalta tässä on tullut jo aika seesteinenkin olo, että näin tämä nyt menee ja että pitää keskittyä elämään.. onpahan varaa viedä asioita pidemmälle jos jossain juhlissa mielenkiintoisen ihmisen tapaa.

      • lonely girl

        Itse menetän suhteen mukana myös kodin jota ollaan 3 vuoden ajan remontoitu ja tehty valtavasti pihatöitä ja laitettu istutuksia. Eläinrakkaana ihmisenä se että joudun jättämään kaksi ihanaa kissaa sinne, kun eihän ne enää totu elämään pelkästään sisällä. Joudun muuttamaan maalta omakotitalosta kaupunkiin johonkin pieneen kaksioon. Enkä ole koskaan asunut yksin. Kotoa kun lähdin muutimme yhdessä vuokra asuntoon ja sitten tosiaan ostimme sen talon. Ja kyllä varmasti kaikille pitkässä parisuhteessa tulee noita ajatuksia että onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen ja ihastuksia tulee. Se on eri asia sitten että mitä tekee sille asialle. Ja minäkin tiedän että löydän seuraa ja pelkään ihanan sitä samaa että voiko ikinä sellaista yhteyttä saada jonkun muun kanssa mitä vanhassa suhteessa oli. Se tuntuu mahdottomalta.


      • Päivä kerrallaan

        ...ja hivuttaen eteenpäin!

        Kirjoituksestasi kuvastuu mies, joka antaa kaikkensa toiselle. Ajatus siitä, että luottaa toiseen ja pyrkii itse olemaan luotettava on suhteen perusta. Kun sitten toinen pettää luottamuksen on se isku "vyön alle". Hankala on tilanteesi. Vaikutat kuitenkin todella järkevältä mieheltä, joten suojaa itsesi. Nyt on hetki levähtää ja miettiä.

        Hae tietoisesti ympärillesi ihmisiä, hakeudu muiden seuraan. Yllätys saattaa olla, että tulet jonkun muunkin naisen kanssa juttuun. Mitä tulee siihen, että löytyykö toinen, jonka kanssa suhde on ns.luonnollinen ja voi olla luonnollisesti, niin mitä itse ajattelet asiasta? Eikö se, että yhden kanssa on luontevaa, osoita, että muidenkin kanssa voi olla? Sitäpaitsi otsikossa lukee ensimmäinen pitkä suhde, joten et voi tietää, mitä se muiden kanssa voikaan olla?

        Ajatuksesi tekevät kauppaa, mitä jos kuitenkin voisi jatkaa? Voiko? Itse en jatkaisi, jos toinen on jo jalka oven välissä menossa. Menköön! Tehköön, mitä huvittaa. Hän on elämän oppikoulussa ja kyllä huomaa jossain vaiheessa tehneensä virheen; siinä vaiheessa sinä olet jo rakentanut elämäsi uudelle pohjalle (vaikka et ehkä nyt usko?).

        Nyt sinulla on aika ajattella omaa itseäsi ja omaa hyvinvointiasi. Tee se! Usko vaan, että vaikka nyt on vaikeaa, niin selviät kyllä!


    • lonely girl

      ...Niin ja minua auttaa se että täytyy käydä töissä,ei voi jäädä vain sänkyyn makamaan. Luultavasti tulen lisämään myös ratsastus tuntien määrää. Ja onhan minulla perhe,kaverit ja koira. Kyllä koirakin ihmeesti vaistoaa että nyt ei ole kaikki hyvin. Mutta kai se elämä voittaa viellä joku päivä.

    • Saman kokenut

      Olen kokenut itsekin saman. Näin jälkeenpäin asiasta voin olla iloinen, sillä se on parasta mitä elämässäni oli tapahtunut. Löysin uuden ihanan naisen, jonka kanssa olen edelleen naimisissa ja meillä menee hyvin. Lyhyenä ohjeena vain, että ei kannata jäädä tuleen makaamaan vaan mene eteenpäin. Tunteita putkahtelee pintaan, mutta niistä selviää, kun ajattelee mitä mahdollisuuksia voi olla edessä. Nyt on mahdollista palata omiin harrastuksiin, tavata ystäviä ja sukulaisia ja asettaa itselleen uusia tavoitteita. Jonain päivänä se oikea tulee varmasti vastaan. Kirjoituksestasi päätellen Exää ei kannata missään nimessä ottaa takaisin. Hän on korttinsa näyttänyt eikä mikään muu kuin tuen tarve tuo häntä takaisin. Hoida asia hänen kanssaan finaaliin asiallisesti ja mahdollisimman nopeasti. Never give up!

    • Petokset..

      Voimia.. :( Itse olen tällä hetkellä samankaltaisessa tilanteessa, paitsi että olemme seurustelleet vasta 2v6kk, asumme kuitenkin jo yhdessä ja kyseessä on ensimmäinen parisuhteeni.
      Jouluaattona aloin kuuntelemaan ihmeellistä värinää joka tuli vähän välein se kuului kaapista ihmettelin että mitä ihme toi on.. no otin jakkaran ja kurkotin sinne oli ylimmissä kaapeissa mihin en yletä, no pengoin ja pengoin kunnes löysin samsungin mustan puhelimen siitä oli loppumassa akku ja siksi värisi.. Siellä oli viestejä ja puheluita, seksipalveluista mieheni oli myös kysynyt hieronnan ja seksin hintaa.. maailmani romahti. Ja tuon yksin kestäisin mutta suhteemme alku oli aika vaikea, miestä selvästi kiinnostivat toiset ja teki salaa deittiprofiilinkin, no annoin anteeksi koska aina lupasi kuut ja tähdet taivaalta.. Olin juuri alkamassa uskomaan että se rakastaa vain mua, mutta ei rakasta nyt tiedän sen ja yritän pyristellä pois vaikka mieheni vannoo taas tekevänsä kaiken toisin ja rakastaa vain minua.. mukana on ollut myös väkivaltaa miehen taholta ja valehtelee kaiken jopa perheelleen, miten voisin jatkaa enään tässä suhteessa? Oikeesti mulla hullulla on ikävä sitä? Tää on niin sekavaa, on vaikeaa irtaantua toisesta jota rakastaa mutta ei vaan ole vaihtoehtoja ja juuri nyt mietin samaa kuin säkin pari kuukautta sitten.. miten tästä vaan voi nousta? yritän etsiä asuntoa jo, mutten edes ole katkassut suhdetta koska pelkään että teen virheen?! minkä virheen.. se olisi virhe jos jäisin.. antakaa te järkevät ihmiset mulle neuvoja.. olen kai hieman sokea vielä tälle kaikelle ja puuttuuhan multa kokemusta tietenkin ikää vasta 19v.

      • Petokset..

        Hups ei ollutkaan kuukausia erostasi..


      • Persona non grata

        Lähde tai potki pellolle.
        Saattaa hieman kirpaista mutta ei kirpaise lähellekään niin paljon jos annat itsesi kiintyä enemmän.
        Itselläni meni viime kesänä 10 vuoden suhde karille. Enkä ole vielä siihen kuollut. :)
        Sellainen 30-kymppinen mies olen.
        Voin luvata että sinulla on koko elämä edessäsi ja olettaen että 100% mitä miehestäsi kerroit on totta niin älä helvetissä tuhlaa sellaiseen.
        Itselleni ei tuottanut vaikeuksia olla uskollinen 10 vuotta.


      • 659kfhgc

        Rakastat ehkä haavekuvaa siitä millainen haluaisit hänen olevan. Et varmasti häntä sinänsä rakasta. Huomaat sen varmasti kun olette olleet vähän aikaa erossa.


      • JumiMies.
        Petokset.. kirjoitti:

        Hups ei ollutkaan kuukausia erostasi..

        Kiitos kaikille tässä välissä ja muutenkin vastanneille.

        @Petokset.. Nyt on eron käynnistymisestä tosiaan vähän päälle kuukausi aikaa. Vaikka kaikki käytännön järjestelyt sainkin hoidettua ihan sivistyneesti niin päädyin kuitenkin katkaisemaan kaikki yhteydet exään ja tein selväksi etten halua olla häneen missään kontaktissa ihan hetkeen.

        Itsellä on auttanut kun on nyt pyhien yhteydessä voinut morjestaa kavereita ja perhettä, niin ei ole tarvinnut koko ajan miettiä asiaa. Jonkin verran on toki pakko miettiä että saa käsiteltyä. Omat fiilikset tosin pyörii tällä hetkellä eroa ja exää miettiessä lähinnä halveksunnan ja vihan suunnalla, mistä niitä tulee käännettyä sellaiseen "paska ämmä, ei jaksa kiinnostaa/tuhlata ajatuksia moiseen" kelailuun. Uskoisin että selviän tästä lähettelemättä mitään ruinaus- tms viestejä. Suurinta keskittymistä tässä vaatii se, että jaksaa pyrkiä tekemään kaikkea jottei jää jumiin ajatustensa kanssa.

        Jos sulla on suhteessa väkivaltaa ja se tyyppi myös valehtelee jatkuvasti niin kyllä se hyvin luultavasti kannattaa jättää. Olet jo varmaan tehnytkin jonkun päätöksen, mutta mitä virheiden tekemiseen tulee niin niitä kannattaa tehdä ja elämässä kannattaa ottaa riskejä koska muuten ei voi hirveästi saadakaan. Sun tapauksessa tossa nyt ei hirveän suurta virhettä voi kertomasi perusteella tehdä.

        Ironista sinänsä "neuvoa" tällaista kun exäni otti riskin erotessaan minusta, mutta toisaalta sitä voi jopa vielä kunnioittaa.. sen sijaan asian paskaa ja loukkaavaa hoitotapaa ei, vaikka se saattaakin tehdä asian käsittelystä minulle jopa helpompaa. Pitäisi tästä tosin kai itsekin jotain oppia, ettei paskasta toiminnasta huolimatta laita kaikkea toisen syyksi.


    • Krapu

      Voimia JumiMies! Olen itse samanlaisessa tilanteessa ja tunnistan itseni monesta kohtaa kirjoituksestasi. Oma 10 vuotta kestänyt suhde päättyi vuoden alussa ja nyt on sellaista ajatusten vuoristorataa menty viikonverran. Ollaan yhdessä koettu elämän ilot ja surut, sekä kasvettu yhdessä, kun nuorena kuitenkin tavattiin.

      Eron syy ei ole selvillä, mutta ollaan kuitenkin voitu keskustella asiasta ja on tullut ilmi ettei ainakaan kolmatta osapuolta liittyisi tähän vyyhtiin. Lähinnä selityksenä on ettei hän tiedä mitä haluaa ja miksi näin tekee.

    • neitiX

      Itselläkin päättyi pitkä, se ensimmäinen suhde, 25- vuotiaana. Olihan se kova paikka, mutta täälläkin ollaan selvitty ja sinäkin selviät siitä. Katsele, mene, tee ja tunnustele mitä maailmalla olisi sinulle tarjota. Se on iso leikkikenttä ja vain sun mielikuvituksesi on rajana!

      Sen kuitenkin sanon, että älä jää neidille varalle. Mene sinä itse elämässäsi nyt eteenpäin. Jos teidät olisi tarkoitettu yhteen niin mitään tälläistä ei olisi edes tapahtunut. Sulle on luvasssa jotain muuta, parempaa. Vaikeita aikoja sinulle varmaan tulee, koska niitä tulee kaikille. Silloin on kyllä ensiarvoisen tärkeää pysyä päätöksensä takana. Satutat itseäsi ja pitkität eroprosessia/toipumista entisesstään. Itsellä toisinaan ikävä exää, mutta tämä yleensä liittyy satunnaiseen yksinäisyydentunteeseen, kun vieressä ei nyt olekaan ketään kenen kainaloon käpertyä.

    • PoisJumeista

      Itselläni oli hyvin samanlainen tilanne ja vieläpä hyvin samanlaisilla taustoilla, joskin suhteeni oli omaasi pidempi ja se päättyi lopulta vaimon pettämiseen.

      Tunnistan itsestäni paljon samoja ajatuksia, mm. tuon valtavan harmituksen siitä, että toinen osapuoli hoiti asiat "likaisesti", vaikka itse koko suhteen ajan on ollut reilu ja toivonut toiselle vain hyvää. Olen itse saanut paljon voimia siitä, että hoidin omalta osaltani kaiken hyvin asiallisesti, ilman mitään haukkumisia tai muuta kuraa - vaikka ajatusten tasolla kyllä monesti on tehnyt mieli sanoa suoraan päin naamaa. Tuntuu jälkikäteen hyvältä onnitella itseään siitä, että selvisin kuitenkin, voin olla ylpeä itsestäni. Se auttaa omalla tavallaan näkemään myös tulevaisuuden valoisampana.

      Hieman edelliseen kappaleeseen liittyen, itseäni on myös auttanut päätös siitä, etten koskaan ota exää takaisin. En vaikka mikä olisi. Se on helpottanut näkemään tilanteen lopullisuuden ja sitä kautta ikään kuin auttanut avaamaan uuden kappaleen elämäni kirjassa. Lisäksi väkisin toisinaan tulevien kielteisten tunteiden ja ajatusten käsitteleminen on helpompaa, kun aina muistaa tehneensä päätöksensä. Siis nimen omaan oman ajattelutapansa valinnan.

      Vaikutat kirjoituksessasi fiksulta ja rehdiltä nuorelta mieheltä. Nyt sinulla on hyvää aikaa miettiä, mitä haluat itse elämältäsi, kun ei tarvitse mukauttaa tulevaisuuttaan toisen ihmisen kuvioihin sopivaksi. Toivon sinulle kaikkea hyvää, ja kyllä elämässä hyvät asiat aina tulevatkin hyvien ihmisten luo!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2021
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1515
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe