Apua rintsikoiden olkaimien kanssa!

AloeVera

Mulla on joka talvi sama ongelma: rintsikoiden olkaimet valuu ja niitä on rasittava yrittää saada pysymään paikoillaan kun on esim. paljon vaatteita päällä. Aloitan tammikuussa uudessa työssä ja työvaatteena pidän päivittäin korkeakauluksista papin pantapaitaa eli en voi kaula-aukosta nyppiä olkaimia paikoilleen. Lisäksi ei ole mukavaa kesken hautajaisten ryhtyä kohentamaan alusvaateosastoa... Ostan liivini aina alan liikkeestä eli ovat muuten ihan sopivat päällä. Googlettelin ja jossain tuli vastaan että olis jotain koukkuviritelmiä tarjolla. Mistä niitä saisi ostaa (en ole tee-se-itse-naisia) ja onko jollain hyviä käyttökokemuksia? Googlen avulla löysin mm. tällaiset...http://www.stylepit.fi/girl/lingerie/alusvaatetarvikkeet/monivarinen_magic-body-fashion-rintaliivien-lisaosa_166155_51

4

1505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muita keinoja

      Eräällä konstilla olkaimet pysyy taatusti ylhäällä. Jos olkaimet ovat "koukulla" kiinni jommasta kummasta päästä ja pituutta on riittävästi, siirretään ne ristiin. Papin paita on niin tiukka kaula-aukostaan ettei ole vaaraa että olkaimet näkyisi sieltä.

      Toinen konsti jota olen käyttänyt on vaihtaa irrotettavien olkainten tilalle läpinäkyvät silikoniolkaimet. Ne "liimautuvat" ihoon niin hyvin etteivät luista olkapäiltä alas.

    • ______

      Minä ompelin parilla pistolla olkaimet siihen kohtaan kun ne ovat sopivat, eihän niitä tarvitse säätää kuin kerran?

    • -mathilde-

      Ei kannata ostaa noita virityksiä, eivät toimi! Ovat aika kovaa muovia, joten hinkkaavat selkänahkaa ja lisäksi ne on erittäin vaikea saada edes päälle. Pitäisi olla aina joku apuhenkilö laittamassa. Ja mitäs jos systeemi irtoaa kun olet yksin vessassa? Ei.

      Rintaliivien olkaimet luisuvat hartioilta kolmesta pääsyystä.

      a) Liivin koko on väärä. Kuppikoko on liian leveä, tyhjä tai nauha on liian suuri.

      b) Olkaimia ei ole säädetty tarpeeksi lyhyeksi. Jos säätäminen ei auta vaan ne pitenevät päivän aikana, ne voi ommella paikoilleen. Jos olkain on liian pitkä, sitä pitää lyhentää.

      c) Useimmiten kumminkin syy on liivimallissa. Vaatteissa on nykyisin avara kaula-aukko ja rintavakoakin pitäisi saada näytille ja rinnat tyrkylle - tästä syystä rintaliivien malleja on muutettu, niin että kuppi ei peitä (ja tue) koko rintaa ja olkaimet on siirretty ulommaksi (siis pystysuunnassa kauemmas kaulasta, lähemmäs olkapäätä). Myös kupit ovat usein vähemmän syviä ja siksi leveämpiä sivulta.

      Oletan että olet tapaus c. Kenties olet kooltasi myös D koska ostat erikoisliikkeestä.

      Jos sulla on kapeat hartiat suhteessa rintoihin, hieman luisut hartiat tai skolisoosia tai lyhyt yläselkäkin, olkaimet tuppaavat putoilemaan.

      Ratkaisumalleja on useampi.

      1) Helppo ratkaisu on hankkia liiviliikkeestä silikonityynyt olkainten alle. Ei tarvitse ostaa uusia liivejä, vaan olkaimet pujotetaan silikonipaloihin, jotka useimmilla pysyvät jotenkuten ihossa kiinni estäen olkainten luisuminen. Ei toimi kaikilla, eikä kaikkien iho kestä silikonia. Rumat.

      2) Voisit yrittää hankkia sellaiset liivit työliiveiksi, joissa on täysikuppi, liivi nousee rinnalla korkeammalle ja olkain sijoitettu sisemmäksi. Esim. Abecitan Abecita-kaariliivit (ks. Ellos).

      3) Jos hartiat ovat luisut eli vaakatasossa olkapää on alempana kuin kohta jossa hartialinja tulee kaulaan, sitten tuo ei välttämättä auta. Sen sijaan suosittelisin ostamaan rintaliivit, joissa olkaimet saa takaa ristiin. Tai ompeluttamaan työliivit niin (olettaen että olkaimissa riittää mittaa).
      Esim. tälläiset
      www.marksandspencer.com/Maximum-Oriental-Embroidered-Underwired-Multiway/dp/B00CMIIZZU

      Voi olla vaikea löytää Suomesta, etenkin suuremmassa koossa, mutta varmaan kestävin ratkaisu. Hätäratkaisu voi olla ostaa urheiluliivit kunnes löydät kunnolliset työliivit (Panache Sport esim.)

    • ratkaisuja

      Osta työvaatteiden kanssa käytettäväksi urheilurintsikat, joiden olkaimet menevät takaa ristikkäin. Niitä on mustina, valkoisina ja myös muissa kuin riemunkirjavissa väreissä.
      On myös liivejä, joiden olkaimiin on valmistusvaiheessa liitetty pieni koukku sitä varten, että ne voi halutessaan vetää takaa kiinni toisiinsa, ei taatusti valu alas. Itsellä on yhdet, merkki Triumph.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe