Tekeekö ihmiset työtä vain rahan takia?

työtön

Onko ihmisten ainoa motiivi työntekemiseen raha? Olisitteko tekemättä mitää mielummin, jos saman verran sais rahaa tekemättä yhtää mitää, kun töissä. Onko kaikille työ vaan pelkkää pakkopullaa vai teettekö työtä jopa iloksenne. Pienpalkkasist töistä tosin ei saakkaa paljon enemmän rahaa, kun työttömä olemisesta...

33

2779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+11

      rahapa hyvinkin... jos olisi samanverran ilman töitä, siis ns. vanhaa rahaa, niin enpä töitä tekisi, vaan sellaisia mistä itse pidän, töitä kylläkin mutta erilaisia, kuten kaikenlaisia korjauksia, ihan mitä vaan, mitä haasteellisempi sen parempi ja mitä ei kukaan muu ota tehdäkseen.Niitä teen nytkin ajankuluksi, mutta sitten voisi enemmän.Rahaahan niistä ei kuitenkaan voi saada mitä ne oikeasti maksaisi, mutta onpa kiva tehdä.

    • työ on itseisarvo

      Vain ahne tekee työtä pelkästään rahan takia. Työnteossa tärkeintä tulee aina olla se, että saa olla töissä ja vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa sekä luoda yhteisöllisyyden tunnetta, näkeä oman kädenjälkensä, tuntea itsensä ja työpanoksensa tärkeäksi ja kokea iloa ja nautintoa tekemästään työstä. Raha on pelkkä välttämätön paha, jolla maksetaan pakolliset menot, ei yhtään enempää.

    • Remskuu

      Rahalla saa sitä mitä itse haluaa tehdä, rahalla saa turvallisuutta.Oman käden jälki taas näkyy siinä mitä teet vapaa-aikana. Siinä olet oikeassa jotta se on välttämätön, sillä maksetaan kaikki, siis myös se mitä itse haluaa .Töissähän se raha tehdään.Ja sillä rahalla rahoitetaan se mitä kukin haluaa. Jos se töissäkäynti ja jokin yhteisöllisyys...jota ei edes ole olemassa, on ainoa sisältö niin köyhää on elämä silloin.

    • 12+16

      Hulluhan sitä olisi jos töitä tekisi jos rahaa saisi ilman työtä.

    • niisnääs

      niin, on töitä ja töitä...töissä käydään jotta voi tehdä niitä omia töitä, joista elämä muotoutuu.

    • 6-99

      No perhana. Mun palkka ei ole mikään päätä huimaava mutta jos saisin saman verran kuussa työttömänäkin niin en todellakaan tekisi töitä. Laskeskelin, että säästäisin noin 100 euroa kuussa polttoainekuluissakin kun ei tarvitsisi ajella töihin ja takaisin.

      Tekemistä kyllä keksisin työttömänäkin. Mulla on muutama harrastus joista tykkään todella paljon mutta työn takia en ehdi/jaksa harrastella muuta kuin viikonloppuisin ja lomalla (ja tietenkin pyhäpäivinä).

      • 6-99

        Niin ja työstä saatavalla palkalla rahoitan näitä harrastuksia.


    • 88+99

      no näinhän se menee, töissä käydään jotta voi elää ja harrastaa, tehdä mitä mielii kukin halujensa mukaan.Elämäntapatyöttömät ei voi muuta kuin valittaa mutta ketäs syytät.Elämäntapatyötön on se joka ei koskaan töitä tehnyt vaan elantonsa sossusta asuntoa myöten.

    • statuskysymys

      Työtön on aina kaikista alinta mahdollista ongelmajätekuonaa yhteiskunnalle. Työssä käydään sen takia, että vältetään tämä status.

      • Anonyymi

        Paskaduunarin status on kylläkin heikompi kuin työttömän kun palkka on jotain olemattoman tasoa.


      • Anonyymi

        Kaikenlaisia ojaan vierittäjiä riittää, mitäköhän syrjivästä kommentistasi hyödyt? Työttömänäkin voi tehdä paljon kaikenlaista vapaaehtoistyötä vaikka ja osallistua monella tavalla. Elämäntapatyöttömiä on todennäköisesti hyvin vähän ja suurin osa työttömistä varmasti menisi mielellään töihin reiluilla ehdoilla. Itse olen kuntoutuja työpaikka kiusaamisen aiheuttaman uupumuksen vuoksi ja mietin kyllä tarkkaan minne seuraavan kerran haen etten joudu huonosti kohdelluksi,. Työttömilläkin on jakamattomat ihmisoikeudet jos et ole niistä kuullut. Niin että vapautta, veljeyttä (tai sisaruutta) ja tasa-arvoa kaikille. Peace!


    • 2+2

      töissä voi tienata sitä rahaa niin paljon jotta on varaa olla työtön lopunikäsä kun on määrätty ikä käsillä.

    • tunne

      Minä en tee töitä ollenkaan, koska ei ole sattunut niin mielenkiintoista työtä kohdalle jota haluaisin tehdä. Jos sellanen joskus löytyy, voin tehdä työtä. Rahan takia minun ei tarvitse työtä tehdä. Tekee asioita joista tykkää.

    • vertaile ja tiedät

      Vertaa palkkoja niin tiedät .
      Suuripalkkaiset ovat oppineet luomaan mielikuvan jossa mikään suuruus ei riitä.
      Pienipalkkaisille on opittu luomaan mielikuva että sekin on liian suuri armopala.
      Ota kantaa ja selaa
      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/hae

      tuolla on aloite muun muassa palkkaan liittyen

    • Lyhyt vastaus

      Kyllä.

    • laiska-lasse ?

      Jotkut elää tehdäkseen työtä, jotkut tekee työtä elääkseen.

      Minä kuulen jälkimmäisiin, jos makailusta saisi kohtuullisen korvauksen,
      joku saisi minun työpaikan;)

    • karppa.

      Kyllä kai raha on se tärkein motivaatio minullakin, miksi teen töitä. Mutta toinen tärkeä seikka on se, että viihtyy työssään. Olen monesti pohtinut, että jos olisi sellainen työ, mistä saa todella hyvän palkan, mutta ei vähääkään viihde työssä, niin ei siitäkään mitään tule.

      Nykyinen työni on sellainen josta pidän, ja palkkakin on jos ei nyt päätä huimaava, niin kuitenkin aivan kohtuullinen. Lisäksi kaikki viikonloput vapaana, ja nytkin lähes kolmen viikon loma.

    • 6+7

      En lopettaisi töitä vaikka saisin saman rahan. Tykkään työstäni, olen ollut yli 30 vuotta työelämässä eikä ole ollut montaakaan aamua jolloin olisi ollut ikävä lähteä aamulla töihin.

      Kaikeksi onneksi olen aamuvirkku, herään joka aamu ennen kellon soittoa. Lisäksi kun on liukuva työaika, ehdin aamulla tehdä kaikki kotihommatkin ennen töihin lähtöä. Joskus olen käynyt saunassakin aamulla ennen töihin lähtöä ;)
      Työpäivät menee tosi nopeasti sillä aina on pieni kiire päällä.

      Nyt on loma ja vasta 7.1. seuraavan kerran töihin.

    • S-eläke mielessä

      Pelkkä raha .. Työt vi.. ttuttaa nii paljon ettei saa nukuttuu eikä tuntuu ettei henki kulje . Työkaverit täysiä kus.. i.. päitä meillä töissä työ raskasta niin henkisesti kuin fyysisesti.. (ulkotyö 3-vuorohomma)..
      Ei mitään positiivistä sanottavaa töistä. Nyt 45-v vaan tullu mitta täyteen(30-v koulujen ja intin ohessakin töitä tehnyt päivääkään en ole työtön ollut tai mitään tukia koskaan hakenut/saanut).. Joka vuosi olen tehnyt ylityötunnit täyteen ja lomat pitämättä... Viime vuodet olleet ihan tervaa... Enkä enää tee yhtään ylimäärästä.

      Jos ei olis perhettä jäisin työttömäksi...
      Pärjäisin hyvin sillä 580€/kk netolla...
      Myisin talon ja ostaisin oman kaksion jossa vastike halpa... ruoka muut menot olisi n. 300€/kk sillä pärjää ja saa viron viinoja juoda jo ihan mukavasti koktisohvalla tähänkin rahaa.

      • Anonyymi

        Miksi siis jatkat paskaa elämääsi työn oheessa?
        Otat loparit ja muutat elämäsi kertaheitolla paremmaksi, vai oletko nitä sitku ja mutku ihmisiä jotka selittävät itselleen ja muille että kun eläkkelle pääsee niin tuolloin sitä ja tätä?

        Voin sanoa että tuolloin on myöhäistä ja tie on auki katkeroitumiselle mikä on sama kuin itse vittuilisi itselleen loppuiänsä ja se ei ainakaan paranna elämää mitenkään.

        Kerrasta poikki vaan koko paskakierre ja loppuelämän startti käyntiin, tsemppiä.


    • Vain etätyötä

      Työväenluokkaan syntyneen/kuuluvan ihmisen on todellakin pakko tehdä jonkinlaista palkkatyötä tai yrittäjähommaa, mikäli haluaa elää markkinavoimien aikaansaamassa illuusiossa hyvinvoinnista. Itsekin joudun tekemään töitä pystyäkseni lähinnä elättämään liikaan hyvinvointiin tottuneen muijani. Tosin minulla on mahdollisuus tehdä töitä pelkästään kotonani ja itse valitseminani aikoina keskimäärin n. 2 tuntia/päivä. Normaaliin työmalliin (Ma-Pe, 7:00-16:00) en lähtisi minkäänlaisesta korvauksesta; en yksinkertaisesti kestä katsella johtajan persettä nuolevia "työtovereita" näköpiirissäni hetkeäkään ja toinen syy on se, että osaan tekemäni työn (n.30 vuoden kokemus) luultavasti varsin hyvin ja luulen (ehkä omahyväisesti) pystyväni sanelemaan työnantajalle ehtoni työaikojen ja palkkauksen suhteen.

    • kyllä joo

      sillä olis niin paljon muutakin tekemistä,jos vaan raha piisais.eli pakko rako,vaan sen rahan takia.

    • rtrte

      Kuinka moni teistä tekisi nykyistä palkallista työtä ilmaiseksi eli palkka olisi 0 euroa vuodessa?

    • nepsus

      no tuskin kukaan mutta niitä omia hommia tekee 'ilmaiseksi' yksi jos toinenkin.

    • Herrasmiesvihannes

      Juupelis, firmaan kuin firmaan halutaan "todellisesti" työhön motivoitunut henkilö, mutta perus työläinen haluaa vain saada sen elantonsa jostain. Jos työt olisi todellakin hulvattoman hauskaa, niin eikö se ole sama vaikka asuisi työpaikalla?

    • lueajatuksella

      Jos ei makseta palkkaa niin ei kannata tehdä töitäkään.
      Jos on huono palkka niin ei kiinnosta työtkään.

      Työn arvostus tulee palkasta johan sen herratkin toisilleen suovat ja jos duunari jää ilman palkkaa tai jopa saa huonoa palkkaa niin ketään ei kiinnosta työ mitä ei arvosteta huonon palkan mukaan lainkaan.

      Palkka on suoraan suhteessa työn arvostukseen.

    • Anonyymi

      En kyllä ilmaiseksikaan kenenkään palveluksiin lähde, kyllä jotain korvausta pitää saaha vaivannäkönsä, jos ei ole niin antaa mun puolesta vittu olla siinä sitten, mutta tämä vain minun näkemykseni ja mielipide töistä, kaikilla on omat mielipiteensä ja näkemyksensä. Jos joku haluaa tehdä töitä muutenkin kuin rahan takia niin senkus tekee.

    • Anonyymi

      Miksi vaihtoehtoina on A) Käydä töissä vain rahan takia B) Olla tekemättä MITÄÄN?

      Etkö ole ikinä kuullut harrastuksista? Eikö sulla ole muuta elämää kuin työ? Loppuuko elämäsi jos saat potkut?

      Vähän säälittää kyllä nyt aloittajan elämä :-(

    • Anonyymi

      työstä saa pelimerkkejä vapaa-aikaan. Jos tekee pskaa jälkeä ollessansa töissä
      saa helposti potkut. Töissä ollessansa sitä joutuu pakostakin tekemään työtä ensisijaisesti laadun ja määrän takia. Palkka kun tulee yleensä handuun vasta kun työ on tehty,
      Toinen asia on kun hakeudutaan töihin. Silloin mennään töihin ensijaisesti luvatun palkan takia. Entisaikaan kun ei ollut olemassa palkkatöitä tehtiin varmasti töitä muun kuin palkan takia. Työtä tehtiin siksi että pysytään hengissä ja elämä jatkuu.
      Työtä on niin monelaista. Palkkatyö, yrittäjyyys, vapaehtoistyö, talkootyö jne jne.

    • Anonyymi

      työstä saa pelimerkkejä vapaa-aikaan. Jos tekee pskaa jälkeä ollessansa töissä
      saa helposti potkut. Töissä ollessansa sitä joutuu pakostakin tekemään työtä ensisijaisesti laadun ja määrän takia. Palkka kun tulee yleensä handuun vasta kun työ on tehty,
      Toinen asia on kun hakeudutaan töihin. Silloin mennään töihin ensijaisesti luvatun palkan takia. Entisaikaan kun ei ollut olemassa palkkatöitä tehtiin varmasti töitä muun kuin palkan takia. Työtä tehtiin siksi että pysytään hengissä ja elämä jatkuu.
      Työtä on niin monelaista. Palkkatyö, yrittäjyyys, vapaehtoistyö, talkootyö jne jne.
      Jos haluaa olla työssänsä expertti ja paras niin silloin palkka ei ole se motivaattori numero 1.

    • Anonyymi

      Aina olen tehnyt vain palkan takia töitä ja vaihtanut työpaikkaa vain ja ainoastaan paremman palkan takia.

      Nykyään ei haluta maksaa enää mitään kun yrittäjät ovat sikoja ja ahneita paskoja niin voi hyvillä mielin jäädä kotiin ja tehdä jotain mielekästä ihan vain huvikseen.

    • Anonyymi

      Raha ja ihmiskontaktit,ja aika kuluu joutuisasti. Kolme syytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe