Ei onnistu

Pettynyt-91.

Olen nainen mitoissa 170cm/61kg. Normaalipainoinen, mutta rasvaprosentti oli ainakin viimeksi mitattuna reippaan ylipainon puolella. Ja se ylimääräinen rasva kyllä näkyy kehossa. Olenkin treenannut puoli vuotta tähtäimessä kiinteytyminen. Koko puoli vuotta on mennyt ilman minkäänlaisia tuloksia. Tunnen pientä muutosta vain siinä, että pystyn tekemään liikkeitä vähän suuremmilla painoilla kun puoli vuotta sitten, mutta läskiä on ihan kuten ennenkin.

Ja nyt kaikki motivaatio on poissa. Alussa tehtiin personal trainerin kanssa mulle oma kunto-ohjelma ja olin myös mukana Fitfarmin Superdieetissä. Miksei mitään tapahdu vaikka noudatin kaikkia ohjeita pilkun tarkasti? Kai nyt puolessa vuodessa pitäisi näkyä edes jotain tuloksia, mutta näytän ihan yhtä pulskalta kuin ennenkin. Onko tässä järkeä enää jatkaa vai palaanko vaan samaan vanhaan elämään missä voin syödä mitä huvittaa eikä tarvitse aamuisin herätä lenkille. Huoh.

15

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs mies

      Älä ota niin vakavasti muutama kilo sinne tänne .

    • 8+5

      kerro vähän tarkemmin siitä miten treenaat ja syöt, niin joku saattaa vaikka pystyä neuvomaankin...

    • Raskaammat painot!

      Miksi olit normaalipainoisena superdieetissä? Se on tarkoitettu reippaasti ylipainoisille, ei laihaläskeille.

      Otahan seuraavaksi lihasta kasvattava vähintään puolen vuoden treeni ja kunnon syömiset! Olet treenannut aivan liian kevyesti, jollei tuossa ajassa ole lihasmassa kasvanut. Lihas vaatii plussakaloreita kasvaakseen, joten painokin hiukan nousee.

      Kiinteytyminen ei ole sama kuin laihtuminen. Jotta kiinteytyy, lihaksenkin täytyy kasvaa.

      Fitfarmilla on muistaakseni ohjelma kovaa treenaaville ja lihasta kasvavattaville naisille. Se olisi sinulle parempi. Voit toki treenata ja syödä kunnolla itsekin ilman ohjausta. Netistä löytyy kyllä ravintotietoa massakaudelle.

      Kotivaaka on maailman huonoin rasvanmittaukseen. Se näyttää ihan mitä sattuu.

    • pt.e

      Rasvaa saat palamaan huikeat määrät ja nopeasti, ihan vain juoksemalla, juoksemalla, ja juoksemalla, (kunnon yli 60 min lenkkejä, niin että hikeä puskee koko matkan, eli mitään PPP (pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta)). Siinä lähtee niin jenkka kahvat, löysät reisistä ja persuksista, eikä edes tarvitse syömistä muuttaa. Mitä kovemmin menet, sitä enemmän poltat kaloreita. Mitä enemmän teet lihas harjoittelua viikossa, sitä hitaampaa se rasvan polttaminen on. Havaintosi voiman lisääntymisestä viittaa siihen, että harjoittus ohjelma on keskittynyt enemmän lihas kasvuun kuin rasvan polttoon. Oletko seurannyt syke mittarista mitä olet polttanut treenataessa kaloreita ja mitä olet käyttänyt tunteja siihen?

    • 156452
    • Sport_M

      "Mitä enemmän teet lihas harjoittelua viikossa, sitä hitaampaa se rasvan polttaminen on."

      Väärin. Suurin osa nuorista classic bb kundeista diettaa ilman ainuttakaan aerobista todella pitkälle. Ruokavalio on kaiken a ja o. Salitreenillä on myös mahdollista saada aikaan hurja kulutus vuorosarjoilla / super / jättiläissarjoilla ja ylipäätänsä volyymi treenillä. Sykkeet pysyy korkealla koko ajan, hiki lentää, lihakset tekee työtä. Jälkipoltto on huikeaa myöskin. Myös ravinto treenin jälkeen käytetään paremmin lihasten hyväksi vs. rasvavaraston. Kävely katabolisin vaihtoehto ja muuttaa nopeat lihassolut hitaaksi. Tylsintä ikinä.

      Juoksu on monien nivelille todella ilkeää ja kannattaa keskittyä niihin juttuihin mikä kiinnostaa. Nykytutkimusten mukaan spurtit / mäkijuoksu on yksi parhaista liikunnan muodoista jos haluaa kovaan kuntoon. Eli intervalli treenejä vaikka sitten jollain laitteilla. 10min alkulämppä, 20min työtä, 10min loppu jäähdyttely. Toisaalta yleensä puolessa tunnissa saa jo niin tehokkaan treenin, että oksat pois. Pahalta tuntuu tehdä, mutta jälkeenpäin hyvä olo ja kondis kiristyy, kunto kasvaa jne.

      Painotan silti ruokavaliota. Jos et ole miinuskaloreilla niin rasva ei tirise. Myöskään liian alhaiset kalorit ei ole hyvä juttu. Paino alkaa junnaamaan ja homma ei toimi. Rantakuntoon pääsee varsin helposti kun tietää mitä tekee. Ota yhteys PT:hen joka tekee ravinto-ohjelman. Salitreenissä kehittyy kun painottaa isoihin liikkeisiin tangolla ja käsipainoilla jalkaprässi. Toistot 8-12 ja nousujohteisuus, eli kun menee tavoitetoistot niin lisää painoa. Muuten kroppa näyttää vuoden päästä samalta.

      • ssooppii

        "Kävely katabolisin vaihtoehto ja muuttaa nopeat lihassolut hitaaksi. Tylsintä ikinä."
        Miksi pilaat hyvän kommentoinnin tuollaisella järjettömyydellä?
        Ihminen joka ei osaa kävellä ja nauttia kävelystä, ei kyllä ymmärrä liikunnasta mitään, liikkuvasta ihmisestä. Hänen ymmärryksenä on vain teoreettista, kirjoista opittua.
        Onneksi esi-isämme eivät ajatelleet tuolla tavalla, sillä silloin emme olisi tässä kommentoimassa, vaan ihminen olisi lajina kuollut sukupuuttoon, kuollut nälkään tai tullut syödyksi. Kyky liikkua, vaihtaa elinolosuhteita, kun ruoka on loppumassa, on perustunut kävelyyn. Junat ja ladat ja kännykät ja taxit tulivat sitten aika lailla myöhemmin.
        Jos valitsee personal trainerin, kannattaa katsoa miten hän kävelee, se kertoo paljon.


      • pt.e

        "Väärin...."


        Ei ole väärin. Ruokavalio määrää sen mitä ottaa sisään. Nopea rasvan lähtö edellyttää myös sen polttamista, ja polttaminen on parasta silloin mitä pidempi treeni on kestoltaan. Päätös tehdä lihas treeni on aina päätös siitä ettei rasvaa polta niin nopeasti/paljon kuin mitä sitä voisi polttaa. Aina sitä voi tehdä suuria sarjoja ja super sarjoja, mutta todellisuudessahan mitä pidempiä sarjoja tekee, niin sitä vähemmän painoa täytyy olla jotta jaksaa, ja sitä kauempanahan harjoitus alkaa olemaan varsinaisesta lihas treenistä.

        Jos vaihto ehtona rasvan polttoon on tehokas 2h treeni ja tehokas 30 min treeni niin rasvan poltto on kokonaisuudesssaan huomaattavasti suurempaa 2h treenissä kuin 30 min treenissä, vaikka 30min treenissä aika ykksikkö kohden rasvaa palaakin enemmän ja jälki poltto suhteessa suurempaa harjoitukseen nähden.


        "Kävely katabolisin vaihtoehto ja muuttaa nopeat lihassolut hitaaksi. Tylsintä ikinä. "

        Aika harva pystyy juoksemaan edes rata kierrosta, tai mitään matkaa, sitä vauhtia millä nopeudella joku huippu maratonari menee koko maratonin. Joten hitaat solut eivät tarkoita hitautta vauhdissa, ja rasvaprosenttikin kyseisillä urheilijoilla melko alhaalla. Ihan normi kävelykin on myös erittäin hyvää arki ja hyöty liikuntaa, ja polttaa sekin myös rasvaa enemmän kuin istuminen tai autolla ajo.



        "Juoksu on monien nivelille todella ilkeää ja kannattaa keskittyä niihin juttuihin mikä kiinnostaa."

        Kannattaa toki keskittyä siihen mikä kiinostaa. Aika harvalla, varsinkin normipainoisella, kuitenkin on mitään todellista fyysistä poikkeamaa joka estäisi juoksemisen. Suurin osa juoksussa syntyvissä kivuista johtuu yleensä harjoittelun puutteesta, eli liian ison kakun haukkaamisesta kerralla (nopeutta liikaa, matkaa liikaa, laskua liikaa, ei ole palaudutte edellis kerrasta), luulaan liikoja oman kropan kestävyydesä. Sama pätee salilla, eli jos joku tekee ilkeää, tuskin yleensä kyse on fyysisestä poikkeamasta joka olisi este sali harjoittelulle, vaan todennäköisesti tullut haukattua liian iso kakku, palatuminen kesken.. Liian aikaisin ei kannata mitään hylätä, vaan tehdä sitten pienemmällä rasituksella ja yrittää välttää kipua, sillä se kipeää pahaa tekeminen voi olla merkki myös siitä että hommaa pitää treenata lisää.


        "Nykytutkimusten mukaa..."

        Kunto jakaantuu useisiin osa alueisiin, eikä ole yhtä tiettyä harjoitusmuotoa joka kehittäisi kuntoa parhaiten. Jokainen harjoitus kehittää jotakin tiettyä osa-aluetta kunnossa. Luettelemasi harjoitukset ovat enimmäkseen lihas ja nopeusharjoitteita. Esimerkiksi pelkästään peruskestävyys (kyky toimia pitkään, tehokas rasvan poltto, toiminen matalla sykkeellä) kehittyvät parhaiten täysin muun tyyppisillä harjoituksilla, ja siihen ei riitä mitenkään puoli tuntia kerralla silloin kun puhutaan tehokkaasta harjoitteluta. Rasvaa saa myöskin palamaan kestoltaan pidemmällä harjoitelulla huomattavasti enemmän kuin lyhyeillä. Pahan olon kyllä saa pitkälläkin lenkillä aikaan (eihän kukaan estä juoksemasta viimeisiä kilometrejä syke tapissa) joten paha ole ei merktiste tehokasta rasvan polttoa, jos lyhentään harjoituksen kestoa.


        "Painotan silti ruokavaliota. Jos et ole miinuskaloreilla niin rasva ei tirise. Ota yhteys PT:hen joka tekee ravinto-ohjelman. Salitreenissä kehittyy kun painottaa isoihin liikkeisiin tangolla ja käsipainoilla jalkaprässi. Toistot 8-12 ja nousujohteisuus, eli kun menee tavoitetoistot niin lisää painoa. Muuten kroppa näyttää vuoden päästä samalta."

        Miinus kalorit on toki erittäin oleellinen asia rasvan poltosssa kuten myös ruokavalioa, mutta edellenkään rasva ei lähde lihas treenillä nopeasti eikä lihas kasva jollakin juoksulla ja miinus kaloreilla nopeasti, ja rasvaa poltetaan treenaamalla. Yrittämällä kumpaakin yhtä aikaa, ja treenamalla vähän jokaista, tekee aina kompromissin ettei jossakin asiassa saavuta tulosta niin nopeaa mitä se voisi olla kun keskittyisi enemmän vain siihen yhteen, vaikkei se nyt niin "fines":ltä kuulostaisikaan.


    • ...

      Kaikissa yksinkertaisuudessaan minkälaista ruokaa syöt ja paljonko se sisältää rasvaa ja minkälaista rasvaa?

      Mikä on proteiinien ja hiilareiden osuus? Mitä syöt ennen ja jälkeen treenin? Miten paljon/vähän treenaat viikossa? Puolessa vuodessa tulee kyllä reippaasti tuloksia jos on oikeanlainen ruokavalio ja oikeanlainen treeni ja treenimäärä.

      Isoin osa on se ruokavalio. Sen lisäksi jos sinulle on tehty liian kevyt treeniohjelma, niin se ei auta mitään. Sen lisäksi se pitää olla nousujohteinen ja vaihteleva. Lisäksi jos syöt liika proteeinia suhteessa sun kroppaan nähden niin se lihottaa. Reipas kävely on tehokkaampi reilusti ylipainoisille, jotka ovat vasta-alkajia ja heillä on todella huono kunto. Koska todennäköisesti olet harrastanut liikuntaa aikaisemminkin, liikunnan tulee olla riittävän tehokasta ja riittävän raskasta. Rasvaa ei tule sun vartaloon lisää jos et sitä syö lisää (=liikaa) tai et syö liika protskua, mikä varastoituu rasvana. Kaiken järjen mukaan sen pitäisi vähentyä, ei nousta eikä säilyä samanlaisena.

    • kananen

      Laihduttaminen ei onnistu kaloreita laskemalla vaan aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ruokia syömällä.

      Syömällä ihminen laihtuu ja pysyy terveenä. Länsimainen tapa laskea kaloreita koituu monen laihduttajan sudenkuopaksi.

      Kiinnitetään huomiota siihen, miten ravinto toimii kehossa. Eri ruoka-aineilla on erilaisia vaikutuksia kehon sisäiseen toimintaan.

      Jos länsimaista ihmistä kehottaa esimerkiksi valitsemaan joko 100 kalorin rahkapurkin tai saman verran kaloreita sisältävän kasvislautasen, yleensä valitaan rahka. Tosi asiassa rahka kuitenkin turvottaa, väsyttää vatsan ja hidastaa aineenvaihduntaa. Ei ihminen silloin laihdu.

      Kasvikset sen sijaan kiihdyttävät aineenvaihduntaa.

      Laihduttajat väsyttävät aineenvaihduntansa syömällä mahdollisimman vähän kaloreita. Kun on sitten laihduttu vaikka 20 kiloa ja aletaan syödä toisenlaista ruokaa, turvotaan kaksinkertaisiksi.

      Tutkijat: Kaloreiden laskeminen ei kannata
      http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2013082217397495_lh.shtml

      Miksei liikunta laihduta?
      http://www.tiede.fi/artikkeli/1218/miksei_liikunta_laihduta_


      Rasvan polttamisessa eli laihdutuksessa ja/tai lihaskunnon kasvattamisessa ravinnon merkitys on jopa 80% tuloksesta ja loput on liikunta. Joten ei ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa. Jos ei syö kunnon ruokaa ja saa kaikkia ravintoaineita (esim. D-vitamiinia, magnesiumia ja Omega-3 rasvahappoja pitää syödä purkista), niin ei laihdu, ei jaksa eikä lihakset kehity.

      Aikuisen perusruokavaliossa kuuluu olla n. 100 grammaa rasvaa ja proteiinia päivässä ja loput rehuja.

      Monelle tavallinen ruoka on lisäainepitoisia eineksiä, viljaa eri muodoissaan, sokeria, keinotekoisia makeutusaineita, prosessoituja kasvisrasvoja (margariini, kasvisrasvakerma jne...), sokerisia muroja, sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Se sairastuttaa.

      Huonot ravintotottumukset hidastavat kuntoilijan kehitystä
      http://ruoka.ts.fi/jutut/huonot-ravintotottumukset-hidastavat-kuntoilijan-kehitysta/

    • kananen

      Ravinto on yksi olennainen asia, millä pystyy vaikuttamaan rasvanpolttoon. Pääsääntö on, että mitä enemmän syöt hiilihydraatteja sitä vähemmän rasva palaa. Kuten kerrottua, hiilihydraatit ovat rasvojen lisäksi kehon toinen pääasiallinen energianlähde. Suosi siis vähähiilihydraattista ruokavaliota.
      http://rasvanpolttajat.info/Rasvanpoltto-ruokavalio.php

    • OLETTEväärässä!!!

      2h kävelyitä että rasva palaa? :D Voi veljet näitä netti treinereitä jotka on jämähtäny 90-luvulle. Meneppä kysymään vaikka kilpailijoilta miten se rasva palaa. Siihen ei tarvita kymmeniä tunteja viikossa aerobista. Kuntosalitreeni itselle raskailla painoilla jolla pidät lihasmassan ja lisäät kulutusta. Tällä varmistat, että syömäsi ruoka käytetään lihasten hyväksi ei rasvavaraston. Samaa etua et saa matalasykkeisellä aerobisella, tälle löytyy ihan tutkittu tila. Et myöskään saa seuraavaan päivään kestävää korostettua kalorinkulutusta ja muita hyötyjä mm.hormoonitasojen nousut yms.

      Lue vaikka tuosta Poliquinilta negatiivisia juttuja noista kävelyistä ja matalasykkeisistä aerobisista miksi niitä ei kannata tehdä:

      http://www.poliquingroup.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/728/The_%28Many%29_Negatives_of_Aerobic_Training.aspx

      Tämäkin vahvistaa taas miten tyhmiä juntteja täällä kirjottelee. Miksi sä kävelisit 2h kun voit tehdä intervallitreenin 30minuutissa joka kuluttaa enemmän kaloreita, ravinto käytetään lihasten hyväksi, aktivoi nopeita lihassoluja, polttaa rasvaa enemmän kaikkien tutkimusten mukaan?? HALOO!! Tekisi mieli ravistaa tukasta. Mulla olisi useampi linkki ulkomailta,jossa trainerit kertoo miten huonoja tuloksia saadaan kun tehdään kauheasti aerobista ja samalla nipistetään kaloreita reilummin. Tohtoriksi lukeneet valmentajat kertovat hekin, että salitreeni ja ruokavalio on kaiken a ja o!!

      Ruokavalio ja salitreeni, muuta ei tarvita kun tekee hommat suunnitellusti ja joka päivä toteuttaa sitä. Itse pääsen alle 10% ilman ainuttakaan aerobista löntystelyä ja myös valmennettavani. Suurimmalla osalla on siinä ruokavaliossa korjaamista eniten.

      "Yrittämällä kumpaakin yhtä aikaa, ja treenamalla vähän jokaista, tekee aina kompromissin ettei jossakin asiassa saavuta tulosta niin nopeaa mitä se voisi olla kun keskittyisi enemmän vain siihen yhteen, vaikkei se nyt niin "fines":ltä kuulostaisikaan. "

      Voi veljet. Lue vaikka tämän hetken suosituinta 5/3/1 ohjelmaa netistä. Siinä on välipäiville mäkijuoksuja/kelkanvetoa-työntöä, ei mitään neitimäistä kävelyä. En tiedä onko se täällä Suomessa niin outoa, jos treenataankin vähän kovempaa ja erilailla. Jenkeissä nämä HIIT treenit on arkipäivää salilla treenaaville. Miksi pitäisi keskittyä vain yhteen? Toki jos haluat näyttää nyljetyltä oravalta, niin tee pelkkiä kävelylenkkejä ja syö niukasti. Pitkät 2h kävelylenkit ei edellenkään ole paras tie päästä hyvään kuntoon. Voit mennä väittelemään tästä vaikka pakkotoistolle. Todella moni miesten ent. fitness ja nykyiset Classic BB kilpailijat tekivät noita pitkiä aerobisia, mutta saivat kehnompia tuloksia kuin salitreeni HIIT tai 2x päivässä salitreenit kisadietillä. Voit kysyä vaikka Eib nimimerkiltä, hän oli pitkälle yli rantakunnon eikä tehnyt yhtään aerobista. Päälle parikymppinen kaveri. Ruokavalio ja salitreeni! Muuta ei tarvita.

      • pt.e

        Enköhän kysy juoksijalta mikä on juoksusta tehokkainta, ja salilaiselta mikä on salilla tehokkainta. Rasvanpoltossa pätee kuitenkin ihan yleiset säännöt, joten en näe syytä kysyä siitä asiasta miltään/joltakin Eib:ltä mitään, kun en ole puhunut lihasten kasvattamisesta. Juoksussa esim. HIIT treeni ei mitenkään erityisen tehokas kalorin/rasvan polttaja (koska HIIT on kestoltaan lyhyt harjoitus, joten sen polttama kalori määrästä ei muodostu kovin isoa osaa päivän kokonais kaloreista), eikä HIIT myöskään kehitä erityisen tehokkaasti peruskestävyyttä (eli kehittää enemmän pikamatkoilla tarvittavaa kestävyyttä). En ole väittänyt ettei ruualla olisi merkitystä, mutta mitä vähemmän polttaa liikkumalla sitä suurempi merkityst on ruualla ja toisin päin, ja liisäämällä enemmän sellaista liikuntaa jolla ei ole suurta vaikutusta rasvan polttoon, kuin toista, on se aina pois siitä miten nopeaa se rasva poltto voisi olla (eikä se mitenkään ole väärää tietoa vaikka miten niin yrität väittää). Sali treenissä useimmiten harjoitukset kohdistuu lihaksistoon, tulee vaihtoja ja taukoja, ja paikalle pitäisi pääsät, joten kokonais kalorien poltto voi jäädä helposti pieneksi.

        Se että sinä ja valmennettavasi olette saanneet salitreenillä ja syömistä muutamalla rasvaa lähtemään, ei suinkaan tarkoita etteikö rasvaa saa lähtemään myös toista tietä (eli ihan pelkällä liikunnalla). Tuo kappale nyt kuitenkin taisi paljastaa, että taitaa olla oma lehmä ojassa...

        Joo, ei tarvitse muuta, ei, mutta sitähän faktaa se ei poista, että rasva saa poltettua myös pitkäkestoisella ja tehokkaalla liikunnalla tehokkaasti! Esim. ei tarvitse kuin juosta, juosta, ja juosta, muuta ei tarvita (ei tarvitse raijaitua edes salille). Voihan sitä ottaa vaikka mitä esimerkkiä miten joku tai jotkut eivät ole onnistunut jossain, mutta ne eivät mitenkään tosiasioita muuta, ja varmasti ihan yhtälailla löytyy esimerkkejä miten joku ei ole saannut rasvaa tippumaan syömistä muuttamalla.


        "Voit mennä väittelemään tästä vaikka pakkotoistolle"

        Voit mennä ihan itse väittelmeään keksimistäsi kysymyksistäsi, jos koet ne jotenkin epäselviksi. Veikkaan kuitenkin että jenkkeissä aikaa harjoitteluun ja liikuntaan käytettävissä vähemmän, joten HIIT on sen takia siellä suuremmassa suosisossa ja vedossa. Samasta syystä ne jenkit ovat myös lihavampia kuin muut, (toki siihenkin syöminen vaikuttaa). Se sitten mitä joku sallilainen tekee lenkkipolulla tai mitä joku muun lajin edustaja tekee salilla, menee varmaan aika usein sen mukaan, että vieras harjoitus tukisi päälajia, (joten HIIT, mäki, intervallit kuulostaisi voima ja lihas harjoitteluun silloin sopivalta/luonnolliselta muodolta juoksun poulelta, ja piitkät kestoinen juoksu kalorin polttoon sopivilta).


    • näin on

      Rasva ei pala liikkuessa vaan syöden oikein.

      Lihakset kasvaa ja kehittyy liikkuessa.

      Vaikka olis liikuntakyvytön, niin laihtuu, kun syö oikein.

      Tämä ei ole rakettitiedettä.

      Kokeile.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9726
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2847
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      170
      2634
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1449
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe