Joululahjat miniöille?

Epävarma anoppi

Mitä mieltä olette, kun laitan tänä vuonna miniöilleni (4 miniää) henk.koht. lahjakortit?
En kertakaikkiaan keksinyt muuta.
Olen tosi huono keksimään ja ostamaan heille mitään. Joskus olen ostanut korun, tai jonkin keittiövempaimen, sisustustavaran, puseron jne.
Aina on tuntunut, ettei mennyt ihan nappiin...

Onko 50 euron lahjakortti liian vähäinen summa?
Minulle nämä miniöiden lahjat ovat olleet aina kauhistus, kun en ole kovin trenditietoinen, että mikä on huudossa tai mikä on yleensä sopiva miniälle.
Meneehän tähänkin 50x4= 200 euroa.
Ei olisi oikein isompaa summaa sijoittaa....
Lisäksi kun ostaa pojilleen ja lapsenlapsilleen lahjat, niin aika luilleen tili menee.

Nyt kysynkin miniöiden mielipidettä, miten koette anopin antamat lahjat. Mikä olisi kiva lahja, ettei siitä tulisi mitään mielipahaa miniälle.

33

6978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lahjoja lahjoja

      25 euron lahjakortti on tänä vuonna erittäin sopiva kullekin miniälle. Tuolla miniä voi hankkia kotiinsa somisteeksi kukkia, leivonnaisia tai joulukahvit.

      Miniät aivan varmasti tajuavat ( elleivät he ole täydellisen tyhmiä ) että sinulle kaikki perheenjäsenet ovat lahjan antamisen arvoisia ja että kukkarosi ei ole pohjaton kaivo.

      Iloista Joulua!

      • Anonyymi

        Varmasti ok


    • Epävarma anoppi

      Kiitos! Viestisi oli lohduttava, että 25 euroa riittäisi. Nyt on hyvä mieli ja syyllinen olo hävinnyt.
      Mukavaa Joulua myös sinulle!

    • affafa

      Tuota, ei sun anoppina tarvitse mitään lahjoja miniöille tai muillekaan ostaa.

    • nainen4

      Ihan hyvä lahja, luulen että miniät on tyytyväisiä.

    • Kajjjsa

      Joo, 25 € ihan sopiva! Varsinkin kun miniötä on peräti neljä. Itse nään poikaystäväni äidin ensimmäistä kertaa varmaankin tässä ihan lähiaikoina, jännittää vähän... poikaystäväni on hänen ainut lapsi. Itse olisin kiitollinen jo vaikka pelkästä suklaarasiasta joululahjana. En voi käsittää ihmisiä, jotka tällaisista lahja-asioistakin pahoittaa mielensä. Ei ois elämä niin raskasta ja ikävää, jos vähän rennommin suhtautuu asioihin.

      • Manfred...

        Aikuisille ei anneta joululahjoja.


    • outo miniäkö?

      Anoppi kysyi minulta kahvipöydässä että olisiko mistään puutetta niin minä vastasin ensin että ei meille mitään tarvitse ostaa taikka antaa. Tämä vastaus nyt ei sitten riittänyt minun anopille vaan hän jatkoi tivaamista että kai nyt jotain sentään? , minä siihen sitten että osta vaikka paistinpannu...

    • kaunis lahja

      Yksi arvokkaimmista lahjoista mitä itse olen koskaan saanut (eikä maksanut antajalle kuin muutaman centin jos sitäkään!!!!): vesilasissa juurrutettu kasvin oksa.

      Antaja on laittanut sen lasi pulloom tai tölkkiin ja punainen villalankarusetti somisteeksi. Minun ei tarvitse muuta kuin istuttaa se omaan ruukkuunsa ja siinä se somistaa kaikkina päivinä ikkunalautaani!

      • outo lahja

        Älä vaan ota tästä vinkkiä. Monikaan miniä-ikäinen ei ajattele asiasta samoin kuin 50 . Jos ei tiedä mistä toinen tykkää, ei kannata raahata tavaraa tai rehuja, oli sitten miten tahansa herttaisessa pullossa olevinaan.


      • kaunis lahja.n saaja
        outo lahja kirjoitti:

        Älä vaan ota tästä vinkkiä. Monikaan miniä-ikäinen ei ajattele asiasta samoin kuin 50 . Jos ei tiedä mistä toinen tykkää, ei kannata raahata tavaraa tai rehuja, oli sitten miten tahansa herttaisessa pullossa olevinaan.

        "kaunis lahja".n saaja -yllätys yllätys- on 25v!!!
        Kyllä me nuoretkin osaamme arvostaa kasvien kauneutta! Tuo ominaisuus ei kuulu ainoastaa vanhemmille. :)


    • Bueno

      Paras mahdollinen idea. Omani kantaa minulle sisutustavaraa mistä itse tykkää... todella inhottavaa. Onpa kiva että tuollaisiakin anoppeja on vielä olemassa. Mutta mielummin ei mitään, kuin tavaraa.

    • anneli39

      Voi jospa minäkin saisin anopilta 25 € lahjakortin, olisin ikionnellinen. Saisin kerrankin kunnon lahjan

    • …...

      Ei aikuinen ihminen kyllä välttämättä mitään lahjoja tarvitse, nehän on enemmän lasten juttu. Meillä annetaan suvun aikuisten kesken toisillemme pikkupaketteja, joissa on esim. teetä, mausteita tai suklaata. Ei ole kallista, on käyttökelpoista ja tulee sit kuitenkin pieni joulumuistaminen.

      Eri asia sitten, jos jollain sukulaiselle on erityistä tarvetta. Viime jouluna annoimme suvun voimin tädilleni television, kun hänen vanha telkkarinsa meni rikki, eikä hänellä itsellään ollut varaa uuteen.

    • Epäavarma anoppi

      Nyt ne miniät saivat lahjakorttinsa, kaikki 50 euroa/ sierainpari.
      Ihan hiljaisen tyytyväisiltä tytöt vaikuttivat.
      Kiitos kaikille vinkkejä antaneille ja Hyvää Joulunaikaa.

    • määmy

      Mä sain viis lahjakorttii 20 - 100 euroo ja oon tyytyväine. Itsekki ostin parille opiskelijakaverille lahjakortit.

    • ukko mehtäläkinen

      Villasukat on aika varma valinta. Minä ja vaimo saatiin kummatkin semmoiset tänä jouluna anopilta. Pari joulua sitten vaimo sai omalta anopiltaan ja oli ihan tyytyväinen.

    • lahja lämmittää

      Kyllä lahjakortti on ihan hyvä ratkaisu, jos välttämättä haluat antaa jotain. Pienempikin raha on hyvä, esim 20 euroa riittää ilahduttamaan ja kertomaan että on haluttu huomioida.

      Eihän lahjan antaminen merkitse sitä että tarvitsisi antaa, vaan koska antaja haluaa antaa ja kokee antamisen iloa. Me on annettu pikkulahjoja aikuisille perheenjäsenille siksi että se on hauskaa ja lämmittää mieltä, ei sen takia että "tarvitsisi". Minulle ja miehelleni lahjan antaminen toisillemme merkitsee myös tunteista kertomista.

      • porsku

        Mun mielestä annoit liian kalliit lahjakortit. Nyt miniät tottuu saamaan sulta aina rahaa tai lahjakortteja vähintään tuon verran, ja olet vielä kusessa niitten kanssa.

        Anopin ei minun mielestäni tarvitse miniöilleen mitään laittaa. Lapsenlapset kun saa lahjat, se on ihan riittävästi. Jos jotain sitten tahtoo antaa, niin parempi idea olisi lahjoittaa niille vanhemmille - siis sille omalle pojalleen ja tämän vaimolle - yhteinen lahja, joka voisi olla vaikka lahjakortti pizzeriaan tai vastaavaan tai jotain muuta sellaista, mikä ei ole liian henkilökohtaista. Kuuri nämä henkilökohtaisuudet saattaa olla sitä, missä mennään sitten vikaan. Et kirjoittanut, mihin nuo lahjakortit olit suunnannut. Sekin voi olla se vikatikki.


      • kallis joulu
        porsku kirjoitti:

        Mun mielestä annoit liian kalliit lahjakortit. Nyt miniät tottuu saamaan sulta aina rahaa tai lahjakortteja vähintään tuon verran, ja olet vielä kusessa niitten kanssa.

        Anopin ei minun mielestäni tarvitse miniöilleen mitään laittaa. Lapsenlapset kun saa lahjat, se on ihan riittävästi. Jos jotain sitten tahtoo antaa, niin parempi idea olisi lahjoittaa niille vanhemmille - siis sille omalle pojalleen ja tämän vaimolle - yhteinen lahja, joka voisi olla vaikka lahjakortti pizzeriaan tai vastaavaan tai jotain muuta sellaista, mikä ei ole liian henkilökohtaista. Kuuri nämä henkilökohtaisuudet saattaa olla sitä, missä mennään sitten vikaan. Et kirjoittanut, mihin nuo lahjakortit olit suunnannut. Sekin voi olla se vikatikki.

        Tuo on kyllä totta. Sitten kun vielä alkaa sitä jälkikasvua tulemaan sen kaksi joka pojalle, on lahjasumma jo jälkeläisille perheineen helposti sen reilut 500 e. Tuntuu aika kohtuuttomalta...

        Mutta toisaalta ei voi olettaa että saa joka joulu saman lahjakortin. Olosuhteet ja rahatalous vaihtelee jokaisella niin kovasti. Itsekin annoin viime vuonna siskon pojalle satasen lahjakortin, tänä vuonna vain karkkia ja pyyhkeen.


    • turukainen

      Tuo, että miniät olivat "ihan hiljaisen tyytyväisiä," kuten kirjoitit, voi sekin olla monimerkityksellistä. Neljä miniää, ja jokaiselle tasan sama lahjakortti samaan liikkeeseen, sekin v o i aiheuttaa närää jonkun miniän mielestä. Ikävä kyllä. Vaikka se tuntuukin äkkiseltään juuri oikealta vaihtoehdolta, mutta pahalla tahdolla siitäkin saa väännetyksi vaikka mitä.

      Itse olisin vieläkin neutraalimpi. Jättäisin aikuisten lahjat kokonaan ostamatta. Jo se, että kokoonnutaan sinne anoppilaan joulua viettämään, syömään ja juomaan ja nauttimaan luontaiseduista, on ihan riittävä "lahja." Korkeintaan ostaisin pinon suklaarasioita tmv. ja sanoisin, että ottakaa tuosta jos tahdotte, valitkaa mieleisenne. Tai leipoisin kaikille joulukakut. Ottakoot tai jättäkööt.

      Mitään koruja tai vaatteita tai sisustustavaroita ei todellakaan pidä mennä miniöille ostelemaan. Ne menee lähes aina vikaan. Oma äitini pahoitti mielensä, kun osti miniälleen joululahjaksi yöpuvun, eikä tämä pitänyt sitä ikinä, oli vielä kiukutellut miehelleen eli veljelleni, että miten voi noin typerän näköisen ostaa. Veljeni oli silloin vielä sen verran lapsellinen, että meni juttuun mukaan ja nalkutti eteenpäin äidille, että osti huonon lahjan. Sanoin jo silloin jouluostoksilla ollessamme äidille, että älä osta mitään vaatetta, ei se kuitenkaan kelpaa, niin kuin ei kelvannutkaan. Ei ole kelvanneet heidän lapsilleenkaan mitkään vaatteet, mitä äitini on lahjoittanut, koskaan ei ole näkynyt kummankaan päällä mitään niistä, vaikka itse asiassa ihan nättejä ja tarpeellisia vaatekappaleita onkin olleet. Taitaa vaan ihan periaatteesta olla laittamatta lapsille niitä vaatteita ikinä ylle. Ettei vaan luultaisi, että ne ovat kelvollisia. Ihan turhaa rahanhukkaa vaan pienituloiselta eläkeläiseltä.

      Niin, entä jos kirjoittajalla olisikin neljä vävyä? Mitä silloin ostaisi? Eikö silloin jo tulisi mieleen, että antaapa olla, eiköhän vävyille kelpaa, kun tarjoaa kunnon jouluruuat. Minun äidilläni on kaksi vävyäkin, ja ne hän on pystynyt ihan hyvin jättämään lahjoitta, eikä ole vävyt niitä kaivanneetkaan. Jostain ulkomaanmatkoilta hän on joskus tuonut jonkun konjakki- tai muun pullon jommalle kummalle tai joskus kummallekin, nekin annettu tietysti samantien, ei siis säästetty joululahjoiksi.

      Tekisi mieli kysyä tältä ap-kirjoittajalta, ostavatko nämä miniät hänelle erikseen vielä jonkun henkilökohtaisen lahjan? Eiköhän vain ole niin, että kukin pariskunta antaa molempien nimissä jonkun yhteisen lahjan anopille? Mutta anoppi ostaa jokaiselle henkilökohtaisesti erikseen, eikö siinä ole jokin ristiriita? Anoppi saa siis neljä lahjaa yhteensä, mutta itse ostaa neljälle miniälle, neljälle pojalleen ja vielä jokaiselle lapsenlapselle oman lahjan. Ja on todennäköisesti pienituloisin koko aikuisporukasta. Älytöntä.

      Tässä tapauksessa anopilla on neljä tyhmää miniää, jotka eivät ymmärrä avata suutaan ja sanoa, että hei, ei enää henk.koht. lahjoja meille, riittää kun ollaan yhdessä jouluna ja jos lapsille jotain pientä, niin korkeintaan sitten sen verran.

    • epävarma anoppi

      Turukainen kirjoitti järkeviä, kaiken allekirjoitan.
      Se tilini luilleen meni ja kun jouluruoat laskee päälle, niin pari seuraavaa kuukautta mennään "nälkäkuurilla". Sitä en kehtaa paljastaa kenellekään kuin vain täällä.
      Olen vain aina siinä luulemisessa että niille pitäisi kunnollista antaa, ne lahjakortit annoin eri liikkeisiin, etteivät törmää toisiinsa.
      Jotenkin sitä tarkkailee ilmettä kun saavat ne korttinsa ja silti tuntuu että annoinko jotain väärin tai liian vähän.
      On hirveän vaikea keksiä mitään varsinaista lahjaa ettei joutuisi pilkatuksi ja naurunalaiseksi. Kuuna kullanvalkeana en esimerkkinä sukkia tai muuta kippoa ja kuppia antaisi, kun voi olla että yhtenä vuonna kerätään arabiaa toisena iittalaa ja mitä mallia niistäkin. Ei voi tietää.
      Hyvin sisustus muodista ja muusta tietävät, niin että anoppina sitä vaan tässä tekohampaat loksahtelee kummastuksesta auki. Sellainen höntöntöntterö olen niihin verrattuna.
      joku miniöistä oli minulle laittanut keittokirjan ja anoppikirjan ( kirj. korhonen, ahonen) ja patakinnas kaikki samassa paketissa.
      Kynttilöitä tuli ja suklaarasioita useampia.

      • yks miniä

        Minulle jäi sellainen kuva että, kunnioitat ja arvostat miniöitäsi kun heitä henkilökohtaisella lahjalla halusit muistaa. Tuski he joka vuosi automaattisesti odottavat samanlaista lahjaa saavansa.


    • Doorea

      Minä taas epäilen ihan muuta. Taitaa ap ennemminkin pelätä miniöitään ja yrittää olla heille mieliksi.

      Ei tarvitsisi.

      Kyllä ne vaan odottavat lahjoja, kun ovat niitä tähänkin asti aina saaneet. Parempi olisi katkaista se tapa mahdollisimman pian. Patakintaita, kynttilöitä ja suklaarasioita, niinpä niin. Ei niitten lahjojen sinne toiseenkaan suuntaan tarvitse olla yhtään tuon kummempia.

    • onnellinen miniä

      Miten niin miniän lahja, kyllä se lahja yleensä annetaan pariskunnalle rahaa tai kodinkone, milloin puute mistäkin, ei se 50euroa per vuosi niin iso raha ole alle 5e/kk ja 25/hlö.

      • epävarma anoppi

        Lahjakortit olivat henk.kohtaisesti miniöille.

        Pojilleni oli lahjat erikseen, käsineitä, kerrastoja ja muuta vaatetavaraa.
        Lapsille myös erikseen lelunsa.


      • afaaff
        epävarma anoppi kirjoitti:

        Lahjakortit olivat henk.kohtaisesti miniöille.

        Pojilleni oli lahjat erikseen, käsineitä, kerrastoja ja muuta vaatetavaraa.
        Lapsille myös erikseen lelunsa.

        Annoit ihan liian kalliit lahjat, koska omien sanojesikin mukaan 28.12. klo 12:43 "Se tilini luilleen meni ja kun jouluruoat laskee päälle, niin pari seuraavaa kuukautta mennään "nälkäkuurilla"."

        Tätä kierrettä et pysty pysäyttämään kuin sinä itse. Maksoit vielä jouluruoatkin. Saitko itse jokaiselta pariskunnalta sitten 100 euron arvoiset lahjat?

        Mutta ensi vuonna edessäsi on ihan sama, jos et nyt muuta tapojasi.

        Me olemme jo vuosia sitten tehneet päätöksen, että aikuisille ei osteta enää lahjoja. Poikkeus tästä ovat vanhempanne, jotka saavat hyvät lahjat, koska tekevät ruoat ja jne. Mutta muille aikuisille ei lahjoja osteta.


    • Anonyymi

      Yhdessäoloa ja pötyä pöytään minusta riittävä joululahja aikuisille. Ei mitään erillisiä lahjoja.

    • Anonyymi

      Hei!!meillä lapset ja miniä ehdottivat lahjatonta Joulua.Halusivat vain aikaa olla yhdessä ja nauttia hyvää ruokaa hyvässä seurassa.Niimpä vuokrasin mökin ja menemme yhdessä saunomaan ja syömään ja ulkoilemaan ja hyvässä seurassa...oli kyllä helpotus meille kaikille!!Hyvää Joulua kaikille!!

    • Anonyymi

      Jos sinulla ei ole paljoa rahaa sijoitettavana lahjoihin niin itsetehty lahja kuten esimerkiksi villasukat olisi varmasti mahtava lahja. :) Pääasia, että muistat sinun miniöitä jollain tavoin. Ei se lahjan arvo ole kaikki kaikessa.

      • Joulumarkkinoilta saa niitä sukkia, ja sitä paitsi erilaisia hilloja tai muita pikkuherkkuja. Ne eivät jää perhettä kauaksi aikaa vaivaamaan, kuten joku pöytäliina.


    • Anonyymi

      Vähän outoa on, että anoppi antaa pojalleen vaatteita tai mùuta henkilökohtaista. Miniä saa halvan pöytäliinan tai ovikranssin. Tai sen kahvipaketin / kahvikakun...
      Ollappa vanhemmat elossa. Saisin ehkä minäkin samalla mitalla jotain henkilökohtaista
      5v. lapselle tulee joku parin euron hintainen 20 palan palapeli.
      Anopille pitää ostella hierontalahjakortteja ja muita elämyksiä. Minä miniänä maksan ne omalta tililtäni.
      Hyvin anopille jouluruoat maittaa, kun on kaikki valmiina. Hyi s.....na mikä pelle!

    • Anonyymi

      Olisipa ihanaa saada anopilta joululahja <3 Wautsi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe