Mukavat Posio-muistot :)

MuistotJää

Elin 18-vuotiaaksi saakka Posiolla, ja pakko myöntää että ihanat muistot on noilta ajoilta 80- ja 90-luvuilta.

Teininä bilestettiin joka toinen perjantai Timpan tai jonkun muun discossa Pyrinnöllä, hilluttiin Apajan teetuvassa ja syötiin illan päätteeksi hampurilaiset Teuvon grillillä. Kirintövaarassa vietettiin hauskoja talvipäiviä kauniissa maisemissa lasketellen ilman pitkiä hissijonoja. Milazzosta sai ihan huippuhyvää italialaista jäätelöä ja valtuustosalissa katsottiin tuoreita leffoja joka ikinen keskiviikkoilta. 80-luvun huippujuhannukset Kuplalla ovat myös ihan oma lukunsa, mahtavat muistot! :)

Posio lienee edelleen luonnonkaunis, turvallinen ja rauhallinen paikka, mutta niin hiljaiseksi on meno mennyt, että ei siellä oikein enää huvita edes pistäytyä. Mitä nuoriso nykyään puuhaa Posiolla?

15 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Torin seutuvilla kusevat ristiin.

  • Kirkonko ristiin.


 • Nooh on se ainakin parempi kuin muut Lapin slummit.

 • Enkä ole takaisin kaivannut. Joskus käyn siellä harvakseltaan, kun on kotipaikalla vielä asujia. Jos kotipaikallani ei enää tulevaisuudessa kukaan asu, käynnit loppuu.
  Koko kunta on taantunut vanhoista ajoista.

  • Posio on ihan hyvä paikka moniin Lapin peräreikiin nähden.


  • tuskinpa olet kirjoitti:

   Posio on ihan hyvä paikka moniin Lapin peräreikiin nähden.

   Lapin ? Asun satojen kilometrien päässä Posiolta, en siellä junttilassa.


 • Posion kunnanjohto ja päättäjät tekivät aivan käsittämättömän päätöksen olla tukematta alkuvaikeuksissa Milazzoa ja sen upeita Aholan yrittäjäveljeksiä, jotka tekivät Posion kunnan eteen hienoa työtä. Hehän tekivät yhteistyötä entisen Pauligin omistajan sekä Fazerin entisen johtajan kanssa, mutta tätäkin kadehdettiin Posion päättäjissäkin ja kunnanjohdossa. Keskustelin kerran Ranuan kunnanjohdon kanssa, niin kyllä he ihmettelivät Posion kunnan toimia, ja totesivat, että jos alkujaankin Milazzo olisi tullut Ranuan Eläinpuiston kylkeen, niin Ranuan kunta
  olisi tukenut niin kuin tuki alkuvaikeuksissa viininvalmistajaakin, joka sitten lähti kasvuun.
  Pentik ja Mattiovi kehittävät omilla toimillaan yrityksiänsä. Posion kunnan elinkeinotoiminta on jämähtänyt paikoilleen, eikä ainakaan viimeiseen 15 vuoteen ole kehitystä tapahtunut.

 • Jos olette Posiolta lähteneet ja noin retostelette, mitä ihmettä työnnätte naamaanne sinne Posiolle? Pysykää siellä etelän hienoissa piireissä. Taitaa monia kuitenkin vetää kotiseutu joka on vielä puhdas ja rauhallinen ja ympäriä huikea luonto. Mutta kukin tyylillään. Ajattelin vain kirjoittaa tämän Helsingistä käsin ja katkerana. Mieli on takaisin, mutta muutamista henkilökohtaisista syistä muutto pohjoiseen on tässä vaiheessa vain kaukainen haave. Mutta sinne kaipaan.

 • Ei pahaa sanottavaa. Muutin posiolta v.98 ja hyvät muistot jäi.Muistan ne viikonlopun "pillurallit" kylillä. Discoiltana tuli jopa porukkaa naapurikunnista asti ja kylillä autoja ruuhkaan asti. Syksyllä tuli pyörähdettyä perjantai-iltana kylillä eikä näkynyt kun yks auto..Nuoriso katoaa ja se koskee kaikkua pikkukuntia. Ja se pilluralli ei ole enään muodissa😀

 • Mukvat muistot, poikuuskin lähti Posion Suonnankylällä eikä ollu ees juhannussimaa.

  • Saitkos pilluuu vai menetitkö oman takaportin neitsyytesi?


  • Ei se kerta homoksi tee.


  • Vai ei ollut Juhan nussimaa.


 • Ei se elämä etelässä mitään herkkua todellakaan ole. Monessa mielessä Posio ja senkaltaiset pienet syrjäiset paikkakunnat ovat hyviä. Harmi sinänsä että Posio ja Riisitunturin neitseelliset alueet ollaan menettämässä ahneen kaivosyhtiön jätemaaksi.
  En ole ite Posiolta mutta arvostan monellatapaa Posiotakin.
  Helsingin alueella elämä on loppujenlopuksi aika pinnallista. Kuvaavaa on se että aletaan katsoa kalenterista kun ehdotat kyläilyä. Halutaan korostaa omaa egoa ja "kiireistä" elämäntilannetta. Sellaset kaverit saa jäädä.

 • Sielloli ennen mustangejaki liikkeellä prallissa.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.