Tuloero ja asumiskulujen jakaminen

Vaikeaa:/

Olemme miehen kanssa asuneet 1,5 vuotta yhdessä ja suureksi ongelmaksi on koitunut raha-asiat. Olen itse osa-aikatyössä ja saan todella vähän palkkaa, mieheni saa neljä kertaa enemmän kuin minä. Monta tonnia kuussa siis. Maksamme puoliksi ruoan ja vuokran. Mies käyttää autoani työmatkoihin ja maksaa silloin tällöin kympin bensaa. Maksan itse kokonaan vakuutukset. Teen kaiken kotona, pyykkään, siivoan, teen ruoan.. Kaiken. Ylimääräistä rahaa minulle harvemmin jää, kun taas miehelle jää todella paljon. Hän käyttää jokaisen sentin harrastuksiinsa. Olemme puhuneet isompaan asuntoon muuttamisesta, mutta mies ei aijo joustaa asumiskuluissa yhtään. Kaiken on mentävä puoliksi. Itse etsin kokopäivätyötä, mutta sitä on ollut vaikea löytää. Olen ajatellut jopa eroa, sillä tällainen tarkan markan suhde ei tunnu hyvältä. Itse olen hänen työttömyysaikanaan maksanut koko vuokran ja auttanut parhaani mukaan rahallisesti. En tietenkään sano että hänen pitäisi kaikki maksaa, mutta jotenkin koen ettei meillä ole samanlainen elintaso.. Mitä sitten kun pitäisi lapsia tehdä? Hän ei varmaan suostuisi maksamaan mitään.. Mikä on tähän tilanteeseen on sopivin ratkaisu? Vai meneekö tämä ihan oikein? Kiitos jos jaksatte vastata!

229

7938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miesvm_1967

      Ei tuo ainakaan oikein mene vaikkei tuollaiseen tilanteeseen mitään lyhyttä ja nopeaa ohjettakaan tässä juuri keksi.. tai no pistä sille vaikka lasku kodinhoitotöistä mitä oot tehny, 70 euroa tunti niin oppii olemaan. Samoin kilometrikorvaukset auton käytöstä, kilometrikorvauksen tarkoitus on kattaa kokonaisvaltainen auton kuluminen, ei pelkästään polttoaineita. Jos kerran hankalaksi haluaa käydä niin..

      Oman käsitykseni mukaan, kun kerran on päätetty yhdessä elää, niin paremmin ansaitsevan olisi syytä huomioida toisen heikompi ansiotaso, siis jos nyt ylipäänsä toisesta välittää muutenkin kuin sex- ja kodinkoneena. Etenkin jos toinen on jeesannut silloin kun on itsellä ollut heikot ajat.

      Mihin on kadonnut parisuhteen yhteishenki? Eikö teidän pitäisi yhdessä rakentaa yhteistä elämää eikä laskeskella mitä kumpikin on ansainnut, omia pennejään ja tehdä asiasta ongelma. Raha katoaa joka tapauksessa mutta olisi hyvä että molemmille jää sen verran että saa hieman toteuttaa itseään sen avulla. Mielellään vielä yhdessä tehden, tuhlais vaikka yhteiseen lomareissuun tai ravintolailtaan tms.

      Jos suhde on noin lyhytaikainen ja jo tuossa jamassa niin kannattaa kyllä miettiä voiko asioita korjata vai onko ainoa vaihtoehto vain kitupiikkisuhteesta luopuminen.

      • Rahasuhteiden aikaa

        Rahasta se alkaa ja rahaan kaikki päättyy. Mietin vain, onko nykyinen huonovointisuus parisuhteissa tarkan kirjanpidon seurausta. Yksi ja toinen esittelee täälläkin kulujenjakosuhdetta ja tulojen käyttöprosentteja parisuhteessa. Siis onko tämä totta ihan aikuisten oikeasti??

        Omilla vanhemmillani rahat ovat aina olleet yhteisiä. Rahasta ei ole riidelty. Muistan muutamia yksittäisiä kertoja lapsuudesta, että YHTEISTEN rahojen riittävyydestä vanhemmat kävivät hieman kiihkeämpää keskustelua jonkin kulupiikin kohdalla, siinä kaikki. Onnellisia ovat olleet ja yhdessä edelleen - tietenkin.


      • japr3

        Aloittajalta maailman huonoin provo!!


      • 2b-smart

        Mies on perheen pää, eli jos miehen tulot riittää mukavasti perheenmenojen kattamiseksi, niin, hänen tulee siihen osallistua. Vaimo toki voi osallistua, mutta ei voi vaatia jos asiat ovat hyvässä mallissa. Toisaalta vaimon rooli on ensisijaisesti kasvattaa lapsia, niin, jos miehen tulot riittää mukavasti perheenmenojen kattamiseen, ei voi vaatia vaimon mennä töihin, mutta voi vaatia vaimon huolehtia lapsista ja yhteisestä kodista.

        Tämä malli helpottaa molempia osapuolia pärjäämään yhteisessä avioliittoelämässään, eli siitä ei synny stressiä tai paineita, että ehtisi hoitaa perheen jokapäiväiset asiat, kun jokaisella on omaa roolinsa ja tehtävänsä tässä liitossa. Toki, vaimoa ei voi kieltää menemästä töihin, mutta tulee muistaa hoitaa lapset ja kotityöt ensin. Toki miestäkään ei voi kieltää menemättä töihin, mutta tulee saada ensin perheen menot katetuksi.

        Vanhaa sanontaa joka pätee tässäkin: Jos laivaa ohjaa kaksi kapteenia, niin, se uppoaa.


      • MINULLA ON PIENET TULOT JÄIN ENNEN AIKOJAAN TYÖKYVYTTÖMYYS ELÄKKEELLE,AVIOMIES NAPUTTAA KOKO AJAN ETTÄ " SINÄ ET MAKSA MITÄÄN,MINÄHÄN ELÄTÄN SINUA " SANOIN PUOKUSTUKSEKSENI "MINÄHÄN SIIVOAN LAITAN RUOKAA PESEN PYYKIT KÄYN MYÖS KAUPASSA OSTAN RUOKAA KAIKKI PESU JA PUHDISTUS AINEET,JOULU JA ONNITTE§LUKORTIT MYÖS POSTIMAKSUT MAKSAN OSTAN LAHJAT,KUN MENNÄÄN SYNTTÄREILLE TMS." NIIN ARVATKAA MITÄ §RAKAS VASTAA !!?? "EN OO PYYTÄNY,MENE SINNE MISSÄ ON HYVÄ OLLA".NYT OLEMME OLLEET NAIMISISSA 6,5v .. MIES OMISTAA TALON JA KESÄMÖKIN JOKA LUOKITELLAA OKT:si.MISSÄÄN EI KÄÄYDÄ JOLLEN MAKSA OMAA OSUUTTANI,LAHJOJA TAI KUKKIA EI TULE KOSKAAN,EN OSAA EDES KAIVATA,ONKO JÄRKEE JATKAA KYLMÄÄ SUHDETTA?OLISI MUKAVA SAADA MIELI PITEITÄ.EN KUITENKAAN
        OLE LAISKA IHMINEN JA OSAAN LAITTAA RUOKAA JA RUOKA ONKIN AINUT ASIA JOSTA EN VIELÄ OLE SAANUT MOITTEITA !! MIEHENI ON KASVANUT USKON LAHKO KODISSA JA SE ON JÄTTÄNYT HÄNEEN LÄHTEMÄTTÖMÄN JÄLJEN SIINÄ LAHKOSSA EI NAISTA KUNNIOITETA OLKOON MITEN ON TIETYSTI SE ON IHMISEN LUONTEESTA KIINNI MITÄ HALUAA MUTTA OLEN PÄÄTTÄNYT ETTÄ EN ANNA ALISTAA ITSEÄNI.


      • dfxcghjik
        anki.1951 kirjoitti:

        MINULLA ON PIENET TULOT JÄIN ENNEN AIKOJAAN TYÖKYVYTTÖMYYS ELÄKKEELLE,AVIOMIES NAPUTTAA KOKO AJAN ETTÄ " SINÄ ET MAKSA MITÄÄN,MINÄHÄN ELÄTÄN SINUA " SANOIN PUOKUSTUKSEKSENI "MINÄHÄN SIIVOAN LAITAN RUOKAA PESEN PYYKIT KÄYN MYÖS KAUPASSA OSTAN RUOKAA KAIKKI PESU JA PUHDISTUS AINEET,JOULU JA ONNITTE§LUKORTIT MYÖS POSTIMAKSUT MAKSAN OSTAN LAHJAT,KUN MENNÄÄN SYNTTÄREILLE TMS." NIIN ARVATKAA MITÄ §RAKAS VASTAA !!?? "EN OO PYYTÄNY,MENE SINNE MISSÄ ON HYVÄ OLLA".NYT OLEMME OLLEET NAIMISISSA 6,5v .. MIES OMISTAA TALON JA KESÄMÖKIN JOKA LUOKITELLAA OKT:si.MISSÄÄN EI KÄÄYDÄ JOLLEN MAKSA OMAA OSUUTTANI,LAHJOJA TAI KUKKIA EI TULE KOSKAAN,EN OSAA EDES KAIVATA,ONKO JÄRKEE JATKAA KYLMÄÄ SUHDETTA?OLISI MUKAVA SAADA MIELI PITEITÄ.EN KUITENKAAN
        OLE LAISKA IHMINEN JA OSAAN LAITTAA RUOKAA JA RUOKA ONKIN AINUT ASIA JOSTA EN VIELÄ OLE SAANUT MOITTEITA !! MIEHENI ON KASVANUT USKON LAHKO KODISSA JA SE ON JÄTTÄNYT HÄNEEN LÄHTEMÄTTÖMÄN JÄLJEN SIINÄ LAHKOSSA EI NAISTA KUNNIOITETA OLKOON MITEN ON TIETYSTI SE ON IHMISEN LUONTEESTA KIINNI MITÄ HALUAA MUTTA OLEN PÄÄTTÄNYT ETTÄ EN ANNA ALISTAA ITSEÄNI.

        Ota ero ja pidä huolta, että saat kaikesta oman osuutes. Jääköön miehesi yksin tunteettomuutensa kanssa.


    • TRUEE

      Ei.. voi herranjumala mitä menoa taas. Onko sulla kovinkin lapsellinen/saita mies? Jos olisin itse tuossa tilanteessa niin minua suututtaisi ja kovasti. Oikeastaan en olisi enää tuossa tilanteessa vaan olisin jo lähtenyt. Katsopas itsekin nyt tuota tekstiäsi?? Mieti, kuinka monta euroa olet tuhlannut tuohon mieheen, ja mieti samalla miksi mies ei tuhlaa sinuun ja teidän hyvinvointiin. Miksi olet maksanut koko vuokran miehen opiskeluaikana???

      Jos saatte lapsia, ajatteletko että tilanne muuttuu? : / Ja mitä , maksaa bensoja autonkäytöstä? hah. Sanon tämän naisen rakkaudella, ota jalat alle ja juokse äkkiä tuon miehen luota. Jos se mies ei nyt viitsi kotitöitä tehdä niin ei se luultavasti sitä harrasta tulevaisuudessakaan. Älä suostu poljettavaksi, kaikilla on ihmisarvo!!

      • mynttinen

        Kolli kujalle välittömästi. Tuollaiselle "miehelle" ainoa koulutus, joka menee jakeluun.


      • 125

        Niin lisäisin TRUEE nimimerkin lisäksi, että sitten varmaan hoitaisit lapsennekin yksin ja mies harrastelisi. Luota vaistoon ja katso totuutta silmiin.


      • valitan, totuus
        125 kirjoitti:

        Niin lisäisin TRUEE nimimerkin lisäksi, että sitten varmaan hoitaisit lapsennekin yksin ja mies harrastelisi. Luota vaistoon ja katso totuutta silmiin.

        Mies hyväksikäyttää sinua, ap.


      • manitou

        Totta varmaan toinen puoli.

        Olisi mukava kuulla miehen versio aiheesta.


      • Ratto-Raili
        mynttinen kirjoitti:

        Kolli kujalle välittömästi. Tuollaiselle "miehelle" ainoa koulutus, joka menee jakeluun.

        Hi,hi rahattapa on moni veistoskin jäänyt kesken ja jopa kirves pysähtynytkin.


      • Miten menikään
        manitou kirjoitti:

        Totta varmaan toinen puoli.

        Olisi mukava kuulla miehen versio aiheesta.

        Niin kannattaa laskea tarkkaan, että maksatko todella 50/50. Ja jos ei mies maksa vakuutuksia autosta tai edes puolia, niin maksaako kenties jotain muuta mistä itse et maksa? Meillä miehellä oli usein fiilis, että hän maksaa enemmän. Luetteli, että mä maksoin vakuutuksen ym. mutta kun laskin omat maksamani laskut niin menikin aika fifty-fifty. En aina muistanut pitää tarkkaa kirjaa, että mitä olin maksanut. Jossain vaiheessa sitten isommista hankinnoista aloin pitämään. Nykyisin laitamme yhteiselle tilille saman verran rahaa ja sieltä maksetaan yhteiset laskut. Jos on jokin ylimääräinen lasku niin huolehdin, että laitan miehelle tai yhteiselle tilille tasan puolet siitä. Tuntuu toisaalta hölmöltä tämmöinen, mutta meillä vähentänyt riitelyä.

        Miten kauppalaskut puolitatte?


    • tuulimylly

      Miksi elat tallaisen miehen kanssa.Ota hyva ihminen nyt jalat alle ikuisiksi ajoiksi,koska tama ei ole rakkausliitto.Olet alistetussa asemassa ilman ihmisarvoa.Viela lapsia tallaisen egoistisen ei omaa napaa pidemmalle uroksen kanssa tekemaan.Hanskat naulaan ja menkoon vaikka kontaten toihin,siis tama uros.Tsemppia ja parempaa tulevaisuutta uuden miehen kanssa.

    • mek

      Ehdotappa mihellesi jos haluaa isomman asunnon niin asunnon omistuts menee sen mukaan mitä kumopikin maksaa eli maksa sinä 30% jos rahasi rittävät ja mies 70% ja omistussuhde menee samoilla proesemteilla. Ruuastakin maksat samassa suhteessa ja jos tulee sanomista niin toteat ihan suoraan että minun rahat eivät riitä isompaan osuuteen ja pidä puolesi näissä asioissa ja kyllä miehesi pitäsi osallistua tulojen suhteessa menoihinne koska se olis tasapuolista ja se siitä. Itse miehnä saan vajaan tonniin enemmän bruttona kuin naiseni ja maksan myös enemmän yhteisistä menoita.

      • Joskus isäntä

        Yhteisistä menoista toki voidaan maksaa tulojen suhteessa. Toiselle ei kuitenkaan pääsääntöisesti pidä maksaa omaisuutta omaksi vaan molemmilla tulee olla omat asuntolainat ja tilit. Sitten on yhteinen tili, jolle maksetaan kuukausittain esim. tulojen suhteessa.

        Nämä menee hankaliksi siinä vaiheessa, jos tulee ero tai toinen kuolee. Asiat kannattaa siis sopia paperilla ja avoparien kannattaa ehdottomasti tehdä keskinäinen testamentti ja henkivakuutuksen edunsaajaksi kannattaa nimetä avopuoliso "lähiomaisten" sijaan. Testamentin voi perua ja vakuutuksen edusnsaajaa vaihtaa, jos tulee ero.


      • tyhmäneuvo

        älä anna tyhmiä neuvoja. Vaimo ansaitsee kotityöllään puolet asunnosta.


      • kodinrakentaja
        Joskus isäntä kirjoitti:

        Yhteisistä menoista toki voidaan maksaa tulojen suhteessa. Toiselle ei kuitenkaan pääsääntöisesti pidä maksaa omaisuutta omaksi vaan molemmilla tulee olla omat asuntolainat ja tilit. Sitten on yhteinen tili, jolle maksetaan kuukausittain esim. tulojen suhteessa.

        Nämä menee hankaliksi siinä vaiheessa, jos tulee ero tai toinen kuolee. Asiat kannattaa siis sopia paperilla ja avoparien kannattaa ehdottomasti tehdä keskinäinen testamentti ja henkivakuutuksen edunsaajaksi kannattaa nimetä avopuoliso "lähiomaisten" sijaan. Testamentin voi perua ja vakuutuksen edusnsaajaa vaihtaa, jos tulee ero.

        Kuulostaa kovin vaikealta..

        Minä olen sitä mieltä, että jos yhdessä hankitaan talo niin en minä ainakaan rupea omistusosuuksia laskemaan. Kumpikin maksaa menoja oman maksukykynsä mukaan ja talouden menot sovitetaan talouden maksukyvyn mukaan.

        En minä ainakaan suostuisi katsomaan vierestä sellaista että toisen pitäisi luopua aivan kaikesta esimerkiksi työpaikan menetyksen vuoksi. Mieluummin itse luovun jostain. Jos saisi toista rakastaa, niin se on jotain sellaista että ihan varmana haluaa tehdä kaikkensa että toisella olisi hyvä.

        Ehkä jälkeenpäin voi ottaa päähän jos tulee ero.. Mutta raskasta sekin on jos koko elämä pitää suunnitella siltä varalta että jos tuleekin ero. Jos se tulee, niin sitten tulee ja sillä hetkellä voi varmaan itse kukin ruveta mielessään miettimään ja ehkä katumaankin mitä kaikkea onkaan tehnyt toisen hyväksi.. Vaan eihän sitä kaikkea saa takaisin perittyä kuitenkaan.


      • Joskus isäntä
        kodinrakentaja kirjoitti:

        Kuulostaa kovin vaikealta..

        Minä olen sitä mieltä, että jos yhdessä hankitaan talo niin en minä ainakaan rupea omistusosuuksia laskemaan. Kumpikin maksaa menoja oman maksukykynsä mukaan ja talouden menot sovitetaan talouden maksukyvyn mukaan.

        En minä ainakaan suostuisi katsomaan vierestä sellaista että toisen pitäisi luopua aivan kaikesta esimerkiksi työpaikan menetyksen vuoksi. Mieluummin itse luovun jostain. Jos saisi toista rakastaa, niin se on jotain sellaista että ihan varmana haluaa tehdä kaikkensa että toisella olisi hyvä.

        Ehkä jälkeenpäin voi ottaa päähän jos tulee ero.. Mutta raskasta sekin on jos koko elämä pitää suunnitella siltä varalta että jos tuleekin ero. Jos se tulee, niin sitten tulee ja sillä hetkellä voi varmaan itse kukin ruveta mielessään miettimään ja ehkä katumaankin mitä kaikkea onkaan tehnyt toisen hyväksi.. Vaan eihän sitä kaikkea saa takaisin perittyä kuitenkaan.

        Tietysti toista autetaan, jos hän jää vaikkapa työttömäksi. Mutta kun on lähtökohtaisesti omat rahat ja yhteiset rahat erikseen, ei niistä omista rahoista synny riitaa. Jos naimisiin mennään niin ehdottomasti tulee olla avioehto, koska ei voi tietää, miten toinen muuttuu vaikka 30 vuodessa. Avoliitossa taas kuolemantapauksessa homma menee kimurantiksi, kun vainajan vanhemmat ovat jaolla yhteisessä kodissa, jollei ole lapsia. Siksi niitä lappuja kannattaa tehdä kuntoon, kun yhteistä omaisuutta alkaa kertyä.


    • herää!!

      You name it -you bare it!

      "Teen kaiken kotona, pyykkään, siivoan, teen ruoan.. Kaiken."
      Olisko aika avautua että olet töissä myös kotona. Tuntihintasi on 45 e.

      Älä vaan mene tuolla linjalle. Älä opeta sitä rakkia tuohon. Tiedätkö kuka laittaa ruoan, pesee ja pyykkää kun olet vakitöissä. SINÄ!!

      • xxaaaaa

        Vai vielä 45 € / h. Sitä eivät ota siivousliikkeet edes Helsingissä.
        Itselläni on hieman keskivertoa parempi palkka, 22 €/h brutto tai hiukan päälle.
        Työt loppuvat yli 30 v uran jälkeen vuoden päästä.


    • eituumittään

      Muuta vaan sinne yksiöön laitakaupungille, siellä rahasi riittävät.
      Älä kiusaa miestä enempää, olette hiukan eri sarjassa.

      • grow up

        Olipa törkee veto. Toinen raataa kun orja kotona ja maksaa kaikesta vielä puolet. Oletko itse yksi noista sioista jotka luulee, että ilmainen piika tulee parisuhteen mukana? HÄH??


      • ei rakkautta

        Olette kämppäkavrit,jossa varakkaampi nauttii täyspalvelua, ilman että maksaisi työntekillä,hänelle hyvä homma,jos olet noin tyhmä.Parisuhde ei tarkoita hyötyä toisesta, jos mies rakastaisi sinua ei toimisi noin ilkeesti, mutta olethan itse tyytynyt kaikkeen .Etsi parisuhde.Toisaalta näinkö se menee , vähävaraiset yhdessä niukasti elää ,ja varakkaat jakaa elämäänsä, jolloin eriarvoisuus ihmisillä kasvaa.Köyhät ja rikkaat erisarjoissa


      • I.säntä
        grow up kirjoitti:

        Olipa törkee veto. Toinen raataa kun orja kotona ja maksaa kaikesta vielä puolet. Oletko itse yksi noista sioista jotka luulee, että ilmainen piika tulee parisuhteen mukana? HÄH??

        Tottakai tulee. Mitä kuvittelet, tasa-arvoista parisuhdettako? Parisuhdehan on juuri sitä!


      • surullista
        I.säntä kirjoitti:

        Tottakai tulee. Mitä kuvittelet, tasa-arvoista parisuhdettako? Parisuhdehan on juuri sitä!

        Monikin on käsittänyt ihan väärin tämän perinteisen jaon, jossa kotityöt kuuluivat naisille.. Nykyään ei ymmärretä, että sehän perustuu siihen että miehen kuuluu olla hyvä naiselleen, ottaa hoidettavakseen ne raskaimmat ja epämukavimmat työt.

        Onhan se kotityökin ollut raskasta, kun lapsia on ollut paljon, vesikin on täytynyt kantaa, eikä talo ole pysynyt lämpimänä ilman jatkuvaa lämmittämistä. Silti, onko se ruuanlaitto, lastenhoito ja kodin lämpimänä pitäminen ollut lähellekään yhtä raskasta kuin vaikkapa metsätyöt?

        Se ajatus valkeni minulle noin 14 vuotiaana, kun mökillä lampsin metsään kirveen ja sahan kanssa.. Siinä sattumalta rupesin miettimään millaista elämä oli ollut siellä, silloin kun se vanha talo oli vielä jonkun koti. Silloin oli kesä, mutta tiesin sen verran vanhoista tavoista ja töistä, että yleensä metsätyöt tehtiin talvella. Kesät olivat enemmänkin maatöiden aikaa. "Miesten työt" ovat useimmiten olleet ulkotöitä, ne ovat olleet raskaita ja niitä on tehty usein kelistä riippumatta. Silloin ymmärsin, että varmasti monikin mies olisi mieluusti jäänyt hellan viereen lämpimään. Se asia mikä ajaa miehen ulos, säällä kuin säällä, on rakkaus ja kunnioitus naista kohtaan.

        On surullista nähdä miten monet vanhat perinteet ovat lopulta kääntyneet itseään vastaan. Se että joskus mies rakasti naista niin, ettei olisi halunnut tämän joutuvan tekemään niitä kaikkein raskaimpia töitä, muuttuikin halveksunnaksi. Luuloksi ettei nainen edes pystyisi "miesten töihin".. Useampaankin uskontoon kuuluu tapoja joiden tarkoitus oli suojella naista, mutta niistä tulikin sääntöjä joita käytetään naisten alistamiseen.


    • määmy

      Aluks, jos auto ei oo sulle välttämättömyys, myy se vaik miehelles. Tai laskuta jo mainitut km-korvaukset 0,45 €/km.
      Isompaan asuntoon ei kandee muuttaa, eikä vedota "Maksoin laskut ku olit työtä vail", voi tulla "Oma syys ku maksoit".


      Helpoite pääset ku eroatte, sillä löysempään suuntaan miehen piheys ei mee.

    • itse jo loukussa

      Onko vuokrasopimus siis teidän molempien nimissä?

      " Itse olen hänen työttömyysaikanaan maksanut koko vuokran ja auttanut parhaani mukaan rahallisesti."

      Vetoat tähän ajanjaksoon ja siihen että tuossa valossa tämän hetkinen tilanne ei ole reilu sinulle. Pyydät hyvitystä näistä ajoista nyt. Jos kehtaa vielä hanata vastaan, lähdet salaa hakemaan itsellesi uutta asuntoa.

      Koska tilanteesi ei rahallisesti ole kovin hyvä, voit hakea asuntoa kaupungilta vedoten kiireellisyyteen päästä irti hyväksikäyttävästä asuinkumppanista. Muista, että voit myös pienituloisena saada asumistukea.

      Toimi NYT! Tai pyyhit toisen karvaista pyllyä vielä vuosikymmenen päästäkin, ja silloin sinulla on jo minipossuja tuon hyväksikäyttävän sian kanssa. Mieti NYT!

    • Herää JO

      Ilmainen piika, sitä sinä olet. Hei, on ihan ok olla rakastunut, muttei tyhmä ja rakastunut. Nyt kotityöt jakoon heti, tai saat tehdä kaiken vielä kun oot työntänyt tuolle pomolle vielä pari samanlaista kakaraa.

      Miehen täytyy siis maksaa puolet autosta ja tehdä osan kotitöistä. Siltä pohjalta voitte lähteä laventamaan suhdetta höllemmäksi jos onnistuu..... mutta arvosta itseäsi nyt hiukan enemmän, koska jos sinä et sitä tee, ei tee muutkaan.

    • Oikeudenmukainen

      Asumme avovaimoni omistamassa asunnossa, oma asuntoni on vuokralla. Kaikki talousmenot jaamme puoliksi, myös vaimoni omistaman asunnon vuokran koska ansaitsemme suunnilleen yhtä paljon. Olisikohan minun vielä kohtuullista antaa puolet vuokralla olevasta asunnostani saamastani tulosta vaimolleni?

      • Nyt en ymmärrä

        Vaimon omistamasta asunnosta vuokraa?!


      • en kans ymmärrä
        Nyt en ymmärrä kirjoitti:

        Vaimon omistamasta asunnosta vuokraa?!

        Ota nyt selvää oliko hän naimisissa vai ei. Välillä höpisi vaimostaan ja avovaimostaan. Voi olla että kysymyksessä oli polygaminen suhde tai hänellä on rakastajakin.


      • juuri näin
        Nyt en ymmärrä kirjoitti:

        Vaimon omistamasta asunnosta vuokraa?!

        " Vaimon omistamasta asunnosta vuokraa?! "

        Tarkoitti kai yhtiövastiketta.

        " Kaikki talousmenot jaamme puoliksi, myös vaimoni omistaman asunnon vuokran koska ansaitsemme suunnilleen yhtä paljon. "

        Toi on miehen puhetta.


      • oikeus ja kohtuus
        Nyt en ymmärrä kirjoitti:

        Vaimon omistamasta asunnosta vuokraa?!

        Voihan sitä nimittää miksi vaan, mutta ilman muuta kuuluu jakaa asumiskulut on sitten avo-tai avioliitossa. Asumisesta koituu kustannuksia aina. Ja sellaisia joita ei välttämättä tule ajatelleeksi. Ilman muuta pitää osallistua kaikkiin kuluihin ja tehdä niistä järkevä sopimus.

        Tiedän lähipiiristä yhden tapauksen olivat avoliitossa liki 10v (ero tuli hiljattain). Mies muutti avovaimon omistamaan taloon, josta tietysti velkaa. Mies laittoi oman kaksionsa vuokralle. Mies alkoi osallistumaan talon kustannuksiin ja maksoi vaihtelevassa määrin kuukausittain kuluja. Ja ruokakuluja laskelman mukaan, kun naisella kaksi lasta, miehellä ei. Jonain kk:na oli enemmän kuluja kuin toisena. Kun ottaa huomioon kiinteistöverot, sähkölaskut jne...

        Pitää huomioida sekin, että yksi ihminen kuluttaa myös pintoja ja tekstiilejä, kuten vuodevaatteet pyyhkeet ym jos ne on asunnonhaltijan.. Niistä maksamme myös jos yövymme hotellissa, eli jos asut vuosia asunnossa kuin asunnossa kuluttaa kaikenlaista. On oikein osallistua kuluihin, kun asutaan yhdessä. Ja niistä kannattaa sopia ajoissa ja toimia yhteistyössä.


      • kaksin1

        Voihan olla että hän katsoo että se on sinun tuloasi, ja koska maksat myös yhtiövastikkeen eli vuokran puoliksi hänen asunnosta. Mihin yleensä olet käyttänyt asunnostasi saamat vuokrarahat, jos ne menee elämiseen, niin ei tarvetta jakoon. Jos yhteiseen matkaan tai muuhun yhteiseen tekemiseen niin ei jakoon. Jos vain sinun käyttöön niin voisit tarjota hänelle niistä puolet.


      • oikeudenmukaisuus?

        Jos haluat olla oikeudenmukainen, pitää yhtiövastikkeen lisäksi maksaa jotain lattian ja huonekalujen, tekstiilien kulumisestakin jne... lisäksi sähköstä ja vedestä...


    • mikämiessulla

      Aika sika sulla miehenä.. Me kun muutettiin miehen kanssa yhteen, oli selvää, että kumpikin maksaa elinkustannuksista suhteessa omaan palkkaan. Eli jos minun palkkani oli reippaasti pienempi kuin mieheni, niin maksoin myös laskuista ja ruuasta yms reippaasti vähemmän kuin mieheni. Eli meillä meni niin, että mies pisti taloustilille joka kuu 900e, ja minä 400e. Sieltä sitten maksettiin kaikki yhteiset talousmenot. Ja niinhän sen pitääkin mennä! Jos ei miehesi sitä tajua, niin heitä mies ulos!

      • kulut tasan....

        Johan on pöljä mies, jos tuollaiseen jakoon suostuu. En näe mitään syytä, miksi ei kumpikin maksaisi 650eur. Vai meinaatko, että myös kulutat tuossa samassa suhteessa. Tuo sinun mainitsemsi toimintamalli on niin naisen logiikkaa että....


      • nainen 55v
        kulut tasan.... kirjoitti:

        Johan on pöljä mies, jos tuollaiseen jakoon suostuu. En näe mitään syytä, miksi ei kumpikin maksaisi 650eur. Vai meinaatko, että myös kulutat tuossa samassa suhteessa. Tuo sinun mainitsemsi toimintamalli on niin naisen logiikkaa että....

        Ei siinä mitään pöljää ole. Kyse on sitoutumisesta toiseen ja yhteiseen perheeseen. Rahat ovat kutakuinkin yhteisiä, tosin ainahan jokaisella henkilökohtaisiakin kuluja ja rahoja silti on. Mutta periaatteessa, jos talous on yhteinen, silloin eletään yhteisten tulojen mukaan. Meillä ainakin aikoinaan nuorempana, minä oli se huonompituloinen, opiskelujen takia ja uran alussa. Sitten taisin välillä olla isompipalkkainen ja taas vuorostaan mieheni myöhemmin. Nyt hän on eläkkeellä ja minä olen se, joka tuo yhteiseen pesään enemmän rahaa. Väitänpä, että tässä yhteistaloudessamme olemme saavuttaneet tilanteen, että varallisuutta on enemmän kuin sitä olisi jäänyt yksittäistalouksissamme. Ja lapsetkin on kasvatettu aikuisiksi, heitä on tuettu ja tuetaan aina kun tiukka paikka tulee.
        Ei todellakaan ole mitään pöljää. Aiemminhan oli tyypillisesti niin, että mies oli perheenelättäjä, nainen hoiti kotia ja lapsia. Onneksi tilanne on toinen nykyisin ja pikkuhiljaa naistenkin palkat ovat nousemassa lähemmäs miesten palkkoja, tasoissakin ovat. Me ainakin olemme aina kokeneet olevamme "yhteisyritys", kai se osaltaan lujittaa suhdettakin. No joskus se tietysti voi olla huonokin asia,jos toinen on riippuvainen toisesta.


      • Niin kenen kulut...
        kulut tasan.... kirjoitti:

        Johan on pöljä mies, jos tuollaiseen jakoon suostuu. En näe mitään syytä, miksi ei kumpikin maksaisi 650eur. Vai meinaatko, että myös kulutat tuossa samassa suhteessa. Tuo sinun mainitsemsi toimintamalli on niin naisen logiikkaa että....

        Enpä ole vielä nähnyt miestä, joka syö yhtä vähän kuin minä. Omaan mieheeni verrattuna syön ruokailtaessa yhdessä 1/3 siitä, mitä hän ja sen lisäsi hän syö paljon välipaloja. Samoin ruokamieltymykset eroavat.Hän syö valmiiksi maustettuja rahkoja, makupaloja, leikkeleitä, juustoja, katkarapuja, mätiä ym. En juo olutta, kivennäisvettä tai tuoremehuja, minulle riittää hanavesi. Viinipullosta juon 1/3 ja väkevät ei minulle maistu. Hänen urheiluvaatteensa pyörii päivittäin koneessa, samoin muita vaatteita. Esim vrt miesten kalsarit kokoa 54 ja naisten stringit kokoa s. Siis pesuaineen kulutus on toista luokkaa kuin minun. Hän oleilee saunassa ja suihkussa pitkiä aikoja päivittäin. Minulle riittää lyhyt saunottelu 1-2 kertää viikossa ja suihkussa en turhia viivyttele.
        Mies kuluttaa aikaansa tietokoneella, telkkarin äärellä; siis kuluttaa sähköä. Sillä välin minä teen ruokaa tai olen lapsieni kanssa.
        En ymmärrä, jos joku voi tulkita meidän kuluttavan saman verran.


      • prprprprpr
        kulut tasan.... kirjoitti:

        Johan on pöljä mies, jos tuollaiseen jakoon suostuu. En näe mitään syytä, miksi ei kumpikin maksaisi 650eur. Vai meinaatko, että myös kulutat tuossa samassa suhteessa. Tuo sinun mainitsemsi toimintamalli on niin naisen logiikkaa että....

        Niin, tuossa ero on vielä melko inhimillinen, mutta entäs sitten jos toinen tienaa vaikka 2000 eur/kk ja toinen vaikka 15000 eur/kk (tai että toisella ylipäätään on millä mälllätä enemmän, varallisuutta vaikka ja tuloja sitä kautta). Tuossa ON mietittävä monenlaista. Enemmän tienaava voi haluta asua asunnossa jonka lainanlyhennys ja vastike on jopa enemmän kuin vähemmän tienaavan käteen jäävä osuus. Kumpi tinkii? Esim. 2000 tuloilla ei paljon hilluta jos kaikki halutaan menevän ihan 50/50 niin sitten asuinpaikkakin on valittava vähemmän tienaavan ehdoilla.

        Niin, luulen, että monella tulee tässä ei ei ei mieleen. Kyllä minä itse ainakin maksaisin enemmän vuokrasta yms, jos pääsen asumaan alueelle mistä tykkään/lyhyt matka töihin yms. kuin että menisi heikommin tienaavan mukaan.

        Kait joku ymmärsi pointin. Mutta jos esim. puolisoni haluaisi korkeilla tuloillaan asua jollain loistoalueella superkalliissa asunnossa ja vaatisi minua maksamaan puolet - EI onnistu! Millä rahalla??? Minusta tämäntyyppinen juttu on se asian ongelma.


    • paljon korjaamista

      Nyt ei mene oikein, ei sinne päinkään. Mies on aivan keskenkasvuinen. Jos on yhteinen elämä, on yhteinen talous ja yhteiset tulot ja yhteiset menot. Teillä ei näytä olevan näistä oikein mitään. Miksi muuten asutte yhdessä?

    • 34 v mies

      Todellakin olette vasta avoliitossa. Ehkä miehesi ei ole lainkaan varma että hän haluaa viettää loppu elämäänsä kanssasi kun pistää sinut maksamaan vähistä rahoistasi tasan puolet ja ylikin (auton vakuutus ja kyllähän se auto käytössä kuluu). Muuttaa hän nyt selkeästi ainakaan halua kun on tehnyt selväksi että sinun olisi isommasta kämpästäkin maksettava puolet mihin sinulla selkeästi ei ole edes varaa.

      Suosittelisin että kysy häneltä suoraan että miten vakavissaan hän on suhteen kanssa? Jos ei osaa sanoa mitään, niin se vastaus kyllä jo kertoo että hän ei ole vakiintumassa kanssasi ikinä. Voi tietenkin olla että miehesi on sairaanloisen pihi ja minäkeskeinen persoona. Kannattaako tuollaisen miehen kanssa edes hankkiä mitään lapsia kun hän vaikuttaa vähintään epäkypsälle materialistille.

      By the way pistä hänet ostamaan itselleen oma auto kun varaa hänellä nähtävästi on. Mikä oikeus hänellä on elää sinun siivelläsi auton suhteen. Tämä on tasan hänen oma päätöksensä :)

    • epäreilulta kuulosta

      Kuulostaa epäreilulta. Kaikki menot ja kotityöt pitäisi hoitaa 50-50 %, myös auton vakuutukset, verot ym. Lisäksi miehen pitäisi maksaa takasin sun sponsaamat rahat, silloin kun hän ei ollut työssä.

      Itse en ole sillä kannalla, että enemmän tienaavan pitäisi enemmän maksaa, mutta puolet olis aika kohtuullista.

    • kiltti mies.

      Pärjäisit itse yksin paremmin. Miehes on idiootti ja käyttää sinua hyväksi. Miehes kuuluis maksaa isomman osan kuluista ja olet hölmö jos aiot sietää tuollaista.
      Ei se rakasta sua yhtään ja en tajua miksi olet sen kanssa.

    • Mietihän asioita

      Parisuhteessa menot maksetaan tulojen mukaisessa suhteessa ja molempien elintason täytyy olla samalla tasolla.

      Näin meillä, ja mieheni ansaitsee 7 kertaa enemmän kuin minä.

      Perustuuko suhteenne taloudelliseen hyväksikäyttöön vai rakkauteen?

      • mitesteilla

        Niin, mites on? Perustuuko sinun suhteesi taloudelliseen hyväksikäyttöön vai rakkauteen? Kaikki ei ole aina niin mustavalkoisesta kuin itsestä saattaa tuntua ;)


      • loi-siat

        Oma siskoni on loisinut miesystävänsä ja siis nykyisen miehensä siivellä koko ikänsä. Ei sopisi omaan elämän tyyliin yhtään. Ilmankos miehensä on niin nuuka kaikille muille. Rouva tulee kalliiksi ylläpitää kun vaatii viihdykettä joka viikonloppu :)


      • tytsä 78

        Ei mun mielestä 1,5 vuoden jälkeen pidä vielä täysin elättää ketään, suhde on vielä uudehko. En itse ainakaan kehtaisi elää kumppanin tuloilla noin aikaisessa vaiheessa.

        Mutta tiedän kyllä monia perheenäitejä, jotka hengaa kotona niin kauan kun mies vaan maksaa. Yksikin perhetuttu elää miehensä rahoilla vaikka lapset jo kouluiässä. Kyllä mua jo nolottais olla noin toisen armoilla.


      • madeinheaven
        tytsä 78 kirjoitti:

        Ei mun mielestä 1,5 vuoden jälkeen pidä vielä täysin elättää ketään, suhde on vielä uudehko. En itse ainakaan kehtaisi elää kumppanin tuloilla noin aikaisessa vaiheessa.

        Mutta tiedän kyllä monia perheenäitejä, jotka hengaa kotona niin kauan kun mies vaan maksaa. Yksikin perhetuttu elää miehensä rahoilla vaikka lapset jo kouluiässä. Kyllä mua jo nolottais olla noin toisen armoilla.

        No hei ruvetaanko suhteeseen. Voisit olla kotiorjani ja samalla pummisin autosi käyttööni ihan koska minulle itselleni vain sopisi. Säästäisin siinä bensarahat töihin mennessäsi. Kyllä minulle sopisi että sinä eläisit kädestä suuhun ja et ainakaan pääsisi lihomaan. Itse tietenkin vetelisin sohvalla bisseä kaikki vapaapäiväni ja marisisin että missä mun ruoka on.


      • Hymyilyttää
        mitesteilla kirjoitti:

        Niin, mites on? Perustuuko sinun suhteesi taloudelliseen hyväksikäyttöön vai rakkauteen? Kaikki ei ole aina niin mustavalkoisesta kuin itsestä saattaa tuntua ;)

        Menimme molemmat tyhjätaskuina naimisiin ja jo tulloin sovimme, että tuleva perheemme on yksikkö, jossa kaikki on yhteistä.
        Eli rakkaussuhteemme on kestänyt jo 25 v. ja hyvin on toiminut:)

        Yhteiset tilit ovat toimineet erinomaisesti.


      • tytsä 78
        madeinheaven kirjoitti:

        No hei ruvetaanko suhteeseen. Voisit olla kotiorjani ja samalla pummisin autosi käyttööni ihan koska minulle itselleni vain sopisi. Säästäisin siinä bensarahat töihin mennessäsi. Kyllä minulle sopisi että sinä eläisit kädestä suuhun ja et ainakaan pääsisi lihomaan. Itse tietenkin vetelisin sohvalla bisseä kaikki vapaapäiväni ja marisisin että missä mun ruoka on.

        En tajua miten liittyi kommenttini... En halua loisia toisen rahoilla, enkä halua että omillanikaan loisitaan.... Onko tää jotenkin vaikea yhtälö?? Meillä menee jako ihan oikein näin kuuden vuoden yhdessä olon jälkeen -kiitos vaan.


      • pappa betalar
        Hymyilyttää kirjoitti:

        Menimme molemmat tyhjätaskuina naimisiin ja jo tulloin sovimme, että tuleva perheemme on yksikkö, jossa kaikki on yhteistä.
        Eli rakkaussuhteemme on kestänyt jo 25 v. ja hyvin on toiminut:)

        Yhteiset tilit ovat toimineet erinomaisesti.

        Muakin huvittaa. Mies kantaa rahat nainen shoppaa. Ja sitten monet naiset kutsuu tätä yhteistiliksi :)))


      • muuttaakoo
        tytsä 78 kirjoitti:

        En tajua miten liittyi kommenttini... En halua loisia toisen rahoilla, enkä halua että omillanikaan loisitaan.... Onko tää jotenkin vaikea yhtälö?? Meillä menee jako ihan oikein näin kuuden vuoden yhdessä olon jälkeen -kiitos vaan.

        Muutat erilleen ja etsit samanlaisen,jolla yhtä pienet/suuret tulot. Elätte köyhänä vuokrayksiössä jossain laitakaupungilla.


      • höh
        loi-siat kirjoitti:

        Oma siskoni on loisinut miesystävänsä ja siis nykyisen miehensä siivellä koko ikänsä. Ei sopisi omaan elämän tyyliin yhtään. Ilmankos miehensä on niin nuuka kaikille muille. Rouva tulee kalliiksi ylläpitää kun vaatii viihdykettä joka viikonloppu :)

        Miksi miehen pitäisi muille kuin lapsilleen ja vaimolleen maksella?


      • Kaakelit
        mitesteilla kirjoitti:

        Niin, mites on? Perustuuko sinun suhteesi taloudelliseen hyväksikäyttöön vai rakkauteen? Kaikki ei ole aina niin mustavalkoisesta kuin itsestä saattaa tuntua ;)

        Hyvä pointti! Ei enemmän tienaavan kuulu maksaa yhtään enempää kuin toisenkaan, menot ja kotityöt kun tehdään 50% kumpikin niin silloin kumpikaan ei "hyväksikäytä" kumpaakaan.


      • yhdess1
        Hymyilyttää kirjoitti:

        Menimme molemmat tyhjätaskuina naimisiin ja jo tulloin sovimme, että tuleva perheemme on yksikkö, jossa kaikki on yhteistä.
        Eli rakkaussuhteemme on kestänyt jo 25 v. ja hyvin on toiminut:)

        Yhteiset tilit ovat toimineet erinomaisesti.

        Meillä kanssa samaan tyyliin.12 vuotta yhdessä.


      • Äimänkäki

        Viestisi on ristiriitainen. Jos siis sinä tienaat tonnin ja miehesi 7 kertaa enemmän eli 8 tonnia ja jos menonne ovat esim 4 tonnia, niin miehesi siis maksaa niitä tulojenne mukaisessa suhteessa 8/9 eli 3555 € ja sinä 445 €. Tällöin sinulle jää 555 € ja miehellesi 4445 €. Eihän teillä silloin ole sama elintaso, vai eikö säästöön jääviä rahoja lasketa?


      • ALISTAVA AKKA

        hei mietihän asioita ennen kuin muita opastat! teillä näköjään sinä hyväksikäytät nahjusmiestäsi! taidat olla feministi! ei sinun elintasosi pidä olla kuitenkaan sama kuin miehesi noin suurilla tuloeroilla... jätä ees miehellesi thai-hierontaan rahaa kun on ne ansainnut...


      • Osta isompi pipo!
        pappa betalar kirjoitti:

        Muakin huvittaa. Mies kantaa rahat nainen shoppaa. Ja sitten monet naiset kutsuu tätä yhteistiliksi :)))

        Tämän kommentin muistavat sanoa ne pennin venyttäjät, joiden naama on kurtistunut ennenaikaisesti pinkeän elämäntyylin seurauksena. Minua "huvittaa" myös epälooginen kuvitelmasi, että kahden tyhjätaskun liitto tuottaa automaattisesti hyvin tienaavan miehen ja tuhlaavaisen vaimon! Yhä useampi nainen tienaa miestään enemmän. Jos ei sitten olla tasatuloisia.

        No, onneksi yhteistilillisten, onnellisten avioparien rauha ei häiriinny kaltaistesi katkeroiden olemassaolosta. He hymyilevät todennäköisesti sinullekin, kun kohtaatte. :)


      • Mitä on tasa-arvo!
        Kaakelit kirjoitti:

        Hyvä pointti! Ei enemmän tienaavan kuulu maksaa yhtään enempää kuin toisenkaan, menot ja kotityöt kun tehdään 50% kumpikin niin silloin kumpikaan ei "hyväksikäytä" kumpaakaan.

        Lasketaan sitten kanssa, kumpi syö enemmän ja mitä syö. Kumman vaatteet vie enemmän tilaa pesukoneessa, kuka kuluttaa sähköä, saippuaa, jne. Kokemukseni mukaan harvassa perheessä nainen syö enemmän!


      • kertotauluako?
        Äimänkäki kirjoitti:

        Viestisi on ristiriitainen. Jos siis sinä tienaat tonnin ja miehesi 7 kertaa enemmän eli 8 tonnia ja jos menonne ovat esim 4 tonnia, niin miehesi siis maksaa niitä tulojenne mukaisessa suhteessa 8/9 eli 3555 € ja sinä 445 €. Tällöin sinulle jää 555 € ja miehellesi 4445 €. Eihän teillä silloin ole sama elintaso, vai eikö säästöön jääviä rahoja lasketa?

        Nyt en ymmärrä, että 7 kertaa tonni olisi 8 tonnia...


    • Menaiset

      Tilanne kuin serkullani. He ovat olleet naimisissa 20 vuotta ja kaksi lasta. Siinä on herra ja narri ja narrilla alkaa terveys pettää. Normaaleja miehiäkin on tarjolla, vaihda. Heti. Ja yksinkin on parempi. Muuten menee fyysinen terveys, ja lopulta psyykkinenkin.

    • Kokeile avioliittoa

      Katoppas vaan, onko jätkällä pokkaa mennä sun kanssas oikeesti naimisiin ilman
      avioehtoa ja jakaa puolet valtakunnasta kun aviossa taitaa voida mennä ainakin
      osa omaisuudesta ynnä muusta maallisesta puoliksi?
      Sinuko tässä täytys kosia? Tommosta?

    • sdfsdfsdfs

      Jätä se luuseri ja hanki kunnon Mies.

    • Santeri Normaali

      Puoliksi ne yhteiset kustanukset tietenkin normaalisti, mutta tämä ukkosi ei kyllä omaa mitään myötä tuntoa sinua kohtaan elikkä taitaa olla jonkun sortin psykopaatti. Käyttää härskisti sinua hyväkseen suurista tuloistaan huolimatta. Lisäksi jos kaikki rahat menee taivaan tuuliin, harrasteluun niin onpa äijä. Suosittelen pikaista eroa. Tulevaisuus tuon kanssa ei ole mukavaa. Pilaat elämäsi.

    • CEce mies

      Ota avio ero , mies joutuu maksamaan sulle toimeen tulotukea , kun sun elin tasoa saa laskeaa , se lasketaan sun aviopuolison yheisistä tuloista , Jaettuna kahdella miinus kulut , sen jälkeen valkaa sen kunnon äijä joka jaksaa keittiössä , olohuoneessa ja makkasissa

      • Eu.ssSf mies

        Ei noi ollut avioliitossa tän palstan nimi on avoliitto.
        Avioliitolla ja avoliitolla on yhä vissi ero vaikka lakia onkin hiukan muutettu.


      • kosto paikallaan
        Eu.ssSf mies kirjoitti:

        Ei noi ollut avioliitossa tän palstan nimi on avoliitto.
        Avioliitolla ja avoliitolla on yhä vissi ero vaikka lakia onkin hiukan muutettu.

        Onko ongelma? Täytyy tietenkin mennä ensin naimisiin ennen kuin voi erota.


      • ei voi käsittää
        kosto paikallaan kirjoitti:

        Onko ongelma? Täytyy tietenkin mennä ensin naimisiin ennen kuin voi erota.

        "Täytyy tietenkin mennä ensin naimisiin ennen kuin voi erota."

        Käsittämätön aivopieru. Eikö seurustelusuhteen päättäminen ole ero? Mikä se sitten on? *Avioeron* voi ottaa vain avioliitossa. *Avoeron* voi ottaa vain avoliitossa.


    • äidinpikkupoika

      MINÄMINÄMINÄMINÄ-"mies"

    • Katsokaa peiliin

      Ei kai sen takia miehen kanssa kimppaan muuteta, että eletään sen siivellä. Sulla on itselläs mahdollisuus päästä hyviin hankkeisiin, kun hankit itselles kunnon ammatin ja lopetat tollaset osa-aikatyöt ja teet töitä 8 tuntia päivässä. Joskus tuntuu, että ei naiset halua muuta kuin hyötyä miehestä ja jättää ittensä kouluttamatta. Sitten vaan kotiin ison mukulalauman kanssa ja saadaan kotihoidon tukea about 230 euroa kuussa käteen, mutta eihän naisen tarviikkaan tienata enempää...onhan sillä mies.

      • kahden äiti

        Taisit unohtaa, että mies se tässä suhteessa on hyväksikäyttäjä, joka on elänyt avopuolisonsa siivellä työttömyysaikanaan.


      • Mies sanojensa takaa

        Kouluun ja äkkiä kun ei ole lapsiakaan! Äijän vuoro tukea asumis kuluissa ja hankkia kiesi. Vuoroin kylässäkin käydään.
        Pienet tuloerot ei maailmaa kaada varsinkaan kun molemmilla on töitä oikeassa työelämässä eikä vain toisen ilmaisena orjana.


      • nainen 41 v

        'Olen samaa mieltä. Miksi ihmeessä 2000-luvulla naisen pitäisi elää miehen siivellä vain siksi että on nainen? Naiset kouluttautuvat keskimäärin pidemmälle, ovat parempia koulussa jne. Mihin katoaa työinto kun mies löytyy? Yleensä toki ensin tehdään pari lasta että mies on saatu varmuudella nalkkiin ja sitten heitetään hanskat tiskiin ja työnteko jätetään muille.

        Tehdään jotain kivaa pikku osa-aikatyötä mistä saa vain suolarahat, miesparan raataessa pitkiä työpäiviä ja kotona akka ei muuta kuin marisee ja kasvattaa ahteriaan. Sen nähnyt.


      • Mennyttä rahaa
        kahden äiti kirjoitti:

        Taisit unohtaa, että mies se tässä suhteessa on hyväksikäyttäjä, joka on elänyt avopuolisonsa siivellä työttömyysaikanaan.

        Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään. Mitäs maksoi, ei toisen tarvitse sortua samaan.

        Olen minäkin aikanaan panostanut ex-vaimoon. Vaimo otti ja lähti, rahoja en saanut takaisin.


    • kahden äiti

      Mies käyttää sinua törkeästi hyväkseen ja annat sen tapahtua. Miksi?

      Laita stoppi heti tuolle hommalle. Ensinnäkin miehellä ei ole enää lupaa käyttää autoasi ilman kunnollista korvausta. Lisäksi hänen tulee kustantaa isompi osa menoista nyt vuorostansa, koska sinäkin olet tehnyt niin aikoinasi hänen taloutensa ollessa tiukoilla. Lopuksi vielä miehen on alettava osallistumaan kotitöihin.

      Jos mies ei näihin suostu, niin suosittelen eroamaan. Älä missään nimessä vain hanki tuollaisen luuserin kanssa lapsia, koska sitten vasta kuse.ssa oletkin. Käyt töissä, hoidat yksin lapset ja kodin ja maksatkin vielä kaikesta. Pelkästään kahden lapsen hoitomaksut nielevät yli 500 e/kk.

    • henryy

      Minä elätän hyvällä omatunnolla avovaimoa ja lapsiamme, eli elämme käytännössä minun eli miehen tuloilla. En näe tässä ongelmaa, sillä tienaan tarpeeksi ja mielestäni katson ennemmin naista täällä kuin olen katsomatta hänen paahtaessa huonopalkkaista työtä.

      Laita hyvä ihminen mies vaihtoon ennen kuin on myöhäistä ja saatte lapsia, jolloin siitä elämästä tulee vielä kauheampaa jos joudut pienistä tuloista maksamaan vielä enemmän. Mitään tukiahan et tule saamaan avopuolisosi tuloista johtuen.

    • joku3

      Jos kerta miehesi ei halua että kaikki on yhteistä, ei hänellä sillon tarvitse olla käyttöoikeutta autoosi. Katot paljo autovuokraamot velottaa ja pistät miehelles saman hinnan auton käytöstä. Ruuan alat tekemään vaan itselles ja miehes saa tehä ite tai maksaa ravintolahinnan mukasia maksuja siitäkin. Pyykeistä peset vaan omas jne.. Miehes joka tajuu et jos asutaan yhessä on kaikki yhteistä tai ei tajuu muuttaa käytöstään ja sit se jättää sut mut sun tilanteessa se vaikuttais kehitykseltä.

    • 10+7

      Ap, avain ongelmaasi olet kuitenkin sinä itse, sillä ylläpidät sitä omalla suostumuksellasi. Miksi? Voin suositella tutustumaan Alkuajatukseen, sen avulla oppii tuntemaan itsensä aivan eri tasolla, saat selkeyttä siihen mitä tahdot, ja se tuo tullessaan toimivan elämän. Käy katsomassa kotisivulla, se löytyy googlaamalla, ja sivulta voi ladata maksutta mm sähkökirjan.

      • upeer

        Mieshän on perheen pää.Tämä seikka tahtoo unohtua erittäin pahaan rooliristiriitaan joutuneilta naisilta.Olisi aika palata vanhoihin hyviin perhemalleihin joista naisetkin olivat loppujen lopuksi tyytyväisiä.Akan paikka on nyrkin ja hellan välissä,rakastaen tosin.Nykynaiset ovat kasvaneet egoltaan aivan liikaa että toimiva perhemalli olisi lähellekään mahdollista.Tästä syytteet myös korvarengas,poninhäntä,nössö nykymiehille!


      • kumi-Roope
        upeer kirjoitti:

        Mieshän on perheen pää.Tämä seikka tahtoo unohtua erittäin pahaan rooliristiriitaan joutuneilta naisilta.Olisi aika palata vanhoihin hyviin perhemalleihin joista naisetkin olivat loppujen lopuksi tyytyväisiä.Akan paikka on nyrkin ja hellan välissä,rakastaen tosin.Nykynaiset ovat kasvaneet egoltaan aivan liikaa että toimiva perhemalli olisi lähellekään mahdollista.Tästä syytteet myös korvarengas,poninhäntä,nössö nykymiehille!

        Totta, miehen paikka on aina naisen päällä.


      • fdmksfma
        kumi-Roope kirjoitti:

        Totta, miehen paikka on aina naisen päällä.

        Kovin tylsää sun seksielämä sitten.


      • kumi-Roope
        fdmksfma kirjoitti:

        Kovin tylsää sun seksielämä sitten.

        Niin onkin. Siksipä pitääkin ottaa vierasta aika usein.


    • Ensinnäkin Suoli24:n mode on taas laatinut otsikon johonkin aivan päin peetä. Toiseksi, miehesihän maksaa puolet. Ilman miestä maksasisit kokonaan. Tai ehkä sitten Kela maksaisi enemmän kuin puolet. Sekö harmittaa? Vaihtoehtoina on töihin meneminen tai miehen vaihtaminen jos noin pännii.

    • klkijukfkjjö

      Jätä mies!!!

    • Taalasmaan Sepi

      No sehän nyt on vain ihan oikein, että kulut laitetaan suunnilleen puoliksi, varsinkaan jos suhde ei ole vielä vakaalla pohjalla. Niin makaa kuin petaa, eli jos koulunkäynti ei kiinnosta, niin sitten tulet toimeen sillä mitä ansaitset. Pitäisikö asian mennä niin, että oman laiskuuden voi korvata hyvillä naimakaupoilla?

      Pyysikö mies rahojasi, kun olit työttömänä? Oletko puhunut tästä ajasta hänen kanssaan? Epäilen kuitenkin, että ei tässä tapauksessa rahat nyt ihan puoliksi mene ja kirjoittamasi näkemys aiheesta on vain omasi. Miehelläsi olisi varmasti oma vastikkseensa. Miksi ette keskustele aiheesta kotona? Kuuntelet täällä kaikenkirjavan nettikansan kommentteja asiaan - ja luultatavsti luet vain kannustavat kommentit, ehkä luetat miehelläsikin. Jos sinulla on yhtään selkärankaa, niin juttelet aiheesta kotona miehesi kanssa - ja jos yhteisymmärrystä ei synny, niin päätät itse haluatko jatkaa elämää suhteessa... jos sitten miehesi ei tuota päätöstä puolestasi tee.

      • Puolet

        Mutta mies ei kuitenkaan maksa auton kuluja (esim. vakuutus) puoliksi vaikka käyttää sitä työmatkoihin.


    • tuloerot

      juu menot puoliksi ja tulot kanssa kodinhoidosta otat palkan samoin myös jos annat sen painaa itteäs, normiseksi vaikkka satasen ja b rapusta 50 egee extraa, suihiotto voisi olla pesemättömällä kusisella munalla 80 e ja pestyllä 50 e
      sillen alkaa massit valua sullekinpäin.

    • Plääh

      HEITÄ TOLLANEN ÄIJÄ MENEMÄÄN. EI TOLLASEN KANSSA OLE TULEVAISUUTTA.

    • pirjo 03

      jätä koko paska ja nauti omasta elämästä

    • K. A. I.

      Avioliitto / Avoliitto on epäterveellä oletetulla rakkauden perustalla. Vastuuntuntoiset ja normaalit ihmiset hoitavat yhteiset asiat yhdessä yhdessä, ei jakamalla tuo on sinun, ja tuo on minun maksettava. Tulot ovat yhteiset kuten menotkin.Olen ollut 57 vuotta avioliitossa saman naisen kanssa, koskaan ei ole noussut esille erimielisyyttä ansiotulojen eroista eikä siitä kumman tuloilla mitäkin maksetaan. Tulot ja menot ovat terveellä pohjalla olevassa avo / avioliitossa yhteiset, ilman riitelyä.

    • Yhteistuumin 2

      Hoi sisko. Tuo ei kuulosta todellakaan reilulta eikä oikeudenmukaiselta. Kannattaa miettiä vaihtoehtoja, jos tilanne ei muutu. Kun itse olin naimisissa miehen kanssa, jolla oli huomattavasti paremmat tulot kuin itselläni, jaoimme kulut suhteessa tuloihin. Nyt kun muutin yrittäjämieskaverini luo asumaan isoon ok-taloon, hän maksaa kaikki asumiskustannukset ja vain ruokakulut laitamme puoleksi. Minä laitan ruoan mielelläni, koska osaan sen hyvin kuten myös kodinhoidon. Mies taas hoitaa muut asiat ja auttaa kyllä raskaissa hommissa pyydettäessä.

    • puolet,puolet

      Mitä ihmettä aloittaja narisee?? Ette ole avioliitossa, miehellä ei ole velvollisuutta elättää aloittajaa. Turha narista omasta pienestä palkasta, ei ole miehen vika jos nainen ei ole viitsinyt opiskella alalle josta saa kunnon palkkaa. Naurattaa kun naiset vouhkaavat itsenäisyydestään ja omasta ajasta jne kun samalla vaativat että miehen pitää heidät elättää.

      • se siitä tasapuolisu

        eh, eikö tässä kuitenki menny sen puolelle että nainen elättää miestä? nainenhan maksaa miehen työajoneuvon vakuutukset!


      • No voi voi
        se siitä tasapuolisu kirjoitti:

        eh, eikö tässä kuitenki menny sen puolelle että nainen elättää miestä? nainenhan maksaa miehen työajoneuvon vakuutukset!

        Ei ole pakko. Auton voi vaikka myydä, jos ei halua maksaa vakuutuksia. Voi sen laittaa seisomaankin.


    • Meillä taas asia on ollut toisinpäin. Että minä (mies ) olen ollut töissä koko suhteemme ajan ja tyttöystäväni ( nykyisin vaimoni ) on ollut välillä töissä ja opiskellut kaksi ammattia itselleen siinä välissä ( lähihoitaja ja sairaanhoitaja )
      meillä on sääntönä ollut se, että omat kulumme ( puhelin, auton vakuutukset , auton korjaukset etc etc ) kumpikin maksaa itse ja yhteiset sen mukaan, miten rahaa on ollut. Sehän on ollut selvää , että itse olen maksanut enemmän jossain vaiheessa yhteisistä kuluista. En vain pahalla tätä ajattele. Nyt asia on niinpäin, että itse lähdin työnohessa opiskelemaan ja vaimoni on töissä ja hoitaa kotia enemmän.
      IMHO , ei asioita pidä katsoa tarkasti per kuukausi periaatteella, vaan katsoo pitemmässä juoksussa , että kulut menee tasan.
      asuntolainassa okt:ssa meillä ollut alusta asti, että itse maksan 80% lainasta ja vaimo 20. Lähiaikoina vaimo nostaa oman lyhennyksensä , että hän maksaa 50% ja minä 50%. Lisäksi itse maksan oman autoni lainaa. Molemmat tarvitsemme työssämme autoa.

    • miettikää..

      Heitä hyvä ihminen tuollainen mies unholaan ,jos on noin itsekäs.Lähes 50 vuoden kokemuksella yhdessä parisuhteessa eläneenä voin sanoa ,että siitä ei tule mitään.Meillä on rahat laitettu yhteen kassaan ja sieltä makseltu ja hoidettu kaikki raha-asiat ja kumpikin saanut käyttää omiin menoihinsa tarpeen mukaan luottamuksella. Säästöt myös yhteisiä ,ompa ne hankkinut kumpi tahansa..Tulot eivät ole olleet koskaan saman suuruiset ja hyvin on mennyt Elämässä on paljon tärkeimpiäkin asioita ,kuin miettiä ja setviä kenen rahoja käytetään. Eikö niin ? Kaikkihan on yhteistä , näin sitä täytyy ajatella molempien .

    • niin väärin

      Me laitettiin miehen kanssa yhteinen tili kun mentiin naimisiin, sitä ennen molemmilla oli omat mutta yhdessä kaikki makseltiin silloinkin.

      Mun vanhemmilla on ollu yhteinen tili ja mun mielestä tää on järkevä ratkaisu. Yhdessä on tarkoitus olla loppuun asti. On ollu alusta asti selvää ettei tässä aleta laskemaan paljonko kellekki tulee..yhteiseen hyvään (ja huonoon) ne menee kaikki! Mä olen tällä hetkellä lasten kanssa kotona ja mies töissä (saan toki kohtuullisesti rahaa kun opiskelen kotona työttömyysturvaetuudella). Mies tienaa silti lähes 2x enemmän. Ammatti, johon valmistun, on suht hyväpalkkainen, joten tulen todennäköisesti tienaamaan enemmän kuin mieheni. Tietenkin silloin myös mun palkasta osa menee miehen hyväksi. Mun mielestä tää vain on sitä yhteispeliä!

      Mä en ikinä alkais mihinkää suhteeseen, jossa laskettais sun ja mun rahat... Tiedän kyllä yhden miehen, joka on tyttöystäviään kusettanu just rahajutuilla...on oltu naisen nimillä vuokralla (mies kai lapsuudenkodissaan virallisesti) ja nostettu asumistuki sossun raha (nainen työtön) ja sitte mies ei oo maksanu vuokraa penniäkään ja kuitenki myös kaikki ruokamenot on pistetty puoliksi. Naisten on täytyny jopa maksaa miehen ajelemista bensoista...siis mitä kaikkee siinä olikaan.

      Aloittajan jutussa en ymmärrä sitä, että miksi mies ajeleekin naisen autolla maksamatta auton ylläpidosta? Aloittajan tapauksessa en todellakaan siihen suostuis!! Ostakoot oman autonsa! Asiaa voi ajatella myös niin, että aloittaja pärjäisi paremmin jos muuttaisi yksin asumaan. Hän saisi todennäköisesti silloin asumistukeakin, jota siis nyt ei saa.. Aloittajan kannattaisi sanoa miehelle, että on ajatellut ottaa oman asunnon, koska EI OLE VARAA asua miehen KANSSA ;) Niin että eikai se ihan noin voi mennä?

    • ANA 13W

      ANNA SILLE KUNNON PANO JOKA PÄIVÄ. IME SEN HEPPI PYSTYYN

    • todellinen mies

      Aloittajan puoliso ei ole MIES, vaan ehkä miehen ulkoasussa oleva hemmoteltu pikkutyttö tai ihan vain lapsellinen ja itsekeskeinen nilkki.
      Meillä on pienemmät tuloerot ja silti minä, miehenä maksan paljon enemmän yhteiselle maksujenhoitotilille.

    • Pihi mikä pihi

      Itse vähän alle keskituloinen, mies tienaa 2-3 krt enemmän. Aina ollaan maksettu kaikki puoliksi. Mun mielestä ihan ok, mies tekee pitkää päivää ja saa tehdä ansaitsemillaan rahoillaan mitä tykkää. Mutta oletin kyllä, että hän maksaa enemmän sitten kun olen vanhenpainvapaalla. Ei maksanut, mun piti käyttää säästöjäni. Ja en voinut jäädä hoitovapaalle.

      Mies myös tykkäisi törsätä ja pitää aina yrittää toppuutella. En pysty/halua maksamaan puolia esim. jostain kalliista taulutv:stä tms. tai kalliista matkasta. Mies haluaisi ottaa niihin lainaa, minä en halua ottaa kulutusluottoja. Tai mies sanoo, että minä maksan, mutta sitten tavallaan joudunkin osallistumaan niihin, kun miehellä ei ole rahaa sitten maksaa jotain yhteistä laskua tms. joten minä maksan.Tai sitten mainitsee sopivassa tilaisuudessa, kuinka hän maksoi telkkarin ym. En tiedä miten ja mihin mies hassaa rahansa. Mies jopa kerran sai matkalahjakortin, mutta sillä maksettiin vain miehen matka (kun ei onnistunut säästämään matkaan), minä maksoin oman matkani kokonaan. No hänenhän se lahjakortti oli... Mutta itse olisin maksanut puolet miehen matkasta vastaavassa tilanteessa. Miten lie kävisi, jos mies voittaisi lotossa.

      Sulla kuitenkaan ei ole normaalitulot vaan olet osa-aikainen. Mitä jos jäät työttömäksi? Ja miehen pitää ymmärtää, että jos hän haluaa isompaa asuntoa tms. niin hänen pitää osallistua niihin rahallisesti enemmän. Et millään voi tuhansia euroja pienemmillä tuloilla pitää yllä samanlaista elintasoa kuin mies? Mies voisi myös ajatella, että entä jos hän jäisi työttömäksi? Hänellä toki saisi suurta ansiosidonnaista. Mutta jos joutuisi vaikka tapaturman tai sairauden vuoksi olemaan pidempään pois töistä tai joutuisi sairaseläkkeelle tms.

      Pyydä miestä, että kokeilee tulla toimeen vaikka 1-3 kuukautta sun tuloilla. Se voisi herättää ajattelemaan. Miehen kuuluisi myös tietenkin maksaa autosi vakuutukset ym. kuluja, kun hän käyttää autoasi. Miksi ei osta omaa autoa! Taitaa olla tosiaan aika pihi (ja itsekäs)i. Mies voisi myös siksikin maksaa enemmän yhteisiä menoja, kun teet kaikki kotityöt. Itse en tee enempää kun maksan puolet menoistakin.

      • törkyä

        sairasta mun mielestä..että lapsen etu nyt jäi kyllä toissijaiseksi, mutta pääasia ettei miehen tarvi rahallisesti osallistua! mutta varmaan hyvä mies? joojoo...

        ja tuo telkkarihomma...meillä miehen kanssa ihan yhteiset rahat, mutta jos olis sun tilanne ja mies ostais ite telkkarin nurinan kans kun en halua/pysty osallistumaan ja kehtais sitte joskus nälviä hänen ostamasta telkkaristaan, niin mä hakisin välittömästi vaikka kirpparilta itelleni OMAN töllön enkä edes vilkuilis miehen telkkariin! jäis muuten sitte yhteiset tv-hetketki pois (ja muuten seksiin suostuminen jos itseä ei niin huvita).

        niin ja tuo matkalahjakortti...jos mulla olis vastaava tilanne niin mä kyllä olisin varannu itelleni matkan ihan johonki muualle ku miehen kans samaan paikkaan jos toinen vaan olettaa että mä tulisin mukaan omalla kustannuksella ku toinen pääsee ilmaiseksi :D vähintään niin olis pitäny tehdä, että yhdessä olisitte maksanu sun matkan puoliksi!

        muistakaa nyt hyvät ihmiset, että teitä kohdellaan niin kuin te annatte itseänne kohdella!!!


      • Pihi mikä pihi
        törkyä kirjoitti:

        sairasta mun mielestä..että lapsen etu nyt jäi kyllä toissijaiseksi, mutta pääasia ettei miehen tarvi rahallisesti osallistua! mutta varmaan hyvä mies? joojoo...

        ja tuo telkkarihomma...meillä miehen kanssa ihan yhteiset rahat, mutta jos olis sun tilanne ja mies ostais ite telkkarin nurinan kans kun en halua/pysty osallistumaan ja kehtais sitte joskus nälviä hänen ostamasta telkkaristaan, niin mä hakisin välittömästi vaikka kirpparilta itelleni OMAN töllön enkä edes vilkuilis miehen telkkariin! jäis muuten sitte yhteiset tv-hetketki pois (ja muuten seksiin suostuminen jos itseä ei niin huvita).

        niin ja tuo matkalahjakortti...jos mulla olis vastaava tilanne niin mä kyllä olisin varannu itelleni matkan ihan johonki muualle ku miehen kans samaan paikkaan jos toinen vaan olettaa että mä tulisin mukaan omalla kustannuksella ku toinen pääsee ilmaiseksi :D vähintään niin olis pitäny tehdä, että yhdessä olisitte maksanu sun matkan puoliksi!

        muistakaa nyt hyvät ihmiset, että teitä kohdellaan niin kuin te annatte itseänne kohdella!!!

        Mies vielä kehuskeli muutamille ystäville ja sukulaisille, kuinka sai matkalahjakortin ja sai kommentteja, että hö kyllä teidän kelpaa. En kehdannut vaikka mieli teki sanoa, että niin no minä kyllä maksoin oman matkani. Että ihan säästin palkastani. Alkuun miehen oli kyllä tarkoitus maksaa puolet matkastani. Mutta ei sitten kun matka piti maksaa ollut rahaa maksaa omaa puolikastaan, joten maksoin sitten koko matkani. Aikaa oli kyllä säästää, mutta mies ei ole ikinä ollut hyvä säästämään.


      • Pihin exä

        Mun ex-mies oli ihan samanlainen. Olimme ns. uusperhe. Kerran voitin 4 hengen reissun Linnainmäelle ja tietenkin koko porukka sinne innolla mentiin. Musta tää oli ihan itsestäänselvyys. (Meillä molemmilla siis yksi lapsi).

        Mutta kun mies voitti kahden hengen luxusristeilyn, jouduin maksamaan hänelle puolet normaalista matkasta, koska olisin muutenkin siis joutunut ilman hänen voittoaan maksamaan matkasta. Eli hän sai siis ilmaisen matkan ja maksoin hänelle tilille vielä pari sataa euroa tästä ilmaisesta matkasta.

        Itselläni oli tapana, jos ostin jotain herkkua, munkkia, pizzaa tms. ilahduttaa toistakin ja tuoda myös niin kerran kun pyysin miehen lähtiessä kauppaan tuomaan mulle suklaapatkun, niin pyysi siihen sen 60 senttiä mitä se maksaa.

        Meille tuli sanomalehti, joka ei nyt niin tärkeä mulle ole. En halunnut maksaa siitä puolia, joten mies vei aamuisin lehden mukanaan töihin, etten lue sitä, kun en ole maksanutkaan.

        Näitä esimerkkejä olis vaikka kuinka paljon mutta näitä tosiaan löytyy.

        Kaikkein paras oli silti se,että käytettiin kaikkeen kulkemiseen mun maksamaa autoa, jonka kaikki maksut maksoin yksin, niin kun ilmoitin erosta, mies imi tankista sinne ostamansa 10 e bensat :) :)


    • köyhä yksin.

      ap:lla on ns. nollatutkimus.

      Itse olen osatyökykyinen mies ja joskus tavannut hyvinkin työkyisen naispuolisen ihmisen, joka olisi varmaan päässyt valmistuttuaan vähintään kestävään työsuhteeseen ja sitämukaan hyvään palkkaan.... MUTTA.

      Mutta, ottaisiko kukaan työssäoleva ihminen toista siivelle, vaikka huono tulotaso olisi tiedossa? Jos toinen tienaa 25v työn jälkeen vaikka 4000e ja toinen sitten 500e, niin pystyykö se parempi osainen olemaan sanomatta asiasta? Voiko edellyttää... toinen tuo 90% tulosta ja toinen sitten vain 10, ja jos yhteiset menot olis tonnin, niin toinen maksaisi 100e ja toinen 900e. Kyllä se vois pari kuukautta toimia, mutta ei sitten enää yhtää enempää Ei siinä isoja linjoja vedetä, jos menot paljonkin alle 30/70

      Kyllä se aina on niin, että jos toisella ei ole mahdollisuutta osallistua yhteisiin asioihin, niin sitä yhteistä ei ole... ei, vaikka se paremmassa asemassa oleva olisi multimiljonääri.... Silloinkin toisella on olrava jotain.

      • Mieluiten yksin

        Minulla hieman sama tilanne. Olen lähes täysin työkyvytön nainen ja tiedän etten koskaan tule olemaan täysin terve. En koskaan pysty kokoaikaiseen työhön ja tällä hetkellä osa-aikainenkin työ on pois suljettu.
        Minä olen tullut aina pienillä tuloillani toimeen eikä ole sen suurempia haaveita koskaan ollut esim. omakotitalosta.
        Parisuhteessa en ole ollut vuosiin mutta miettinyt monesti ettei luonto anna periksi alkaa elämään kenenkään siivellä. Voin toki parisuhteeseen alkaa jos sopiva ihminen kohdalleni sattuisi.
        Mitäs sitten kun vuosien yhdessäolon jälkeen tulisi puheeksi yhteen muutto,vuokralle tai omaan tai miten vain.
        Joten olen alusta asti rehellinen;olen pienituloinen ja tulen sitä aina olemaan.


      • Mieluiten yksin
        Mieluiten yksin kirjoitti:

        Minulla hieman sama tilanne. Olen lähes täysin työkyvytön nainen ja tiedän etten koskaan tule olemaan täysin terve. En koskaan pysty kokoaikaiseen työhön ja tällä hetkellä osa-aikainenkin työ on pois suljettu.
        Minä olen tullut aina pienillä tuloillani toimeen eikä ole sen suurempia haaveita koskaan ollut esim. omakotitalosta.
        Parisuhteessa en ole ollut vuosiin mutta miettinyt monesti ettei luonto anna periksi alkaa elämään kenenkään siivellä. Voin toki parisuhteeseen alkaa jos sopiva ihminen kohdalleni sattuisi.
        Mitäs sitten kun vuosien yhdessäolon jälkeen tulisi puheeksi yhteen muutto,vuokralle tai omaan tai miten vain.
        Joten olen alusta asti rehellinen;olen pienituloinen ja tulen sitä aina olemaan.

        Vielä piti sanoa että elin nuorempana erään miehen kanssa vuosia yhdessä. Mies tienasi 3 kertaa enemmän,maksoimme asumiskulut ja ruokalaskut ym. puoliksi. Tottakai rahani loppuivat aiemmin kuin miehellä. Ikinä en enää sellaiseen tilanteeseen halua joutua,että joudun kerjäämään rahaa toiselta. Eipä tuo mies kovin tasapainoinen ollut muutenkaan joten se juttu loppui siihen.


    • Onnea matkaan

      Kylläpä tulee muistoja mieleen... mutta en mene nyt niihin. Kyllä se vain niin on, että avioliitto kristillisillä periaatteilla on ainut oikea muoto. Siinä miehestä ja naisesta tulee 'yksi liha'. Jos psyykkistä yhteenliittymistä ei tapahdu, niin käytännössä samassa taloudessa asuvat ovat kämppiksiä. Ihan tällaisena syntisenä kristittynä sanon, että miehestä ja naisesta pitää tulla yksi yksikkö eli aidosti 'me' jo seurusteluaikana. Muutoin käy huonosti. Se vaatii kypsyyttä ja aitoa halua toimia kristillisesti.

    • Reiluu

      Olisiko se isompi asunto vuokra- vai omistusasunto?

      Jos miehelle on tärkeää, että kaikki menee 50/50 niin, jos auto käytännössä on yhteinen niin menot myös 50/50. Myös kotityöt jaatte 50/50.

      • joopajoovv

        Niin...mä ainakin sanoisin miehelle, että eikä muuteta isompaan ku PIENEMPÄÄN ja HALVEMPAAN! Pitäähän sitä hyvänen aika molemmilla olla varaa siihen asumiseen :D Niin ja auton myisin...


    • Vaihda

      Ei ole helppo myöntää, että on valinnut väärän kumppanin.
      En usko tuollaisen miehen sinusta oikeasti välittävän muuten kuin hyötymismielessä. Paremmin yksin pärjäisit, kun ei olisi paha mieli epäoikeudenmukaisesta kohtelusta.
      Tuohan on henkistä väkivaltaa.

    • eikuKiertoon

      Ala rahottamaan uutta suhdetta. Kyllä rahottavalle naiselle markkinoita riittää.

    • sinikello10

      itse kitupiikin kanssa eläneenä, aviossa ja kivuliaan avioeron kokeneena neuvon. eroa miehestä. itse sairastuin pahasti , kun kitupiikin narsistin kanssa elin ja maksoin suurimman osan kuluista. jatkuva riita rahasta. eksäni teki harmaata taloutta autokorjausbisneksellä (muun työn ohessa) ja minä vihreänä luulin, että tulevat rahat tulisivat oman perheen j akodin kättöön. toisin meni. mies keräsi rahaa omalle tililleen ja vaati korvausta esim. pienestä särkyneestä auton osasta. rakastin liikaa, enkä uskaltanut/osannut erota. lapsikin kärsinyt. teet oikein kun eroat. voit siten pelastaa itsesi vakavalta uupumiselta. masennukselta, köyhyydeltä, erossa lapseeen kohdistuvilta huoltajuusriidoilta. elä anna enää kenenkään käytää itseäsi hyväksi. voit vielä löytää täyspäisen kunnon miehen rinnallesi. elä anna periksi. tsemppiä sulle, saat vertaistukea.

    • Milla61

      miehesi on narsisti psykopaatti! Lähde, kun vielä voit!

    • ole tyytyväinen

      Teillä on täysin normaali äiti/poika suhde. Sinun kuuluukin tukea poikaasi hänen harrastuksissaan. Ei poikasi ole elatusvelvollinen. Sinulla on hyvä poika, koska hän muistaa sinua antamalla silloin tällöin kokonaisen kympin bensarahaa.

    • Aloittajalla.

      Elintaso olisi todella vaatimaton, jos hän asuisi yksin. Tässä tapauksessa aloittajan mies tekisi fiksusti jos hän ottaisi eron. Yksin asuessa hänelle jäisi enemmän rahaa käytöön.

      • luontaisedut

        Aloittajan mies ottaisi eron. Ei hän varmaankaan halua erota, jos vaimolla on auto, jota voi käyttää ja asumisesta, ruuasta maksaa vaan puolet ja vielä ilmainen siivous, ruoka valmiiksi laitettu.
        Ei miehet halua luopua luontaiseduista.

        Tässsä tapaukseesa eläminen yksin lisäisi kuluja ja harrastuksiin jäisi vähemman varoja, että aikaa, kun jóutisi itse siivoamaan sotkut ja etsimään ruokansa.


    • kyllä....

      Eiköhän tämän päivän elämä ole jo niin kiireistä ,että kannattaako alkaa sellaiseen suhteeseen jossa täytyy koko ajan kaikki tasata 50-50 ..50-50.....Tänä päivänä ei osata eikä haluta sitoutua parisuhteeseen .kaikki tasan ,jos tulee ero....ajatus näyttää vallitsevan .Täytyy miettiä ja harkita tarkkaan ennenkuin yhteen menee ja kun menee yhteen niin sitten täysillä molemmat sitoutuen ,eikä siinä tule rahanjaot ensimäiseksi mieleen.Elämään kuuluu paljon ,paljon kauniimpaa ja hyvää kuin raha.

    • Nefru

      Mies käyttää sinua hyväkseen ja elää kustannuksellasi, käyttää rahansa itseensä. Ainakin avioliitossa lain mukaan puolisoiden tulee elättää toisiaan ja lapsiaan siinä suhteessa mitä ansaitsee, joten miehesi tulisi maksaa vuokrasta, kaikista laskuista, ruoasta ja muusta neljä kertaa enemmän kuin sinun. Moni suhde kaatuu juuri itsekkyyteen raha-asioissa. Miksi olet suostunut tällaiseen? Kannattaa ennen yhteen menemistä puhua siitä, miten rahat jaetaan; jotain miehesi rahoista kuuluisi sinullekin. Hän ei muista, että hänen työttömyysaikanaan sinä maksoit kaiken. Kiittämätön paskiainen, ja epäreilu, itsekäs.

      • älä jauha p.skaa

        miehesi tulisi maksaa vuokrasta, kaikista laskuista, ruoasta ja muusta neljä kertaa enemmän kuin sinun...

        Ja missähän laissa näin sanotaan?


    • apapp1

      Olen aina tienannut selvästi enemmän kuin vaimoni ja meillä on yhteinen käyttötili. Minun mielestäni jos ollaan aidosti yhdessä, että eletään tasapuolisesti rahoja käyttäen vaikka toinen tienaa enemmän. Minusta on käsittämätöntä se ettei isompituloinen mitenkään tasaa tuloja, tuskin parisuhde tulee kestämään.

    • Kuulostaa siltä, että miehesi on itsekäs ja todennäköisesti narsisistinen. Sinun tulee tehdä valinta onnellisuutesi takia...haluatko miehen rinnallesi koko loppuelämäsi ajaksi, joka ei halua jakaa omastaan oman puolisonsa kanssa? Kannattaa mennä avioneuvojan luo selvittämään ne mahdollisuudet joita sinulla ja miehelläsi on. Lapsia ei kannata tehdä onnettomaan kotiin, siitä ei tule muuta kuin sydänsuruja.

      Itse olen ollut vaimoni kanssa yli 10 vuotta naimisissa meillä on 3 lasta ja kaikki on yhteistä (paitsi tietysti ne omat henkilökohtaiset tavarat). Me olemme joutuneet luopumaan monista itseämme kiinnostavista asioista toistemme ja lastemme onnellisuuden takia. Meillä on yhteinen päämäärä jota kohden teemme yhteisesti työtä.

      Hae ammattiapua, joka ei ole häpeällistä, koska onnellisuutesi on vaakalaudalla. Keskustele miehesi kanssa vakavasti, jotta pääsette yhteisymmärrykseen ja voitte alkaa rakentaa yhteistä elämäänne yhdessä eikä erikseen saman katon alla.

    • fghkfhkfkj

      Mulle on ihan sama jos mun avovaimoni tienaa enemmän rahaa. Se on töissä ja mä lapsen kanssa kotona. Mielummin kotona lapseni kans :)

    • *Wtf*

      Miksi olet alkuunpäätänsäkään muuttanut yhteen hänen kanssaan? Eikö muka ollut merkkejä tällaisesta käytöksestä ennen sitä, vai oliko liian kiire pistää hynttyyt yhteen, , , ohhohhoijaa!

    • YT-neuvottelun aika

      Kantapäät vastakkain. Jatkamalla tuo suuri ongelma ei katoa, vaan suurenee kun "miehelle" tulee ikää, niin todennäköisesti tulee entistä nuljummaksi.

    • ukkomiäs

      Vai että kaikki puoliksi?
      Maksaako ukkosi puolet: myös auton kustannuksista. Sekään puolet ei ole oikein, koska hän sillä ilmeisesti enempi ajaa. Alat pitää ajopäiväkirjaa, johon merkkaat omat ja puolisosi ajot, siinä suhteessa sitten jaat sen kustannukset - kaikki, myös auton arvo, sen voisi sitten hinnoitella siten että 10cent/km. Siis kaytön mukaan kustannusten jako ja sitten sinulle auton omistajalle vielä 10cent/km auton arvosta.
      Kotityöt on myös puolitettava, jos se ei käy, laskutat häntä hänen tunneistaan hänen työtuntiansionsa mukaan - sen verran voit armahtaa, että siitä mikä jää verojen jälkeen käteen.
      Minä, vaikka olenkin ukkomies, vaihtaisin sinuna, ukkoa - tai olisin ilman!

    • alistustako?

      Esimerkkinne on hyvä pahasta ihmisestä.
      Miehesi mitä ilmeisimmin "osaa" laskelmoida sen varaan, että tietäen sinun taloudellisen tilanteesi, hän olettaa voivansa määrätä kukkaron nyöreistä, luullen tietävänsä ettet sinä kuitenkaan lähde. Sinullehan tulisi vieläkin tukalampaa elää yksin ja maksaa ihan kaikki yksin.
      Mutta jos nyt puntaroit, paljonko saisit esim. asumistukea mahdollisessa omassa vuokrakodissasi, niin paljonko jäät miinuksen puolelle? Tuskinpa kovin paljoa.

      Tuollaisessa suhteessa eläminen on ihmisen omanarvontunnon murskaamista ja varsin tietoistä häijyyttä. Minusta sinun tulisi ottaa asia reippaasti esille ja sanoa ettei elämän kuuluu mennä noin. Ja naimisiin menoa,jossa miehellesi syntyisi elatusvelvollisuus puolisosta - sitä saisit odottaa maailman tappiin asti. Miehesi ei sinua nai, koska haluaa nöyryyttää sinua oman turvallisen matkan päästä ja pitää sinut alisteisena. Harvoin saita ihminen muuttuu itsestänsä. Joissakin tapauksissa voi muuttua jos joutuu selkä seinää vasten kun puolisi haluaa lähteä.

      Kerron sinulle tässä vertailukohdan : Minä saan sairaseläkettä nettona 1200/kk. Mieheni saa 3000/kk . Meillä mieheni maksaa kaiken. Minä maksan eläkkeestäni toki ruokia ja ostan meidän tarvitsemat vaatteet. Tämän lisäksi mieheni antaa minulle vielä talousrahaa 300e kk. Olen joskus kysynyt häneltä, että miksi hän on niin kultainen ja antelias aina. Hän sanoo, että se on vaan rahaa ja että kaikkihan on yhteistä. Lisäksi minä "oloneuvoksena" kokkailen hyviä ruokia ja omasta tahdostani teen hänelle hyvät eväät ja välipalat töihin vietäväksi.Aamupalankin teen valmiiksi kaappiin odottamaan jo illalla, että hän saa sen rauhassa ilman kiirettä syödä ennen töihin lähtöä kun minä vielä nukun. Hän jopa tekee isommat kotityöt sairauteni vuoksi, mutta minä pidän ruoanlaiton ohessa huolta kodin muusta siisteydestä ja pyykeistä sun muusta . Osaan kyllä arvostaa miestäni maailman tappiin asti, hyvä tuuri minulla on käynyt. Olen myös oppinut ajattelemaan, että raha on vain rahaa ja että sillä ostetaan mitä tarvitaan ja loput säästöön jos siltä tuntuu.

      En tässä halua mitenkään leuhkia asialla, mutta jospa tämä meidän esimerkki saisi sinut näkemään asiat niin kuin niiden oikeasti kuuluu olla hyvässä liitossa. Tosin saattaahan se olla niinkin, että mieheni on oikeasti vain timantti helyjen joukossa, ken sen tietää. En tiedä onko tällainen anteliaisuus yleistä vaiko harvinaista.

    • tasapuolista peliä

      Onhan se nyt aivan päivänselvää, että avosuhteessa kulut maksetaan fifty-fifty. Ei siinä mitään jakoa tienistien suhteen tehdä. Myös tekemiset pitäis mennä sunht tasan.

      • tasan ei käy onnen..

        Oli avo- tai aviosuhde niin jos tuollainen kaveri on niin ei se todella naisesta välitä. Säästää kai toiselle naiselle tai tarjoilee kavereille, pelaa rahansa tai käyttää harrastuksiin...naisesta viis veisaa. Minä kyllä olen maksanut enemmänkin kuin osuuteni miehenä ja hän voi hyvin, minä maksan velkoja eronkin jälkeen. Raha ei ole tärkeä vaan kumppani.


    • kannattaa erota

      Aikamoista menoa, mutta lähtisin naisena tuollaisesta suhteesta. Et tarvitse sitä miestä missään, et edes lapsien hankkimisessa. Joten älä itseäsi kiusaa tuollaisilla asioilla, tilanne ei muutu tuossa suhteessa vaikka yhteisiä lapsia olisi.

      Moni on neuvonut, että avaa silmäsi ja tee se ihan oikeasti. Jos miehen tarpeessa olet myöhemmin, tee vaikka matka ja nauti seurasta, mutta älä ota tuollaista miestä riesaksi. Niitä nimittäin piisaa, eikä pelkästään miehiä vaan myös vastaavanlaisia naisiakin. Vielä sinullekin voi sattua se oikea ja sitten teillä ei ole tuon tyyppisiä ongelmia.

    • LookingForward

      Ei kuuosta ollenkaan hyvälle mutta erittäin tutulle. Itse elätin minimipalkalla miestä hänen opintojen ajan. Kun mies pääsi työelämään ( tienasi lähes nelinkertaisesti minuun verrattuna) kulut jaettiin 50-50. Miehellä oli kuitenkin varsin kallis elämän tyyli joka vaikutti yhteisiin menoihimmekin niin että itselle ei jäänyt omaa käyttörahaa juuri ollenkaan. Pikkurouvana piti tukea myös miehen uraa jonka tähden muutettiin usein ja itse tein pätkätöitä aina siellä mistä ehdin saada. Kun tuli aika rauhoittua paikalleen (oltiin jo naimisissa) ja minun vuoro alkaa tekemään opintoja loppuun ja omaa työuraani saamaan alkuun, mies haki avioeroa. Käteen jäi ainoastaan yhteistä velkaa (koska mies ei ollutkaan hoitanut yhteisiä asioitamme vaikka niin vannotti), ei omaisuutta sekä risainen työhistoria.

      Katson kuitenkin olevani onnekas että pääsin irti tuosta muutenkin kuluttavasta suhteesta, jossa jäin aina kakkoseksi kaikella muulle. Jaloilleen nousu kohdallani otti pari vuotta mutta nyt vihdoin opiskelen ja elämä kohtuu järjestyksessä vaikka vieläkin joutuu kituuttamaan mutta kukapa opiskelija ei euroja laskisi.

      Älä tuhlaa aikaasi ihmiseen ei arvosta sinua (olet tukenut häntä opinnoissa, teet kaiken kotona ja lainailee autoasi ilman kohtuullista korvausta). Jos ette saa puhumalla tätä asiaa selvitettyä, lähde pois suhteesta kun vielä voit. Älä tuhlaa elämääsi eläkä tulevaisuuttasi kuten minä tein 10 vuotta.

    • ei ainutlaatuinen

      Parempiakin elämänkumppaneita löytyy. Ellet sitten itse nimenomaan halua voimakastahtoista (itsekästä) miestä.

      Miksi annat hänen käyttää autoasi ja peset hänen pyykkinsä jos et sitä itse halua, eli pelaat parisuhdepeliä eri säännöillä kuin toinen osapuoli? Voit sanoa "ei" koska hänkin tekee niin. Älä hemmottele häntä pilalle.

      Ette kai nuku samassa sängyssä jos vuokra menee kämppäkaverisopimuksen ehdoilla?

    • MarkoL...

      Nihilisti mies. Jätä se. Minä tienaan kuussa noin 4000€ käteen, vaimo 1200€ ja kaikki on yhteistä. Vaikka hän ei tienaisi mitään, minua ei haittaisi. Raha on kuitenkin toisarvoista, rakkaus voittaa kaiken ja kun rakastaa, antaa toiselle kaiken.

      • Siperia opettaa

        Katsotaan sitten avioeron koittaessa, pysyykö mieli samana.


    • marco666

      Ehkä mies ajattelee ottaa toisen naisen ja säästää sen takia....

    • Maksaja

      Meillä on vähän samoin. Tosin menot jaetaan tulojen mukaan. Tyttöystävän jäätyä työttömaksi olen huiomannut ettei hänellä ole enää koskaan pääsärkyä. Aina käy ja kaikki mitä vain saatan keksiä.
      Joten iljettää mutta toisaalta...

      • ymmärrystä

        Meillä sama tilanne oli joskus,se muuttui kun opin ymmärtämään tilannetta paremmin,yllätän miehen monesti perjantaisin,laittaudun seksikkäisiin vaatteisiin,tietty siivoan ja teen kaikki kotihommat,mies kun tulee kotia(ajaa rekkaa)teen hyvän ruuan ja asiaan kuuluvaa juomaa(olutta)kaapissa,illalla mies saa sitten päättää miten haluaa mut ottaa,joskus ollaan jtn roolipeliä ymm.ps.tietty meidän lapset on jo isoja


    • Anelma88

      Meillä yritetään suurin piirtein tasapainoilla sellaisella periaatteella, että molemmille jää saman verran käyttöön omaa rahaa. Eli jos mies tienaa esim. nettona 2500 ja nainen 1500 euroa, niin molemmat ottaa omaan käyttöönsä vaikkapa 500 euroa ja lopuilla maksetaan laskut tai laitetaan säästötilille. Ei ole kummallakaan nokan koputtamista, että olisi vähemmän rahaa käytössä. Minulla menee enemmän rahaa vaatteisiin ja miehellä taas enemmän harrastusmenoihin, joten loppupeleissä saman verran taitaa molemmilla kulua.

      Oli sitten avio- tai avoliitto, niin yhteistaloushan se aina on. Jos jompikumpi ei halua sitä periaatetta pitää, niin jossain on pahasti vikaa.

      • tasan menee

        Mieluummin toisin päin. Eli kumpikin laittaa taloustilille esim. 500e/kk. Tililtä maksetaan yhteiset ruoat, vakuutukset, autokulut jne. Omilta tileiltä kumpikin maksaa ns. omat kulut eli vaatteet, huvitukset, harrastukset jne. Helppoa kuin heinän teko, eikä synny riitoja. Eikä kukaan riistä ketään


    • 451

      Aloittajan kuvaama tilanneaiheuttaa katkeruutta eikä varmasti johda mihinkään hyvään pitemmän päälle. Oletko uskaltanut ottaa asian puheeksi miehen kanssa, hän on ilmeisesti aika nuori ,ajattelematon ja typerä. .

      Itselläni on tilanne että olen ollut työttömänä reilun vuoden, aikaisemmin tienasin suunnilleen saman kuin miehenikin. Heti kun jäin työttömäksi mies laski paljonko voin maksaa yhteisiä laskuja, minä maksan niistä nykyisin vain pienen osan ja mies siirsi yhteiselle tilille ylimääräistä rahaa jotta voin ottaa sieltä jos omat rahani loppuvat. Tämä aivan pyytämättä. Minusta olisikin hankala pyytää mieheltä rahaa. En kyllä ole montaa kertaa yhteiseltä tililtä ottanut.

      Lisäksi mieheni osti minulle oman auton että pääsen iltaisin opiskelemaan (opiskelu ehkä auttaa minua työllistymään paremmin) , ei kovin kallista mutta ihan asiallinen auto kuitenkin.

      Tällä tavoin homman pitäisi parisuhteessa toimia. Olisin itsekin ollut valmis elättämään mieheni jos hän olisi jäänyt työttömäksi.

      • Höpsis Sissi

        Kyllä, juuri näin. Kuulostaa, että miehesi on oikea Mies ja teillä hyvin toimiva Parisuhde ja kestävä rakkaus :)


      • noin juuri

        miehellesi täydet 10 pistettä ja hali minulta =)))


    • kitupiikki

      Tietysti on mahdollista että mies on vaan törkeän itara ja kun toinen on halukas maksamaan niin mikäs siinä.
      Kannattaa nyt ensiksi nostaa kissa pöydälle asiasta eli ettei sinulle jää yhtään rahaa käteen koska vastaat kaikesta ja hän ei mistään.

      Mulla on yksi kaveri joka on muuten ihan reilu mutta toisinaan sille iskee ihan kummallinen tarve olla oikea kitupiikki ja kaikesta pitäisi maksaa HETI ja seuraavalla viikolla taas kaikki ok jos vaikka tarttee kyytiä jonnekin.
      Sanon että raha tekee ihmisistä kummallisia.

    • Nyt eikä 15. pvä

      ERO! Selkeä nopea päätös, järkeviä ja naista kunnioittavia miehiä on tyrkyllä, ei kannata katsella viikkoa kauempaa!

    • Jsk1234

      Jos on ap totaalinen luuseri ja mies sika, niin kyllä nämä vastauksetkin kulujen osittamisesta ovat ihan hanurista.

      Paljon parempi on rakkauteen perustuva kahden aikuisen ihmisen yhteiselämä. Kaikki tulot menee yhteiseen laariin, sieltä sitten rahoitetaan perheen elämää ja hankintoja. Tämä helpottuu kummasti, kun kummallakin on nettipankissa laajat käyttöoikeudet toistensa tileihin sekä säästötiliin.

    • Potkut persiille!!

      Tyypillinen nainen aloittajana, eli miehen siivellä pitäsi matkustella tappiin asti? Maksat puolet kaikista menoista vaan!! Ei meidän miesten kuulu teitä akkoja elättää, aikuusia ihmisiä? Hommatkaa itsekkin rahaa elämiseen ja älkääkä alkako luusereiksi! Miksi jumalauta te roikutte meidän miesten lompakolla?? Onneksi minä tein siitä lopun ja potkaisin akan pihalle!!

    • Höpsis Sissi

      En tajua tuollaista. Itse olen nainen ja tienaan yli 10 kertaa enemmän kuin mieheni. Minä siis olen varsin hyväpalkkainen ja hän työkyvyttömyyseläkkeellä. Eikä edes asuta yhdessä. Silti minä kyllä katson, että hänellä on aivan yhtä suuri oikeus rahoihini kuin minulla, koska yhdessä ollaan.

      Minun mielestä parisuhteessa - varsinkin kun asutaan yhdessä, rahat ovat yhteisiä. Kaikki mikä tienataan, menee samaan pottiin ja kummallekin kuuluu yhtäläinen elintaso ja oikeudet. Sitten on eri juttu, jos toinen tuhlaa rahat mihin sattuu, juo, pelaa tms. ja aiheuttaa yhteiseen talouteen tahallaan rahavaikeuksia, sillon tietysti täytyy nostaa kissa pöydälle.

      Ihan älytön meno teillä, en katselisi hetkeäkään. Parisuhteessa menee sen sata muuta asiaa rahan edelle, eikä todellakaan pitäisi joutua edes neuvottelemaan tuollaisesta! Sano miehellesi, että enemmistö on puolellasi, laki on puolellasi ja kaikki mahdolliset asiat ovat puolellasi, miehesi toimii väärin. Jollei suostu muuttamaan suhtautumis- ja toimintatapojaan, niin suosittelisin vahvasti harkitsemaan hänen jättämistään. Sinun kuuluisi olla hänelle tärkein.

    • vitunkullankaivajat

      Ottakaa naiset köyhiä miehiä, jotka tienaa vähemmän kuin te, niin ei tarvitse itkeä. Aina sanotaan ettei miehen tuloilla ole muka väliä, sitten kuitenkin vaaditaan, että mies tienaa yhtä paljon tai enemmän ja lopulta sitten valitetaan, että miksei mies maksa enemmän? Oikeasti olette minusta verrattavissa maksullisiin naisiin, tai oikeastaan pahempia, eihän ilotytölle tarvitse kovin paljoa maksaa ja ainakaan hän ei valehtele jotain rakkaudesta, vaikka on vain rahojen perässä.

    • ukko vaihtoon

      Kuulostaa mun exältä. Kun tilanne kääntyi niin päin, että minä tienasin enemmän ja ukko makasi kotona, hän alkoi vahtia minun menojani.

    • mokomakin saamari

      Oletpa kurjassa tilanteessa Mielestäni olisi kyllä kohtuus että miehesi maksaisi
      enemmän ainakin siihen asti kun ja jos sinä saat kokopäivätyötä. Sanoppa sille
      nuukalaiselle että ei sitten käytä sinun autoasi ostakoon itse oman autonsa tai kulkekoot yleisillä kulkuneuvoilla, oikein olisi mokomallekkin nuukalaiselle.

    • maija koo

      Pistä tuollainen ukko ulkoruokintaan heti,minä en suostuisi moisen eliön kanssa elämään

      • kokeile onneasi

        Millä oikeuksilla heität miehen ulos asunnostaan? Kohta tulee poliisi ja vie sinut, kuspää. Tasa-arvo alkaa viimeinkin kajastaa ja nainenkin joutuu vastuuseen väkivallanteoistaan.


    • mddddddddf

      Eipä tuossa mitään ns. virallisesti valitettavaa ole, täysin reilua se on että maksetaan asioista oma osuus. Auton vakuutukseen kyllä voisit pyytää esim. 33% kompensaatiota sillä hänkin sitä käyttää.

      Jos kerran olet itse avustanut häntä hänen työttömyysaikana, voisi hänkin sinua avustaa, varsinkin jos tulot ovat nelinkertaiset.

      Vaikea tilanne, mutta koittakaa jotenkin selvittää.

    • Täppä

      Voi että teillä on vaikea!!!

    • nirsku

      Eiks kaikki vois olla yhteistä. Ja ellei, voisko asioista sopia.

    • sitä saa mitä tilaa

      vasta puolitoista vuotta aloittaja maksanut laskuja puoliks jos nyt vaikka 30 vuotta vielä ja kattoo sitten vieläkö ukko on kuvioissa tsemppiä voi löytyä vaikka parempi työpaikka tai sitten 4-5 tenavaa ja omakotitalo uusi auto mökki sun muuta ja pari etelänmatkaa vuodessa niin alkaa tietää miten rahat jaetaan...!

    • Itsenäinen

      Kyllä menot pitäisi jakaa suhteessa palkkaan Jos mies ei sitä ajatusta hyväksy, suosittelen eroa. Tuollainen luonteenpiirre ei parane, päinvastoin todennäköisesti pahenee. Ei suhde ole ihan kohdallaan, jos kaikki lasketaan rahassa. Hän ei aidosti ole kiinnostunut sinun hyvinvoinnistasi, minkä pitäisi kuulua asiaan yhdessä elettäessä. Helvetissä elämiseen voi tottua, pidä varasi. Alat hyväksyä asioiden tilan, ja sitten sitä on vaikea enää muuttaa.

    • Tuotantopäällikkö

      Näin meillä!

      Alusta saakka(24v yhdessä) yhteinen tili ja kumpikin ostaa yhteisellä päätoksellä
      kaikki!

      Vaimoni tienaa n.6x vähemmän kuin minä,ja näin homma on hoitunut. En ajattele rahaa vaan rakkautta, joka on vaan syventynyt,varsinkin kun vaimoni jäi työttömäksi viime vuonna, ja huomasi etten laske mitään prosentteja laskuista!!!

      Molemmilta menee yhteisesti kaikki kulut.Ei siinä mitään nipoteta RAHASTA.

      Se vielä puuttuisi,että sulle tulojen mukaan hyvää........eli ei paljoakaan.

      Ei tulisi mieleenkään jos toista todella rakastaa sydämmestään.

      Raha on toisarvoinen seikka,koska mukaansa täältä hautaan ei mitään saa kukaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • 9+2

        Niin meilläkin oli alussa,että vaimoni opiskeli vielä ja asui omakotitalossani kustansin ajokortin yms.

        Ostin hänelle vielä oman autonkin,josta maksoin kaikki kulut.

        Nyt tosiaan oltu 24v yhdessä ja hyvin menee.Ei juo alkoholia,eikä juokse kylillä bilettämässä.

        No alkoholia menee molemmilla 1 lonkero hänellä viikonloppuna, ja minulla muutama saunaolut.


    • ihme kitinää

      Onko kuluista sovittu yhteen muutettaessa?

      Olen tässä sivusta seurannut miten eräs kaveri on maksanut parinkin naisen opiskelut ja elämiset kunnes on tullut ero.

      Asiahan on oikeasti niin että puoliksi pitäisi ne kustannukset mennä.Ei se miehen vika ole että sinä tienaat vähän.
      Toisaalta miehen pitää maksaa autosta KAIKKI omat ajonsa ja myös osa vakuutuksesta jos hän kerran sitä käyttää.
      Voisit oikeastaan kehoittaa herraa ostamaan ihan oman auton.

      Miehen pitää myös tehdä puolet kotitöistä, tekeekö?Jos ei tee, voit jatkossa pistää pesukoneeseen vain omat pyykkisi ja katso viikon päästä mitä herra sanoo kun alkkarit ovat paskasena lattialla siihen mihin ne heitti.

      Lapset? Älkää tehkö ennenkuin MOLEMMAT aikuistutte.Odotelkaa 10v oletteko vielä edes yhdessä.

      • Höpsis Sissi

        Sinulle ja muutamalle muullekin, jotka olette sitä mieltä, että kulut puoliksi.. Tiedättekö, että yhdessä asuminen katsotaan avoliitoksi ja kumppanin tulot vaikuttavat esim. Kelan etuuksiin, moniin verokohtiin ym? Vasta viime vuoden alusta poistui työmarkkinatuen tarveharkinta, aikaisemmin saattoi menettää tuen kokonaan myös AVOpuolison suurien (eikä edes kovin suurien) tulojen vuoksi.

        Niinkuin tuossa jo mainitsin, minulla on yli 10 kertaiset tulot mieheen verrattuna ja hän työkyvyttömyyseläkkeellä. Eläkkeeseen ei tietenkään puolison tulot vaikuta, mutta jos muuttaisimme yhteen, hän menettäisi kaikki muut etuutensa. Ja kuten jo aiemmin kerroinkin, katson hänellä olevan ihan yhtäläinen oikeus rahoihini, kuin minullakin. Olisihan se nyt hullua, että hän menettäisi etuuksiaan siksi, että asumme yhdessä ja tienaan enemmän, mutta silti vaatisin häntä maksamaan saman osuuden kuin minä! Miksi haluaisin nöyryyttää rakastani sillä tavalla ja korostaa tuloerojamme?

        En kyllä vaatisi häntä tekemään puolia kotitöistäkään, koska sairautensa estää sen. Ehkä minä suhtaudun asioihin vähän toisin kuin suurin osa ihmisistä. Mielestäni parisuhteessa ei tarvitse laskea toisen tekemisiä, sanomisia, rahoja ym. Vaan eletään hetkessä ja kumpikin tekee parhaansa. Rakkaudesta.


    • cho-

      Jos keskustelu ei auta, paras ratkaisu on ero.Ikävää mutta oma mielenterveytesi ja varmasti myös tulotasosi kohenisi sen myötä, nytkun et saa edes asumistukea avomiehesi tulojen takia.
      Jos avomiehesi mielestä kaiken on mentävä puoliksi, niin silloin myös kotitöiden ja autoon menevien rahojen olisi mentävä puoliksi tai siten että se kumpi ajaa enemmän maksaa enemmän auto kuluja. Ei ole oiken että mies käyttää surutta autoasi työmatkoihin ja silloin tällöin (ilmeisesti) muistaa antaa bensarahaa.

      "Vanhat" minä maksoin silloin enemmän kuin sinä tyyppiset jutut onkin sitten vähä hankalempia. Mutta jos avomiehesi olisi fiksu, hän nyt paljon paremmin tienaavana auttaisi rahallisesti sinua/yhteistä talouttanne ainakin niin kauan kunnes löydät koko aikaisen työn. Lapsiahan kuvailemaasi tilanteeseen ei kannata hankkia.
      Jokaisella pariskunnalla on omanlaisensa tyyli hoitaa raha asioita. Mikä sopii yksille ei sovi toisille, mutta kuvailemasi tilanne (jossa mies "käyttää hyväksi" sinua) ei kuulu hyvään parisuhteeseen.

      Vertailun kohteeksi kerron vielä omasta tilanteestani. Elikäs yhteisä vuosia takana kohta 5v joista yhdessä asuttu 4,5v. Alussa mies opiskeli, itse vastavalmistunut työtön. Tällöin kulut jaettiin aikalailla tasan kun tulotaso oli melkein sama. Jonkun ajan kuluttua pääsin töihin (mies siis opiskeli vielä), jolloin maksoin enemmän yhteisiä kuluja mm. vakuutuksia, sähkölaskuja, ruokakuluja ja myös niitä ylimääräisiä hyvittelukuluja.
      Mies valmistui ja jonkin ajan kuluttua tästä muutimme kaupunkiin parempien työmahdollisuuksien takia. Nyt tilanne on sitten toisin päin mies yrittäjänä tienaa triplasti enemmän kuin minä (nyt 1,5kk työttömänä), ja ihan mielellään kuulemma maksaa kuluista suuremman osan. Ja maksoi mylös silloin kun töissä olin, koska silloinkin tienaa tuplasti enemmän. Itse taas hoidan kotona kaiken nyt työttömyyden aikana (pyykit,tiskit ruanlaitto ym. muu siivous) ja töissäollessanikin niistä suurimman osan.

      Pointtihan taitaa olla kuitenkin juuri se että yhteisen hyvän vuoksi tehdään ja maksetaan! Ei siinä puolin tai toisin pitäisi joutua kärsimään tai pennejään laskeskelemaan.

    • Skybuck

      Aloittajaa kohtaan tapahtuu vääryyttä, mutta täällä on myös paljon vastauksia mitä en hyväksy. Lähdetään siitä, nyt kun feminismi on muutenkin rajusti esillä, tasa-arvo ei tuo mukanaan vain tulotasojen tms. yhteiskunta-aseman tasa-arvoisuutta. Hyvinvointiyhteiskunnan femakot tahtoo itsellensä kaiken, mutta ei ole valmis luopumaan. Tasa-arvon kuuluisi tuoda mukanaan myös naisen oikeuden maksaa laskut tai muut asiat joita ennen miehen tuli hoitaa... Maksaa ravintolamaksu tai taksi. Tasa-arvo on tasa-arvoa, ei valtataistelua siitä kuka saa eniten.

      Aloittajalle, kyllä hyvin tienaava hyvä mies panostaa rahallisesti niin, että molemmilla on hyvä elää. Toisaalta asiasta voi puhua. Hän saattaa myös olla sairaalloisen pihi tai muuten ei ymmärrä rahan käyttötarkoitusta oikein.

    • Ihmettelijä

      Kannattaa olla yhteydessä tasa-arvovaltuutettuun. Sun euro on huomattavasti pienempi kuin 80 senttiä. Selvää syrjintää sukupuolen perusteella.

    • Tajuathan, että

      hän on narsisti. Hanki itsellesi elämä.

    • mies024

      Kyllä on ihmisillä huolia kun pitää oikein prosenteista puhua. Meilläkin on avovaimon kanssa aikasuuri tuloero, mutta parisuhteessa pitää silti olla sama elintaso. Avokki osa-aikatöissä tienaa noin tonnin ja minä reilut neljä. Meillä minä maksan käytännössä kaiken asumisen,ruuan,vakuutukset(autot3kpl,koti,henkilö jne),netin,lehdet,sähkön,lainat. Parempi puolisko maksaa omat turhakkeensa ja vastikkeen 200e ja omat bensat jos aikoo autolla töissä käydä. Välillä silti tympäsee maksella vitusti kaikkia, mutta en silti rupea naista vaihtaan jonku rahan takia.

      • mies024

        Sen verran vielä että kotitöistä nainen tekee suuren osan, mutta pitääpä ruveta siivoamaan ennen kuin hän tulee töistä kotiin niin saattaa saada iloisen lopun päivän päätteeksi. Jokainen suhteeseen laitettu euro tuo paremman tuoton kuin pörssiosakkeet. Miettikää pihit sitä.


      • mek
        mies024 kirjoitti:

        Sen verran vielä että kotitöistä nainen tekee suuren osan, mutta pitääpä ruveta siivoamaan ennen kuin hän tulee töistä kotiin niin saattaa saada iloisen lopun päivän päätteeksi. Jokainen suhteeseen laitettu euro tuo paremman tuoton kuin pörssiosakkeet. Miettikää pihit sitä.

        Ja kun vieltä kaikki on sinun nimissä niin ei pääse avokki rahstamaan erossa ja se siitä mutta kukin pelaa tyylillään.


    • Onhan tajutonta touhua. meillä kaikki menee yhteiseen pottiin ja ei siitä tarvitse edes keskustella. Joku voi epäillä miten tälläinen toimii pitemmän päälle. No 41 vuotta on toiminut, eikä koskaan ole tullut edes mieleen miten muuten voisi toimia.

    • Lamppu_1

      Vaikuttaako raha parisuhteessa? Kyllä. Useiden tutkimuksien mukaan raha on yksi yleisimmistä riidanaiheista.

      Keskustelussa on sikäli kaksinaismoralistinen sävy, että paremmin tienaavan puoliskon (tässä tapauksessa miehen) oletetaan rakkaudesta alkavan toisen elättäjäksi - menetetyllä omaisuudella ei saisi olla merkitystä, kun kerran rakastaa.

      Toisaalta taas tulosiirron saajaa kehotetaan jättämään mies, mikäli tulonsiirtoa ei tapahdu. Hänen kohdallaan rahalla siis saa olla merkitystä ja tämä on sosiaalisesti hyväksyttävää.

      Outoa.

    • tasan ja tasan...

      Nyt et halua maksaa puoliksi, mutta avioerossa vaadit (ja saat) puolet kertyneestä omaisuudesta. Ehkä miehesi kerää rahaa salaa varastoon tätä hetkeä varten?

    • Miehesi kuulostaa yliegoistiselta, itseään täynnä olevalta raukalta. Ei vaikuta kovin luotettavalta miehenalulta.
      Kun suhde on noin rahasuhteiltaan (=mätäpaise, joka räjähtää jossain vaiheessa kuitenkin), niin saat sitä,, miksi roikut hänessä, kaikkea varmaan joltain vähän tai enemmän fiksummalta mieheltä. Miehesi on keskiajalta. Odotatko siihen saakka, kun hän käy sinuun käsiksi? Viimeistään silloin herää ruususen unestasi, jos silloinkaan.
      Suhteessa, jokaisen tulee huolehtia vähintään tulojen ja varojen suhteessa yhteisistä kuluista ja jos silloin tulee jostain tinkiä, niin kumpikin omista itsekkäistä kulueristään.
      Yhteinen tili ei autuaaksi tee, mutta voi olla hyvä, jos sinne kumpikin sijoittaa tulojaan vastaavan summan yhteisiä menoja varten. Jokaisella on kuitenkin hyvä olla oma tili, ettei eron tullen ole perseauki ja köyhä kuin kirkon rotta. No silloin kävele viimekätisen ymmärtäjän, mahdollisen auttajan juttusille eli sossuun.

    • MIES 55

      Ei tuo mies susta välitä kunhan on joku joka passaa. Älä ihmeessä tuon hirviön kanssa edes ajattele mitään jälkikasvua. Etsi MIES ja muuta hänen luokseen.

    • onnetar3

      Tuttua juttua! Annan sulle neuvon:muista, ettei ihminen muutu. Ja teidän tapauksessanne olet jo aikaisemmin auttanut häntä (hänen työttömyysaikanaan).Ihmisillä on kumma kyky unohtaa , mitä apua he itse ovat joskus saaneet! Minulla oli sama tilanne, maksoin kaikki kodin laskut ja ruuan ja kaveri makseli vaan omia lainojaan. Pistin kissan pöydälle ja kerroin, jotta nyt elämäni on liian tyyristä , muuta pois niin samalla minunkin kulut pienenee. Ei kumminkaan muuttanut ja hän maksaa tasan puolet kaikista laskuistamme, mikä koskee asumista sekä elämistä. Pistä siis se kissa pöydälle, äläkä anna yhtään periksi!

    • Jussuf (se sama)

      Mies tekee oikein, vaikka olisi kuinka suuret tulot niin pitäähän miehelle jäädä rahaa myös mukaviin harrastuksiin. Jos olisit vaimoni joutuisin pieksä sinut jos edes ehdottaisit vähemmän maksua.

      • onnetar3

        Olet oikein sovinistinen sika! Hyi helkkari! Kuvittelen jo miten epäsiistinnäköinen otus olet, koska puheesi on "sossukamaa"......


    • Tulojen

      suhteessahan ne yhteiset kulut pitää maksaa. Omaisuus hankitaan sitten myös tässä samassa suhteessa. Autokulut panisin kokonaan suurempituloisen piikkiin. Pienempituloinen voisi vähän osallistua bensanostoihin.

    • SamaTaivasSamamaa

      Mistä niitä uusia aiheita syntyisi, kun ihmisetkin nokitusten jankkaavamme samoja asioita, työpaikan jutut eivät siitänsä muutu... Saman toistoahan se on tämä elämä, jos joku jotain muuta luulee, niin saahan sitä itseään höynäyttää.

    • asiat muuttuu

      Tein joskus sen virheen, että tuli ostettua asunto puoliksi ex-avopuolison kanssa ja minähän sitä kämppää makselin isommista tuloistani ja myöskin talousmenot jakautuivat n.80% minulle ja 20% sille loiselle, noh lusikat jakoon ja kämppä puoliksi..älkää hyvät ihmiset ikinä ostako yhteistä asuntoa jos tuloerot ovat isot ja avioehto on aina ehdoton.Nykyään on asunto omissa nimissä ja ei tulisi mieleenkään IKINÄ ostaa mitään yhdenkään naisen kanssa yhteiseksi ja päästää yhtäkään pummia kuppaamaan rahojani.

      • Sopimuskysymys

        Asunnon voi kait ostaa niin, että toinen omistaa isomman osan, jos maksaakin enemmän. Esim. 30/70. Mikä pakko laittaa omistus 50/50?

        Tietty pitää sitten huomioida, jos toinen hoitaa kodin ja kenties mahdolliset lapset.


      • anna kaikki pois

        Tuosta voit syyttää vain omaa tyhmyyttäsi. No, onpahan nyt edes puolet paremmassa tallessa.


      • mek

        Avoliitossa on se hyvä puoli että jo pystyt todistamaan että olet maksanut enemmän kun kämppä myydään niin otatkin enemmän kauppahinansta. Olisit heti kun asunto ostettiin ja toinen ei halua maksaa juttua puoliski niin asunnon omistussuhteen muustos siihen suhteeseen kun sitä asuntoa makselee ja se siitä.


      • dfdfdf

        Veikkaan, että ex-avokkisi on hoitanut lapset ja suurimman osan kotitöistä, joten ihan oikein, että myös hän saa korvausta sinun eduksesi tekemistään töistä.


    • herätys.

      Avioliitto on ainut yhdessäasumisen muoto,avoliitot ovat synnissä elämisen muotoja joissa uskossa oleva ei suostu koskaan elämään.

      • Jeesuksen nimeen

        Uskovainen tarvitsee ristillisen liiton ja paljon lapsosia, joita voi yön pimeydessä käydä panemassa.


    • tz1

      siten kun mies maksais kaiken oppii liian hyvälle. jos teillä menee muuten hyvin olkaa yhdessä. ja jos et tiedä testaa miestä pystyykö se auttamaan raha-asioissa. vaikka ei ole varaa yhteen laskuun.

    • " Mies käyttää autoani työmatkoihin ja maksaa silloin tällöin kympin bensaa. Maksan itse kokonaan vakuutukset."

      Tuolle asialle anna ehdottomasti vasaraa.

      "Teen kaiken kotona, pyykkään, siivoan, teen ruoan.. Kaiken."
      "Olen ajatellut jopa eroa, sillä tällainen tarkan markan suhde ei tunnu hyvältä."

      Sano äijälle näkemiin suosiolla. Hänen kohdallaan tuskin katuisit mitään :)

    • Madame C

      Sisko hyvä jätä tollainen mies, ansaitset parempaa!!
      Asun avoliitossa mieheni kanssa, joka tienaa kaksi kertaa enemmän kuin minä ja maksaa suurimman osan asumiskuluista. Maksan kuluista niin paljon kuin pystyn ja näillä on menty jo melkein 13 vuotta yhdessä. Siivouksesta otan enemmän vastuuta mutta on ihanaa kun toinen tiskaa, pyykkää jne oma-aloitteisesti tarpeen vaatiessa. Stemppiä sisko kulta!

    • mitäpä puuttumaan

      Nykyaikana ei vaikuta löytyvän sellaista yhteishenkeä, samaan suuntaan yhdessä katsomista edes lapsiperheiltä. Sisareni on hyväpalkkainen ja edennyt työssään hyvin. Mutta kun niitä lapsia tekee ainakin toistaiseksi naiset, niin kahden lapsen vuoden mittaisten hoitovapaiden aikana tulot ovat romahtaneet. Mies on huolehtinut silloin asuntolainasta ja muistakuluista, mutta merkannut excell-taulukkoon kaiken ja ne kulut sisareni on maksanut takaisin tarkalleen töihin palattuaan. Kokoajan puheessa vilahtelee minun auto, minun tv, minun keittiö, minun tämä tuo se. Kolmanteen lapseen ei ole enää varaa. Tulee äitiys liian kalliiksi. Jokainen taaplaa tavallaan.

    • Roope setä betalar

      Miehes haluaa vaan rusinat pullista ja piparia sulta. Olet sille selvästi pelkän koti- ja seksiorjan asemassa. Nainen voi usein huonommin parisuhteessa, ainakin silloin kun se arki alkaa. Paasaa miestä ja mies sen kun menee ja harrastaa,

      Menot pitäis jakaa vähintäänkin puoliksi ja jos itse olisin vastaavassa tilanteessa niin maksaisin niitä samassa suhteessa enemmän kuin tienaankin. Se olisi osoitus siitä, että todella välittää toisesta.

      Vaikuttaa itaralta ja itsekkäältä tuo miehes. Ei ole vielä ihan aikuinen ihminen.

    • Tiiätteks mitä?

      Etteks te tajuu jotta ootte avoliitossa ettekä naimisissa?
      Käytännös teitä kohdellaan juridisesti jollei muuten lähes solussa asuvien tavoin?
      Naikaa ensin ja riidelkää vasta sitten ennen kun erootte ja muutatte muualle
      omien tavaroittenne ja mahdollisten yhteisten lasten lemmikkieläinten ja velkojen kanssa.

      • h s

        Ei pidä paikkaansa. Jopa samaa sukupuolta olevat yhdessäasujat katsotaan asuvan avoliitossa ja yhteistaloudessa, jolleivat pysty muuta uskottavasti todistamaan. Sama ruokakunta, tasaisesti jakautuvat tulot jne. Asumistukeen lasketaan molempien tulot, kotitalousvähennys yhteinen jne.


      • avonaista
        h s kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Jopa samaa sukupuolta olevat yhdessäasujat katsotaan asuvan avoliitossa ja yhteistaloudessa, jolleivat pysty muuta uskottavasti todistamaan. Sama ruokakunta, tasaisesti jakautuvat tulot jne. Asumistukeen lasketaan molempien tulot, kotitalousvähennys yhteinen jne.

        Ei puhuttu asumistuista, senkin sossuelätti. Puhuttiin siitä, miten omaisuus jaetaan, kun erotaan.

        Avoliitossa, ainakin vielä, kumpikin vastaa omista menoistaan ja hallitsee omaa omaisuuttaan.


      • Höpsis Sissi
        avonaista kirjoitti:

        Ei puhuttu asumistuista, senkin sossuelätti. Puhuttiin siitä, miten omaisuus jaetaan, kun erotaan.

        Avoliitossa, ainakin vielä, kumpikin vastaa omista menoistaan ja hallitsee omaa omaisuuttaan.

        Vastasit kai alkuperäiselle, joka toki asuu miehensä kanssa yhdessä? Jos et, niin my mistake :)

        Mitä minuun tulee, niin aika kaukana sossun elätistä.


      • Tiiätteks mitä?
        avonaista kirjoitti:

        Ei puhuttu asumistuista, senkin sossuelätti. Puhuttiin siitä, miten omaisuus jaetaan, kun erotaan.

        Avoliitossa, ainakin vielä, kumpikin vastaa omista menoistaan ja hallitsee omaa omaisuuttaan.

        Naidessa vailla ehtoja voi siis saada yhteistä omaisuutta jaettavaksi vaikkei sitä ois maksanut ja
        ikävä kyllä kans yhteisen asuntolainan velkaosan jaettavaksi jopa eroasunto myyjäisiin..pahimmassatapauksessa voi saada naidessa vaikka minkä..
        Avosuhtees voi olla vähän vaikee juttu kajota puolison puolikkaaseen


    • köyhä ja kipee

      Kuka urpo nyt vuokralla asuis jos tienaa tuonkinverran.
      Pankkien asuntolainakorot on pienet siihen verraten, mitä maksatte asunnon omistajan sijoitukselle korkoa vuokrana.
      Lainaa saa ilman takuitakin jos luottotiedot on kunnossa, pankki vaatii tietenkin pienen alkupääoan lainan ehdoksi.

    • yx miäs vaan...

      Sä oot Tyhmä, jos tuo on totta :-) ps. Mä oon mies...

    • Olisin neuvonut

      Meinasin vastata, mutta kun selasin viestiketjun läpi, eikä aloittaja ole kirjoittanut avauksen jälkeen mitään, niin asia on varmaankin jo kunnossa?

    • Höynäytettävät

      Aiemmin virolaiset menivät hanakasti naimisiin suomalaisten kanssa muutamaksi viikoksi luututen ahkerasti huushollia ja tehden hyvää ruokaa. Eron saatua lainvoiman avioliiton puolittamisperiaatteella hieman höhlät suomalaismiehet saattoivat menettää 5:kin milj. markkaa. Nykyisin onneksi oikeus voi kohtuullistaa, ettei ansiotonta tuloa ei pääse niin herkästi syntymään. Avoliitothan ovat lähestulkoon vailla minkäänlaista lakisuojaa, joten kirjahyllyistä tapellaan vielä pitkään.

      • 49 v. avioliitossa

        Avioliittolain mukaan avioliitossa kuuluu puolison elatus. Itse ollut töissä, mutta laki sanoo niin. Eli jos aikoo ettei kuluihin osallistu paras olla menemättä avioliittoon.
        Sitten jos omaisuus suurempi toisella avioliittoon mennessä tehtävä avioehto.
        Tosin siihen ei pakko suostua ellei halua. Asia selviää jo siinä vaiheessa.
        Turha toista nöyryyttää avioliitossa. Nekin asiat paras selvittää, eikä toista pitää
        orjanaan. Avioliitto ei voi olla orjuutta!


      • 49 v avioliitossa
        49 v. avioliitossa kirjoitti:

        Avioliittolain mukaan avioliitossa kuuluu puolison elatus. Itse ollut töissä, mutta laki sanoo niin. Eli jos aikoo ettei kuluihin osallistu paras olla menemättä avioliittoon.
        Sitten jos omaisuus suurempi toisella avioliittoon mennessä tehtävä avioehto.
        Tosin siihen ei pakko suostua ellei halua. Asia selviää jo siinä vaiheessa.
        Turha toista nöyryyttää avioliitossa. Nekin asiat paras selvittää, eikä toista pitää
        orjanaan. Avioliitto ei voi olla orjuutta!

        Ei ollut tarkoitus edelliselle vastata. Meni vaan jotenkin hänelle.


      • 49 v avioliitossa.
        49 v. avioliitossa kirjoitti:

        Avioliittolain mukaan avioliitossa kuuluu puolison elatus. Itse ollut töissä, mutta laki sanoo niin. Eli jos aikoo ettei kuluihin osallistu paras olla menemättä avioliittoon.
        Sitten jos omaisuus suurempi toisella avioliittoon mennessä tehtävä avioehto.
        Tosin siihen ei pakko suostua ellei halua. Asia selviää jo siinä vaiheessa.
        Turha toista nöyryyttää avioliitossa. Nekin asiat paras selvittää, eikä toista pitää
        orjanaan. Avioliitto ei voi olla orjuutta!

        Lisäys. Kykyjensä mukaan osallistuttava elatukseen. Siksi lasketaan kodin hoitokin.
        Lasten hoitaminen mukaan lukien. Totuus että naiset menee töihin kun ei elä miehen palkalla aina kaikki maksaa paljon ainakin kaupungeissa.


    • Kallis virhe

      Meillä menee kulut niin, että minä maksan vuokran, veden, sähkön, omat menoni ja yheiset menot. Avomies maksaa oman ruokansa, oman nettinsä. Bensansa hän saa ilmaiseksi isältään. Isä myös maksaa miehen auton vakuutukset, korjaukset, puhelinlaskut ym. Minä myös hoidan kodin siivoamisen, viemärintukkeumat, avomiehen koiran rikkomat ovenkarmit ym.

      Teen osa-aikaista työtä pienellä palkalla. Mies opiskelee, saa asumistukea ja on saanut ison perinnön, joten on rikkaampi kuin minä.

      Monesti ollaan keskusteltu ja riidelty kotitöistä, koirasta ja rahasta, mutta aina herra palaa tapoihinsa alta aika yksikön. Kerran käskin muuttaa pois, mutta ei suostunut luovuttamaan avaimia. Kävi sitten kotonaan nukkumassa yönyli ja tuli sitten takaisin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Vanhempansa ottivat tästä minuun yhteyttä ja syyllistivät kun "heidän pojallaan on niin vaikeaa kun vanhemmat ovat eronneet että sen takia se nyt vain tuommoinen on"... Nyt olen tilanteessa, jossa minun on pakko muuttaa eri paikkakunnalle, pois perheeni ja ystävieni luota, jotta voisin ehkä taas saada omasta elämästäni kiinni. :(

    • ykspluskaks

      Ihan ensiksi pistät hänelle laskun työttömyysajan kuluista, jotka sinä olet maksanut hänen puolestaan. Muistuta häntä siitä, että sinä tulit vastaan silloin, miksi nyt pitää kaiken mennä puoliksi?

      Sinä elätät häntä pienellä palkallasi. Uskomatonta, että tarjoat hänen käyttöönsä auton saamatta mitään korvausta. Otapa avaimet pois. Vaikka hän maksaisi vakuutukset, jäät silti tappiolle arvon alenemisen vuoksi. Nyt hän ei maksa edes niitä.

      Joissakin suhteissa joutuu olemaan rahasta tarkkana. Niin kuin joku jo aiemmin kertoi, heillä tarkasti seurataan, mitä kukin maksaa. Kun on sovittu oikeudenmukainen vastuu ja noudatettu sitä, on yksi riidanaihe vähemmän. Epäromanttista mutta käytännöllistä.

    • 124124

      Avopuoliso on kärttämässä uutta isompaa asuntoa.

      Asumme nykyisin minun omistamassa keskusta kolmiossa, pitäisi saada omakotitalo, ja avopuolison pitäisi välttämättä päästä omistamaan puolet asunnosta tasavertaisuuden nimissä.

      En mitenkään onnistu saamaan avopuolisoa ymmärtämään miten mahdotonta taloudelista kuviota hän itselleen ehdottelee.

      Eli siis omistan jo velattomasti nykyisen asuntomme, noin 250'000€. Tähän pitäisi viellä ottaa 200-250'000€ lainaa saadaksemme sellaisen omakotitalon jonka avopuoliso haluaisi.

      Avopuoliso Lastenhoitajana ansaitsee semmoiset 1600€/kk käteen.

      Olen parikertaa ihan kynällä ja paperilla esittänyt ettei hän ole kykenevä kyseistä lainaa ottamaan taikka hoitamaan.

      Mutta mitenkään ei kelpaa kuin yhtäsuuri omistusosuus, tasa-arvoisuuden varjolla.

      Myöskin tilanne varmasti muuttuisi myöskin auton tarpeen osalta, avopuoliso joutuisi myöskin hankkimaan auton, nykyisin kulkee julkisilla, kiva 20 minuuttia ovelta ovelle. Tämäkään auton tuoma talousrasite ei tunnu uppovan avopuolison tajuntaan.

      Empähän näe muuta mahdollisuutta kuin ostaa asunto itse tai jatkaa vanhassa kolmiossa asumista.

      • mek

        Asutpa kalliilla seidulla koska meidän perhe asii pääkaupunkisudulla rivarikolmiossa ja sen myyntihinta on siinä 150-170t€ ja ei tarttis ottaa kuin satatuhatta lainaa niin saisi semmoisen 80-120m2 omakotitalon tai sitten asikkisi haavelee 250m2 talosta ja semmoinenhan maksa jos aikapaljon. Pääkaupunkiseudullakin omakotitalot on alkaen reilut 200000€ ja yläräjää ei ole. Jos päädytte omakotitaloon niin omsitussuhde 70/30 kun avokkisi ei noilla tuloilla voi maksaa lainaa kuin max 700€ kuussa ja sekin on aika kova maksu 1600e nettotuloilla.


    • tyhmää

      eroa pois.

    • 44444444444

      Mulla oli nainen.Mikä ei raskinut käyttää omaa autoa olenkaan.Sanoi että minun autolla on halvempi.Vaikka hänellä oli pieni kulutuksinen auto.Minun auto kulutti paljon enemmän.Piti lopussa sanoa.Että hänen autolla ei pääse kun lähi-kauppaan asti!Siittä se riita tuli.Ja paljon muuta.Mitä piti maksaa hänelle.Osaa ne naisetkin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Bimbi

      No onpas teillä monilla idioottimaiset miehet!

      Minä opiskelen ja minun mieheni maksaa minun täysin kaikki kulut. Ruuat, vaatteet, bileeni, jopa lomamatkamme ja vastapalvelukseksi hän saa ihanan hyvinvoivan tyttöystävän, joka joka ilta himoitsee seksiä hänen kanssaan, laittaa hänelle kotona ravintolatasoista ruokaa ja suunittelemee hänen kanssaan maailman ihaninta perhettä.

      Kun kerran ollaan löydetty toisemme, jäämässä yhteen, niin miksi ei tukisi toista, jotta toinen pääsisi myös myöhemmin tienaamaan kunnolla ja maksamaan yhteisiä kuluja.

    • Naimat

      Naimisissa 22 vyuotta. Meillä syödään samasta kupista, eli on yhteinen tili. Hyvin on mennyt, yhdessä ostellaan ja yhdessä säästellään. Välillä tulee yllätyksiä, kun molemmat höylää yhtäaikaa :-). Ollaan sieltä köyhimmästä päästä.

    • Old fakiiri

      Ehdottomasti prosentuaalinen maksu, eli kumpikin maksaa tuloistaan esim. 25%,
      olettaen, että se määrä kattaa asumiskulut. Sama homma muissakin kuluissa.
      Ellei tämä mene jakeluun ns. yhteistä pesää asuttaessa, heitä hemmo pellolle.
      Tälläkin tavalla "miehesi", nettoaa enemmän ylimääräistä hummailuun.
      Taitaa vain lypsää sua jonkun aikaa..jemmaa rahojaan sivuun ihan omaa asuntoa tms. varten. Ne on nämä tämänpäivän nuoret miehet, mamin kullat, just tällaisia.
      En ihan ymmärrä, mikä ihme saa naiset tekemään näitä uhrauksia näiden kusipääkitupiikkien puolesta. Et oo todella ainoa.
      Omat tyttäreni "koulutin" aikoinaan kunnioittamaan itseään, siitähän tässä on kyse.
      Tai sun tapauksessa sen puutteesta.

      • järkeä jakoon

        Hieman on outo tuo sinun jakoperusteesi. Jos (avo)pari haluaa hoitaa asiat tasapuolisesti fifty-fifty, niin silloin kumpikin osapuoli laittaa esim kuukaudessa samaan "kassaan" yhtä suuren summan rahaa. Tuosta rahasta sitten maksellaan YHTEISET KULUT, kuten ruoka, vuokra/vastike, vakuutukset, ym ym. Omasta pussista sitten kumpikin kustantaa omat kulunsa kuten vaatteet, harrastukset jne. Ei ole mitään syytä jakaa yhteisiä kuluja palkkojen suhteessa.


    • sinkku3

      Tuo puoliksi maksaminen on teoriassa hyvä idea, mutta ei aina tosiaan toimi...koska toisella on useimmiten paremmat tulot ku toisella, joten itse tein aikoinaan sillä lailla et minä maksoin auton kulut ja asumis kulut...ja silloinen naiseni maksoi ruuat ja opiskelunsa...itselleni ei kyllä jäänyt kuukaudessa kuin n.200e käyttörahaa (poltto-aineisiin ja muuhun)...no se oli silloin....

    • Harkintaa oltava

      Aloittajan kirjoitus palauttaa räikeänä mieleeni n. 45 vuotta sitten aloitetun pilkan kotiäitejä - montakin lasta- kohtaan. Nimittäin lapsettomat feministit alkoivat pilkata näitä rouvia miestensä siivellä eleleviksi eli miestensä "huoriksi".
      Heillä itsellään lienee hyvätuloisia kokemuksia tuon ajan "avoliitossa" elämisestä.

      Tahdon ylläolevalla tuoda esiin, että ihmisten ajatukset ovat kautta historian kulun liittyneet joko yhteneväisesti Raamatun käskyihin tai sitten omiin tekeleisiin.

      Näinkin on edelleen.

      Vanha kansa osasi olla viisas toteamalla, että on tyhmä "huora" , jos ei palveluistaan maksua peri. Jokainen avo-liitossa elävä oli sen mukaan - joko tyhmä tai viisas.

      Raamatun mukaan MIES OTTAA itselleen vaimon, mutta sitä ennen katsoo itselleen työn, millä elättää hänet ja tulevat lapset. Siellä myös todetaan jotta; KAIKKI eivät sovellu avioliittoon , koska jotkut ovat jo syntymästään saakka tulleet soveltumattomiksi ja toiset on taas tehty avioliittoon kelpaamattomiksi ja osa siihen soveltuu.
      Siksi siis kantsii nimenomaan nykyinen yhteiskunnassamme sallittu avo liittomenenttely käyttää todella miehen koetinkiveksi.
      Vaikkapa vielä lisähiostuksella opettelemaan perheen huolenpito ja vasta siitä varmistumalla ottaa lopullinen sitoutuminen.

      Vanha kansa tiesi myös oikein arvioida miniäksi kelpuutettavan; sanonta oli " se on vähän, mitä kauneudesta syödään". Elikkä toimelias, taidokkuutensa monialaisesti osoittava miniä oli ehdoton ykkönen perheensä ja kotinsa tulevaksi hoitajaksi. Ei missään nimessä laiska kynsiään lakkaileva turhantouhottaja, vaikka olisi ollutkin missin kauneudella varustettu.

    • misspinkki

      aijaa no mulle mies maksaa kyl kaiken. on aina maksanut. siivoilen vähän tätä sen ja kohta myös mun taloa. mennään meinaan naimisiin, eikä tuu avioehtoa. rakastan mun gubbeliinii, mikä tykkää hemmotella mua.

      jätä ap se kakkapää, ei se muutu.

    • nainlentötnö54nj25

      En katsleisi sellaista. jos rakastaa ja on normaali mies, hän kyllä maksaa isoimilla tuloilla 4 krt enemmän jos on 4 krt enemmän palkkaa. on yhteinen koti ja elämä. Ne teidän molempien rahat on yhteistä. jos ei ole, vaihda. älä tee lapsia siihen.

    • elä alistu

      Elä alistu tuohon. Avioliitto on sitä, että yhteiset menot ja tulot--siis potti ihan puoliksi. Miehesi tavallaan alistaa sinua koko ajan. Määrää sinäkin, että jos teet lapsen maksaa se miehellesi 40000e ja se ihan kohtuu hinta. Ruuanlaittokin 20e kerta siinä ne tulot tasoittuu.....Keskustele asiasata ja jos hän ei tajua eroa.

    • kirjallinen sopimus!

      Jälkiviisaan neuvo: Ennen kuin kukaan pari muuttaa yhteen, sopikaa yhdessä ja mieluiten paperille miten jaatte yhteiselämän kustannukset. Ootte sitten avo-tai aviopari niin kaikki rahaan talouteen , kodinhoitoon liittyvät asiat paperille. Miten ja missä suhteessa jaatte.

    • Marde112
    • Leisure75

      moi vaan, meillä on yhteinen taloustili johon laitetaan kaikki kulut 50/50.Olemme määrittäneet summaksi 900€/kk. Samoin s-bonustilille laitetaan ruokarahaa 400e/kk ja ruokalaskut 1 auton bensa maksetaan sieltä. Sen jälkeen molemmilla palkkatulosta jäävä raha on omaa käyttöä varten ja sitä voi käyttää omiin hassutuksiin.

      Koska sähkö, vakuutukset, auton huollot vievät vaihtelevasti rahaa per kuukausi ja ne maksetaan sieltä yhteiseltä tililtä, on näinä 9 vuotena yhteiselle tilille jäänyt jotain pohjasaldoa säästöön.

      Miehelläni on selkävaiva ja on joutunut olemaan pariin otteeseen yli 4 kuukauden sairaslomalla. tuolloin hän on voinut palkkatulon puuttuessa ottaa yhteiseltä käyttötililtä omiin tarpeisiinsa rahaa (lääkkeet, taksit lääkäriin yms.). Ja näistä on yhdessä sovittu.


      matkat ja muut isommat hankinnat sovitaan aina yhdessä, eli miten maksamme ja otetaanko käyttötililtä osa summasta vai kokonaan, vai riittäkö raha jos molemmat maksavat omistaan eikä yhteistilin rahoihin kosketa.

      näin on pärjätty tähän asti. onneksi meistä molemmat osaa ja pystyy puhumaan raha-asioista avoimesti, ilman että tulotasoaan tai elämäntilannettaan joutuisi mitenkään häpeämään.

      • tasan männöö

        Näin meilläkin. Ihmetyttää joidenkin parien taitamattomuus hoitaa yhteisesti yhteisiä asioita. Tuo yllä kerrottu kun on maailman yksinkertaisin tapa, eikä aiheuta eripuraa.


      • Aloittaja..
        tasan männöö kirjoitti:

        Näin meilläkin. Ihmetyttää joidenkin parien taitamattomuus hoitaa yhteisesti yhteisiä asioita. Tuo yllä kerrottu kun on maailman yksinkertaisin tapa, eikä aiheuta eripuraa.

        Enpä olisi uskonut että näin paljon kommenttia tulee! Mutta tosiaan miehen kanssa ollaan paljon aiheesta keskusteltu ja näyttää vähän siltä ettei mies vaan ymmärrä tilannetta. Hän tuhlaa palkkapäivänään jokaikisen sentiin harrastukseensa, kyseessä kallis harrasteauto. Ja silti hänen mielestään on ihan ok ajaa minun autollani ilmaiseksi. Ymmärrän toki harrastukset ja kyllä aikuinen ihminen saa rahansa käyttää mihin haluaa, mutta rajansa kaikella. Olen päättänyt että hän ei enää aja autoani, ei senttiäkään ennenkuin tarjoutuu kattamaan edes osan auton kuluista. Mitä asumiseen tulee niin mies suostui maksamaan muutaman kympin enemmän vuokraa, joka on kyllä säälittävä summa siitä että hoidan talouden joka ikinen päivä. Ja kyllä, tunnen itseni hyväksikäytetyksi. Sitä varmaan olenkin.
        En tiedä tuleeko mies ikinä muuttumaan, ainakin hän on tehnyt selväksi että naimisiin mentäessä hän haluaa avioehdon. Se ok ok minulle, joskin kertoo paljon myös suhteen tilasta tai siitä mitä mies ylipäätään ajattelee.
        Kiitos kun vastasitte, sain näkökulmaa asiaan...


      • mek
        Aloittaja.. kirjoitti:

        Enpä olisi uskonut että näin paljon kommenttia tulee! Mutta tosiaan miehen kanssa ollaan paljon aiheesta keskusteltu ja näyttää vähän siltä ettei mies vaan ymmärrä tilannetta. Hän tuhlaa palkkapäivänään jokaikisen sentiin harrastukseensa, kyseessä kallis harrasteauto. Ja silti hänen mielestään on ihan ok ajaa minun autollani ilmaiseksi. Ymmärrän toki harrastukset ja kyllä aikuinen ihminen saa rahansa käyttää mihin haluaa, mutta rajansa kaikella. Olen päättänyt että hän ei enää aja autoani, ei senttiäkään ennenkuin tarjoutuu kattamaan edes osan auton kuluista. Mitä asumiseen tulee niin mies suostui maksamaan muutaman kympin enemmän vuokraa, joka on kyllä säälittävä summa siitä että hoidan talouden joka ikinen päivä. Ja kyllä, tunnen itseni hyväksikäytetyksi. Sitä varmaan olenkin.
        En tiedä tuleeko mies ikinä muuttumaan, ainakin hän on tehnyt selväksi että naimisiin mentäessä hän haluaa avioehdon. Se ok ok minulle, joskin kertoo paljon myös suhteen tilasta tai siitä mitä mies ylipäätään ajattelee.
        Kiitos kun vastasitte, sain näkökulmaa asiaan...

        Jos teette avioehdon niin siten että yhteinen omaisuus kuuluu sen piiriin ja se joka on vain toisen nimissä ei ja muistakaa myös se että onko vain erossa voimassa vai myös jos toinen jää leskeksi ja se siiä. Rupea sinäkin käyttämään sitä harrateautoa niin hyvä tulee.


      • herätys nyt!
        Aloittaja.. kirjoitti:

        Enpä olisi uskonut että näin paljon kommenttia tulee! Mutta tosiaan miehen kanssa ollaan paljon aiheesta keskusteltu ja näyttää vähän siltä ettei mies vaan ymmärrä tilannetta. Hän tuhlaa palkkapäivänään jokaikisen sentiin harrastukseensa, kyseessä kallis harrasteauto. Ja silti hänen mielestään on ihan ok ajaa minun autollani ilmaiseksi. Ymmärrän toki harrastukset ja kyllä aikuinen ihminen saa rahansa käyttää mihin haluaa, mutta rajansa kaikella. Olen päättänyt että hän ei enää aja autoani, ei senttiäkään ennenkuin tarjoutuu kattamaan edes osan auton kuluista. Mitä asumiseen tulee niin mies suostui maksamaan muutaman kympin enemmän vuokraa, joka on kyllä säälittävä summa siitä että hoidan talouden joka ikinen päivä. Ja kyllä, tunnen itseni hyväksikäytetyksi. Sitä varmaan olenkin.
        En tiedä tuleeko mies ikinä muuttumaan, ainakin hän on tehnyt selväksi että naimisiin mentäessä hän haluaa avioehdon. Se ok ok minulle, joskin kertoo paljon myös suhteen tilasta tai siitä mitä mies ylipäätään ajattelee.
        Kiitos kun vastasitte, sain näkökulmaa asiaan...

        Olisko aika näyttää tää ketju sille ukolle...tai siis ihan sama. Nyt olis aika kai tehdä sun päätöksiä. Jos mies on nyt tuollainen, mieti kun teille tulee lapsia, mikähän menee edelle. Lähde kun vielä voit, tai mieti ainakin vakavasti. Meille on monta rakkautta, ja tuo ei vaikuta nyt siltä.


      • NO True love

        Siis ilmoittaa sulle JO NYT että haluaa avioehdon???? Se siitä. Nyt vaan omat tavarat kasaan ja jollekin frendille/ porukoillesi asuun ennenkuin löydät oman kämpän. Pitää sua siis varalla ja piikana. Parempi kuin ei mitään. Tiedän... karua, mutta yritä nähdä se voimana lähteä..
        Jos jäisit, niin arvaa kuka maksaisi tulevien lasten kulut. Entä jos sairastuisit vakavasti, olisko tuollainen minä-mulle -tyyppi silloinkaan tukena.


      • Pjuk mikä ukko
        Aloittaja.. kirjoitti:

        Enpä olisi uskonut että näin paljon kommenttia tulee! Mutta tosiaan miehen kanssa ollaan paljon aiheesta keskusteltu ja näyttää vähän siltä ettei mies vaan ymmärrä tilannetta. Hän tuhlaa palkkapäivänään jokaikisen sentiin harrastukseensa, kyseessä kallis harrasteauto. Ja silti hänen mielestään on ihan ok ajaa minun autollani ilmaiseksi. Ymmärrän toki harrastukset ja kyllä aikuinen ihminen saa rahansa käyttää mihin haluaa, mutta rajansa kaikella. Olen päättänyt että hän ei enää aja autoani, ei senttiäkään ennenkuin tarjoutuu kattamaan edes osan auton kuluista. Mitä asumiseen tulee niin mies suostui maksamaan muutaman kympin enemmän vuokraa, joka on kyllä säälittävä summa siitä että hoidan talouden joka ikinen päivä. Ja kyllä, tunnen itseni hyväksikäytetyksi. Sitä varmaan olenkin.
        En tiedä tuleeko mies ikinä muuttumaan, ainakin hän on tehnyt selväksi että naimisiin mentäessä hän haluaa avioehdon. Se ok ok minulle, joskin kertoo paljon myös suhteen tilasta tai siitä mitä mies ylipäätään ajattelee.
        Kiitos kun vastasitte, sain näkökulmaa asiaan...

        Tulosta tää, pakkaa laukut ja laita ketjuviestit pöydälle odottaan.

        Voin vaan toivoa ettei tuo kundi löydä sun jälkeen enää ketään tai jotain kauheaa, että muistelee haikeena vielä 20 vuoden jälkeen miksi antoi sun mennä.

        LÄHDE.HETI. Sä oot liian hyvä tolle!!!! Usko meitä!


      • mek
        NO True love kirjoitti:

        Siis ilmoittaa sulle JO NYT että haluaa avioehdon???? Se siitä. Nyt vaan omat tavarat kasaan ja jollekin frendille/ porukoillesi asuun ennenkuin löydät oman kämpän. Pitää sua siis varalla ja piikana. Parempi kuin ei mitään. Tiedän... karua, mutta yritä nähdä se voimana lähteä..
        Jos jäisit, niin arvaa kuka maksaisi tulevien lasten kulut. Entä jos sairastuisit vakavasti, olisko tuollainen minä-mulle -tyyppi silloinkaan tukena.

        Avioehdon voi vaatia mutta tärkein asia on että jos hankitte joskus omistus asunnon niin se pitää tulla molempien nimiin niin ei toinen pääse toisen kustannuksella vaurastumaan.


    • tyytyväinen

      ihan ekana - sinuna laittaisin auton avaimet piiloon, laskut autoveroista, vakuutuksista jne herran nenän eteen taskulaskimen kanssa ja viesti 50/50 jos haluat ajaa sun tili numero minne voi oman osuutensa laittaa. kun rahat on sun tilillä, laita auton avaimiin teksti bensa määrä samana palauttaessa kun lähtiessä - kiitos

      jos sen 50/50 - olkoon kaikessa.. lähde siitä

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1706
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1317
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1275
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1017
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      880
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      871
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      856
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      108
      821
    Aihe