-10 kiloa kevääksi

aabbcc

Eli laihdutus alkaa 1.1.2014 silloin käydään vaakassa ottamassa se järkytys ja sen jälkeen aloitetaan :)
Kerran viikkoon voisi punnita,ei väliä mikä päivä kunhan kävisi aina samana päivänä.
Ruokavaliota muuttamalla yritän kiloja karistaa mutta olisi tarkoitus myös lisätä liikuntaa ja parantaa huonoa kuntoa!
Onko mukaan lähtijöitä?? Olisi kiva jakaa vinkkejä kokemuksia ja ehkä se paine laittaa mittojaan tänne pitäisi motivaatiota paremmin yllä..

51

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aaabc

      Noniin vaakassa käyty tänään! Jipii,jahuu onneksi olkoon olet onnistunut kivasti lihoamaan sitten kesän jäljiltä:D
      Eli täällä nainen 25v pituutta 166cm painoa tänään 1.1.2014 73.7 kg.
      Tästä se sitten lähtee..punnitsen itseni seuraavan kerran maanantaina koska se on jotenkin kivempi päivä kun keskiviikko,katsotaan sitten onkp mitään tapahtunut.

    • deef

      Minä voisin lähteä mukaan. 10 kiloa pois kevääksi kuullostaa hyvältä alulta, tosin itsellä pudotettavaa vähintään 15kg.
      Olen 35v nainen, pituutta 165cm ja puntari näytti viime perjantaina 81,8kg. Järkyttävää.
      Tartuin itseäni niskasta kiinni ja aloitin elämäntaparemontin. Ensin keskityn saamaan ruokavalion kuntoon, sitten kokeillaan liikuntaa, jahka kiloja eka saa vähän pois ja jaksaa taas liikkua.
      Huomenna tulee viikko laihdutusta täyteen ja tänään aamupaino oli 78,7kg. Oikein hyvä alku siis, motivoi kummasti jatkamaan. Nesteitähän nuo ensimmäiset pudonneet kilot ovat, mutta tästä on hyvä jatkaa. Ja olihan tässä jo uudenvuodenkinkerit välissä, jolloin herkkulakko petti, tai ei ollut voimassa. Nyt olisi tarkoitus olla ensin joku viikko kokonaan herkuitta, sitten kerran viikossa kohtuudella. Pysyy ehkä repsahdukset paremmin kurissa, kun niistä ei kokonaan kieltäydy...
      Energiatasossa on jo selkeä muutos. Aikaisemmin väsytti ihan tolkuttomasti, nyt vireystaso on jo ihan toista luokkaa, päiväunet on saanut jättää pois:)

    • bluephoenix

      Hei deef! Kiva kun lähdit mukaan,täällä ap joka löysi vanhan nimimerkkinsä:)
      Sähän olet jo mukavasti päässyt alkuun.
      Kun sulla tulee huomenna viikko täyteen niin käytkö aina perjantaisin puntarilla vai miten?Itse mietin tosiaan tota maanantaita,eilen aloitettu keventely niin ei ihan viikkoa tule maanantaihin mutta ei se mitään.

      Mie kanssa mietin kohtuudella kaikkea "kuuria" olen yrittänyt aiemminkin laihtua mutta en ole onnistunut niin ajattelin nyt vähän toista lähestymistapaa.
      Viimeksi oli esim täys herkkulakko ja sitähän ei pidemmän päälle jaksanut mieluummin niin että silloin tällöin voi ottaa jotakin:)

      Tuntuu että on koko aineenvaihdunta sekaisin että vaikka söisin vaan salaattia niin kiloja tulee..onneksi kuun lopussa aika lääkäriin niin tarkastetaan kilppariarvot ettei niissä ole mitään häikkää.

      Jospa tästä lähtis lenkille tuulettemaan lenkkareita:D

    • bluerose7

      Hei!

      Lähden mukaan! Olen 26v. nainen, pituus 165cm ja paino n.69kg tällä hetkellä. Menossa ruokavaliomuutos ja elämä vähän sekaisin tällä hetkellä. Ei ole oikein säännöllistä rytmiä niin tulee syötyä ja oltua paikallaan enemmän kuin saisi. Itsensä liikkeelle saaminenkin on hankalaa eli löydän aina hyvän tekosyyn jäädä sisälle lämpimään. :D Katsotaan miten käy.

      Kuinka usein punnitsette itsenne?

    • Vielä joskus...

      Minä haluan myös mukaan! Olen 36-vuotias (vielä kuukauden ajan...) ja pituutta on 163,5 cm (näillä mitoilla tuo 0,5 senttiä on niin oleellista, että se pitää mainita). Painoa oli tänä aamuna 69,1 kg. Minulla nestetasapaino on heitellyt viimeisimmän raskauden (jonka aikana nämä kilot kertyivät) jälkeen siten, että paino saattaa heittää lähemmäs kilonkin vuorokaudessa ilman, että syöminen tai juominen olisi olennaisesti poikennut totutusta. Näin ollen se kerran viikkoon punnitseminen, jonka kyllä vähintään aion tehdä, ei aina anna ihan totuudenmukaisia kuvia tilanteestani, mutta pitkällä aikavälillä toki painon täytyy laskea.

      Itse ajattelin pitää punnituspäivänä torstaita tai perjantaita. Viikonloppuisin tulee kuitenkin poikettua normaalista syömisrytmistä, jolloin esimerkiksi ne nesteiden kertymiset ovat todennäköisempiä ja näin ollen vaikeuttavat tulosten arviointia.

      Oma tavoitteeni on sellainen, että jos sinne 62 kg:aan pääsisi, niin olisin huipputyytyväinen. Ikionnellinen olisin, jos vaaka näyttäisi joskus 57 kg, mikä on aikuisiälläni ollut sellainen "normaalipaino" ennen lapsia. Ensimmäisenä kuitenkin pitäisi päästä painoindeksillä laskettuna normaalipainoon, eli 66,5 kg. Eipä siihen olekaan kuin 2,5 kg matkaa, ei paha. Näin pieninä tavoitteina laskettuna homma kuulostaa paljon inhimillisemmältä.

      Mainittakoon vielä, että olen joulukuun aikana pudottanut painoa jo muutaman kilon (73:sta), eli tämä urakka ei alkanut minulla nyt. Teen valitettavasti istumatyötä, joten varsinaista arkiliikkumista ei juuri tule, mutta tykkään liikunnasta noin yleensä ja käyn pitkillä kävelyillä sekä kuntosalilla varsinkin ryhmäliikunnoissa. Katson siis liikkuvani kohtuullisen paljon ja näiden aikarajojen sisällä liikuntaa ei ole mahdollista enää juurikaan lisätä. Pääpainoni on sellaisen ruokavalion löytäminen, mitä olisi mahdollista jatkaa hamaan tulevaisuuteen ja missä paino pysyisi kohdillaan.

    • deef

      Mukavaa, kun joukkoon on tullut muitakin:) Vertaistuki tässä hommassa onki aika oleellinen asia...

      Punnituspäivänä ajattelin pitää tuon perjantain, kun se tuleva karkkipäivä osuu kuitenkin viikonlopulle muunkin perheen takia. Lapset syövät lauantaina karkkinsa, joten josko sitten mieki... Maanantai on sikäli huono punnituspäivä, että sitten on viikonlopun pöhöt päällä...
      Puntarilla käyn kyllä ihan joka aamu ja kirjaan painon ylös. Pienet pudotukset saattavat muutoin masentaa, mutta kun katselee tasaiseen tippuvia lukuja kalenterista ja ynnäilee niitä grammoja yhteen, niin jaksaa kummasti.

      Mulla tavoitteena olisi se 65kg, jossa aikoinaan oli itsellä ihan hyvä olla. Ruumiinrakenne kun on tämmönen pe*sevä ja reitevä leveällä lantiolla, niin tuo 60-65kg olisi oikein sopiva paino. Mutta jos ensimmäiseksi välitavoitteeksi ottaisi 70kg. Saapa nähä miten kauan sekin vie. Sitten olisi se ensimmäinen kymppi karistettuna.

      Tsemppistä kaikille, hyvä tästä tulee!

    • misscow

      Minä lähden kans mukaan! :) . olen 22 vuotias nuori nainen. Painoa oli kesäkuussa 77kg pituutta 170cm. Nyt painoa on kertynyt 10 kg puolessa vuodessa! :( eli aivan JÄRKYTTÄVÄ määrä! aloitan huomenna laihutuksen easy diet pussikeitoilla, nuttrilettia löytyy myös. Kaikki on kertynyt ylä vartaloon. tavoite olisi saada 17kg pois eli töitä tulee riittämään. Ajattelin punnituksen suorittaa joka maanantai aamu :) ! Tsemppiä kaikille!!!!!!

    • Viela joskus...

      Mitäs sanoisitte, jos perustettaisiin joko joku blogiryhmä tai sitten ihan sähköpostiryhmä, jossa vaihdeltaisiin kuulumisia ja tuettaisiin toisiamme? Siis suljettu ryhmä, johon otettaisiin porukkaa mukaan sen verran kuin otettaisiin ja sitten ulkopuoliset eivät pääsisi lukemaan ja ei tarvitsisi olla niin anonyymina. Mielestäni sellainen ryhmä olisi helpompi (ei tarvitsisi tulla tänne aina etsimään viestiketjua) ja myös kannustavampi, kun opimme tuntemaan toisemme paremmin.

      Tänä aamuna kävin vaa'alla, kun ajattelin ottaa perjantain "viralliseksi" punnituspäiväksi. Paino oli 68,3 kg, eli eilisaamuun verrattuna 600 grammaa vähemmän. Tyypillinen esinerkki siitä, miten painoni vaihtelee, huomenna voi olla sitten taas sama määrä enemmän. Joskus nuorempana ei todellakaan ollut tällaista. Pidän tuon nyt kuitenkin sellaisena lähtöpainona, johon on siis tultava toivotunsuuntainen muutos ensi perjantaihin mennessä.

    • deef

      Punnituspäivä täällä ja puntari näytti 78,3kg, eli ensimmäisen viikon tulos on -3,5kg. Hyvä hyvä! Se ensimmäinen pudotettu viitonen ei ehkä olekaan niin kaukana kuin kuvittelin.

      Minkäslaisilla ruokavalioilla te muut painoa pudotatte?
      Mie jätin nyt enshätään leivät, perunat, pastat yms. pois. Jotenki tuntu, että leipää tuli mussutettua liiankin kanssa ja maha turposi.
      Tilalle ovat tulleet salaatit, liha, kana, vihannekset, rahka, raejuusto. Vihreää teetä pyrin myös juomaan kahvin sijasta. Aamukahvi tosin menee maidon kanssa ihan niinkuin ennenkin, ja kolme mottia, vähintään.
      Töihin evääksi lähtee usein Nutridietin smoothie tai proteiinipatukka. Siellä tulee muutoin syötyä kiireessä mitä sattuu, joten nuo ovat olleet oiva ratkaisu työeväiden suhteen.

      Näillä mennään. Oikein positiivisin mielin sai lähteä tähänkin päivään:)

    • bluephoenix

      Tervetuloa mukaan: bluerose7,vielä joskus ja miscow:)

    • bluerose7

      Puntari näytti tänään 68,4kg. Aattelin kans perjantain pitää virallisena punnituspäivänä. Ei välttämättä tule sitten viikonloppuna niin mässättyä jos ei paino ole lähtenyt laskuun ja viikonloppuna ehtii paremmin liikkumaan niin saa sitten lisäintoa siihen.

    • ocho

      MInäkin tulen mukaan!
      Nainen 26 vuotta, pituus 160cm ja painoa 72 kiloa. Kolmen kuukauden päästä unelmamatka lämpöön, joten -10kg on nyt vähintään tavoitteena.
      Kunhan pääsen vain alkuun, itsekurini on hyvä -mutta ensin pitää päästä siihen alkuun..

    • deef

      Tervetuloa uusille!

      Mitenkäs muilla menee? Tämä viikonloppu on näköjään hankalaa aikaa. Eilen oli lapsilla (ja miehellä kans...) karkkipäivä, joten sorruinhan se minäkin muutamaan herkkuun. Ihan kourallinen vaan irtokarkkeja, ei koko pussia kuten aikaisemmin. Silti tuli miinuspäivä, puntari näytti pienempiä lukuja kuin eilen. Nyt on neljä kiloa jo poissa ja motivaatio on kohdillaan.

      Jaksaa jaksaa:)

    • Vielä joskus...

      Minulla tämä viikonloppu on sujunut harvinaisen hyvin viikonlopuksi (tähän mennessä). Ne kun yleensä ovat vähän ongelmallisia, kun mies tekee vapaapäivinä yleensä jotain hyvää ruokaa ja on jälkiruuat ja vaikka mitä. Ja tietysti aikaa viettää keittiössä. Työpäivisin minulla on eväät töissä mukana, joten on helppoa suunnitella syömisensä. Olen siis pysynyt tavoitteessani syömisten ja liikunnan suhteen.

      Perjantaina paino näytti 68,3 kg ja tänä aamuna se oli 67,9 kg. Tällaista tahtia kun paino laskisikin, niin olisin ikionnellinen. Ja tuo kilomäärän pieneneminen näyttää niin paljon pienemmältä. Tästä rohkaistuneena menen nyt aamupalalle ja suoritan sen siten, ettei tarvitse harmitella jälkeenpäin.

      Minulla on muuten ongelmana kauhean iso vyötärön ympärys. Siitä olen miettinyt, että ehkä tavoitteeni ei olekaan kilomääräinen, vaan se liittyy tuohon vyötäröön, joka pitää saada alle sen terveyden kannalta tärkeän 80 cm. Voipi hyvin olla, ettei 10 kg edes riitä siihen tavoitteeseen, mutta katsotaan nyt. Tällä hetkellä mennään 90 cm:ssä.

    • bluephoenix

      Tervetuloa joukkoon ocho!

      Huomenna ois puntaripäivä,en tosin odota mitään ihmeitä luultavasti ei ole tippunut yhtään kun ei edes kokonainen laihdutusviikko mutta katsotaan.

      Täälläkin isoin ongelma on just toi vyötärönympärys,pelastusrengas pitäis saada siitäkohtaa pois.
      Kaikki tulevat kilot kertyy kummasti aina siihen:(
      En olekaan aikoihin edes mitannut ympärystää mutta tiedän etten kanssa mahdu mihinkään suositussentteihin!

      Mutta kevennyksen lisäksi oon nyt aloittanut aktiivisen vatsalihastreenin,vaikkei rasvaa voikaan polttaa paikallisesti niin jospa kuitenkin niistä liikkeistä olis jotain hyötyä tähän keskustaan:)

    • elämä muuttuu

      Hei, hei, hei!! Täällä olisi vielä yksi mukaan ilmoittautuja... Huomenna tulee viikko täyteen kun aloitin tämän elämän tapa muutoksen. Eli lähtölukemat viime maanantaina olivat 68,8kg ja pituutta löytyy 164cm, tavoitteeni on toukokuun lopussa painaa 59kg-61kg, toki tärkeämpää on se mitä peilistä näkyy. Päätin myös että mittaan kerran kuukaudessa ympärysmittoja kun niistä kuitenkin parhaiten huomaa, nimittäin lihashan painaa enemmän kuin läski ;)

      Liikun viitenä päivänä viikossa, juoksen 3 krt viikossa aamulla tyhjällä vatsalla töihin ja kahtenä päivänä näistä kolmesta teen vielä illalla lihaskunnon kotona, joka kestää puoli tuntia, sitten on yksi ilta johon kuuluu pelkkä lihaskunto ja sitten sunnuntaina on taas aamulla juoksu ja illalla lihaskunto. Siksi näin paljon minulla liikuntaa jo heti alkuun koska olen liikkunut aina, eli ongelma minulla on tuo ruokavalio, tykkään nimittäin vähän liian kanssa tuosta makeasta.

      Olen siis hyvä esimerkki siitä että laihdutuksessa tärkeämpi rooli on ruokavalio kuin liikunta, vaikka liikkuisitkin paljon niin jos luukusta pistää alas mitä sattuu, ei se painokaan tipu :D

      Ja ikää on minulla siis 21 vuotta.

    • elämä muuttuu

      Ja lisättäköön vielä että tarkoitukseni on syödä kerran viikossa karkkia kohtuudella, paitsi tämän ekan viikon päätin olla syömättä ollenkaan, että saan niin hyvän alun tähän. Ja herkkupäivä tulee olemaan lauantaisin :)

    • misscow

      minullakin mennyt ihan (suht) hyvin. Tänään kyllä sorruin syömään vähän porsaanpihviä, en voinut vastustaa kiusausta kun mies laittoi ruokaa... mutta se oli ainut repsahdus. huomena olisi eka punnitus. mutta eiköhän se tästä kun vauhtiin pääsee :)

      kiva ku tullu uutta porukkaa!!! pysytään lujina :D

    • bluerose7

      Itse en kiellä itseltäni mitään. Suostuttelen itseäni vain ottamaan terveellisemmän vaihtoehdon esim. kirsikkatomaattirasian suklaalevyn tilalle. Nyt itselläni on kuitenkin ongelmana yöunien katoaminen (ollut jo pitkään). Sen myötä yösyöminen on lisääntynyt ja yöllä kyllä kaikki herkut olisivat ihania. Onneksi niitä ei kuitenkaan kaapista löydy. :)

    • mareli83

      Heippa! Haluisin kans liittyä mukaan :)
      Oon 30-v. nainen, pituus 163cm ja paino oli tänään aamulla 68,6kg.

      Tarkoituksena olis nyt ainakin aluks päästä alle 60kg, ja sen jälkeen katson sit et miltä näyttää :) Nyt aluks ajattelin vaan koittaa karsia herkkuja ja lisätä proteiinia, ja jos ne ei riitä niin sit pitää kiristää keinoja.
      Ja liikuntaa olis tarkoitus harrastaa 4-5krt/vko, salitreeniä ja aerobista.

    • ...Aksu

      Heippa, tuun kans mukaan :). Viime uudenvuodenlupaukset tuotti laihat tulokset (no pienet tulokset kuitenkin :)), ja nyt ajattelin saattaa toiveet päätökseen :). Eli tuo -10kg olisi tavoitteena kesään mennessä :). Pituus 173 cm, aamupaino tänään 69,0 kg. Tähtäin siis 59,0 kg, jossa olen vielä muutama vuosi sitten ollut, ja koko tuntui itselle tosi hyvältä. Lisämittoina vyötärö kapeimmasta kohta 70 cm ja lantio leveimmästä kohtaa 108 cm. Näistä sitten kaventelemaan :).

      Vaa´alla ajattelin käydä vain sen kerran viikossa, koska muuten olen helposti sellainen vaakahyppyyttelijä :). Jumpat alkaa huomenna, tarkoituksena nyt ensinalkuun käydä 2 krt/vko, ja sitten katsoo jos puhtia riittää lisäämiseen. Ruokien suhteen melessä kaikenlaista, katson nyt millaiseksi muotoutuu, mutta sen toki pääkohdaksi näen painonputoamisen kannalta. Jeejee, kevät ja uudet tuulet, tsemppiä kaikille !

    • bluephoenix

      Tervetuloa uudet keventelijät:)
      Itsekin yritän pudottaa painoa maltilla ja järkevillä valinnoilla niin että se olisi sitten pysyvämpää.
      Ja laihtua hitaasti muutoin lähtee vaan loputkin lihakset(mitkä lihakset!?:) )
      Mulla ongelmana on ollut toi ateriarytmi,tyyliin pari isoa annosta päivän aikana niin ja tietty herkuttelu päälle..
      Nyt oon pyrkinyt syömään sen 3 tunnin välein ja kotosalla se onnistuukin hienosti kun työttömänä täällä istuksitaan.

      Punnituspäivä oli mulla tänään: 73.7-->72,4 siis 1,3 kiloa, kolmeen kiloon astihan on kai nesteiden lähtöä mutta kuitenkin JEE:D
      Mä jos kuka tarviin sen onnistumisen kokemuksen tai homma tyssää siihen!

    • misscow

      no niin eli nyt noin n. 4pv on takana ja painoa oli lähtenyt 2,6 kg. nestettähän tuo on mutta kumminkin on jotain tippunut!. ensiviikon keskiviikkona on varmaan vasta seuraava" virallinen" punnitus . tulevana viikonloppuna on juhlat ja niin harvoin kun missään muutenkaan käyn niin aijoin ottaa viikonlopun rennosti :) mutta siihen asti pysyn lujana :) ja dieetti jatkuu sen jälkeen niinkun nytkin.

      tämä päivä on ollut kaikista vaikein tähän asti, johtuu varmaan siitä kun on ollut vapaa päivä, nyt oikein vasta huomasi kuinka helkkarin kova nälkä on. töissä kun on ollut niin ei sitä ole oikein kerennyt edes ajattelemaan. Huomenakin on vielä vapaa päivä. normaalisti olisin iloinen kun voi vaan ottaa rennosti, kahtoa televisiota ja muntata naamaan kokoajan jotain hyvää. mutta sen vuoksi tässä nyt sitten ollaankin ja tässä kunnossa! onhan tuota nautittukkin ja nyt on sitte aika maksaa huonoista elintavoista!

    • elämä muuttuu

      Heippa vaan!

      Tänään oli mulla siis punnitus aamu ja nyt viikko takana, lähtöpaino oli sen 68,8kg ja tänään aamulla täysin sama lukema.. Aika TURHAUTTAVAA, varsinkin kun tiedän että kaikki on tehty oikein, olen ollut äärimmäisen tarkka mitä luukusta pistän sisään, mutta olen kuitenkin syönyt tarpeeksi, ettei voi sanoa että elimistöni olisi mennyt säästöliekille. Liikkunut olen kuin viimeistä päivää :( Toivon että syy löytyy siitä kun odottelen menkkojeni alkavan tänään tai huomenna ja yleensä se on nostanut painoa aikaisemmin kun joskus sitä tarkkailin tiheäänkin, nykyään en tiedä kun en ole vaa'alla paljoa käynyt ennen viime viikkoa.

      Mutta ei se mitään. Tänään on jatkettu silti ihan samalla mallilla, eli päivällä tunnin lenkki ja sitten illalla vielä lihaskuntoharjoittelut kotona :) Toivotaan että ensiviikon tulokset olisi minulla myös miinusta, niin kuin te muut olette saaneet aikaan hienoja lukemia! :)

      • Vielä joskus...

        Tuo on totta, että kuukautisten alkaminen saattaa turvottaa ja kerätä nestettä. Itselläni se oli joskus enemmän sääntö kuin poikkeus, nykyisin nesteen kertymiselle ei ole mitään logiikkaa. Tosin nyt viikon tai parin sisään olen havainnut, että vihreän teen juominen poistaa minulla nestettä ihan kiitettävästi. Ei ole ollut sellaista isoa painonheittelyä sen jälkeen, kun aloin juoda vihreää teetä. Varsinkin kuntosalitreenin jälkeisenä päivänä oli aikaisemmin usein kilo enemmän painoa kuin edellisenä aamuna, mutta ei enää. Hyvä niin, painonnousu tuppasi välillä heikentämään motivaatiota kuntosaleilusta. Tai voisi tietysti ajatella, että lihas siellä vaan on kasvanut niin roimasti. :)

        Mitenkäs muilla on sujunut? Itse olen ihan tyytyväinen tuloksiin ja motivaatio on korkealla. Kerrankin. Viimeiset kaksi vuotta sitä motivaatiota ei ole oikein ollut, eilä tuloksiakaan ole syntynyt. Jotenkin käsittämätöntä, että pari kuukautta sitten tuntui, etten minä laihdu koskaan ja mitenkään. Nyt ei ole edes tiukkaa tehnyt, syödä saa niin paljon, ettei nälkä vaivaa ja sellainen pieni nälkä silloin tällöin on vain mukavaa, merkki siitä, että vähän voisi syödäkin välillä. Herkuista olen saanut itseni vieroitettua niin hyvin, että kun viikonloppuna vieraat toivat tuliaisina paketin suklaakonvehteja, niin suorastaan ällötti ajatus niiden syömisestä ja lähetinkin paketin seuraavana päivänä miehen mukana tuliaisiksi hänen kaverilleen, jolle oli menossa.

        Niin, se paino. Tämän aamun lukema oli 67,5. Tätä vauhtia kun paino laskisi jatkossakin, niin kesään mennessä olisi jo hyvinkin timmissä kunnossa. Se olisi toivottavaa siinäkin mielessä, että kesällä olisi tarjolla kuvauksiin pääsy sellaiseen "tyttökalenteriin". Kohtuullisen siistejä kuvia kyllä, eli ei paljaita tissejä, mutta kuitenkin vaatteita pitäisi vähän vähentää.


    • Ariel2

      Hei! Minäkin tulisin mukaan. Teki niin hyvää lukea näitä kokemuksia teiltä suunnilleen samassa tilanteessa olevilta. Minusta tuntuu että kokemusten vaihto tsemppaa ihmeesti ja auttaa muistamaan päätöksen. Toisten kokemuksista saa myös hyödyllisytä tietoa.

      Olen 156 cm ja 71 kg, ja tavoitteena 10 kg pois - tai edes 5! Laihdutushistoriani alkoi kun kolmekymppisenä ja 53 -kiloisena (!!!) ensimmäisen kerran päätin laihduttaa muutaman kilon tehodieetillä. Lopputulos: tuli muutama kilo lisää! Sama on toistunut usean laihdutuspäätöksen ja kitudieetin jälkeen. Lopulta olen huomannut että dieetit ei mulle sovi, ja nyt kokeilen, auttaisiko varovaisempi pyrkimys keventää ja tarkkailla mitä suuhun panen. Annokset pienemmiksi ja rasvat ja hiilarit vähemmälle, mutta muuten kohtuudella kaikkea. Katsotaan...

      Tein päätöksen jo viikko sitten, mutta vielä jouluherkkujen keskellä en ole pystynyt tekemään mitään muutosta. Katsotaan onnistuisko jos raportoin tilanteeni täällä ja rupean punnitsemaan joka päivä

    • herkkukarkki

      Täällä olis vielä yksi innokas mukaan!

      Oon 26v, pituus 170cm ja paino viime maanantaina 74,6kg. Aloitin laihdutuksen siis maanantaina 6.1 . yleensä minulla ei ole ongelmaa ruan suhteen, syön paljon kasviksia ja kaikkea kevyttä, annokseni ovat hyvin kohtuullisia. Mutta rakastan sokeria... erityisesti kaamoksen aikaan makeanhimo lisääntyy valtavasti, alan syödä myös raskaampaa ruokaa ja mulla nousee paino aina loppuvuodesta joitakin kiloja. Syksyllä painoin 72kg ja tässä ollaan taas :( Toinen minkä kaamos mulle tekee, on se että laiskistun liikkumisen suhteen. Mulla on kaksi koiraa, mutta asun maalla ja meillä on todella iso piha missä koirat saavat juosta irti koko päivän, joten lenkkeilystä on valitettavan helppo laistaa...

      Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni, vaikka pimeää aikaa jatkuu vielä, niin nyt lisään liikuntaa ja remontoin ruokavalioni taas normaaliin. keväällä kun valostuu, saan normaalin intoni muutenkin taas takaisin, nyt vähän joutuu vielä pakottamaan itseään liikkeelle :) Lasken kaloreita ja syön n.1000kcal vajeella. Lauantaisin meillä on lapseni kanssa karkkipäivä, mutta nyt ainakaan ei oo tehnyt vähääkään mieli herkkuja, joten voi olla että tänä lauantaina jätän karkit kauppaan :) En siis kuitenkaan kiellä itseltäni karkkeja. Mitään en muutenkaan jätä ruokavaliosta pois, en näe siihen tarvetta. Juuri nyt meillä on täällä kalakeitto tulilla, minun keittoni sisältää vain kalaa ja keittojuureksia, miehen ja lapsen keitto on omassa kattilassaan johon tulee kalan ja kasviksien lisäksi perunaa ja kermaa. Itse en pidä perunasta! (paitsi ranskalaisten muodossa) Tuossa siis pientä esimerkkiä minun ruokailusta :) Itse käyn puntarilla joka aamu, mutta tulen ilmoittelemaan tuloksia perjantaisin!

    • deef

      Mukavasti menee edelleen. Viisi kiloa alkaa kohta olla täynnä, ehkä jo perjantaiksi... Paino ei tipu yhtä nopsaan kuin ensimmäisellä viikolla, mutta tasaisen varmasti kumminkin. Ja fiilis on loistava:)

      Olen epäillyt itselläni kilpirauhasongelmia jo pidemmän aikaa, kun oireet ovat täsmänneet niin prikulleen. Väsymys on ollut jotakin ihan järkyttävää, eikä siihen nukkuminenkaan ole auttanut. Haittasi jo elämistä, kun puolet vuorokaudesta tahtoi mennä unten mailla.
      Keväällä otettiin kilpirauhas- ja sokeriarvot, mutta kaikki olivat jotakuinkin viitearvojen sisällä ja asia jäi siihen.
      Eilen sitten sattumalta googletin kilpirauhasasioita, kun itseäni on kummastuttanut tämä muuttuneen ruokavalion myötä loppunut väsymys. Ja niinhän se on, että VHH-ruokavaliota suositellaan kilppariongelmiin. Että vaikka paino ei putoaisikaan, niin onhan tämä muuttunut olotila jo salaatin syömisen arvoista:) Jaksaa ihan eriin malliin kuin ennen, ja se on jo paljon se.

      Mielihalutkin ovat kadonneet. Mies puputti vielä eilen illalla viimeisiä joulusuklaita, mutta minä kieltäydyin herkuista, eikä edes tehnyt tiukkaa. Kadoksissa ollut itsekuri on löytynyt vihdoin.

    • Vielä joskus....

      Nyt täytyy tulla tänne hehkuttamaan! Aamulla aloitin päiväni spinningillä ja sen jälkeen ohjatulla keskivartalotreenillä salilla ennen töihin menoa. Pitkästä aikaa sijoituin salilla siten, että minulla oli selvä näköyhteys peiliin ja täytyy sanoa, että nyt tuo joulu-tammikuun aikana pudotettu viisi kiloa jo näkyy! Oli aika hienoa tajuta, että kyse ei olekaan enää pelkästään minun näkemistäni numeroista vaa'alla, vaan ihan selvästi pienentyneestä vatsasta ja jenkkakahvoista. Ja kuitenkin kyse on VAIN viidestä kilosta.

      Mutta jottei menisi liikaa hehkuttamiseksi, niin eilisestä paino oli taas vaihteeksi noussut 600 grammaa. Syytän syömääni jauhelihakeittoa, joka oli aika suolaista ja aiheutti ehkä turvotuksen, mutta silti. Toivottavasti se on huomenna ohi.

    • vauhtihirmu

      Mäkin haluun vielä mukaan! :)
      Oon parikymppinen 158cm ja n.68kg (punnituspäivä sunnuntaisin joten ei ihan tarkka luku). Oon liian pitkää ollu on/off laihiksella, niin jospa tällänen 'julkinen' motivois vielä vähän lisää, tai tuo ainakin jonkinlaista painetta. ;)

      Haaveena/tavotteena ois päästä alle 55kg toukokuun loppuun mennessä! eli päälle 10kg.....Hieeeeman jännittää mitä tästä tulee, en haluis joutuu pettymään :D Mitä nopeemmin sen parempi...... Saan kyl pidettyy homman kurissa, kohan sinne pääsen. Kaikki vinkit otetaan vastaan! :)

      Ens viikkoa meinasin lähtee haastamaan kaalikeitto dieetillä, eli pääosin pelkkää kaalikeittoa aina kun on nälkä. Ajattelin kyl sallia myös kurkun, porkkanan ja mandariinin mm. mukaan. :) Saa nähdä miten käy!

      Joku oli tuolla ylempänä muuten maininnu jostain blogi/sähkäri yms. hommasta, missä ois helpompi kommunikoida näitä juttuja, niin mikä sen laita on? :))

      • Vielä joskus...

        Siitä blogi/sähkäri hommasta ei ole mitään palauttta keneltäkään tullu sen jälkeen kun asiasta mainitsin, eli ei ilmeisesti saanut kannatusta. Muutenkin heitän villin veikkauksen, että tämä keskustelu kuolee melko nopeasti, sen verran hiljaista on. Eilen oli punnituspäivä aika monella, mutta kukaan ei tullut tuloksiaan tänne hehkuttamaan. Itse olisin edelleenkin vaikka sähköpostiviestinnän kannalla. Jos saisi jotain kautta kokoon pienen porukan, niin sellainen voisi olla toimivampi ja kannustavampi eikä tarvitsisi toimia näin anonyymisti. Ja tavallaan ei kiinnostaisi kertoa omasta henkilökohraisesta ediatymisestä tai takapakeista kaikille, ainoastaan sellaisille, joilla on vastavuoroisesti jotain annettavaa keskusteluille itsekin.

        Mutta siltä varalta, että tämä ryhmä on vain väliaikaisesti jäykistynyt, niin oma tämän aamun paino oli 67,1 kg. Olen siis 600 gramman päässä ensimmäistä välitavoitttani. Tätä menoa se on saavuttu jo ensi viikolla. Tietysti nyt täytyy alkaa varautua siihen, että kun ensimmäinen viisi kiloa on lähtenyt aikas hurjaa vauhtia, niin seuraavat viisi kiloa on varmasti vähän enemmän tahmeaa.

        Huvittavaa tässä on se, että vielä pari kuukautta sitten tuntui, etten minä laihdu ikinä. Nyt kun motivaation sai kohdalleen, niin paino lähti valtavaan laskuun.


    • deef

      Vauhtihirmullekin tervetuloa!

      Mukana ollaan vielä! Tässä oli muutama päivä niin hektistä töiden ja harrastusten osalta, ettei tietokonetta joutanut paljoa aukasemaan.

      Eilen oli tosiaankin punnituspäivä ja tulos oli se tasan sama 77,1kg, missä se on junnannut nyt monta päivää. Samaa lukua näytti puntari tänäänkin. Vähän kummastuttaa, että mistä nyt kiikastaa. Olen noudattanut ruokavaliotani tarkkaan, mutta nyt jumii. No, kokonaispudotus kuitenkin jo 4,7kg, mihin olen tyytyväinen. Jatketaan samalla linjalla, kyllä se vielä laskuun kääntyy.
      Työhousuista huomaa, että vyötärö ei enää kiristä kuten ennen, eli jotakin muutosta huomaa jo itsekin.
      Saattaahan tässä olla ne naiselliset punaiset päivätkin riesana, olo on vähän semmoinen. Itselläni kun on tuo hormonikierrukka, niin vuotoa ei ole, enkä oikein tiedä milloin ne päivät kuusta ovat.

      Blogi/sähkäri hommaa en nyt sikäli vastustakaan, olisihan se kiva saada oikeat nimetkin ihmisille ja tulostavoitteet pysyisivät ehkä vielä paremmin mielessä. Itse vaan olen aika laiska käyttämään sähköpostia, harvoin tulee avattua. Naamakirjaankaan en kuulu... Miten tuo homma sitten käytännössä toimisi?

      Aika moni on ilmeisesti tippunut jo kelkasta, vai miten muilla punnituspäivä sujui?
      Itsellä olis tänään karkkipäivä. En tiä tohinko nyt sitten herkutella. Kun olisi jo kiva nähdä niitä miinuslukuja taas pitkästä aikaa.

      Nyt täytyy lähteä tallille puuhastelemaan paikat siisteiksi ja illaksi ansiotöihin. Kiirettä pitelee taas loppupäivän.

      Tsemppistä kaikille jatkoon!

    • elämä muuttuu

      Mukana ollaan edelleen. Pistin saman merkille että eilen oli monella punnituspäivä, muttei kukaan tullut tuloksia kertomaan. Minulla siis punnistus päivä maanantaina ja silloin tulee myöskin kaksi viikkoa tätä elämäntapa muutosta täyteen. Otin kuitenkin jo pienen varaslähdön ja kävin painon katsomassa myöskin tänään :) Vaaka näytti vaivaiset -400g ja aloituspainohan oli 68,8kg ja maanantaina tein nolla tuloksen, jonka arvelin johtuvan menkoista. Näyttää olevan kilot kovaa kiinni per**le. No ei masennuta, nyt vaan sinnikkäästi eteenpäin :)

      Mullakin olisi tänään herkkupäivä mutten tosiaan tiedä viittiikö sitä mitään näin laihan tuloksen jälkene syödä. Mitetityttää että onko ne sitten maanantaina, varsinaisena punnituspäivänä kaikki tulleet takaisin. Vaikka olen kyllä luullut että silloin tällöin kun syö makeaa, se vain vauhditttaa painon pudotusta, koska silloin elimistö saa kunnolla rasvaa jota polttaa ja polttaa se silloin jo sirä elimistössäkin olevaa. Onko muut kuulleet tästä?

      Mutta tsemppiä kaikille ja muistakaahan kirjoitella! :) mä lähden nyt uimaan.
      Touhukasta viikonloppua kaikille!

      • elämä muuttuu

        Tarkoitan en luullut vaan KUULLUT että silloin tällöin herkkujen syönti auttaisi :)


    • mareli83

      Heippa!
      Mä ajattelin ottaa lauantain punnituspäiväksi, vaikka eka punnitus olikin vasta tän viikon maanantaina.. Mut on jotenkin kivempi mennä vaa'alle vähän myöhemmin kun viideltä aamulla arkisin :)
      Paino oli tänään 68,2kg, eli 400g on tullu alaspäin. Tosi pieni pudotus, mutta toisaalta mulla on kyllä ollu melkosia ongelmia ruodussa pysymisen suhteen, joten pienikin pudotus on hyvä juttu :)

      Mulle sopis kans hyvin sähköpostiketju tms! Kun tuntuu et tälläseltä keskustelupalstalta on sit niin helppo vaan jäädä pois, joten ei oo niin kauheita paineita. Sellasessa suljetummassa keskutelussa ei ehkä kehtais heti luovuttaa kun rupee tekee mieli herkkuja :D

      Mut mitenköhän se sit tosiaan käytännössä toimis? En oo ite kirjotellu muuta kun perussähköposteja, mut mulla olis sellanen mielikuva et esim. gmailissa saa keskusteluja esim. sellaseks chatin tapaseks yms? Tietääkö kukaan paremmin?

      Ja piti muuten vielä sanoa et ootte saanu ihan huikeita tuloksia aikaan! Odotan niin et olis itelläkin jo useempi kilo pudotettuna :)

    • Vielä joskus...

      Ihanaa, että porukka on vielä mukana, vaikka osa arvatenkin on jo pudonnut kelkasta. Eikä välttämättä tarvittaisi edes kauhean isoa porukkaa, kunhan nyt muutama SAMA ihminen pysyisi mukana.

      Tuosta sähköpostista sen verran, että käytännössähän se toimisi siten, että viesteihin vastattaisiin "vastaa kaikille" -toiminnon kautta, ei siis siitä "vastaa" nappulasta, mitä yleensä käytetään kun yhden kanssa vain kirjoitellaan. Jokaisessa sähköpostissa varmasti kyseinen toiminto on, eikä taatusti vaadi mitään it-insinöörin taitoja osata sitä käyttää. Toinen vaihtoehto olisi blogi. Itse en ole blogeja harrastanut pakollista enempää, en siis ole sellaista esimerkiksi perustanut koskaan, mutta tuskinpa sekään mitään insinööritieteitä vaatii. Voisi tavallaan olla helpompi kuin sähköposti, ainakin niiden kannalta, jotka eivät sähköpostia ole käyttäneet tai halua käyttää. Voin kyllä opetella blogin perustamista ja laittaa homman aluille, jos kiinnostusta siihen löytyy tai jos kukaan muu ei osaa jo valmiiksi ja viitsi tehdä sitä.

      Sitten vielä kommenttia tuohon painon jumittamiseen. Tosiasiahan on, että kun paino laskee alussa roimasti, se on suurelta osalta nestettä. Neste ei kuitenkaan ole se, mistä halutaan eroon. Kun sitä nestettä on poistunut muutama kilo, paino helposti jumittaa samassa, vaikka rasvaa lähtisikin tasaista tahtia koko ajan, koska se neste pyrkii palautumaan osittain takaisin. Ja sehän ei ole pelkästään huono juttu, koska ei ole tarkoitus kuivuakaan. Joten kestetään ne jumitukset ja jatketaan vanhalla innolla. Itselläni on myös jumittanut monta päivää, mutta laskuun lähti taas hienosti.

      Ja mitä tulee tuohon herkutteluun, niin fysiologinen tosiasia on, että jos haluaa laihtua, pitää syödä vähemmän kuin kuluttaa. Kun syö vähemmän kuin kuluttaa, niin elimistö pyrkii hieman säästelemään hidastamalla kulutusta. Tämä on vain kestettävä. Jos välillä syö paljon yli tarpeen, ei se nosta vielä yleiskulutusta mitenkään oleellisesti. Joten kokonaisuus ratkaisee. Kerran viikossa voi herkutella, kunhan pitää herkkujen määrän sellaisena, että viikkotasolla kulutus jää selkeästi suuremmaksi kuin syöty määrä. Itse koen pääseväni helpoimmalla, kun en varsinaisesti herkuttele lainkaan. Herkutelusta palaaminen normaaliin on vaikeaa ja yhdellä viinerillä saa jo syötyä melkein koko päivän energiatarpeen.

    • bluerose7

      Hei!

      Mukana ollaan vielä. On ollut vaan tosi kiireinen viikko ettei ole jäänyt aikaa kirjoittaa rauhassa.

      Eilen oli punnituspäivä ja paino oli 68,0kg eli viikossa lähtenyt 0,4kg painosta. Ihan hyvä mielestäni koska en ole viikon aikana harrastanut liikuntaa. Eilen kävimme poikaystänävi kanssa 3km kävelyllä, siitä uitiin 300m ja vesijuostiin 150m.

      Kyllä se tästä. :)

    • vauhtihirmu

      Eiks joku messenger tai skype juttukin ois ihan kätevä? Tietääkseni niihin saa luotuun sellasen ryhmä chätin. :) Ja saa ilmaseks ladattuu

    • bluephoenix

      Saas nähdä miten yli huomenna käy kun punnituspäivä on:)
      Karkkia olen tässä napsinut juu,herkkupäivä ollut tänään ja riittää niitä huomisellekin..
      Musta ihan parhaita karkkeja Lidlin salmiakki/hedelmäsammakot:P
      Ei hirveen suuri pussi,on halpa ja karkit kestää pitkään eikä niitä voi vetää kerralla paljon tai kieli ja kitalaki rikki.
      Niillä on musta oikeen hyvä opetella kohtuullista herkuttelua,eikä niinkun minä joskus "joko se suklaalevy muka loppui!?

      • bluephoenix

        Piti vielä lisätä että en minäkään tämän ketjun aloittajana vastusta mitään ajatusta suljetummasta keskusteluryhmästä!
        Tänne vaan aloitin keskustelun kun en mikään hyvä ole tän koneen kanssa,niin ei oikeen muita vaihtoehtoja tullunna mieleen.


    • -20kg

      Terve! Kerkiihän vielä mukaan?

      Olisi tarkoitus palata vanhoihin mittoihin eli saada 20kg pois vuoden 2014 aikana. Paino on huimat 74kg pituuden ollessa 164cm, ylipainoa siis jonkin verran ja vaatteet kiristää ikävästi. Ikä 23v.

      Välitavoitteena 10 kiloa pois viimeistään kesäksi. Nyt jos pudottaisi ne ensimmäiset 4 kiloa ruokapäiväkirjan ja hyötyliikunnan avulla.

    • deef

      Huomenta kaikille!

      Vihdoinkin taas vähän miinusta:) Tasan viisi kiloa pudotettua on nyt kasassa. Hyvä hyvä. Laskuunhan se taas kääntyi, vaikka monta päivää jumi. Sinnikkäästi kun vaan jaksaa, niin kyllä se palkitaan.
      Karkkipäiväkin meni maltillisesti muutamalla irtokarkilla. Eli noista huolimatta miinuspäivä tuli. Olihan tätä odotettukin.

      Nyt eläimet hoitamaan ja sitten päiväksi töihin.

    • vauhtihirmu

      Noniin tänää hyppäsin vaakalle ja joulun ansiosta alotan homman kilon painavampana kun kuvittelin... Tänään lukemat siis 69.7, ja tästä se sit lähtee!!

    • mareli83

      Heippa,

      Vielä joskus...: Toi blogi-idea kuulostaa kivalta :) Sinnehän pystyis varmaan kohtuu helposti lisäilee kuviakin. Ja en nyt tarkota et jokaisen tarvis laittaa jotain kehityskuviaan (tai ylipäätään mitään kuvia), mut voishan sinne laittaa kuvan jos on vaikka onnistunu tekee jotain superhyvää ja terveellistä ruokaa :) Kuvat tois vähän piristystä tekstin keskelle :)
      Mut yhtälailla joku chat-tyyppinen keskustelu toimis varmasti, mulla ei ainakaan oo niin väliä.

      Mut olisko se parasta jos sä Vielä joskus... päättäisit mitä yhteydenpitokeinoa käytetään ja laittaisit sen alulle? Olis tosi kiva jos tekisit sen, kun muuten epäilen et jäädään vaan tänne jumittaa :D

      • Vielä joskus...

        Minä avasin itselleni nyt pelkästään meitä varten oman sähköpostiosoitteen. Ajattelin, että sähköposti voisi olla kuitenkin se paras ja kaikkien kannalta helpoin ratkaisu. Siellä voi jakaa kuviakin ja se näkyy helposti esimerkiksi puhelimessa, jos haluaa lukea siellä viestejä (itse usein haluan, kun töissä joudun välillä odottelemaan siten, ettei ole oikein muuta tekemistä kuin kännykällä viihdyttää itseään).

        Ainakin tässä suomi24.fi sähköpostissa näyttää olevan siinä "vastaa" painikkeen vieressä se "vastaa kaikille" painike, jota painamalla siis viesti välittyy kaikille, joiden osoitteet siinä viestin osoitekentässä on. Minun osoitteeni on [email protected]. Laittakaa tuonne viestiä, ketkä haluatte porukkaan mukaan, niin minä huolehdin, että kaikkien osoitteet ja ne ensimmäiset, minulle tulevat viestit, välittyvät kaikille.


        Chatti olisi muuten ihan kiva idea, mutta se on mielestäni aika hankala, jos kaikki eivät ole yhtä aikaa paikan päällä. Sähköposti on ehkä siksi parempi, ettei kukaan "jää jälkeen", vaikka ei päivään tai pariin olisikaan yhteyksissä.

        Mutta odottelen teidän viestejänne ja toivoisin jokaiselta alkuun sellaista pientä esittäytymistä, niin tiedetään vähän paremmin, että keitä täällä nyt on mukana.


    • ...Aksu

      Heippa !

      Eka viikko takana; alkupaino 69,0 kg ja nyt 67,1 kg, eli -1,9 kg. Tästä jatkuu, hyvä alku :).

    • deef

      Mitenkäs sen sähköpostiringin kävi, joko se on kasassa? Laittelin eilen sähkäriä tonne osotteeseen, mutta vastausta ei ole kuulunut...

      Laihis etenee mukavasti ilman takapakkeja. Kuus kiloa alkaa olla kasassa ja työkaveri jo muka huomasi minun hoikistuneen, vaikka en ole työpaikalla laihdutustani mainostanutkaan. Turha vouhottaa, jos tämä vaikka kaatuukin taas johonkin tekosyyhyn, kuten niin monta kertaa aiemminkin...

      Nyt iltateen keittoon, ja pitäisi kai rahkaa vähän maistella, vaikka nälkä ei olekaan. Tuntuu, että välillä tulee syötyä liiankin vähän, mutta kun nälkä on kadonnut.

    • dfrtyuiuojklö
    • bluerose7

      Hei!

      Tänään punnituspäivä ja vaaka näytti 67,1kg eli viikossa lähtenyt 0,9kg ja yhteensä 1,3kg kahdessa viikossa. Täytyy kyl sanoa että tiistaista lähtien oon ollu vuoteenomana flunssan vuoksi ja nyt viime yönä heräsin kovaan vatsakipuun ja mahatauti alkoi. Ei hyvältä näytä toisaalta tuo laihtuminen. Olen kyllä syönyt viikon aikana 4-5 kertaa päivässä mutta luulen painosta lähteneen suurimman osan olleen vettä. No katsotaan mitä tapahtuu.

    • -20kg

      Alkupunnitus meni pieleen, viikon aikana kolme eri vaakaa anttoi eri lukeman. Terveyskeskuksen vaa'alla ei voinut vaatteiden takia punnita elopainoa (arviointi ainakin minulle vaikeaa), eikä kylppärin viisarivaa'an lukuja näe tihrustamallakaan. No, jos digivaaka antoi tarkimman luvun: 72,6. Eli paino laskenut tai sitten ei.

      Muilla ongelmia punnituksen kanssa?

    • bluephoenix

      Deeffille eli meidän aktiiviset ryhmän jäsenet siirtyneet keskustelemaan sähköpostitse ja ollaan siellä kyllä aktiivisia :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8855
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1227
    Aihe