Laihdutusseuraa

Cayay

Hei vaan!

Olisi mukava saada samassa tilanteessa olevia tueksi elämäntapa muutokseen. Olen ikuinen jojo-laihduttaja ja pidemmän päällehän se ei ole terveellistä sahata painon kanssa edes-takaisin. Minulla on ylipainoa noin 10-15 kiloa, laihdutin pari vuotta sitten 10 kg ja aika hyvin olen saanut pidettyä kilot poissa muutamaa plussaa/miinusta lukuunottamatta. Nyt olisi tarkoitus saada ainakin tuo 10 kg kevään ja kesän aikana pois, terveellisin keinoin syömällä ja liikkumalla oikein. Samalla kun kehonkuva peilissä muuttuu, toivoisin myös itsetunnon kohoavan kilojen takaa takaisin :) Olen 28-vuotias nainen pääkaupunki seudulta. Olisi mukavaa jos esimerkiksi täällä saataisiin joku aktiivinen ryhmä pystyyn tai sitten jopa ihan livenä seuraa lähialueelta tähän projektiin.

Mitä olette mieltä? :)

80

727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -10kg

      Mä olen parikymppinen, normaalipainon ylärajoissa heiluva nuori nainen ja tavoitteena olisi tiputtaa -10kg. Mä olisin kiinnostunut sellasesta systeemistä, että keskusteltaisiin täällä kuinka sujuu ja vaikka viikottain kirjattaisiin vähän omia tuloksiakin tänne muiden nähtäviksi. Miltä tällanen kuulostaa?

    • rubuss

      Hei, täälläkin parikymppinen -10 kg tänä keväänä havitteleva nainen, jolle kannustus ja tuki tulisi tarpeeseen!

    • maamuska

      Moikka! Mukana ollaan, ikää 25 ja myös normaalipainon ylärajoilla keikun.
      Rankkaa liikuntaa harrastan n.3,5h viikossa mutta valitettavasti tällä syömisellä
      se ei pääse painoa pudottamaan, työssäni joudun myös liikkumaan mutta siinä on sellainen pirupahanen että olen leipuri/kondiittori joten jatkuvia houkutuksia on
      tarjolla ja toki niihin olen sortunut :P Aina työsuhde edut eivät ole eduksi!!!

      Keväällä olisi edessä ulkomaan matka joten kiva ois saada painoa pois jotta kehtais lämpimässä maassa kulkea hiukan vähemmissäkin vaatteissa.

      Tämä päivä on mennyt pelkästään ruokaa hotkiessa ja tästä ahdistuneena päätin lopettaa jahkailun ja aloittaa dietin ennen kuin pudotettavaa on 20 tai 30 kiloa
      Vertaistuki tulisi enemmän kuin tarpeeseen!

    • -10kg

      Kiva, että porukkaa on tullut. Millä tavalla meinaatte laihduttaa? Mä aion syödä terveellisesti ja liikkua PALJON. :) Tänään aamulla aloitin ja nyt on tosi hyvä fiilis.

      • pippa92

        Joo mulla on jo kilo lähtenyt ja 9kg jäljellä jotta pääsen samoihin mittoihin kuin kaksi vuotta sitten :) tiukka dietti, liikuntaa mitä ehtii ja paaaljon itsehillintää...


    • edna

      Täällä voisi olla myös yksi mukaanlähtijä! Painoa 73kg, pituutta 165cm.
      Tavoitteena saada ensin painoa pois 5kg, sitten toiset 5kg.. Muutaman kilon tavoitteilla eteenpäin :) Olin heti kuun alussa 6vrk laihdutuskuurilla, jonka aikana painoa lähti 2,8kg. Sitten ystävän synttärit ja laivareissu sotki kaiken. Siinähän sitä neljä päivää vierähti herkutellen ja juhlien. Nyt uudestaan otan itseäni niskasta kiinni, Kuun loppuun mennessä pitäisi äidin kanssa lähteä syömään, jos siihen mennessä saisin ainakin ensimmäisen tavoitevitosen pois, niin voisi aika hyvällä omallatunnolla vähän herkutella :) Huomenna käyn puntarissa aamulla, sitten ilmoittelen painoa. En siis aio joka päivä juosta puntarissa, vaan muutaman päivän välein.

    • edna

      Eli tänään aamulla puntari näytti 71kg ! Synttärit ja laivareissu ei tuonu kiloja lisää kuin alle yhden, saatika yhtään, koska painohan pomppii vähän joka päivä. Hyvällä mielellä tähän päivään! :)

    • Ninni27

      Täällä myös 27-vuotias ikuinen jojo-laihduttaja, joka on saanut aina silloin tällöin muutaman kilon pois, mutta aina onnistunut hankkimaan ne myös silmänräpäyksessä takaisin! Ylipainoa on reippaasti yli 20 kg ja nyt riitti! Mitta tuli täyteen tämän vuoden alussa; nyt läskit saavat kyytiä!

      Laihdutan terveellisellä ruokavaliolla, herkkujen pois jättämisellä, annoskoon pienentämisellä ja pienten annosten useammin syömisellä. Ruokailurytmi eritoten kuntoon, kasvikset reilusti mukaan ja herkuttelut minimiin!

      Olen entinen sohvaperuna, mutta nyt innostunut liikkumisesta laihdutuspäätöksen myötä. Teen istumatyötä, mutta lisään iltoihin liikuntaa pikkuhiljaa, nyt lenkkeilen 2 x 10 km viikossa ja teen 3 x viikossa kuntopiiriä kotona kahvakuulien kanssa ja ilman.

      Lähtöpaino 117 kg, nyt 116. Tarvitsen myöskin kannustusta ja tukea, joten mukana ollaan! :)

      • Ninni27

        En ollut käynyt viikkoon vaa'alla ja tänä aamuna se ilokseni näytti 114,6! Melkein kaksi kiloa siis viikossa kadonnut. Jee! Ilmankos oli jännästi hyvä olo. Heti se tuntuu pienikin pudotus.


    • Viuhtilainen

      Hei! Taidanpa minäkin lähteä mukaan ..:)

      Eli 19v naisenalku täälä, 163 pitkä ja tänään kun kävin vaa'alla näytti 74,6. Oon siis aloittanut jo viime viikon keskiviikkona :) Ja tänään tosiaan totesin että 1,4kg lähtenyt! Itse laihdutan ihan terveellisellä ruokavaliolla (pienet kalorit) ja jokapäiväisellä liikunnalla. En itsekkään ole niinkuin tuolla alussa joku mainitsi niin hirveästi ollut liikunnan ystävä ennen tätä laihdutusta. Uusi vuosi ja uusi palo ja halu laihduttaa! Herkut jätetty kokonaan kun en osaa niitä kohtuullisesti syödä :) Sitten kun laihdutus hyvin käynnissä niin saatan hellittää vähän ja suvaita yhden karkkipäivän kahdessa viikossa tai jotain vastaavaa :) katsotaan sitä sitten!

    • Jaffa

      Jos sitä painoa nyt rupeaisi pudottamaan. :)

      Tässä olen nyt voihkinut painoani ja luvannut joka päivä aloittaa
      Dieetin, mutta en yllätys yllätys ole aloittanut.
      Eli olen 181 pitkä ja painan 90 Kiloa joka on aivan liikaa.
      Tavoitteena olisi pudottaa 15 Kiloa Kesä-heinäkuuhun mennessä.
      Aloitetaan niin, että syön alkuun vaikkapa 1900 kaloria ja tipputtelen määrää sitä mukaan mikä hyvältä tuntuu.
      Liikunnan ystävä en ole koskaan ollut, mutta nyt pitää alkaa liikkumaan!:) Kevyttä ulkoilua siis luvassa!
      Kirjoitellaan!
      -Jaffa

      • rubuss

        Minulla ei ota urakka tuulta purjeisiinsa. Minulla ei ole itsekuria syömisiini. Taidan syödä ihan väärin! Liikuntakin näillä pakkasilla on vähän niin ja näin, kun ei vaan halua lähteä ulos. Nyt tarvitaan aika kovaa tsemppiä, että tämä tyttö saa sen kymmenen kiloa pois! En uskalla kohta mennä edes vaa`alle. Ostin kromia, yritän syödä rahkasmoothien aamupalaksi, illalla omenaa maapähkinävoilla, päivällä vähintään yks lämmin ateria.. Iltapäivästä tai alkuillasta tulee se sama vanha fiilis, jolloin haluaisi vain syödäsyödäsyödä! Äää!!!


    • maamuska

      rubuss et oo yksin:) tälläkin hetkellä päässäni pyörii tasan se että oisko jääkaapissa mittän hotkittavaa..:P Mulla ei mitään itsekuria myöskään ja tää laihdutus ei oikeen etene!

      Oisko jollain hyviä diettiruoka/naposteltava vinkkejä..
      jaksaako joku heittää yhden malli esimerkki päivän mitä syö ja milloin syö?

      • Viuhtilainen

        Heissan ! Huomenna olisi ollut varsinainen punnituspäivä, mutta kävinpä jo tänään! Näytti 73,7kg, eli ei suurta muutosta, 2,5kg kokonaispudotus. Aloitin maanantaina penisiliinikuurin enkä sen aikana ole hirveästi uskaltanut liikkua, ja rahkaa söin tuossa viikonloppuna aika reilusti,mikä oli virhe. (vähän rasvaa mutta paljon sokeria) saapi nyt nähdä en ainakaan vielä lopeta :)

        Voisin tähän laittaa mitä itse olen nyt syönyt, en tietenkään sano että olisi juuri oikea ruokavalio mutta anyway.

        - Aamulla kun herään (8-9 paikkeilla);
        annos puuroa ja mahdollisesti kaks ruisleipää (juustoa, tomaattia ja kurkkua päällä)
        - päivällä (12-13:30 välisenä aikana)
        salaatti (kanaa, kalaa tai lihaa n. 200g, salaattia, tomaattia, paprikaa, kurkkua, ananasta mitä nyt löytyykään vihanneksia vähän balsamicoa kastikkeeksi)

        Välipalana esim omena tai mandariini

        Yleensä käyn tässä välissä tai ennen päivällistä lenkillä, joko yksin tai koirien kanssa. Askelmittari todella kätevä askelten, kalorien ja matkan seurannassa! Lenkki kestää 40min-2h

        - illalla ( 18- eteenpäin)
        esim hedelmäsalaatti johon itse pilkot hedelmät, kastiketta tai muuta ei tarvitse. Myös pari ruisleipää on ok.

        Kuntopyörää käytän myös sekä seuraan 30 päivän kyykkyohjelmaa, liikuntaa yritän harrastaa joka päivä. Ymmärrän jos mikään ei innosta jos ei ole oikeaa motivaatiota! Itsekkin odotan ihmeitä vaikka todellisuudessa tiedän kyllä ettei tuloksia näy parinkaan viikon jälkeen ellei ole reilusti ylipainoinen ja liiku niinkuin Suurin Pudottaja ohjelmassa. Hyviä snacksejä on hedelmät (kohtuudella), kourallinen pähkinöitä päivässä, vihannekset, miniporkkanat, marjat. Kaikkea kohtuudella :)


    • edna

      Laitampa tähän myös omat päivittäiset evääni.

      Herään klo 06:00 - 07:00
      Aamulla syön annoksen puuroa, mustikkamehukeittoa ja jäisiä marjoja tai pari ruisleipää paistettua kananmunaa/juustoa/kinkkua yms päällä ja tietenkin kevyt levitettä.

      Koululounas meillä on joko 10:45 tai 11:45. Silloin syön lautasmallin mukaisesti, ensin täytän puolet lautasesta salaatilla (ilman kastikkeita), 1/4 energialisäkettä, esim peruna, pasta, riisi ja toinen 1/4 kastiketta/lihaa/kanaa/kalaa yms. Lisäksi pyrin aina ottamaan kasvisvaihtoehdon, jos sitä on tarjolla. Eli mm. tänään oli porkkanakasvispihviä, merimiespihvin tilalla.

      Koska opiskelen kokiksi, seuraava ruokailu on klo 15:00 - 17:30. Joko kotona tai koulun keittiössä. Keittiössä pyrin ottamaan pienen annoksen, koska ruokiahan on tietenkin maistettava, mutta silloin myös on nälkä jo ja ruoka erittäin hyvää, mutta ruoka ei välttämättä ole laihduttajalle suunnattua.
      Kotona jos olen, teen joko munakkaan keitettyjä kasviksia, tai syön perus kotiruokaa (makaroonilaatikkoa, jauhelihakeittoa, kinkkukiusausta) puolet pienempiä annoksia keitettyjä kasviksia.

      Illalla syön ehkä leipää, jonka päälliset vaihtelevat (tomaatti, kurkku, salaatti, kinkku, juusto, kananmuna keitettynä tai paistettuna yms)
      Tai hedelmää, porkkanaa yms, jotain kevyttä.

      Lisäksi juon päivän mittaan vähintään 3 litraa vettä!
      Kahvia/teetä tulee myös päivän mittaan juotua, riippuen päivästä.

      Liikunta on mulle kans ollut aika vaikeeta mun on näin kylmät kelit. 1-2 kertaa käyn 1h kuntosalilla ja pyrin käymään edes kerran tai pari lenkillä viikossa. Kotona teen myös lihaskuntoa ja rentoutumisharjoituksia, joita todellakin suosittelen! Hirveän stressin alla myös laihduttamisesta tulee paljon vaikeampaa.

      • rubuss

        Huomisaamuna aattelin taas kavuta vaalle ja katsoa mitä puolentoista viikon kurittomuus on tehnyt.. Huomaan, että minulle tehoaa parhaiten päivittäinen painon seuraaminen, vaikka kaikki eivät sitä suosittele, kun painohan heittelee vähän nyt joka päivä ihan kaikilla. Mutta minulle viikko tuntuu olevan ihan liian pitkä aikaväli.. Päätin myös rueta kirjaamaan mustaa valkoiselle ja pitämään ns. liikuntapäiväkirjaa, että näen viikkojen kuluessa aktiviteettini ja ylipäänsä kaikki liikuntani, koitan tavoitella sellaista viittä tuntia viikossa. En tiedä onko se yhtään sopiva määrä, mut katsotaan..

        Minulla tosiaan arkirytmi menee niin, että heräilen klo 6-7, syön smoothien, jossa rahkaa, rasvatonta maitoa, raejuustoa, banaani, kauralesettä ja lisän vaihdellen mantelirouhetta, mehukeittoa, marjoja tai hedelmiä. Syön ison satsin, koska yleensä seuraavan kerran pistän ruokaa suuhuni koululounaalla vaihdellen klo 11-12 välillä. Välipalana menee yleensä leipää, hedelmiä tms ja illalla pyrin syömään kevyesti, mutta usein se siinä vaiheessa riistäytyy käsistä ja kun tällainen tylsyyteen ja tunteeseen syövä olen niin illat voi mennä pahastikin mönkään... En tiedä mikä keinoksi. Samoin sokerilakko tuntuu minulle elmääkin vaikeammalta! Miten vieroitun sokerista!?!


      • suzu
        rubuss kirjoitti:

        Huomisaamuna aattelin taas kavuta vaalle ja katsoa mitä puolentoista viikon kurittomuus on tehnyt.. Huomaan, että minulle tehoaa parhaiten päivittäinen painon seuraaminen, vaikka kaikki eivät sitä suosittele, kun painohan heittelee vähän nyt joka päivä ihan kaikilla. Mutta minulle viikko tuntuu olevan ihan liian pitkä aikaväli.. Päätin myös rueta kirjaamaan mustaa valkoiselle ja pitämään ns. liikuntapäiväkirjaa, että näen viikkojen kuluessa aktiviteettini ja ylipäänsä kaikki liikuntani, koitan tavoitella sellaista viittä tuntia viikossa. En tiedä onko se yhtään sopiva määrä, mut katsotaan..

        Minulla tosiaan arkirytmi menee niin, että heräilen klo 6-7, syön smoothien, jossa rahkaa, rasvatonta maitoa, raejuustoa, banaani, kauralesettä ja lisän vaihdellen mantelirouhetta, mehukeittoa, marjoja tai hedelmiä. Syön ison satsin, koska yleensä seuraavan kerran pistän ruokaa suuhuni koululounaalla vaihdellen klo 11-12 välillä. Välipalana menee yleensä leipää, hedelmiä tms ja illalla pyrin syömään kevyesti, mutta usein se siinä vaiheessa riistäytyy käsistä ja kun tällainen tylsyyteen ja tunteeseen syövä olen niin illat voi mennä pahastikin mönkään... En tiedä mikä keinoksi. Samoin sokerilakko tuntuu minulle elmääkin vaikeammalta! Miten vieroitun sokerista!?!

        Sokeriin ei auta oikein mikään muu kuin että syöt tarpeeksi ja sinnittelet 1-2vk ilman makeisia tai leivonnaisia nii sen jälkeen alkaa helpottaan voit myös tehdä päätöksen että seuraavan kerran makeaa syön vaikka 3pv päästä en yhtään aikasemmin.Tsemppiä teille kaikille


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Huomisaamuna aattelin taas kavuta vaalle ja katsoa mitä puolentoista viikon kurittomuus on tehnyt.. Huomaan, että minulle tehoaa parhaiten päivittäinen painon seuraaminen, vaikka kaikki eivät sitä suosittele, kun painohan heittelee vähän nyt joka päivä ihan kaikilla. Mutta minulle viikko tuntuu olevan ihan liian pitkä aikaväli.. Päätin myös rueta kirjaamaan mustaa valkoiselle ja pitämään ns. liikuntapäiväkirjaa, että näen viikkojen kuluessa aktiviteettini ja ylipäänsä kaikki liikuntani, koitan tavoitella sellaista viittä tuntia viikossa. En tiedä onko se yhtään sopiva määrä, mut katsotaan..

        Minulla tosiaan arkirytmi menee niin, että heräilen klo 6-7, syön smoothien, jossa rahkaa, rasvatonta maitoa, raejuustoa, banaani, kauralesettä ja lisän vaihdellen mantelirouhetta, mehukeittoa, marjoja tai hedelmiä. Syön ison satsin, koska yleensä seuraavan kerran pistän ruokaa suuhuni koululounaalla vaihdellen klo 11-12 välillä. Välipalana menee yleensä leipää, hedelmiä tms ja illalla pyrin syömään kevyesti, mutta usein se siinä vaiheessa riistäytyy käsistä ja kun tällainen tylsyyteen ja tunteeseen syövä olen niin illat voi mennä pahastikin mönkään... En tiedä mikä keinoksi. Samoin sokerilakko tuntuu minulle elmääkin vaikeammalta! Miten vieroitun sokerista!?!

        Heissan!
        Itsekkin tykkään kirjoittaa ylös liikunnan määrän mutta myöskin kaiken mitä syön. Tuntuu jotenkin myös siltä että on helpompi olla ilman herkkuja ja ylimääräisiä snacksejä kun ajattelee sitä "häpeää" kun sen joutuu kirjoittamaan ylös, tai ainakin mulla toimii :) kirjaan myös painonlaskun samaan vihkoon joten joskus laihana voin sitä selailla ja olla ylpeä :)

        herkkuhimoon auttaa mulla ainakin se että on sen kuukauden-pari ilman. Ekat päivät tai eka viikko on se hankalin vaihe, sitten helpottaa. Napostele hedelmiä, vaikka viinirypäleitä jos makeanhimo yllättää, sillä on ne parempi vaihtoehto kuin karkit. Nyt on kolmas viikko ilman karkkia ja ei tee oikeastaan mieli muuta kuin rasvaisia herkkuja kuten pizzaa :) mutta jos osaat syödä kohtuudella esim suklaata voit hyvin syödä pari palaa tummaa suklaata päivässä!

        Tuo 5h viikossa kuulostaa ihan hyvältä, pidä huoli että saat hikeäkin pintaan sitten ;)


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Heissan!
        Itsekkin tykkään kirjoittaa ylös liikunnan määrän mutta myöskin kaiken mitä syön. Tuntuu jotenkin myös siltä että on helpompi olla ilman herkkuja ja ylimääräisiä snacksejä kun ajattelee sitä "häpeää" kun sen joutuu kirjoittamaan ylös, tai ainakin mulla toimii :) kirjaan myös painonlaskun samaan vihkoon joten joskus laihana voin sitä selailla ja olla ylpeä :)

        herkkuhimoon auttaa mulla ainakin se että on sen kuukauden-pari ilman. Ekat päivät tai eka viikko on se hankalin vaihe, sitten helpottaa. Napostele hedelmiä, vaikka viinirypäleitä jos makeanhimo yllättää, sillä on ne parempi vaihtoehto kuin karkit. Nyt on kolmas viikko ilman karkkia ja ei tee oikeastaan mieli muuta kuin rasvaisia herkkuja kuten pizzaa :) mutta jos osaat syödä kohtuudella esim suklaata voit hyvin syödä pari palaa tummaa suklaata päivässä!

        Tuo 5h viikossa kuulostaa ihan hyvältä, pidä huoli että saat hikeäkin pintaan sitten ;)

        Järkytyin aamulla, olin lihonnut kaksi kiloa puolessatoista viikossa! Toivon, että suurin osa olisi viikonlopun holtittoman mässäilyn aiheuttamaan turvotusta, naistenvaivoja ja tukkoista kroppaa, ja että kunhan juon tarpeeksi puhdasta vettä ja liikun tällä viikolla niin oonkin takasin "aloituspainossani", eheh.. :{ Eilinen ilta onnistui ilman sokeria, mutta leipää meni luvattoman monta siivua. Tuntuu, kuin pelkäisin nälkää tai sitä, että joku tulee ja vie ruokani nenäni edestä, syön liian nopeasti ja "varastoon" ihan huomaamattani, en keskity ruokaan! Mietin, että pitäisi jättää itsensä yhtenä iltana ilman ruokaa ja näyttää itselleen, että kyllä sitä pärjää vähemmälläkin ruualla eikä pieni nälkä tapa, mutta en taida olla vielä tarpeeksi vahva ja minun tapauksessani varmaan repsahtaisin ihan kauheaan ylensyöntiin pelkän ajatuksen takia, etten saisi syödä... :


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Järkytyin aamulla, olin lihonnut kaksi kiloa puolessatoista viikossa! Toivon, että suurin osa olisi viikonlopun holtittoman mässäilyn aiheuttamaan turvotusta, naistenvaivoja ja tukkoista kroppaa, ja että kunhan juon tarpeeksi puhdasta vettä ja liikun tällä viikolla niin oonkin takasin "aloituspainossani", eheh.. :{ Eilinen ilta onnistui ilman sokeria, mutta leipää meni luvattoman monta siivua. Tuntuu, kuin pelkäisin nälkää tai sitä, että joku tulee ja vie ruokani nenäni edestä, syön liian nopeasti ja "varastoon" ihan huomaamattani, en keskity ruokaan! Mietin, että pitäisi jättää itsensä yhtenä iltana ilman ruokaa ja näyttää itselleen, että kyllä sitä pärjää vähemmälläkin ruualla eikä pieni nälkä tapa, mutta en taida olla vielä tarpeeksi vahva ja minun tapauksessani varmaan repsahtaisin ihan kauheaan ylensyöntiin pelkän ajatuksen takia, etten saisi syödä... :

        Mulla oli ihan alussa kans tosi jännä, et kävin tiistaina tai keskiviikkona vaa'alla, näytti silloin jotain 73,7. Kävin uusiks perjantaina samalla viikolla ja näyttikin yhtäkkiä 76kg ? Olin niinä välipäivinä juuri aloittanut terveellisen ruokavalion ja tottakai meinasi itku tulla ja laihdutuksen lopetus (yllätysyllätys). Mutta painohan voi vaihdella helpostikkin pienistäkin seikoista. Ulostekkin painaa sellasen 700g :DD moni seikka vaikuttaa lopputulokseen. Tänään vaaka muuten itellä näytti 72,8 suunnilleen, eli pientä pudotusta aikaisemmasta. Tuntuu jotenkin, että oon hiukan jo luisunut, esim leipää mullakin menee helposti neljäkin viipaletta päivässä (ruisleipää silti useimmiten). Herkuista pitäydyn kokonaan, edelleen.

        Joo aika jännältä kuulostaa tuo sinun ajatustapa :o Ei kukaan tosiaan sitä ruokaa sulta pois vie :) Taidat vaan pitää liian pitkiä taukoja ruokailujen välissä. Syö 3-4h välein niin ei pääse paha nälkä yllättämään. Muista myöskin välipalat! Puurokin pitää hyvin näläntunteen poissa, kuten myös vihannekset. Syö hedelmiä herkkujen sijaan! Oikeasti viinirypäleetkin on tosi hyviä snacksejä jos haluat jotain pientä suuhunpantavaa :) tsemppiä, kyllä se paino siitä vielä laskee!


    • edna

      Lalala, eka tavoitevitonen lähestyyyyyyy! Eilen aamulla paino näytti pikkusen alle 70kg (n. 69,5kg ehkä), en osaa varmasti sanoa, kun meidän vaaka on vähän hanurista..
      Mutta tosiaan, EKA KERTA piiiiiitkään pitkään aikaan, kun painan alle 70kg. Alko jo niin tuskastuttaa, kun päässä vaan pyöri ajatus, että paino vaan lisääntyy ja lisääntyy pikkuhiljaa jatkuvasti. Voikun tämä suunta nyt vielä jatkuisi.
      Mulla ei ole mitään tiettyä liikuntamäärää viikossa. Käyn kerran pari salilla (1h) viikossa, muuten olenkin sitten niin jumissa ettei meinaa mistään mitään tulla. Kysymys kuuluukin; te jotka käytte salilla, millaista palautusjuomaa/ruokaa suosittelette? Harmittaa, kun joskus saattaisi jaksaa käydä useamminkin kuin kerran viikossa, mutta kroppa ei kestä, kun lihakset eivät kerkeä palautua :(

      • Viuhtilainen

        En käy salilla mutta pakko onnitella mahtavasta tuloksesta! Itsekkin tässä odottelen sitä päivää, kun vaaka näyttää alle 70kg ;)


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        En käy salilla mutta pakko onnitella mahtavasta tuloksesta! Itsekkin tässä odottelen sitä päivää, kun vaaka näyttää alle 70kg ;)

        Vaakaluku pienenee sata grammaa kerrallaan, hidas kuin etana.. Viikonlipun herkkuna oli pieni pala vaniljajäätelöä ja muutama pala suklaata. Siinä se sokerittomuus.. Mut seura tekee kaltaisekseen. Pitäs olla varmaan erakko... Mut sain tänään lähdettyy lenkille ja mietin miten vaikeeta tulis elämästä ilman leipää..

        Syöttekö muuten minkäänlaisia ravintolisiä tms laihdutuksen aikana? Tarkotan siis ihan vitamiineja ja lisäravinteita.


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Vaakaluku pienenee sata grammaa kerrallaan, hidas kuin etana.. Viikonlipun herkkuna oli pieni pala vaniljajäätelöä ja muutama pala suklaata. Siinä se sokerittomuus.. Mut seura tekee kaltaisekseen. Pitäs olla varmaan erakko... Mut sain tänään lähdettyy lenkille ja mietin miten vaikeeta tulis elämästä ilman leipää..

        Syöttekö muuten minkäänlaisia ravintolisiä tms laihdutuksen aikana? Tarkotan siis ihan vitamiineja ja lisäravinteita.

        Minäpä täällä taas haukkana vastaamassa ! :D

        itse otan 2x c-vitamiini poretablettia, 2x karpalokapseli (?), 3 möller tuplaa ja d-vitamiinin. Syön kyllä hedelmää päivän mittaan mutta c-vitamiinihän on vesiliukoinen joten sitä saa syödä paljon! Karpalokapselit taas pitää virtsatientulehdukset poissa, tuplista saa omega3 ja vastustuskyky kiittää. D-vitamiinia tuskin tarvitsee selittää ? :)


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Minäpä täällä taas haukkana vastaamassa ! :D

        itse otan 2x c-vitamiini poretablettia, 2x karpalokapseli (?), 3 möller tuplaa ja d-vitamiinin. Syön kyllä hedelmää päivän mittaan mutta c-vitamiinihän on vesiliukoinen joten sitä saa syödä paljon! Karpalokapselit taas pitää virtsatientulehdukset poissa, tuplista saa omega3 ja vastustuskyky kiittää. D-vitamiinia tuskin tarvitsee selittää ? :)

        Itsellä menee pillereinä aamuisin B-, C- ja D-vitamiinit, vihreä tee-kapseli sekä kromi. Illalla magnesium, kalaöljy, sinkki ja probiootit. Että onhan noita.

        Hitto tänään ollut maailman turvonnein olo eikä maha oo voinut hyvin. Kun fiilis ei oo hyvä niin ei jaksa keskittyy vaan antaa mielihaluille vallan.. Eikä liikunnatkaan olleet kuin 2 km kävelyä ja illalla venytyksiä. Joskus tuntuu, ettei opiskelijana kerkeä liikkua!! Kai sekin on joku aikataulutuskysymys, mut pah. Tosin pienentyminenhän on 80% ruokavaliota ja vain 20% liikuntaa. Vai ootteko eri mieltä?


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Itsellä menee pillereinä aamuisin B-, C- ja D-vitamiinit, vihreä tee-kapseli sekä kromi. Illalla magnesium, kalaöljy, sinkki ja probiootit. Että onhan noita.

        Hitto tänään ollut maailman turvonnein olo eikä maha oo voinut hyvin. Kun fiilis ei oo hyvä niin ei jaksa keskittyy vaan antaa mielihaluille vallan.. Eikä liikunnatkaan olleet kuin 2 km kävelyä ja illalla venytyksiä. Joskus tuntuu, ettei opiskelijana kerkeä liikkua!! Kai sekin on joku aikataulutuskysymys, mut pah. Tosin pienentyminenhän on 80% ruokavaliota ja vain 20% liikuntaa. Vai ootteko eri mieltä?

        Haukkana jälleen :D

        Joo, siis oon kuullu monen vuoden ajan tätä hokemaa että " syö vähemmän mitä kuluttaa", ja toinen versio tuosta " 70% ruokavaliosta kiinni ja 30% liikunnasta", ja vasta jokin aika sitten tajusin sen merkityksen. 10km lenkillä poltan n. 250kcal, mietippä esim donitsia, laskiaispullaa tai pientä suklaapatukkaa, noissa kaikissa on keskimäärin enemmän mitä kulutan noinkin pitkällä kävelylenkillä! Että kyllä se on niiiiin paljon enemm'n kiinni siitä mitä suuhunsa pistää :/

        Pikku vinkki tässä vielä loppuun että kannattaa pitää esim alpen patukkaa (tai vaikka proteiinipatukkaa) laukussa kun lähdet johonkin. Tänään jouduin liikkumaan bussilla asioille keskustaan, ja satuinpa myöhästymään asioilla käymisen jälkeen bussista joka olisi mennyt lähemmäs kotia. Nälkä oli jo silloin ja menin kauppaan etsiskelemään jotain syötävää (viime ruokailusta kulunut siinä vaiheessa n.4h). Meinasin ostaa valmisleivän mutta siinäpä olikin melkein 500kcal :) Onneksi löytyi noita alpen patukoita, niissä vaan 70kcal ja oli hyvä "voimalisä" että sai käveltyä kotiin ja lämmitettyä kasvissosekeittoa ;)

        rubuss, i feel your pain! Välillä tuntuu ettei aikaa ole, eikä sitä aina olekkaan, mutta yritä pienellä kalorivajeella selvitä siitä ! Esim tuo kasvissosekeittohan pitää nälkää hyvin ja veteen tehtynä ei sisällä melkein yhtään kaloreita! Osta vaikka sitä fazerin real nimistä ruisleipää kaveriksi niin ah! :) Muista ettei pidä lannistua kokonaan! Jos vähän herkuttelet älä silti luovuta vaan puske etiäppäin! :) Laihdutus on maratoni, ei pikaspurtti ;)


    • rubuss

      Voi ei! Paino oli taas ihan hirveissä lukemissa. Menkat.. Hitto! Tulen hulluksi. Aloitin joku aika sitten aivan uutena minipillerit ja tuntuu, että kroppa on ihan sekaisin. Herään monesti aamuisin sormet ja nilkat turvoksissa, on ilmestynyt näppylöitä ja menkat tulee ja menee ihan mielivaltaisesti!! Ärsyttää!

      Kävin muuten verikokeissa. Hemoglobiini oli tosi hyvin noussut, minulla herkästi pyörii alarajoilla. Ja hups.. Kolesteroli! Paha oli yli 3 ja kokonais yli 5! Plaaplaaplaa sukurasite ja silleen, mutta eiköhän omissa elintavoissakin ole vikaa! Eli taas yksi syy lisää pistää toi ruokavalio terveellisimmille urille.

      Minä oon aina kaihtanut noita proteiinipatukoita.. Tai lisäproteiinijuttuja muutenkin! Sisäistän kyllä, että saan luultavastikin aika vähän proteiinia, en syö kamalasti lihaa ja rasvattomat maitotuotteetkin olen pistänyt vasta viime aikoina ruokalistalleni (maitorahka ja raejuusto). (Ihmettelinkin että kuinkas se hemoglobiinikin on päässyt nousemaan, kun en sitä lihaa niin kauheasti nykyisin syö..) Papujakin vähän kaihdan, kun en ole koskaan niitä juurikaan syönyt enkä tiedä miten niitä söisin (pakasteesta, purkista, tuoreeltaan, mikä paras ja terveellisin jne..). No välillä menee pähkinöitä ja siemeniä enemmän, välillä vähemmän. Niissähän on kauheasti kaloreita, eli pitäisi osata pitää kohtuudessa. Ja monihan puhuu, miten peruna on pahasta, ja minulla on välillä kausia, että voisin syödä vain perunaa! Apua miten tässä maailmassa osaisi elää niin että syömiset olisivat kohdallaan! Syöminen on niin vaikeaa. Välillä myös kouluruokailussa on ongelmia (allergiatkin esteenä) ja tuntuu, että päivä menee pilalle jo siinä vaiheessa, kun valitsen "väärin" lounaalla...

      Real on hyvää leipää, nam! Rakastan sitä! Ja sosekeitot on kavereita :) Välillä oon pehmentänyt esim. parsakaali tms keittoja lisäämällä kauravalmisteesta tehtyä ruokakermaa nam :)

      • Viuhtilainen

        Joo siis minipillerithän sisältää jos oikein muistan pelkästään keltarauhashormoonia eikä sen vaikutuksia kehoon voida ennakoida :/ mulla kans paino pysyny melkeen kahen viikon ajan suunnilleen samana vaikka ruokailu pysynyt samana (paria pientä herkytteluhetkeä lukuunottamatta) ja liikuntaa melkeinpä lisännyt.. Joko mulla on lihakset ruvennu kehittymään (jaloista en ihmettelis) tai sitten mulla vaan on paljon nestettä kehossa. Otin tänään ekat mitat ja päätin ruveta niitä tarkemmin seuraamaan vaakaan luottamisen sijaan :)

        Jotenkin tuntuu, että oon ruvennu sisäistämään paremmin tämän koko prosessin. Olin vielä ihan pari päivääkin sitten aika musertunut siitä ettei paino ole laskenut, mutta nyt se ei haittaa oikeastaan. Luotan siihen että se vielä putoaa ja oon tosi ylpeä itestäni ihan vaan senkin seikan vuoksi etten edes harkitse tästä luopumista! Tiedän että tässä menee kauan aikaa ennenkuin olen tavoitepainossani, mutta vihdoinkin tuntuu siltä että se on ok :) ihana tunne :D karkkiakaan ei tee oikeastaan mieli, ehkä vähän pähkinäsuklaata ;>


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Joo siis minipillerithän sisältää jos oikein muistan pelkästään keltarauhashormoonia eikä sen vaikutuksia kehoon voida ennakoida :/ mulla kans paino pysyny melkeen kahen viikon ajan suunnilleen samana vaikka ruokailu pysynyt samana (paria pientä herkytteluhetkeä lukuunottamatta) ja liikuntaa melkeinpä lisännyt.. Joko mulla on lihakset ruvennu kehittymään (jaloista en ihmettelis) tai sitten mulla vaan on paljon nestettä kehossa. Otin tänään ekat mitat ja päätin ruveta niitä tarkemmin seuraamaan vaakaan luottamisen sijaan :)

        Jotenkin tuntuu, että oon ruvennu sisäistämään paremmin tämän koko prosessin. Olin vielä ihan pari päivääkin sitten aika musertunut siitä ettei paino ole laskenut, mutta nyt se ei haittaa oikeastaan. Luotan siihen että se vielä putoaa ja oon tosi ylpeä itestäni ihan vaan senkin seikan vuoksi etten edes harkitse tästä luopumista! Tiedän että tässä menee kauan aikaa ennenkuin olen tavoitepainossani, mutta vihdoinkin tuntuu siltä että se on ok :) ihana tunne :D karkkiakaan ei tee oikeastaan mieli, ehkä vähän pähkinäsuklaata ;>

        Minullakin tavoitepaino häämöttää silmissä ja teen valintoja se mukaan, että sen joskus vieä saavuttaisin. Silti tuntuu, että jotain tästä nyt puuttuu, en ole satasella tässä mukana.. Muutama vuosi sitten pudotin 12 kiloa vähäkalorisella ruokavaliolla ja lenkkeilyllä, mutta parisuhde pasautti kilot takaisin enkä ole saanut niitä uudelleen putoamaan. Miksei sitä tajunnut vaikka kuusi kiloa sitten, että hälytyshälytys nyt vois tehdä jotain. Ei vaan pitipä antaa tuplaten pamahtaa kiloja. Nyt en anna painon nousta vaikka mitkä hormonit sanos mitä :( Minun salainen haave on ollut jo parinain kesänä, että harjoittelen hölkkää niin, että jaksan tehdä 5 km lenkkejä putkeen hölkkäämällä. Aloitan aina uudelle innolla ja tavoite siintää silmissä, viime kesänä olin jo tositosi lähellä, mutta sitten tapahtuu aina jotain ja lopetan lenkkeilyt kokonaan :( Ehkä se kertoo siitä, että en omista pitkäjänteisyyttä, mutta ehkä sekin on opittavissa oleva asia..?


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Minullakin tavoitepaino häämöttää silmissä ja teen valintoja se mukaan, että sen joskus vieä saavuttaisin. Silti tuntuu, että jotain tästä nyt puuttuu, en ole satasella tässä mukana.. Muutama vuosi sitten pudotin 12 kiloa vähäkalorisella ruokavaliolla ja lenkkeilyllä, mutta parisuhde pasautti kilot takaisin enkä ole saanut niitä uudelleen putoamaan. Miksei sitä tajunnut vaikka kuusi kiloa sitten, että hälytyshälytys nyt vois tehdä jotain. Ei vaan pitipä antaa tuplaten pamahtaa kiloja. Nyt en anna painon nousta vaikka mitkä hormonit sanos mitä :( Minun salainen haave on ollut jo parinain kesänä, että harjoittelen hölkkää niin, että jaksan tehdä 5 km lenkkejä putkeen hölkkäämällä. Aloitan aina uudelle innolla ja tavoite siintää silmissä, viime kesänä olin jo tositosi lähellä, mutta sitten tapahtuu aina jotain ja lopetan lenkkeilyt kokonaan :( Ehkä se kertoo siitä, että en omista pitkäjänteisyyttä, mutta ehkä sekin on opittavissa oleva asia..?

        Itse uskon siihe, että kun jotain oikeasti haluaa saavuttaa, tekee mitä vaan sen eteen. Tottakai jos on kärsimätön niin se asiaa vaikeuttaa, mutta ei saisi estää. Mäkin AION hölkätä naisten kympin toukokuun lopussa, jos en koko matkaa niin suurimman osan! :) Tuntuu kivalta tavotteelta, ja tänäänkin huomasin miten jaksoin jo pidemmän pätkän kuin kahtena ekana kertana kun nyt talvella hölkkäsin :) Tosin toisella kerralla oli sellaista pehmeää lunta meidän hiekkatiellä ja se tuntui tekevän juoksemisesta raskaampaa. Jos harjoittelen hiekkatiellä, on kai helpompaa sitten tasaisella asvaltilla vetää ?

        Joo itsekkin pelkään että tavoitepainossa käy sitten niin että antaa vaan mässätä kaikkea eikä alkuun ainakaan välitä pienestä painonnoususta ;o siitähän ne kilot sitten hiipi takaisin... Pitäisi tosiaan pitää sitten mielessä se miten pitkä urakka ja työ siinä oli saada kilot katoamaan. Toki tiedostan sen että höllään otetta varmasti paljonkin ja annan vapauksia syödä kaikkea hyvää, mutta se kohtuus olisi kyllä hyvä pitää, vaikka se sitten tarkoittaisikin "vain" yhtä karkkipäivää viikossa. Alkoholihan on kans aika kaloripommi. 0,5L siiderissäkin 300kcal (40,5g sokeria). Taidanpa siirtyä kuivaan valkoviiniin kun on nautiskelun aika :)


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Itse uskon siihe, että kun jotain oikeasti haluaa saavuttaa, tekee mitä vaan sen eteen. Tottakai jos on kärsimätön niin se asiaa vaikeuttaa, mutta ei saisi estää. Mäkin AION hölkätä naisten kympin toukokuun lopussa, jos en koko matkaa niin suurimman osan! :) Tuntuu kivalta tavotteelta, ja tänäänkin huomasin miten jaksoin jo pidemmän pätkän kuin kahtena ekana kertana kun nyt talvella hölkkäsin :) Tosin toisella kerralla oli sellaista pehmeää lunta meidän hiekkatiellä ja se tuntui tekevän juoksemisesta raskaampaa. Jos harjoittelen hiekkatiellä, on kai helpompaa sitten tasaisella asvaltilla vetää ?

        Joo itsekkin pelkään että tavoitepainossa käy sitten niin että antaa vaan mässätä kaikkea eikä alkuun ainakaan välitä pienestä painonnoususta ;o siitähän ne kilot sitten hiipi takaisin... Pitäisi tosiaan pitää sitten mielessä se miten pitkä urakka ja työ siinä oli saada kilot katoamaan. Toki tiedostan sen että höllään otetta varmasti paljonkin ja annan vapauksia syödä kaikkea hyvää, mutta se kohtuus olisi kyllä hyvä pitää, vaikka se sitten tarkoittaisikin "vain" yhtä karkkipäivää viikossa. Alkoholihan on kans aika kaloripommi. 0,5L siiderissäkin 300kcal (40,5g sokeria). Taidanpa siirtyä kuivaan valkoviiniin kun on nautiskelun aika :)

        Kärsimätön osaan olla.. :/
        Viikonloppuna tuli onneksi vähän käveltyäkin ja syötyä suht nätisti. Jännään uskallanko tänään vaa'alle vai tuleeko taas pettymys.. Haluaisi jo saada jotain isoa tapahtumaan. Niin, se kärsimättömyys..


    • Viuhtilainen

      Taidetaan olla täällä lähes kahdestaan (kolmistaan) enää. :c

      Itellä tosiaan paino lähti viimein tippumaan taas! Tällä hetkellä paino 72,2, eli total weightloss 3,8kg ! oikein tyytyväinen :) Sillointällöin hyväksynyt satunnaisen letun tai vastaavan hyvän, mutta pitänyt huolta myös liikuntapuolesta, ja siitä etten samana päivänä vedä kaikkea lihottavaa, vaan annostelee vaikka sitten kerran viikkoon nautittavaksi. Voikun täällä kuulisi vähän lisää toistenkin saavutuksista!

      • rubuss

        Niinpä, minne kaikki ovat kadonneet..
        Jee :) Painon tippumisesta tulee hyvä olo! :) Itselläkin oli paino tullut alaspäin! Yritän pienentää ruoka-annoksi, mutta huomaan, että viime aikoina on sitten ollut nälkä, vaikka olevinaan syön usein ja tarpeeksi. Ehkä en ole vielä vain tottunut pienempiin annoksiin. Odotan kovasti sitä, että tiet sulaisivat ja pääsisin hölkkäharjoittelemaan. Minulla menee toisen lonkan seutu kipeäksi, kun yritän tuolla liukastella jäällä ja liukkaalla lumella :(


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Niinpä, minne kaikki ovat kadonneet..
        Jee :) Painon tippumisesta tulee hyvä olo! :) Itselläkin oli paino tullut alaspäin! Yritän pienentää ruoka-annoksi, mutta huomaan, että viime aikoina on sitten ollut nälkä, vaikka olevinaan syön usein ja tarpeeksi. Ehkä en ole vielä vain tottunut pienempiin annoksiin. Odotan kovasti sitä, että tiet sulaisivat ja pääsisin hölkkäharjoittelemaan. Minulla menee toisen lonkan seutu kipeäksi, kun yritän tuolla liukastella jäällä ja liukkaalla lumella :(

        Itse en syö myöskään isoja annoksia, aamupuuronkin jälkeen jää pieni nälkä. Söin sen siis vähän ennen kahdeksaa, nyt söin 125g maustamatonta rasvatonta rahkaa puolikkaan piltin välipalaksi. Seuraavaksi aion (kun suomi-itävalta peli loppuu) käydä lenkillä, siinä menee se 1-1,5h. Sitten keitän hiukan pastaa, paistan kanaa ja teen salaattia, ja viideksi lähden uudelleen lenkille, joka kestää sen 1,5-2h. Näin sitä ehtii kun on työtön :/ jotain positiivista tässäkin! :D

        joo meillä alkanut sulamaan aika mukavasti tiet jo, pitäisi vaan alkaa harjoittelemaan sillä asvaltilla, kun kuulemma voi jalat tulla kipeäksi jos harjoittelee hiekalla mutta juoksee sitten kisan asvaltilla ;o btw tänään vaaka näytti 71,8kg eli nyt lähtenyt 4,2kg ! Ihanaa :)


    • rubuss

      Ihana kuulla onnistumisista! :) Oi sinä se kerkeät ainakin lenkkeillä! Itsellä tuntuu opiskelijana, että 8-16 koulussa oltua ja ilta tehtäviä tehden/tenttiin lukien, ei oo tarpeeks aikaa liikkua. Ei voi kuvitellakaan lähtevänsä johonkin liikuntajuttuun, kun kaikki on keskustassa ja matkoihin esim tunnin jumppaan menis koko ilta! Ei jäis aikaa opiskella ja tällä hetkellä opiskelu on lähes koko elämä, syö aikaa ja energiaa ihan törkkeesti! Ja minulla ainakin mielihalut vaan kasvaa, kun joutuu olemaan paikoillaan ja kuinka helppo sitä on jotain "hyvää" ottaa viereen, kun lukee tai kirjoittaa koneella esseetä! Lenkkeily on siitä hyvä, että se on liikuntaa heti ovelta lähdettyä ja sitä voi tehdä missä ja milloin vain, mutta pitää olla kova motivaatio, että lähtee silloin kun pystyy eikä silloin, kun tekisi mieli. Kaipaan päivänvalossa lenkkeilyä!

      Yhden jutun olen huomannut, oikein syöminen tosiaan auttaa! Ennen saattoi mennä päiviä, etten syönyt "oikeaa ruokaa", vaan napsin voileipiä ja söin mitä käsiin osui. Nykyisin pyrin syömään vähintään yhden lämpimän ruuan päivässä ja se yleensä täyttää pitkäksi ajaksi. Hedelmiä olen syönyt aina aika hyvin, mutta säännöllinen aamupala on ollut opettelua!

      • Viuhtilainen

        Joo, ymmärrän hyvin :/ Sillon sun on hyvä keskittyä enemmän siihen mitä suuhusi pistät jos liikuntaa et kerkiä paljoa harrastamaan. Nopeat hiilarit voi jättää pois koska ne käsittääkseni muuttuu lähes kokonaan rasvaksi jos niitä ei kuluta pois. Kokeile ostaa porkkanaa, kuorit niitä ja pilkot kivan pituisiksi tangoiksi, ja pidät siinä koneella vieressä jossa niitä voit napostella. Usko pois porkkana on kivan makea ja kun sitä vähän mussuttaa jää himo !

        Itsekkin vähän uudelleenharkinnut ryhmäliikunnan aloittamista, sillä nehän on juurikin niin että tiettyyn aikaan pitää olla sitten paikalla, kun tähän asti voinut tulla ja mennä vähän miten haluaa. Ehkä se sitten sopii sen tulevan työpaikan kanssa yhteen paremmin, että vaikka töiden jälkeen käy vähän bodypumpissa tai jossain :D


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Joo, ymmärrän hyvin :/ Sillon sun on hyvä keskittyä enemmän siihen mitä suuhusi pistät jos liikuntaa et kerkiä paljoa harrastamaan. Nopeat hiilarit voi jättää pois koska ne käsittääkseni muuttuu lähes kokonaan rasvaksi jos niitä ei kuluta pois. Kokeile ostaa porkkanaa, kuorit niitä ja pilkot kivan pituisiksi tangoiksi, ja pidät siinä koneella vieressä jossa niitä voit napostella. Usko pois porkkana on kivan makea ja kun sitä vähän mussuttaa jää himo !

        Itsekkin vähän uudelleenharkinnut ryhmäliikunnan aloittamista, sillä nehän on juurikin niin että tiettyyn aikaan pitää olla sitten paikalla, kun tähän asti voinut tulla ja mennä vähän miten haluaa. Ehkä se sitten sopii sen tulevan työpaikan kanssa yhteen paremmin, että vaikka töiden jälkeen käy vähän bodypumpissa tai jossain :D

        Minulla paino jummaa 68 kilossa. Syön päivittäin aika samalla lailla mutta tällä(kään) viikolla en ole kerennyt lenkkeillä.. Pitäisi varmaan nipistää radikaalisti ruokailuista ainkin siihen asti, kun ehdin taas ottaa liikunnan kaveriksi. Vaihtaa välipalavoileipä noihin porkkanoihin ja.. Ärsyttää vaan, kun paino ei tipu ja se syö fiilistä jatkaa, kun ajattelee, että ei jaksaisi ja jos ei toimi niin miksi edes yrittää, ehkä ennen oli kuutenkin paremmin. Mut nyt pois tuommoiset ja aamukahvin juontiin! :)


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Minulla paino jummaa 68 kilossa. Syön päivittäin aika samalla lailla mutta tällä(kään) viikolla en ole kerennyt lenkkeillä.. Pitäisi varmaan nipistää radikaalisti ruokailuista ainkin siihen asti, kun ehdin taas ottaa liikunnan kaveriksi. Vaihtaa välipalavoileipä noihin porkkanoihin ja.. Ärsyttää vaan, kun paino ei tipu ja se syö fiilistä jatkaa, kun ajattelee, että ei jaksaisi ja jos ei toimi niin miksi edes yrittää, ehkä ennen oli kuutenkin paremmin. Mut nyt pois tuommoiset ja aamukahvin juontiin! :)

        Ymmärrän nuo tuntemukset,niin varmasti tekee moni muukin elämäntaparemonttia harrastava. Turhautua ei saisi, eikös se ole jo plussaa ettei se kumminkaan ole noussut ? Olihan se itsellekkin järkytys ja tuskailua kun 3 viikkoa paino jumasi 73kg kieppeillä vaikka itse urheilinkin tänä aikana ihan yhtä paljon ellen jopa enemmänkin, mutta siitäpä lähti lopulta putoamaan.

        Et ole tainnut mainita pituuttasi? Mitä lähempänä normaalipainoa olet sitä hitaammin paino lähtee :/ itsehän 163/71,8 on vielä matkaa siihen, ja paino putoaa ihan kivasti. Tietysti painonpudotus riippuu myös siitäkin, miten liikut. Nopeampia tuloksia tulee varmasti jossain spinningissä kuin esim kävelyssä. Mutta siinä toki kehokin kiinteytyy ihan erillailla ja lihakset kehittyy jne. Monia eri seikkoja :)

        juu se välipalaleipä on hyvä vaihtaa ainakin ruisleipään jos ei sitten kokonaan muuhun. Muistathan proteiininkin saannin ? Raejuusto sekä rahka omia suosikkeja jos liha ei aina maistu :) kivaa kun vihdoin voinut ottaa sen kauan kaivatun pastan takaisin ruokavalioon kunhan pitää huolen että liikkuu sitten ne hiilaritkin pois :)

        ensi viikolla kahdet synttärit tiedossa, annan vapauden herkutella suht.koht vapaasti, kun en varsinkaan kylässä kehtaa muutenkaan mättää järkyttäviä annoksia :D odotan kyllä innolla sitä päivää kun annan itselleni vapauden ostaa 150-200g irtokarkkeja! Himoinnut niitä niin pitkään varsinkin kun prismassa sattui olemaan tarjouksessa jotain 4,95e/kg :D en varastoon ostanut, kun ei olisi varastossa pysynyt...


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Ymmärrän nuo tuntemukset,niin varmasti tekee moni muukin elämäntaparemonttia harrastava. Turhautua ei saisi, eikös se ole jo plussaa ettei se kumminkaan ole noussut ? Olihan se itsellekkin järkytys ja tuskailua kun 3 viikkoa paino jumasi 73kg kieppeillä vaikka itse urheilinkin tänä aikana ihan yhtä paljon ellen jopa enemmänkin, mutta siitäpä lähti lopulta putoamaan.

        Et ole tainnut mainita pituuttasi? Mitä lähempänä normaalipainoa olet sitä hitaammin paino lähtee :/ itsehän 163/71,8 on vielä matkaa siihen, ja paino putoaa ihan kivasti. Tietysti painonpudotus riippuu myös siitäkin, miten liikut. Nopeampia tuloksia tulee varmasti jossain spinningissä kuin esim kävelyssä. Mutta siinä toki kehokin kiinteytyy ihan erillailla ja lihakset kehittyy jne. Monia eri seikkoja :)

        juu se välipalaleipä on hyvä vaihtaa ainakin ruisleipään jos ei sitten kokonaan muuhun. Muistathan proteiininkin saannin ? Raejuusto sekä rahka omia suosikkeja jos liha ei aina maistu :) kivaa kun vihdoin voinut ottaa sen kauan kaivatun pastan takaisin ruokavalioon kunhan pitää huolen että liikkuu sitten ne hiilaritkin pois :)

        ensi viikolla kahdet synttärit tiedossa, annan vapauden herkutella suht.koht vapaasti, kun en varsinkaan kylässä kehtaa muutenkaan mättää järkyttäviä annoksia :D odotan kyllä innolla sitä päivää kun annan itselleni vapauden ostaa 150-200g irtokarkkeja! Himoinnut niitä niin pitkään varsinkin kun prismassa sattui olemaan tarjouksessa jotain 4,95e/kg :D en varastoon ostanut, kun ei olisi varastossa pysynyt...

        Juu, plussaa on ainakin se, ettei paino ole noussut! Harmittaa se silti, ettei se putoa, vaikka varmasti putoaa, jos vain jatkan hyvällä linjalla eikä repsahduksiin jää roikkumaan. Pituutta on 165 cm ja paino heijaa siinä 68 kilossa. Jostakin painoindeksistä joskus katsoin, että tämän pituiselle normaalipaino olisi 50.4 kg - alle 68.1 kg, eli normaalipainon ylärajoissa liikutaan :/ Painoin muutama vuosi sitten 57 ja vielä vuosi sitten 62.. Viime vuosi oli henkisesti koetteleva, joten paino nousi tänne "hurjiin" lukemiin :/ Yritän syödä proteiinia. Rahkaa ja raejuustoa syön päivittäin. Liha ei ole lempiruokaani..

        Viime yönä vietin unetonta aikaa ja kirjoittelin päiväkirjaa ja pohdin miksi tätä teen, mitä haluan ja mitä tulen saavuttamaan, kunhan onnistun. Tuntuu välillä, että päänsisäinen työ on vaativampaa kuin konkreettiset tekemiset. Tiedän miten pitää syödä jne. Ensimmäinen tavoitteeni tulevan suhteen on saada itseni lenkille. Aikatauluttaa niin, että pääsen lenkille. Yksi tämän hetken haaveistani on se, että jaksaisin niinä ihanina lämpiminä aurinkoisina kesäaamuina ennen kaupungin heräämistä käydä lenkeillä, hölkkäämässä metsässä, veden äärellä muutamia kilometrejä aamussa. Ja se haave on täysin itsestäni kiinni! Minulla on jalat ja keuhkot ja ei tarvita muuta kuin harjoitusta! Tämän haaveen vielä saavutan ja se auttaa tässä toisessakin, painon pudottamisessa! Haaveilen ohuemmista reisistä ja litteämmästä vatsasta, mutta yritän pitää myös sen terveydellisen hyödyn mielessä. Kolesteroliarvot, sisäelinrasvan, keuhkojen ja sydämen voinnin, henkisen hyvinvoinnin jne. Helpompi se on nyt vaikuttaa asioihin, kuin kymmenen vuoden päästä 90 kiloisena! Olen katsonut sitä Jutta ja superdietit ohjelmaa ja miettinyt kuinka nuori aikuinen nainen päästää itsensä yli satakiloiseksi, mutta sehän tässä itselläkin on edessä, jos en muuta elintapojani. Ei tarvita samanlaista rääkkiä kuin siinä, pienetkin teot ja valinnat edesauttavat!


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Juu, plussaa on ainakin se, ettei paino ole noussut! Harmittaa se silti, ettei se putoa, vaikka varmasti putoaa, jos vain jatkan hyvällä linjalla eikä repsahduksiin jää roikkumaan. Pituutta on 165 cm ja paino heijaa siinä 68 kilossa. Jostakin painoindeksistä joskus katsoin, että tämän pituiselle normaalipaino olisi 50.4 kg - alle 68.1 kg, eli normaalipainon ylärajoissa liikutaan :/ Painoin muutama vuosi sitten 57 ja vielä vuosi sitten 62.. Viime vuosi oli henkisesti koetteleva, joten paino nousi tänne "hurjiin" lukemiin :/ Yritän syödä proteiinia. Rahkaa ja raejuustoa syön päivittäin. Liha ei ole lempiruokaani..

        Viime yönä vietin unetonta aikaa ja kirjoittelin päiväkirjaa ja pohdin miksi tätä teen, mitä haluan ja mitä tulen saavuttamaan, kunhan onnistun. Tuntuu välillä, että päänsisäinen työ on vaativampaa kuin konkreettiset tekemiset. Tiedän miten pitää syödä jne. Ensimmäinen tavoitteeni tulevan suhteen on saada itseni lenkille. Aikatauluttaa niin, että pääsen lenkille. Yksi tämän hetken haaveistani on se, että jaksaisin niinä ihanina lämpiminä aurinkoisina kesäaamuina ennen kaupungin heräämistä käydä lenkeillä, hölkkäämässä metsässä, veden äärellä muutamia kilometrejä aamussa. Ja se haave on täysin itsestäni kiinni! Minulla on jalat ja keuhkot ja ei tarvita muuta kuin harjoitusta! Tämän haaveen vielä saavutan ja se auttaa tässä toisessakin, painon pudottamisessa! Haaveilen ohuemmista reisistä ja litteämmästä vatsasta, mutta yritän pitää myös sen terveydellisen hyödyn mielessä. Kolesteroliarvot, sisäelinrasvan, keuhkojen ja sydämen voinnin, henkisen hyvinvoinnin jne. Helpompi se on nyt vaikuttaa asioihin, kuin kymmenen vuoden päästä 90 kiloisena! Olen katsonut sitä Jutta ja superdietit ohjelmaa ja miettinyt kuinka nuori aikuinen nainen päästää itsensä yli satakiloiseksi, mutta sehän tässä itselläkin on edessä, jos en muuta elintapojani. Ei tarvita samanlaista rääkkiä kuin siinä, pienetkin teot ja valinnat edesauttavat!

        Ite muistelisin että tietyt painoindeksit väittää että 163 pituisena vielä 66kg on normaalipainoa, eli jossain siinä se menee. Ite haaveilen 55kg painosta, mutta jos lihaksiakin sattuu tulemaan jossain kohtaa niin tuskin pysyisin tuon painoisena :D 50,4kg kuulostaa aika vähältä 165 pituiselle ;o

        niin, onhan se hyvä selvitellä miksi painoa on päässyt kertymään ja miksi sitä haluaa pudottaa. Olettaisin että näin on helpompi sitten pysytellä siinä tavoitteessakin.

        Vielä jos palaan tuohon aiempaan niin 165 pitkänä ja 68 kiloisena en yhtään ihmettele vaikka paino ei tahdokkaan pudota, kun olet niin lähellä normaalipainoa. Ei mullakaan varmasti yhtä nopeaan tipu kun 70 alle pääsen :) painoindeksisi ei ole niin suuri joten siksi vaatii enemmän malttia painonpudotukseen :) ja oih kyllä, kesäaamuna hölkkä olisi jotain niin ihanaa. Muutenkin tykkään käydä joko aamulla/aamupäivästä tai sitten illalla (jos joku tulee kaveriksi) ulkona :) aamulla ulkoilun harrastamisessa on vain se huono puoli että jossei illemmalla aio liikkua ei esim pastaakaan kannata/voi syödä päivällä :/ se on vaan niin mun lempiruoka :)


    • rubuss

      Hö ei eilisiltainen viestini tullutkaan.. :/ Mitähän kirjoitin..

      Kerkesin eilen onneksi 8 km lenkille, ja heti siitä tuli parempi fiilis, kun jotain sai aikaiseksi :) Oon miettinyt näitä rasvanpolttosykkeitä ja aamuaerobisia, että onko niillä oikeasti joku suuri merkitys? Tähän aikaan vuodesta en millään saa itseäni aamulla lenkille, jos jossakin pitää olla 8.00. Kesällä on eri asia, kun aurinko paistaa jo viideltä aamulla! Minkäänlaista sykemittaria minulla ei ole, ei sen puoleen, en ymmärrä sykerajoistakaan mitään, kunhan mietiskelen..

      Ymmärrän kyllä sen, että työtä vaatii laihduttaa "normaalipainon" sisällä.. Minullekin tuo pasta on aika herkkua, mutta kompromisseja on osattava tehdä! Tänään olisikin taas kauppapäivä. Pitää pitää pää kylmänä, että ostain vain hyvää ja oikeaa. Siitä ei tule mitään, jos kaapissa on jemmassa herkkuja. Pelkkä tieto siitä, että niitä löytyy kotoa, saa repsahtamaan..

      Itse jotenkin haaveilen kymmenen kilon pudotuksesta.. Se 58 kilon paino houkuttelee jotenkin näin tässä vaiheessa. Katsotaan kuin rankaksi menee.. Kuntosali on minulle semmoinen mörkö, että ihan heti en usko sinne uskaltavani :( Mutta haaveitahan pitää olla ;)

      • Viuhtilainen

        Hyvä hyvä! Kyllä se ulkoilu piristää ja antaa itse ainakin näytän itselleni "vihreätä valoa" helpommin jos saanut liikkua ja syönyt ihan ok :) eilen tuli naposteltua vähän tuc-keksejä ja pari karkkiakin, kun siskolla on ne esillä pöydällään eikä ketään ollut kotona.. Ei muuten ollut eka kerta kun sorruin (vaikkakaan ei koskaan ole tullut syötyä paljoa) muttakun tiedän että sielä ne on odottamassa! Pitääpi ostaa siskolle korvaukseksi jossain kohtaa pieni irtokarkkipussi tai vastaavaa :D

        tänään vaaka näytti 70,5kg! 5,5kg yhteensä :D tosiaan torstaina ja sunnuntaina on synttäreitä tiedossa, joten jospa yrittäisin olla ravaamatta vaa'alla ennen ensiviikkoa, vaikka tiedän ettei se onnistu :D en osaa rajoittaa edes 1x/viikko :D

        mites alkoholin suhteen ? Oletan että olet täysi-ikäinen, niin oletko jättänyt nekin pois ? Ite menossa keikalle tässä lähiaikoina ja harkinnut pitäisikö ottaa esim lasi viiniä tai kaksi, ainakin käsittääkseni kuivassa valkoviinissä on paljon vähemmän kaloreita mitä monissa muissa juomissa. Toki kossu-vichy limelläkin on kevyt vaihtoehto.

        Eipä tässä kai sen ihmeempiä ollut :)


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Hyvä hyvä! Kyllä se ulkoilu piristää ja antaa itse ainakin näytän itselleni "vihreätä valoa" helpommin jos saanut liikkua ja syönyt ihan ok :) eilen tuli naposteltua vähän tuc-keksejä ja pari karkkiakin, kun siskolla on ne esillä pöydällään eikä ketään ollut kotona.. Ei muuten ollut eka kerta kun sorruin (vaikkakaan ei koskaan ole tullut syötyä paljoa) muttakun tiedän että sielä ne on odottamassa! Pitääpi ostaa siskolle korvaukseksi jossain kohtaa pieni irtokarkkipussi tai vastaavaa :D

        tänään vaaka näytti 70,5kg! 5,5kg yhteensä :D tosiaan torstaina ja sunnuntaina on synttäreitä tiedossa, joten jospa yrittäisin olla ravaamatta vaa'alla ennen ensiviikkoa, vaikka tiedän ettei se onnistu :D en osaa rajoittaa edes 1x/viikko :D

        mites alkoholin suhteen ? Oletan että olet täysi-ikäinen, niin oletko jättänyt nekin pois ? Ite menossa keikalle tässä lähiaikoina ja harkinnut pitäisikö ottaa esim lasi viiniä tai kaksi, ainakin käsittääkseni kuivassa valkoviinissä on paljon vähemmän kaloreita mitä monissa muissa juomissa. Toki kossu-vichy limelläkin on kevyt vaihtoehto.

        Eipä tässä kai sen ihmeempiä ollut :)

        Minullakin noita "pieniä" repsahduksia välillä tulee. Etekin seurassa.. Synttäreillä on tosin ihan sallittua nauttia talon tarjoiluista ;) Tai minä en ainakaan ole niin tiukkis, että kaikesta kieltäytyisin :P Tosin eipä ole pitkään aikaan partyissa tullut käytyä :D

        Wau, hienoa, että paino putoaa!! :D Mahtavaa! Itse mietin, etten varmaan uskalla vaa'alle, kun kuitenkin se näyttää sitä ihan samaa :/

        Juu alkoholia en ole muutamiin viikkoihin juonut. Ei sitä normaalistikaan kauheasti mene. Lähinnä joku saunasiideri lauantaisin tai lasi punaviiniä ruualla/illanistujaisissa (sitten ne semmoiset bilehileillat on erikseen ja niitäkään ei ole nykyisin kuin pari vuodessa..). Viini on minulle herkku siinä missä suklaa tai vastaava. Ehkä sitten jossain sopivassa kohdassa palkitsen itseni viinipuollolla ;) Jos koskaan sinne asti päästään..


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Minullakin noita "pieniä" repsahduksia välillä tulee. Etekin seurassa.. Synttäreillä on tosin ihan sallittua nauttia talon tarjoiluista ;) Tai minä en ainakaan ole niin tiukkis, että kaikesta kieltäytyisin :P Tosin eipä ole pitkään aikaan partyissa tullut käytyä :D

        Wau, hienoa, että paino putoaa!! :D Mahtavaa! Itse mietin, etten varmaan uskalla vaa'alle, kun kuitenkin se näyttää sitä ihan samaa :/

        Juu alkoholia en ole muutamiin viikkoihin juonut. Ei sitä normaalistikaan kauheasti mene. Lähinnä joku saunasiideri lauantaisin tai lasi punaviiniä ruualla/illanistujaisissa (sitten ne semmoiset bilehileillat on erikseen ja niitäkään ei ole nykyisin kuin pari vuodessa..). Viini on minulle herkku siinä missä suklaa tai vastaava. Ehkä sitten jossain sopivassa kohdassa palkitsen itseni viinipuollolla ;) Jos koskaan sinne asti päästään..

        Käy vaan katsomassa vaa'alla, kyllä sen täytyy joskus laskea ;) eiköhän se ole kumminkin pääasia ettei se nouse, jos sulla tällä hetkellä ei elämään paljoa muuta mahdu kuin koulu. Viimeistään kesällähän varmasti löytyy aikaa jos on kesälomakin ? :) mutta tosiaan kyllä sen pitäisi jo vaikuttaa kun katsoo mitä suuhunsa pistää !

        Kesällä saa nähdä miten jäätelön sekä alkoholin kanssa pärjää :D ainakin viime kesä taisi mennä melkeinpä aina jompikumpi kädessä :/ apua ajatukset on ihan muissa asioissa kun telkusta tulee lätkää :D


    • rubuss

      Voi kesä, tule jo! Piknikit, jäätelö, terassit, ihanaa! Hihi :) Kesällä on paljon houkutuksia ja herkkuja, mutta minulla myös henk.kohtasesti liikkuminen ja aktiivisuus lisääntyy, joten yleensä paino on jopa pudonnut pari, kolme kiloa ilman sen suurempia panostuksia. Minulle pahin aika on loppusyksy/talvi. Liikkuminen vähenee, väsymys lisääntyy, syöminen karkaa käsistä. Ja sitten sen tajuaa vasta, kun kiloja on taas 5-6.. :/ Minulla on ollut koko tämä "aikuisikäni" hirmuista painon heilumista vuodesta ja vuodenajasta riippuen! :S Ehkä se pitäisi stopata vihdoin ja ottaa ne säännölliset liikunta- ja ruoka-asiat ympärivuotiseksi!!

      Koulun pitäisi helpottaa tässä kuukauden sisään ja liikunta toivottavasti lisääntyy viikko viikolta! Olen nyt innostunut joogasta ja venyttelystä, tuntuu hyvältä, kun kroppa venyy kerta kerran jälkeen paremmin. Tähän kun saisi sen hölkkäämisen ja edes pientä lihaskuntojuttuilua niin perusliikunnat ois ihan jees :)

      Paino oli taas himpun verran 68 kg yläpuolella. Odotan sitä, kun se vihdoin nytkähtää alle tuon rajan, jolla se nyt heiluu!! Viime yönä huomasin, että eilen tuli (koulukiireiden takia) syötyä liian vähän, kun heräsin nälkääni enkä meinannut saada enää unta! Nukuin kuitenkin aamuun ilman yösyömisiä! Mutta pitää muistaa syödä kevyt iltapala, koska ei oo taas hyvä, jos yöunet rupeaa kärsimään, koska sehän taas syö yleistä energiaa, eikä jaksa seuraavana päivänä tarkkailla syömisiään tai liikkua sitä vähääkään :/
      Mites siellä? :)

      • Viuhtilainen

        Ite taas koen että kesällä on liian kuuma tehdä mitään, mutta ei sitä pidäkkään lähteä keskipäivän auringon kanssa kilpailemaan :D pitää pidättäytyä siinä aamussa ja illassa. Uiminenhan olisi myös hyvää liikuntaa, mutta mulla on joku inhottava allergia joka luultavasti tulee jostain levästä (en oo koskaan tutkituttanut) mutta pitäisi varmaan saada varmistus lääkäriltä, koska tähän asti napsinut vaan allergialääkkeitä.

        Eilen (vaikka piti olla ilman liikuntaa) kävin 3h lenkillä kun oli niin punkero olo kakkupalan ja muffinsien jäljiltä :D tänä aamuna aamupaino oli se 70,3kg. Pitää oikeasti nyt lopettaa se vaa'alla ravaaminen! :D kohta mennyt se 20 päivää ekojen mittojen otosta, eli voisi nekin tarkistaa tässä jokin päivä :)

        joo mulla käy (usein) niin että jos jättää iltapalan väliin tai vain pitää ison välin syömisen ja nukkumaanmenon välissä niin yöllä jos herää niin saattaa olla oksennuskin lähellä kun on niin nälkä :/ vedenkin juonti auttaa mutta joskus on tullut käytyä syömässä yölläkin sen takia :o itekkin söin tosi huonosti eilen.. Aamupuuron, lounaan/päivällisen (tuli myöhäinen aamupala) leipomisen välissä napsin vähän valkosuklaata ja tosiaan leivoksiakin söin, maistoin kakkua ja lähdin lenkille siinä vähän ennem 18 (sen ruoan söin 14 jälkeen..) ja tulin takaisin 21. Ei ollut nälkäkään mikä on kumma mutta ateriaväli oli kyllä aivan liian pitkä :/ söin sitten pari porkkanaa iltapalaksi, mutta kai ne makeat sitten piti nälkää poissa tai sitä ei ehtinyt ajatella.

        Tosiaan sunnuntaina olisi tarkoitus vielä yhdet synttärit käydä kylässä, kummityttö täyttää 4 :) toivon ettei perhe pahastu jos en kaikkea ahmikkaan kitaan kun eilenkin olisi ollut todella tuskaa olla menemättä lenkille, ehkä oli jopa vähän neuroottinen olo :D nomutta, pikkuhiljaa kun sängystä pääsen ylös niin menen tästä keittämään aamupuuron!


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Ite taas koen että kesällä on liian kuuma tehdä mitään, mutta ei sitä pidäkkään lähteä keskipäivän auringon kanssa kilpailemaan :D pitää pidättäytyä siinä aamussa ja illassa. Uiminenhan olisi myös hyvää liikuntaa, mutta mulla on joku inhottava allergia joka luultavasti tulee jostain levästä (en oo koskaan tutkituttanut) mutta pitäisi varmaan saada varmistus lääkäriltä, koska tähän asti napsinut vaan allergialääkkeitä.

        Eilen (vaikka piti olla ilman liikuntaa) kävin 3h lenkillä kun oli niin punkero olo kakkupalan ja muffinsien jäljiltä :D tänä aamuna aamupaino oli se 70,3kg. Pitää oikeasti nyt lopettaa se vaa'alla ravaaminen! :D kohta mennyt se 20 päivää ekojen mittojen otosta, eli voisi nekin tarkistaa tässä jokin päivä :)

        joo mulla käy (usein) niin että jos jättää iltapalan väliin tai vain pitää ison välin syömisen ja nukkumaanmenon välissä niin yöllä jos herää niin saattaa olla oksennuskin lähellä kun on niin nälkä :/ vedenkin juonti auttaa mutta joskus on tullut käytyä syömässä yölläkin sen takia :o itekkin söin tosi huonosti eilen.. Aamupuuron, lounaan/päivällisen (tuli myöhäinen aamupala) leipomisen välissä napsin vähän valkosuklaata ja tosiaan leivoksiakin söin, maistoin kakkua ja lähdin lenkille siinä vähän ennem 18 (sen ruoan söin 14 jälkeen..) ja tulin takaisin 21. Ei ollut nälkäkään mikä on kumma mutta ateriaväli oli kyllä aivan liian pitkä :/ söin sitten pari porkkanaa iltapalaksi, mutta kai ne makeat sitten piti nälkää poissa tai sitä ei ehtinyt ajatella.

        Tosiaan sunnuntaina olisi tarkoitus vielä yhdet synttärit käydä kylässä, kummityttö täyttää 4 :) toivon ettei perhe pahastu jos en kaikkea ahmikkaan kitaan kun eilenkin olisi ollut todella tuskaa olla menemättä lenkille, ehkä oli jopa vähän neuroottinen olo :D nomutta, pikkuhiljaa kun sängystä pääsen ylös niin menen tästä keittämään aamupuuron!

        Oho kolmen tunnin lenkki kuulostaa kyllä aika pahalta! Pidätkö ollenkaan väli/huilipäiviä? Mites meni toiset juhlat?

        Miulla viikonloppu meni eri tavalla kuin suunnittelin. Kävin kyl luistelemassa, mut olin kahtena iltana istumassa iltaa ja tuli juotua viiniä ja lonkeroa. Ja kylässä kävin, jälkkärit ja kahvileivät kannettiin nenän eteen. Muuten sit unohtu kiireessä syömiset eli esim iltaruuat ja meni sillä juomalinjalla hups. En tiiä mitä tää on tehnyt vaakalukemalle..


      • Kevätkevennys
        rubuss kirjoitti:

        Oho kolmen tunnin lenkki kuulostaa kyllä aika pahalta! Pidätkö ollenkaan väli/huilipäiviä? Mites meni toiset juhlat?

        Miulla viikonloppu meni eri tavalla kuin suunnittelin. Kävin kyl luistelemassa, mut olin kahtena iltana istumassa iltaa ja tuli juotua viiniä ja lonkeroa. Ja kylässä kävin, jälkkärit ja kahvileivät kannettiin nenän eteen. Muuten sit unohtu kiireessä syömiset eli esim iltaruuat ja meni sillä juomalinjalla hups. En tiiä mitä tää on tehnyt vaakalukemalle..

        Hei rubuss ja viuhtilainen!

        Taidan liittyä kevennysseuraanne hieman näin jälkijunassa. Viime viikolla meillä oli valokuvaus töissä (päiväkoti), itseni näkeminen kuvaajan tietokoneen ruudulta aiheutti melkoisen järkytyksen. Olin kyllä tiedostanut, että kiloja on viime vuodesta tullut lisää (n. 5kg) ja vaatteet alkaneet ikävästi kiristää... Nyt on kyllä tehtävä jotain asialle!

        Pituutta minulla on 161cm ja paino tällä hetkellä 73,5kg. Kolme vuotta sitten kun painoni saavutti 70 kilon rajan (jonka alapuolella olin vannonut pysyväni), laihdutin 7 kiloa pussikeittokuurilla. Olo oli ihanan kevyt ja ruokavalio melko kuosissaan. Herkkujen suhteen pysyin kurissa kuitenkin vain jonkin aikaa. Liikunta jäi vähäiseksi kun rupesin sairastelemaan homepäiväkodissa työskentelyn takia. Ja jämähdin sitten sohvan pohjalle. Nyt olen työskennellyt jo reilun vuoden terveessä talossa ja sairastelut on olleet ihan ykköspäiviä tänä aikana. Eli laiskuuttani voin vain syyttää tämän hetkisessä tilanteessa.

        Tänään siis aloitan uuden elämän! Vettä olen juonut jo 1,5 litraa ja kohta suuntaan reippaalle kävelylenkille. Päivittäisen lenkkeilyn lisäksi olisi tarkoitus muutaman kerran viikossa tehdä kotijumppaa Jutan ohjeiden mukaan (löysin you tubesta). Ruokavalion säätäminen on todennäköisesti ongelmatonta, sillä rakastan vihanneksia, kasviksia ja marjoja. Leivän syönnissä luovuin vaaleista jo sen edellisen kevennyksen aikana. Makeiden herkkujen (karkit, keksit, leivonnaiset) poisjättäminen on vaikeinta, mutta tiedän senkin mahdolliseksi.


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Oho kolmen tunnin lenkki kuulostaa kyllä aika pahalta! Pidätkö ollenkaan väli/huilipäiviä? Mites meni toiset juhlat?

        Miulla viikonloppu meni eri tavalla kuin suunnittelin. Kävin kyl luistelemassa, mut olin kahtena iltana istumassa iltaa ja tuli juotua viiniä ja lonkeroa. Ja kylässä kävin, jälkkärit ja kahvileivät kannettiin nenän eteen. Muuten sit unohtu kiireessä syömiset eli esim iltaruuat ja meni sillä juomalinjalla hups. En tiiä mitä tää on tehnyt vaakalukemalle..

        En oikeastaan pidä huilipäiviä, en koe kävelyä niin raskaana liikuntamuotona :) kävin tänään aamupäivästä 2h lenkillä ja synttäreillä join pienen lasin jääteetä, söin pienen palan kakkua sekä vähän itse leivottua leipää! Eli en hirveästi ahminut :)

        joo, ei juodessa tule oikein syötyä kuin rasvaista ruokaa jos yhtään mitään :D eihän lonkerossa ja viinissä niin paljoa kaloreita kumminkaan ole, ainakaan verrattuna esim siideriin.

        Ja kivaa saada lisää porukkaa, kun muut jo kadonneet :D kaikki ollaan aika samoissa pituuksissa ! Ainiin hei, reisistä oli kummastakin lähtenyt 4cm :) !


    • rubuss

      Hei Kevätkevennys, kiva, kun liityit mukaan! :)
      Tiedän millaista on olla homeoloissa ja sairastua siitä :( Itsellänikin nimittäin vuoden kokemus asiasta, mutta onneksi ei tarvitse olla enää! Vähempi sairastelu helpottaa elämää huomattavasti! :)

      Millaisia lenkkiä teet, minkä mittaisia? Hölkkäätkö, vai käveletkö vain? Pidätkö ruoka- tai liikuntapäiväkirjaa? Kuinka usein punnitset? Onko sinulla millaisia tavoitteita? :)

      • Kevätkevennys

        Tavoite olisi sinne 60kg pintaan tiputtaa, aikataulu avoin, maltilla mennään. En varmaankaan ruokapäiväkirjaakaan rupea pitämään, katson vain annoskoot sopiviksi ja ruokailuvälit tasaisiksi. Päiväkodin rytmi on siitä hyvä, että säännöllisesti on ruokailut. Aamupäivään vaan lisään yhden välipalan, esim. jonkun hedelmän.

        Lenkkeily on näillä liukkailla reipasta kävelyä 45 minuutista puoleentoista tuntiin, keväällä sitten aloittelen hölkkäämistä. Sen verran rapakuntoon olen itseni päästänyt ettei juoksu varmaan sujuisikaan vielä näin aluksi. Taloudesta löytyy myös koira, mutta noille kävelylenkeille en kyseistä kivirekeä mukaan ota, hiki tulee perässä vetäessä, mutta syke ei nouse. Eli pissityslenkit tulevat vielä tuon kunnonkohotuslenkkeilyn lisäksi. Hölkkä/juoksulenkeillä koira pitää mukavaa vauhtia yllä ja toimii jopa pienenä vetoapuna. Eli kevätkelejä odottelen innolla.

        Ostin muuten tänä talvena icebugin kengät, pitävät tosi hyvin jäällä. Sääli vain kun valitsin ne saapikasmalliset jalkineet, jos olisi lenkkarit voisi niillä myös juosta. Ehkäpä se on sitten ensi talven investointi, jos tuo juoksukärpänen puraisee tulevan kesän aikana.


    • rubuss

      Kuulostaa hyvältä :)
      Hei ja hienoa, että senttejäkin karisee! Itse en ole uskaltanut mittanauhaan päin katsoakaan, vaikka kannattas ehkä kyllä :) Mut paino oli ainakin notkahtanut pikkasen alaspäin, vaikka väsyksissä illalla söin susupaloja, joita sain kaverilta lahjaks, hups.. mut, 67,8 kg. On se nyt parempi kuin jankata siinä samassa 68:ssa, kuten viimiset öö kaks viikkoa! Eikä oo 67-lukemaa ollut sitten varmaan viime syksyn jälkeen. :| Yritän tänään selvitä lenkillekin kaikista koulutehtävistä huolimatta, että sais sitä säännöllistä liikuntaa.

      • Viuhtilainen

        Niitä senttejä sun pitäs luultavasti katsoakkin, sillä niitä on saattanut karista useampi vaikka paino ei putoakkaan. Juuri lopetin siivouksen, joka kesti n. 1,5-2h, HUH ! Aattelin kokeilla hölkkäämistä kun noi kevyenliikenteenväylät näyttää suht sulaneilta jo, mutta saa nähdä miten käy, kun eilisen lenkin jäljeltä oli tullut rakkula vasemman jalan pikkuvarpaaseen :/ jääkaapissa odottaa marja-rahka smoothie, itsetehty tottakai ! :) mutta nyt tosiaan lähden kokeilemaan, kunhan saan myslin syötyä :)


      • Viuhtilainen
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Niitä senttejä sun pitäs luultavasti katsoakkin, sillä niitä on saattanut karista useampi vaikka paino ei putoakkaan. Juuri lopetin siivouksen, joka kesti n. 1,5-2h, HUH ! Aattelin kokeilla hölkkäämistä kun noi kevyenliikenteenväylät näyttää suht sulaneilta jo, mutta saa nähdä miten käy, kun eilisen lenkin jäljeltä oli tullut rakkula vasemman jalan pikkuvarpaaseen :/ jääkaapissa odottaa marja-rahka smoothie, itsetehty tottakai ! :) mutta nyt tosiaan lähden kokeilemaan, kunhan saan myslin syötyä :)

        Oi kyllä, kävellen tuo samainen lenkki kestää n. 1,5h suht reippaalla tahdilla ja nyt sain sen tehtyä suunnilleen tunnissa. En kelloa taaskaan muistanut katsoa, mutta voin ilokseni todeta hyvällä omatunnolla, että ainakin puolet lenkistä meni hölkätessä, sekä se että koirakin viimein hengästyi lenkillä enkä vain minä :D Kokeilin aluksi ihan että hölkkää niin pitkälle kuin jaksaa, sitten kävelin pienen matkan (koira sai haistella ja tehdä tarpeitaan) ja sitten rupesin tekemään tavoitteita itselleni. "nyt hölkkään tuohon risteykseen asti" "hölkkään tuon osuuden ja kävelen kevyenliikenteenväylän alkuun" etc, ja toimi hyvin! Kyllä itse tiesin mikä tavoite oli liian paljon, esim loppupätkällä en todellakaan olisi jaksanut juosta ylämäkeä ylös, mutta halusin silti varmistaa että otan kaiken itsestäni irti, ettei jää tunnetta että olisi voinut tehdä paremmin. Mutta kaikenkaikkiaan jäi hyvä fiilis!

        ... Ja tässä raapustelen työpaikkahakemuksia :)


      • Kevätkevennys
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Oi kyllä, kävellen tuo samainen lenkki kestää n. 1,5h suht reippaalla tahdilla ja nyt sain sen tehtyä suunnilleen tunnissa. En kelloa taaskaan muistanut katsoa, mutta voin ilokseni todeta hyvällä omatunnolla, että ainakin puolet lenkistä meni hölkätessä, sekä se että koirakin viimein hengästyi lenkillä enkä vain minä :D Kokeilin aluksi ihan että hölkkää niin pitkälle kuin jaksaa, sitten kävelin pienen matkan (koira sai haistella ja tehdä tarpeitaan) ja sitten rupesin tekemään tavoitteita itselleni. "nyt hölkkään tuohon risteykseen asti" "hölkkään tuon osuuden ja kävelen kevyenliikenteenväylän alkuun" etc, ja toimi hyvin! Kyllä itse tiesin mikä tavoite oli liian paljon, esim loppupätkällä en todellakaan olisi jaksanut juosta ylämäkeä ylös, mutta halusin silti varmistaa että otan kaiken itsestäni irti, ettei jää tunnetta että olisi voinut tehdä paremmin. Mutta kaikenkaikkiaan jäi hyvä fiilis!

        ... Ja tässä raapustelen työpaikkahakemuksia :)

        Tulin justiinsa töistä kaupan kautta kotiin. Ostoskorista löytyy rasvatonta luonnonjogurttia ja banaania (-> sekaan pakkasesta mustikoita ja mansikoita ja tehosekoittimella smoothieksi = iltapala sekä huominen välipala). Lounaalle ostin salaattia, tomaattia, fetajuustoa sekä broilerin ohutleikkeitä.

        Tänään olis vuorossa pieni lenkki ja saunan lämpiämistä odotellessa se mainitsemani kotijumppa.

        Tänään on särkenyt päätä aika lailla. Olen päätellyt sen johtuvan tuosta vedenjuonnista. Onko teillä vastaavia kokemuksia? Kuonat lähtee vissiin liikkeelle ;) Aikaisemmin kun en ole nesteitä hirveästi nautiskellut eli lisäys on ollut huomattava. Tänään olen ravannut koko päivän pissillä, meinaa hiukan häiritä työntekoa :) Normisti kun tulee käytyä vain 2 kertaa työpäivän aikana. Onneksi on ymmärtäväiset työkaverit.

        Viuhtilainen, suosittelen lämpimästi rakkolaastareita. Kalliita ovat, mutta täytyy sanoa, että toimivat älyttömän hyvin. Ihan kuin rakkoa ei olisikaan. Ei tarvitse ainakaan sen takia jättää lenkkejä välistä.


      • Viuhtilainen
        Kevätkevennys kirjoitti:

        Tulin justiinsa töistä kaupan kautta kotiin. Ostoskorista löytyy rasvatonta luonnonjogurttia ja banaania (-> sekaan pakkasesta mustikoita ja mansikoita ja tehosekoittimella smoothieksi = iltapala sekä huominen välipala). Lounaalle ostin salaattia, tomaattia, fetajuustoa sekä broilerin ohutleikkeitä.

        Tänään olis vuorossa pieni lenkki ja saunan lämpiämistä odotellessa se mainitsemani kotijumppa.

        Tänään on särkenyt päätä aika lailla. Olen päätellyt sen johtuvan tuosta vedenjuonnista. Onko teillä vastaavia kokemuksia? Kuonat lähtee vissiin liikkeelle ;) Aikaisemmin kun en ole nesteitä hirveästi nautiskellut eli lisäys on ollut huomattava. Tänään olen ravannut koko päivän pissillä, meinaa hiukan häiritä työntekoa :) Normisti kun tulee käytyä vain 2 kertaa työpäivän aikana. Onneksi on ymmärtäväiset työkaverit.

        Viuhtilainen, suosittelen lämpimästi rakkolaastareita. Kalliita ovat, mutta täytyy sanoa, että toimivat älyttömän hyvin. Ihan kuin rakkoa ei olisikaan. Ei tarvitse ainakaan sen takia jättää lenkkejä välistä.

        Oih ihanalta kuulostaa noi sun eväät :) ite heitän aina mitä milloinkin sekasin blenderissä ja aika kauheelta tahtovat maistua :D ite teen huomenna ihan jauhelihakastiketta sekä pastaa, salaattia tietty myös, pitää vaan syödä ennen lenkille menoa nuo :)

        ei kyllä ole päätä särkenyt muutenkuin jos on ollut nestehukka, mutta ei tuon luulisi olevan mitään vakavaa, tuli vain mieleen kun jotkut varoittaneet vesimyrkytyksestä :o en kyllä ole perehtynyt oireisiin enkä koko asiaan sen enempää. Mutta tuo vessassa ravaaminen on kyllä niin tuttua :D saa lenkillekkin ottaa hiukan paperia aina mukaan, kun tahtoo jossain vaiheessa pitkiä lenkkejä tehdessä iskeä hätä!

        Joo ne rakkolaastarit on kyllä käteviä, varsinkin kun mulla tahtoo tullakkin niitä rakkoja helpommin, aina vaan eri kengistä.

        Ja lenkin jälkeen tulee aina hyvä olo, ja parastahan tuo on, jos pääsee vielä saunaan siitä ! :)


      • rubiss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Oih ihanalta kuulostaa noi sun eväät :) ite heitän aina mitä milloinkin sekasin blenderissä ja aika kauheelta tahtovat maistua :D ite teen huomenna ihan jauhelihakastiketta sekä pastaa, salaattia tietty myös, pitää vaan syödä ennen lenkille menoa nuo :)

        ei kyllä ole päätä särkenyt muutenkuin jos on ollut nestehukka, mutta ei tuon luulisi olevan mitään vakavaa, tuli vain mieleen kun jotkut varoittaneet vesimyrkytyksestä :o en kyllä ole perehtynyt oireisiin enkä koko asiaan sen enempää. Mutta tuo vessassa ravaaminen on kyllä niin tuttua :D saa lenkillekkin ottaa hiukan paperia aina mukaan, kun tahtoo jossain vaiheessa pitkiä lenkkejä tehdessä iskeä hätä!

        Joo ne rakkolaastarit on kyllä käteviä, varsinkin kun mulla tahtoo tullakkin niitä rakkoja helpommin, aina vaan eri kengistä.

        Ja lenkin jälkeen tulee aina hyvä olo, ja parastahan tuo on, jos pääsee vielä saunaan siitä ! :)

        Se on mukavaa, kun huomaa jaksavansa hölkätä. :) Toivottavasti minäkin pian! En itse lähtenyt illalla enää mihinkään. Ihan järkyttän liukasta! Kävin koulussa ja olin lentää kymmenen kertaa nurin, kun tiet on pelkkää jäätä ja pinnalla vettä, inhoan tuollaista :( No illalla vähän jumppailin ja venyttelin kotona. Oli muutenkin vähän huono ilta. Huomasi, että ei ollut ajatus mukana ja tuli syötyä liikaa, tunteet heitteli ja oli väsy :/ Mut päivä kerrallaan, eiköhän tänään oo parempi. Vaikka väsyttääkin..

        Minä oon yrittänyt herätellä taas innostustani sosekeittoja kohtaan. Eilen ja tänään on ruokalistalla sipulista ja porkkanasta tehtyä :) Katsotaan mitä loppuviikosta ;)


      • rubuss
        rubiss kirjoitti:

        Se on mukavaa, kun huomaa jaksavansa hölkätä. :) Toivottavasti minäkin pian! En itse lähtenyt illalla enää mihinkään. Ihan järkyttän liukasta! Kävin koulussa ja olin lentää kymmenen kertaa nurin, kun tiet on pelkkää jäätä ja pinnalla vettä, inhoan tuollaista :( No illalla vähän jumppailin ja venyttelin kotona. Oli muutenkin vähän huono ilta. Huomasi, että ei ollut ajatus mukana ja tuli syötyä liikaa, tunteet heitteli ja oli väsy :/ Mut päivä kerrallaan, eiköhän tänään oo parempi. Vaikka väsyttääkin..

        Minä oon yrittänyt herätellä taas innostustani sosekeittoja kohtaan. Eilen ja tänään on ruokalistalla sipulista ja porkkanasta tehtyä :) Katsotaan mitä loppuviikosta ;)

        Niin ja veden juonnista piti minun myös sanoa.. Päänsärkyä en ole kyllä kokenut vastaavassa tilanteessa. Minulle menee pää kipeäksi, jos olen syönyt liian vähän.. Vettä kanssa yritän juoda ja vessassa saa ravata, ärsyttää ihan välillä :/

        Oletteko muuten käyttäneet kookosöljyä? Siitä on viime aikoina puhuttu paljon ja minun mielenkiintoni heräsi. "Terveysihmiset" sitä paljon kehuvat oikein elämän eliksiirinä, on kuulemma loistavaa ihan kaikkeen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Mutta lääkärit sanovat, että siinä on niin paljon kovaa rasvaa ja nostaa kolesterolia ja niin edelleen.. Että mitähän tässä taas uskoa..


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Niin ja veden juonnista piti minun myös sanoa.. Päänsärkyä en ole kyllä kokenut vastaavassa tilanteessa. Minulle menee pää kipeäksi, jos olen syönyt liian vähän.. Vettä kanssa yritän juoda ja vessassa saa ravata, ärsyttää ihan välillä :/

        Oletteko muuten käyttäneet kookosöljyä? Siitä on viime aikoina puhuttu paljon ja minun mielenkiintoni heräsi. "Terveysihmiset" sitä paljon kehuvat oikein elämän eliksiirinä, on kuulemma loistavaa ihan kaikkeen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Mutta lääkärit sanovat, että siinä on niin paljon kovaa rasvaa ja nostaa kolesterolia ja niin edelleen.. Että mitähän tässä taas uskoa..

        Päivittelen vaan että taisipa flunssa iskeä. On tässä jonkin aikaa ollut jo vähän semmonen aavistus että kohta muhunkin tarttuu nuo pöpöt, mutta vasta yöllä iski kunnolla, ja kurkku ollut siitä asti arka. Ei tahdo kadota vaikka syö särkylääkettä, kurkkupastilleja (fishuja sekä ihan apteekista ostettuja), teetäkin juonut etc... Todella inhottavaa! Toivottavasti ei sentään lämpö nouse, mutta senverran kauhea olo että taitaa lenkkeilyt jäädä tänään pois...

        Oon kyllä kuullut tuosta kookosöljystä, mutten ole pahemmin kokeillut, kun en oikeen kookoksen mausta pidä :/


      • Kevätkevennys
        rubuss kirjoitti:

        Niin ja veden juonnista piti minun myös sanoa.. Päänsärkyä en ole kyllä kokenut vastaavassa tilanteessa. Minulle menee pää kipeäksi, jos olen syönyt liian vähän.. Vettä kanssa yritän juoda ja vessassa saa ravata, ärsyttää ihan välillä :/

        Oletteko muuten käyttäneet kookosöljyä? Siitä on viime aikoina puhuttu paljon ja minun mielenkiintoni heräsi. "Terveysihmiset" sitä paljon kehuvat oikein elämän eliksiirinä, on kuulemma loistavaa ihan kaikkeen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Mutta lääkärit sanovat, että siinä on niin paljon kovaa rasvaa ja nostaa kolesterolia ja niin edelleen.. Että mitähän tässä taas uskoa..

        Kookosöljystä ei ole minullakaan kokemusta. Kovia rasvoja välttelen, enkä siis taida kookosöljyn puoleen kääntyä. Kolesteroliani en ole lähivuosina tarkistuttanut, mutta sen kanssa minulla on ollut hieman ongelmia. Eli haen niitä terveysvaikutteita sitten toisaalta.

        Se päänsärky jäikin lenkkipolulle eli kyse olikin vain hapen puutteesta. Eilen oli semmoinen päivä töissä, etten käynyt ollenkaan ulkona ja lapset oli tosi äänekkäitä. Työsuhde-etuihin kun kuuluu tuovähintään tunnin ulkoilu päivittäin ;) Pääkoppakin jo osaa sitä vaatia.

        Kana-fetasalaatti maistui ihanalle ja oli lyhyt työpäivä. Ajattelin seuraavaksi hemmotella itseäni pienillä iltapäivänokosilla. Sitten taas reippailemaan ulos.


    • rubuss

      Auts :/ Liikkeellä on jos jonkinlaista tautia. Kunpa itse säästyisi pahimmilta pöpöiltä. Väsymystä ja ylimääräistä päänsärkyä on kyllä ollut viime päivinä, mutta ehkäpä nekin hellittää, kun ensi viikon saapi lomailla :>

      Kaveri, joka ei hänkään pidä kookoksesta, kehui kyllä kookosölyä, sehän ei varsinaisesti maistu kookokselta. Ja kun lueskelin asiasta niin useammassa kohdassa mainittiin, miten kookosöljy antaa ponttaa mm. kilpirauhaselle ja aineenvaihdunnalle ja on siks oiva homma myös painoaa pudottavalle! Olikohan suositeltu annos päivässä 2-4 rkl. Ristiriitaisia juttuja internetti pullollaan!

      Ärsyynnyn jäisistä tienvarsista, kun joka solulla joutuu jännittämään, ettei vinksahda kumoon! Jalka kun lipsuu alla niin nivelet naksuu ja varmaan juuri tuosta jäitä varovalla kävelyllä olen saanut toiselta puolen lonkan juilimaan :/ Sulas tiet kerralla lumesta ja jäästä!!

    • Viuhtilainen

      Heissan taas!

      Ite alan jo olemaan pikkuhiljaa paranemaan päin, ainakin eilen tuli keilalla pompittua ja riehuttua sekä alkoholia nautittua isolla kädellä, nyt jälkeenpäin ihmettelen miten sellainen määrä on edes mennyt alas. Yritin kumminkin pysytellä esim kossuvichyssä, kuivassa valkoviinissä sekä light siiderissä, etten mitään hirmu sokeripommi juomia juonut :) Vaa'alla käyn luultavasti huomenna, mutta tosiaan liikuntaa en ole harrastanut nyt flunssaisena joten luvusta ei ole tietoakaan. Vähän suklaata sun muuta tullut popsittua, mutta tein sen tietoisen päätöksen etten syömisiäni seuraa paljoa kipeänä, joten kun uskaltaa lähteä ulkoilemaan niin eiköhän numero taas rupea pienenemään :)

      Mites teillä muilla ? Hiukan ihmettelin kun ei ole uusia viestejä tullut viiteen päivään :o

      • Kevätkevennys

        Hyvinhän täällä menee... Viikon loma alkoi ja liikunnasta on tullut heti luistettua. Kävin kuitenkin koiran kanssa tänään tunnin lenkillä ja nelijalkainen ystäväni piti ihan kiitettävää vauhtia yllä. Loman alkua juhlistin kahdella terävällä drinksulla, mutta mitään mässyjä en siinä sivussa nautiskellut. Syömisistäni saan kyllä olla todella ylpeä. Herkkuihin en ole sortunut ja salaattia paistettua kanaa on lähinnä ollut ruokalistalla. Oikeastaan ongelmana on se, että en syö varmaankaan tarpeeksi usein, välipaloja pitäisi ehkä lisätä... Olen nyt kokeillut uutta välipalaa, nopea ja vähäkalorinen: rasvatonta jogurttia ja sokeroimatonta marjakeittoa sekoitin sheikkerillä, tuloksena raikas juotava jogurtti. Leivän syönnin olen laskenut oman mittapuuni minimiin eli 2-4 real ruisleipäpalaa per päivä. Puntarissa en ole käynyt, mutta silmämääräisesti katsottuna vatsa on pienentynyt ja vaatteet eivät enää kiristä ikävästi.

        Lopuviikosta aion juhlistaa lomaa tekemällä herkkuani katkarapukasaria: kuullotetaan valkosipulin kynsiä öljyssä, lisätään tölkillinen tomaattimurskaa, desi kuivaa siideriä, hieman suolaa ja sokeria, mustapippuria ja tabascoa, annetaan kiehua 10 min ja heitetään joukkoon katkarapuja oman maun mukaan sopiva määrä, kiehautetaan vielä hetki ja ei kun nauttimaan. Aivan törkeän hyvää sanon minä, eikä varmaan mikään hirveä kaloripommi. Ruokajuomaksi se loppu siideri ja lisukkeena esim. täysjyväpatonkia.


      • rubuss
        Kevätkevennys kirjoitti:

        Hyvinhän täällä menee... Viikon loma alkoi ja liikunnasta on tullut heti luistettua. Kävin kuitenkin koiran kanssa tänään tunnin lenkillä ja nelijalkainen ystäväni piti ihan kiitettävää vauhtia yllä. Loman alkua juhlistin kahdella terävällä drinksulla, mutta mitään mässyjä en siinä sivussa nautiskellut. Syömisistäni saan kyllä olla todella ylpeä. Herkkuihin en ole sortunut ja salaattia paistettua kanaa on lähinnä ollut ruokalistalla. Oikeastaan ongelmana on se, että en syö varmaankaan tarpeeksi usein, välipaloja pitäisi ehkä lisätä... Olen nyt kokeillut uutta välipalaa, nopea ja vähäkalorinen: rasvatonta jogurttia ja sokeroimatonta marjakeittoa sekoitin sheikkerillä, tuloksena raikas juotava jogurtti. Leivän syönnin olen laskenut oman mittapuuni minimiin eli 2-4 real ruisleipäpalaa per päivä. Puntarissa en ole käynyt, mutta silmämääräisesti katsottuna vatsa on pienentynyt ja vaatteet eivät enää kiristä ikävästi.

        Lopuviikosta aion juhlistaa lomaa tekemällä herkkuani katkarapukasaria: kuullotetaan valkosipulin kynsiä öljyssä, lisätään tölkillinen tomaattimurskaa, desi kuivaa siideriä, hieman suolaa ja sokeria, mustapippuria ja tabascoa, annetaan kiehua 10 min ja heitetään joukkoon katkarapuja oman maun mukaan sopiva määrä, kiehautetaan vielä hetki ja ei kun nauttimaan. Aivan törkeän hyvää sanon minä, eikä varmaan mikään hirveä kaloripommi. Ruokajuomaksi se loppu siideri ja lisukkeena esim. täysjyväpatonkia.

        Heipähei! Minä oon ollut reissussa, mutta koittanut kuitenkin keventäen elää, valinnut kasviksia ja hedelmiä ruuaksi, aamulla puuroa, illalla rahkaa. Leivänkin oon yrittäny säätää maksimissaan kahteen viipaleeseen. Kahvia mennyt viime päivinä paljon. Huomaan vaan, että aina syömisen jälkeen tulee taas nälkä 2-3h päästä. Vaikea saada tarpeeksi proteiinia tällä hetkellä, se auttas varmaanpitämään nälkääkin paremmin. Mut vaa'alle en oo nyt päässyt, kävellyt oon muutamia kilometrejä päivitäin, mut en mitään hikilenkkejä. Loppuviikosta sukuloin, tulee vaikeaa kieltäytyä makeista leivonnaisista ja herkuista...


      • rubuss
        rubuss kirjoitti:

        Heipähei! Minä oon ollut reissussa, mutta koittanut kuitenkin keventäen elää, valinnut kasviksia ja hedelmiä ruuaksi, aamulla puuroa, illalla rahkaa. Leivänkin oon yrittäny säätää maksimissaan kahteen viipaleeseen. Kahvia mennyt viime päivinä paljon. Huomaan vaan, että aina syömisen jälkeen tulee taas nälkä 2-3h päästä. Vaikea saada tarpeeksi proteiinia tällä hetkellä, se auttas varmaanpitämään nälkääkin paremmin. Mut vaa'alle en oo nyt päässyt, kävellyt oon muutamia kilometrejä päivitäin, mut en mitään hikilenkkejä. Loppuviikosta sukuloin, tulee vaikeaa kieltäytyä makeista leivonnaisista ja herkuista...

        Tänä aamuna taas uskoa koetellaan.. Pääsin kuin pääsinkin aamulla käymään vaa'alla ja pettymys oli suuri, kun paino oli notkahtanut ylöspäin, tasan 69.0.. Rupesin mietrimään, että mitä järkeä tässä on, että ihan sama syönkö terveellisiä kasvisruokia vai vedänkö suklaa vehnähöttöleipä-linjalla, kun paino on kuitenkin sama.. Pitäisi päästä rasvanpolttolenkeille ja jumpata ja varmaan hiilareiden vetäminen minimiinkin vois notkauttaa painoa alaspäin, mutta se aamupuuro, välipalavoileipä ja ehkä pieni riisi/pasta-annos lämpimällä ruualla ovat niitä päivän pieniä ruokailojani, enkä haluaisi luopua niistä.. Koska sille linjalle en tahdo, että kiellän itseltäni kaiken mistä pidän, koska sitten katoaa ilo enkä tahdo hammasta purren porskuttaa ja laskea päiviä seuraavaan hyvään suupalaan. Äh en tiedä. Pitäisi osata ajatella kokonaisvaltaisesti: se että jätän viikon herkuttelut välistä ja valitsen kasviksia ja rahkaa ei oo ainoastaan ulkonäkökysymys, vaan terveellisemmällä ruokavaliolla/elintavoilla on suurempi terveydellinen merkitys aina veriarvoista sisäelinrasvaan!!


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Tänä aamuna taas uskoa koetellaan.. Pääsin kuin pääsinkin aamulla käymään vaa'alla ja pettymys oli suuri, kun paino oli notkahtanut ylöspäin, tasan 69.0.. Rupesin mietrimään, että mitä järkeä tässä on, että ihan sama syönkö terveellisiä kasvisruokia vai vedänkö suklaa vehnähöttöleipä-linjalla, kun paino on kuitenkin sama.. Pitäisi päästä rasvanpolttolenkeille ja jumpata ja varmaan hiilareiden vetäminen minimiinkin vois notkauttaa painoa alaspäin, mutta se aamupuuro, välipalavoileipä ja ehkä pieni riisi/pasta-annos lämpimällä ruualla ovat niitä päivän pieniä ruokailojani, enkä haluaisi luopua niistä.. Koska sille linjalle en tahdo, että kiellän itseltäni kaiken mistä pidän, koska sitten katoaa ilo enkä tahdo hammasta purren porskuttaa ja laskea päiviä seuraavaan hyvään suupalaan. Äh en tiedä. Pitäisi osata ajatella kokonaisvaltaisesti: se että jätän viikon herkuttelut välistä ja valitsen kasviksia ja rahkaa ei oo ainoastaan ulkonäkökysymys, vaan terveellisemmällä ruokavaliolla/elintavoilla on suurempi terveydellinen merkitys aina veriarvoista sisäelinrasvaan!!

        Voi rubuss! Ihmetyttää tuo kyllä hiukan, sillä itse syön joka aamu puuroa ja lisukkeena esim banaanin rasvatonta maitoa tai sitten bonnea, täysin hedelmäpitoista valmista "sosetta", syön myös lähes joka päivä vähän leipää, tuo real nyt varsinkin on nannaa ! Ja pastaakin syön, mutta yritän rajoittaa että syö ennen ulkoilua sitten, ja keittämättömänä määrä on 1dl. Kipeänä tosin söin joka päivä hiukan pastaa, mutta paino ei noussut. En sitten tiedä, onko mulla kalorivaje vai mitä, kun ei noussut.
        En kyllä tosiaan osaa muuta neuvoa, kuin että syö nopea hiilari pitoiset ruoat ennen liikuntaa, ja vältä myöhään syömistä, varsinkin niiden kaloripitoisimpien/hiilaripitoisimpien ruokien. Puuro on hyvä vaihtoehto, sillä siinä on kuitua ja se täyttää.

        Tuo että on nälkä 2-3h jälkeen on mullekkin tuttua, mutta sitähän pitäisikin syödä jotain 3-4h välein tasaisesti :) lisäile vähän välipaloja, esim kourallinen suolattomia pähkinöitä, vähän mahdollisimman vähäsokerista mysliä maustamatonta yoghurttia, vähän puuroa (esim eloveenalla löytyy näitä että sekoittaa pussin sisällön kiehuvaan veteen, tosi nopea ja ok makuinen), alpen patukka etc.
        Ehkä sun pitäis hetkeksi unohtaa painonpudotus ja keskittyä vaan ruokaan ja liikuntaan, sillä niinkuin sanoitkin niin terveellisillä elämäntavoilla on suuri terveydellinen vaikutus, ja uskon että ajan mittaan alkaa tuloksia syntymään.


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        Voi rubuss! Ihmetyttää tuo kyllä hiukan, sillä itse syön joka aamu puuroa ja lisukkeena esim banaanin rasvatonta maitoa tai sitten bonnea, täysin hedelmäpitoista valmista "sosetta", syön myös lähes joka päivä vähän leipää, tuo real nyt varsinkin on nannaa ! Ja pastaakin syön, mutta yritän rajoittaa että syö ennen ulkoilua sitten, ja keittämättömänä määrä on 1dl. Kipeänä tosin söin joka päivä hiukan pastaa, mutta paino ei noussut. En sitten tiedä, onko mulla kalorivaje vai mitä, kun ei noussut.
        En kyllä tosiaan osaa muuta neuvoa, kuin että syö nopea hiilari pitoiset ruoat ennen liikuntaa, ja vältä myöhään syömistä, varsinkin niiden kaloripitoisimpien/hiilaripitoisimpien ruokien. Puuro on hyvä vaihtoehto, sillä siinä on kuitua ja se täyttää.

        Tuo että on nälkä 2-3h jälkeen on mullekkin tuttua, mutta sitähän pitäisikin syödä jotain 3-4h välein tasaisesti :) lisäile vähän välipaloja, esim kourallinen suolattomia pähkinöitä, vähän mahdollisimman vähäsokerista mysliä maustamatonta yoghurttia, vähän puuroa (esim eloveenalla löytyy näitä että sekoittaa pussin sisällön kiehuvaan veteen, tosi nopea ja ok makuinen), alpen patukka etc.
        Ehkä sun pitäis hetkeksi unohtaa painonpudotus ja keskittyä vaan ruokaan ja liikuntaan, sillä niinkuin sanoitkin niin terveellisillä elämäntavoilla on suuri terveydellinen vaikutus, ja uskon että ajan mittaan alkaa tuloksia syntymään.

        Niin.. Oon ihminen, joka stressaa aina, kun ei mee niinkuin pitäs, enkä haluis, että rupeen vahtaamaan jokaista liikettäni ja heittelehtivää grammaa.. Elämän pitäs olla rentoa.. Myös tän. Ens viikolla on taas arkea, loppuviikko viel hankalaa. Itsellä tekis mieli makeita ihania leivonnaisia ja sitten niitä vielä tuputetaan. Ja kun oon tämmönen, etten haluais kenenkään tietävän, että haluaisin olla pienempi vaan kaikilta huomaamatta koittelen hiljaa itsekseni tiputella painoa alaspäin..

        Oon ollut viime aikoina tyytyväinen syömisiini, ei oo ees pahemmin tehnyt mieli suklaata, joka on miun suurin pahe. Mahakin tuntuu heti asteen pienemmältä, kun ei oo turvonnut kaikesta leivästä, millä ennen saatto korvata kunnon ruuat. Aamusin tosiaan syön kaurapuuroa, johon sekoitan raejuustoa ja sokeritonta mehukeittoa. Nykysin lounas on kevyempi ja päivällisellä syön jotain missä yleensä lisänä pieni annos pastaa. Ehkä ne pitäisi kääntää just toisinpäin. Ja kun oon koittanut vältellä puhdasta vehnää niin oon vaihtanut jauhot spelttiin, vaikka en tiiä onko se todellisuudessa paljoakaan parempi, ihan kauheastihan hiilareita speltissäkin on.. Mut toi real ja etenkin se uus kauraisempi versio on hyviä, tykkään kyllä. Lisäks suosin jälkiuunipaloja, sekä ruis- että kauraversiota.


      • Kevätkevennys
        rubuss kirjoitti:

        Niin.. Oon ihminen, joka stressaa aina, kun ei mee niinkuin pitäs, enkä haluis, että rupeen vahtaamaan jokaista liikettäni ja heittelehtivää grammaa.. Elämän pitäs olla rentoa.. Myös tän. Ens viikolla on taas arkea, loppuviikko viel hankalaa. Itsellä tekis mieli makeita ihania leivonnaisia ja sitten niitä vielä tuputetaan. Ja kun oon tämmönen, etten haluais kenenkään tietävän, että haluaisin olla pienempi vaan kaikilta huomaamatta koittelen hiljaa itsekseni tiputella painoa alaspäin..

        Oon ollut viime aikoina tyytyväinen syömisiini, ei oo ees pahemmin tehnyt mieli suklaata, joka on miun suurin pahe. Mahakin tuntuu heti asteen pienemmältä, kun ei oo turvonnut kaikesta leivästä, millä ennen saatto korvata kunnon ruuat. Aamusin tosiaan syön kaurapuuroa, johon sekoitan raejuustoa ja sokeritonta mehukeittoa. Nykysin lounas on kevyempi ja päivällisellä syön jotain missä yleensä lisänä pieni annos pastaa. Ehkä ne pitäisi kääntää just toisinpäin. Ja kun oon koittanut vältellä puhdasta vehnää niin oon vaihtanut jauhot spelttiin, vaikka en tiiä onko se todellisuudessa paljoakaan parempi, ihan kauheastihan hiilareita speltissäkin on.. Mut toi real ja etenkin se uus kauraisempi versio on hyviä, tykkään kyllä. Lisäks suosin jälkiuunipaloja, sekä ruis- että kauraversiota.

        Heissan kanssasisaret!
        Tänään tämä tyttö kävi shoppailureissulla kiskasemassa naamaan hesen kerrosaterian (syön ehkä 3 kertaa vuodessa eli se sallittaneen...) Kyllä maistu taivaalliselta parin viikon rasvattoman ruuan jälkeen. Tosin heti huomas vaikutuksen, maha turpos ja keräs ilmaa. Onneks nuo terveelliset ruuatkin maistuu tosi hyvälle eli takaisin ruotuun palaan kyllä hyvillä mielin. Ja kevyesti syödessä on mulla ollu selvästi virkeämpi olo eli sekin puoltaa ruokavaliossa pysymistä.

        Kyläilin illalla ystäväni luona, jossa tarjolla oli kanariisipaistosta ja vihreää salaattia sekä laskiaispullia. Otin vain n. desin paistosta ja salaattia reilummin, laskiaispullan söin, mutta lisäpullasta kieltäydyin kohteliaasti.

        Itse en aio ottaa paniikkia vaa'an lukemista vaan keskityn hyvän olon tunteeseeni. Ja kyllähän se stressaaminen saattaa myös hidastaa painon putoamista. Kotiudun kylälyreissusta viikonlopuna, joten sitten vasta pääsenkin puntaroimaan itseäni, kerron sitten mikä on tulos. Itselläni on semmoinen aataminaikuinen digitaalivaaka, joka näyttää painon puolen kilon tarkkuudella, ehkä sekin on vain hyvästä kun ei ne pienimmät painonheilahtelut ole sitten mieltä pahoittamassa huonona päivänä.


      • Viuhtilainen
        Kevätkevennys kirjoitti:

        Heissan kanssasisaret!
        Tänään tämä tyttö kävi shoppailureissulla kiskasemassa naamaan hesen kerrosaterian (syön ehkä 3 kertaa vuodessa eli se sallittaneen...) Kyllä maistu taivaalliselta parin viikon rasvattoman ruuan jälkeen. Tosin heti huomas vaikutuksen, maha turpos ja keräs ilmaa. Onneks nuo terveelliset ruuatkin maistuu tosi hyvälle eli takaisin ruotuun palaan kyllä hyvillä mielin. Ja kevyesti syödessä on mulla ollu selvästi virkeämpi olo eli sekin puoltaa ruokavaliossa pysymistä.

        Kyläilin illalla ystäväni luona, jossa tarjolla oli kanariisipaistosta ja vihreää salaattia sekä laskiaispullia. Otin vain n. desin paistosta ja salaattia reilummin, laskiaispullan söin, mutta lisäpullasta kieltäydyin kohteliaasti.

        Itse en aio ottaa paniikkia vaa'an lukemista vaan keskityn hyvän olon tunteeseeni. Ja kyllähän se stressaaminen saattaa myös hidastaa painon putoamista. Kotiudun kylälyreissusta viikonlopuna, joten sitten vasta pääsenkin puntaroimaan itseäni, kerron sitten mikä on tulos. Itselläni on semmoinen aataminaikuinen digitaalivaaka, joka näyttää painon puolen kilon tarkkuudella, ehkä sekin on vain hyvästä kun ei ne pienimmät painonheilahtelut ole sitten mieltä pahoittamassa huonona päivänä.

        On tämä minun keho niin outo! Paino tänä aamuna 69,2 vaikka herkkuja oon syönyt :o hölkkää olen kyllä lisännyt reilusti sen naistenkympin tavoitteen takia, mutta eihän liikunta hirmuisen paljon kaloreita kumminkaan polta. No, toivotaan ettei lihaksenrippeet vain ole kadonneet.

        rubuss, suosittelen lämpimästi kertomaan muillekkin laihdutusyrityksestäsi, sillä näin he tietävät olla tarjoamatta mitään hyviä sulle, sekä saatat saada lenkkiseuraa. Mullahan on tosiaan kaks kaveria jotka kans pudottaa painoa, ja toisistamme saadaan tukea :) ehkä sunkin kaveripiirissä on joku joka "salaa" yrittää laihduttaa ? :)


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        On tämä minun keho niin outo! Paino tänä aamuna 69,2 vaikka herkkuja oon syönyt :o hölkkää olen kyllä lisännyt reilusti sen naistenkympin tavoitteen takia, mutta eihän liikunta hirmuisen paljon kaloreita kumminkaan polta. No, toivotaan ettei lihaksenrippeet vain ole kadonneet.

        rubuss, suosittelen lämpimästi kertomaan muillekkin laihdutusyrityksestäsi, sillä näin he tietävät olla tarjoamatta mitään hyviä sulle, sekä saatat saada lenkkiseuraa. Mullahan on tosiaan kaks kaveria jotka kans pudottaa painoa, ja toisistamme saadaan tukea :) ehkä sunkin kaveripiirissä on joku joka "salaa" yrittää laihduttaa ? :)

        Oi siellä paino putoaa, hienoa!! :)
        Itse pääsin taas toissa aamuna livahtamaan vaa'alle, näytti tasan 68.. Sitäkin mietin, että kun en puntaroi omalla vaa'alla, että heittojahan voi tapahtua siksikin.. Eilen oli taas päivä, ettei voinut kieltäytyä ruuasta, söin sitä mitä oli tarjolla, ei olisi kovin kilttia vinettää kylässä ruuasta. Illalla sitten sattui mahaan ja oli ihan turvonnut ja tukala olla :( Kahviakin join taas aika paljon. Tuntuu vaan niin vaikeelta ees vähentää sitä, vaikka haluaisin kokeilla, että onko sillä jotain osuutta iltaisiin mahakipuihin ja turvotukseen..? Kauhea hinku ois kans lenkkipolulle ja haaveilen uusista juoksuhousuista, mutta katsellaan ensi viikon ja arjen taas koittaessa.. Haaveilin aamulla nettikaupoissa pyöriessä ihania mekkoja ja haaveilin litteämmästä vatsasta ja kapeammista reisistä, huoh..


      • rubuss
        rubuss kirjoitti:

        Oi siellä paino putoaa, hienoa!! :)
        Itse pääsin taas toissa aamuna livahtamaan vaa'alle, näytti tasan 68.. Sitäkin mietin, että kun en puntaroi omalla vaa'alla, että heittojahan voi tapahtua siksikin.. Eilen oli taas päivä, ettei voinut kieltäytyä ruuasta, söin sitä mitä oli tarjolla, ei olisi kovin kilttia vinettää kylässä ruuasta. Illalla sitten sattui mahaan ja oli ihan turvonnut ja tukala olla :( Kahviakin join taas aika paljon. Tuntuu vaan niin vaikeelta ees vähentää sitä, vaikka haluaisin kokeilla, että onko sillä jotain osuutta iltaisiin mahakipuihin ja turvotukseen..? Kauhea hinku ois kans lenkkipolulle ja haaveilen uusista juoksuhousuista, mutta katsellaan ensi viikon ja arjen taas koittaessa.. Haaveilin aamulla nettikaupoissa pyöriessä ihania mekkoja ja haaveilin litteämmästä vatsasta ja kapeammista reisistä, huoh..

        Huhuu, kuis siellä menee?
        Täällä jatkui maanantaina arki, ja ah, niin ihanasti kurkku kipeenä. viikko mennyt puolikuntoisena, ja hävinnyt ruokarytmi ja palattu sinne vanhaan, jossa syödään kaikki mitä kaapeista löytyy. Hyi nyt alkaa olla taas niin paha olo, että itkuhan tässä kohta tulee. On fyysinen ja henkinen paha olo, maha on turvoksissa ja kipeä eikä ole energiaa kuin maata paikoillaan. Tosi paha fiilis. Tutkin netistä juoksuhousuja ja koitan hillitä syömistäni ja silti kuin kone, vedän kaikkea mahdollista napaani. Masentavaa.


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Huhuu, kuis siellä menee?
        Täällä jatkui maanantaina arki, ja ah, niin ihanasti kurkku kipeenä. viikko mennyt puolikuntoisena, ja hävinnyt ruokarytmi ja palattu sinne vanhaan, jossa syödään kaikki mitä kaapeista löytyy. Hyi nyt alkaa olla taas niin paha olo, että itkuhan tässä kohta tulee. On fyysinen ja henkinen paha olo, maha on turvoksissa ja kipeä eikä ole energiaa kuin maata paikoillaan. Tosi paha fiilis. Tutkin netistä juoksuhousuja ja koitan hillitä syömistäni ja silti kuin kone, vedän kaikkea mahdollista napaani. Masentavaa.

        Voih :( juu olin kirjoittamassa koneella vastausta pari päivää takaperin mutta en saanut rauhaa siihen, joten se jäi :/ mulla vaaka näyttänyt nyt 68,5kg, mutta ei ole koti vaa'alla mitattu joten vähän rupeaa arvelluttamaan, voiko paino olla sama vaikka eilen söin n. 300g (3/4) ben&jerry's jäätelöstä, eli lähemmäs 1000kcal. Noh, katson viimeistään ensi viikon alussa painon sekä mitat kotona.

        Mulla lenkkeily muuten sujunut hyvin, mutta nyt on jalat antaneet periksi. Varmasti johtuu kengistä, eikä pari lepopäivääkään auttanut, vaan eilen lyhyellä reilun 2km hölkkälenkillä sitten polvet petti melkeen alta ja tänään nilkat sekä polvet erittäin arat.. Pienenä mulla todettiin "vinksahtaneet" jalat ja jouduin käyttämään pohjallisia jotka tehty mulle ihan "mittatilauksena". Nyt täytyy kyllä hankkia kunnon kengät ja pohjalliset, sillä en halua että keväiset suunnitelmat menis hukkaan :( ei nyt, kun innostus on korkeimmillaan!

        Mainitsit, että syöt kaiken mitä kaapista löytyy. Mitäs sieltä on löytynyt ? Pitäisikö sun sitten harkita kaiken sulle pahaksi olevan ruoan pois heittämistä ja täyttävän kaapit terveellisimmillä vaihtoehdoilla ? Esim riisikakuthan on ihan ok naposteltavaksi jos on vaan pakko saada jotain. Pieni pussi pähkinöitä, miniporkkanoita, hedelmiä. Kyllä se turvonnut olo ja morkkis menee pois jo sillä jos saat pieniä lyhyitä kävelylenkkejä tehtyä, se piristää kummasti :)

        toivotaan ettei tule takatalvea että kelit pysyis miellyttävänä :)


    • 78678567
    • rubuss

      Hei, onko täällä enää elämää? :o
      Pari viikkoa mennyt sumussa. Henk.koht. elämässä sattuu ja tapahtuu -toki se vaikuttaa tähänkin projektiin. Mutta tällä viikolla ryhdistäydytty: olen käynyt jo neljällä lenkillä, ollut syömättä "herkkuja" ja tänään menossa metsästämään uusia liivejä lenkkeilyyn! Vaakaa en tahdo nähdä, koska reilussa parissa viikossa saa painon nousemaan (ihan sama mitä ja missä muodossa, minulle se on korkeita vaakalukemia oli se sitten rasvaa taikka nestettä!), kun syö voilla tehtyjä piiraita ja suklaakakkua, mutta ei siitä enempää.....

      • Viuhtilainen

        On täällä ainakin elämää ! Luulin jo että ketju kaatui :c
        Itse tällä hetkellä kipeänä, vähän oli vatsatautia ja eilen nousi kuume. Tänään jyskyttää vielä päässä. Mulla kanssa projekti vähän polkenut paikoillaan, ja iso "kiitos" sille on polvet, nilkat ja pohkeet jotka ei vieläkään kestä hölkkää! Oikeat juoksukengät on hankittu mutta jalat ei vaan tahdo kestää.
        En muista milloin viimeksi kirjoittelin tänne, mutta oli pitkä putki kun söin lähes joka päivä jotain hyvää. En kumminkaan itse ostellut mitään muuta kuin satunnaisia jäätelöitä. Tottakai jos vaikka äiti ostaa suklaapatukan tai isällä on synttärit niin tulee syötyä, mutta siksi täytyykin hyväksyä se, että vaikka paino olikin jo 68 yhdessä vaiheessa on se noussut n. 69-69,5kg lukemiin -.- lisäksi aloitin työtkin tällä viikolla, ja ma-ti olin ihan sippi jälkeenpäin. Tiistaina kävin kumminkin tunnin kävelylenkillä, vaikkei olisi innostanutkaan. Kävin muuten äsken vaa'alla, ja näytti 67,5kg, mutta eilen en syönyt kuin hedelmää ja vähän salaattia, kun pelkäsin oksentavani.


      • rubuss
        Viuhtilainen kirjoitti:

        On täällä ainakin elämää ! Luulin jo että ketju kaatui :c
        Itse tällä hetkellä kipeänä, vähän oli vatsatautia ja eilen nousi kuume. Tänään jyskyttää vielä päässä. Mulla kanssa projekti vähän polkenut paikoillaan, ja iso "kiitos" sille on polvet, nilkat ja pohkeet jotka ei vieläkään kestä hölkkää! Oikeat juoksukengät on hankittu mutta jalat ei vaan tahdo kestää.
        En muista milloin viimeksi kirjoittelin tänne, mutta oli pitkä putki kun söin lähes joka päivä jotain hyvää. En kumminkaan itse ostellut mitään muuta kuin satunnaisia jäätelöitä. Tottakai jos vaikka äiti ostaa suklaapatukan tai isällä on synttärit niin tulee syötyä, mutta siksi täytyykin hyväksyä se, että vaikka paino olikin jo 68 yhdessä vaiheessa on se noussut n. 69-69,5kg lukemiin -.- lisäksi aloitin työtkin tällä viikolla, ja ma-ti olin ihan sippi jälkeenpäin. Tiistaina kävin kumminkin tunnin kävelylenkillä, vaikkei olisi innostanutkaan. Kävin muuten äsken vaa'alla, ja näytti 67,5kg, mutta eilen en syönyt kuin hedelmää ja vähän salaattia, kun pelkäsin oksentavani.

        Aijaija :/ Mahatauti on nyt näemmä liikkeellä. Tällä viikolla peruuntui yksi ravintolakäynti, kun puolet porukasta oli samaisessa taudissa. No eipä tarvinnut mennä rasvaisille ruuille ;) Tuo jalkavamma on kans tosi huono homma! Itsellä meni yhtenä iltana hölkästä toisen takareiden alaosa tosi juntturaan ja mietin vaan, että ai kauhea, jos sais nyt jonkun jalkavamman eikä pääsiskään lenkkeilemään. Uusi työ varmasti syö mehuja ja etenkin ton sairastelun kanssa! Mut siitä se taas lähtee. Totta kai herkuteltua tulee, jos on juhlat tai muutenkin vain porukassa herkuttelee, sitä se elämä on. Itse oon koittanut nyt ottaa asenteen just tollasia tilanteita varten, että rennosti vain! Ennen kun on halunnut nollatoleranssin ja mahdollisimman äkkiä pienen kiloluvun, mutta nyt yrittää ajatella niin, että rauhassa hyvä tulee ja haluan oppia elintavat, joita voin noudattaa lopun elämääni, enkä vain elää kuureilla.. :/
        Toi 67,5 on jo tosi hyvin! :) Itsellä vähän jänskättää toi vaa'alle nouseminen, mutta siitäpähän sitä voi rauhassa rueta taas tiputtelemaan :) Tänään ollut vähän väsy ja känkkäränkkäpäivä, joten lenkkipolulle ei oo hirvee hinku, kun kotisohva kiinnostas enemmän, mut enköhän saa itseni vielä tämän illan aikana ylös ;)


      • Viuhtilainen
        rubuss kirjoitti:

        Aijaija :/ Mahatauti on nyt näemmä liikkeellä. Tällä viikolla peruuntui yksi ravintolakäynti, kun puolet porukasta oli samaisessa taudissa. No eipä tarvinnut mennä rasvaisille ruuille ;) Tuo jalkavamma on kans tosi huono homma! Itsellä meni yhtenä iltana hölkästä toisen takareiden alaosa tosi juntturaan ja mietin vaan, että ai kauhea, jos sais nyt jonkun jalkavamman eikä pääsiskään lenkkeilemään. Uusi työ varmasti syö mehuja ja etenkin ton sairastelun kanssa! Mut siitä se taas lähtee. Totta kai herkuteltua tulee, jos on juhlat tai muutenkin vain porukassa herkuttelee, sitä se elämä on. Itse oon koittanut nyt ottaa asenteen just tollasia tilanteita varten, että rennosti vain! Ennen kun on halunnut nollatoleranssin ja mahdollisimman äkkiä pienen kiloluvun, mutta nyt yrittää ajatella niin, että rauhassa hyvä tulee ja haluan oppia elintavat, joita voin noudattaa lopun elämääni, enkä vain elää kuureilla.. :/
        Toi 67,5 on jo tosi hyvin! :) Itsellä vähän jänskättää toi vaa'alle nouseminen, mutta siitäpähän sitä voi rauhassa rueta taas tiputtelemaan :) Tänään ollut vähän väsy ja känkkäränkkäpäivä, joten lenkkipolulle ei oo hirvee hinku, kun kotisohva kiinnostas enemmän, mut enköhän saa itseni vielä tämän illan aikana ylös ;)

        Joo mulla sama juttu, haluun syödä näin lopun elämääni enkä pitää tätä minään dieettinä. Ootko muuten ottanut niitä mittoja ollenkaan ? Ite oon nyt neljännet mitat ottanu ja tänään kun laskin on lähtenyt -35cm yhteensä :) antaa tuokin kummasti motivaatiota :)

        Niin sulla ei kumminkaan tullut sitten reiteen mitään? Joo tämä on kyllä niin v*ttumaista kun alkaa liikuntainnostus hiipua kun ei voi just esim hölkätä, mut onneks on sellanen tunne, että vaikka liikunta jöisikin vähemmälle niin vanhoihin ruokailutapoihin en voi enää mennä. On semmonen fiilis etten tosiaan kykenis hyvällä omatunnolla vetelemään esim pizzaa useampana päivänä, en vois syödä samana iltana karkkia, nachoja, sipsejä niinkuin ennen, se oli ihan perus perjantai tai jopa viikonloppu. Toivon et edes osa näistä ruokailutottumuksista tatuoituisi aivoihin, etten tosiaan enään lihoisi samoihin mittoihin.

        On muuten jännä miten muut huomaa kehos muuttuneen enemmän kuin itse. Mun kasvoja on kehuttu kapeiksi, poikaystävä on monesti sanonu huomanneensa reisien ja mahan pienentyneen etc :) oon toki itekkin huomannu tiettyjä juttuja, esim viikko sitten kokeilin joitain paitoja, joita en oo raaskinu heittää pois vaikka ne on ollu ylitsepääsemättömän pieniä. Yks niistä on pieni L, mutta nyt yhtä löysä mun päällä kuin sillon kun ostin sen! Mulla on vielä kaks paitaa, yks M ja yks S jotka oli vielä vähän liian kireitä mahan kohalta, mutta niistä nyt ainakin huomaa sitten eron kun vaikka parin kuukauden päästä kokeilee :) yhet farkut kans jotka oli jääny niin kireiks etten uskaltanu enää pitää niitä ettei ne repee on nykyään mun lempifarkut! Harmittaa vähän kun ostin silloin kun olin isoimmillani 42 kokoset farkut niin ne nyt sitten roikkuu aika rumasti päällä, mut kyll niitä tulee vielä käytettyä toistaseks. Aion sitten kun tavoitepaino lähestyy antaa tai myydä isoimmat vaatteet pois, toivoen et se jos vaatteet alkaa liikaa kiristää laukasee hälytyskellot jolloin tiiän alkaa taas kattomaan vähän mitä syö :) toki mahdollinen raskaus on asia erikseen!

        Mulla vieläkin aika kauhea olo. Päätä tosiaan särkee ja olo on semmonen ei kuumeinen mutta kumminkin sellanen varoittava ettei uskalla oikeen tehdä muuta kuin pakolliset asiat ettei mene pahemmaksi. Kyllä oli huono tuuri kun kaks päivää ehtii olla ja loput 3 päivää poissa uudesta paikasta :D


    • rubuss

      Olipa taas viikonloppu. Tuli käveltyä paljon välimatkoja, reippaasti yli 20 km kolmen päivän aikana, mutta tuli sitä sitten herkkujakin syötyä. Tosin muuten sitten vähärasvaista ja kasvispitoista. Mutta mm. yksi juustohamppari, yksi kalja, kotitekoista kasvispitsaa, mangnum-tikkujätski ja vaniljapirtelö mahtui niihin kolmeen päivään, kun seurassa herkutteli :/ En ole käynyt nyt vaa'alla muutamaan päivään. Olo on vaan aika nuutunut ja turvonnut, kun vielä eilen illallakin meni iso pala kotitekoista pitsaa. Ehkä tänään taas selviäisi ihan oikealle lenkille. Mittanauhamittoja en ole nyt hetkeen ottanut, on minulle yhdet "noin suurinpiirten"-mitat ylhäällä, että katselen niitä sitten jossain vaiheessa. Mutta jopas on senttejä jo siellä suunnalla karissut, hienoa! Kyllähän tuollaisesta määrästä jo varmasti huomautellaan ;) Ja vaatteet jää pikkuhiljaa pienemmäksi! Se on mahtavaa, kun näkee, että muutkin huomaa tulokset! Vaikka itsensä/oman terveytensä tähden tätä tekisikin!

      Ei tosiaan jalkaan tullut sitten mitään, vaikka silloin yhdellä lenkillä tuntuikin, että takareisi melkein hirtti kiinni, mutta ehkä meninkin vaan niin lujaa, ettei tottumaton kroppa pysynyt mukana, ja yön levolla helpotti :) Eilen olin aivan mahdoton väsy. En tiedä sotkiko kellojen siirtäminen vai mikä minun rytmiäni, mutta ilta meni nukkuessa, kun kroppa ei vaan jaksanut taistella väsymystä vastaan! Iltalenkit jäi siis tekemättä ja ruokakin oli sitä kotitekoista pitsaa, kun käsi kahmaisi sitä ainoaa valmista "ruokaa", mitä kaapeista löytyi. Vähän meinaa huono omatunto kolkutella, että miksi piti sitä vieläkin syödä, kun viikonloppunakin tuli jo syötyä, mutta ei voi mitään. Eilen muuten iski vasten näköä ymmärrys kuinka paljon jauhoissa on kaloreita! Esim noin puolen pellin 2 dl (1 dl=60-65g) jauhoja pitsapohjassa tekee jo vähän jauhoista riippuen ~450 kcal! Ja 100 grammasta yli 60% on hiilihydraatteja. Tieto lisää tuskaa, kun lukee tuoteselosteita ja kääntää ne konkreettisiksi määriksi!

      Joko siellä on paranneltu viime viikkoisista sairauspäivistä? :)

      • Viuhtilainen

        Joo, noinhan tuo näyttää olevan :) ei kaloreita pidä liian orjallisesti laskea, mutta kyllähän tuo on niinkuin suuntaa näyttävää, tietää että ehkä seuraavasta pizzasta jättää vähän enemmän syömättä ;)
        vatsataudin luulen nujertaneen, viikonloppuna ei vatsa vielä toiminut ollenkaan mutta ainakin eilen meni työpäivä ihan hyvin :) eilen kävin pitkästä aikaa hölkällä, ja aih että oli ihanaa! Pieni suonenveto taisi pohkeeseen iskeä matkan aikana mutta muuten tuntui kuin olisi jaksanut vähintään yhtä pitkään hölkätä kuin ennen loukkaantumista !

        Viikonloppuna tuli syötyä 4-5 lettua hillon ja jäätelön kera, sekä muffini, mutta sen kyllä sallin :) kyllä se kerran viikossa voi se herkkupäivä olla, ja jos sattuu noin että useamman päivän herkuttelee niin jatkaa vaan sinnikkäästi ruokavaliota sen jälkeen :) töihin oon ottanu lounaaks 1dl pastaa, jauhelihakastiketta kukkakaalia, makaroonilaatikkoa kukka-ja parsakaalia ja tänään chili con carnea 0,5dl riisiä ja fetasalaattia :) muut jotka syö omia eväitä on tähän asti ottanu tyyliin leipää vaan lounaaks, mut omalla kohdalla
        A) ei pitäis nälkää yhtä hyvin
        B) menis ruokarytmi sekaisin
        koska kylkä kerran, mielellään kahdesti päivässä pitäis syödä lämmin ruoka, ja jos on töissä esim 9-16 niin aika myöhäseks menee jos 16:30-17 vasta rupeaa syömään kunnolla :/
        hyvää ja aurinkoista päivänjatkoa!


    • Viuhtilainen

      Huhhuh, menee tuo aika nopiaan! Bussimatkassa kotiin meni tänään tunti koska sekoilin bussien kanssa :)) Voikun oli kivaa... Kävin sitten kaupassa ostamassa perunaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, maitoa ja kasvisliemikuutioita. Tuola on nyt tulossa iiiiiiso kattilallinen kasvissosekeittoa :) Käytin 5 TOSI isoa porkkanaa, 6 perunaa, 2 isoa sipulia, 4 valkosipulinkynttä ja 4 kuutiota. Saa nähdä miltä maistuu, pitää vielä maustaa ja lisätä vähän ruokakermaa jos siltä tuntuu :) Tuoksuupa ainakin valkosipuli :D
      Söin tänään pienen annoksen suklaamuroja (ehkä sen 30g) kun oli niin järkyttävä nälkä sen bussirumban takia! Eipä ole rahaakaan oikeastaan niin välipalojakaan en nyt sitten voi ostaa. Ehkä hölkkälenkki tuon keiton valmistuttua hiukan piristää, sillä koko aprillipäivä tuntuu olleen aika huono kaikille :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe