Auttakaa

emu4

Oon pian 15vee ja mulla on ongelmia painoni kanssa.... Oon 158pitkä ja mul on kymmenen kiloo ylipainoa! Mä oon yrittänyt laihduttaa mutta laihduttaminen ei kestä ku pari päivää sitten se karkaa käsistä :/ Ongelmana on 1.rakastan ruokaa 2.mutsi tekee melkein joka päivä jotain herkkuja enkä voi vastustaa kiusausta ja maistan... ei haittaa jos otan toisen kerran... ei haittaa... kunnes vasta lopulta huomaan et söin liikaa! 3.Ei ole mahdollisuutta liikunnan harrastamiseen.. Pliis auttakaa mua tän asian kanssa! Mä yritän syödä n5x päivässä pieniä suupaloja mut se ei onnistu koska pienet suupalat muuttuvat isoiksi! Mulla on myös se ongelma et mä en juo vettä ku lasillisen päivässä koska unohdan aina. Teen melkein kokoajan jotain piirrän, siivoon jne mut mun on pakko syödä.. Ja jos jätän ateioinnin väliin ni se on minulle maailmanloppu! Miten saan itseni uskomaan että ruokaa ei saa syöä liikaa?

2

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä vähän ohjeita

      Oletko tyttö vai poika? Paljonko painat? Ettet vaan kuvittele olevasi ylipainoinen? Lapsen/teinin laihduttaminen ei ole suositeltavaa ja on kielletty, jos on normaali- tai alipainoinen. Laihduttaminen voi sekoittaa aineenvaihdunnan, muuttaa kehon rasva-lihastasapainoa epäedulliseen suuntan ja lopettaa pituuskasvun - seikka jota myöhemmin on turha katua. Laihdutus tuossa iässä altistaa syömishäiriöille kuten anoreksialle, joka on hyvin vakava sairaus, johon 5% sairastuneista kuolee.

      Onneksi laihdutuskuurisi ovat päättyneet niin pian, että syytä huoleen ei vielä ole. Syö joka päivä normaali aamiainen, koulussa lounas ja kotona päivällinen sekä 2-3 kevyttä välipalaa. Näin pidät nälän, makean nälän ja ahmimisen loitolla. Napostelulla olet nälkäinen ja retkahdat ahmimaan.

      Ahmimista hillitsee hyvin se, että täytät puolet lautasesta salaatilla ja muilla kasviksilla, otat vain vähän perunaa, pastaa tai riisiä. Ei leipää ruoan kanssa ja muutenkin vain vähän. Pyydä äitiäsi siirtymään riisissä, pastassa ja leivissä kokojyvätuotteisiin. Syö hitaasti kohtuullisia annoksia äläkä santsaa. Tieto siitä, että maha on täynnä, kestää matkalla aivoihin 20min.

      Täytä 1litran vesikannu joka päivä. Kun näet sen, muistat paremmin juoda, n. 2 litraa päivässä. Vesi on paras ruokajuoma. Ilman vettä ei laihdu.

      Nauti herkkuja vain rajoitetusti, 1-2 kertaa viikossa.

      Muista nukkua 8-10h/vrk, sillä lyhyemmät yöunet lihottaa. Uni vaikuttaa kasvuhormonin eritykseen, jota tarvitset tietysti kasvamiseen, mutta myös rasvan polttoon aikuisenakin).

      Näillä yllä mainituilla ohjeilla laihdut laskematta kaloreita ja ilman laihdutuskuureja.

      Jos äidilläsi on tapana laittaa usein lihottavia herkkuja kuten leivonnaisia, pitsoja, kermaperunoita jne., keskustele hänen kanssaan terveellisestä ruokavaliosta ja siitä, että koko perhe parantaisi ruokailutottunuksia. Painonhallinnan salaisuus on säännöllisissä ruokailutottumuksissa, ei väluaikaisissa laihdutuskuureissa, joiden jäkeen 95% laihduttajista lihoo yhä lihavammaksi.

      Suosittelen sinun ja äitisi tutustumaan racitsemustutkija ja -terapeutti Patrik Borgin kirjoihin ja blogisivustoon "Pöperöproffa". Löytyy kirjastoista

    • kunnon ateriat

      Sama ohje kuin edellisellä. Syö kunnon ateria kolme kertaa päivässä: aamiainen, lounas ja päivällinen, lisäksi 2-3 välipalaa/iltapala. Lautasmalli on hyvä. Rasvaton maito on sinun iässäsi hyvä ruokajuoma, koska siitä saa kalsiumia ja D-vitamiinia. Se pitää luuston kunnossa.
      Leipääkin tarvitsee. Siitä saa mm. B-vitamiinia, kun käyttää ruisleipää ja yleensäkin kannattaa suosia täysjyväleipää.
      Vettä ei tarvitse erikseen juoda paljon. Juomaa tulee aamulla teestä jne. Litran kannullinen päivässä pelkkää vettä riittää hyvin noiden muiden juomien lisäksi.
      Äitisi tarkoittaa herkuilla hyvää, mutta kannattaa miettiä kuinka usein niitä on tarjolla. Puhu hänen kanssaan.
      Oletko äitisi mielestä ylipainoinen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8634
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      127
      2332
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1724
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe