Lopettaisinko ratsastuksen? :(

ghyfbnepiorjfe

Mitä täs nyt tekis, kun olen aloittanut pitkän tauon jälkeen ratsastuksen, (viime elokuussa)
Mut nyt tuntuu että on ihan sama ratsastanko vai en, se ei enää kiinnosta tippaakaan. En mä vihaa hevosia, mut ärsyttää kun aina ne on niin itsepäisiä, ja talli hommat ei suju. En osaa hoitaa hevosia kunnolla, aina joutuu kysyy apua ja sekin ärsyttää. Ennen tunnille lähtöä tulee kauhea paniikki (koska pelkään putoavani ja epäonnistuvani kaikessa) ja toiset osaavat niin hyvin aina. toi paniikki häiritsee ja en rentoumu tai tunne tallia mukavaksi ympäristöksi, melkein jo ihan pakolla ratsastan.
Ryhmä on ok, mutta ärsyttää kun aina mua vaan moititaan kaikessa, ja hevoset ei tottele vaikka tiedän tekeväni asian oikein!

Tästä ennen kuin ehdin isälle asiasta sanoa, että voisin nyt kyllä lopettaa ihan totaalisesti, hän kerkesi jo ostaa mulle jäsenyyden tallille, joka on 45 e..... ja nyt se lasku tulee sit postissa, voiko sen peruuttaa???!!
nyt en uskalla sanoa että haluan lopettaa, koska rahaa on menny aika paljon yhteensä. En kuiteskaan oikeesti jaksa enää. (ja mitähän se ratsastuksen opekin sanoo sitten kun kuulee että lopetan noin lyhyen ajan päästä).

Mä voisin aloittaa uimisen ihan mielelläni omaksi huvikseni ratsastuksen tilalle. kerran viikossa kävisin, niin kuin oon ratsastamassakin käyny.
Eniten kuitenkin pelottaa toi isän suhtautuminen, se kyllä suuttuu ihan täysin jos sanon että haluan lopettaa.! mitäs pitäis tehdä? tunnit on torstaisin, en halua enää sinne... enkä myöskään halua että minua suostutellaan ratsastamaan jatkossakin, koska se ei todellakaan oo mun laji.

26

2940

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aikansa kutakin

      Kyse on kuitenkin harrastuksesta, ja harrastusten pitäisi olla sellaisia että niitä tekee mielellään, ei pakolla. Isäsi pitäisi kyllä ymmärtää tilanne - onhan ihmisellä oikeus muuttaa mieltään. Eikä tuo 45 euroa mikään iso summa ole.

      Itse lopetin aikanaan hoitohevoseni hoitamisen, koska touhusta tuli enemmän vastenmielistä kuin mukavaa. Hevosen kaksi muuta hoitajaa eivät ottaneet lainkaan vastuuta eivätkä pitäneet sopimuksista kiinni. Päätin, että minä en enää rupea toisten ilmaiseksi työvoimaksi, varsinkin kun opinnot alkoivat jo kärsiä kun 3-4 kertaa viikossa oli hevonen hoidettava ja liikutettava.

      Lopettamispäätöstä ei kannata myöskään suurennella: aikansa kutakin.

    • ghyfbnepiorjfe

      voisin toki maksaa tuon 45 e takaisinkin

    • Matami Mimmi

      Kuulostaa siltä että sinulla on masennus kun mikään ei tunnu huvittavan ja kaikki pännii. Jos näin on, hae siihen apua ennenkuin se pahenee. Minulla on ollut ja siksi tiedän miten kauhea tauti se on.

      Mutta: Ennen kaikkea, kerro isällesi ettet haluakkaan ratsastaa, että se ei olekkaan sinun juttusi. Uskon että rehellisyys kannattaa ja on reilumpaa isääsi kohtaan.

      Kuten tuossa yllä sanottiin: Aikansa kutakin.

    • ghyfbnepiorjfe

      Ei mulla mikään masennus kyllä ole :D oon muuten tyytyväinen elämään! :)
      Tossa edellis tuntina (tänään) putosin hevosen selästä ihan hiton rajusti ja säikähdin niin paljon, että mun on nyt pakko sanoa et lopetan...

      • mhjfgf

        Vaihda tallia vaikka johonkin issikka talliin:-) ne issikat ovat tooosi rauhallisia,kilttejä,söpöjä ja lempeitä =)


    • Masennus??? Mitäh??

      Ei munkaan mielestä kannata heti mennä sanomaan että toisella on masennus, jos haluaa lopettaa jonkun harrastuksen...

      • !!!!

        Hei kokeile tätä: lopea ratsastus jos jäät kaipaaman ratsastusta käy tallilla vain katsomassa. Uskon että isäsi antaa sinun lopettaa. Kannattaa kokeilla myös käydä yksityistunneilla jossa saat yksilöllistä opetusta:-)


      • !!!!

        Hei kokeile tätä: lopea ratsastus jos jäät kaipaaman ratsastusta käy tallilla vain katsomassa. Uskon että isäsi antaa sinun lopettaa. Kannattaa kokeilla myös käydä yksityistunneilla jossa saat yksilöllistä opetusta:-)


    • mustat.tassut

      mulla oli yhdessä vaiheessa vähän samanlainen ongelma, kävin tallilla jossa tuntien hinnat oli korkeat ja jonne oli meiltä tunnin ajomatka (muita "hyviä" talleja ei ollut lähellä) . Opettaja oli tyly ja ankara ja tuntui että ainoa tavoite on vain oppia mahdollisimman nopeasti mahdollisimman paljon. Ratsastuksesta tuli enemmänkin taakka kuin huvi, ja veikin kaiken energiani koulusta.. Sitten lopetun tallilla käymisen ja aloitin käymään naapurini tallilla (3 ex-ravuria) ja aloin hoitamaan yhtä vanhaa raviponia, ja kiinnyin siihen niin että olisin vain halunnut olla aina tallilla. Nyt käyn samassa paikassa ratsastamassa hevosilla ja hoitelemassa ponia joka viikko ja aion jatkaa sitä niin kauan kuin se on mukavaa.
      Jos jokin asia ei enää innosta, niin se ei enää innosta. Miksi pitäisi tuhlata elämäänsä aisoihin joista ei pidä? :)

    • nepazu

      Hei ei sun ainakaan tarvitse tippumisia ja epäonnistumisia pelätä. Kaikki epäonnistuu ratsastuksessa varmaan joka tunti jollain tavoilla! Ja myös muissakin harrastuksissa epäonnistutaan yhtälailla kuin ratsastuksessa.
      Itselläkin oli kesällä tauko, mutta vaihdoin tallin pieneen kotitalliin ja into on tullut puolet suurempana takaisin. :) Ja nyt sitten käyn kahdella eri talilla, yhteensä noin 4 kertaa viikossa. :)

      Sekin voi auttaa, että hankkisit jonkun vuokraponin joltain ihan pieneltä tallilta, niin ei tarvitsisi ainakaan pelätä, että muut näkevät epäonnistumisesi. Toisaalta jos "pelkäät" ja sinun pitää kysyä aina apua, niin yksin touhuaminen ja ratsastaminen ei varmaa ole oikea ratkaisu. :/

      Toivottavasti intosi kuitenkin tulisi joskus takaisin :) Ja kyllä isäsi varmasti ymmärtää.

    • pelkääjä

      Mul on saman Tyylinen ongelma: mua pelottaa epäonnistuminen ja et tipun. Viime tunnilla kaikki muut tytöt oli sillee 'voi luoja' ko e osannu mitää. Ens tunnilla mennää esteitä ja mua pelottaa iha sikana (ens tunti ti). Kuitenkin ero hepoista tuntuu tosi vaikeelta.. Mitä teen :/ ja pidin pitkän tauon ku mun käsi murtui ://

    • Ex-heppailija

      "Viime tunnilla kaikki muut tytöt oli sillee 'voi luoja' ko e osannu mitää."

      Mulla kans kokemuksia että monilla ratsastuskouluilla on aika huono tallihenki... Miksei toisille ihmisille voida olla ystävällisiä? Jos vaikka mokaakin, niin ei silti tarvitse juoruilla tai ilkeillä! Jos ei huomaa että tekee väärin niin siitäkin voisi huomauttaa ystävällisesti...

      Oma hevosharrastukseni loppui pari vuotta sitten opiskelukiireiden takia. Mukavia kokemuksia harrastus antoi, mutta jotkut tallilaiset olivat liikkeellä kummallisella asenteella. Onneksi hevoset eivät sentään ilkeile, vaikka osa niistä tietysti onkin enemmän tai vähemmän haastavia käsiteltäviä.

    • Rosoner

      Lopeta ihmeessä jos siltä tuntuu. Harrastus ei saa olla pakkopullaa!

    • ratsastajammer

      mulla on sama ongelma eli kerron nyt pienen stoorin


      eli oon 12 vuotias 6 luokkaa käyvä vähän yli painoinen tyttö. Käyn ratsastamassa 2 krt viikossa. minun tunti ryhmä on ihan kiva ja opettajakin on mukava. rakastan käydä leireillä ja ratsastaa kesällä, mutta meidän tallilla ei ole kesällä tunteja eikä meillä ole maneesia:( eli tosi huono kun kesällä vaan tykkään ratsastaa enkä edes aina silloin. nyt heti kun tunnit alkoi elämäni moni mutkastaui en yhtä äkkiä haluisikaan enää mennä ratsastamaan:((( ratsastusta oon harrastanut 3 vuotta enkä taitoja halua heittää hukkaan:( omaan hevoseen ei rahaa eikä taitoja. lähelläni ei ole muita talleja ja tämä on paika kuntani paras ja halvin talli. yksi lempi hevonen on nimeltä japo mutta muista hevosista en oikein piitttaa mutta en kummiskaan vihaa... mutta japolla kun en aina voi mennä niin myös siksi ei ratsastus oikein kiinnosta.... mä en oikeestaan tykkää kuolusta enkä esteistä mutta lempparini ovat: leikki tunnit ja maastoesteet.... olisi aivan mahtavaa jos joku osaa auttaa:) eli en periaatteessa haluaisi lopettaa ratsastusta mutta en myöskän jatkaa mitä teeeeennn!!!!!!!!!?!?!???????????????????!?!?!?????!?!?!?!

      • porukatmäärää

        Jos et tykkää mennä sitä ''kunnon ridausta'', oisko vuokra sit ehkä vaihtoehto? Oot kyllä nuori ja vaan 3 v ridannu, ni voi olla hankalaa löytää kyl. Mut jos saat vaikka valvojaa mukaan, ni kyl varmaan onnistuiski? Ei yleensä paljoo maksa, jos et nyt eti sitä huipputasost hevosta treeniin, ni uskon et alle 15 e kerralta ois aika hyvä. Ettimään vaan!


    • StadinCowboy

      Joissakin Ratsastuskouluissa on arvaamattomia hevosia jotka eivät kunnioita ihmistä (=purevat tai heittelevät ihmisiä selästään huvin vuoksi). Vantaalla on yksi semmoinen paikka jonka nimeä ei sovi lausua ääneen. Suurin osa paikan hevosista on kyllä turvallisia, mutta enää en suostuisi menemään selästä heittävän selkään enkä semmoisen joka saa sätkyn jostakin mitättömästä asiasta. Täällä pääkaupunkiseudulla löytyy onneksi talleja joiden hevoset ovat turvallisia.
      Kannattaa vaihtaa ratsastuskoulua jos se vain on mahdollista. Issikat eivät ole muistaakseni säikkyjiä eivätkä heittele ratsastajaa selästään - ainakaan huvin vuoksi. Tokihan poikkeus vahvistaa säännön...

      • miksinäinn

        Toi on kyl jännä miten jotkut syyttää säikkyilyt konin syyksi, ihmisestä se johtuu.
        On tietty luonteita (ei kyllä rodusta johdu) mitkä säikähtää isommin vaikka kovan äänen tullessa, mutta sillonki on ihan ratsastajasta kiinni että kuin iso reaktio siitä tulee, tottakai se rupee hyppimään jos konin hätkähtäessä joku rupee repimään sitä suusta kauhun vallassa.


      • ndjfbs

        Ja paskaa! Ensimmäisen kerran kun issikalla ratsastin, nostin raviin ja hevonen itse nosti tölttiin. Yritin herraa pysäyttää, mutta ei. Sitten se vetäisi äkkipysähdyksen ja minä olen aidan toisella puolella. Hevosen omistaja tuli kysymään minulta olinko kunnossa ja kääntyi sitten ottamaan hevosensa kiinni. Ei, ei onnistunut alkoi laukkaamaan ympäri kenttää ja kun omistaja yrittikään lähelle alkoi pukittelemaan. Loukkaantui kompastuessaan omiin varusteihinsa ja lopetettiin noin kuukausi tästä...


      • Anonyymi
        ndjfbs kirjoitti:

        Ja paskaa! Ensimmäisen kerran kun issikalla ratsastin, nostin raviin ja hevonen itse nosti tölttiin. Yritin herraa pysäyttää, mutta ei. Sitten se vetäisi äkkipysähdyksen ja minä olen aidan toisella puolella. Hevosen omistaja tuli kysymään minulta olinko kunnossa ja kääntyi sitten ottamaan hevosensa kiinni. Ei, ei onnistunut alkoi laukkaamaan ympäri kenttää ja kun omistaja yrittikään lähelle alkoi pukittelemaan. Loukkaantui kompastuessaan omiin varusteihinsa ja lopetettiin noin kuukausi tästä...

        Ei kaikki issikat oo tollasia (: issikat on todella mukavia yleensä ja rauhallisia, tosi hauskoja.kannattaa kokeilla jotain muuta issikkaa!💚


    • StadinCowboy

      Tosi on, ihminenhän se on syypää hevosen käyttäytymiseen: kunnollisella koulutuksesta on useimmiten apua. Tuohon yllämainittuun viestiini lisäys: moni em. ratsastuskoulun asiakkaista on kaipaillut Kari Vepsää, tms käymään siellä. Mutta ei kun ei. Jos se vain olisi yksinomaan meikäläisestä kiinni, olisin jo soittanut Kari Vepsälle ajat sitten.

    • Ratsastaja234

      Ratsastus ei ole kuitenkaan vaan harrastus se on elämän tapa.. mielestäni voisit käyttää sen jäsenyyden j sitten lopettaa itseään ei saa pakottaa jos pelkää tai jotain. Koska siitä voii yms. Saada elinikiset traumat

    • Ihminen1234

      Tää on todella vanha keskustelu mutta mulla on sama juttu jalkapallon kanssa. Ja vähän aikaa sitten maksettiin se lasku joka oli yhteensä 180€ ja en viitsisi sanoa vanhemmille että lopetan koska se oli niin kallis

    • Hjjjjvhjjkk

      Joo tää on aika vanhakeskustelu, mutta ite oon ollu täs samas tilanteessa :D ja lopetin ratsastuksen koska en enään nauttinut siitä ja sain lisäksi esteistä kammoa kun tipuin 3 kertaa peräkkäin maahan korkealta hevoselta joka ei ollu kivaa :)). Mutta sen jälkeen en halunnut käydä siellä enään, mutta oli vähän pakko koska se oli maksettu ja se oli 4kuukautta yhteensä 500€.
      Hyppäsin kuitenkin vielä sen vikan kerran esteitä ennen lopettamista ja on mulla ehk Iha vhä viel jotain kammoo esteistä, mutta ei ainakaan jäänyt pahaamieltä :D Ja ei ollut oikeen kiva ryhmä ku muut oli ratsastanu joku 8vuotta enemmän ja ite olin tyylin vasta alottanut ratsastuksen :D mutta aijon alottaa ratsastuksen uudestaa jossain kivalla tallilla :)!

    • StadinC

      Aivan oikein: aloita uudelleen SINULLE sopivalla tallilla. Joillakin ratsastuskouluilla ope pakottaa jostakin syystä ratsastamaan tietyllä hevosella. Ja eräissä ratsastuskouluissa (esimerkkejä löytyy Espoosta ja Vantaalta) ope tai paikan omistaja antaa ne "paremmat" hevoset joillekin suosikeilleen. Olen 25vuoden aikana nähnyt liikaa tämmöisiä tapauksia. Ja kun kuulen, että jossakin paikoissa pihtaillaan hevosia, kierrän sen tasan K A U K A A !

      Onnea sen kivan paikan etsimiseen!

    • a76

      Hei
      minä olen harrastanut ratsastusta 7 vuotta ja mielestäni en kehity lainkaan. Entiedä lopettaisinko ratsastuksen ja jos lopetan niin miten voisin sano vanhemille

    • Anonyymi

      Kannattaa lopettaa sinne menee ”pakolla” itte lopetin just ku ei ollu aikaa ja se oli mun harrastuksista lemppari mutta jos joudut menemään ”pakolla” nii kannattaa lopettaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe