Mopoauto ja kortti!

Toivoton...

Olen14 wee tyttö ja haluaisin mopoauton.Vanhempani eivät ole vielä suostuneet sitä hankkimaan... Olisi kiva jos kertoisitte mopoauton hyviä puolia, jotta saisin vanhempani suostumaan hankintaan.
Tiedän että te jotkut vihaatte mautoja, eli en siis halua enempää haukkuja :) täk

25

704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kannata

      Olisiko syy rahassa.Mopoautot maksaa paljon enemmän, kuin normi hyvä käytetty auto.Yli kallis romu mielestäni.

    • Varauksella

      Jos haluat päästa ajamaan liikenteen joukkoon moottorikäyttöisellä ajoneuvolla alle 18v., vaihtoehtosi ovat vain mopo tai mopoauto. Näistä mopoauto on järkevämpi vaihtoehto mutta valitettavasti erittäin kallis suhteessa kaksipyöräiseen mopoon. Mopoautolla voit liikkua kaikissa sääolosuhteissa, myös talvella jos osaa huomioida talven vaarat. Mopoautolla voi kuljettaa tavaraa, hoitaa asioita ilman hankalaa suojavarusteden jatkuvaa vaihtorumbaa. Mopoautolla oppii ajamaan liikenteessä hitaalla vauhdilla, tosin nopeampi liikenne ja sille aiheutettu hidasteongelma on otettava mopoautoilijana erityisesti huomioon. Kannattaa valita reitit ja liikkumisen ajankohta mahdollisimman hyvin, silloin saa ajaa rauhassa. Mopoautossa voi kuljettaa matkustajan, mopoauto on lämmin, mopoauto on kaksipyöräiseen mopoon verrattuna huomattavasti turvallisempi, tämän voi todeta myös loukkaantumistilastoista.

      Ymmärrän hyvin vanhempiasi, koska kyse on turvallisuudestasi he eivät halua sitä vaarantaa millään lailla ja siksi varmasti kaksipyöräisestä moposta ei edes keskustella.

      • ...i

        Kyllähän alle 18 vuotiaana saa myös hankittua kevytmoottoripyörään ja traktoriin ajo-oikeuden... Suomi24:sen asiantuntijat.


      • ...i kirjoitti:

        Kyllähän alle 18 vuotiaana saa myös hankittua kevytmoottoripyörään ja traktoriin ajo-oikeuden... Suomi24:sen asiantuntijat.

        Mä ajan Valmetilla kouluun!


    • pepateukka

      Mopoautoja ei olis ikinä pitäny hyväksyy tieliikenteeseen.Tuomiopäivän vehkeitä.

    • pissispulkka

      Mut niis ei kastu eikä tukka mee sekasi, tiäksä..

    • nsndnn

      Mopoauton hinnat ovat täysin järjettömät verrattuna henkilöautoihin. Uuteen mopoautoon lisävarusteilla saa helposti uppoamaa 15 t€ ja kun katsotte vaikka nettiautosta millaisia oikeita autoja saa samalla rahalla, ymmärrätte yskän. 15 t# on myös ihan mukava pääoma kun lähtee opiskelemaan....

      • Hoijakkaa

        Turha verrata mopoautoa henkilöautoon, koska ne eivät tässä tapauksessa ole vertailukelpoisia. Henkilöauton arvo putoaa aivan järjettömästi jo heti kun sen ajaa uutena kaupasta ulos.


      • Mautotpois
        Hoijakkaa kirjoitti:

        Turha verrata mopoautoa henkilöautoon, koska ne eivät tässä tapauksessa ole vertailukelpoisia. Henkilöauton arvo putoaa aivan järjettömästi jo heti kun sen ajaa uutena kaupasta ulos.

        15 000€ mauto vs 15 000€ henkilöauto. Turvallisuus autossa parempi, turvatyynyt ja kaikki. Mopoauto on pelkästää riisikippo


    • lssllsll

      Löysää rahaa tuntuu olevan perheissä kun nuoret ajavat liki 20 t€:n mopoautolla. Uuden golffin taitaa saada about samalla summalla! Onhan mopoautossa puolensa mutta vaatii tolkuttomasti rahaa. Halvemmaksi tulee ajella taksilla viikoittain harrastuksiin ja kouluun...

      • Hepshei

        Kouluun ja takaisin taksilla 40€ päivä, 3v, noin 29000 €.
        Harrastukseen ja takaisin taksilla 4 krt/vk, 3v, 5760 €
        ------------------------------------------------------------------------
        Yht. 34,760 €


        Kyllä 10 000 €:n uusi mopoauto tulee halvemmaksi. Noin 3 vuoden käytön jälkeen mopoautosta saa vielä 5000 € takaisin.


    • reppi1

      Yhden asia olette unohtaneet: kevyet nelipyörät pitävät arvonsa paljon paremmin, kuin henkilöautot. Ostin tyttärelleni kolme vuotta sitten mopoauton ja nyt kun tyttö sai ajokortin, se vaihdettiin hyvin pienellä käsirahalla 2010 mallin golfiin.

    • dmdmdmdmdmd

      15, jopa 20 tonnia uuteen mopoautoon? Päälle dieselit, vauutukset,ja huollot? Hullun hommaa sanon minä. Tunnen erään pariskunnan, toinen työtön. Ottivat pankista lainaa lähes koko mopoauton hinnan ja maksavat sitä pois muiden lainojen ohella. Kyseenalaistin hankinnan järkevyyden erään kerran kun oltiin kyläilemässä ja otettiin hieman miestä vökevämpää. Sanoivat vaan että poika halusi niin he hankkivat. Poika ei harrasta käytänössä mitään, ja kouluun matkaa n. kilometri eli näihinkään menoihin menopeliä ei tarvita. Ihan leikkikaluksi, kokonaishinta tulee menemään korkoineen yli 20 t€!!!

      • Tuleeko sitä

        Voisitko kertoa mikä mopoauto maksaa 20.000€

        Siis ihan normimalli mitä myydään suomessa riittää :)


      • HmmmNojaa
        Tuleeko sitä kirjoitti:

        Voisitko kertoa mikä mopoauto maksaa 20.000€

        Siis ihan normimalli mitä myydään suomessa riittää :)

        No nettimotosta jos katsoo, niin uuden ajamattoman mopoauton saa hintaan 8990,00. Pari vuotta vanhoja ja noin 20000 ajettuja saa 6000 €. Jos laittaa rajaksi 10000 € saa uuden jo valita monesta merkistä. Kallein mopoauto oli 19000 €, siinä oli sitten varusteita ilmastointia myöden. Yhtään 20000€ maksavaa en löytänyt.

        Uusi vespa kypärä ajovarusteet n.4000 €, eli kyllä tuo mopoautoilu ainakin puolet kalliimpaa on kaksipyöräiseen verrattuna, tosin pyöriäkin saa silloin tuplasti enemmän.


      • tytteli15

        Mopoautoon ei tule diesel vakuutuksia eikä (käyttövoimaveroja). Ja tietty huollot, mut jos ei vaa kolhi tai yms tällästä nii kyllä se kestää. JA HEI EI KANNATA MENNÄ KUULE TOISTE ASIOISTA HUUTELEEN , SANON MINÄ.. Kyllä mie oon hankkimassa mopoautoo, hinta luokkaa -5000e ja tullee löytymään sellasiaki jokka on alle 20t, jos ette sitä tienny. Onhan ne vakuutukset kalliit mut kerran se kirpasee.. Mulla on 8km kouluun ja äitiki siel päin töissä nii mennee se matka halavemmalla ku menis jollaki hemmeti bussilla ku ei sellasta jaksa montaa vuotta ku ei tääl lapissakaa kulje 16.00 jälkeen linja autoja. yleensä 15.45 loppuu kouluki nii ei siinä mitää.. Ja nuorelle siitä tulis enemmän vastuuta, ja he oppisivat ns" aikuistumaan".


    • Nolotttooigkskanskdk

      Mopoauto on paljon paremipi . Mut tiiätteks tee kauan kestää saada kortti haluaisin tietäää..

    • kohtaviistoista

      Ite täytän vajan viikon päästä 15 ja vanhemmat hankki mulle mopoauton.
      hyviä puolia:
      Säänsuoja talvella ja sateella
      Nuori joutuu ottamaan vastuuta kyydissä olevasta ja liikenteestä
      Antaa "vapauden"
      Vanhempien ei tarvitse viedä harkkoihin tai muihi menoihin
      Mopoauton saa suht halvalla 3-6t saa hyvän pelin mutta toisaalta rahalla sais auton
      Mopoauto auttaa nuorta ns kypsymään

      Huonot puolet:
      Tosiaan jotkut on kalliita
      Kortti abaut 100-200e kalliimpi kuin mopokortti
      Mopoauton vakuutus hintava
      Ihmiset pitää mopoautoja tientukkoina
      Kaverit alkaa suosimaan mopoauton takia
      Moni kateellinen ja kuulee kateellisten marinoita

      Ja tosiaan monen mielestä mopoautolla tulee paljon onnettomuuksia mut kuulin tutulta ennen kun mulle mopoauto hankittii et mopoil enemmän onnettomuuksia tapahtuu mut pienempiä ni ne ei päädy vakuutysyhtiön tietoihi. Mopoauto myös suojaa onnettomuuksissa ja saa enemn huomiota kavereilta ja pojilta ku on mopoauto.

      • surmanloukko

        mopoauto ei kyllä suojaa ajajaa millään lailla. Täysi muovikippo koko hökötys. Mun mielestä justiinsa huijaa käyttäjäänsä, että olisi "turvassa" paremmin. No ei ole. Ihan paperia.


      • surmanloukko kirjoitti:

        mopoauto ei kyllä suojaa ajajaa millään lailla. Täysi muovikippo koko hökötys. Mun mielestä justiinsa huijaa käyttäjäänsä, että olisi "turvassa" paremmin. No ei ole. Ihan paperia.

        suojaa se enemmän kuin mopo :D


    • Realismia!

      Vakuutusyhtiöt nostavat mauton vakuutusmaksuja erittäin rajusti jo tästä vuodesta lähtien. Johtuu kulkupelin turvattomuudesta ja erittäin kalliista korjauksista kolhutapauksissa. 5000 euron vakuutusmaksuja per vuosi on nähty (IF).

      Kun kaikki vakuutusyhtiöt lähtevät samalle linjalle, mopoautosta tulee käytännössä ongelmajäte, jota kukaan ei halua. Käytettyjä tulee saamaan pilkkahintaan ja uutta ei varmastikaan kannata ostaa. Tämä syytä pitää mielessä.

    • mopoautoko

      Sitten on sekin, että kun nuori on saanut ajaa mopoautolla, kuvittelee, että nyt osaa ajaa henkilöautoakin ihan siitä vaan ja sitten,,,,,,,mopo,,,,,,karkaakin käsistä.

      Autolle annetaan hanaa ja kuinkas kävikään, ei se ollutkaan sitä " turvallista" mopoautoköröttelyä.

      • Mautonmauto

        jotkut yrittää tehdä niistä automaisia virittämällä.. Sellasta kun tekee niin se rekisteröidään kevariksi, jolloin tulee kivat sakot, joutuu maksaa enemmän veroja, lähtee kortti ja kilpi


    • mautotpois

      15-20000 jostai riisikiposta? päälle vakuutukset (liikennevakuutus on jo 3500€ luokkaa) ja tollaset. Mopoautovakuutus on noussut hirveästi viimeaikoina. sen jälkeen kun nuoret alkanut käyttämään niin kolareita tullut enemmän niin sen takia se vakuutus on ihan hirveen korkea.

      • Näyttää se pakollinen liikennevakuutus maksavan tosiaan noin 200€ vuodessa.

        Kaskoa tosiaan ei kannata ottaa, siinä jää voitolle jos on 2 vuotta ajamatta mopoautoa siihen kuntoon että sen arvo on nolla euroa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      127
      2356
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      108
      1403
    3. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      334
      1140
    4. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      111
      1104
    5. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      104
      1077
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      99
      975
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      44
      710
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      699
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      690
    10. 50
      674
    Aihe