Rasvanpoltto + lihasten kasvatus

tankotanssija

Täällä onkin vastaavia aloituksia jo ollutkin mutta halusin itse vielä kysyä aiheesta. Elikkäs olen siis melko pienikokoinen ja normaalipainoinen naisihminen, päivän kalorikulutus ilman liikuntaa huitelee n. 1500 kalorissa. Ylimääräistä läskiä löytyy lähinnä mahasta ja reisistä ja haluaisinkin kiinteämmän vartalon.

Käyn salilla 2 kertaa viikossa ja treenaan personal trainerin laatimalla koko vartalon ohjelmalla, sekä kerran tai kaksi viikossa käyn melko kuormittavilla tanssitunneilla. Pyrin myös syömään terveellisesti ja laskenkin kaloreita ahkerasti. Kysymykseni onkin seuraava:

Luin jostain, että rasvanpoltto ja lihasten kasvatus samaan aikaan on mahdollista jos parin viikon välein on n. 500 kaloria plussalla ja sitten taas miinuksella. Tai vaihtoehtoisesti syö pienellä kalorivajeella koko viikon ja v-loppuisin tankkaa (ei kuitenkaan mtn moskaa). Tepsivätkö nämä keinot? Itse en tavoittele mtn yyberlihaksikasta fitnessvartaloa vaan sellaista normaalia, kiinteää vartaloa ja voimaa koska tanssiharrastukseni vaatii varsinkin tuota jälkimmäistä..

10

618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Millähän logiikalla se on samanaikaista rasvanpolttoa ja lihasten kasvatusta, jos teet niitä vuoronperään? Samaan aikaan nuo ei onnistu, mutta vuorottelemalla kyllä. Lihasten kasvatukseen kaksi salitreeniä on kyllä liian vähän.

      • tankotanssija

        Kyllä monet ammattilaiset ovat sitä mieltä että samanaikainen rasvanpoltto ja lihasten hankkiminen onnistuu juurikin tuolla syömisen jaksottamisella. Työtä se vaatii mutta on mahdollista. Tuossa nyt yksi esimerkki minkä löysin:
        http://www.fit.fi/trash/rasvanpoltto/2333


      • tankotanssija kirjoitti:

        Kyllä monet ammattilaiset ovat sitä mieltä että samanaikainen rasvanpoltto ja lihasten hankkiminen onnistuu juurikin tuolla syömisen jaksottamisella. Työtä se vaatii mutta on mahdollista. Tuossa nyt yksi esimerkki minkä löysin:
        http://www.fit.fi/trash/rasvanpoltto/2333

        "Kyllä monet ammattilaiset ovat sitä mieltä että samanaikainen rasvanpoltto ja lihasten hankkiminen onnistuu juurikin tuolla syömisen jaksottamisella"

        -Ei kyllä yksikään pätevä koulutettu ja asiansa osaavaa ammattilaista ole tuota mieltä.
        Kyseenalaistan sellaisen hlön ammattitaidon heti kättelyssä joka väittää tämän olevan mahdollista.

        Kyseisen "ammattilaisen" tekstissä oli muutama muukin epäkohta.. ;)


    • lakkaa laskemasta

      Uusi vuosi, uusi ruokavalio ?
      http://samisundvik.com/2013/12/31/uusi-vuosi-uusi-ruokavalio/

      Laihduttaminen ei onnistu kaloreita laskemalla vaan syömällä oikein. Syömällä ihminen laihtuu ja pysyy terveenä. Länsimainen tapa laskea kaloreita koituu monen laihduttajan sudenkuopaksi.

      "Mikä on kaloriteoria?

      Tässä artikkelissa käsitellään sitä yleisesti totena pidettyä uskomusta, jonka mukaan ihminen lihoo tai laihtuu sen mukaan, mikä on hänen nauttimansa ravinnon sisältämän energiamäärän ja hänen kuluttamansa energiamäärän erotus. Kalori on energian perinteinen mittayksikkö.

      Kaloriteoriaan uskovat suosittelevat ylipainoisille, että näiden pitäisi syödä vähemmän kaloreita ja kuluttaa enemmän energiaa harrastamalla liikuntaa. Kun rasva sisältää muita ruoka-aineita enemmän kaloreita, erityisesti kehoitetaan välttämään rasvan syöntiä.

      Kaloriteoriassa ajatellaan, että yksilön energiantarve on esim. 2500 kilokaloria (kcal) päivässä. Jos hän saa vain 2000 kcal, muodostuu 500 kilokalorin vajaus. Sen täyttämiseksi elimistö lainaa vastaavan energiamäärän vararasvoista, mistä seuraa painon putoaminen. Jos yksilö sen sijaan saa päivässä 3500 kcal, vaikka tarve on vain 2500 kcal, hän luo 1000 kilokalorin ylijäämän, joka kerääntyy automaattisesti vararasvoiksi.

      Kaloriteorian takana on siis hyvin mekanistinen käsitys ihmisen kehon toiminnoista. Siinä ajatellaan, että ihmiskeho on kuin auton bensatankki, jossa varastoituneen energian määrä on sama kuin tankatun polttoaineen sisältämä energiamäärä vähennettynä poltetun energian määrällä.

      Montignacin mukaan kalorien vähentämiseen perustuva laihdutusteoria jää varmasti 20. vuosisadan suurimmaksi "tieteelliseksi ankaksi". "Se on ansa, huiputus, hölmö ja vaarallinen olettamus, jolla ei ole mitään tieteellistä perustaa. Ja kuitenkin se on ohjannut ravitsemuskäyttäymistämme yli puolen vuosisadan ajan."
      http://www.ahjos.net/zone/kalorit.htm

      Terveellisen ravinnon kivijalka koostuu kolmesta asiasta: proteiineista, väreistä ja rasvoista.

      Lyhyesti: virallisten ravitsemussuositusten mukaan aikuinen tarvitsee n. 100 grammaa hyviä rasvoja ja proteiinia päivässä. Lisäksi vähintään 500 grammaa kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Vettä janoon 1,5-2 litraa. Ja jos nälkä jää (lähinnä huippu-urheilijat), niin perunaa, riisiä ja viljaa.


      Ravinto on yksi olennainen asia, millä pystyy vaikuttamaan rasvanpolttoon. Pääsääntö on, että mitä enemmän syöt hiilihydraatteja sitä vähemmän rasva palaa. Hiilihydraatit ovat rasvojen lisäksi kehon toinen pääasiallinen energianlähde.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

      Laihduttajat väsyttävät aineenvaihduntansa syömällä mahdollisimman vähän kaloreita. Kun on sitten laihduttu vaikka 20 kiloa ja aletaan syödä toisenlaista ruokaa, turvotaan kaksinkertaisiksi.

      Ruokavalio ratkaisee 90 % painonhallinnasta, terveydestä, vastustuskyvystä ja lihaskunnon kasvattamisesta, liikunta loput. Joten ei ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa. Jos ei syö kunnon ruokaa ja saa kaikkia ravintoaineita (esim. D-vitamiinia, magnesiumia ja Omega-3 rasvahappoja pitää syödä aina purkista), niin ei laihdu, ei pysy terveenä, ei jaksa eikä lihakset kehity.

      Tutkijat: Kaloreiden laskeminen ei kannata
      http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2013082217397495_lh.shtml

      Miksei liikunta laihduta?
      http://www.tiede.fi/artikkeli/1218/miksei_liikunta_laihduta_

      Liian monelle "tavallinen" kotiruoka on lisäainepitoisia eineksiä, viljaa eri muodoissaan, sokeria, keinotekoisia makeutusaineita, prosessoituja kasvirasvoja (margariini, kasvirasvakerma jne...), sokerisia muroja, sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Se sairastuttaa.

      Huonot ravintotottumukset hidastavat kuntoilijan kehitystä
      http://ruoka.ts.fi/jutut/huonot-ravintotottumukset-hidastavat-kuntoilijan-kehitysta/

      Teollinen länsimainen ruoka näyttäisi tekevän sairaaksi paitsi ihmiset, myös lemmikkieläimet. Tässä olisi pieni vihje siitä, missä mennään pieleen. Kun ruokalööppien ja tieteellisten yksinkertaistusten sijaan kiinnostuu aidosti syömästään ruoasta ja sen alkuperästä, niin itselleen parhaiten sopivan ruokakulttuurin löytäminen helpottuu huomattavasti.
      http://ruokapyramidihuijaus.blogspot.fi/2014/01/milla-perusteella-ruoka-valitaan.html

      Kansainväliset ruokajätit pyrkivät vaikuttamaan ravitsemusterapeutteihin samaan tapaan kuin lääketehtaat vaikuttavat lääkäreihin. Tässä asiaa havainnollistava video, joka on kuvattu kansainvälisessä ravitsemusterapeuttien konferenssissa. Mukana konfressissa lobbaamassa ovat myös mm. McDonalds, Mars, Nestle, Pepsi, Pfizer, Abbot, Kellogg’s ja Unilever, jotka esittelevät pitkälle prosessoituja ja GMO-tuotteitaan.
      http://vimeo.com/59828051

      • tankotanssija

        Ruokavalioni sisältää jo paljon kasviksia, hyviä rasvoja ja proteiinipitoisia ruokia, mutta lasken samalla myös kaloreita. Aloituksessa kysyinkin kuinka hyvin tuo miinus/plussakaloreilla kikkailu auttaa samanaikaisessa rasvanpoltossa ja lihaksien hommaamisessa..


      • 6+4
        tankotanssija kirjoitti:

        Ruokavalioni sisältää jo paljon kasviksia, hyviä rasvoja ja proteiinipitoisia ruokia, mutta lasken samalla myös kaloreita. Aloituksessa kysyinkin kuinka hyvin tuo miinus/plussakaloreilla kikkailu auttaa samanaikaisessa rasvanpoltossa ja lihaksien hommaamisessa..

        Olen kyllä samaa mieltä kuin punttimimmikin. Eli onnistuu tuolla tavalla vuorottelemalla, mutta eihän se tosiaan silloin samaan aikaan tapahdu, vaan vuoronperään:D


    • "Luin jostain, että rasvanpoltto ja lihasten kasvatus samaan aikaan on mahdollista jos parin viikon välein on n. 500 kaloria plussalla ja sitten taas miinuksella"

      -Luit/ymmärsit väärin tai sitten kyseinen juttu oli täyttä huuhaata.

      Kuten jo olet useammassa ketjussa(ilmeisesti..?) lukenut, niin lihasmassan lisäys ja rasvanpoltto samaan aikaan on fyysinen mahdottomuus.
      Joka muuta väittää, puhuu roskaa.

    • fiyyrtbitter
    • SportM_82

      Ei tarvitse olla missään super tiukassa kunnossa, miehet ei semmosista sixpack naisista välitä juurikaan vaikka lehdet yms antaakin sellaista kuvaa. Hieman pehmeämpi kondis, mutta sporttisen muodokas, näkee että on treenattu ;lihaksia löytyy on hoteista hotinta! Mietit kuitenkin mitä me miehet ajatellaan sun kropasta, turha väittää muuta. ;)

      Mutta jos ylimääräistä on selvästi enemmän, niin kannattaa dietata ylimääräiset pois maltillisella dietillä. Sen jälkeen kehityskin on yleensä paremaa mitä tiukemmasta kondiksesta lähdetään miedoille plussille.

      Tuo 2vkoa offia ja 2vko diettiä on liian lyhyt aika minkäänlaisille muutoksille. Tuota syklittelyä käytetään miehillä 8week offia ja 2week diet tyylisesti. Tuolloinkin tulokset tulevat todella hitaasti. Lähinnä tuolla varmistetaan tiukemmassa kondiksessa pysyminen ympäri vuoden. Naisilla kehitys on niin paljon miehiä hitaampaa, että parasta on syödä hieman yli kulutuksen pidempiä aikoja, niin saa oikeasti tuloksia. Jos syöt puhdasta sapuskaa etkä possuttele ja dokaile niin kondis pysyy suhteellisen tiukkana offillakin. Mutta aluksi tiristele rasvat pois miinuskaloreilla, muuten se asia jää sinua vaivaamaan ja offilla vielä hiilarit kerää nestettä/pöhöä lisää niin mieli voi tehdä ikäviä tepposia.

      Nosta salitreenit kolmeen jos mahdollista. Tee perusliikkeitä tanko ja käsipainoilla itselle raskailla painoilla 8-12 toistoa ja lisää vastusta aina kun menee tavoitetoistot. Älä pelkää lisätä painoja, et kasva lihaskimpuksi. Se on ainoa oikea tapa kehittyä. Muuten näytät vuodesta toiseen samalta ja yleensä moni näyttääkin laihaläskiltä kun tekee koneissa 15-20toistoa ja saisivat saman verran lisää jos puristaisivat sarjan loppuun.

      Koko kropan treenit 3x vkossa ei peräkkäisinä päivinä on toimivin ohjelma aloittelijoille ja pidemmällekkin päässeille. Kunhan ei sorru liikaa hilavitkutuksiin. Jos niitä tekee niin kädet esim. super setteinä jne. Ettei mene kahta tuntia salilla.
      Jos haluat oikeita tuloksia vaihda trendi salilta kunnon salille missä käy isot pojat treeenaamassa, sieltä löytyy yleensä myös kunnon personal trainerit ja saat tuloksia. Katso löytyykö paikkakunnaltasi esim. Classic Gym...

    • 82355623

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe