pahaolla

pahaolla..

Olen 27- vuotias nainen, seurustelen minua 10 vuotta vanhemman miehen kanssa. Ongelmana on se, että tutuistuin mieheni kaveriin ja hänen vaimoonsa suhteemme alkuajoilla ja vietimme iltoja yhdessä. Mieheni kertoi että on harrastanut seksiä kyseisen pariskunnan kanssa pari kertaa. Lisäksi kahden muun "ystävättären" kanssa. Tämä kyseinen vaimo ihminen on päissään usein halailemassa miestäni yms, se tuntuu todella pahalta. Emme ole heitä nähneet nyt vuoteen. Minua kuitenkin ahdistaa ajatus hyvin paljon. Tuntuu, etten pysty tarjoamaan miehelleni kaikkia fantasioita mitä hän haluaisi, vaikka hän sanookin pärjäävänsä suhteessa ilman kimppakivaa. Ajatus siitä, että mieheni on harrastanut ryhmäseksiä tuttujen ystäviensä kanssa vaivaa älyttömästi, tuntuu vaan sairaalta. Tuntuu että koko maailmankatsomus menee uusiksi. Tunnen huonoa omaatuntoa että olen näin "nössö" ilo pilaaja. Toisaalta tuntuu kamalalta että tässä maailmassa nussitaan kavereita kun huvittaa. Aina jos tv:stä tulee elokuva tms jossa puhutaan kolmenkimpasta tms suuri ahdistus nousee ja melkein itken. Olen puhunut miehen kanssa useasti asiasta riitaan asti, mies ei ymmärrä miksen anna hänen menneisyytensä olla ja luottaa siihen että minä riitän.

4

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ihme jos on paha

      Miehesi on aikamoinen typerys kun on mennyt puhumaan tuollaisista. Ja moninkertainen typerys, jos kyseessä on ihmiset joita sinä joudut kohtaamaan.

      Ryhmäseksiä "harrastavat" ihmiset tajuavat yleensä hyvin, että se on heidän salaisuutensa, eikä siitä puhuta kuin asianosaisten parissa. Tuollainen "rehvastelu" omalle puolisolle asiasta, ei kerro muusta kuin kertojan typeryydestä ja lapsellisuudesta kertakaikkiaan.

      Ja tämä oli ryhmäseksistä pitävän, mutta petollisuutta ja valheellisuutta vihaavan mielipide.

    • avoin poly

      Täysin eri mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Jos aloittaja ei kestä tietoa miehensä menneisyydestä, niin ehkä hänen kannattaisi jättää tämä mies ja etsiä joku, joka jakaa samanlaisen arvo- ja kokemusmaailman. Kyllä minusta parisuhteessa pitäisi pystyä puhumaan seksistä ja kummankin menneisyydestä myös seksin saralla.

      Aloittajalle sanon, että tuo ristiriita ja ahdistus elämässäsi kuulostaa pahalta, ja se kannattaisi jotenkin selvittää. Joko niin, että muutat omaa asennettasi (omia sanojasi lainatakseni: pistät koko maailmankatsomuksen uusiksi) tai niin, että jätät tämän nykyisen miehen. Tuon sorttinen ahdistus ei mene itsestään pois.

      Senkin sanon, että syy ahdistukseesi EI ole miehessäsi, ei siinä, että hän on tehnyt menneisyydessään jotain ja kertonut siitä sinulle. Syy ahdistukseen on sinussa itsessäsi. Jossain oman historiasi ja ajatusmaailmasi syövereissä, ja tämä miehesi paljastus on nostanut sen pintaan. Miehesi ei voi tehdä yhtään mitään poistaakseen ahdistuksen sinusta, sinun on se itse tehtävä.

      • pahaolla..

        Tottakai ymmärrän ettei mieheni voi ahdistusta musta poistaa. Ongelmana onki nää mun ajatukset, siis tuo on nimenomaan niin kaukana mun arvomaailmasta. Siis kavereiden kans seksin harrastaminen. Sitä pelkäänkin että mun on jätettävä mieheni jos en pääse tästä yli. Rehellisyydestä olen iloinen kuitenkin.


      • ei ihme jos on paha
        pahaolla.. kirjoitti:

        Tottakai ymmärrän ettei mieheni voi ahdistusta musta poistaa. Ongelmana onki nää mun ajatukset, siis tuo on nimenomaan niin kaukana mun arvomaailmasta. Siis kavereiden kans seksin harrastaminen. Sitä pelkäänkin että mun on jätettävä mieheni jos en pääse tästä yli. Rehellisyydestä olen iloinen kuitenkin.

        Oikeastaan kertoo aikalailla kun sanot, ettei mies ymmärrä ahdistustasi ja mikset voi antaa hänen menneisyytensä olla. Hänellä ei ehkä ole kykyä asettua ns. toisen ihmisen asemaan. Jos olisi, ei hän alunperin olisi tuollaista "taakkaa" päällesi kaatanut ja järjestänyt. Kyllä hän on jotain sillä halunnut sanoa ja tuoda sillä itsestään esille.

        Kuten huomaat avoinpolykommenteista, niin ei ryhmäseksi sinällään ole erityisesti ihmisiä yhdistävä ominaisuus, vaan kuten hänkin sanoi, yhteinen arvomaailma on paljon tärkeämpi. Olen sitä mieltä, ettei seksi ylipäätään ole mikään erityinen arvoasia, vaan arvokkaampaa on ottaa muut huomioon kaikella tavalla ja kohteliaisuudella.

        Rehellisyydestä ja ns. avoimuusvaatimuksesta tehdään helposti pelkkä veruke epäkohteliaisuudelle, huonolle käytökselle, toisten loukkaamiselle ja itsensä korottamiselle. Vai moniko jatkuvasti huomauttelee puolisolle esim. ylipainosta? Vaikka miten olisi rehellinen mielestään.

        Siinä mielessä on huono juttu, jos mies ei tosiaan tajua ahdistuksesi todellisuutta. Silloin ehkä kannattaa hakeutua puhumaan jonkun sellaisen kanssa, joka kykenee oikeasti myötäelämään kanssasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe