Lomien kertyminen ETK-sopimus

SekaisinTESsistä

Olen siis erikseen töihin kutsuttavana työskentelevä, ja toimin vartiointialalla. Vuosilomaa kertyy 12 päivää tälle vuodelle, mutta armeija tulee vastaan ja lomapäivät olisi tarkoitus ottaa rahana. Nyt kuitenkin mietityttää muutama seikka lomakorvauksen, lomaltapaluurahan ja vuosilomapalkan osalta.

Eli, Vartija TES pitää sisällään "monimutkaisen" kaavan tuon vuosilomapalkan laskemiseen. Oletetaan nyt kuitenkin että se on vaikka 600e. Saan lisäksi lomarahan (joka on siis 50% vuosilomapalkasta) 300e. Kuitenkin käytössäni olisi 12 lomapäivää, joilla en käytännössä tee mitään, varsinkaa ETK-sopimuksella, jossa vapaita muodostuu muutenkin, sekä intti kutsuu heinäkuun alussa. Saanko siis nuo 12 lomapäivää otettua rahana noiden yllämainittujen korvausten lisäksi vai miten tämä menee tilanteessa jossa lomaa ei pidetä?

Kysymykset heräsivät lähinnä, kun ajattelin, että saavathan lomalla olijatkin palkan loma-ajaltaan, jonka lisäksi lomakorvauksen, sekä lomarahan (riippuen tietty TESsistä). Mutta kai tässäkin on jokin kuukausipalkkaiseen sopimukseen perustuva seikka.

Eli yksinkertaisuudessa, mihin kaikkiin korvauskiin olen oikeutettu?

Lisätään vielä, että työsopimus muuttuu toistaiseksi voimassaolevaksi kesällä ennen armeijaa.

4

361

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • yhmer

   Vuosilomalaissa on säädetty, että kun työntekijä lähtee suorittamaan asepalvelusta tai siviilipalvelusta, hänelle maksetaan lomakorvaus samalla tavalla kuin työsuhteen päättyessä vaikka hänen työsuhteensa ei päättyisi.

   Koska lomakausi alkaa jo 2.5.2014, työnantajasi voi määrätä sinut pitämään lomanmääräytymisvuodelta 1.4.2013-31.3.2014 ansaitut lomapäivät lomana ja maksaa lomakorvauksen vain sen jälkeen ansaituista lomapäivistä. Työnantajan pitää ennen loman määräämistä kysyä työntekijältä hänen mielipidettään vuosiloman ajankohdasta ja ilmoittaa vuosilomasta pääsääntöisesti 1 kk ennen sen alkua. Sinun on parasta ottaa vuosiloma-asia hyvissä ajoin puheeksi esimiehen kanssa.

   Lomapalkka maksetaan tessin liitteenä olevan lomapalkkasopimuksen mukaisesti. Lomaraha lomakorvauksesta maksetaan myös tessin mukaan. Tarkista sieltä saatko sen jo lähtiessäsi vai vasta palattuasi.

   Jos et löydä määräyksiä tessistä, juttele palkanlaskijan kanssa. Hän voi jopa laskea sinulle alustavia lukujakin.

   http://www.pam.fi/fi/uutiset/Documents/Sivut12-17.pdf

   • SekaisinTESsistä

    Pitää keskustella asiasta esimiehen kanssa vielä. Kuitenkin puhetta on ollut josko nuo lomapäivät maksettaisiinkin minulle, minkä perusteella nuo tulevat? 9% lomakauden palkasta kun työsuhde ollut alle vuoden, vai käytetäänkö siihen jotain muuta kaavaa. Tes ei kerro ja googlauskin tuotti lähinnä tuloksia että "vuosilomapäivät voidaan myös maksaa rahana"


   • yökyö
    SekaisinTESsistä kirjoitti:

    Pitää keskustella asiasta esimiehen kanssa vielä. Kuitenkin puhetta on ollut josko nuo lomapäivät maksettaisiinkin minulle, minkä perusteella nuo tulevat? 9% lomakauden palkasta kun työsuhde ollut alle vuoden, vai käytetäänkö siihen jotain muuta kaavaa. Tes ei kerro ja googlauskin tuotti lähinnä tuloksia että "vuosilomapäivät voidaan myös maksaa rahana"

    Ei tarvitse edes googlata, kun luet ensin vastauksen linkissä olevan jutun ja sen mitä et ymmärrä, kysyt esimieheltä. Jos esimies ei osaa vastata, kysyt palkanlaskijalta.

    Lomapalkan suuruuteen vaikuttaa se, onko ne kertomasi 12 lomapäivää kertyneet 14 työpäivän pääsäännön mukaan vai ei.

    Lomanmääräytymisvuoden 1.4.2013-31.3.2014 aikana kertyneet lomapäiväsi voidaan myös määrätä pidettäväksi (palkallisena lomana). Se on työnantajasta kiinni. 1.4.2014 alkaen kertyvät lomat pitää maksaa rahana.

    Liity liittoon, jos aiot jatkaa alalla. Silloin voit soittaa luottamusmiehelle tai liittoon ja saat oikeata tietoa ja apuja aina tarvittaessa. Saat armeijan ajalta vapautuksen jäsenmaksusta.


  • ei tuplasti

   Et voi saada sekä vuosilomapalkkaa ja lomakorvausta, se on joko tai. Kun työsuhteen päättyessä maksetaan lomat rahana, sitä kutsutaan lomakorvaukseksi. Jos loma pidetään työsuhteen jatkussa, se on loma-ajan palkkaa.

   Jos siis saat lomakorvauksen 600 € ja lomarahan 300 €, se on kaikki siinä. Ansaitsemasi lomat on näin maksettu rahana.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   509
   4565
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   57
   1959
  3. IS Viikonloppu 13.-14.7.2024

   3- -merkitty kovis Antti Skytältä. Ratkaisulauseita sai kunnolla miettiä senkin jälkeen kun niistä pääsi jyvälle. Jotkut
   Sanaristikot
   116
   1723
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   47
   1456
  5. Tänään rohkaisin

   Mieleni (tai siis eilen jos tarkkoja ollaan ja kävelin ihan sun kodin ohi molemmin puolin 😂😆🤭 katelin tarkkaan ympäri
   Ikävä
   103
   1387
  6. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   73
   1339
  7. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1212
  8. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   78
   1206
  9. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1136
  10. Tässä nyt kummallakaan ei ole

   Mennyt ihan putkeen kommunikointi. Tiet on vienyt meidät erilleen. Onko nyt hyvä, näinkö toivoit mies kaiken päättyvän?
   Ikävä
   61
   967
  Aihe